Hevosmiesten tietotoimisto

– Mää taas kuulin pataljoona hevosmiehilt et me jouduta Helsinki varuskunnaks. Kaik vanha rytky vaihdeta uussi. Tule joka miehel pussihousukki. Semmotti mää kuuli. Kaikki asioi mää ain kuule. (Linna: Tuntematon sotilas)

Toissapäivänä ja eilen kerroin siitä, miten maan ainoa Julkisen sanan neuvostoon sitoutumaton puoluelehti, perussuomalaisten Suomen Uutiset, huiputti muuta mediaa ja poliisia. Nyt poliisikin on todennut, että huhu saatettiin panna liikkeelle tahallaan. Poliisin on tietenkin toimittava saamansa ja hankkimansa tiedon mukaan, joten saattaapa sielläkin harmittaa tyhjän perässä ravaaminen.

Tahallaanhan se pantiin alulle, siitä on Tuomas Saloniemi kirjoittanut blogissaan ihan kellonaikoja myöten. Kaikki jäljet johtavat Suomen Uutisiin.

Suomen Uutiset on häkellyttänyt kansaa myös prosenttilaskutaidollaan. Lehti väittää, että 60 % alaikäisistä turvapaikanhakijoista on paljastunut aikuisiksi. Sen lehti jättää kertomatta vain otsikoita lukeville ja mahdollisesti laskutaidottomille, että prosenttiluku kertoo vain testattujen tuloksen. Testattaviksi valittiin 149 ilmoituttua ikäänsä vanhemmalta näyttävää ja heistä 90 paljastui aikuisiksi, joten prosentiksi tulee 60. Alaikäisiä turvapaikanhakijoita on kuitenkin tullut 8 500, joten 90 heistä on vain 1 %. Silminnähden alaikäisiä ei tietenkään testattu, koska testi maksaa noin 600 euroa.

Täältä Zygomatica-blogista voitte kerrata prosenttilaskun ja manipuloinnin alkeita.

Jos homma haisee Hommafoorumilta, niin sitä ei pidä ihmetellä. Lehden päätoimittaja Matias Turkkila on Hommafoorumin perustaja ja Jussi Halla-ahon entinen kampanjapäällikkö. Seepra ei pääse juovistaan. Jos uutinen ei sovi sellaisenaan puolueen tarpeisiin, niin sitä muokataan todellisuudesta piittaamatta. Jos uutista ei ole ollenkaan, niin se tehdään.

Eihän siinä mitään, puolue päättää itse millaista lehteä julkaisee. Lehden linja vastaa täysin puolueen hallituksessa noudattamaa linjaa. Kadonneet ovat vielä vuosi sitten julkaistut vetoavat jutut eläkeläismummuista ja alle tuhat euroa kuukaudessa ansaitsevista, joilta ei voi leikata mitään. Kun hallituksessa leikataan silmät kiinni mistään piittaamatta, niin on tartuttava siihen ainoaan jäljelle jääneeseen oljenkorteen.

Se on tietenkin turvapaikanhakijoiden kaikkinainen halveksinta ja heidän ihmisarvonsa vähättely. Ja siihen tämä hevosmiesten tietotoimistoksi muuttunut lehti löytää helposti aineksia sosiaalisen median suosta. Jos ei muuten löydä, niin aina voi käydä lainaamassa vaikka yhtä laadukkaan MV:n juttuja.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Jos ei ole mitään sanottavaa, niin älkää tulko sanomaan sitä edes omalla tai varta vasten keksimällänne nimellä.

Kommentit (72)
  1. Tuomo O. Vähälä
    8.2.2016, 20:46

    Saku, toi otsikko on halventava. Nimittäin hevosmiehiä!

  2. Jari Lummejoki
    8.2.2016, 20:50

    Sullekin tuli toi Hietasen hevosmiesten tieotoimistojuttu mieleen. Hyvä.

Kommentointi suljettu.