Ulkoilmateatteria

Turku lienee maan ainoa kaupunki, jossa valtuuston kokouksen yhteydessä on tarjolla ilmaista ulkoilmateatteria. Jokaisen valtuuston kokouksen aikana kokouspaikan pihalla on koolla Rajat kiinni-mielenosoitus, jonka osallistujat eivät itsekään tiedä paikallaolonsa syytä. Tai he luulevat tietätävänsä, kuten tästä Muhis Azizin videosta käy ilmi. (En ole varma näkyykö video muille kuin Facebookin käyttäjille, koska se on julkaistu Fb:ssä)

Näillä ihmisillä ei näytä olevan mitään käsitystä kunnallispolitiikasta ja valtuustossa päätettävistä asioista. Muhis Azizi sen sanoo: Suomen rajoja ei päätetä Turun valtuustossa.

Ei siellä eilen päätetty mistään muustakaan maahanmuuttoon liittyvästä. Katsokaa itse kokouksen asialistaa ja kertokaa minullekin, jos löydätte jotain maahanmuuttoon liittyvää.

turku valt

Yksikään kokousasia ei liity maahanmuuttoon millään tavalla. Mielenosoittajat sanovat videolla, että heitä pitää kuunnella. Epäilemättä valtuutetut kuuntelisivat heitä, jos heillä olisi jotain sanottavaa valtuustossa päätettäviin asioihin. Ei heillä kuitenkaan ole. Heillä on vain päähänpinttymä, jonka mukaan rajat pitää sulkea ja että valtuusto jotenkin voisi vaikuttaa asiaan. He vaativat valtuustoa päättämään asioista, joista valtuusto ei lain mukaan voi päättää.

Ei ole mitenkään tavatonta, että valtakunnapolitiikka ja kunnallispolitiikka sekoittuvat ihmisten mielissä epämääräiseksi mössöksi. Kun ei ole mitään tietoa eikä halua hankkia sitä tietoa muualta kuin MV:stä ja omista sosiaalisen median ryhmistä, niin kivahan se on tuttujen kavereiden kanssa mennä joka kokouksen aikaan valittamaan, että meitä ei kuunnella. Sitten uhotaan Facebookissa, että kylläpä taas saivat suvakkihuorat ja -homot kuulla kunniansa.

Jatkuva valtuuston kokousten häiritseminen ilman mitään asiallista ja ajankohtaista mielenosoituksen syytä haisee demokratian vastustamiselle. Parikymmenpäinen joukko vaatii, että kaikkien turkulaisten äänestäjien valitseman valtuuston on tanssittava heidän pillinsä mukaan ja ”vietävä viestiä” jonnekin tarkemmin yksilöimättömään paikkaan. He siis vaativat itselleen valtuuksia käskeä päättäjiä asiassa, joka ei edes kuulu näiden päätösvaltaan.

En nyt viitsi tarkemmin kertoa mitä rikoslain 14 luvussa sanotaan poliittisten toimintavapauksen estämisestä ja kokouksen estämisestä, jotta minun ei taas väitetä vaativan rangaistusta viattomille. Lienen muutenkin Suomen ainoa juristi, jolle suunnilleen kaikkien muiden mahdollisten ammattien harjoittajat ja jopa peruskoulupudokkaat katsovat asiakseen opettaa lakia.

Tietämättömyys asioista on aikamme vitsaus. Sen kanssa käsi kädessä kulkevat haluttomuus ottaa selvää asioiden päättämispaikasta, asiasisällöstä ja oikeista vaikuttamiskeinoista oikeassa paikassa. Näillä ihmisillä on sellainen harhaluulo, että asiat päätetään huutoäänestyksellä valtuustosalin pihamaalla.

Saahan sitä mieltään osoittaa, mutta tietämättömien päämäärätön mölinä ei ole politiikkaa.

***
Kommentointi vain etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Nimikään ei takaa kommentin näkymistä.

Kommentit (41)
 1. Minna Ylitalo
  16.2.2016, 10:22

  Punaiseen tuulipukuun pukeutunut rouva riekkuu väärässä paikassa väärään aikaan ja nimittelee Suomen valtionvarainministeriä stubidoksi?

 2. Mervi Oikonen
  16.2.2016, 10:31

  Nää sun blogikirjoitukset on mahtavia, kun taustoitat tapahtumia, purat totuuden vääristelyä ja jaksat myös selittää lain kirjainta. Kirjoitustesi ilmestyminen on aina uutispäivän pelastus!

  1. Muhis Azizi
   17.2.2016, 07:53

   Huippu blogi.

Kommentointi suljettu.