Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Uskottavuusvajetta

Mikäli lopputulos vastaa Valtioneuvoston kanslian käsitystä siitä, mitä tutkimusraportiksi kutsuttavalta tuotteelta edellytetään, on syytä olla syvästi huolissaan. Mikäli tämä selvitys miltään osin vaikuttaa politiikan sisältöön, ollaan syyllistytty anteeksiantamattoman heikkoon valmisteluun.

Raportin tekijät ovat viskanneet pinoon suuren joukon tyystin erilaisia väitteitä ja mielipiteitä, joita sitten raflaavien otsikoiden alla luetellaan ranskalaisissa viivoissa. Erityyppiset lähteet – kirjavat lehtijutut; oma, pieni ja dokumentoimaton kysely; irralliset tilastotiedot – marssitetaan vailla perusteluja tai rakennetta ja ennen kaikkea lähdekritiikin häivääkään sivu toisensa jälkeen lukijan eteen.

Näin rökittävät oikeat tutkijat Karin Creutz , Markus Jäntti ja Lena Näre Poliisiammattikorkeakoulun tekemän tutkimuksen Imagen Vieraskynässä . Valtioneuvoston tilaama 200 000 euroa maksanut tutkimus Maahanmuutto ja turvallisuus ei täytä edes seminaarityölle asetettavia vaatimuksia.

Uudenvuodenyö Helsingissä sujui poliisin 1.1. antaman tiedotteen mukaan tavallista rauhallisemmin. Kun maailmalta tuli tietoa Kölnissä tapahtuneista joukkoahdisteluista, niin poliisi huomasi saman tapahtuneen Helsingissä. Rikosten uhreja pyydettiin ilmoittautumaan poliisille ja muutaman rikosilmoituksen poliisi teki ihan itse.

Nyt koko juttu on kuivumassa kasaan eikä yhdenkään rikoksen tutkinta ole edennyt. Ei löydy rikosta ja jos löytyykin, niin ei löydy asianomistajaa eikä epäiltyä. Löydetyillä asianomistajilla ei ole vaatimuksia, joten asianomistajarikosten tutkinta pysähtyy siihen.

A2 Teemailta näyttää noudattavan neuvoani  ja kerää Turvattomuusiltaansa syntymässä säikähtäneitä turvapaikanhakijoihin selkäytimellä reagoivia. Sosiaalisen median perusteella ainakin tämä henkilö vaikuttaa MV:n ajatusmaailman kannattajalta.

12743759_10153898380163490_6911089250590367961_n

En tiedä mitä tämän maan ilmapiirille on tapahtunut. Osa kansasta pelkää turvapaikanhakijoita yhtä hysteerisesti kuin aiemmin susia ja Valtioneuvosto tilaa pelkoja tukevan tutkimuksen määrittelemään hallituksen politiikan suuntaviivoja. Poliisi tutkii rikoksia, jotka joko ovat tapahtuneet tai ainakin olisivat voineet tapahtua ja joiden tekijänä saattoi mahdollisesti olla turvapaikanhakija. Yle kerää teemailtaansa primitiivistä vieraan pelkoa kipuilevia hysteerikkoja.

Saattaa olla, että maan hallitus lietsoo pelkoa ihan tahallaan, jolloin kyseessä on vanha tuttu katso, orava -tilanne, jolla kansan mielenkiito siirretään pois hallituksen kyvyttömyydestä. Saattaa olla, että sekä Poliisiammattikorkeakoulu, poliisi että Yle ovat huolissaan omasta rahoituksestaan. Poliisin olisi helppo lietsoa uhkakuvia määrärahojen lisäämiseksi tai edes pitämiseksi ennallaan ja Ylen voisi kuvitella yrittävän miellyttää Yle-veroon vihamieleisesti suhtautuvia ns. maahanmuuttokriittisiä, jotta nämä kokisivat Ylen omaksi mediakseen.

Tai sitten kansa on yksinkertaisesti tullut hulluksi ja ruvennut metsästämään vampyyreja ja muita alitajunnasta kumpuavia hirviöitä soihdut ja talikot kourassa. Jos näin on, niin joku linkkuveistä lehtitilauksen kylkiäiseksi kauppaava puhelinmyyjä rupeaa varmaan kohtapuoliin tarjoamaan myös kätevää matunkarkoitussettiä. Malli löytyy vanhasta vampyyrinmetsästäjien matkapakkauksesta, jonka vihkivesi korvataan sianverellä. Heitetään reilusti uskottavuuden rippeetkin romukoppaan ja lähdetään hirviöjahtiin.

The Vintage News

Kuva: Fb/The Vintage News

***

Eiliseen työttömyyttä käsittelevään juttuuni sallin poikkeuksellisesi kommentoinnin myös nimimerkeillä. Nyt on taas entinen käytäntö eli kommentit vain etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu muuta. Nimikään ei takaa näkyvyyttä ja asiattomat räkyttäjät palkitaan ikuisella estolla.

Kommentit (38)

 1. iris ritola

  Loistava kirjoitus taas kerran, Saku! Tulee mieleen tuo vanha lastenlaulu: Huomenna mennään Korkeasaareen….nyt sen vaan voi laulaa: Huomenna mennään hirviöjahtiin…Vaikka kuinka yrittäisi ajatella, että suomalaiset ovat fiksua ja sivistynyttä väkeä, niin ei voi välttyä ajatukselta, että se ei koske kaikkia…..osa suomalaisista on todella tullut hulluksi, niinkuin blogissasi epäilit. Surullista…masentavaa…ahdistavaa. Onneksi tunnelin päässä on valoakin, nimittäin nämä Sinun kirjoituksesi.

 2. Merja Nurmi

  Kiitos blogista. Kyllä minusta voidaan jo sanoa, että osa kansaa on tosiaankin tullut hulluksi. Tuokin kuvan henkilö ihan vakavissaan selittää Ylen jutussa, että hänen täytyy viedä lapsensa kouluun, kun turvapaikanhakijat ovat niin suuri turvallisuusuhka, eivätkä asiakkaat uskalla tulla yksin autosta liiketilaan, vaan heidät pitää hakea parkkipaikalta.

  Huh hirvitys sentään, jossain taisi vilahtaa turvapaikanhakija!

 3. Veera Kaarela

  Kiitos Saku. Blogiasi on ilo seurata. En asu enää Suomessa, mutta seuraan silti tarkkaan suomalaisia uutisia ja sisäpolitiikkaa. Mitä enemmän luen, sitä enemmän olen varma, että osa kansasta on todennut helpommaksi jättää aivot tyystin narikkaan kriittisen ajattelun ja ratkaisujen etsimisen sijaan. Tapasi selvittää taustoja, faktoja, kritisoida lähteitä ja analysoida tietoa näyttäisi olevan katoavaa kansanperinnettä jopa valtiollisten instituuttien tasolla. Masentavaa seurattaavahan tämä kaikki on.

 4. Saku Timonen

  ”Jukka Mäkiselle” tiedoksi, että älä viitsi enää edes yrittää. Kaikki sinun kommenttisi menevät automaattisesti roskakoriin enkä edes minä lue niitä. Tyhjensin äsken roskakorin ja olit kommentoinut sinne kymmeniä kertoja. En lukenut ensimmäistäkään kommenttiasi.

 5. Juha Halonen

  Mielenkiintoiseksi asian tekee havaita, miten tiiviissä symbioosissa valtamedia toimii ”uusien uhkakuvien” kirkastamiseksi. Venäjän toimet maailmalla eivät enää riittäneet, nyt tarvitaan myös turvapaikanhakijat (ja tietenkin aina myös susi) ”uudeksi uhkakuvaksi”.

  Minäkään en käsitä, mitä tälle maalle on tapahtunut. Ensimmäisen kerran sotien jälkeen meillä on täysin korruptoitunut valtamedia, joka kuin yhdestä suusta vääristää maailmankuvaamme. Tällä hetkellä siihen mahtuvat vain mainitut ”uudet uhkakuvat”, joita edustavat Venäjä, Venäjä ja Venäjä sekä turvapaikanhakijat, sudet ja ihan uutena: VAIHTOEHTOISET sivustot, jota Ylen Sanna Ukkola erityisesti pelkää.

  Todellakin; milloin samat toimittajat löytäisivät kritiikin kohteeksi hallituksen toimet? On käännyttävä vaihtoehtomedian ja somen antiin.

  • Johannes K

   Mitä valtamediaan tulee, seurasin kiinnostuneena kuinka moni uutisoi eilen Ev.Lut. kirkon hallintoa vastaan kohdistunutta pommiuhkausta (plus uhkausta puukottaa työntekijät) http://www.valomerkki.fi/uutiset/kirkkohallitukseen-tehtiin-pommiuhkaus

   Uhkauksen esittäjä ilmeisesti Rajat Kiinni -porukkaa sillä kirkolle esitettiin vaatimus sanoa julkisesti olleensa väärässä turvapaikanhakijoista ja ylistää Rajat Kiinni -ryhmää, tai muuten pommi räjähtää ja työntekijät saa puukosta.

   Isommista medioista ainoastaan Iltalehti uutisoi asiasta, ja sekin haudattiin nopeasti pois etusivulta. Useampi paikallislehti mainitsi myös. Siinäpä se.

   • liisa hirvonen

    – En pidä tätä kovin varteenotettavana uhkauksensa. Yleensä tällaiset ovat enemmän sekopäiden uhkauksia, kertoo rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen Hgin poliisista.

    *
    Onko meillä lait muuttuneet? Ihmisten henkeen ja terveyteen kohdistuva terroristisella teolla uhkaaminen ei ole enää rikos. Pommiuhkaus ei ole mitenkään ”varteenotettava” uhkaus.

 6. Matti Ojutkangas

  Valitettavasti vallalla on hysteria, jonka mottona on: ”Mihin me faktoja tarvitaan, meillähän on mielipiteet!”

  • Heikki Sormunen

   Niinpä. Proffat ja kaiken maailman dosentit joutavat hiiteen. Koulutusleikkausten jälkeen heitä on tulevaisuudessa vähemmän haittaamassa populistien politiikan tekoa.

   Ylioppilaskirjoituksissa vitsaillaan luullun ymmärtämisellä. Nykyinen hallitus ottaa sen totena ja toimintansa ohjeena.

  • Veera Kaarela

   Niin, ”mielipiteet” sekä ”minusta tuntuu…” näyttävät olevan vallalla. Ja koska sananvapaus, tämän sonnan suoltaminen on okei.

   Koen varsin paradoksaalisena, että valtio leikkaa koulutuksesta kun kansakunnan sivistyksen tila on muutenkin jo tämänkaltainen.

 7. Atte Timonen

  Mitenkäs se Howard Philips Lovecraft tapasikaan sanoa?

  ”The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

  Tähänhän monen varautuminen ja vastahakoisuus perustuu. Väärä informaatio ja aidon informaation puute.

 8. Pekka Forstadius

  Toivottavasti joku mediatutkija jo ahkeroi Hesarin ja YLEn viime kuukasins tarjoaman aineiston kimpussa. Parhaillaan kirjoitetaan ja tarjotaan journalismin synkimpiä käänteitä Suomessa. Pelottavaa.

 9. Virva Itäranta

  Päivä päivältä on vain enemmän sellainen olo, että pitäisi perustaa oma Ahvenanmaa sille,
  vielä edes jonkinlaisen älyn omaavalle kansanosalle ihailemani elokuvaohjaajan Kusturican tapaan. Hänellä on oma kylä, jonne saavat muuttaa vain henkisesti samalla aallonpituudella liikkuvat ihmiset.

  • Teemu Laitinen

   Olen täysin samaa mieltä. Missä voi hakea kansallisuutta?

  • Iivo Suvanto

   Haluammeko tosissamme asua sellaisessa ympäristössä, jossa kaikki ovat samaa miletä kaikista asioista? Mitä kehitystä sellaisessa yhteisössä voisi tapahtua?

 10. Merja Nurmi

  Olisiko hallituksessa luontoa todeta, että metsään meni, ja tilata uusi selonteko, tällä kertaa oikeilta tutkijoilta? Ei kai, mutta haaveillaanhan lottovoitostakin.

 11. Tommi Nieminen

  Suomen hallitus tuntuu liikkuvan nyt Unkarin (ja Venäjän) linjoilla: tutkimuksesta ollaan valmiita maksamaan tasan silloin, kun tutkimuksen tulos on etukäteen tilatun mukainen.

 12. Mirjami Virtanen

  En oikein ymmärrä ihmisten pelkoa pienten lasten suhteen, Ahdistellut kuitenkin ovat olleet n. 15-vuotiaita. En osaa pelätä, juuri hiihtolomalaisen kanssa 11.v. käytiin shoppailemassa kauppakeskittymässä keskustan ulkopuolella. Maahanmuuttajia oli niin ruokapuolella kuin sitten ale-nurkkauksessakin katsomassa lasten vaatteita. Samoin kirpputoreilla. MIksi ihmeessä meidän olisi pitänyt pelätä heitä. Minun mielestäni eivät edes kiinnittäneet mitään huomiota meihin, vaalea lapsi paljainpäin ja minä isoäiti isoäidin näköisenä.

  Ja aiheutan raivoa, kun sanon, että monet lasten ahdistelut ovat mielestäni olleet osin mielikuvitustakin, ehkä mamu on sanonut hei tai jotain itseään tuijottaville lapsille – tai sattunut kaupasta kävelemään samaan suuntaan tai sattumalta kadulla kävellyt samaan suuntaan.

  Voi olla, että olen väärässäkin, tuo kauhun lietsominen on jotain outoa kuitenkin. Esim, Halla-aho näyttää tekevän näistä vihtiläisistä tytöistä isomman numeron kuin viimeaikojen tuomituista monia lapsia hyväksikäyttäneistä pedofiileistä. Joku Huuhtanenhan näyttää tekevän kovasti politiikkaa (hänhän jo jossain tienlaidassa istui aikoinaan vokkia vastustamassa) näiden tyttöjen kautta, väkisin on tullut mieleen, onko tytöt jo ohjeistuttukin pyytämään tupakkaa ja menemään juttusille, jotta hänen vastustukselleen olisi jotain katetta. Vainoharhaisuus näköjään tarttunut minuunkin.

  • Minna Ylitalo

   Eräs tuttavani kertoi pelkäävänsä, että joku päivä raitiovaunuun nousee burkhaan pukeutunut nainen, joka räjäyttää itsensä ilmaan. Kysyin tyrmistyneenä, että herravarjele, koska tällaista on viimeksi ihan oikeasti tapahtunut ja hän vastasi, että ”kerta se olisi ensimmäinenkin”. Tässä muukalaiskammoisessa hysteriassa on todellakin vain mielikuvitus rajana.

 13. Esa Kauppila

  Olen tässä vähän tuumaillut että mihin sylttytehtaaseen johtavatkaan näiden pelkoa, vihaa ja berserkin tasoista raivoa lietsovien tiet ? Tarkoitan nyt siis esimerkiksi tätä journalistista epämuodostumaa ja netin syöpäkasvainta Mv-lehteä. Mistä tulee rahoitus, mistä ohjeet ? Venäjää uskallan epäillä, siellähän näitä trollitehtaita kuulemma on. Ja ei, en minä ole Venäjä vastainen enkä venäläisiä millään tavoin vihaa tai pelkää. Hallintohan siellä tietysti on totaalisen mätä, siitä tuskin kukaan voi eri mieltä olla. Mutta venäläinen ihminenhän on noin ihmisenä ihan sieltä parhaasta päästä. Mutta siis, onko jonkun agendalla luoda Suomeen kaaosta ja näin hajottaa EU:ta ? Hajottaa Suomea ? En minä nyt mikään valtava senkään puljun ihailija ole mutta ajatus siitä että tässä maailmantilanteessa EU halvaantuisi kokonaan on kyllä aika kauhistuttava. Minä en tiedä mutta tai no, ehkä minä vain tarvitsisin folio-pipon, voihan se niinkin tietysti olla.

 14. Matti Saario

  ”Uudenvuodenyö Helsingissä sujui poliisin 1.1. antaman tiedotteen mukaan tavallista rauhallisemmin. Kun maailmalta tuli tietoa Kölnissä tapahtuneista joukkoahdisteluista, niin poliisi huomasi saman tapahtuneen Helsingissä”

  Nyt sitte foliohattu pois päästä?!
  Meinaatko oikeasti että poliisi keksii näitä juttuja?

  ”Näin rökittävät oikeat tutkijat Karin Creutz , Markus Jäntti ja Lena Näre Poliisiammattikorkeakoulun tekemän tutkimuksen Imagen Vieraskynässä . Valtioneuvoston tilaama 200 000 euroa maksanut tutkimus Maahanmuutto ja turvallisuus ei täytä edes seminaarityölle asetettavia vaatimuksia”

  Olisi hauska kuulla miten määrittelet ”oikean tutkijan”? Ilmeisesti sinun mukaan poliisiammattikorkeakoulusta niitä ei löydy.

  Leimaat maahanmuutto kriittiset ihmiset, ( en nyt tarkoita mv-hörhöjä) mörköjen jahtaajiksi, ja samassa blogissa kirjoitat kuinka poliisi ja poliisiammattikorkeakoulu huijaavat kansalaisia?

  • Saku Timonen

   Kun kolme tutkijaprofessoria sanoo, että PolAMK:n tutkimus ei täytä edes seminaarityön kriteereitä, niin on se jo aika paivana lausunto. Edellisessä tutkimuksessaan samat PolAMK:n tutkijat pitävät persujen kannatuksen laskua merkkinä demokratian kriisistä.

   • Matti saario

    En ota tuohon tutkimukseen sen enempää kantaa, kun en ole alan ammattilainen ja voi olla että olen siitä väärässäkin.

    Mutta väite siitä, että poliisi keksi uudenvuoden yön tapahtumat Kölnin tapahtumien perusteella on aika absurdi.

  • Joni Pelkonen

   Mielenkiintoista, että joidenkin ihmisten kyky kriittiseen ajatteluun sammuu välittömästi, kun poliisia arvostellaan. Näköjään riittää että arvostellaan poliisin virkanimellä esiintyvän tutkijaksi itseään kutsuvan henkilön mielipiteitä. Ollaanko siellä tosiaan aina oikeassa?

   • Matti saario

    Eli tosissasi väität että poliisi keksi uudenvuoden yön tapahtumat?

    • Turo Mustakallio

     Miksi ei keksisi? Jotta saadaan rahoitusta, pitää olla tapahtumia.

     Itse suhtaudun kriittisesti poliisin toimintaan:
     – olen nähnyt, kun poliisi vetää turpaan rappioalkoholistia
     – veljeni joutui poliisin pahoinpitelemäksi, ja erotettiin.

     Olen nähnyt kuinka paikallispoliisi saatuaan muutaman satasen toteaa, että syys liikenneonnettomuuteen on ulkopaikkakuntalaisen.

     Näistä ja muista huolimatta luotan suomalaiseen poliisiin.

    • Pekka Rantamäki

     Matti Saario, ja sinä siis väität, että KRP keksii asioita? KRP:n mukaanhan Helsingin ja Kölnin tapahtumien välillä ei yhtäläisyyttä ollut.

     • Matti Saario

      Lue Pekka teksti uudestaan.
      Ei tässä väitelty siitä, oliko Helsingin ja Kölnin tapahtumilla yhteyttä, vaan siitä että keksikö poliisi uudenvuoden yön tapahtumat.

      • Minna Ylitalo

       Poliisi hutki ennen kuin tutki. Tiedotti rikoksista, joihin ei nyt sitten tarkemmin katsottuna löydykään tekijöitä eikä uhreja.

      • Pekka Rantamäki

       Edelleen: mikä poliisi? Helsingin poliisi vai KRP?

 15. Minna Ylitalo

  Ahaa. Tutkimusraportti siis kuuluu osastoon ”Onko tarina tosi tai ei, se on toinen juttu. Näin nämä asiat koetaan.”

  Seuraan myös epäuskon vallassa lähiympäristöni ja median hysteriaa. Turvapaikanhakijota oli enimmillään joku 0,6% väestöstä ja osa heistä on jo lähtenyt pois. Entä miten moni näistä aivan oikeasti toi mukanaan rikollisuutta? Tähän ei nyt lasketa niitä keksittyjä juttuja mukaan.

  Eräässä sivukunnan sivukylässä asuva pelokas kotiäippä heittäytyy hysteeriseksi, liioittelee tahallisesti uutisia ja kirjoittaa blogissaan täysin vastuuntunnottomasti pelkoa lietsoen näin:

  ”Uutena vuotena 2015 Helsingissä tapahtui tuhatkertainen yksittäistapaus. Helsinkiin kokoontuneet tuhat turvapaikanhakijaa ahdistelivat joukolla tyttöjä ja naisia. Tapahtumista on kirjattu noin 20 rikosilmoitusta, raiskauksesta ahdisteluun. Se on Helsingin poliisin historian suurin määrä rikosilmoituksia liittyen uuden vuoden juhlintaan ja Suomen historian suurin yksittäistapaus, johon osallistui kymmeniä, jollei satoja. Kuten poliiskomentaja sanoi, entiseen ei ole paluuta. Tulkitsen tämän niin, että poikkeustila rajoittamaan tyttöjen naisten vapaata liikkumista on julistettu lopullisesti. Onko minun kasvatettava 2000-luvulla tyttäreni käyttäytymään Suomessa samoin, kuin jos asuisimme esim. Pohjois-Afrikassa, jotta välttyisimme yksittäistapauksilta? Nykykeskustelussa kun ei saa syyllistää kuin kantasuomalaisia, koska turvapaikanhakijat ovat aina yksittäistapauksia ja uhreja, yksittäistapauksia toinen toisensa perään.”

  Traagisinta tässä uutisen vääristelyssä ja hysteerisessä vouhkaamisessa on se, että blogisti on äitiyslomalla oleva poliisi ja kaupunginvaltuutettu. Kuinka tässä asemassa olevan henkilön sallitaan lietsovan mediassa pelkoa siitä, että Suomen viranomaiset eivät olisi lainkaan tehtäviensä tasalla?

  http://piiakattelus.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211176-yksittaistapauksia-poikkeustilassa

 16. Maarit Virtanen

  Arvon tutkijoiden kritiikka on tasolla ”väärin sammutettu”. Suvaitsevaistolle on viime aikoina tullut vähän liikaa huonoja uutisia. Tutkijat arvostelijat metodeita mutta ei tulosta. Onko mm. näitä raportin väitteitä kumottu:

  1. Poliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos hädin tuskin selviävät paikoin nykyisestäkään tilanteesta
  – Kannattaa muistaa, että poliisi tarvitsi puolustusvoimien apua Kemissä (virka-apujoukkueet).
  2. Suomi ei ole raportin mukaan onnistunut tähänkään asti kotouttamisessa. Viime vuonna vaikeassa taloustilanteessa Suomeen saapui turvapaikanhakijoita kymmenkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.
  – Kun katselee vaikkapa Suomessa pisimpää ollutta pakoilaisryhmää 90-luvun alussa Neuvostoliitosta tulleita somaleita niin vaikea tästäkään väittämästä on olla erimieltä.
  3. Maahanmuuttoon liittyy vakavia turvallisuusuhkia ja rikollisuutta, joihin Suomi on valmistautunut huonosti.
  – Onko esimerkiksi poliisin resursseja lisätty? Edes turvapaikan hakijoiden käsittelyä varten?

  Ruotsin esimerkkiä kun katselee niin poliisi ammattikorkeakoulun raportti käytännössä vain vahvistaa, etä Suomi on tällä hetkellä menossa samaa tietä.

  Tämä poliisi ammattikorkeakoulun raportti on vain yksi monesta. Hesarissa oli toinen vähän ikävempi uutinen:

  http://www.hs.fi/kotimaa/a1456292738644

  Tutkijat tyrmäävät: Maahanmuuttajat eivät ratkaise Suomen huoltosuhteen ongelmaa.

  Eli se ainoa järkiperusteinen syy imaista Suomeen 30 000 ihmistä on ammuttu alas. Enää jäljellä on syyt jotka perustuvat eri versioihin ”mutta kun mä tahdon” -lauseeesta.

  • stunned

   Kukaan ei halua tänne pakolaisia. Ne nyt vaan tulee, koska Yhdysvallat kaatoi alueen voimatasapainon. Väkisin tekemällä heistä rikollisia on arveluttava tie. Siinä menee poliisin uskottavuus ja lopulta laillisuus ja demokratia. Persujen viitoittamalla polulla tulee varmasti isompia hankaluuksia sopeuttamisessa ja kotouttamisessa kuin muutoin tulisi. Mikä on siis persujen tavoite — todistaa kotouttamisen mahdottomuus tekemällä se ensin ylitsekäymättömän vaikeaksi. Sitä saa mitä pilaa.

   • Minna Ylitalo

    Somessa keksitään mitä merkillisempiä tapoja syrjiä ja pelotella turvapaikanhakijoita. Tämä on fundispatrioottien tapa vastustaa väkivalloin maahanmuuttajien kotoutumista.

   • Jore Puusa

    lainaus stunnedilta
    Kukaan ei halua tänne pakolaisia
    lainaus
    —————
    Minä haluan, mutta minä uskallankin kirjoittaa omalla nimelläni.
    Olen nähnyt Libanonissa vierestä, miten miehen pää räjähtää muussiksi kesken kaverinsa kanssa keskustelun. Kun meillä ei ole mitään vaaraa mistään, emme me mitään mistään käsitäkään. Minä pidän ulkomaalalaisista, he eivät ole ”mykkiä”. Tuppisuuhun suomalaiseen on vaikea luottaa tai häntä ymmärtää. Mutta minusta onkin mukavaa jutella ihmisten kanssa. Maa on hyvä, vaihdetaan kansa.

 17. Jari Kähkönen

  Melko järkyttävää. Tiededenialismista ensin. Jos tutkimuksen metodologia on..no, se itsensä…niin kuinka ihmeessä mikään sisällöstäkään on sen jälkeen uskottavaa tai esittämiskelpoista yhtään missään? Ei tieteellinen tutkimus ole mikään St1-huoltoaseman kahviokeskustelu, jossa nopeimmin, äänekkäimmin tai härskeimmin jonkin laukaiseva voittaa, ja on suorastaan suuri ajattelija elleivät kuulijat juuri silloin sekä siinä keksi yhtäkään perustetta miksi laukaisu tulee poissulkea. Pitää tietää mitä tiedetään, mutta myös mistä tai miksi tiedetään, sekä millä menetelmällä tieto hankittiin ja kuinka tiedonhankinnan laatu on varmistettu. Ei tieteellinen tutkimus ole mikään mielipidekirjoitus, jossa voi olla lukijan mielestä hyviä ja huonoja osia, mitkä voivat olla olemassa rinnakkain tai itsenäisesti.

  Ja sitten ystävämme poliisi. Ei poliisi ole oikeassa, koska poliisi vaan siksi että sillä on tekniikkansa, menetelmiensä, henkilöstönsä, rekisteriensä ja ties minkä voimin hyvät edellytykset selvittää luotettavasti se mitä kulloinkin on tarve tietää. No, jos on oikeassa. Todellisuudessahan poliisi ei kykene minkäänlaiseen itsesäätelyyn ja tapaa kokea julkisen väärässäolon myöntämisen olevan pois valtansa mitasta. Oikeasti pöytäkirjoihin jää loose endejä, niissä on väitteitä ja mielipiteitä, syyttäjät eivät lähetä salissa esiintullutta uutta tai muuttunutta lisätutkintaan sekä vaikka sun mikä voi olla mahdollista sillä legendaarisella virkavastuulla toimittaessa. Jos siis oikeasti tietää asioita eikä ripusta turvallisuudentunnettaan kaikkinaisiin epäjumalankuviin ja auktoriteetteihin.

  Ei se ole puolueettomuutta, jos sanoo olevansa puolueeton tai jos työsuhdemuotoon liitetään sellaisia olettamia. Eikä sekään, että osaa sanoa sen oikein minkä kuulija haluaakin kuulla. Vaikka sanomiset ja oletukset vallitsisivat, voi silti olla pelkkä pikkunilkki joka etsii oman elämän valtaa sekä loistoa ja kultaakin kaipaisi. Näin esimerkiksi siksi, että ei tykkää toisen värisistä tai toisuskoisista ja katsoo ettei niillä ole oikeutta tulla kahta metriä lähemmäs eikä puhutella itseään ilman puhemiestä. Ja mielessä on oikeasti vain saada tekosyy kiepauttaa lähelletulija/puhuttelija x-asentoon maijankylkeä vasten henkilötietojen toteamista sekä henkilön tarkastamista varten. Sakottamis- ja putkaanvientimahdollisuus on plussaa. Se suorastaan hekumoiden naurattaisi, jos niille saisi vielä sanoa ja tehdä jotain mikä ehdollistaisi ne pelkäämään tiettyjä paikkoja, symboleja tai tilanteita.

  Näin siksi, että maailmassa on valtasuhteita mitkä eivät ole mielipide- eikä salaliittoasiakaan. Jos epäoikeudenmukaisessa maailmassa paha saa aina palkkansa ja ison talon edut, kuka sen sanoo ettei talon johdolla ole mielessä oman vallan sekä rahan laajennus tai ainakin joillakuilla lähinnä oma etu? Parempi olisi olla sanomatta kunnes on ottanut asioista selvää. Menikö tämä näin vai ylitulkittiinko tavanomaista uudenvuodenyön hulinaa ihan hitosti, ja pyrittiinkö yleisöä suorastaan lietsomaan ennakkoluuloisuuden sekä kurikaipuun kautta, jotta syntyi toivotulla tavalla manipuloitu lopputulos? Joku sellainen mikä ei ole ihan tarkkaanottaen sen paremmin totta kuin valhettakaan.

  On kaikki valhetta ja pilkkaa, sitä kuulee minkä haluaa ja sulkee lopun pois(lähde Simon-Garfunkel, suomennos minä). On se rikkinäinen kellokin nimittäin kahdesti vuorokauteen oikeassa ja jokaiselta löytyy mielipide/selitys siinä kuin ne muutkin ihmisyksilöille tavalliset anatomian osat. Eli parempi olisi myöntää havaitsevansa ja arvioivansa havaitsemansa sen mitä haluaakin, koska havainnoi sekä arvioi kaikkea vain itsensä läpi eli kautta. Jos on siis vähääkään rehellinen. Ja jos taas mielii toiminnalleen sitä St1:n kahvionpöytää laajempaa/suurempaa pätevyyttä, on syytä kyetä tekemään tiliä siitä mistä tarkisti niin havaintojensa totuudenmukaisuuden kuin arvioidensa oikeellisuudenkin. Nykyään liian moni yrittää pitää totuutta mielipideasiana tai äänestää siitä, koska internet. Ei hyvä. Ei todellakaan.

 18. Finland’s bigoted and perilous path / M i g r a n t T a l e s

  […] so thick that one blogger suggested that the next step would be using an anti-Dracula kit. Source: Saku Timonen and FB/The Vintage […]

Kommentoi »

Comments are closed