Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Komeat takit

– Tätä kaivataan. Jos mansessa tai muussa isossa kaupungissa asuis niin tuo komee takki olis jo päällä, tämä tuo turvaa kansalaisille ja toivottavasti pelkoa allah mahmuteille.

Näin ihasteli eräs roskajulkaisu MV:n lukija eilistä Soldiers of Odinin marssia Tampereella. Ylen mukaan poliisi ei tiennyt marssista etukäteen, mutta Aamulehden mukaan tiesi. Oli miten oli, niin poliisi näytti turvaavan marssijoita tehokkaasti edestä, takaa ja sivulta sulkemalla tarpeen mukaan liikennettä. Ainakaan pelottavat klovnit eivät päässeet häiritsemään kulkuetta.

Tuo komean takin ihasteleminen alleviivaa hyvin aamun Karjalaisessa ollutta äärioikeistoon erikoistuneen tutkija Tommi Kotosen haastattelua. Valitettavasti en löydä jutusta nettiversioita, mutta ydin on siinä, että tyypillinen ääroikeiston kannattaja on 20-40 -vuotias työläistaustainen mies. Poliittiselle radikalisoitumiselle altistaa syrjäytyminen ja taustalla on usein mielenterveys- tai sosiaalisia ongelmia.

Johtajat ovat korkeammin koulutettuja tai heillä on ainakin näkyvä poliittinen asema. Kotonen viittaa Jussi Halla-ahoon ja Olli Immoseen, joiden puheet voivat antaa hylätyksi itsensä itsensä kokevalle väestönosalle tunteen siitä, että heitäkin kuunnellaan.  Toisaalta poliitikkojen käyttämä retoriikka voi myös lisätä radikalisoitumista.

Niinpä niin. Eivät Halla-aho, Immonen tai kukaan muukaan poliitikko ole ilmoittautuneet todellisiksi johtajiksi. Minä en usko hetkeäkään tuntemattoman kemiläisen miehen polkaisseen tyhjästä Soldiers of Odinin kaltaista järjestöä näin lyhyessä ajassa ammattikoulupohjalta. Jotkut muut siinä ovat asian päärunnareina. Muutamat poliitikot ovat jo vuosia lannoittaneet maaperää paskapuheillaan ja nyt se pelto puskee esiin rumia kukkia.

Lisäravinteina toimivat nykyhallituksen toteuttamat rajut leikkaukset ja eriarvoisuuden tahallinen kasvattaminen. Ne lisäävät koko edustuksellisen demokratian vastaisuutta, sillä ei komeaa takkia ja joukon yhtenäisyyttä ihastelevan ajattelukyyky riitä pohtimaan sosiaalisen eriarvoisuuden syitä kovin pitkälle. Jos riittääkin, niin hän kavahtaa omia ilmeisen vasemmistolaisia ajatuksiaan. Hän pukee ylleen komean takin ja liittyy joukkoon vastustamaan maahanmuuttajia ja suvakkeja, joiden on kerrottu olevan syyllisiä hänen ongelmiinsa.

Ne poliitikot ja virkamiehet, jotka ymmärtävät tämän olevan väärin, eivät uskalla sanoa sitä ääneen suvakiksi leimautumisen ja uhkailujen pelossa. Suurin osa ei ole edes huomannut mitään outoa olevan tekeillä, vaikka yhtenäisiin univormuihin pukeutuneet äärioikeistolaiset marssivat kaduillamme poliisisaattueessa. Useimmat jotain huomanneet vetäytyvät tolkun ihmisen julkisivun taakse ja kohauttavat olkapäitään ajatellen, että ei kuulu minulle. Ja osa odottelee vain otollista hetkeä astuakseen järjestäytyneen äärioikeiston johtoon.

Nyt peräänkuulutankin niitä todellisia johtajia tulemaan esiin ja rupeavan johtamaan näitä luomuksiaan. Alkaa olla kiire, sillä kohta näitä ei enää pysty johtamaan kukaan. Sitten johtajat saavatkin juosta joukkojensa perässä. Todennäköisempää on kuitenkin, että johtajat eivät koskaan myönnä omaa osuuttaan epäonnistumaan tuomitun liikehdinnän alullepanijoina. On nimittäin iso ero velttojen löntystelijöiden ja johtajien mielikuvissa väikkyvien terävin askelin marssivien iskujoukkojen välillä.

Nähkää itse se olennainen ero.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä. Nimikään ei takaa kommentin näkymistä ja asiattomuuksia kirjoittavat estetään varoituksetta.

Kommentit (61)

 1. Petri Ojala

  Hannah Arendt ja totalitarismin synty. ”Paha” ei mahdollistu vain ideologisten johtajien totalitaristisilla arvoperusteisilla toimilla, vaan siihen tarvitaan ennen kaikkea ns. tavallisia ja tunnollisia ihmisiä, jotka pyrkivät suorittamaan tehtävän mahdollisimman hyvin. He eivät arvioi tai kykene arvioimaan tekojensa moraalisia vaikutuksia ympäristöönsä – mahdollisimman tyydyttävä mekanistinen suoritus aktiriteettiasemassa olevan kunnioituksen ansaitsemiseksi tuottaa elämisen substanssin.

  Hyvin paljon jää pohdittavaksi, ovatko takkia ja logoa kannattavat ainoita ”tunnollisia”, vai tuleeko myös vaiti olevat, kirjoituksessasi viitatut ”suvakeiksi” leimaantumisen pelkoiset yhtä lailla näitä tunnollisia suorittajia.

 2. Mervi Oikonen

  Ilmeisesti jokainen vuosisata tarvitsee omat virheensä, joista toipumiseen menee sitten se loppu vuosisadasta. Ei minusta ole ihmeellistä että kansallismielisyys on kovin yleistä, sitähän on kymmeniä vuosia jo kannustettu ”suosimaan suomalaista” ja valehdeltu kotimaisen tuotteen ostamisen luovan kymmenentuhatta uutta työpaikkaa. Mikä tässä on kummallista on se, mikä estää ihmistä uskomasta siihen että hänelle on valehdeltu, ja että ne valheet ovat tulleet omilta johtajilta. Mikä ohjaa sen pettymyksen ja kiukun kohdistumaan johonkin ulkopuoliseen, kun syy on paljon lähempänä?

  • Veli-Matti Saajala

   Koska jos syyttäisi omia johtajiaan, olisi itse ollut väärässä.

  • Janne J. M. Muhonen

   Nytkö kansallismielisyyden pelko on johtanut jo siihen, että kyseenalaistetaan kotimaisen ruoan tuotannon tukeminen?

 3. Oula Penate Medina

  Saksasta saksa linkkia ei saa auki. Luulen etta tama on vain Saksan ongelma. Esim unkarissa voisi avautua.

  • Minna Ylitalo

   Youtubessa kyllä löytyy noita Saksassakin katsottavia videoita kunhan laittaa hakusanaksi Sturmabteilung.

   Saksassa natsi-Saksa ei pääse noin vain unohtumaan. Huomenna maanantaina 29.2. alkaa taas yksi natsioikeudenkäynti. Syytettynä on 95-vuotias Auschwitzin alikersantti Hubert Z. ja häntä syytetään avunannosta 3681 murhaan. Yksi hänen uhreistaan on lehtitietojen mukaan surullisenkuuluisa Anne Frank.

   Tämän uutisen valossa SoO-marssi on entistä karmeampaa katsottavaa. Tuollaisella katupartiolla ne Hitlerin ruskeapaidatkin aloittivat ja saivat jalansijaa natsipuolueessa.

 4. Arto Pesu

  Nämä Soldiers of Odin kaverit eivät ole tehneet taustatyötä kunnolla. Viikinkien ja natsien maailmankuvat ovat kaukana toisistaan. Natsit ovat monoteistinen yhden totuuden oppi, kuten juutalaisuus, kristillisyys, islam tai kommunismi. Viikingit olivat yksilöitä. Professori Neil Pricen kolmen luennon sarjasta voi jokainen avartaa käsitystään viikingeistä. https://www.youtube.com/watch?v=nJZBqmGLHQ8&list=PLVUVc-BygpWnKNfrP1-x4LiHSO3ZV50yN

 5. Markku Tahvanainen

  Poliisien ammattijärjestö teettämän arvotutkimuksen mukaan 28 % kaikista poliisista ja 40 % miehistä kannattaa persuja.Tämä selittänee osaksi sitä, miksi natsikulkueita suojellaan pelleiltä. Poliisit taitavatkin olla osa kulkeutua.

  • Mirjami Virtanen

   Pitääkö muuten yhden hengen mielenosoituksesta tehdä ilmoitus? Tuli mieleen tuo pastori Sadinmaa, jonka poliisit häätivät kyltteineen pois tuon maahanmuuttovastaisen mielenosoituksen laitamilta.

   • Johannes K

    Sadinmaa häädettiin koska hän oli poliisin mukaan häirinnyt tilaisuutta, vaikka seisoikin vain tapahtuma-alueen laidalla hiljaa kyltti kädessään. Eli kyse ei ollut ilmoitusasiasta vaan poliisin mielestä kyseinen pappi yksiselitteisesti häiriköi ja aiheutti ongelmia.

 6. Komeat takit | Suomi Tykkää

  […] – Tätä kaivataan. Jos mansessa tai muussa isossa kaupungissa asuis niin tuo komee takki olis jo päällä, tämä tuo turvaa kansalaisille ja toivottavasti pelkoa allah mahmuteille. Näin ihasteli … …read more […]

 7. Esa Kauppila

  Tämä viikinkiyhteyshän tulee näille Odinin lapsille Ruotsin kautta johon heillä ilmeisesti on oikeinkin hyvät suhteet. Ruotsissahan on muistaakseni jo 1600-luvulta asti luotu hyvin omaperäistä muinaishistoriaa jossa on haettu kuviteltuja todisteita Ruotsin maan ja kansan mahtavasta muinaisuudesta ja Kohtalon sille varaamasta tarkoituksesta johtaa maailmaa. Näihin myytteihin kuului ja kuuluu tärkeänä osana kuviteltu ajatus ja tulkinta nimenomaan viikinkiajasta. Ja kuten tiedetään, tälläiset myytit ovat kovasti sitkeää sorttia, vaipuvat ehkä pinnan alle kytemään mutta nousevat sieltä sitten sopivan tilaisuuden tullen pintaan. Ja niin kuin historiaa tutkineet muistavat myöskin natsit hakivat oikeutusta kieroutuneelle ideologialleen hyvinkin satuisista myyteistä. Ja samanlainen historian tahallinen vääristely oli käytössä esimerkiksi Balkanin sotien aikana ja samaa metodia käytetään nyky Venäjällä oikeuttamaan suurvalta harhoja.

  • Pauli Hyvölä

   Esa Kauppila: ” Ruotsissahan on muistaakseni jo 1600-luvulta asti luotu hyvin omaperäistä muinaishistoriaa”

   Kuuntelin pari kesää sitten bulgarialaisen tuttavani luennon muinaisesta Suur-Bulgariasta. Se oli hallinnut ennen mongoleja koko slaavilaista Eurooppaa aina Siperian perukoilta nykyiseen Puolaan. Kaikilla oli ollut yhteinen kieli ja mieli. Kunnes tulivat mongolit ja bulgarialaiset kävivät sotaan heitä vastaan, voittivat, mutta siinä sodassa kaatuivat lähes kaikki miehet. Ja niin eräs takapajuinen ja piilossa kyyrötellyt pikkuheimo nimeltään venäläiset pääsi valtaan Itä-Euroopassa toisen kansan sankaruuden ja oman vätysmäisyytensä ansiosta. Tuttavani vihasi venäläisiä omasta mielestään hyvästä syystä. Hän myös esitteli Mustanmeren rannikon peltolakeuksilla olevia kumpuja kansansa suuruuden merkkinä. Ehdotin piruuttani, että jospa ne ovat isäukkojen lapsilleen kasaamia pulkkamäkiä.

   Hilpein ja samalla lähes pelottavin esimerkki tekaistusta historiasta on puukkotaistelulaji Kas-pin, joka ei ota poistuakseen Wikipediasta poistoäänestysten jälkeenkään: ”Kas-pin on hankasalmelaisen Kaarlo Valkosen esittelemä suomalainen taistelulaji, joka yhdistää puukkotekniikoita ja itämaisia taistelutekniikoita.[1] Lajilla on Valkosen mukaan pitkä historia, mutta sen alkuperästä ja muusta historiasta ei ole tuotu julkisuuteen muuta kuin Valkosen kertomukset.lähde?

   Eri puolilla Suomea on seitsemän Valkosen valtuuttamaa kas-pin-opettajaa.lähde? (…) Valkosen kertomien tarinoiden mukaan kas-pin-taistelutaito on kulkenut Valkosen suvussa vuosisatoja, yli 30 sukupolven ajan. Tällöin lajin historia ulottuisi noin 1100-luvulle saakka. Lajille luonteenomaisia aseita olisi käytetty jo 1500- ja 1600-luvulla. Tarinat kertovat myös seppä Jon Valkosen käyneen opettamassa Kiinassa muun muassa lehtipellin taontaa ilman saumaa. Suomalaisten sotataitojen kehittymiseen olisivat johtaneet alituiset sodat venäläisiä vastaan.lähde?

   1800-luvulla olisi vaihdettu tietoja ja oppeja kiinalaisten ja tiibetiläisten mestareiden kanssa. Kiinassa olisi puhuttu tulivalkean kansan eli pohjoisen kansan taistelutaidosta, jolla olisi tarkoitettu suomalaisia ja suomalaista sotataitoa. Yksi näistä suomalaisista taidoista olisi ollut nimenomaan Valkosen suvun kas-pin-taistelumenetelmä. Nykymuotoonsa lajin olisvat kehittäneet suomalaiset naiset neljän sukupolven aikana miesten ollessa sotimassa.lähde?”

   Ja todentotta, tuhannet suomalaiset ovat valmiita uskomaan tuon kertakaikkiaan hillittömän sepustuksen ja lajin harrastajiakin löytyy.

 8. Marko Manninen

  Voisiko joku mainita yhdenkin rikoksen, johon Soldiers of Odin on syyllistynyt? Ymmärtääkseni jokaisesta heidän mielenosoituksestaan on toistaiseksi tehty etukäteisilmoitus. (vaikkei sen tekemättä jättäminenkään olisi käsittääksein lainvastaista) Mielenosoitukset ovat käsittääkseni Suomessa laillisia? Olen tietoinen, että jotkin jäsenistä ovat aikoinaan rikoksiin syyllistyneet. Tämä on lehtiä lukemalla tehty hyvin selväksi. Lain edessä ovat tuomionsa sovittaneet, kuten blogistikin varmasti juristina osaisi sanoa.

  Mitä tulee tuohon jutussa mainittuun marssiin, uskoisin poliisilla olleen asiasta tietoa. Päättelin tämän siitä, että kuten blogistikin sanoi ” poliisi näytti turvaavan marssijoita tehokkaasti edestä, takaa ja sivulta sulkemalla tarpeen mukaan liikennettä”.

  On mielestäni hämmentävää, miten innokkaasti ollaan tuomitsemassa ihmisiä etukäteen, mutta toisaalta tuomitaan rasisteiksi kaikki, jotka yleistävät yhden turvapaikanhakijan törttöilyt kaikkia koskeviksi. Ollaan kuitenkin vielä aika kaukana toisistaan näiden kahden videon välillä. Puututaan asiaan silloin, kun eteen tulee jotain lainvastaista, eikö? Vai osaako joku kertoa, mistä rikoksesta voidaan tuomita etukäteen, ”ihan vain varoiksi”?

  Loppuun pakollinen: ”en sano kannattavani Soldiers of Odinia tai heidän ajatusmaailmaansa. Tuomitsen kaiken väkivallan ja sillä uhkailun, riippumatta siitä, kuka tekoon syyllistyy.” Etukäteen tuomitseminen ja ”väärien mielipiteiden” tukahduttaminen on silti vastoin maailmankuvaani, riippumatta siitä, millaista kantaa tämä ”väärä mielipide” edustaa. Jos ”väärän mielipiteen” edustajia on kansasta selvä vähemmistö, ei pitäisi olla asian suhteen mitään huolta, vai mitä?

  • Teemu Hietala

   Itse rikokset eivät ole tässä se ongelma, tuon alkuperäisen tekstin lukemalla voi hieman yrittää hieman pohtia, että mikä se oikeasti onkaan. Viittaukset natsien valtaannousuun eivät ole lopulta ihan niin kauaa haettuja, koska yksi perustajista/johtajista on avoimesti natsihenkinen Hitlerin ihannoija. Tämän kyseisen henkilön suhteiden kautta, toiminta on myös todennäköisesti levinnyt naapurimaihinkin, vaikka virallisesti SoO ei olekaan tekemisissä tämän kotimaassamme toimivan natsilarppausryhmän kanssa.

   Kyseessä on siis pyrkimys ennaltaehkäistä suomalaisen yhteiskunnan vajoamista sille linjalle, mitä Saksassa aikoinaan tapahtui. Tämän takia minäkään en vastusta kansalaisten katupartioita itsessään, pelkästään näitä joilla on oikeasti vahvoja siteitä uusnatseihin. En halua heidän onnistuvan oman kuvansa kiillottamisessa, jotta saavat lisää kannatusta, koska tällöin he voisivat tulevaisuudessa helpommin paljastaa oikeat karvansa.

  • Johannes K

   Ei kai tässä mistään ”ennakolta tuomitsemisesta” ole kyse. Soldiers of Odinin perustaja toimii värvääjänä poliittista väkivaltaa harjoittavalle uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeelle, minkä tavoite omien sanojensa mukaan on Suomen valtion lakkauttaminen ja kansallissosialistisen valtion luominen.

   Soldiers of Odinin tunnuksilla on nettiin kirjoiteltu erilaisia uhkauksia, ja onhan liikkeen johtajakin kertonut haluavansa ”hirttää kaikki suvakit”. Hänellä, kuten muillakin ryhmän johtohahmoilla, on mittavaa väkivaltarikostaustaa. Ryhmä sanoo taistelevansa ”valkoisen” Suomen puolesta ja haastatteluissa jäsenet ovat kertoneet toivovaansa ”rotusotaa”, eli väärärotuisten tappamista. Tämä on ihan puhtaasti Suomen Vastarintaliikkeen toimintaa, ja ulkomailla (Esim. Norjassa ja Virossa) paikallisten Soldiers of Odinin johdossa toimii paikallisten Vastarintaliikkeiden jäsenet.

   Väkivaltaisen natsin sanominen väkivaltaiseksi natsiksi ei ole ennalta tuomitsemista.

 9. Esa Kauppila

  Marko Manniselle. Puututaan asiaan kun jotain rikollista tapahtuu. Tätä samaa ajatusta käytettiin niin natsi-Saksaa kuin kovin, kovin monissa muissakin täydelliseen kaaokseen ja verilöylyyn johtaneissa tapahtumaketjuissa. Odottavan aika saattaa kuitenkin olla yllättävän lyhyt ja toiminta myöhäistä kun katuojissa virtaa veri ja oville aletaan koputella. Ja älkää yhtään pelätkö te jotka ette hyväksy mutta ihmiset, kyllä ne aikanaan koputtavat teidänkin ovellenne …

  • Marko Manninen

   Maailmasta löytyy myös loistavia esimerkkejä valtioista, joissa sallitaan vain yksi oikea mielipide, kuten vaikka Pohjois-Korea. Moniko niistä on demokratia?

   • Teemu Hietala

    Ymmärrän kyllä toisaalta huolesi tuon osalta, että sallitaanko vain yksi oikea mielipide. Toisaalta SoO:n pohjat ovat sellaisessa mudassa, että se on itsessään vaarallinen demokratialle, mikäli he vain saavat kunnolla vakinaistettua paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

    Kannattaa myös ottaa huomioon, että diktatuureissa johtoa ei saa kritisoida millään tapaa, tästä ei ole mitään viitteitä Suomessa, koska Suomen johto ei oikeastaan mitenkään tähän asiaan ota kantaa. Saati muutenkaan valtaapitävät, vastustus kumpuaa pääosin kansalaisten keskuudesta ja todella pienissä määrin vain kansanedustajien taholta.

    Eli yritys hyvä, mutta pelko suomalaisesta diktatuurista SoO:n kieltämisen kautta on huomattavasti turhempi, kuin pelko suomalaisesta diktatuurista SoO:n kannattamisen kautta.

    • Marko Manninen

     Tästähän päästäänkin loistavalla aasinsillalla tähän pelonlietsontaan erilaisia uhkakuvia viljelemällä. Valitse omasi:
     1. Oikeisto nostaa päätään, eivätkä kansalaiset tee mitään nousun estämiseksi. Pian kaduilla marssitaankin natsitervehdyksiä huutaen ja maahanmuuttajat ja muut ”väärinajattelijat” kaasutetaan hengiltä. 50 vuoden päästä tätä aikaa muistellaan häpeillen ja ihmetellään, miksei mitään tehty. (halukkaat voivat tutustua 1930-luvun Saksaan ja natsien valtaannousuun)
     2. Oikeisto kukistetaan ja nykyisenlaista rajoittamatonta maahanmuuttoa jatketaan ja jopa kasvatetaan, koska sitähän ei kukaan vastusta. Vuosien varrella kantasuomalaisten vähentyessä alkaa enemmistö väestä olla islaminuskoisia. 50 vuoden päästä naiset pukeutuvat burkhaan ja ”vanha kansa” kertoo tarinoita ajasta, jolloin ihmiset saivat itse päättää miten pukeutuivat. (halukkaat voivat tutustua 1970-luvun Iraniin ja islamistiseen vallankumoukseen)
     3. Sekä oikeisto, että vasemmisto pitäytyvät kannassaan. Vastakkainasettelu kärjistyy lopulta aseelliseksi konfliktiksi ja Suomeen puhkeaa sisällissota. 50 vuoden päästä kerrotaan, miten suomalaisia lähti pakolaiseksi ”merten taa” ja ennen kukoistanut infra tuhottiin vedoten erimielisyyksiin, jotka olisi voitu ratkoa avoimella keskustelulla.

     Mielestäni kaikki näistä vaikuttavat varsin kaukaa haetuilta skenaarioilta, enkä usko niihin itse lainkaan. En ole asiantuntija historiassa, mutta pikainen Googlen käyttö antaa jotain osviittaa perusteluista. Tästä johtuen pitäisikin keskustelua käydä faktapohjaisesti.
     1. Soldiers Of Odin ei ole ryhmänä, tai yksittäisen jäsenensä toimesta tunnuksia pitäessään, syyllistynyt yhteenkään rikokseen.
     2. Mielenosoitukset ovat laillisia ja jokaisella on niitä oikeus Suomessa järjestää.

     Lempilainaukseni: ”Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.” – Ben Franklin

     • Minna Ylitalo

      Odinit ovat ihan omin pikku kätösin naputelleet someen viestejä, joiden johdosta heidät nyt sitten yhdistetään natsiaatteeseen. Turha tulla parkumaan, että suuri yleisö olisi käsittänyt jotakin väärin.

     • Teemu Hietala

      Edelleenkään SoO ei ole ryhmänä syyllistynyt rikokseen, tämä ei siltikään poista toiminnan takana olevia oikeasti haitallisia aatteita, jonka vuoksi tämän toiminnan puolusteleminen on yhtä järkevää, kuin natsien puolustelu. Kuten Minnakin sanoi, Odinistit ovat ihan itse tuoneet esille oman aatemaailmansa ja sen mihin pyrkivät, joten näiden aatteiden kautta tämän ryhmän voi myös tuomita (enkä puhu siis oikeuslaitoksen antamista tuomioista).

      En ole myöskään kieltämässä Odinisteja ja kaikilla on tosiaan oikeus osoittaa mieltää. Se ei siltikään tee kaikista ryhmistä hyviä saati toivottavia, eikä niiden kannattamisesta tai puolustelemisesta mitenkään positiivista asiaa.

   • Saku Timonen

    Mahtaisikohan äärioikeiston johtamassa maassa, jossa Odinin sotilaat olisivat järjestyksenvalvojia, olla hyvinkin laaja sananvapaus?

    • Marko Manninen

     Todennäköisesti ei olisi. Silloin päästäisiin taas tuohon ”yhden oikean mielipiteen”-malliin. Totesinkin aiemmin, etten sanokaan kannattavani heidän ajatusmaailmaansa. Antaako se silti demokratiassa oikeutuksen tukahduttaa heidän mielipiteensä, koska ”ajattelevat väärin”?

     Mielestäni hyvänä esimerkkinä sananvapaudesta toimii tämä blogi ja allekirjoittanut. Maahanmuuttokysymyksissä minulla ja arvon blogistilla on selvästikin hyvin erilaiset näkemykset. Blogisti on suonut minulle kuitenkin mahdollisuuden harjoittaa sananvapauttani, sillä en ole uhkaillut ketään millään tavoin tai harrastanut ”vihapuhetta”. Olen pyrkinyt perustelemaan omat näkemykseni faktoilla tai vastaavasti kumoamaan blogistin faktoja, mikäli asiavirheitä niissä olen mielestäni havainnut. Ei minulla ole mitään syytä hyökätä henkilökohtaisesti blogistia vastaan, sillä hän käyttää samaa sananvapauttaan blogissaan. Hän esittää omat tulkintansa/mielipiteensä asioista, sillä hänellä on siihen täysi oikeus Suomessa.

     Jos valtion taholta alettaisiin jomman kumman mielipiteenilmaisua rajoittamaan, astuttaisiin mielestäni väärälle tielle. Jos Timosta estettäisiin kirjoittamasta blogia, koska ei istu oikeiston muottiin, tai jos minun kritiikkini vaiennettaisiin ”natsismiin” vedoten, oltaisiin ihan yhtä väärällä tiellä.

     (blogistilla tosin on käsittääkseni oikeus vaientaa minut blogissaan, siksi ”valtion taholta”)

     • Teemu Hietala

      Riippuu siitä, millä tavalla tämä tukahduttaminen tapahtuu. Mikäli kyseessä on nykyinen tapa, missä toimintaa ja järjestöä kritisoidaan aktiivisestikin, on tämä täysin hyväksyttävää. Varsinkin silloin, kun järjestöstä tuodaan esille myös ne puolet, joita järjestö ei itse haluaisikaan välttämättä esitellä kaikille muille, kuten natsisympatiat.

      Näitä keskusteluja ja väittelyitä seuratessani olen tosiaan myös huomannut sen, että pelkästään nykytilanteessa maahanmuuttoa kritisoivien taholta tulee täysin erilaista lähestymistä kuin heiltä, jotka ovat näiden kriitikoiden kanssa eri mieltä. Raiskausfantasiat, uhkailut, häirintä ja yleensäottaen pyrkimys saada uhkailujen kautta hiljennettyä eri mieltä olevat, nämä kuuluvat kriitikoiden arsenaaliin. Toki kyse on yksilöistä ja vastaavia voi hyvinkin löytyä toisestakin leiristä, mutta näiden keinojen käyttö painottuu kuitenkin enemmän tälle Odinistipuolelle.

      Hiljentäminen valtion taholta on toisaalta myös vähän sellainen hämärää aluetta. Sananvapaus ei tarkoita vapautusta vastuusta kun jotain kirjoittaa. Kirjoituksista voi seurata myös rangaistuksia, riippuen kirjoitusten sisällöstä. Tämäkään ei ole suuri ongelma niin kauan, kun Suomi pysyy mukana kansainvälisissä sopimuksissa, sillä esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on irrallaan Suomesta ja puuttuu myös sananvapauskysymyksiin. Eli ongelmaksi tämä muodostuisi oikeastaan vasta siinä vaiheessa, kun Suomi alkaisi irtaantumaan kansainvälisistä sopimuksista.

    • Ylva Karhu

     Minä ainakin veikkaisin, että Sakun kommentin kuvaileman kaltaisessa maassa muun muassa minulta, oikeasti aasainuskoiselta, oikeasti Odinia yhtenä jumalistani kunnioittavana riistettäisiin varsin nopeasti sananvapaus, ehkä jopa vapaus. Todennäköisesti siinä vaiheessa, kun julkisesti avaisin suuni mainitakseni, kuinka S.O.O. ei ole edes välittänyt tutustua uskontoon, josta on nimensä varastanut, ja mistä aasainuskossa oikeasti on kyse.

     Aasainusko ei ole rasistinen uskonto nyt, eikä se ollut rasistinen edes viikinkiaikaan reilu tuhat vuotta sitten. Odinkin on pääasiallisesti ja alunperin ennemminkin mm. runouden, saagojen, riimuista ennustamisen, viisauden ja tiedon jumala — hänen sodanjumaluuttaan voisi kai parhaiten kuvata eräänlaiseksi ”sivutoimeksi”, jonka hän otti muiden jumaluuksiensa jatkoksi, kun varsinainen sodanjumala Tyr siirtyi eräänlaiselle ”osa-aikaeläkkeelle”.

     Koska meitä aasainuskoisia on Suomessa arviolta kenties vain parisen sataa (todennäköisesti hieman enemmänkin, sillä moni kunnioittaa aasoja itsekseen — meillä ei ole Suomessa edes virallisesti rekisteröityä uskonnollista yhdyskuntaa), ja olemme rauhaisaa porukkaa, emme käytännössä koskaan nouse uutiskynnyksen yli, toisin kuin uusnatsit. Ja he ovatkin sitten pilanneet uskontomme maineen niin pahasti, että minäkin olen monta kertaa joutunut selittämään jo ennen S.O.O.:ta, että kaulassani roikkuva Thorin vasara symboloi Thorin suojelusta koko ihmiskuntaa kohtaan, ja on hyvän onnen symboli, eikä mikään uusnatsi- tai muu rasistitunnus. Olen joutunut selittämään, että minulle, aasainuskoiselle, se on vastaava asia kuin kristityn kaulassa roikkuva risti.

     Suomessa emme ole kovinkaan paljon uskonnostamme julkisesti puhuneet, kenties kahdesta syystä: Ensinnäkin, Suomessa uskontoa pidetään pitkälti yksityisasiana, eikä tunnu oikein luontevalta ottaa uskontoa puheeksi muutoin kuin omanuskoistensa seurassa, tai jos joku erikseen kysyy. Toiseksi, me aasainuskoiset emme edes tee minkäänlaista lähetystyötä, koska luotamme siihen, että jos joku tuntee sisimmässään kaipuuta kohti aasainuskoa, hän etsii tietoa, ja itse löytää uskontonsa ja tekee ratkaisunsa.

     Viime aikoina ainakin minusta on alkanut vähitellen tuntua siltä, että kenties meidän aasainuskoisten pitäisi kaikesta huolimatta alkaa puhua uskonnostamme julkisemmin täällä Suomessakin, jotta uusnatsit eivät vaikenemisemme takia ryöstäisi, vääristelisi ja raiskaisi meidän uskontoamme aivan nenämme alla, ja muuttaisi kunniallista uskontoamme suuren yleisön silmissä pelkäksi uusnatsismin jatkumoksi, niin että meidät oikasti aasainuskoiset leimattaisiin uusnatseiksi tai muuten vain rasisteiksi.

     Sillä uusnatseja tai edes rasisteja me Suomen aasainuskoiset emme todellakaan ole. Meitä harmittaa, ärsyttää ja surettaa erittäin pahasti se, kuinka jo vuosikymmenten ajan uusnatsit ovat varastaneet nimistöä ja symboleita uskonnostamme, ja vääristelleet niitä rasistisiin tarkoitusperiinsä.

     Aiemmin tämä ei ole ollut niin merkittävää, koska valtakunnan uutisissa ei ennen juurikaan näkynyt uusnatseja aasainuskosta varastettuine nimineen ja/tai symboleineen. Nyt alkaa kuitenkin näyttää siltä, että aasainuskoisten on korkea aika astua esiin täällä Suomessakin. Minä kunnioitan Odinia yhtenä jumalistani, muun muassa hänen viisautensa, tietonsa ja opinhalunsa takia, ynnä koska olen pöytälaatikkorunoilija, ja minusta tuntuu pahalta, että uusnatsijoukko on kaapannut itselleen nimen, jonka takia heitä kutsutaan lyhyesti Odinisteiksi, vaikka olen erittäin varma, että porukassa ei ole ketään, joka oikeasti Odinia kunnioittaisi. Ainakaan aasainuskon jalot hyveet eivät tunnu S.O.O.:n porukkaa kiinnostavan, mikäli he edes ovat kuulleet niistä.

     Pyytäisinkin teiltä: jos näette jonkun, joka kantaa kaulassaan Thorin vasara -riipusta (Kalevala-korun ”Torin vasara” -nimellä myymä koru on muuten oikeasti malliltaan Ukon vasara, ei Thorin), tai jolla on Thorin vasara -tatuointi, älkää oitis olettako, että kyseessä olisi uusnatsi tai muu rasisti. Ehkäpä olette osuneet näkemään jonkun meistä reilusta paristasadasta aasainuskoisesta.

     P.S. Siltä varalta, että joku saa näppylöitä siitä, että kutsun S.O.O.:ta uusnatseiksi, haluaisin siteerata kirjailija James Whitcomb Rileya (1849–1916): ”Kun näen linnun, joka kävelee kuin ankka, ui kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, kutsun kyseistä lintua ankaksi.”

     Kun minä näen ryhmän, joka käyttäytyy kuin uusnatsit ja puhuu kuin uusnatsit, kutsun kyseistä ryhmää uusnatsiryhmäksi.

     (Yksi toimivaksi osoittautunut testi siitä, onko jokin ryhmä uusnatsistinen, on katsoa, 1. onko se ottanut käyttöönsä aasainuskon nimistöä tai symboleja tietämättä käytännössä yhtään mitään aasainuskosta JA 2. käyttääkö se nappaamaansa nimistöä/symboleja rasistisiin tarkoituksiin. Jos jompikumpi kohdista toteutuu, on erittäin todennäköisesti kyse uusnatsiryhmästä. Jos molemmat kohdat toteutuvat, on lähes täysin todennäköistä, että kyseessä on uusnatsiryhmä.)

 10. Markku T Koivisto

  Tähän natsimeininkiin pitää saada äkkiä stoppi. Näitä persuidiootteja sikiää muuten koko ajan lisää. Menkää, pilottitakkipellet, sinne koloonne nukkumaan. Anteeksi, jos loukkasin tunteitanne. Buhuu.

  • Jore Puusa

   Mitä ajattelit itse tehdä sen stopin hyväksi. ( tämän kommenttisi lisäksi)?

 11. Pauli Räsänen

  Turha on vaikeroida nyt odineiden toimintaa , ei ole kauan siitä ,kun valiteltiin nuorison pasiivisuudesta, puhutiin pullamössö sukupolvesta. Samaan aikaan samainen pullamössö porukka harjoitteli soturintaitoja peliteollisuuden tuotteilla. Avoimessa yhteiskunnassa jokaisella tulee olla oikeus pärjätä omilla vahvuksilaan. Tietenkin myös maahanmuuttajilla on oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen, samoin myös muilla väestöryhmillä, eikä sitä voida pohjimmiltaan ulkoista, vaan jokainen itse joutuu huolehtimaan omista oikeuksistaan. Valitettavasti kultuurimme on valmistautumassa väkivaltaisempaa tulevaisuuta kohden, sitähän päivittäin saamme kultuurituotteiden kautta koea, joten jokaisen kansalaisen tulee hankkia valmiudet riippumattomuutensa puolustautumiseen, jolloin saamme ehkäpä kokea ainakin laadukkaita tappeluita.

 12. Esa Kauppila

  Pieni lisäys äskeisiin kommenttehini. Kannattaisi ehkä kansanedustajien ja yhteiskunnan päättäjienkin pysähtyä pieneksi hetkeksi pysähtyä ihan aloilleen ja lukea vaikkapa Euroopan ja maailmanhistoriaa viimeisten sadan vuoden ajalta. Nimittäin keiden luulisitte olevan ensimmäisinä sillä listalla joita tullaan noutamaan ? Eikä tämä todellakaan ole vainoharhaista pelottelua sillä historialla on aina ollut ikävä tapa toistaa vitsejään eivätkä ne yleensä juurikaan naurata. Hirsipuussa hyytyy hymy pahimmaltakin myötäkulkijalta ja hiljaiselta hyväksyjältä.

  • Jouko Kivinen

   ”Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit, ja en puhunut mitään koska en ollut kommunisti.
   Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysihmiset, ja en puhunut mitään koska en ollut ammattiyhdistyksessä. Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, ja en puhunut mitään koska en ollut juutalainen. Sitten ne tulivat hakemaan minut, ja silloin ei enää ollut ketään joka olisi puhunut puolestani.” – Martin Niemöller

   • Jari Lummejoki

    Hyvä pointti ja muistutus

 13. Esa Kauppila

  M. M ad absurdum sanoivat jo muinaiset roomalaiset ja olemme unessa, kuka sanoisi: herätkää sanoi taas entinen puolustusministeri Väinö Valve …

 14. Jore Puusa

  Oleellista ei tässä ole Odinpöljät, vaan poliisi. Oma 40 vuoden lehtikuvaajakokemukseni poliisisista väkivaltatilanteissa on, että he (varsinkin joukkojenhallintayksiköt) ovat äärioikeistolaisia ja aina valmiita runtelemaan kanssaan erimielisiä.
  Kukaan ei kyseenalaista, MV lehti ja sen Ilja Janitskinin päätoimittajavastuulla oleva kommenttiosio suoltaa kunnianloukkauksia sadoittain, tuhansittain — uhataan tappaa, raiskata ja annetaan loukkaavia nimityksiä alkaen presidentin vaimosta. Rikosilmoituksia näistä on tehnyt kymmeniä. Mutta kerta toisensa jälkeen ne häviävät koneistoon, tai poliisii ilmoittaa, ettei voi tutkia..tai syyttäjä ilmoittaa – ettei anna aihetta. Viitisen rajua tuomiota näistä ja saasta häviäisi.
  Ettekö näe fasistisen kansannousun oireita ympärillänne…..? Tappaminen alkaa jossain vaiheessa aivan varmasti, koska sitäkin tullaan suojelemaan. Jokaisen pitäisi lukea vaikkapa Tie Tampereelle ja Punainen terrori – Valkoinen terrori nimiset kirjat. Suomi on kuin vanha viemäriputki – joka pysyy kasassa maalilla – kun joku tarpeeksi lyö siihen alkaa paska syöksyä ulos.

  Poliisi takaa ja tukee äärioikeiston toiminnan. Seison odottamassa mielenosoituksen alkamista Helsingissä JOUHA:n vieressä. Nuori poliisi sanoo toiselle:” kohta hakataan paska pihalle hipeistä”.
  Mutt suomalainen ei usko vaan odottaa, että maa romahtaa ja käy vasta sitten ilmiantamaan naapuriaan.

  • Jukka Halttunen

   Jore on nyt täsmälleen asian ytimessä. Vaikka Odinit eivät ole vielä juurikaan rikkoneet lakeja, ovat fasistisen kansannousun merkit vaarallisesti ilmassa. Ja kannattaa todellakin muistaa, että poliisi on pääosin heidän puolellaan. Poliisin ammatti on lähtökohtaisesti sellainen, että siihen hakeutuu nimenomaan ihmisiä, joille Odinien maailmankuva on läheinen.

  • Jari Lummejoki

   hyvin kirjoitit

 15. T,K, Lehtinen

  En haluaisi olla pahantahtoinen noita, mutta olen varma, että jotain pahaa tapahtuu. Uhriksi kelpaa kuka tahansa ”väärän värinen” tai tämän kanssa jutteleva ”suvakkih***a” ja arvatkaas, onko yksittäinen tapaus.
  Pelkona minulla on, että vapauteni kulkea kadulla ja jutella, kenen kanssa haluan tai käydä jonkun urheiluseuran treeneissä, on viety. Miksi minun pitää tuntea turvattomuutta, kun olen yksin ja kymmenpäinen mustatakkinen mieslauma seuraa? Eli kiihkopelkurit liikkuvat laumassa ja tartuttavat turvattomuutta, sillä mikään ei vakuuta heidän vilpittömistä aikeistaan. Käykää lukemassa julkaisuja heidän sivuiltaan ja miettikää, miksi nämä ”herrasmiehet” eivät ole taluttamassa mummoja ja pappoja tai terottelemassa lasten luistimia…

 16. Mikko Kesonen

  Hyvinvointi luo suvaitsevaisuutta. (en muista lähdettä)

  Niin kuin Saku T tuokin esille, nykyinen tapa hallita tätä maata on bensiiniä näiden SoO’n kaltaisille ilmiöille. Se että osoitamme tuon porukan olevan vain syrjäytynyttä työläistaustaista rupuporukkaa, vahvistaa heidän keskinäistä yhteenkuuluvaisuuden tunnettaan. Tämä ns. kouluttamaton ja sivistymätön osa kansasta oli voima johon kommunismi ja fasismi laittoi panoksensa 1900-luvun Venäjällä ja Saksassa. Kommunismi ja fasismi osoitti kansalle syyn sen huonovointisuuteen.

  Me olemme olleet viimeiset n. kahdeksan vuotta tilanteesta, jossa iso joukko ihmisiä on laitettu/joutunut viitekehykseen ”luuserit, rupusakki, sivistymätön moukka”. Ihan ihmisiä jotka kokevat että heiltä on viety kansalaisoikeudet ja jopa ihmisoikeudet hyvinvointi tasavallassa nimeltä Suomi.

  Monet ”koulutetut ja sivistyneet” ovat ottaneet agendakseen nyt osoittaa kuinka tuo porukka onkin juuri se osa kansasta, jolla ei ole oikeutta voida pahoin. Hehän saavat valtiolta elatuksen ja katon päänsä pääle. Olisivat hiljaa ja syrjäytyisivät piilossa. Häiritsemättä sen vielä hyvinvoinnissa elävän kansanosan arkea.

  Jokainen uutinen eläkeläisistä, vanhuksista, TE-keskuksen mielivallasta, YT-neuvotteluista, sähköverkon myymisestä, Kataisen palkasta, johtajien osingoista… lista on loputon, luo hitusen lisää pahoinvointia.

  Sakukin voisi joskus osoittaa, ikuisen ”ammattikoulu pohjalta” -porukan nälvimisen sijaan, kuinka tämä hyvinvointi valtio Suomi ei enää ole edes kupla. Ihan tyhjä sisärengas jota paikaamassa on iso lauma hyeenoita, joilla kaikilla on liimaputkilo hukassa.

 17. Esa Kauppila

  Ihan muistukseksi mikäli joku on jo ehtinyt unohtaa. Viimeisestä Euroopassa käydystä sodasta ja siihen liittyneistä kansanmurhista ei ole aikaa kuin hieman reilut kaksikymmentä vuotta ja taisteluja alueella on käyty vielä 2000-luvun alussa. Ei Jugoslavian hajoamissodankaan pitänyt olla mahdollinen ja kyllä siinäkin sodassa ihan riittämiin valheita ja ihmisvihaa rääkyviä k-päitä oli, kaikilla osapuolilla. Meinaan, että sikäli …

 18. Miika Halmetoja

  Puolassa marssittiin jo viime vuonna toisen maailmansodan tapahtumista huolimatta tai niistä johtuen näin, ja melkolailla selvemmän agendan puolesta. https://youtu.be/a7xqwm_c1_k

  Toki Soldiers of Odinissa on myös ongelmansa, mutta käsittääkseni Puolaa voidaan seurata aiheen suhteen nk. kanarianlintuna hiilikaivoksessa ja jos natsiliikehdintään pitää verrata, niin eikö SoO ole verrattain aika huono esimerkki?

 19. Esa Kauppila

  En minä ainakaan ketään rasistiksi, natsiksi tai fasistiksi kutsu joka ei niihin liittyvää terminologiaa tai ajatusmaailmaa puheissaan ilmituo. Mutta jos henkilö toivoo kaikkien mokkakikkeleiden tappamista tai lähettää tuntemattomalle ihmiselle sähköpostiviestin jossa toivoo että tämä raiskattaisiin tai toivoo että suomen kansa nousisi kapinaan laillista yhteiskuntaa vastaan tai marssii kadulla, tekee natsitervehdyksiä ja puhuu valkoisen rodun puolustamisesta, häntä minä kutsun asiayhteydestä riippuen ja kyseisen k-pään mölinästä ja valheista riippuen joko rasistiksi, natsiksi tai fasistiksi koska hän sitä on. Se mitä muut sanovat, tekevät tai ajattelevat on heidän asiansa, minä vastaan vain omista sanoistani, tekemisistäni ja ajattelustani ja yritän niitä julkituoda kuten sananvapaus siihen minulle luvan, mahdollisuuden ja velvoituksen antaa.

  • Marko Manninen

   Aivan loistava kirjoitus! Yksilö on vastuussa yksilöllisesti omasta käytöksestään/teoistaan.

   Joskus aiemmin esitinkin skenaarion ja kysymyksen: Oletetaan, että minä järjestän maahanmuuttopolitiikkaa vastustavan mielenosoituksen. Sanotaan, että ideana on vaikuttaa siihen, että maahanmuuttoon käytettävät rahat kohdennettaisiin koulutukseen/vanhustenhuoltoon tms. Luonnollisesti haluan tiedon mielenosoituksesta leviävän laajemmallakin, etten seiso yksin sateessa pahvikyltti käsissäni. Mielenosoitukseni kerää (optimisti) 100 henkeä. Näistä 100 hengestä kuitenkin 10 on ”natseja”. Alkavat tehdä natsitervehdyksiä ja huutaa omia ”tunnuslauseitaan” maahanmuuttajien kaasuttamisesta ja muusta typerästä. Olenko minä silloin natsi? Ovatko kaikki 100 osallistujaa natseja? Vai olisiko kuitenkin niin, että nämä 10 idioottia ovat natseja ja me muut 90 vastustamme koulutuksen/vanhustenhuollon leikkauksia, jos samalla maahanmuuton resursseja nostetaan?

   Ensimmäisellä kerralla sain vastauksen ”jos seisot samalla puolella natsien kanssa, olet natsi”. Silloin kysyinkin, miksi yleistys sallitaan silloin kun se ajaa omaa agendaa? Esimerkkitapauksessani siis kaikki 100 olisivat natseja, mutta maahanmuuttajan tehdessä rikoksen, kyseessä on yksittäistapaus eikä saa kaikkia tuomita yhden teon perusteella. Miksei tämä toimi molempiin suuntiin, vaikka käsittääkseni pitäisi?

   • Esa Kauppila

    Jos minä olen mielenosoituksessa jossa on sata ihmistä ja tuosta sadasta kymmenen huutaa rasistisia iskulauseita ja tekee natsitervehdyksiä ja minä jatkan niin kuin mitään ei tapahtuisi minä äänettömästi hyväksyn noiden kymmenen ajatusmaailman. Se millä epiteetillä minua sen jälkeen voisi kutsua jätän jokaisen itsensä arvioitavaksi. Se mitä minun tietysti pitäisi tehdä olisi kohdata nuo kymmenen k-päätä mutta koska minä olen vain hullu mutta en sentään kokonaan järjiltäni minä poistuisin paikalta koska en haluaisi tulla yhdistetyksi moiseen k-päisyyteen.

    • Marko Manninen

     A. Olet jo leimautunut natsiksi ensimmäisen ”tervehdyksen” kohdalla. Joku sen kuitenkin näki/kuvasi/tunnisti kasvosi…
     B. Käsirysyä tuskin kukaan toivoo, enkä usko natsien poistuvan pyynnöstä.
     C. Haluatko toiste ottaa riskin ja yrittää toista mielenosoitusta, koska palaat kohtaan A?

     Huomaatko tässä ongelman mielipiteenilmaisun osalta?

     • Esa Kauppila

      A: Se miksi muut minut leimaavat on täysin merkityksetöntä, minä tiedän mikä ja kuka minä olen ja ne joilla on merkitystä tietävät myös.
      B: Sitä varten meillä on olemassa poliisi ja oikeusistuimet mutta ongelmana tässä tietysti on että ne eivät tällä hetkellä tunnu toimivan tasapuolisesti. Mutta ehkä tarpeeksi monta järkevästi ajattelevaa ja valheen ja kiihotuksen läpi näkevää ihmistä yhdessä saattaisi tepsiä ?
      C: Tottakai, en kai antaisi kymmenen munapään päättää siitä mitä minä teen tai olen tekemättä ?

      ps. Jos kohdalla A tarkoitit eräitä nimeltä mainitsemattomia poliitikoita jotka ovat ihan vahingossa ja tietämättään eksyneet pikku natsien puuhakerhon kokoontumisiin niin kyllä heidän sympatioidensa suunta on tullut selväksi muutenkin eikä siitä pitäisi kellään mitään epäilystä olla eikä siihen leimakirveitä tarvita, he hoitavat sen asian oikein hyvin itse.

      • Marko Manninen

       En viitannut kohdalla A kenenkään erityiseen ihmiseen, vaan ihan tavalliseen ”Matti/Maija Meikäläiseen”, joka ei halua leimautua natsiksi.
       Jos tosiaankin toimisit esittämälläsi tavalla, nostan hattua. Uskallan kuitenkin väittää, että nykyisen leimautumiskulttuurin ollessa vallassa kovinkaan moni ei lähtisi uudelleen osoittamaan mieltään natsiksi leimautumisen pelossa.

       Eiköhän tästä aiheesta ole tähän blogiin jauhettu ihan tarpeeksi. Kiitos taas mielipiteistänne.

   • Jore Puusa

    Maahanmuuttaja ei ole järjestäytynyt maahanmuuttajaksi. Hän ei tarvitse toisia maahanmuuttajia tai pakolaisia voidakseen totetuttaa ”maahanmuuttajuuttaan” joka ei ole aate, oikeastaan muista mamuista on hänelle haittaa pyrkimyksessä päästä turvaan. Fasisti tai rasisisti toimii taas deindividuaation perusteella — tässä maassa he ovat pakonomaisia ryhmäytyjiä, jotka menevät sinne missä ovat tuettuja. Heidän esiintymisensä ja tekonsa ovat ulkoa ohjattuja, he eivät kykene omaehtoiseen rähinään yksin kaduilla, maahanmuuttaja taas on itsensä kanssa tuskissaan ja toivoo selviävänsä hengissä – jos tulee karkoitetuksi.

    Raiskaava pakolainen kuuluu -kuten kaikissa kansoissa siihen vähemmistöön, jonka teot liittyvät hänen omaan kykyynsä tai kyvyttömyyteensä raiskata tai olla raiskaamatta. Raiskaus ei ole kansallinen ominaisuus – vaikka se jossain lähtee käsistä kuten EteläAfrikassa, yhteiskunnan hajotessa alkavat rikolliset aina ja kaikkialla nostaa päätään, kuten suomessa nyt. Miesväestö pitää kaikkialla naista omaisuutenaan ja kun omaisuuteen joku muka ehkä kajoaa — alkaa viha kihistä, ei ne naiset sinällään odinpöljille mitään merkitse…

    Raiskaus ei ole seksuaalinen teko oikeastaan ollenkaan – vaan se on vallankäytön manifestaatio. Menepä itse lähi-itään ja perheeseen…kaikki on OK, kunnes menet ja koetat kätellä teetä tuovaa perheenemäntää, paikasta riippuen voit saada kurkkusi leikatuksi. Suomalaiset miehet käyvät vuosittain tuhansin panemassa 10 vuotiaita tyttösiä Thaimaassa, eikä kukaan täällä lotkauta korviaan, nehän on ”niitä”. Minulle ei mene jakeluun, että tilastollisen jakauman väistämättömättömyyden seurauksena tapahtuvat rikokset ovat erillaisia riippuen tekijän ihonväristä tai tavasta istua wc:ssä. Mutta minä olen tehnyt noissa maissa töitä, ja pidän kovasti niistä ihmisistä, yleensä. En kuitenkaan pidä Irakilaisesta raiskaajasta sen enempää kuin suomalaisestakaan. Rasistille taas suomalaista raiskaajaa ei olekaan, silloin on kyseessä naisen oma vika, liian alas vedetty kiihottava dekolte. Tai raiskaus oli kansanomaista rajua hevosenleikkiä juu nou.

    Jokaisessa kansassa on suurinpiirtein sama määrä päästään jollain tavoin vialla olevia. Esiintymätapa vaan on eri. Menepä Irakissa raiskaamaan nainen kadulla. Sinun käy jumalattoman huonosti, ihan oikeasti. Me täällä emme kykene edes käsittämään mitä viha oikeasti on. Esimerkiksi lähi-idän maissa kunniakäsite on erilainen MUTTA, onko se parempi tai huonompi kuin täällä. Siihen kehottaisin vastaamaan sielussaan todella varovaisesti.. Jos ei kykene yleensäkään arvostamaan ihmisiä, ei kykene ymmärtämään kansallisuuksien eroja. Suosittelen kulttuuriantropologiaa ja pian sittenkin kotiläksyiksi.

    Irakilaiselle saattaa olla karmeaa katsottavaa miten vähän isät hellittelevät täällä lapsiaan, pitävät sylissä ja kehuvat ja suutelevatja ihalivat. Me olemme heidän mielestään toimintamme perusteella hyvin kylmää ja kovaa joukkoa – joka vihaa lapsiaan. Mutta eihän me sitä mieltä olla????

    Mutta oleellista on, että kun on nähnyt vaikka viisi vuotta miten ihmisiä tapetaan ihan vieressä, suolet tulevat ulos ja ihminen huutaa suoraa huutoa niitä kannaltellen tai juttelet kaverin kanssa ja sniper ampuu yhtäkkiä häneltä pää paskaksi, on ilmeistä ettei lopulta halua elää niin. Ei haluaisi kukaan meistä. Ei yksikään.
    Se että maailma on päin helevettiä ei anna kenellekään meistä oikeutta luulla olevansa parempi kuin ne jotka asuvat siinä helvetissä. Yksikään odinpöljä ei pärjäisi siellä yksin päivääkään – mistä nämä tulevat. Voin sen vaikka vannoa, koska olen katsonut tappamista kirjaimellisesti vierestä ja voin verrata siihen mitä näen fasistien silmissä ja käytöksessä Suomessa.
    Amen paasaus loppukoon 🙂

    • timo harju

     OK. Hyvin paasattu 🙂

   • Pekka Rantamäki

    Miten koulutuksen/vanhustenhuollon leikkaukset liittyvät maahanmuuton kustannuksiin? Valehteliko joku (persu) sinulle, että nämä leikkaukset tehdään nimenomaan maahanmuuton takia? Ja sinä pölvästi menit uskomaan…

 20. Jari Kähkönen

  Sen, joka tahtoo järjestyksen pitäjästä käydä, ei pidä sekaantua politiikkaan tahi muuten on pilottitakki ihan väärän miehen päällä. Ja juuri tätähän odinit ovat tehneet. Muistomarssin menehtyneelle jotakuinkin ymmärtäisi, jos olisi alkeellisetkaan edellytykset uskoa ettei esitys ole valheellisuuteen perustuva. Pölistään, kuljetaan epätahtiin, rivistössä aukkoja ja sitten ruvetaan aplodeeraamaan jossain vaiheessa, mitähän tuokin oli oikein olevinaan? Ilmoitus tai tieto poliisille, se voi tulla mediallisesti selostetuksi noin ihan vain siksi, että rakas poliisi on liian peentärkeä pyytääkseen odottamaan tarkastusten tekemistä tai myöntääkseen sitä eli tätä(ettei tieto kulje talon sisällä, ei kiinnosta ja puhutaan viran takaa ihan mitä peetä hyvänsä).

  Siksi on ihan perusteltua kysyä, että mikäs syöksyosasto tämä odini-porukka oikein on ja mihin törmäämässä? Ei tälläisiä miliisimiehiä(huom. amerikanismi) Suomeen kaivata silloinkaan, jos niiden päämäärät ja keinot olisivat hyväksyttävät. Ihan turha lässyttää, että koska ei tiedetä niin asiassa muka olisi jokin odinien hyväksi luettava suosimien periaate. Sellainen on vinoa logiikkaa, koska ei puhuta rikoksesta syyttämisestä vaan järjestyksen pitämisestä tai poliittisesta vaikuttamisesta, jotka ovat ansaittavia etuoikeuksia. Eikä sananviisastelua kiitos, onhan ilmeistä ja selvää että politiikassa ansainnan perusteena on täysi-ikäisyys ja rajaamaton toimintaoikeus lähtöruudussa, ja että jatko määräytyy laillisuuden sekä yhteiskunnallisen solidaarisuuden/yhteiskuntavastuun kautta. Järjestyksen pitämisessä on luonnollisesti huomattavasti kovemmat vaatimukset, joita en nyt luetteloi.

  On kuultu Pohjois-Koreasta jotain, on kuulkaas ihan se ja sama että onko tuollaisessa maassa perustamassa jotain omatekoista punakaartia juuri julistetun 70 päivän kurikampanjan valvontaan vai tekemässä jotain muuta. Molemmista tulee Parin Kulautus tavattaessa ja kahtiajako Nappia Ohtaan- sekä Leirikoulu-linjoihin. Kommunismisi kovuutta säätelee yhä Korean työväenpuolue. Piste. Vaikka olisitkin sitä mieltä, että Kiinan raja on liian auki, ja sitä kautta maahan tulee haitallisia ulkopuolisia vaikutteita sekä kiinalaiset miehet vievät meidän naiset…mukanaan omaan maahansa. Jo pohjoiskarjalainen työvoimavirkailijakin tietää, että jos omaa motivaatiota ilmenee niin pillit alkavat huutaa Torikadun tiililäävässä, koska seuraavaksi saadaan omia ajatuksia eikä sellainen käy laatuun.

  Omien ajatusten haitallisuudesta on lukuisia nykypäivän, historian, ulkomaiden ja kotimaan esimerkkejä. Halutaanko tänne sellaisia Suvereeneja Kansalaisia, joiden tullessa tukikohdan laitaan provosoimaan tahallaan videokamera edellä, on varusmiessotilaspoliisillakin kovat piipussa ja kädet välinesidonnaisuuden mukaisilla paikoilla(lue: aseen kahvalla)? Tai mitäs sitten, kun moiset miliisimiehet potkivat sisään ensimmäisen työväentalon kuoren ja ”takavarikoivat” historiavitriinen sisällön ns. kommunistisena kiihotuksena, sekä isottelevat sillä kuka saa toimia yksittäisen väkivaltarikoksen päätutkijana tai siinä-sekä-tässä ylijohdon virassa? Viisautta selkkauksen selvittämiseen ja hyvää pilliajomatkaa, jos mänjkii vihtuun.

  Onko tosiaan niin, että seteliselkärankaiset opportunistit villitsevät heikompiaan ja tyhmempiään oman rahan sekä uran pyynnössä, vai löytyykö sieltä jostain aihe päivittää irvistely heill’ Hitler meill’ Kosola tähän päivään? Työväenluokan romahduksen syvyyttä ei tule tässä testata vaikka se kai tämän ilmiön määrittävin taustatekijä onkin. Ei, sillä vouhaamisen yleisyyden ja rajojaylittävän(maantiede, syy miksi meluaa ja äänenlähteen tausta) luonteen vuoksi siitä voi syttyä ihan kunnon kahakka. Sitä sitten kuvitellaan, että ei se pahaksi pääse, koska meillä ei ollut 1990-luvulla valkoisen vallan haikaukseen perustuvaa Ruotsin tyylistä väkivalta-aaltoa? Tai että enää eivät rivit sekä vehkeet lopu niinkuin loppui kerran? Minä sanon, että antakaa olla kokeilemattakin.

  • Minna Ylitalo

   Niinpä. Muistomarssi menehtyneelle kenties, mutta kenen menehtyneen muistoksi? Joku nimetön katupartiolainen vai vuosikymmeniä sitten menehtynyt Sturmführer? Miksi esimerkiksi Joensuun ja Jyväskylän Odinit haluavat nyt myös tällaisen ”muistomarssin”?

   Ranta myös uhkaili jo kuukausi sitten pellepartiosta ärsyyntynenä, että ”Tarvittaessa saamme Tampereelle kasaan muualta Suomesta 500 partiolaista.” 22.1.2016 – 15.15 http://www.tamperelainen.fi.

   Olettakaamme, että kyseessä oli vilpitön surumarssi jäsenen muistoksi. Miksi näitä löntystelijöitä tuetaan suuressa surussaan Soldiers of Odin Finland facebook-ryhmässä huudoin:

   A.G: ”white revolution 14/88!”
   T.P: ”hyvä jätkät näyttäkää voimanne niille vi..un lampaan nuss…lle”
   M.S: ”Hienoa! Eikä näy pelleporukkaa!”
   J.M: ”Tommonen joukko kun marssis eduskunta talolle…”
   J.H.: ”Hyvä pojat. Pää vaan raakasti leikata irti jokaiselta maahanmuuttajalta. Ilman verta ei ole kipua”
   Susanna Kaukinen: ”Erinomainen `show of force’ – Tampere sille oikea paikka!”

   Minulla on vähän eri käsitys perinteisestä suomalaisesta suruvalittelusta. Seuraava kysymys kuuluukin, että jos nyt oletamme, että katupartiolla ei ole mitään natsisympatioita, niin miksi heidän ryhmänsä sivu on täynnä tällaista natsihuutelua?

   • Jari Kähkönen

    Se on ainakin selvää, että jos tämä oli Horst Wessel-marssi ja jos se olisi sanottu ääneen niin puoli maata olisi nauranut koko sakin sinne missä I.S.K.T.R:n lippujoukkue ja Pekka Siitoimen poliittinen perintö ovat säästösyistä majoitettuina saman katon alle, sekä turvallisuussyistä poliisi olisi laittanut odinit marssimaan jonnekin hämäläiseen peräkorpeen missä suuriistaeläin olisi ollut lähempänä kuin lähin vassari/klovni. Kahdessa keskeisessä kohdassa tuli kuitenkin jos, eli joko odinit ovat pätevän johtajan buutsihenkilöitä tai sitten pelkäävät, muuten hypoteesi raukeaa omaan mahdottomuuteensa. Tässä suhteessa siis informaationiukkuus ja luoksepääsemättömyys palvelevat odineita, emme voi tietää.

    Ehkä tämä on poikkitaiteellisen metapoliittista, samanlainen punkkiprojekti kuin mainitsemasi Susanna Kaukisen poliittinen urakin? Tuon meidän aikaimme Minna Craucherin tai sen kenen pelkkä preesens kuin em oo tee -merkintä Godwinin lain…posteriöörissä. Mutta että ne vääntävät tuota natsiläppää ihan vain siksi, koska poliittisen hygienian vuoksi siitä on tullut ei-vakavastiotettava vitsi mille kaikki nauravat, koska kenelläkään ei ole enää elävää ymmärrystä siitä mitä natsismi oikeasti oli. Melko totaalista pahuutta nimittäin, jos sen lyhyesti sanoo. Siinä aatteessa ei ollut yhtä ainuttakaan tervettä periaatetta, käytäntöä, toimijaa tai mitään muutakaan osaa. Vieläkin niitä hävettää, jotka olivat mukana vaikkeivät tehneet muuta kuin hurranneet katsomosta ja pitivät univormua.

    Se siinä vain on, että ei tämä ole mitään punk-rockin soittamista natsikoppalakki päässä mustavalkoisessa valtionradion jommankumman tv-kanavan lähetyksessä. Puhutaan peijakkaan paljon vakavammista asioista.

    • Minna Ylitalo

     Muutaman saksalaisen uutisen mukaan saksalaisella äärioikeistolla on tosiaankin tapana kunnioittaa tähän aikaan vuodesta Sturmführerin kuolinpäivää joko erillisellä surumarssilla tai osana mielenosoitusta. Vuosi sitten Pegida-järjestön jäseniä vangittiin kesken mielenosoituksen näiden laulettua kiellettyä Horst-Wessel-hymniä ja tuuletettuaan Wesselin kunniaksi Hitler-tervehdystä. (Stern.de: ”Hitlergruß und Horst-Wessel-Lied bei Dügida”)

     On totuus mikä sitten onkaan, niin sen jälkeen kun mm. Rajat Kiinni-ryhmä otti Pegida-järjestön avosylin vastaan Suomessa 5.2.2016 en ole enää ihmetellyt ensimmäistäkään yhteensattumaa suomalaisen ja ulkomaalaisen äärioikeiston välillä.

     Saksaan Odinit tuskin pääsevät varsinaisesti levittäytymään, sillä Sturmabteilung tapaisiin marsseihin on maassa historiallisista syistä nollatoleranssi. Eräs suomalainen tyyppi olisi tosin perustanut ryhmän Soldiers of Odin Germany. Saksan äärioikeistolaista liikehdintää tarkkailevaa poliisia mahtaisi kiinnostaa, jos järjestö on muutakin kuin pelkkä fb-sivusto. Myöskään saksalaiset uusnatsit eivät välttämättä pidä tällaisesta reviirille tunkeutumisesta. Voi siis hyvinkin olla pelkkä amatööri fani kyseessä.
     https://www.facebook.com/Mikakaven69?fref=ufi&rc=p

 21. Esa Kauppila

  Minä en usko enkä luota minkäänlaisiin Ideologioihin, Pyhiin Kirjoihin tahi Johtajiin. Minä en myöskään usko Yhteen Oikeaan Totuuteen, Yleiseen Mielipiteeseen, Suomen Kansan Oikeustajuun, Suurimpaan Osaan Kansasta enkä Joulupukkiin koska ne kaikki ovat satua, höpinää ja jo ajatuksina typeriä. Mutta minä uskon ihmisten Tasa-Arvoisuuteen, Veljeyteen ja Vapauteen ja lisäksi yritän uskoa Rakkauteen ja Armollisuuteen. Näiden asioiden edestä minä olen valmis taistelemaan ja niihin pyrkimään. Mutta nämä eivät olekaan ideologioita, nämä ovat tai niiden pitäisi olla jokaisen ihmisen elämän johtoajatuksia ja normaalia käytöstä. Lisähuomautus: Taistelu ei minun kohdallani tarkoita väkivaltaa tai toisen ihmisen vahingoittamista, sellaiselta minä koitan välttyä viimeiseen asti ja ai niin, minä en myöskään usko Armeijoihin, Mellakkapoliiseihin enkä Vapaaehtoiseen Miliisiin. Idealisti ? Typerä lässyttävä pehmo humanisti.? Olen.

 22. Esa Kauppila

  MM Minä en olisi maahanmuuttoa vastustavassa mielenosoituksessa joten niiden kymmenen kainalontuulettajan osuminen samaan porukkaan tuskin olisi kovin todennäköistä. Jokuhan saattaisi vielä tunnistaa heidät ja leimata suvakiksi … Kiitos myös itsellesi hyvästä ajatuksenvaihdosta, keskustella pitää, sillä ne ongelmat ratkeavat.

 23. Minna Ylitalo

  Luin tässä vielä uteliaisuuttani saksalaisia sanomalehtiä ja tuli vastaan uutinen ”Neonazi-Gedenken für Horst Wessel”.

  Potsdamer Nachrichten: http://www.pnn.de/brandenburg-berlin/1053361/

  Kuinkas sattuikaan. Saksassa uusnatsit järjestivät surumarssin SA-katupartio-führerin kuolinpäivän muistoksi. https://fi.wikipedia.org/wiki/Horst_Wessel

 24. Jari Lummejoki

  En ole varma onko seuraavanlainen skenaario mahdollinen: Tampereen marssi oli ennen kaikkea paluu otsikoihin. Pojat on nyt puolisen vuotta löntystelleet kaduilla ja raiteilla, eikä oikein mitään ole tapahtunut (tosin ei Uudinien ansiosta, vaan todennäköisesti kammottavuuksia ei olis tapahtunut muutenkaan). Otsikoita, joihin muka ei haluta, ei Odineista enää tehdä. On vaara, että suuri yleiö unohtavat. Siis marssille.
  Veikkaan, että vielä tulee muutama marssi joissain kaupiungeissa.
  Jossain vaiheessa, vaikea sanoa milloin, saatetaan ottaa käyttöön Odinien itse organisoimat feikkihyökkäykset, joko jotain kantasauomalaista naista tai Odineja vastaan, Hitlerin natsien malliin (Valtiopäivätalon poltto, puolalaisten ”hyökkäys” Saksan raja-asemaa vastaan).
  Toivottavasti olen väärässä,ja jos olen,niin hyvin mielelläni.

 25. Turo Mustakallio

  En jaksanut lukea kaikkea tätä vatuloimista.

  … asiahan ei minulle kuulu, mutta kysyn vain…

  1.Kuinka paljon lisää Soldrrets ohvf onaniin tulee lisää kannattajia, kun yhteiskuntasopimus hyväksytään?

  2. kenen pussiin nämä ja ”rajat kiinni” pelaavat.?
  – Ettei vaan; kuten vaimon hakkaajan veli Häkämies sanoi: V… V… V…?

 26. Heikki Knuutila

  Kummassakin äärireunassa sanan- ja mielipiteen vapaus on vähenevää sorttia. Yhtä paljon rohkeutta vaativia lauseita ovat omassa porukassa esitety ”tunnen kyllä yhden kivan muslimin” kuin myös ”ymmärään kyllä yhden kaverin katkeruuden ja neuvottomuuden” tms. Hallitus ei ole onnistunut omissa ulostuloissaan olemaan kovin linjakas ja uskoakseni taustalla on huoli Persujen mahdollisesta hajoamisesta -> hallituksen hajoamisesta -> vallan menettämisestä? Huolta on tullut kyllä ilmaistua kirjoittamalla kaikille kansanedustajille ja perustamalla näkymättömyyteen ja järjestäytymättömyyteen perustava faceryhmä Tolokku Partio of Finland. (Tämä ennen kuin tolokusta tuli muotisana! 😀 ) Tolokku Partio on ns. normaalia kansalaisen reagointi minkä tahansa uhkaavan tilanteen edessä omalla nimellä ja virkavaltaan turvautuen. Siis aivan sitä miten hommien kuuluisikin demokratiassa mennä. Kuvittelin mielessäni tältä hiljaiselta enemmistöltä hurjaa liittymisintoa (10 – 100 x Odin diggaajat) ja halua ilmaista näkemyksensä näinkin, mutta oman nimen käyttäminen tuntuu olevan kuitenkin liian iso kynnys. Pää pensaaseen ja toivotaan parasta?! Tuossa aiemmassa kommentissa ollaan varmaankin oikeilla jäljillä. Äärioikeisto kaipaisi nyt jotakin ”tapahtumaa”, jos sitä ei tule se synnytetään – muuten tilaisuus menee ohi. Siinä tilanteessa nämä ”Tolkun ihmiset”, joko nostavat äänensä tai mykistyvät täysin. Surullista.

 27. Jaakko Korhonen

  Pari asiaa tästä marssista. Ensimmäisestä en mene täysin varmaan takuuseen, mutta hyvin uskottavalta se kuullostaa. Marssittiin 1930-luvulla kuolleen natsin muistolle.

  Martin Glantz kirjoitti Facebooksivullaan tästä Tampereen marssista näin:

  ”Tässä kun on pari päivää mennyt Soldiers of Odinin marssista ”edesmenneen jäsenen muistolle” Tampereella palapelin palaset loksahtelevat kohdalleen: aivan sattumalta ovat mm Saksan uusnatsit marssineet samaan aikaan, joka muuten aivan sattumalta on erään Horst Wesselin kuolinpäivän tietämissä. Kansallissosialisti (Nationalsozialist, Nazi) eli natsi Wessel murhattiin 23. helmikuuta 1930 ja nousi puolueen väkivaltasiiven eli SA:n (Sturmabteilung, rynnäkköosasto) ikoniksi.
  Aivan sattumaa.
  Suomen poliisi, tehkää kotiläksynne.”

  Toinen asia mikä minua tamperelaisena ihmetytti oli poliisin toiminta. Kuin tyhjästä oli polkaistu vahvat poliisivartiot näille Odinin serkuksille. Hämeenkatu on Tampereen keskustan pääväylä, jossa kulkee tunnissa esimerkiksi satoja kaupunkiliikenteen busseja. Pienemmistäkin marsseista on ilmoitettu paikallisradiossa ja -lehdissä hyvissä ajoin, että välttäkää autoilua keskustassa, sillä marssi ruuhkauttaa liikenteen. Nyt ei ruuhkauttanut. Eikä ilmoitettu.

  Vaikutelma oli, että marssi oli suunniteltu hyvissä ajoin Odinin serkusten ja poliisin kanssa.

  • Markku Tahvanainen

   Poliisit olivat marssimassa mukana. Tämä selittänee heidän suuren määrän.

Kommentoi »

Comments are closed