Omat koirat purevat

Viime päivinä on kyllästymiseen asti etsitty toista ääripäätä, kun A2 Turvattomuusilta sitä turhaan kaipasi studioon. Vielä illan ohjelmassa juontajat pysyivät sinnikkäästi ääripääajattelussa, mutta tänään myönsivät sananvalinnan olleen huono.

Tänään julkaistiin myös oikeusministeriön selvitys vihapuheesta ja häirinnästä ja se löytyy täältä. Se on painavaa luettavaa ja suosittelen sitä kaikille. En nyt kuitenkaan puhu siitä, vaan julkistamistilaisuuden uutisoinnista, tarkemmin ottaen ministeri Lindströmin puheista. Ensinnäkin hän on löytänyt sen toisen ääripään, kertoo Vihreä Lanka.

“Voitteko tarkentaa, mikä on tämän vihapuhetta käyttävän ryhmän toinen ääripää?”

Lindström vastasi. Hän painotti, että vastaa vain oman tuntemuksensa puolesta. Se tuntemus on, että toinen ääripää on “sellainen suvakki. Sellainen, joka ymmärtää kaikkea, kaikki on ihanaa ja halataan kuoliaaksi. Näin tulkitsen itse sen toisen ääripään.”

Selvä, toinen ääripää ovat äärihalaajat. Kun ministeri kertoo  itse saamastaan vihapostista, niin asia rupeaakin näyttämään kummalliselta:

– Pahinta laatua ovat viestit, joissa haukutaan kaikenlaisilla nimityksillä. Niitä tulee tekstiviestillä, sähköpostilla ja sosiaalisessa mediassa. Naamasta naamaan vihapuhetta en ole vielä kohdannut.

– Minä kestän, vaikka se kohdistuu minuun, mutta siinä vaiheessa, jos ne alkaa kohdistua minun perheeseeni, silloin ryhdyn toimenpiteisiin. Jos kyseessä on uhkaus, silloin vien asian eteenpäin, paljastaa Lindström.

Kerrankin olen Lindströmin kanssa täysin samaa mieltä, mutta mistä se vihaposti ministerille sitten tulee? Tuleeko se kuoliaaksihalaavilta suvakeilta? Ei tule, vaan asialla ovat ihan samat henkilöt, jotka ennen vaaleja asettivat toivonsa juuri perussuomalaisiin. Nyt puolueen ollessa kaikkea leikkaavassa hallituksessa on entisten kannattajien pettymys hirmuinen.

 

Mistäkö minä tämän tiedän? No, satuin vilkaisemaan Rajat kiinni -ryhmän Facebook-sivua. Siellä velloo tauoton raivo turvapaikanhakijoita, suvakkeja ja nykyisin myös hallitusta kohtaan. Jopa ryhmän ylläpitäjinä on perussuomalaisten omia jäseniä, mutta ei heillä ole mitään halua hillitä vaikkapa Lindströmiin kohdistuvaa raivoa. Samanlainen hyysäri se on kuin kaikki muutkin suvakit. Varoitin tästä jo viime marraskuussa:

Jari Lindström kuuluu populistiseen puolueeseen, joka flirttailee enemmän tai vähemmän avoimesti rasismin kanssa. Siihen flirttailuun kuuluu maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten nostaminen kärjistäen esille ja jopa niiden keksiminen valehtelumielessä sekä kantaväestön rasististen rikosten vähättely.

Siihen kuuluu ankarien rangaistusten vaatiminen vain tietyille tekijäryhmille, mutta ei kaikille. Rikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia on sen logiikan mukaan rangaistava ankarammin kuin muita samoista rikoksista. Siihen kuuluu omankädenoikeuden vaatiminen ja siihen kuuluu myös Lindströmin piittaamattomuus perustuslaista ja kansainvälisistä sopimuksista. Joukkoja täytyy miellyttää.

En laita kuvia Rajat kiinni-ryhmän kirjoittelusta, sillä esimerkiksi eilen A2-illassa vierailleeseen Linnéa Mynttiseen kohdistuva viha on jotain täysin käsittämätöntä. Sellaiseen pystyvät vain ne, joita on vuosikausia kannustettu ilmaisemaan raivonsa ja alhaisimmat viettinsä sananvapauteen vedoten. Siihen pystyvät vain ne, joille on sanottu, että heidän mielipiteensä ei voi olla väärä. Siihen pystyvät vain ne, joille on kerrottu lain ja tuomioistuinten päätösten olevan vain yksi mielipide muiden joukossa.

Ne koirat purevat myös omia, jos niille ei olla mieliksi.

 

Kommentit (87)
 1. Joni Pelkonen
  3.3.2016, 23:14

  Millainen ihminen kykenee näkemään halaamisen niin pelottavana että luulee sen olevan hengenvaarallista? Eikö Lindströmiä ole halattu lapsena tarpeeksi? No, hän varmaan tarkoitti halaamisella jotakin muuta kuin fyysistä halaamista.

  Jos niin, niin silloin hän kompastui sanoihinsa, sillä “kuoliaaksi halaamisella” tarkoitetaan Suomessa aikoinaan mm. kommunistipuolueeseen suunnattua kohtelua jossa muut puolueet saivat ilman vihamielisiä tekoja puolueen suosion pysymään matalana esiintymällä puolueen ystävänä ja näennäisesti myötäilemällä sitä. Otettiin siis esimerkiksi SDP:n ehdokaslistoille ehdokkaita, jotka vetosivat kommunistien äänestäjiin, tehtiin sosiaalipoliittisia uudistuksia jotka veivät voiman kommunistien työläisten kurjuutta korostavalta retoriikalta ja esiinnyttiin Neuvostoliiton ystävinä koko poliittisen rintaman leveydeltä. Mutta eipä suomalaisen politiikan historiasta enempää: en nimittäin usko että Lindström tietää saati olisi kiinnostunut siitä minkään vertaa.

  1. Tietenkään Lindström ei halailua arvosta. Hänhän on sanonut edesmenneen Tony Halmeen ajattelun vaikuttaneen hänen puoluevalintaansa. Kun muuten leppoisan oloisen persuministerin poliittisten valintojen taustalla on Tony Halmeen yhteiskunnallinen ajattelu, eikö se kerro jotain myös ministerin omasta ajattelusta.

   Yhtäläisyyksiä löytyykin. Heti ministeriksi tultuaan Lindström ilmoitti voivansa kannattaa kuolemantuomioita. Halme puolestaan kehitteli eduskunnan puhujanpöntössä samaan lopputulokseen johtavan rangaistusmenetelmän, että tietyistä rikoksista ”pitäisi leikata munat irti, lyödä ne tapilla perseeseen ja heittää loppuiäksi linnaan”. Omaa rangaistusmetodiaan metodiaan Lindström ei lähemmin esitellyt.

 2. Virva Itäranta
  3.3.2016, 23:45

  Hienosti havaittu. Niinhän siinä käy kun pedon päästää irti. Ei sitä pysty kukaan enää hallitsemaan. Se puree kaikkea liikkuvaa, kansallisuuteen, uskontoon tai ihonväriin katsomatta..

Kommentointi suljettu.