Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Keinoja kaihtamatta

Suomen Sisun kevätsuurkäräjät ja Kalevalan päivän juhla järjestettiin 27.2.Tampereella. Iltajuhlassa puheen piti kirjailija Timo Hännikäinen, joka on fasismiin mieltymisen lisäksi tullut tunnuetuksi lähinnä törkeiden viestien lähettelemisestä humalapäissään.

Nyt oli toinen ääni kellossa, kun kansallismieliset kokoontuivat pohtimaan maahanmuuton pysäyttämistä:

Niinpä muuttajavirran tyrehdyttäminen on ajan mittaan riittämätön tavoite sille, joka haluaa elää verraten turvallisessa ja toimivassa yhteiskunnassa. Sen ohella olisi pyrittävä laajamittaiseen sopeutumattomien siirtolaisten maastamuuttoon, siis palauttamiseen väkisin. Keinoja tähän on toki olemassa, sosiaalipoliittisista ratkaisuista ja rahallisista muuttokannustimista aina kansanmurhaan. Mutta tehokkaat toimenpiteet olisivat niin kalliita, kipeitä tai moraalisesti paheksuttuja, että harva puolue rohkenisi ryhtyä ajamaan moisia. Yksi poliittisen kulttuurimme paradokseista sisältyykin siihen, että ne puolueet, joita lehdistö nimittää ”ääripuolueiksi” tai ”äärioikeistoksi” eivät todellisuudessa ole riittävän äärimmäisiä.

Puolueet eivät siis ole riittävän rohkeita äärimmäsiin tekoihin, mutta Suomen Sisu paneekin toivonsa kansanliikkeeseen:

En tarkoita, että äänestäminen ja toiminta poliittisissa puolueissa olisivat menettäneet merkityksensä. Mutta on selvää, että olemme siirtyneet vaiheeseen jossa perinteiset parlamentaariset keinot eivät enää yksin riitä. Taistelu identiteettimme jatkuvuudesta käydään sekä kabineteissa että kaduilla. On syntynyt haaste, johon kansallismielisten järjestöjen on tartuttava. 

Koko puheen voitte halutessanne lukea täältä.

Nyt on siis tultu jo niin pitkälle, että Suomen Sisu pitää kansanmurhaa ihan varteenotettavana mahdollisuutena estää maahanmuuttoa ja sen mukanaan tuomaa oletettua suomalaisen kulttuurin rappeutumista.

Järjestön puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immonen on hieman maltillisempi omassa puheessaan, mutta hänkin pitää ulkoparlamentaarista valtion asioihin vaikuttamista eli katupartiointia suositeltavana asiana:

Suomen Sisu suhtautuu lähtökohtaisesti myötämielisesti kaikkea asianmukaisesti järjestettyä katupartiointia kohtaan. Monet Suomen Sisun jäsenet ovatkin joko itse organisoineet onnistuneesti partiointia maamme kaduilla tai ottaneet osaa muiden tahojen järjestämään vastaavaan toimintaan.

Immosen tarkoittamista muista tahoista tiedetään jo Suomen Sisun ja kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen yhteistyö. Sehän paljastui viime kesänä, kun Immonen ihan sattumalta päätyi samaan kuvaan SVL:n jäsenten kanssa oltuaan sitä ennen järjestämässä tapahtumaa aktiivisesti. Nyt joku voisi selvittää hänen ja Suomen Sisun yhteistyön vaikkapa natsihenkisen Soldiers of Odinin kanssa, niin puolue pääsisi taas harjaamaan kansanedustajaansa puhtaaksi.

Vasta vähän yli neljä vuotta sitten Suojelupoliisi  luokitteli Suomen Sisun ääriyhmäksi. Nyt sitä pidetään suunnilleen suomalaisen kulttuurin perinneyhdistyksenä, vaikka tosiasiassa se on suoraa jatkumoa 1930-luvulla vaikuttaneelle fasistiliike Sinimustille.

Kuten Hännikäinen sanoo puheessaan, niin uusnatsit kouluttavat fanaattisia sotilaita ja Suomen Sisu keskittyy valmentamaan kansaa tuleviin vaaroihin ja vaikeuksiin.

Uusnatsiryhmien kaltaiset ääriliikkeet kaipaavat fanaattisia poliittisia sotilaita, jotka uhraavat elämänsä järjestön puolesta. Meidän tulee puolestamme luoda tavallisille suomalaisille mielekkään elämän puitteet. Se ei onnistu, jos jäämme pelkäksi perinneyhdistykseksi tai keskustelukerhoksi. Siksi toimintastrategian tulee keskittyä kaikkeen sellaiseen aktiviteettiin, joka luo uudenlaista yhteisöllisyyttä ja valmistaa kohtaamaan tulevat vaarat ja vaikeudet.

Kansanmurhan toteuttaminen voi tosiaan olla vaarallista ja vaikeaa, mutta ainakin äärimmäisen vastenmielistä se on ja jo sen pelkkä suunnitteleminenkin on erittäin vakava rikos.

Joka […]

1) sopii toisen kanssa joukkotuhonnasta tai

2) laatii joukkotuhontasuunnitelman,

on tuomittava joukkotuhonnan valmistelusta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi. (Rikoslaki 11 luku 2 §)

Miettikääpä itse, että meillä oikeasti on tällainen järjestö ja sitä johtaa hallituspuolueen kansanedustaja, joka on avoimen mieltynyt 30-luvun fasismiin.

1904262_10153398801314847_6447512287012338498_n

***

Kommetointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Kaikki asiattomuudet poistetaan ja kommentoija estetään pysyvästi.

Kommentit (53)

 1. Pekka Forstadius

  Vaikka kauan tiesin, että 1930-luvun muistelu mahdottomana tulevaisuutena on harhaa, uskoin, että ehdin hiljaisuuden turvaan ennen seuraavia puhdistustalkoita. Nyt en enää luota siihen. Toivon vain.

 2. Joni Pelkonen

  Sisulaisten leikki on lapsellista unelmointia, mutta osaavat lapsetkin olla julmia. Oikeastaan he kykenevät siihen helpommin kuin itsekritiikin ja empatiataidon omaavat aikuiset koska eivät täysin ymmärrä tekojensa seurauksia.

  Hännikäinen varsinkin vaikuttaa tyypiltä joka ei ole vieläkään täysin ymmärtänyt mikä teko on yhteydessä mihinkin muissa ihmisissä syntyvään reaktioon, siis läpikäynyt prosessia jonka useimmat muut käyvät läpi tuossa kolmen-viiden ikävuoden välillä. Ehkä ongelmana on että hän ei uskaltaudu fyysisiin tekoihin vaan joutuu unelmoimaan niiistä. Mitään fyysistä näiden velttokasvoisten pseudoälyköiden ja paperinaarmusta pyörtyvien pseudomiesten touhuissa ei ole, sillä miehekkäistä uroteoista he kirjaimellisesti vain unelmoivat. Tekijämiesten ei tarvitse unelmoida koska he voivat aivan reilusti kokea. Kaiken kokemiseen ei toki ole aikaa, mutta parempi tehdä jotakin kuin unelmoida kaikesta.

  Kokemiseen unelmoinnin sijasta tarvitaan sekä uskallusta että avointa mieltä. Kumpaakaan ei näiltä hyypiöiltä löydy.

  Fasismi on siitä hankala laji että sitä toteuttaakseen pitäisi olla oikeasti kova. Mikäs fasisti se sellainen on joka ei pärjää edes hempeämieliselle humanistille – joka toki on pyörtymättä kokenut vähän enemmänkin kuin pelkkiä paperihaavoja – vaan joutuu pelkästään nauretuksi 😀

 3. Jukka Peltonen

  Kummallisintahan tilanteessa ei ole se, että persut hyväksyvät natsien toiminnan, vaan se että kokoomus ja kepu voivat olla natsien kanssa samassa hallituksessa.
  Mikään mitä persut tekevät ei herätä hallituskumppaneissa reaktiota, aivan kuin he pitäisivät persuja lähtökohtaisesti seinähulluina.

  • Juha Nordman

   Tai vielä pahempaa: eivät pidä seinähulluina, vaan ihan varteenotettavina tyyppeinä, joiden kanssa on kiva puhallella mamu-, homo- ym. aiheisia savuverhoja oman kuppauspolitiikan näkösuojaksi. Näin se pahan banaliteetti pelaa.

 4. Kirsti Era

  Ja samaan aikaan Hesari nimittelee laillista ay-liikettä ja sen etupolitiikkaa ääriliikkeeksi, samalla kun hallitus ajaa saneluratkaisuja kuin kärmettä pyssyyn.
  Nämä ilmiöt liittyvät toisiinsa ja mitä enemmän niitä miettii, sitä pahemmin hirvittää.
  En ole 65 elinvuotenani näin kylmivää kyytiä nähnyt.

 5. Kaija Laine

  Jos minä olisin poliisi, kiinnostuisin kovasti siinä vaiheessa kun Suomen Sisu alkaa järjestää ”tavallisille suomalaisille turhautumisen purkamiseksi” itsepuolustuskursseja, aseen käsittelyä ja erätaitojen opettelua. Kuulostaa ikävästi sissitoiminnan perustamiselta.
  Mutta mitäs minä mistään tiedän, tällainen kukkahattu!

  • Anna Sivula

   Kiinnitin huomioni erityisesti siihen, että yhdistyksen piirissä on Hännikäisen mukaan jo aloittanut ampumaharjoitusten puuhaamisen. Ampumaharrastus on toki ihan hyvä harrastus, mutta muistaakseni tämän lajin yhdistyksen perustaminen edellyttää jonkinlaista viranomaiskonsultaatiota. Mahtaako Suomen Sisun säännöissä olla maininta siitä, että yhdistys on muun toimintansa ohessa myös ampumaseura?

   • Pauli Hyvölä

    Wikipediasta: ”Yhdistys, jonka toiminta sisältää aseiden käyttöä (esimerkiksi ampumaseura), voidaan rekisteröidä vasta sen saatua luvan lääninhallitukselta. Kokonaan tai osittain sotilaalliset yhdistykset ovat aina kiellettyjä.”

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistys_(Suomi)

    Luultavasti tuo on kirjoitettu kuten lakikirjassa sanotaan.

    • Anna Sivula

     Mielenkiintoista. Onkohan tällä aseiden käyttöä harjoittelevalla yhdistyksellä lääninhallituksen lupa?

  • Minna Ylitalo

   Rajat Kiinni – ryhmässä puuhailtiin pari kuukautta sitten kansalaisarmeijaa, johon liittyisivät kaikki varusmiespalveluksen suorittaneet ryhmäläiset. Siitä se vinkuminen sitten alkoi, kun yhdellä sun toisella isänmaansankarilla olikin armeija jostain syystä jäänyt väliin. Ryhmän rääväsuisimmat naiset nostivat haloon, että tämä on syrjintää. En jaksanut seurata mihin maastokuviohousuisen armeijan värvääminen johti, sen verran seurasin, että sitä varten perustettiin spontaanisti oma facebook-ryhmä. En tosin usko, että tällaisesta yksittäisen uhottelevan jäsenen amatööriryhmästä on mihinkään. Tarvitaan taas sitä kasvotonta pääpäsmäriä puikkoihin.

   • Saku Timonen

    Katselin silloin samaa ketjua Rk-ryhmässä. Innokkaimpia tuntuivat olevan siviilipalvelusmiehet, terveydellisistä syistä kokonaan vapautetut, totaalikieltäytyjät ja ne, joilla armeija oli vasta edessä. Johtajiksi ei löytynyt yhtään alikersanttia korkea-arvoisempaa.

    • Antti Virtanen

     Osa noista siviiilipalvelusmiehistä on saanut armeijasta ”potkut” ja joutuneet suorittamaan sivarin, juurikin sen takia kun ovat niin fanaattisia. Milelenkiintoista olis nähä mihin tollain armeija pystyis. Tod näk se hajois omaan mahdottomuuteensa.

 6. Virva Itäranta

  En ole enää pitkään aikaan yrittänyt ymmärtää tätä saumatonta yksimielisyyttä, joka hallituksen pääpuolueissa vallitsee poliittisista eroavaisuuksista huolimatta. En enää ihmettele sitäkään, että ilmiselvät laittomuudet hyväksytään silmää räpäyttämättä, edes kommentoimatta mitenkään.

  Ainoat vaihtoehdot ovat, että jengi on vaihdettu. Hallituksen jäsenet ovatkin itse asiassa avaruusolentoja, joilla on Suunnitelma. Tai yksilöille on tarjottu niin paljon rahaa, ettei siitä ole voinut kieltäytyä.

  Muita vaihtoehtoja en keksi.

 7. Bengt Luotonen

  Jos vastapuolella luvataan 72 neitsytta kun kaiken antaa, niin haluan kylla tietaa, milla nama houkuttelevat…?

  • Joni Pelkonen

   Mahdollisuudella päästä estoitta toteuttamaan kateudesta kumpuavaa ilkeyttä ja väkivaltaa. Kateutta ei tarvitse sen kummemmin järkisyin perustella, kunhan on tunne että itsellä on liian vähän. Kun käytös on primitiivistä, ovat motiivitkin alkeellisia.

 8. Karo Kankus

  Fasisteja he eivät kuitenkaan ole, eivät edes äärioikeistolaisia. Jos joku näin väittää on hän vasemmistolainen trolli ja mikä perkeleen oikeus niillä on naputtaa kun itse kaveeraavat kommunistien kanssa?

  • stunned

   Taas näitä maagisia yksinkertaistuksia, jotta hölmömpikin ymmärtää. Persumaista.

   Kommunismi on Suomessa kuollut jo kauan ennen persujen suurta jytkyä. Demokratian puolustajat kannattaa tietysti maalata punaisiksi, jotta tähtäin on selvä.

   Vasemmistolaisuutta ja liberalismia tai edistyksellisyyttä ei sen sijaan ole kuopattu. Pitäisikö maa tuomita natseille menetetyiksi ihan vaan sen takia, että sinä hallusinoit antikommunismista ja pidät konservatiivista mantraa oikeutuksena polkea muiden oikeuksia?

  • työtön

   No voi jestas, Karo Kankus! Kerros miten liittäisit kommunismisi norjalaisen Anders Breivikin tekoon? Hänen tekonsa oli poliittinen terroriteko, äärioikeistolainen teko. Breivikin ideologisia yhteyksiä ja aatetovereireita löytyy ympäri Eurooppaa, myös Suomesta.

   Teon tapahtuma-aikoihin nämä ihmiset kiistivät yhteytensä Breivikin, mutta nyt samat ihmiset ovat valmiita tarttumaan aseisiin. Sotaan. Väkivaltaisiin tekoihin. Meillä on jo tehty useita ihmisiin kohdistuvia väkivallantekoja, joissa tekojen tekijä on uusfasistisen ideologian kannattaja tai kuuluu johonkin äärioikeistolaiseen ryhmään. Niitä ei pidä vähätellä tai yrittää edes selitellä pois.

   Äärioikeiston toiminta Suomessa on järjestäytynyttä ja se on valmis väkivaltatekoihin, jotka kohdistuvat jopa sylilapsiin (pippurisumuteisku pridekulkueeseen).

   • Jarno Kääriäinen

    Sarkasmitutka hei…

  • Maija Joki

   Karon blogeja ja kommentteja lukeneet kyllä ironian tunnistivat.

   • Karo Kankus

    Asia on kuten Maija sanoi.

    • työtön

     Ironia on vaikea laji kirjoittajalle, mutta sitä se on myös lukijalle.

 9. seppo mahkonen

  Näyttää siltä,että viranomaiset ovat heittäytyneet suvakeiksi kiihkoilijoiden suhteen.

 10. Jarno Kääriäinen

  No ne on huomanneet että oikeistokonservatiivien kannatus on tippunut niin helvetisti ettei jalka enää pidäkään oven välissä, joten ne palaa takas radikalismiinsa. Tossahan ne nyt oli jo aikoja sitten, ei mitään uutta. Epätoivoisia ovat kun marginaaliissa ollaan taas. Itestä pikemminkin huojentavaa että ne on lopettanut sen ”salonkikelpoisuuden” esittämisen.

 11. Virva Itäranta

  Ei ole muuta keinoa kuin, että sinä Saku, laadit lakialoitteen aiheesta, jonka me kaikki, uskoisin ainakin 100 000, allekirjoitamme laittomien kansallissosialististen perinneyhdistysten lakkauttamiseksi Suomessa. Silloin asiaan on pakko ottaa kantaa eduskunnassa.

  • Heli Heikkinen

   Kannatan!

 12. Esa Kauppila

  Koomisiahan nämä pölkkypäät ovat, parempaa huumoria kuin yhdessäkään kotimaisessa viihdeohjelmassa jotka kaipaisivatkin parempia käsikirjoittajia. Edesmennyt Veikko Huovinenhan totesi kirjassaan Veitikka että paras ase diktaattoreita vasten on nauru. Mutta, mutta … Jotenkin vain epäilyttää onko nauru ja naurunalaiseksi saattaminen kuitenkaan riittävä keino. Naurettiinhan Saksassakin 20-30-luvuilla ruskeapaitojen touhottamiselle mutta se nauru hyytyi sitten varsin nopeasti kuolonirvistykseen. Se mitä ihmetellä täytyy on viranomaisten ja poliitikoiden välinpitämätön suhtautuminen näihin sekopäihin jotka selvästi kiihottavat kansaa kaduille laillista yhteiskuntaa vastaan ja julistavat ihmisvihaa ja väkivaltaa. Sananvapaus, sanovat, jokaisella on sananvapaus. Mutta kun mietitään minkälaisen paheksunnan myrskyn saavat aikaan ympäristöaktivistit tai kuinka huudetaan että ay-liike koittaa ohittaa vaaleilla valitun eduskunnan ja käyttää ns. ulkoparlamentaarisia painostuskeinoja ja kuinka se olisi nyt kertakaikkisesti murskattava niin ihmetyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa …

 13. Seppo Välimäki

  Pakolaisongelmaan olisi helppo ja halpa lääke, paperipussi: vedetään jokaiselle Eurooppaan tulijalle pussi päähän heti rajalla, näin alaluokkien nykymaailmaa kohtaan tuntema pelko saisi jotkut muut kuin pakolaisen kasvot. Sillä jonkin muun kuin pakolaisten pelostahan tässä on kyse, eikö totta? Vaikka globalisaatio ja sitä(kin) kautta kiihtyvä tulonsiirto köyhiltä rikkaille ja (luonnon)varojen siirto valtiolta (=kansalta) yksityisiin käsiin ovat tapahtuvia tosiasioita – ja pelottavia sellaisia, kasvoja näillä ilmiöillä ei ole, tai ne kasvot ovat vain naamoja ulkomaanuutisissa, eivät sellaista käsinkosketeltavaa konkretiaa, joka tottelisi rystypuolta oman saunan takana. Mutta nurkillemme eksyneet pakolaiset tottelevat. Tottelisivat.

  Luulettekos Odinin soturit sun muut Asterixit, että asiat hoituvat sillä, että kadunmies alkaa painaa nappia otsaan toiselle kadunmiehelle, on tämä sitten maahantulija tahi kuka tahansa? Eivät todellakaan hoidu, päinvastoin: teitä vain ja ainoastaan käytetään hyväksi aivan muiden päämäärien ajamiseen, eikä se päämäärä ole teidän. Teidän pelkonne on joidenkin toisten ase. Sillä aseella joidenkin muiden edut ja päämäärät saadaan näyttämään teidän eduiltanne ja päämääriltänne. Tätä asetta Amerikan Yhdysvaltain oikeisto on käyttänyt menestyksellä jo sata vuotta, sitä samaa on oikeisto alkanut käyttää myös meillä. Jenkeissä astalon häikäilemättömin heiluttaja on Donald Trump, meillä suomalaisilla on toistaiseksi ollut joko tarpeeksi älliä päässä, tai sopiva kandidaatti on puuttunut. Toivottavasti edellistä.

 14. Esa Kauppila

  NEWSFLASH !
  Poliisi sai viime sunnuntaina aamuyöllä ilmoituksen Imatrankosken uudella torilla tapahtuneesta pahoinpitelystä. Ilmoituksen mukaan kolme miestä pahoinpiteli kahta miestä. Poliisi tiedotti, että pahoinpitelystä epäillyillä kaikilla kolmella miehellä oli yllään takit, joiden selässä oli Soldiers of Odinin tunnukset. Pidän tätä grillitappeluna, joita sattuu joka kaupungissa, kun ihmiset ovat humalassa, sanoo rikoskomisario Jyrki Hänninen.

  No, siinä meni sitten se selitys ja puolustus että eiväthän katupartiot ole syyllistyneet yhteenkään rikokseen mutta anarkistit ja suvakit, nehän ovat ihan raivohulluja !
  Mitäs keksittäisiin seuraavaksi …

  • Johannes K

   Odinien johtaja jo kommentoi asiaa sanoen että kukaan ei ole pahoinpidelly ketään vaan pikkusen koskenut ja tutkintaa johtava poliisi totesi että humalaisten miesten grillinujakka, ei liity millään tavalla katupartiointiin vaikka niillä riehujilla nyt sattuikin olemaan Soldiers of Odin-vaatteet päällä.

   Eli eiköhän se saman hokeminen jatku, rikoksiin ei ole syyllistetty, ei kaivella vanhoja jne.

  • Marko Manninen

   Olen yksi niistä, jotka ovat esim. tässäkin blogissa sanoneet, että ”toistaiseksi SoO ei ole syyllistynyt yhteenkään rikokseen”. Nähtyäni tänään jutun johon viittaat, arvasin asian nousevan täälläkin esiin. Salli minun siis tuoda oma näkemykseni, jonka aloitan lempitavallani, käytännön esimerkillä:
   1. Pari blogikirjoitusta takaperin (Omat koirat purevat) oli kommenttiosiossa viittaus juttuun, jossa myymälänhoitaja kertoi joutuneensa ulkomaalaisten häiriköimäksi liikkeessään. Vaatteita heiteltiin lattialle jne. Rasmus-ryhmässä tapaus leimattiin valheeksi ja myymälän omistaja rasistiksi. (osan toimesta, ei kaikkien)
   2. Teemu Selänne kertoi blogissaan ”tuttavansa tyttären tulleen turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi”. Tästä vedettiin yhtäläisyysviiva joukkoraiskaukseen (kyllä, Selänne käytti monikkoa sanassa turvapaikanhakija, mutta ei puhunut mitään joukkoraiskauksesta.) Selänteestä leimattiin rasisti ja koko juttu valehteluksi mm. Enbusken blogikirjoituksessa. Asiasta on jopa tehty rikosilmoitus.
   3. Iltapäivälehdet kertovat Soldiers of Odinin jäsenien olevan epäiltyinä pahoinpitelystä. Tämä on siis ehdoton totuus ja miehet ovat syyllisiä, koska lehdessä niin lukee.

   Huomaako kukaan muu tässä mitään ristiriitaa? (toki vastaavat esimerkit toimivat toisinpäinkin. Itse en ota kantaa minkään näiden tapausten todenperäisyyteen)

   On tottakai mahdollista, että miehet ovat pahoinpitelyyn syyllistyneet. Tosin Iltalehdessä on myös heidän versionsa, jonka mukaan olivat menneet väliin pariskunnan tappeluun, jossa mies oli lyönyt naista. Sovitaanko siis, että annetaan poliisin tehdä työnsä ja tuomioistuimen jakaa mahdolliset tuomionsa? Entä jos SoO:n versio pitääkin paikkaansa ja estivät jotain naista saamasta turpaansa mieheltään? (tuomiona ehkä hätävarjelun liioittelu tms.)

   Ja jos käy ilmi, että miehet ovat syyllistyneet pahoinpitelyyn, pidätän oikeuden vedota yksittäistapaukseen, kuten turvapaikanhakijoidenkin kohdalla on tapana. (tämä viimeinen meni jo sarkasmin puolelle, joten herneet takaisin purkkiin)

   • Saku Timonen

    Poliisi tutkii tapausta http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/poliisi_tutkii_imatralla_pahoinpitelya_-_epailyjen_takeissa_soldiers_of_odinin_tunnukset_45286

    Selänteen tapauksessa rikosilmoitusta ei tehty Selänteestä, vaan hänen kertomastaan kaverin tyttären raiskauksesta. En ymmärrä miten kukaan voi valittaa siitä, että raiskauksesta tehdään rikosilmoitus. Oikeastaan Selänteen olisi pitänyt se tehdä sen sijaan, että kertoo siitä blogissaan.

    • Marko Manninen

     Nimenomaan, poliisi tutkii. Ja tiedän myös, että jokaista aina ”epäillään” rikoksesta. Vaikka poliisi seisoisi vieressä ja näkisi itse, miten herra a lyö herra b:tä kasvoihin, niin a:ta epäillään pahoinpitelystä… Rikosnimikekin voi tutkinnan aikana muuttua, tai voidaan todeta ettei rikosta ole tapahtunut. Toki juristina tämän tiedätkin, turha minun on sinua yrittää opettaa.

     Ja mitä tulee tuohon Selänteen tapaukseen, niin missä on sanottu, ettei tapauksesta ole tehty rikosilmoitusta? Missä vaiheessa Selänne on sanonut, että tapaus sattui Suomessa? Missä vaiheessa kertoi sen sattuneen hiljattain? Milloin kertoi kyseessä olleen joukkoraiskaus? (nimenomaan tätä joukkoraiskaustahan toimittajat ovat käsittääkseni kyselleet.) Tämä on päätelty Selänteen käyttämästä monikkomuodosta. Ei minulla (tietenkään) mitään sitä vastaan ole, että raiskauksesta tehdään rikosilmoitus. Tässä tapauksessa motiivit tosin taitavat olla aivan muut, kuin huoli tämän raiskatun tytön turvallisuudesta.

     Alkuperäinen pointtini vain oli se, että ihmiset hyväksyvät omaa maailmankatsomustaan mukailevat uutiset kyselemättä sen enempää niiden todenmukaisuutta. Tähän kai se MV-lehdenkin ”suosio” perustuu(?) Uskon tosin blogistinkin tämän ymmärtäneen. Kuten olen sanonut aiemminkin, en hyväksy etukäteen leimaamista minkään ihmisryhmän suhteen. Mikäli tässä tapauksessa miehet epäiltyyn tekoon ovat syyllistyneet ja siitä tuomion saavat he sen myös silloin ansaitsevat. Jos he eivät sitä ansaitse, miksi me heidät tuomitsisimme?

     • Johannes K

      Mitä tulee Selänteen raiskauspuheisiin, hän itse kirjoitti raiskaajista monikossa ja olisi voinut korjata väitteen joukkoraiskauksesta kun otti asiaan kantaa vielä senkin jälkeen kun mediassa kirjoitettiin Selänteen puhuneen joukkoraiskauksesta.

      Jos kyseinen tapaus taas ei ole tapahtunut Suomessa, eikä hiljattain, mitä tekemistä sillä on Suomen tilanteen kanssa?

      Ja se syy miksi ei ole vaikea uskoa Soldiers of Odinin porukoiden syyllistyneen väkivaltaan on siinä että:
      a) Poliisi sanoo näin tpaahtuneen
      b) Soldiers of Odinin johtaja(!!) sanoo näin tapahtuneen, mutta hänen mielestään se oli ok
      c) Ryhmän johtohahmoilla on rankkaa väkivaltataustaa ja yhteydet poliittista terrorismia harrastaan uusnatsiryhmään ja onhan ne netissäkin puhuneet suvakkien hirttämisestä.

      • Marko Manninen

       Joten on ”ihan ok” haukkua Selännettä rasistiksi ja nimitellä tätä julkisesti valehtelijaksi ja ”tarinaa” keksityksi, kuten esim. Enbuske teki? (siis tämä keksitty tarina osio) Kyse ei voi olla kielioppivirheestä tms?
       Ja olen Selänteen kanssa samaa mieltä siitä, että se ei kuulu medialle. Vai olisiko ollut sen parempi, että Selänne olisi blogiinsa kirjoittanut ”kun ystäväni 17-v tytär Maija Meikäläinen tuli raiskatuksi Kempeleen keskustassa 18.11.15 klo 17.30 turvapaikanhakija Mohammed al-Habsin toimesta…” Olisi ollut kaikki faktat heti tarjolla?

       Tuosta viimeisestä olen kanssasi samaa mieltä, ”on helppo uskoa”. Pysyn silti kannassani, annetaan poliisin tutkia tapaus ihan rauhassa kaikki faktat keräten ennenkuin jaetaan tuomioita.

      • työtön

       Johannes K, kolme pointtiasi osoittaa hyvin, että väkivaltainen teko on tehty. Pahoinpitely on aina pahoinpitely, vaikka se olisi itsepuolustusta. Toisen ihmisen vahingoittaminen on rikos. Väkivaltatekoihin aiemmin jo syyllistyneillä on paljon herkemmässä nyrkin heiluttelu kuin ihmisellä joka ei ole oppinut käyttämään ensisijaisesti nyrkkejään ristiriitatilanteissa.

       Seksuaaliväkivaltarikosten oikeusprosessit pidetään useimmiten salaisina, koska niin suojellaan nimenomaan uhria. Näitä tekoja revitellään ihan riittävästi somessa ja mediassa, niiden yleinen jakaminen ja toistaminen tuottaa vain tuskaa uhrille. Siitä syystä ihmettelen Selänteen avautumista asiasta. Enkä väitä etteikö raiskausrikoksista saisi puhua, mutta silloin on käytettävä erittäin hyvää harkintaa.

 15. Nina Lilja

  Minä ihmettelen suuresti, mikä on se historiallinen dystopia, johon Hännikäisen, Immosen ja kumppaneiden mielestä pitäisi peruuttaa? Mikä on se supisuomalainen heinäsuovaidylli jota tunnutaan kaipaavan? Ei keskiverto suomalaismies lähde enää raivaamaan pientilaa pystymetsästä, eikä suomalaisnainen tyydy olemaan hellaan sidottu synnytyskone. Eikä maailma enää toimi noilla spekseillä. Millä rotuopeilla kansanmurhaan lähdettäisiin? Riittääkö että paalataan kasaan viime ja tänä vuonna tulleet turvapaikanhakijat, vai otetaanko rajaksi vaikka viimeisten viiden vuoden aikana Suomeen muuttaneet ulkomaalaiset? Kyyditetäänkö asiantuntijatöihin tulleet ulkomaalaiset rajalle ja loput laitetaan kuopan reunalle? Unohdetaanko sujuvasti kansainvälinen yhteisö joka luonnollisesti seuraan Suomen kehitystä puuttumatta siihen mitenkään? Miten ruokitaan kauppasaartoon asetetun maan väestö?

  Ja vaikka unohdettaisiin tuo kansanmurha-aspekti ja laitettaisiin rajat kiinni tällä siunaaman sekunnilla, ei muu maailma mihinkään katoa. Omaa teiniä kun seuraa niin hän sujuvasti on ystäviä puolen maailman kanssa sosiaalisen median kautta. Raja voi olla fyysisesti kiinni, mutta ei maailma sulkeudu. Kuplassa olemisesta on puhuttu, mutta Immosen ja Hännikäisen kupla on kyllä ihan omaa luokkaansa.

  Ei näillä suvakkiaivoilla pysty käsittämään.

  • Riitta Häkkinen

   Luulen, että se dystopia on Pohjois-Koreaa vastaava suljettu kauhujen maa, jonne kukaan ei saa tulla eikä kukaan lähteä.
   Ulkopuoliseen maailmaan kohdistuu avoin paranoia ja kaikkiin omiin kansalaisiin tiedostamaton paranoia. Hallinta hoidetaan äärimmäisellä väkivallalla.

 16. Markus Puranen

  Patentti- ja rekisterihallituksessa menee ilman tutkimisia tällaisetkin säännöt läpi. Ei edes kirjoitusvirhettä ole korjattu. Kun oli puhe miksi viranomaiset puutu asioihin. Yksi niistä olisi PRH. Kyse on siis yhden katupartion säännöistä. 25.01.2016 Voimassaolevat säännöt
  1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka
  Yhdistyksen nimi on Asikkalan Turva ry ja sen kotipaikka on Asikkala.
  2. Tarkoitus ja toiminnan laatu
  Yhdistyksen tarkoituksena on turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen Asikkalan alueella.

  Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys tekee neuvonta ja opastustyötä sekä pyrkii edistämään yhteistyötä vastaanottokeskuksen, viranomaisten ja Asikkalalaisten kesken ilman poliittista tai aatteellista kytköstä.

 17. Esa Kauppila

  Juuri oikein Nina. Ei sitä koskaan ole edes ollut olemassa, ei geneettisesti puhdasta suomalaisuutta, ei hermeettisen muoviin pakattua, nöyrästi pelloillaan ahertavaa arjalaista kansaa, ei yhtenäistä Suomea. Sitä ei ole koskaan ollut olemassa muualla kuin joidenkin sekapäiden liikaa kuumenneissa aivoissa ja unissa, haavekuvina Paratiisista, samanmielisten, samannäköisten, Suuren Johtajan ajatusten mukaan marssivissa roboteissa. Sellaista maailmaa ei ole koskaan ole ollut eikä sellaista koskaan voi tulla sillä tiukimmissakin diktatuureissa on aina joku joka ajattelee omilla aivoillaan, aina joku joka jossain vaiheessa nousee kapinaan, aina palaa ihmisyyden liekki, sitä eivät voi despootit sammuksiin puhaltaa vaikka kuinka puhkuisivat ja puhaltaisivat. Eivät koskaan !
  No huh huh, johan minä taas riehaannuin, anteeksi nyt, taitavat olla minunkin aivoparkani hieman ylikuumat …

 18. Esa Kauppila

  Yksittäistapaus, ei mitään syytä tuomita koko porukkaa, Johtaja on jo nuhdellut poikia ja pojat ovat luvanneet jatkossa olla kiltisti ja pieksää vain matuja, asia loppuunkäsitelty, hajaantukaa, täällä ole mitään nähtävää, hus, vai pitääkö piestä patukalla vähän järkeä suvakkikommarianarkistin kalloon, mitä ?

 19. Kennett Ylitalo

  Kansanmurhaa en kyllä tekstistä löytäny millään mutta puolisotilaallisuuteen alkaa olla merkit kyllä lähellä. Viranomaisten pitäis puuttua vaan kun eivät halua; liian iso haloo nousee jos yrittää estää, eikä siihen taida vielä näyttö riittää.

  Tää on tämmöstä totuuden väistelyä, jokainen tietää mihin tähdätään ja mitkä on motiivit vaan leikitään kaikin puolin ettei näin olisi. Rasistin kanssa rasismista keskustelu kun jää siihen että rasisti ei voi sanoa mitä ajattelee, keskustelu juuttuu ad hominemiin ja olkiukkoiluun.. Varsinkin jos muistuttaa mikä on lain kanta asiaan ja kuinka rasismin tuominta on ihan oikein.. Se on vaikia puhua omia ajatuksiaan kun ei saa sotkea niitä haukkumasanoja mukaan, joutuu käyttää ihmiseen liitettyjä sanoja koittaessaan kuvailla sen ihmisen huonoja puolia, se vie koko terän pois ja kuulostaa tyhmältä. Paljon helpompi on puhua apinoista ja niitten huonoista puolista.

  Sama tässä tapauksessa, kierretään kun ei voida julkisesti sanoa.. Asia selkenis hyvin jos SOO pojat laitettaisiin rantakalenteriin ja näkis mitä sinne ihoon on kaiverrettu.. Suomen suurimmat saunakekkerit kehiin, kaikki alasti, suvakit myös ja katotaan mitä kukin pitää pyhänä, mikä asia on niin tärkeä että se ikuistetaan omaan nahkaan 😉

 20. Esa Kauppila

  Keinoja tähän on toki olemassa, sosiaalipoliittisista ratkaisuista ja rahallisista muuttokannustimista aina kansanmurhaan.

  Kennett, kyllä sieltä se kansanmurhakin löytyy, yhtenä vaihtoehtona jos ei mikään muu auta …

 21. Matti Simola

  Kaija Lainetta mukaellen:

  ’Jos minä olisin poliisi, kiinnostuisin kovasti siinä vaiheessa kun joku urheiluseura (Tapanilan erä) alkaa järjestää ”tavallisille maahantulijoille” itsepuolustuskursseja. Kuulostaa ikävästi sissitoiminnan perustamiselta.’

  • Pekka Rantamäki

   Ymmärtääkseni Tapanilan Erä järjesti maahanmuuttajille karatekursseja (urheilulaji). Ohjaajat olivat siis koulutettuja karatekoja.

  • Sami Tammioja

   No juu, tämähän se on ollut peräti kahden (2) mielenilmaisun arvoista toimintaa. Tapanilan Erän karatejaoshan joutui myös lopulta sulkemaan fb -sivustonsa kaikenlaisen rölöttämisen takia, siellä mm. aikuiset miehet toivoivat seuran (pääasiassa Suomalaisten) juniorien häviävän karateturnauksensa ja muuta mukavaa…

   Jokainen itsepuolustuslajeja tosissaan harjoitellut tietää, että karaten alkeiskurssin käymällä kenestäkään ei tule ”sissiä”, tappokonetta tai mitään muutakaan kansallista turvallisuutta uhkaavaa vaaratekijää. Ja ajatus siitä, että noille kursseille hakeutuisi jotain muuta kuin niitä ”tavallisia maahantulijoita” on täysin absurdi – luuleeko joku oikeasti, että turvapaikanhakijoiden joukossa Suomeen mahdollisesti salaa ujuttautunut terroristi ei olisi saanut lähtömaassaan huomattavasti tehokkaampaa lähitaistelukoulutusta kuin mitä Suomalaisella karateseuralla on tarjota?

 22. Esa Kauppila

  Matti

  Urheiluseuran järjestämä itsepuolustuskurssi vs ampumaharjoitukset, kansanmurhan ottaminen mahdolliseksi toimenpiteeksi, laillisesti suomessa oleskelevien ihmisten väkisin maastapoistamisen suunnittelu, avoimesti Suomen lakien vastaiset kiihotuspuheet …
  Onhan näissä nyt, kun oikein silmät avoimina lukee ja pohtii, jonkunlainen ero, kuitenkin …

 23. Jari Kähkönen

  On siinä taas Hännikäinen puheet pitänyt, jotten paremmin sano. Miten ihmeessä tuollaisen äärimmäisyyden ja ulkoparlamentaarisuuden käsittely voi olla sallittua edes pohdintana? Lopputuloksenhan on joka tapauksessa oltava demokratianvastaisuus ja tultava niin lähelle laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamista, että ei tuollaisesta kyllä sovi kovinkaan kummoisia keskusteluja käydä. Vaikka kuinka yhteiskunnan toiminta sinällään harmittaisi. On siinä melkoinen kieltämisreaktio päällä, jos ei näe tässä edes vielä ongelmaa. Katsotaan tätä imatralaisen nakkikioskitappelun kautta. Jos tappelija häpäisee porukkansa tunnukset toriottelemalla ne päällä humalassa ja täysin tyhjän syyn vuoksi, panee hänen käyttäytymistään vähättelevä porukan pomo koko joukon kyseenalaiseksi. Jos ei merkit tai takki lähde, on ajassamme jotain todella pahasti vialla. Kuinka pitkälle tämä oikein aiotaan päästää?

 24. Matti Veteläinen

  pelkään pahoin että jonkinlainen kansanmurha Suomessa vielä nähdään. hallitus on kurjistanut kansalaisten elämän niin pahasti että joskus se selkäranka vielä katkeaa, en itse toki kansanmurhaa toivo, mutta jos se tapahtuu niin toivottavasti kohteena ovat silloin leikkauksia kansalta tehneet poliitikot eikä ns. tavallinen kansa. ja korostan vielä että EN tietenkään missään nimessä toivo kansanmurhaa en nyt enkä koskaan, jonkinlainen vallankumous kyllä tarvittaisiin jotta kansa saisi oikeudenmukaisemmat päättäjät!

 25. Jore Puusa

  lainaus
  jonkinlainen vallankumous kyllä tarvittaisiin, jotta kansa saisi oikeudenmukaisemmat päättäjät!
  Lainaus
  ———————-
  1. Me olemme äänestäneet hallitsijat hallitsemaan.
  2. Se miten he hallitsevat ”väärin”, on meidän toimintamme seuraus. Jos valtaan äänestetään oikeistolainen hallitus, jolla mukanaan marionettina oikeistopopulistinen rasistipuolue — tiedetään etukäteen, mitä tulee.
  3. Vallankumous syö aina lapsensa, myös fasistinen.
  4. Päätäjät ovat aina vain itseään varten.
  5. Kansa ei ole mikään entiteetti, vain osa siitä perustaa toimintansa individuaatioon.
  6. Vallankumouksen kautta ei koskaan saa oikeudenmukaisuutta, vaan vallankumousta seuraavassa kostossa tuhoutuu aina potentiaalinen oikeudenmukaisuus ensimmäisenä.
  7. Vallan saa väkivallalla vain määrätyksi ajaksi, ( mitä tulee esim Mugaben jälkeen)
  8. Kansa on aina liian typerä hallitakseen itseään. (vaikkapa huutoäänestyksellä)
  9. Historia on aina aaltoliike, niin nytkin. Viiden vuoden päästä kesästä 2016 muistetaan vain muutama polittiinen väkivaltatapaus ja murha. Ne tulevat tapahtumaan. niiden tapahtuminen vie fasisteilta toimintaedellytykset. Mutta kuka hyvä ihminen maksaa hengellään?
  10. Viha vie kyvyn ajatella siten, että ajattelusta on hyötyä muillekin kuin itselle.
  11. Psykopaatti on aina vallankumouksen johdossa.

 26. Tuuli Herlin

  Kiitos taas tästä keskustelusta. Toteaisin kyllä aluksi, että fasismi vaatii heikkoutta eikä kovuutta. Isovanhemmistani kolme oli syntynyt v. 1911 ja he kaikki elivät yhdeksänkymppisiksi täysin järjissään. Koko joukko – lisäksi 93-vuotiaana kuollut isoisäni – kertoi minulle lapsuudenkokemuksiaan sisällis/vapaussodasta ja tietenkin elämästä ”sotien aikana”. – Olen aina ihmetellyt mahdollisuutta fasismin syntyyn, ja siitä puhuttiinkin. Opetukseksi jää se, ettei asioita saa ohittaa. Kaikki olivat varsinkin ulkomailla opiskellessaan tai töitä tehdessään olleet tilanteissa, joissa uhka oli läsnä. Vilnasta raahattiin öisin juutalaisia leireille: äitini isä oli paikalla hiljaa ja pelkäsi. (Yritti rahdata Suomeen perunoita, mutta ne jäätyivät, mitä muistellessaan hän vielä 90-luvulla itki).) Isoäitini opiskeli pianonsoittoa Potsdamissa perheessä, jossa pidettiin salaa juutalaisten kirjoja hyllyssä. – Ymmärrän nyt entistä paremmin demokratian vastaisen liikehdinnän synnyn ja myös sen tilanteen, jossa on reagoitava.

 27. jani heikkinen

  Hulluutta riittää. Toistanpa edesmennyttä ukkiani tässä, joka äitini ennenaikaisesti menehdyttyä minulle kirjoitti: ”kasva rauhan mieheksi, jotta ei toisen tuntemattoman henkeä tarvitse metsässä väijyä.” Siinä on järkeä enemmän kuin miljoonassa suomen sisulaisessa. Ei muuta sanottavaa.

 28. juha tiihonen

  Tässä pyrittiin tuomaan esille että Suomen Sisu haluaa puuttua asiaan rauhallisin keinoin, ettei joku väkivaltainen ääriliike ota asiaa hoidettavakseen.

Kommentoi »

Comments are closed