Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun väkivalta ottaa vallan

Poliisi sai sunnuntaina 6.3. aamuyöllä puolen viiden aikoihin ilmoituksen Imatrankosken uudella torilla tapahtuneesta pahoinpitelystä. Ilmoituksen mukaan kolme miestä pahoinpiteli yhtä miestä nyrkein lyömällä. Poliisipartion mentyä paikalle ilmeni, että suomalainen pariskunta oli riitautunut läheisessä ravintolassa ja kun he olivat poistuneet ravintolasta, kolme miestä oli alkanut pahoinpitelemään pariskunnan miestä lyömällä häntä kasvoihin. Pahoinpitelystä epäillyillä kaikilla kolmella miehellä oli yllään takit, joiden selässä oli Soldiers of Odinin tunnukset.

Samojen miesten epäillään pahoinpidelleen myös paikalla vapaa-ajallaan ollutta järjestyksenvalvojaa.

Näin tiedotti Kaakkois-Suomen poliisi. Tänään asiasta ovat oman uutisversionsa esittäneet monet tiedotusvälineet sekä myös roskajulkaisu MV, joka nosti pahoinpitelystä epäillyt sankareiksi.

– Tilanne alkoi tosiaan sitä, että yksi mies yhden ravintolan edessä läpsi muijaansa. Siihen meni ensin yksi kavereista väliin. Samaan tappeluun tuki itsensä ravintolan portsariksi itseään väittänyt läpsijän kaveri, jolla ei ollut mitään järjestysmiehen tunnuksia. No, toinenkin meidän kavereista meni sitten ensimmäisen avuksi.

Näin kertoo MV:lle yksi tekijöiksi epäillyistä.

Ei minua se ihmetytä, että epäilty kertoo MV:lle oman versionsa tapahtumista ja MV julkaisee sen ilkkuen sekä poliisille että medialle. MV julistaa mielellään ehdottomina totuuksina syylliseksi epäiltyjen näkemykset asioista. Se on MV:n käsitys tasapuolisesta tiedonvälityksestä.

Se minua ihmetyttää, että Iltalehti alittaa omassa uutisoinnissaan jopa MV:n tason antamalla Soldiers of Odinin perustajalle enemmän palstatilaa kuin poliisille. SOO:n perustaja Mika Ranta ei omien vakuuttelujensa mukaan ole edes järjestön johtaja, mutta näköjään toimii siitä huolimatta sen puhemiehenä.

Kummallisinta tässä palstatilan antamisessa on, että kemiläinen Ranta ei ollut lähelläkään Imatraa eikä tiedä edes sitä, oliko Imatralla katupartiotoimintaa vai ei. Kuitenkin hän on ihan varma siitä, että mitään pahoinpitelyä ei tapahtunut, vaan pelkästään ”mentiin väliin” ja voimaa tullaan käyttämään jatkossakin.

Ranta siis kertoo pelkkiä kuulopuheita, joita ei noteeraa poliisi eikä oikeus. Vain Iltalehti noteeraa.

Koska mediaa näkyy kiinnostavan epäiltyjen ja kuulopuheita toistelevien oma totuus enemmän kuin poliisin virallinen tiedottaminen tai uhrien kertomus, niin laitetaan tasapuolisuuden vuoksi uhrinkin kuvaus tapahtumasta. Tämä henkilö on oman ilmoituksensa mukaan se järjestyksenvalvoja, joka MV:n haastatteleman epäillyn mukaan ”tunki itsensä tappeluun ”.

12814742_967737719947659_3664757763939562072_n

Minä en tiedä totuutta. Ette tiedä tekään, joten älkää tulko tyrkyttämään minulle minkäänlaista omaa totuuttanne. Poliisi selvittää tapahtumien kulun sekä kuulustelee asianomistajat, epäillyt ja todistajat. Se jälkeen asia menee syyttäjän harkintaan ja jos hän päättää nostaa syytteen, niin oikeus päättää onko rikos tapahtunut ja jos on, niin mikä on rangaistus.

Selvältä näyttää vain se, että Soldiers of Odinin jäsenet katsoivat oikeudekseen mennä väliin tilanteeseen, joka poliisin mukaan oli jo ohi. Toiminta vaikuttaa enemmän kostolta kuin väliin menemiseltä.

Jotain tällaista oli odotettavissa. Kun uhoavat humalaiset kuvittelevat olevansa itseoikeutettuja järjestyksenvalvojia, niin ylilyönnit ovat väistämättömiä. Vielä varmempaa se on, kun koko toiminta on alun alkaen perustunut suoranaisiin toiveisiin päästä käyttämään väkivaltaa.

Tämä omatoiminen järjestyksenvalvonta olisi pitänyt tuomita heti alkuunsa selvin sanoin sen sijaan, että poliisijohto ja monet poliitikot suorastaan kehuivat sitä. Nyt se alkaa olla myöhäistä ja nämä sankarit tulevat varmasti työllistämään poliisia lisääkin. Kun kerran on lähdetty väkivallan tielle, niin sille on helppo palata uudelleen. Ja siihen kannustaa Iltalehden kaltainen uutisointi ihan yhtä hyvin kuin MV:n luoma sankarimaine.

Nyt tarvittaisiin Tauno Kaukosen kirjasta ja Mika Kaurismäen elokuvasta Klaani tuttua komisario Siilipäätä sanomaan alamaailmalle:

– Yhteiskunta on armoton kone. Se nujertaa teidät joka kerta, kun te tulette nujerrettaviksi.

Muuten väkivalta ja terrori ottavat vallan kaduillamme.

PS

Ranta valehteli Ilalehdelle, että katupartioon on tulossa kenialainen. Ei ole.

12834851_10154015188723024_533328303_n

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Nimimerkillä kirjoitetut kommentit poistan ilman selityksiä.

Kommentit (29)

 1. Miika Kautto

  Nyt on viranomaisilla mahdollisuus näyttää ”kaapin paikka”. SoO varmasti seuraa tilannetta tarkkaan, jos tuomio pieni tai jopa on tulematta, heidän toiminta muuttuu agressiiviseksi. Jos tuomio on kova, voi se syödä intoa partioida. En usko että porukat olsivat niin tiiviit etteikö siellä ole heitäkin jotka puntaroivat partioinin järkevyyttä. Kaikilla sotilailla ei ole rikosrekisteriä ja kuka haluaisi merkinnän jos toinen sekoilee. Viranomais linjaus määrittelee Soldiers of Odinin kohtalon.

 2. Jari Kähkönen

  Jos on vapaalla humalassa ollessaan yhä merkit päällä ja ryhtyy toimenpiteeseen eikä kolme vastaan yksi vahvuudellakaan saa ainoaa kohdenkilöä hallintaan ilman vammoja…Niin vastuuntunto, ongelmanratkaisutaidot, ja ammattitaito eivät ilmeisesti ole kovinkaan korkealla tasolla. Miten meni niinku omasta mielestä? Heh, ikäänkuin asialla olisi ollut ammattimiehiä, ei todellakaan ollut. No, sitten voisi tietysti olla rehellinenkin ja myöntää, että koko SOO on pelkkä öykkäreiden, katutappelijoiden ja rikollisten kansanmiliisi, jota yksikään kunnon ihminen ei kannata. Ei sen paremmin teoin kuin sanoinkaan.

  Ihan samanlaista porukkaa kuin Suomen Odinit ovat kuin ovat ne Tukholman levottomien lähiöiden n:nen polven maahanmuuttajat, jotka kutsuvat itseään turvallisuusisänniksi harjoittaessaan melko karkeaa vahvemman oikeutta heikompiinsa nähden. Aiempi Länsi-Göötanmaan lääninrikospoliisin tiedusteluosastohan(mikä hitto sitten nykyään onkaan nimeltään siinä niiden uudessa organisaatiossa) sanoi raportissaan suoraan, että vastaavat Göteborgin pojat ovat turvallisuusriski eikä heidän kanssaan pidä tehdä yhteistyötä. On niin helppoa vain kuolata ihmisvihassa ja ennakkoluuloissa, kun se tapahtuu Ruotsissa. On helppo virnuilla vahingoniloisena, kun ICA:ssa(sikäläinen k-kauppa) häiriköineitä ihonväriltään toisenlaisia läpsitään avokämmenellä kasvoihin selkä seinää vasten painettuna. Moni hörähtää nauruun, kun kuulee että sulkemisajan jälkeen jalkapallokentällä palloa huudatettavan musiikin tahtiin potkineita samanlaisia väännettiin käsivarresta ja korvasta, koska ”käsky” lopettaa sekä poistua ei joko kuulunut tai tehonnut…vaan kohtapa oli toisin.

  Turvallisuusisännät myös katselevat läpi sormiensa katutason huumekauppaa, koska linnakundin vasikointikielteinen sosiaalinen koodeksi on niissä pojissa niin lujassa. Eikö ammattimaisuus suorastaan häikäise? Ja kyllä, luit ihan oikein, vast’ikään linnasta päässeet ex-rikolliset tulevat takaisin yhteiskuntaan alkamalla pitää järjestystä ja kuulemma olemalla esimerkkinä lapsille sekä nuorille…Niinno, esimerkki se on huonokin. Melkoinen yhteiskunnallinen solidaarisuus, pakko hämmästellä. Kysyn vielä, että hitostako tietävät etteivät tuollaiset järjestyksenpitäjät ratko konflikteja tarjouskilpailuperiaatteella niin että vähiten tarjonneen katsotaan olleen väärässä?

  Minua Soldiers Of Odinin tiesmitkä junkkarit eivät ole koskaan hämänneet sekuntiakaan missään suhteessa. Heidän moraalinsa sekä taitavuutensa on ollut täysin ilmeinen ja selvä jo lähtöruudusta, Imatran tapauksen johdosta voin vain lausua asianomaisille kiitoksen täysin ennakko-odotuksia vastaavasta reaktiosta, tämä sen estämättä että on kieltämättä aavistuksen verran rumaa ruveta mitenkään väkivaltarikoksen teemalla kiittelemäänkään…yhtään ketään. Tämä on nähty niin monta kertaa niin meillä kuin muualla ja nykyisyydessä kuin menneessäkin, että parempi olisi mikäli ko. sakin ei anneta muotoilla taksataulukkoa tai verkostoitumisen periaatteitakaan. Ei, koska silloin he hallitsevat jo tiettyä osaa julkisesta tilastamme, jolloin saattaa olla jo liian myöhäistä.

  On siellä KaSu:n Imatran poliisiasemalla jutut. Vai vielä kehdataan yrittää vähätellä epäonnistuneeseen valtioon kuuluvan roskaväkipohjaisen kansanmiliisin katujenhallinta nakkikioskitappeluksi. No, sehän siinä tietysti on, että kun hörisijä itse on niin historiaa tietämätön ettei käsitä mitä arvovallan menetys, sivuuttaminen ja syrjäyttäminen merkitsevät tässä asiayhteydessä. 98 vuotta sittenkin siihen tarvittiin kierteittäin etenevä puolentoista vuoden mittainen vallankumouksellinen aika ENNENKUIN IHMISIÄ ALETTIIN TAPPAA suuremmassa määrin, itseasiassa niin suuressa määrin että sitä alettiin kutsua terroriksi historiankirjoituksessa.

  • Max Ahtainen

   *tap tap* Kiitos, ei lisättävää.

  • Jari Lummejoki

   Hieno viittaus historiaan. Minäkin viittaan, mutta lapualaisaikaan, Linnan Pohjantähden kolmososan sitaatilla, jossa pieni joukko luupäitä on lähdössä Mäntsälään kapinoimaan:
   ”Kaupalle oli kerääntynyt siviiliväkeäkin, ja sen joukossa näkyi salamielisen mulkoilevia hymyjä ja ilmeitä, kun Raytajärvi komensi kovin pieneksi kutistuneen joukkonsa liikkeelle. Monen naama kävi kuitenki vakavaksi, kun Kivivuoren Otto sanoi:
   – Älkää te naurako. Ei siittä kysymys olekuinka monta kapinoittijaa löytyy. Mutta kattotaan, kuinka monta semmosta on, jotka tosissansa on valmiita sen kukistamiseen. Ja ne taitaa jäädä vähiin.”
   Toivottavasti ei jää.

   • Heli Heikkinen

    Aivan oikein, Jari. Kannattaisi lukea Linnansa joka suomalaisen, ja nimenomaan se Pohjantähti. Ajatuksella.

    Olen minäkin sitä samaa miettinyt, että löytyykö meidän hallitsijoiltamme munaa ja selkärankaa sanoa, että nyt riitti, tämmöinen viha, pelottelu, rasismi ja fasismi eivät kuulu meidän yhteiskuntaamme. Mutta eipä näytä löytyvän. Ilmeisesti vatulaatio mädättää selkärangan.

 3. Veli-Pekka Saarinen

  Eikös siitä päätoimittajien hurskaasta totuudentavoittelujulistuksesta ole vasta kuin pari viikkoa? Ainakaan itse en ole huomannut minkäänlaista muutosta yhdenkään lehden linjassa ja uutisoinnissa (ei silti, että joka ikistä lehteä luen, joten onhan se toki mahdollista, että joku on lupauksensa pitänyt). Pääasia on edelleen tekotasapuolisuudessa, joka lööppi- ja klikkaushakuisuudessa vaatii, että sekopäiden valheet ja harhat otetaan yhtä tosissaan kuin asiantuntijoiden kommentit ja selvitykset. Mieleen muistuu aina tämä Dara O’Brianin stand-up rutiini:

 4. Saku Timonen

  Kommentoijille tiedoksi:

  Miettikääpä vähän mitä kirjoitatte. Tätä juttua on ennätetty sanoa rasismiksi suomalaisia kohtaan ja toinen sankari ihan käski minun panna blogini säppiin. Näin järjettömät kommentit eivät pääse julkisuuteen. Tämä blogi ei ole äärioikeiston julistusalusta eikä sellaiseksi tule.

 5. Johannes K

  Voisi vielä nostaa esille kuinka yksi Soldiers of Odin -jäsen joka sanoo olleensa mukana tapahtumissa kertoo Uudessa Suomessa omaa tarinaansa kuinka he eivät käyttäneet väkivaltaa ollenkaan ja että on vahletta että heistä otettiin kuva, sillä hänen mukaansa Jyväskylän Soldiers of Odin -ryhmällä ei ole edes huppareita joista heidät voisi tunnistaa.

  Kuitenkin googlen kuvahaun ensimmäiseltä sivulta löytyy kuvia missä porukkaa Soldiers of Odin Jyväskylä -huppareissa.

 6. Reino Virtanen

  Auttaisi varmaan, jos ”Odineista” puhuttaisiin oikealla nimityksellä, eli uusnatseina?

  Eihän tuossa uudessa nimessä ole muusta kyse, kuin imagon kohentamisesta.

  • Saku Timonen

   Sellaisena siitä pitääkin puhua. Kun järjestön perustaja ja puhetorvi ilmoittaa jatkuvasti olevansa kansallissosialisti ja rasisti ja kun järjestön toiminta suuntautuu maahanmuuttajia vastaan, niin kyse on selvästi uusnatsijärjestöstä.

   • Kennett Ylitalo

    Mutta eihän noin saa sanoa, se on rasismia. Näin mullekin tässä männä viikolla sanottiin, jos rasistia sanoo rasistiks, se on kuulemma rasismia.. Se on sen vanhan taktiikan toinen yritys, suvakkien kun piti suvaita ensin rasisteja tai eivät ole suvakkeja, ihan niinkuin se olisi joku ääriaate. Nyt sitten mennään tällä linjalla pari viikkoa, rasismin vastustaminen on rasismia. Hauskintahan siinä on se että rasismi on vieläkin rikos ja koitappa keskustella tällaisen ihmisen kanssa niin ettei se voi rasismiin kehottaa 😉 Uskomatonta aivojumppaa ja mentaalivoimistelua koittaa saada rasimi hyväksytyksi ilman että sitä voi sanoa ääneen..

    Ai niin, Huhtasaaren mukaanhan olen ääriliikkeessä kun uskon YK:n ihmisoikeusjulistukseen…

    • Minna Ylitalo

     Luulin siivonneeni facebook-kontaktini, mutta eiköhän eräs FB-kaverini ollut yllättäen tykännyt uutisesta, jossa saksalainen Aleternative für Deutschland (AfD) ilmoitti Rajat kiinni- vaihtoehdoksi turvapaikanhakijoiden ampumisen Itävallan rajalle. (Puolue kylläkin veti myöhemmin sen verran ehdotustaan takaisin, etteivät sentään pakolaislapsia ampuisi, aikuisia vain.) http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016020121048570_ul.shtml

     Ilmoitin tyypille yksityisviestillä, että poistan hänet kontakteistani ja syyn siihen. Hän vastasi, että ”Ok, mutta siinäs se nähdään, miten suvaitsevainen sinäkin olet olevinasi. On kuules muuten aika rasistista vastustaa eriäviä mielipiteitä.” Vastasin, että en ole koskaan väittänyt olevani suvaitsevainen, olen itseasiassa erittäin suvaitsematon. Kaikkein vähiten suvaitsen natseja, jotka haluavat eliminoida kokonaisen kansanryhmän teloitustyylillä.

 7. Pipsa

  Tätä kommenttia ei tarvitse julkaista.

  Pienenä huomiona: Iltalehden teksti on STT:n uutistarjontaa eli STT:llä on tehty päätös jututtaa Rantaa ja laittaa juttu osaksi heidän uutistarjontaansa. Iltalehdessä on sitten tehty päätös julkaista teksti. Googlauksen perusteella tekstin on julkaissut myös MTV, mutta ko. sivu on myöhemmin poistettu. STT:n uutisvirrassa on eilen ollut useampi versio aiheesta. Tekstien lopullisissa versioissa Rannan osuutta on pienennetty otsikosta ingressiin ja jutun loppuun väliotsikolla erotettuna. Tähän tyyliin: http://www.kainuunsanomat.fi/kainuun-sanomat/kotimaa/poliisi-ainakin-yhdella-pahoinpitelysta-epaillylla-soldiers-of-odinin-tunnus/

  • Saku Timonen

   Asiallinen ja tarpeellinen kommentti, joten sallin sen nimimerkistä huolimatta ja koska nimesi näkyy minulle sp-osoitteessa.

  • Jore Puusa

   STT:n juttujen pinta-alallisesta osuudesta ja otsikoinnin harhaanjohtavuudesta plus editoinnista lehdessä — vastaa aina lehti itse.
   STT:n materiaali on vapaasti editoitavissa. Siitä voidaan poistaa mitä halutaan.
   Lehti voi myös otsikoida sen haluamallaan tavalla. Yhä harvempia miespuolinen kansalainen pystyy lukemaan printin juttuja kokonaan, harvoin siihen riittää nuoremmilla edes lukutaito, siksi otsikko, ingressi ja kuva merkitsevät ratkaisevan paljon sen suhteen mitä STT:n tai AP:n tai DPA:n ym materiaalista jää jäljelle.

 8. Jore Puusa

  Iltalehden toiminta on osoitus lehden omasta paniikista. Vaikka IL:n printin levikki on näennäisesti nousussa – ei sen web vedä. Ja nyt kirjoitan paniikista lehden sisällä, en julkisista tunnusluvuista.
  Viime kesänä vain mm. lehti irtisanoi valokuvaajansa ja toimittajille jaettiin kamerat 🙂
  IltaLehti kamppailee koko Alman eli Aamulehtikonsernin tappiokierteessä oletettavasti jonkinlaisena tasaajana eli osana toisten lehtien tappioiden siirtelya sinnetänne… ja on ollut ilmeisen pakotettu lopettamaan journalisminsa ja siirtymään pelkän ”klikki”journalismin tielle. JSN:ssä tämä jo näkyy. Iltalehti lähestyy Seiskaa tai menee senkin ali. Roskalehti siinä kuin MitäVittuakin.
  Kannattaa muuten huomata , että Janitskin on ilmoittanut siirtävänsä Vkontakteen MitäVittua lehden kommentoinnin sisäänkirjautumisen. VKontakte on Venäläinen FaceB:tä vastaava media. Jos face edes hiukan koettaa säädellä rasismia sisällään — niin ei ole Iljalla pelkoa että VK tekisi mitään estääkseen Suomen yhteiskuntarakenteen mädättämisen, jota MV Venäjän maksamana tekee.

 9. Mikko Palosvirta

  No niin, SoO:n muutama idiootti syyllistyi ylilyöntiin, ja siitäkös riemu repesi. Muistaakseni ekoissa uutisissa mainittiin että hakkasivat järjestyksenvalvojankin, nyttemmin tämä on täsmennetty että vapaalla olevan järjestyksenvalvojan (mikä merkitys tässä yhteydessä on ammatilla? Olisiko myös mainittu että vapaalla olevan putkiasentajan? Miksei toisen hakatun ammattia ole kerrottu?).
  Ja ei – en todellakaan puolustele näiden idioottien tekoa mitenkään, mutta olen hieman eri mieltä siitä kumman puolelle media näitä juttuja värittää. Mielestäni partiointi itsessään on OK, kunhan se tapahtuu lakien puitteissa eikä siellä leikitä poliisia. Poliisikin tosin totesi, että tällä tapahtumalla ei ole tekemistä katupartioinnin kanssa, eli katupartiointi on ollut edelleen varsin harmitonta. Sitäpaitsi suomalaiset tarvitsevat liikuntaa 😉
  Muuten, jos minä ”hieman läpsisin” vaimoani paikallisella nakkikioskilla viikonloppuyön myöhäisinä tunteina, niin melko varmasti turpiin tulisi riippumatta siitä onko maisemissa SoO väkeä vai ei…

  • Minna Ylitalo

   Ei vain oikein sovi ”huolestuneen perheenisän” imagoon tuo tuollainen väkivaltainen grilllillä riekkuminen keskellä yötä.

 10. Erkki O Weurlander

  Sähköpostiini vastattiin.
  Kysyin, kun en itse oikein osaa lakeja tulkita, oliko viranomainen toisin ajatellessaan oikeammin osannut. Vaikeat asiat tosin tuollakin vievät aikaa, jollei vuosia ja ”soturitkin entivät viisastua”.
  —————
  Sähköpostinne on saapunut eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan.
  Riksdagens justitieombudsmans kansli har tagit emot Ert e-postmeddelande.
  The Office of the Parliamentary Ombudsman of Finland has received your e-mail.

  Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslia/Kirjaamo
  Riksdagens justitieombudsmans kansli/Registratorskontor
  The Office of the Parliamentary Ombudsman/Registry

 11. Pekka Rintamäki

  Tuohon otsikon ”nakkikiskatappeluun” on yhteiskunnallisesti tai lainsäädännöllisesti vaikea puuttua. Koska sitähän se lain mukaan on, jos uutisessa on siteeksikään totta. Vaikea löytää rasistista motiivia, eikä järjestäytyneen rikollisuuden pykälät sovi nakkikiskatappeluihin. Nuo räyhäpäät tappelevat nakkikiskalla joka tapauksessa, oli heillä liivejä tai ei.

  Mutta sen sijaan päätoimittajat voisivat pitää kiinni julistuksestaan ja huolehtia siitä, että räyhäsakille tai ainakaan ”sanomalleen” ei mediasta löytyisi tilaa. Aivan kuten pankkopoika tekee. Blogiaan tai sen kommentteja olisi vastenmielistä lukea jos hän ei moderoisi kommentteja kovalla kädellä. Jos näin toimittaisiin yleisemmin, niin rähinäsakki joutuisi räksyttämään keskenään omissa blogeissaan.

  Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on jaettu vain kourallinen tuomioita ja nekin ovat olleet niin mitättömiä, että ne on tulkittu ”tuomarien mielipiteiksi” ja tuomarithan tunnetusti kuuluvat demlaan. Jos media ei itse huolehdi nettikeskustelujen ja omien uutisointiensa siistimisestä eikä oikeuslaitos asiassa auta, niin tuo räyhäsakki jatkaa luullen toimintansa olevan paitsi oikeaa myös hyväksyttyä ja suosittua.

 12. Pekka Rintamäki

  Tämänpäiväisen ”Kirkko&Kaupunki”- lehden pääkirjoituksessa on aiheesta.

  Löytyy tuosta:
  http://www.valomerkki.fi/kirkko-ja-kaupunki/nakoislehdet

 13. Seppo Ovaska

  En hirveesti jaksanut itse asiaan tutustua mutta jäi nyt auki parikin asiaa:

  1. Millä perusteella tekijät olivat humalassa? Se on todettu jossain muualla?
  2. ”Ranta siis kertoo pelkkiä kuulopuheita, joita ei noteeraa poliisi eikä oikeus.” Noh, onneksi itse laitat paljon paremmaksi ja kerrot päätelmiä jotka perustuvat kuulopuheisiin ja ah! Someen.

  Koko tapauksessa ainut merkittävä asia on se että tekijöillä oli ne hupparit päällä. Jos normiviikonloppuna joku vetelee naista avarilla päin näköä ja siihen väliin hyökkää joku (humalainen?) tuntematon ei paljoa uutisotsikot värähdä. Lisäksi kyseessä oli mitä ilmeisimmin pelkästään kantasuomalaisia. Ei tää nyt tosiaan ole ehkä asiasta nostetun kohun arvoinen.

  Tuon ”vapaa-ajalla olleen järjestyksenvalvojan” kohtelu, jos tapahtunut niinkuin antaa ymmärtää, tosin on äärimmäisen tuomittavaa.

 14. Marko Manninen

  Vilpittömät kehuni blogistille tästä blogista, kiihkoton, analyyttinen ja faktoihin perustuva kirjoitus. Tästä syystä arvostankin Timosen kirjoitustyyliä, vaikka eri mieltä usein olenkin.

  Itse tapaukseen otin jo eilisen blogin kommenteissa kantaa, joten en näe syytä toistaa samoja pointteja tässä. Jossain määrin komppaan Mikko Palosvirtaa tuossa edellä. Jossain määrin, en siis täysin.

 15. Markus Latvala

  Tilanteen selvitystä odotellessa. Siinä jos rikoksen tunnusmerkistöt tulee niin voi tulla aika nopea loppu toiminnalle kun sekä poliisi että ministerit ovat kilvan ryhmää tuomitsemassa valtamediassa ja Iltalehden kissankokoisissa sensaatio-otsikoissa.

 16. Heikki Strengell

  Rasistiksi leimaantumisen pelko ajaa toiset ihmiset syyttämään niitä, joiden pelko ilmenee leimaantumisesta huolimatta.

 17. Esa Kauppila

  Raiskatessa ropisee …
  Mielenkiintoinen sanavalinta Mika Matias Rannalta. Freudilainen lipsahdus ? Ja toki erikoinen tuo julkisuuteen annettu tieto kenialaisesta jäsenestä tuohon poikakerhoon, valhe jota ei edes pyritä pitämään salassa. Siis jos ajattelee kuinka nämä natsiwannabeet korostavat laillisuuttaan. Muutenkin tuo Sakun esille laittama keskustelu kertoo paljon, tai no, kaiken tästä porukasta. Ja erikoista myös tuo vähättelevä suhtautuminen koko tapaukseen, siis että vähän nyt tuupittiin ja siinähän pätkittiin turpaan ihan tavallista kantaääliötä. Sikäli kun minä muistan omista nuoruuden kokemuksistani niin kyllä nyrkki silmään sattuu aivan yhtä pahoin oli vastaan ottamassa vaikka vihreä mies Persulasta. Väkivalta on väkivaltaa on väkivaltaa. Äärimmäisen vastenmielistä ja iljettävää porukkaa, natsit ja heidän hännystelijänsä kaikki tyynni, hyi hitto !

 18. Väkivaltakunta – Kuolleen runoilijan kirstu

  […] ja joku kertoo MV-lehdelle oman ”todellisen” versionsa tapahtuneesta, kuten minua ansiokkaampi bloggari huomautti. Valtamediahan […]

Kommentoi »

Comments are closed