Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Oikeus sanoa

Puolueensa puheenjohtaja ja maamme ulkoministeri Timo Soini avasi viikonloppuna mielenkiintoisia näköaloja omaan ja ilmeisesti myös puolueensa ajatteluun. Kaikkihan tiedämme, että hänen puolueensa on yhtä kuin puheenjohtajansa ja puheenjohtajaa vastaan vähänkään pullikoivat saavat tuntea nahoissaan puheenjohtajan vihan. Sen oppivat viikonloppuna Sebastian Tynkkynen, Aleksi Hernesniemi ja Terhi Kiemunki, jotka jäivät puoluehallituksen ulkopuolelle.

Soini valotti sanavapauskäsityksiään plokissaan kahteen eri kertaan ja hänelle tyypilliseen tapaan jutut ovat ristiriitaisia keskenään. Ilmeisesti jokainen saa valita itselleen sopivan käsityksen.

Tässä maassa saa syödä lihaa, vastustaa homoliittoja, seurata Formuloita, kannattaa turkistarhausta, polttaa turvetta, ajaa yksityisautolla, lentää Kanarialle,  tupakoida parvekkeella, ottaa kopsut, käydä kirkossa, kävellä bootseilla, vastustaa Guggenheimin rakentamista, vastustaa pakollista kasvisruokapäivää kouluissa, mennä armeijaan, pitää kaulassa ristiä tai leijonakorua, arvostella Yleä, olla tilaamatta hesaria…sitä kutsutaan sananvapaudeksi. Siitä emme tingi. (http://timosoini.fi/2016/03/perussuomalainen-eika-haveta-yhtaan/)

Perussuomalainen kansanmies tiivisti kolmen kohdan ohjelmaan ajankohtaiset haasteet ja kansan  syvien rivien tunnot.

 1. Rosvot kiinni
 2. Rajat kiinni
 3. Turpa kiinni

(http://timosoini.fi/2016/03/trump-politiikan-forrest-gump/)

Jälkimmäinen juttu käsittelee Donald Trumpin vaalikampanjaa, mutta voisi ihan yhtä hyvin kuvastaa myös Soinin ajattelua. Rosvoja kiinni huusi jo Soinin oppi-isä Veikko Vennamo ja rajoja perussuomalaiset ovat vaatineet kiinni kauan. Äänenpainot käyvät yhä voimakkaammiksi sitä mukaa kun puolue hallituksessa syö muut vaalilupauksensa. Turpien tukkiminen kaikilta muilta kuin samaa mieltä olevilta on sitten tunnetusti kansanmiehen käsitys sananvapaudesta. Tähän palaan lopuksi.

Olen Soinin kanssa samaa mieltä tuosta oikeuksien listasta ja voisin lisätä siihen paljon muutakin. Kukaan ei tietääkseni ole vaatinutkaan minkään Soinin maitseman oikeuden kieltämistä. Parveketupakoinnin rajoittamista suunnnitellaan, mutta tähän on hyvin ymmärrettävä syy. Kenenkään oikeus ei saa olla vahingoksi toisille, joten astmaatikolla on oikeus olla tukehtumatta naapurin tupakansavuun.

Lihaa saa syödä tai olla syömättä, formulakisoja saa katsoa, turkistarhausta saa kannattaa ja harjoittaa, kirkkoon saa mennä tai olla menemättä bootsit tai kumiteräsaappaat jalassa, kaulassaan saa pitää vaikka sekä ristiä että leijonakorua. Ja niin edelleen. Soini kuitenkin jättää sanomatta, että näitä asioita on oikeus myös vastustaa. Se kuuluu sananvapauteen ihan samalla tavalla kuin niiden kannattaminenkin.

Moni kansanmies tulkitsee omat oikeutensa täsmälleen väärin eli pitää niitä vahvempina kuin toisten oikeuksia. Hän on valmis tukkimaan eri tavalla ajattelevien turvat vaíkka väkivalloin ja pitää sitäkin oikeutenaan.  Soini jatkaa samalla vaarallisella linjalla, jonka aloitti jo julistamalla kaikki mielipiteet oikeiksi. Hän ei ole koskaan muistuttanut, että myös ne vastakkaiset mielipiteet ovat saman logiikan mukaan yhtä oikeita.

Vanhassa Pahkasiassa oli joskus juttua valtionpäämies Kimmo L. Sunkkilasta. Hänen mietelauseensa kuului jotenkin niin, että kaikilla on oikeus ajatella minun ajatuksiani. Jos ihmiseltä viedään oikeus ajatella minun ajatuksiani, niin häneltä on riistetty vapauksista tärkein, ajattelun vapaus. Joskus nuo Soinin plokin kirjoitukset henkivät samaa sanomaa.

Sitten siitä turpien tukkimisesta. Liian monet ovat uskoneet, että heidän mielipiteensä on oikea ja muut vääriä. He ovat oppineet sen niin hyvin, että haluavat vaientaa kaikki eri mieltä olevat. Se on heidän käsityksensä sananvapaudesta. He eivät ole ymmärtäneet, että sananvapaus tarkoittaa vain ennakkosensuurin kieltoa ja että sanomisistaan voi joutua vastuuseen jälkikäteen.

Minua on yritetty vaientaa jo kauan. Oma lukunsa ovat ne kynäilijät, jotka Jallun ja Kallen lopettamisen jälkeen eivät löydä hengentuotoksilleen yleisönosastoa. Niinpä nämä onnettomat lähettelevät fantasioitaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin.

pal 13.3.16

Nämä tyypit ovat säälittäviä. Rikollisia ovat sitten ne, jotka lähettävät uhkauksia. Hävyttömin heistä tekee sitä poliisin nimellä ja sähköpostiosoitteella.

sgröngors

Hänelle tiedoksi, että se oikea vanhempi rikoskonstaapeli Sami Grönfors on kirjannut tästä kommentista rikosilmoituksen laittomasta uhkauksesta ja virkavallan anastuksesta.

Nyt ei enää tarvinne selittää miksi vaadin kommentoijia käyttämään omaa nimeä.

Kommentit (27)

 1. Heikki Dillström

  Samatyylisiä viestejä olen poistellut omalta sivustoltakin, noin 6 vuotta jaksoivat lähetellä, nykyään ei enää juurikaan tule noita. ”poliisimiehen” IP näyttää osoittavan Lontooseen (tod.näk. proxyserveri), joten valitettavasti ei ole kovin todennäköistä, että tyyppiä löydetään kuulusteltavaksi.

 2. Joni Pelkonen

  Onkohan Soinilla nykyään jo niin kiire, ettei mainosmiehensä kanssa ehdi pohtia plokiaan ihan loppuun asti.

  Tuossa Soinin listassa erikoisinta tosiaan on parveketupakoinnin kannattaminen. Miksi ihmeessä kukaan sellaista kannattaisi? Tupakoijat ovat Suomessa vähemmistö, parveketupakoijat vielä pienempi vähemmistö. Suuri enemmistö ei tupakoi ja ylivoimainen enemmistö kerrostaloasujista, mukaan lukien suuri osa tupakoijista, inhoaa parveketupakointia, sillä löyhkä pilaa kaikkien ilman kaikilla ympärillä olevilla parvekkeilla. Eiväthän tupakoijatkaan pidä tupakanlöyhkästä. Parveketupakointi on ihan yksinkertaisesti itsekäs ja muilta elintilaa pilaava teko.

  Soini toimisi paremmin jos hän hieman valottaisi ja perustelisi tätä vaatimuslistaansa. Onko kyseessä lista edellisten parin kuukauden lakialoitteista, iltapäivälehtien lööppijutuista vai mistä? Koska Suomessa ei varmasti olla kieltämässä ristin tai leijonakorun kantamista, kyseessä lienevät jälkimmäiset, joista Soini näkyy poliittisen sivistyksensä enimmäkseen hankkivan.

  Tämä, tai sitten piti taas vedättää hölmöimpiä takaisin persuleiriin pelottelemalla tuntemattomalla uhalla ja lupailemalla että ihan pian saadaan (19)60-luku takaisin.

  • Vesa Sorvoja

   Parveketupakointia ei ole kielletty, joten kyllä niillä saa polttaa, vaikka tupakansavu ei kovinkaan mielestä ole kovinkaan miellyttävä. Samoin saa suihkia vaikka parfyymipulloista yltympäriinsä tai vaikka kasvattaa allergiaa aiheuttavia kasveja. Tupakanhaju on nyt ongelmana eikä savu, sillä savu hajoaa avoimessa tilassa varsin nopeasti eikä siten ehdi aiheuttaa allergiaongelmia. Hajusta moisia oireita saavat lienevät jonkintasoisia lääketieteellisiä ihmeitä.

   Ja, en ole vetäissyt tupakansavua aktiivisesti keuhkoihini yli kahdeksaan vuoteen, joten tätä ei kannata lokeroida tupakkamiehen purkaukseksi.

   • Maria Kaikulaakso

    Tupakanhaju/-savu aiheuttaa monelle astmaatikolle ja hajusteallergikolle ihan samanlaista hengenahdistusta kuin muutkin voimakkaat hajut, esim. parfyymit. Mainittakoon, että olen aikanaan jonkin verran polttanut ja nauttisin toisinaan edelleen edes tupakantuoksusta, mutta kun en voi. Ovet, ilmastointi ja liesituuletin visusti säppiin kun naapuri tupakoi, eikä toivoakaan että voisi ottaa aurinkoa parvekkeella pakenematta jatkuvasti sisälle. Toivon ymmärrystä myös tähän näkökulmaan, kiitos. Ystävällisin terveisin lääketieteellinen ihme

    • Hannu Ala-Olla

     Allergikot ja astmaatikot ovat sen verran harvassa, ettei se ole hyvä perustelu kieltää parveketupakointia kaikkialla. Heikossa jamassa on yhteiskuntamme, jollei tällaista asiaa saada naapurien kesken sovittua ilman virkavallan apua.

     • Pekka Rantamäki

      No eivät todellakaan ole harvassa. Päivitä tietosi oikealle vuosituhannelle. Muuten Soinin kirjoituksesta, sehän oli vain lista persuhenkisistä asioista, joita saa lain luvalla tehdä, mutta kuten Saku osuvasti toi esiin, Soini jälleen kerran unohti mainita, että myös monia ei-persuhenkisiä asioita on lupa tehdä.

  • Petri Sakkinen

   ” Suuri enemmistö ei tupakoi”, joten soinilaisittain parveketupakointi pitää kieltää, koska enemmistö määrää.

   • Joni Pelkonen

    ”” Suuri enemmistö ei tupakoi”, joten soinilaisittain parveketupakointi pitää kieltää, koska enemmistö määrää.”

    No ei, vaan siksi että se on turha, inhottava ja häiritsevä tapa.

    http://yle.fi/uutiset/paine_parveketupakoinnin_kieltamiseen_kasvaa/7731058

    ”– Nykyinen menettely on taloyhtiöille hankala ja raskas. Suunnitelmissa on helpompi malli, jossa yhtiö voi hankkia viranomaiselta lausunnon, että tupankansavu leviää ja häiritsee, minkä perusteella parveketupakoinnin voi kieltää, selittää lakimies Laura Terho ministeriön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osastolta.”

    • Petri Sakkinen

     Mitäs nyt sellaisesta naurettavasta pikku seikasta kuin yksilönvapaus, jos suurta enemmistöä inhottaa.

  • Pekka Rintamäki

   Vaikkakaan aiheena ei ole parveketupakointi, mut…

   Asioiden kieltäminen sillä perusteella, että se on turhaa ja tyhmää on turhaa ja tyhmää.
   Naapurin tupakointi on asia joka ei kuulu mulle.

   Asia joka kismittää on se, että saan parilla tonnilla auton johon ei tule pakokaasut tai tupakansavut sisään.
   Mutta kaikista rakennus- ja ilmanvaihtomääräyksistä huolimatta puolella miljoonalla ei saa kämppää johon naapurin äänet ja hajut eivät tunge sisään.
   Mä en tosta syytä naapuria vaan paskaa rakentamista.

  • Tuula Danska

   Soinihan ei tunnetusti keskustele vaan latelee yksinkertaisia lauseitaan.

  • markku kupila

   Parveketupakointi on ollut esillä jo monet hallituskaudet. Tuskin se ratkeaa, ellei perusteta erillistä Parveketupakointivirastoa. Se sovittaisi EU’n tupakointidirektiivit Suomen lainsäädäntöön ja laatisi ohjeet parveketupakoinnista, kuten parveketyypit, lämpötilat, vallitsevat tuulet, yms jossa parveketupakointia voisi harjoittaa. Se myöntäisi myös parveketupakointitodistuksia korvausta vastaan ja valvoisi kilpailua taloyhtiöiden parveketupakoinnista.

   Virasto voisi aloittaa muutaman johtajan voimin, mutta myöhemmin siihen voisi liittää perustettavat sähkötupakka- ja piipputupakkavirastot ja muuttaa nimi paremmin toimintoja vastaavaksi tupakointivirastoksi. Tuossa vaiheessa se työllistäisi jo ylijohtajan, neljä alue- (sektori) johtajaa, parikymmentä tutkijaa ja sihteeriä, tiedotusjohtajan ja pari tiedottajaa.

   Tupakoinnin kustannuksia se nostaisi noin kolmanneksen, koska toiminnat rahoitettaisiin erityisellä parveketupakointiverolla ja valtion tuottovaatimus budjettiin pidettäisiin noin miljardissa eurossa. Myös johdon bonukset sitoutettaisiin parveketupakointiveroon.

   Jos idea tuntuu naurettavalta, googlaa ”virasto”. Sieltä näitä löytyy.

 3. tino rossi

  Piti oikein selata Pahkis nro.12 esille kun mainitsit arvoisan Sunkkilan. Siellä oli mahtisitaatteja.

  ”Jos ihmisen pitää ajatella muita kuin kuin minun ajatuksiani, häneltä on riistetty tärkein kaikista – ajattelemisen vapaus”

  ”Pitää koukata selustaan, niinkuin isä minulle sanoi”

  ”Kun vihollisen talot, kaupungit, koulut ja tehtaat ja muut saastaiset kätyriluolat on murskattu neutroneiksi, ei loisarmeijalle jää paikkaa missä pesiä. Silloin voi vapautettu kansa nousta esiin kotiensa piiloista ja elää onnellisena elämänsä loppuun asti Suomen kansan suuren johtajan ja isän suojissa. Sitten me rakennetaan lastentarhoja, sitten”

  ”Minulla on lukemattomia kirjoja hyllyssäni”

  ”Sanat riittävät kertomaan”

 4. Petri Honganmäki

  Eiköhän Soini ymmärrä myös negatiivisetkin vapaudet. Pohjimmiltaan on kyse vain paimen-lammas -ilmiöstä – eli paimen haluaa pitää lampaansa mahdollisimman tyytyväisinä kertomalla heille sen mitä he haluavatkin kuulla.

 5. Miika Kautto

  Perussuomalaisissa on pidetty linjat suorissa Soinin johdolla jo pitkään. Se alkaa näkyä puolueen toimintatavoissa, uudistautuminen on estetty tehokkaasti. Meno on kuin Itä-blokissa aikoinaan, jossa tehtiin uudistuksia vain johtajan vaihdosten välillä. Perussuomalaiset ovat kokemassa saman kohtalon, kuin edeltäjänsäkkin SMP. Tosin tällä kertaa hunajakassa tulee säilymään.

 6. Sami Tammioja

  Niin, meidän kansanmiesten (ja -naisten) olisi hyvä pitää mielessään joko Jeesuksen opetukset (jos satumme olemaan uskossa) tai sitten universalismin periaatteet (jos se Jesse ei niin hotsita). Ensin mainittuhan lausui jotensakin (vapaasti lainaten) näin: ”Minkä tahdotte muiden tekevän teille, tehkää se heille”. Jälkimmäinen taas kuuluu (taas vapaasti muotoiltuna) täten: ”Mikä on oikein minulle, on oikein muille. Mikä on väärin muille, on väärin minulle”. Tämän kun jaksaisi muistaa, eivät pääsisi ne omat ”oikeudet” nousemaan toisten oikeuksien yläpuolelle.

 7. Hilkka Vepsä

  Kansanmies tarkoittaa minun käsitemaailmassani joviaalia , elämänviisautta omaavaa henkilöä. Kansanmies ei ollut opiskellut yliopistossa niiinkui immolat ja kumppanit, ei ollut maksutonta koulutusta kansanmiehelle. Siitä huolimatta kansanmies osasi lukea, kirjoittaa, kunnioittaa ihmisoikeuksia ja toimia yhteisen hyvän nimeen. Aamen.
  Käsitemasilmani voi tosin olla ajalta ennen ajanlaskun alkua. Soineja ja kumppaneita ei minun käsitykseni mukaan voi samaistaa kansanmiehiin (tsi naisiin).

 8. Jore Puusa

  Olen ajatellut seuraavasti:
  Mitä enemmän tappouhkauskia saa – suurelta osalta kansaa, sen parempi ja aktiivisempi ihminen on. Solvaamisen määrä on kääntäen verrannollinen ihmisen hyvyyteen, empaattisuuteen ja rohkeuteen. Jos ihmistä ei uhata jatkuvasti tappaa ja panna perseeseen —nimettöminä tottakai— ei hänellä ole suurtakaan painoarvoa maailmassa ja yhteiskunnassaan.
  Ei syytä huoleen siis, rohkeasti hankkimaan jokainen itselleen puskista huutelevia vihollisia, heistä ei ole vaaraa.
  Vaara syntyy, kuten kaikkialla maailmassa, siitä hiljaisesta miehestä, joka ei kerro aikomuksistaan eikä mielipiteistään, vaan tulee ja tappaa, hiljaa ja tehokkaasti.
  Heitä Suomessa? Ehkä…mutta kun ensimmäinen heistä toimii — jonkun meistä hyvistä ihmisistä suhteen…..saammekin ihan uuden keskustelutilanteen maahamme. Siis iloisesti vasten pöljiä, nautitaan siitä, että vielä sen voi tehdä ( toistaiseksi.) Ja jos ei nouse idiotismia vastaan tuo toistaiseksi on sopiva määrite.

 9. mirjami virtanen

  Ihmettelen, että Soini ministerinä lähtee ottamaan kantaa tälläisiin ”meidän Eemeli, joka ei saa mennä kouluun kansainvälisyyspäivänä ja kiusaa mamutyttöä koulussa, pahastui opettajan kertoessa leijonakorun merkityksestä.) Mahdollisesti oikeasta, ei vanhempien antamista perusteista. Perussuomalaisethan lähtivät joukolla ostamaan leijonia, mm. Tynkkynen hyvin näyttävästi, muistaakseni Antikainen, yms. isommat ja pienemmät politiikot. Mielenosoitusporukan fb-sivulla ostettiin kilvan leijonakoruja, vaikka sossu ja kela on nihkeitä, lapset menossa huostaan jne. mutta on oikeus pitää korua. Niinhän se onkin.

 10. Kallematti Waris

  Kuten joku suuri filosofi, olisko ollu Seth Green, sanoi: ”elämä on vähän kuin videopeli -jos vastaan tulee vihollisia, olet menossa oikeaan suuntaan”.

 11. pekka pehkonen

  Tunnistan tyylistä Jorma Isomelan proosan. Tämän epikriisillä on pitkä historia. Jo vuosia sitten lakkautetun Cityn keskustelupalstoilla – tuolloista kirjailijanimeä en muista – tyyppi terrorisoi yhdellä ja samalla lausekkeellaan ja sai varmaankin sitä tyydytystä mitä odottikin tempuiltaan. Seksuaalimielipuoli…

 12. Antti Kautiainen

  No, siis.. Kun kolikko Perussuomalaisten tilille kilahtaa, sielu Taivaaseen vilahtaa. Soinin Rukosaamiainen suljettujen ovien takana. Veikkaan, ettei yksikään osallistuja ole ymmärtänyt oikein Temppelisaarnaa, vain pitää sitä vain ja ainoastaan fariseuksiin kohdistuvana. Ja eihän Essayah eikä Soini ole fariseuksia vaan kristittyjä!

  Itse olen alkanut kutsumana näitä Paavalin seuraajia paavalisteiksi, koska he tuntuvat ohittavat täysin käytännössä kaikki Jeesuksen opetukset.

 13. Erkki O Weurlander

  Yksin aamuvirkku haamukirjoittaja ei kimppuusi, Saku sentään käy.
  Olettaisin Odinin sotureiden olevan ainakin tekstin mukaan ihan sopijaosapuoli 😉

  IP monen solmun kautta kiertelyttää. Loppupäässä näyttää olevan TeliaSoneraAB.
  Ihmeellisiä nuo yksinkertaiset ”traceroute” ja ”whois” koodinpätkät.

 14. markku kupila

  On Soinin plokissa asiaakin: ”Saimme vaaleissa 500 000 ääntä, se on aika paljon. Nuo äänet käytetään vaalikauden aikana”.

  Puolet äänistä on jo käytetty, vaikka vaalikautta on mennyt vasta yksi vuosi. Saa nähdä riittävätkö vaalikauden loppuun saakka.

 15. Jari Kähkönen

  Kovasti inhimillinen reaktio on ruveta tappelemaan niin silloin kuin puhutaan ”liikaa” kuin silloinkin jos ei puhuta mitään. Tai ettei kritiikkiä haluta kuunnella lähtökohtaisen periaatteellisista syistä, ehdottomasti. Ja sittenhän on tietysti tietysti aina raikas klassikko:”Se on mun mielipiteeni eikä sitä tarvii perustella.” Kirjoitanpa piruuttaani pari sanaa ruotsiksi, koska näissä reaktioissa on mielestäni kyse käsitteiden obekväm ja otrevlig -välisen eron käsittämättömyydestä sille joka virtuaalisesti häiriköi sekä reaalisesti alkaisi tappelemaan.

  Johan olisi maailma mukavaksi käynyt, jos näin olisi täysin, mutta eiköhän ole niin että edistyneimmätkin yksilöt joutuvat tavalla tai toisella nieleksimään itsehillintään takertumisen edeltä mikäli kyllin koetellaan. No, niin turvallisuushakuinen, laumahenkinen, ajatteluhaluton se ihmisenlapsi vain tuppaa olemaan. Ei ole helppoa olla ajattelija tai pännämies, joskin vyöhykekohtaista vaihtelua on. Kuinka siis saisi sen tyhmemmän osapuolen käsittämään, että ei toista lyödä pelkästään erilaisen mielipiteen takia eikä tehdä niitä virtuaalisia korvikeliikkeitäkään? Ei tässä nimittäin ikävyyksiä hakemassa olla, ne ovat ajattelemisen ja kirjoittamisen mukanaan tuoma epäsuora kielteinen seuraus, siinä kuin kaikkinaiset työn haitat tai riskit ja vaarat niinkuin niitä kussakin on.

  Nii-i. Sakari korostaa aivan oikein Soinin ajattelun ristiriitaa. Kirjoittelu Plokissaan on juuri niiden kannustamista ellei suorastaan yllyttämistä, jotka todellakin voisivat lyödä toista pelkästään tämän mielipiteen takia. Osallahan näillä on lähtökohdat kuralla ja kyse vain siitä että tuleeko urasta kriminelli vai non-kriminelli, mutta kokonaisvaltainen kurjuus tulee olemaan päätuote. Ja sitten on villiintyneet, jotka tuulettavat esiintymisellään oman elämän epäonnistumisia, mutta yksinään, kasvotusten, päihteettömänä sekä koko henkilökuvan tietävänä hämmentynyt kysymys kuuluu: hittoako sinä noiden pellejen, pöljien ja puolihullujen keskellä meuhkaat. Olen kirjoittaa normaalista ja kunnon ihmisestä, mutta enpä kirjoitakaan.

  Jos ei olisi niitä, jotka haluavat jotain hyötyä molemmista, emme ikinä olisi vaivautuneet heidän esiintymisensä näkemisestä. Hyötyjät keksivät tekosyyn, selityksen, oikeutuksen ja vastuuvapausperusteen, koska ilman niitä ei sen paremmin käynnisty kuin kuljekaan. Ja milläs muulla sitä vääryyden ja vihan oikeuttaa kuin vinolla järkeilyllä tai logiikan kuperkeikalla. Mutta muutos ei tule kuin joko laajemmasta ulkoisesta pakosta tai sitten vastuuttamisesta ja muuttumaan vaatimisesta. Se pitäisi ajattelevien ja kirjoittavien ihmisten pitää mielessään, että ei kansallisvaltio- tai sitä ylemmän tason voimapolitiikka kevyesti käynnisty. Itse meidän pitää kansalaisyhteiskunnan piirissä sen tuhoamiseen pyrkivät voimat hallita. Luulevatko siis kaikki Soinin a) eksiteeraavan b) kupsahtavan c) poksahtavan, jotta hänen kohdallaan olisi toisin? Eikai. Älkää hassutelko.

 16. Esa Kauppila

  Eipä tunnu Soinin Timppaa hotsittavan ottaa kantaa Saksalaisen veljespuolueensa, joka juuri sai vaalivoiton, puheenjohtajan lausuntoihin siitä että eihän se nyt hänestäkään mitenkään kivaa olisi jos pakolaisia pitäisi ampua Saksan rajoille mutta … Eikä siihen että kyseinen poppoo on saamassa potkut jopa EU:n kahjoporukoista kai liian kahjona jopa siihen. Mitästä paskaa, kun kansa kerran on puhunut niin lässytykset veks vain ! Ei se mulle kuulu kun mä olen vain persu ja muut on muita. Mutta kaipa nyt kumminkin Suomen tasavallan ulkoministerillä joku kanta tälläisiinkin asioihin olla pitäisi vai onko ymmärrettävä että rajoille ampuminen olisi oikeastaan persantereidenkin linja ellei peräti koko Suomen uusi ulkopoliittinen doktriini ? Mutta koomikot, ne on kyllä sitten hävyttömiä, voi yhden kerran kuitenkin.

 17. HelenaA

  Jotenkin näkyy niin selvästi, että Soinilla on ollut vuosikausia päämäärä (ministeriys), johon päästyä millään muulla kuin tilanteen ylläpidolla ei ole merkitystä. Vastaansanojat siivotaan pois, ”oikeutetusti” , ja kaikki viestintä pitää sisällään viestin yksinvallasta. ”Älä mulle rupee”. Soini taitaa lypsää ministerikautensa viimeiseen tippaan ja sitten jos ja kun persujen valtakauden jatkuminen alkaa näyttää heikolta, hän voi luontevasti jäädä emerituksena, ’kaikkensa antaneena’ pois. Tyyliin ”minun jälkeeni vedenpaisumus”. Voi Timo. Voi persuja äänestäneet.

Kommentoi »

Comments are closed