Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Ne tekevät sen itse

Saksassa muukalaisvihamielisen Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann joutuu oikeuteen vihan lietsomisesta. Meillä valtakunnansyyttäjänvirasto linjaa suhtautumista toimittajien uhkailuun eikä kenellekään asioita seuraavalle ole yllätys, että suurennuslasin alle joutuu ensimmäisenä netin roskajulkaisu MV. Tamperelaismies on tutkittavana laittomasta rahankeräyksestä epäiltynä, koska netissä on kerätty rahaa toisen netissä törkyä suoltavan sakkojen maksamiseen.

Mitä yhteistä näillä tapauksilla on? Se, että kaikki toimivat selkeästi yhteiskuntaa ja sen oikeusjärjestystä vastaan. Toimintavat ovat erilaisia, mutta ihan ääneen lausuttu tavoite on koko ajan ollut vallankumous ja vähemmistöjen vaino. Esimerkiksi tämä tamperelainen mies on jo vuosia haveillut keskitysleireistä ja kaasubusseista, joihin passitettaisiin maahanmuuttjien lisäksi myös kaikki vihervasemmistolaiset.

Nämä kaikki saivat jatkaa toimintaansa kauan, koska oikeuslaitos on hidas ja demokratia sallivainen. Jossain kohtaa kulkee kuitenkin aina se raja, jonka ylittäminen johtaa rangaistukseen. Sitä nämä tunarit eivät koskaan tajua, sillä he ovat tulleet sokeiksi ja kuvittelevat olevansa voittamattomia. He jopa kuvittelevat kansan olevan heidän takanaan, koska heidän pienissä piireissään heitä ylistetään. Tämä näennäinen kannatus saa heidät koko ajan koventamaan retoriikkaansa, toimimaan suoraan ja yllyttämään entistä avoimemmin väkivaltaan.

Ei  se loputtomiin onnistu. Muutamat kovaäänisimmät kellokkaat ovat saaneet jo useita tuomioita, mutta jatkavat siitä huolimatta. He saavat mainetta sankareina, mutta vielä enemmän he haluvat saada mainetta marttyyreina. Sitäkin tulee, mutta se ei auta tuomioiden kärsimisessä. Kannattajat katoavat yleensä jo siinä vaiheessa, kun poliisi rupeaa tutkimaan heidän sankarinsa toimintaa. Kannattajien mieleen hiipii pelko siitä, että poliisi ja oikeuslaitos saattavat kiinnostua heistä itsestäänkin ja he kieltävät mestarinsa nopeammin kuin aikoinaan Pietari hiilivalkealla.

Nämä vihan ja väkivallan lietsojat joutuvat syyniin yksi kerrallaan ja toiset jatkavat kuin hurmiossa. Jatkavat siihen asti, kunnes lain koura koputtaa heidän omaa olkapäätään.

Tutkittaviksi joutuvat aina vain ne vähäpätöiset tekijät, jotka toimivat näkyvinä johtajina kaduilla ja netissä. Heitä puolestaan yllyttävät jopa jotkut kansanedustajat, jotka eivät joudu koskaan vastuuseen tekemisistään ja sanomisistaan. He voivat aina sanoa käyttäneensä vain voimakasta poliittista retoriikkaa ja tosi hädässä vedota kansanedustajan syytesuojaan. Laki on kuin hämähäkinverkko, johon kärpäset kyllä tarttuvat, mutta josta sittipörriäiset lentävät suoraan läpi.

Äärioikeisto sössii  kahdella rintamalla. Toinen on toivoton taistelu lakia ja oikeutta vastaan ja toinen on omaan pesään sontiminen huonolla valehtelulla. Soldiers of Odinin partiopojilla on kova halu tehdä näyttäviä sankaritöitä, mutta ei tilaisuuksia niihin. Niinpä he keksivät tarinoita. Netissä levisi tämä sankariteko:

soldiers

Poliisilla ja kaupalla ei kuitekaan ole tapauksesta mitään tietoa. Pojilla taisi käydä aika pitkäksi ja mielikuvitus muutti haaveet totena kerrotuksi tarinaksi.

Nämä tunarit eivät kokaan tee mitään vallankumousta. Ääntä kyllä lähtee, mutta sitä maailmaan mahtuu. Viisaasti tekee jokainen, joka hyppää hyvissä ajoin pois heidän veneestään. Nämä upottavat sen paatin ihan omaa hölmöyttään.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (40)

 1. Juho Palmroos

  Voi tuota lapsenuskoa, että tänä internetin ja sosiaalisen median aikakautena voisi muka keksiä päästään sankaritarinoita ilman, että kukaan tekee faktojen tarkistusta. Mitähän hyvää em. FB-ryhmän ylläpitäjä on tuollakin kuvitellut saavuttavansa, muuta kuin tyydytystä kokonaisten virkkeiden onnistuneesta tuottamisesta.

  • Kennett Ylitalo

   Helppoa. Tuhannet uskovat että YLE ja koko valtio on salaliitossa jossa totuutta ei kerrota. Se on vähän niinku kikka #1 kun aletaan aivopesemään porukkaa, sanotaan etteä kenenkään muun uutisiin ei voida luottaa. Mlijoonat ovat toista mieltä mutta se pieni joukko pitää kovaa ääntä.

 2. Merja Nurmi

  Soo jäi kiinni valheesta suoraan rysän päältä. Pyytääkö se anteeksi? Vetääkö edes tiedotteensa (uskotteensa?) pois ja häpeää hiljaisuudessa? Ei, Soo väittää nyt, että media valehtelee.

  • Merja Nurmi

   No, nytpä vedän takaisin. Tällä kertaa SoO laittaa syyn yksittäisen, vasta pari kuukautta ryhmään kuuluneen kokelaan päälle. Ainakin Tampereen support-sivulla fb:ssa on tällainen väite. Kätevää.

   • Pete Maunu

    Tosin osallistujien (=syntipukkien) määräkin tippui ”parista” yhteen.

   • Teemu Hietala

    Siellä on laitettu yksi turhanpäiväinen jäsen syntipukiksi, ettei koko järjestö joudu silmätikuksi. Jos asia nyt ei sattuisikaan olemaan kuten järjestön virallinen kanta menee, niin tällä syntipukilla ei kannata ainakaan suuntansa avata, koska tällaiset lipsumiset ryhmäkurista varmasti kostetaan.

 3. Ville Koho

  ”Heitä puolestaan yllyttävät jopa jotkut kansanedustajat, jotka eivät joudu koskaan vastuuseen tekemisistään ja sanomisistaan. ”

  Kukaan kansan”edustaja” ei joudu vastuuseen, kuin siinä tapauksessa että paljastaa kansalle jotain tulenarkaa mitä eduskunnassa tehtaillaan. Tämä maailma rakastaa valheita ja vihaa totuuksia.

 4. Jorma Hiekkanen

  Kyllähän ne jo ”taistelevat” punalipun alla kun ovat koko ajan Janitskinin ja desantti Johan Bäckmanin talutusnuorassa (tajuamatta sitä itse !!)

  • Lamppu Laamanen

   Punalipun voi tässä kyllä ohittaa. Olet varmaan nähnyt Venäjän lipun?

 5. Marko Manninen

  Minä taidan kuulua niihin, joita ainakin osa tämän blogin lukijoista uskoo kannattavan Soldiers of Odinia. Olenhan ”puolustanut” heitä toteamalla, että kaikilla on oikeus sananvapauteen (ei uhkailuihin), oikeus liikkua, että SoO ei ole ”toistaiseksi” syyllistynyt rikoksiin (tämä siis ennen tätä ”grillikioskitappelua”) ja kieltänyt leimaamasta ketään etukäteen.

  En todellakaan aio puolustella heidän toimintaansa, vaikka allekirjoitankin edelleen kaiken tuossa edellä mainitsemani.

  Jos jokin ryhmä ”todennäköisesti tekee jotain tyhmää” on paljon vakuuttavampaa tuomita heidät tämän typeryyden jälkeen, kuin etukäteen, eikö? Nyt ovat sen tehneet, joten on heittää jotain konkreettista esimerkkiä. Vaikkei keksityn tarinan kirjoittaminen Facebookiin taidan rikoksena mennä, kun tekijää ei sen tarkemmin yksilöity. Blogisti ehkä osaa sen kertoa tarkemmin.

  • Markus Ihalainen

   Hei Marko,
   Nimestäsi päätellen et kuulu siihen ryhmään suomalaisia, joiden elämään ja turvallisuuden tunteeseen nää natsipartiot ihan konkreettisesti vaikuttaa. Anyway, rasismi on ihan ok tuomita jo sen konkretisoitumista väkivaltaan.

   • Marko Manninen

    Olen monesti todennyt täällä tuomitsevani väkivallan ja sillä uhkailun, riippumatta sen esittäjästä. Mielestäni on ero siinä, tuomitaanko väkivalta vai tuomitaanko jokin ihmisryhmä sillä perusteella, että ”luultavasti sortuvat väkivaltaan”.

    Rasistit käyttävät samaa perustelua islaminuskoiset tuomitessaan. ”onhan meillä näyttöä terrori-iskuista” jne. Vaarana on helposti se, että tuomitaan jokin väärä ihmisryhmä etukäteen. Ihminen kuitenkin on yksilö. Ovatko esim. kaikki SoO:n riveissä katupartiointia suorittavat rasisteja ja valmiita ”ampumaan kaikki matut jo rajalla”, kuten joku älypää jossain aiemmin esitti? Vai voiko olla, etteivät ole täysin perillä mahdollisista rasistisista motiiveista? Uskovat aidosti olevansa ”turvaamassa katuja”.

    Myönnän ongelmani pukea ajatukseni selkeään tekstimuotoon, jotta kaikki ajatukseni päälangan ymmärtäisivät. Pyrin kuitenkin lopettamaan tyhjänpäiväisen jaaritteluni.

    • Teemu Hietala

     Toki pidän todennäköisenä sitä, että SoO sortuu väkivaltaan, mutta tämä ei ole minun syyni tuomita SoO:ta. SoO:n tuomintaan riittää pelkästään vahva kytkös uusnatseihin perustajien taholta, vahvasti rasistinen ulostulo ja väkivaltainen uho. Nämä itsessään ovat jo syitä tuomita kyseinen järjestö.

     Toki sananvapaus on kaikilla, mutta tähän kuuluu myös vastuu sanomisistaan, varsinkin kun sen tekee sosiaalisessa mediassa. Kokoontumisvapauskin on kaikilla, kuten oikeus kulkea kaduilla valitsemissaan vaatteissaan, mutta tämä ei siltikään tarkoita sitä, että haluaisin yhdellekään kadulle kulkemaan ketään, joka julistaa tätä kautta kuuluvansa rasistiseen ryhmään. Varsinkaan, kun ryhmään kuuluu vahvasti väkivaltaisien kielikuvien viljely, joka luo hyvinkin vahvaa pohjaa potentiaaliselle väkivallalle. Eri asia toki on, toteutuuko tämä väkivalta. Oikeuslaitos tuomitsee siinä vaiheessa jos väkivalta toteuttuu, minä voin yksityishenkilönä tuomita huomattavasti aiemminkin.

    • Teemu Hietala

     Lisäsyitä, miksi tuota SoO:ta ei ole oikeasti millään tavalla järkeä puolustella:
     http://yle.fi/uutiset/soldiers_of_odinin_johdon_salaiset_facebook-viestit_aseita_natsitunnuksia_kytkos_mv-lehteen/8747297

     • Marko Manninen

      Kiitokset tuosta linkistä. Ei ollut moinen juttu aiemmin osunut silmään.

      Oma kantani asiaan löytyy tuosta ensimmäisen kommenttini ensimmäisestä ja toisesta kappaleesta. Turha sitä toistaa. Tarkoitukseni ei siis ole puolustaa heidän toimiaan, etenkään tämän tempauksen tiimoilta. Alunperin tarkoitukseni on ollut puhua yleisellä tasolla, olkoonkin, että tässä tapauksessa ennakko-odotukset ovat käymässä toteen. Eli jos joku haluaa tulkita minun olleen väärässä SoO:n suhteen, sallittakoon sen hänelle. Tosin en mielestäni ole millään suoralla väitteellä heitä puolustellutkaan.

      • liisa hirvonen

       Noloa.

      • Teemu Hietala

       Tosiaan en ole liittämässä sinua SoO:n puolustajaksi noiden puheiden pohjalta, mutta kaikki nämä tiedot SoO:n pohjalta ovat olleet jo pitempään tiedossa. Yle sai vain lisää materiaalia tämän osalta.

       Rehellisesti sanottuna nuo Ylen jutussa näkyvät asiat toimivat minusta jo ihan pohjana sille, että SoO voitaisiin tuomita ihan yhteiskunnankin taholta, varsinkin poliitikkojen, mutta melkeinpä kohta oikeuslaitoksenkin. Yhteiskuntajärjestyksen kumoamiseen pyrkiminen kun ei oikein ole sellainen kiva ulkoparlamentaarinen asia.

    • Riitta Häkkinen

     Vastustan myös (tietenkin) aktiivista väkivaltaa, mutta myös se on minusta vaarallista ja moraalitonta, että SoO-tyypit ovat ilmoittaneet ”suojelevansa” vain kantasuomalaisia valkoisen rodun edustajia. Hätiin tultaisiin tullaan ilmeisesti jonkin dna-tutkimussetin kanssa.

     Ilman mitään toimintaakin tällainen kannanotto on mielestäni ihmisten tasa-arvoisuutta halveksiva, avoimen rasistinen ja typerä.

     Lainausmerkit kertovat siitä, että mielestäni ”suojelutoiminta” on vain huonosti naamioitu tekosyy, kun rasisteilla on tarve murjoa toisia ihmisiä.

  • Johannes K

   Tuskin sinua Soldiers of Odinin kannattajana pidetään, mutta onhan se hieman hassua vaatia ettei ryhmää saa tuomita vain siksi että sitä johtaa vallankumouksellisen uusnatsiliikkeen jäsen ja rekrytoija ja ulkomaiden SoO-ryhmiä johtaa saman kansainvälisen uusnatsiryhmän jäsenet, että sen jäsenet puhuvat avoimesti katutaisteluista ja rotusodasta, että ryhmän päämajassa löytyy hakaristilippu, Hitlerin kuvia, natsien tuottamia esineitä (kuten tikari) ja hirttoköysiä, että sen johtaja kertoo haluavansa hirttää ”suvakit” ja ryhmän nimissä on kirjoitettu kuinka ”suvakit” kokee karun kohtalon kun ”takaisinmaksun aika koittaa”, että ryhmän jäsenillä on useita väkivaltatuomioita ja ryhmän johtajakin uhannut lasta puukolla koska lapsi oli hänestä vääränvärinen, että ryhmä kertoo taistelevansa valkoisen Suomen puolesta ja kertoo hyökkäävänsä ennakoivasti kaikkien heidän päälle joiden epäilee haluavan ryhmälle pahaa.

   Mielestäni toteamus että kyseessä on väkivaltainen rasistien katujengi millä on kytköksiä kansainväliseen vallankumoukselliseen natsiryhmään ei ole leimaamista.

  • Jouni Tapio

   Mutta miten tuomitset vai tuomitsetko ollenkaan niitä jotka yllyttävät, manipuloivat ja houkuttelevat väkivaltaa. Suurin osa natseistakin oli tavallisia kansalaisia…

   • Marko Manninen

    Minä nyt vastaan, kun kerran suora kysymys esitetään, vaikkei tarkoitus ollutkaan enää osallistua keskusteluun tältä osin.

    Mielestäni jokainen henkilö on viime kädessä vastuussa itse tekemisistään. Jos syyllistyt itse väkivaltaan, ei mielestäni toimi mitenkään lieventävänä asianhaarana, jos ”toi käski” Itse kuitenkin puolustan lakia (tähän perustuu sananvapauden/ilmaisunvapauden jne. kannattaminen) ja julkinen kehottaminen rikokseen on Suomessa kriminalisoitu. Tästä helppona johtopäätöksenä: rinnastan sen itse väkivallalla uhkailuun. Asia ei sinänsä muutu, jos uhkaan itse vetää jotain turpaan, tai taivuttelen ”naapurin Penan” vetämään jotain turpaan. Sama juttuhan se on terrori-iskuissa. Kyllä se ”mastermind” on ihan yhtä syyllinen kuin se joka itse iskun toteuttaa. Toivottavasti selvensi?

    Kuulostaa selittelyltä (ainakin oletan, että Liisa Hirvosen kommentti ”noloa” viittaa tähän, ei tarvitse täsmentää kiitos) mutta ei kantani ole sinänsä näistä asioista muuttunut. Kuten totesin tuossa aiemmin ajatusten pukeminen kaikkien ymmärrettäväksi tekstiksi on ilmeisen haasteellista ja osa teksteistäni on (mielestäni) ymmärretty väärin. Tai sitten kantani selvennysyritykset ovat menneet ”paasaamiseksi”, mikä taas ei ole ollut tarkoitus.

    Kullakin on kuitenkin oikeus mielipiteeseensä, ja jos joku haluaa minua pitää ”nolona paasaajana”, niin sallittakoon se heille. En minä siitä uniani menetä. Tosin kohteliaat käytöstavat kannattaa keskustelussakin pitää mielessä, eikö? En minäkään täällä ketään henkilökohtaisesti arvostele, vaikka eri mieltä olisinkin.

    • liisa hirvonen

     No niin tai näin. Supon päällikkö sanoi juuri A-studiossa, että molemmat natsijärjestöt (SVLja SOO) ovat rasistisia äärijärjestöjä, jotka ovat olleet poliisin tiedossa jo pidempään. Heidän katupartiointihommansa ei ole ”tavallisen kansalaisen huolikävelyä” vaan ihan muuta. Ehkä kannattaisi jo uskoa ettei kyse ole ihan vaarattomista veikoista.

 6. yrjö perkko

  Olisiko samansuuntainen tavoite kuin nigerialaiskirjeillä? Eli tarkoitus ei ole, että kaikki uskoisivat, mutta jotkut kyllä. Ja niitä joitakin onkin sitten helppo ohjailla ja viedä teuraaksi.

 7. Teemu Hietala

  Aika paljonhan tuolla on tapausta ja Odineita puolustelevia kommentteja, joten kyllä se kohdeyleisöön uppoaa kuin kuuma veitsi voihin. Tapaus myös varmasti jää elämään epämääräisenä huhuna, jota ihmiset tulevat käyttämään totuutena myöhemmin, ”Näin nämä asiat koetaan” pohjalta.

 8. Minna Ylitalo

  Saksassa tehtiin aamulla ratsia kansallismielisen ryhmän kerhotiloihin kymmenessä eri osavaltiossa. Tämän tuoksena Saksan sisäministeriö yksinkertaisesti kielsi Weisse Wölfe Terrorcrew -järjestön toiminnan ja kokoontumisen saman tien. Sisäministeriön mukaan WWT:n agendana on lietsoa pelkoa ja turvattomuuden tunnetta yhteiskunnassa, uhkailla agressiivisella tavalla turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia, sekä kaikkia niitä kansalaisia, jotka eivät jaa heidän muukalaisvihamielistä ideologiaansa. Vallan ”huolestuneita kansalaisia” siis. Saksassa ei Suomen tapaan mietitä pahoittaako äärioikeistolainen nyt mielensä, jos tällä vihjaillaan olevan natsisympatioita.

  http://www.wsj.com/articles/germany-bans-far-right-group-weisse-wolfe-terrorcrew-conducts-raids-1458121632

  • Kati Härkönen

   ”Saksassa ei Suomen tapaan mietitä pahoittaako äärioikeistolainen nyt mielensä, jos tällä vihjaillaan olevan natsisympatioita.”

   TÄMÄ!!
   Tuo asia on ihan käsittämätöntä Suomessa. Rasistista läppää heittävät ihmiset, jotka sanovat sulle että ”Miks säkin puolustat näitä maahantunkeutujia ja raiskaajia” loukkaantuvat ja uhriutuvat kun joku sanoo, että ”Hei aika rasistista toi koko joukon leimaaminen”. Miten tämä meni tähä?
   Tiedän kyllä, että tätä taivuttelutyötä, käsite vääristelyä ja valkopesua on harjoitettu jo kymmeniä vuosiasomessa ja medioissa mutta silti ihan liikaa ollaan huolissaan rasistien tunteista kun hekin vaan paskat nakkaa tai peukun, jos joku porukassa postaa kuvan tummasta lapsesta otsikolla ”tämäkin paskatukka pitäisi ampua!”. Tarviiko oikeasti tämmöisten ihmisten loukkaantumisesta välittää, varsinkin kun se on lähinnä uhriutumista kun on jäänyt kiinni pahanteosta. Vähän niin kuin lapsi piparipurkilla selittää, että en se minä ollu musti söi piparit…
   Anteeksi kielenkäyttö mutta rasististien hyysääminen ärsyttää.

 9. Antero Pönni

  Niin, kukas se Suomen oikeusministeri onkaan?
  Jäljet johtavat suoraan sylttytehtaalle. Niinkauan kun Perussuomalaiset ovat hallituksessa, niin eipä taideta näitä Odineita kieltää.

  • Jari Lummejoki

   Ihan totta. Jonkinlainen merkitys tälläkin on ihan varmasti, ilman mitän salaliittoteorioita.

 10. Pertti Lampola

  Mistä ihmeestä saku vedät johtopäätöksen että odinit haluavat vallankumousta? Ainut mihin ne ovat tähän mennessä pystyneet todistetusti on muutama hölmö fabopostaus lisänä tietysti väitetty nakkikiskarähinä. Kyllä on vallankumouksellinen toiminta surkeaa näinä aikoina. Vielä kun meillä on lähihistorian (20 vuotta) oikeistolaisin hallitus, minkä ihmeen takia äärioikeisto mitään vallankumousta haluaisi?

  • Teemu Hietala

   Vallankumousajattelun voi poimia suoraan Vastarintaliikkeen agendasta, siellä kun haluttaisiin yhteispohjoismaalaista diktatuuria. SoO:n perustajalla taas on vahvat kytkökset sinne suuntaan, niin on ihan aiheellista olettaa tämän menevän myös SoO:n linjaan.

   Vaikka kuinka vallassa olisi PersKeKo, niin tuo ei ole mitenkään riittävää tälle porukalle. Ehkä jos Persujen rasistisiipi saisi täyden vallan, niin jonkinlaista tyytyväisyyttä olisi havaittavissa, mutta silloinkin varmaan harmittaisi, ettei ole Oikea Johtaja vallassa.

   En sanoisi ihan luokattomaksi tuota toimintaa kuitenkaan, maailma on muuttunut 1900-luvulta, jolloin vallankumouksen sai aikaan villitsemällä väkijoukkoja kadulla. Nykyään täytyy saada riittävä massa ihmisiä aatteen taakse netin kautta, jonka jälkeen kannattaa vasta alkaa kaduilla rähinöimään. Siksi SoO on niin tarkka myöskin julkisuuskuvastaan tällä hetkellä, uutiset rähinöivistä uusnatseista kun eivät oikein toimi propagandatarkoituksena.

 11. Teemu Laitinen

  Mihin tämä maa on menossa???

 12. jore puusa

  Mihin tämä maa on menossa???
  ———————————————–
  Kysytään noin.
  Maa menee sinne, minne se ajautuu, jos sen maan kansalaiset antavat asioiden ajautua kuin ajopuu. Sensijaan, että voihkitaan forumeilla, mutta ei tehdä mitään — kehotan ihmisiä tarttumaan tekoihin.
  Menkää kirjoittamaan MV lehteen ja rajatkiinni sivuille rauhallisia ja järkeviä protesteja ihmisten solvaamisesta. Eivät uskovaiset niistä mitään välitä. Mutta ne, jotka horjuvat kolmen vaiheilla…rasismin, fasismin ja inhimillisyyden välillä..he voivat välittää.
  Jokainen pienikin teko merkitse…valittaminen ei mitään. Näytetään, ettei kansa ole tappouhkauksia latelevan roskajoukon takana.
  Osoitetaan mieltä isolla joukolla, vaikkapa suhteella 2000 vastaan rasistien 200…kun heillä on joukkokokous.
  Käyttäkää huumoria, nauretaan kumoon onnettomat.
  Otetaan oma maamme takaisin, jooko?

  • Jari Lummejoki

   100% samaa mieltä. Veikko Huovinenkin kehotti nauramaan ”ajoissa”.

  • Jari Lummejoki

   Historia ei toista itseään, mutta samanlaisia tendessejä siinä on. Lapuanliikkeeltä S.o.O vahvasti haisee. Jonkinlaisia ”muilutuksia” on tulossa,(ja on jo ollutkin,Imatrallako se oli) koska S.o.O:n on tavalla tai toisella tehtävä itsensä tarpeelliseksi sekä ns. suurelle yleisölle että omilleen.
   Ns. suuren yleisön reaktioista ja tuesta, ja ennen kaikkea viranoamisten tarmokkuudesta riippuu, annetaanko asioiden kehittyä ”Mäntsälän kapinaan” asti vai ei?

 13. Esa Kauppila

  YLEn sivuilla on melkoisen rajuja kuvia tämän rauhaa ja järjestystä ylläpitävän poppoon kerhohuoneistoista. Löytyy hakaristiä, natsitervehdyksiä tekeviä pölkkypäitä ja muutamassa kuvassa aikamoisen järeitä aseita, ei ainakaan kuvasta päätellen mitään metsästysaseita vaikka toki en aseita sen paremmin tunne enkä haluakaan tuntea. Jokohan tämä nyt riittäisi kaikille niille jotka haluavat ymmärtää näiden rikollisten toimintaa tai eivät ainakaan ole sitä valmiit tuomitsemaan kun ei ole sitä rikosta tapahtunut. Jokohan olisi riittävästi aineistoa myöskin poliitikoille ja viranomaisille ? Tuskin kuvien kaltaisten aseiden kanssa on tarkoitus pikku pilttejä viedä urheiluharrastuksiin tai toimia poliisin apuna suurissa yleisötilaisuuksissa. Ja jokohan ihan oikeasti olisi myös aika ulkoministerin ottaa johtamassaan puolueessa selvä pesäero tälläisiin paskasakkeihin ja lopettaa sloganiensa suoltaminen ? Kyllä tässä nyt minun mielestäni olisi korkea aika myöskin pääministerin tulla julkisuuteen ja mikä ettei arvojohtaja Niinistönkin ja oikeasti ja selvin sanoin tuomita moinen hulluus ennen kuin se rikos ihan oikeasti tapahtuu ja joku pääsee hengestään. Meinaan että on turha rypistellä kun on niin sanotusti löysät pussihousuissa ja verta kadulla.

 14. Esa Kauppila

  Maabrändiä parhaimmillaan. Onpa hienoa kuulua tähän suvaitsevaan, vapaaseen ja edistykselliseen valtioon. Mieli tekisi jättää koko sisäänpäin kääntynyt, kaikkea ja kaikkia hysteerisesti pelkäävä umpiotölkki mutta mihinkäs menet kun näyttää koko Eurooppa vajonneen samanlaiseen hysteriaan. Hävettää lukea esimerkiksi ruotsalaisten demarien oikeiston ja rasistien kelkkaan hypänneitä lausuntoja tanskalaisista puhumattakaan kun on itse useamman sukupolven vasemmistolaisesta ja nimenomaan demarisuvusta, joskin itse aatteista vieraantunut ja niihin suunnasta riippumatta epäluulolla suhtautuva puolikyynikko. Mutta kyllä vieläkin Ranskan Suuren Vallankumouksen periaatteet Vapaus, Veljeys ja Tasa-arvo kuulostavat ihan hyviltä elämänohjeilta. Ja juu, tiedetään, tiedetään miten siinäkin riemussa loppujen lopuksi kävi. Tästä ja monista muistakin historian opetuksista se aatteisiin suurella epäluulolla suhtautuminen, Mutta Ihmisyyteen sitä vielä koittaa uskoa vaikka ei maailma siitä kyllä mitenkään erityisen helppoa tee …

 15. Henrika Rautanen

  Minä mietin sitä, toki naiivisti ja pinnallisesti, että tietävätkö nämä natsifantasioijat ja rasistit yhtään miltä heidän puheensa, rekvisiittansa, retoriikkansa, ulkonäkönsä tai kirjoituksensa näyttävät? Mitä he tuovat itsestään ja viiteryhmistään esille.

  Onko niin, että Pertti Suomalainen, Liedosta, ihan oikeasti on valmis tappamaan lapsia tai lähettämään aikuisia naisia tai miehiä kidutettaviksi tai tapettaviksi Syyriaan, koska ”rajat kiinni” ja muutenkin kaikki mamut ovat paskoja? Onko tätä Perttiä koskaan kohdannut mikään muu vääryys kuin ennakkoluulo, jonka hänen vanhempansa ovat häneen istuttaneet?

  No niin, pyssyt käteen sitten ja lapsia teuraalle, jos kerran niin kovia jätkiä olette että jokainen ei-ugrilainen on vihollisenne.

  Tarkoitan sitä, että mitä nämä näiden jätkien puheet/kirjoitukset muka ovat olevinaan, ja millä ihmeen kiveksillä he kuvittelevat, että jos he saavat päähänsä että joku turvapaikanhakija vuonna 2018 aikoo katsoa heitä väärin, ja että siksi voi jo nyt perustaa jotain sukkahousupartioita, niin kai he tajuavat että HEIDÄN PELKONSA ON PERUUSTEETONTA JA NAURETTAVAA, nyt ja aina, ja että näistä hommeleista jää kiinni. Mikä ihme ajaa ihmisen olemaan niin kiihkeästi mukana jossain turvapaikanhakijahypetyksessä, vaikkei mitään ole kuukausiin tapahtunut ja poliisiviranomainenkin sen sanoo, että on jankutettava tätä paskaa vailla muuta elämää. EN oikeasti tajua. Mitä nää ihmiset roikkuu täällä netissä, ja mitä he siitä saavat? Raitista ilmaa eivät ainakaan.

  • Minna Ylitalo

   No natsiaate ei ole pelkkää rotuoppia, vaan siihen kuuluu myös diktatuuri ja naisten palauttaminen ruotuunsa. Tämä natsiaate oireilee käytännössä parhaillaan siinä, miten viranomaisia, lehdistöä ja hallitusta käskytetään ja naisia johdatellaan kotirouviksi pelottelun ja perheidyllin ihannoinin kautta.

   Yksinkertainen aate ja valmis rekvisiitta hakaristi-logoineen on helppo paketti myydä hyödyllisille idiooteille. Väkivalta menee tunnetusti hyvin kaupaksi, eikä tarvitse edes luoda uutta vihabrändiä. Uskon, että porukassa on paljon pelkkiä syrjäytymisuhan alla olevia yksilöitä, jotka tuntevat kerrankin kuuluvansa johonkin ryhmään. Ilman rasistista vihapuhetta näillä ei olisi ensimmäistäkään fb-kaveria.

   Pakolaiskriisi tuli kuin tilauksesta täyttämään tyhjiön. Tätä ennen keskityttiin inhomaan somaleita, romaneja, homoja, kukkahattutätejä ja feministejä, mutta suurta yleisöä tällainen marginaalinen vouhkaaminen ei jaksanut kiinnostaa. Kysymys kuuluu, kuka tästä liikehdinnästä hyötyy. Ketä ovat ne taustalla hääräilevät kasvottomat pääpäsmärit, jotka pyrkivät Suomessa tätä kautta valtaan.

 16. Sami Tammioja

  Nyt kun Odinin pojat ovat itsekin myöntäneet julkisesti, että Sääksjärven tapaus oli ns. mätäkuun juttu ja että sen keksinyt jäsen erotetaan porukasta jäin vielä miettimään sitä, kauanko kestää, että keksivät syyttä esim. vihervassareita tai vaikkapa Supoa soluttautumisesta riveihinsä. Siis että tämä jutun keksinyt jantteri olikin joku, joka teki sen tahallaan vain saadakseen SoO:n näyttämään hölmöltä. Vai onko joku jo nähnyt moisia olettamuksia esitettävän? Sopisi nimittäin taudin kuvaan täydelleen…

Kommentoi »

Comments are closed