Ne tekevät sen itse

Saksassa muukalaisvihamielisen Pegida-liikkeen perustaja Lutz Bachmann joutuu oikeuteen vihan lietsomisesta. Meillä valtakunnansyyttäjänvirasto linjaa suhtautumista toimittajien uhkailuun eikä kenellekään asioita seuraavalle ole yllätys, että suurennuslasin alle joutuu ensimmäisenä netin roskajulkaisu MV. Tamperelaismies on tutkittavana laittomasta rahankeräyksestä epäiltynä, koska netissä on kerätty rahaa toisen netissä törkyä suoltavan sakkojen maksamiseen.

Mitä yhteistä näillä tapauksilla on? Se, että kaikki toimivat selkeästi yhteiskuntaa ja sen oikeusjärjestystä vastaan. Toimintavat ovat erilaisia, mutta ihan ääneen lausuttu tavoite on koko ajan ollut vallankumous ja vähemmistöjen vaino. Esimerkiksi tämä tamperelainen mies on jo vuosia haveillut keskitysleireistä ja kaasubusseista, joihin passitettaisiin maahanmuuttjien lisäksi myös kaikki vihervasemmistolaiset.

Nämä kaikki saivat jatkaa toimintaansa kauan, koska oikeuslaitos on hidas ja demokratia sallivainen. Jossain kohtaa kulkee kuitenkin aina se raja, jonka ylittäminen johtaa rangaistukseen. Sitä nämä tunarit eivät koskaan tajua, sillä he ovat tulleet sokeiksi ja kuvittelevat olevansa voittamattomia. He jopa kuvittelevat kansan olevan heidän takanaan, koska heidän pienissä piireissään heitä ylistetään. Tämä näennäinen kannatus saa heidät koko ajan koventamaan retoriikkaansa, toimimaan suoraan ja yllyttämään entistä avoimemmin väkivaltaan.

Ei  se loputtomiin onnistu. Muutamat kovaäänisimmät kellokkaat ovat saaneet jo useita tuomioita, mutta jatkavat siitä huolimatta. He saavat mainetta sankareina, mutta vielä enemmän he haluvat saada mainetta marttyyreina. Sitäkin tulee, mutta se ei auta tuomioiden kärsimisessä. Kannattajat katoavat yleensä jo siinä vaiheessa, kun poliisi rupeaa tutkimaan heidän sankarinsa toimintaa. Kannattajien mieleen hiipii pelko siitä, että poliisi ja oikeuslaitos saattavat kiinnostua heistä itsestäänkin ja he kieltävät mestarinsa nopeammin kuin aikoinaan Pietari hiilivalkealla.

Nämä vihan ja väkivallan lietsojat joutuvat syyniin yksi kerrallaan ja toiset jatkavat kuin hurmiossa. Jatkavat siihen asti, kunnes lain koura koputtaa heidän omaa olkapäätään.

Tutkittaviksi joutuvat aina vain ne vähäpätöiset tekijät, jotka toimivat näkyvinä johtajina kaduilla ja netissä. Heitä puolestaan yllyttävät jopa jotkut kansanedustajat, jotka eivät joudu koskaan vastuuseen tekemisistään ja sanomisistaan. He voivat aina sanoa käyttäneensä vain voimakasta poliittista retoriikkaa ja tosi hädässä vedota kansanedustajan syytesuojaan. Laki on kuin hämähäkinverkko, johon kärpäset kyllä tarttuvat, mutta josta sittipörriäiset lentävät suoraan läpi.

Äärioikeisto sössii  kahdella rintamalla. Toinen on toivoton taistelu lakia ja oikeutta vastaan ja toinen on omaan pesään sontiminen huonolla valehtelulla. Soldiers of Odinin partiopojilla on kova halu tehdä näyttäviä sankaritöitä, mutta ei tilaisuuksia niihin. Niinpä he keksivät tarinoita. Netissä levisi tämä sankariteko:

soldiers

Poliisilla ja kaupalla ei kuitekaan ole tapauksesta mitään tietoa. Pojilla taisi käydä aika pitkäksi ja mielikuvitus muutti haaveet totena kerrotuksi tarinaksi.

Nämä tunarit eivät kokaan tee mitään vallankumousta. Ääntä kyllä lähtee, mutta sitä maailmaan mahtuu. Viisaasti tekee jokainen, joka hyppää hyvissä ajoin pois heidän veneestään. Nämä upottavat sen paatin ihan omaa hölmöyttään.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (40)
 1. Juho Palmroos
  16.3.2016, 11:22

  Voi tuota lapsenuskoa, että tänä internetin ja sosiaalisen median aikakautena voisi muka keksiä päästään sankaritarinoita ilman, että kukaan tekee faktojen tarkistusta. Mitähän hyvää em. FB-ryhmän ylläpitäjä on tuollakin kuvitellut saavuttavansa, muuta kuin tyydytystä kokonaisten virkkeiden onnistuneesta tuottamisesta.

  1. Kennett Ylitalo
   16.3.2016, 19:04

   Helppoa. Tuhannet uskovat että YLE ja koko valtio on salaliitossa jossa totuutta ei kerrota. Se on vähän niinku kikka #1 kun aletaan aivopesemään porukkaa, sanotaan etteä kenenkään muun uutisiin ei voida luottaa. Mlijoonat ovat toista mieltä mutta se pieni joukko pitää kovaa ääntä.

 2. Merja Nurmi
  16.3.2016, 11:46

  Soo jäi kiinni valheesta suoraan rysän päältä. Pyytääkö se anteeksi? Vetääkö edes tiedotteensa (uskotteensa?) pois ja häpeää hiljaisuudessa? Ei, Soo väittää nyt, että media valehtelee.

  1. Merja Nurmi
   16.3.2016, 16:04

   No, nytpä vedän takaisin. Tällä kertaa SoO laittaa syyn yksittäisen, vasta pari kuukautta ryhmään kuuluneen kokelaan päälle. Ainakin Tampereen support-sivulla fb:ssa on tällainen väite. Kätevää.

   1. Tosin osallistujien (=syntipukkien) määräkin tippui ”parista” yhteen.

   2. Teemu Hietala
    17.3.2016, 09:19

    Siellä on laitettu yksi turhanpäiväinen jäsen syntipukiksi, ettei koko järjestö joudu silmätikuksi. Jos asia nyt ei sattuisikaan olemaan kuten järjestön virallinen kanta menee, niin tällä syntipukilla ei kannata ainakaan suuntansa avata, koska tällaiset lipsumiset ryhmäkurista varmasti kostetaan.

Kommentointi suljettu.