Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Väkivaltaiset rasistit ry.

Soldiers of Odin haluaa luoda kuvaa tiukasta sisäisestä hierarkiasta. Päällystöön kuuluvilla on erilaiset tunnukset kuin rivijäsenillä tai ”supporteilla” eli kannatusjäsenillä. Viesteissä puhutaan myös ”prospecteista” eli kokelaista, jotka hyväksytään jäseniksi vasta koeajan jälkeen, kun heidät on todettu luotettaviksi.

Näin kertoi Yle eilen Soldiers of Odin-järjestöä koskevassa jutussaan. Sen jälkeen Ylen A-sudiossa  Supon yksikönpäällikkä Kari Harju sanoi melko suoraan, että kyseessä on rasistinen ja väkivaltaan taipuvainen järjestö.

Tämä ei hämmästytä ketään järjestöä vähänkään seurannutta. Vesi on märkää ja karhu kakkii metsään. Kaikkein kummallisinta on, että Soldiers of Odin on rekisteröity yhdistys. Yhdistyslain 1 §:n mukaan yhdistyksen tarkoitus ei saa olla hyvän tavan vastainen.

Lain 3 §:n mukaan yhdistys, joka on katsottava jäseniltä vaadittavan kuuliaisuuden ja joukkomuodostelmiin tai ryhmityksiin jakautumisen perusteella taikka aseellisen varustautumisen vuoksi kokonaan tai osittain sotilaalliseen tapaan järjestetyksi, on kielletty.

Soldiers of Odin järjestäytynyt tiukan hierarkisesti.

16_3_TVU_SoOdin_fb_chat_3

Se myös aseistautuu.

16_3_ONL_SoOdin_fb_chat_1

Kuitenkin yhdistys onnistui rekisteröimään itsensä helmikuussa.

soo ry

Miten tämä on mahdollista? Sattuiko Patentti- ja rekisterihallitukselle työtapaturma vai nukahdettiinko siellä? Ei välttämättä. PRH on hyväksynyt yhdistyksen rekisteröinnin sille toimitettujen yhdistyksen sääntöjen perusteella ja niissä ei ole mitään vikaa.

soo 1

PRH:lla olisi kuitenkin ollut mahdollisuus tutkia yhdistystä ja sen perustajia tarkemmin vaikkapa vain seuraamalla tiedotusvälineitä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan rekisteröinti meni ns. sukkana läpi.

Tämä asia voidaan kuitenkin korjata. Yhdistyslain 43 §:n mukaan yhdistyksen kotipaikan alioikeus voi syyttäjän, Poliisihallituksen tai yhdistyksen jäsenen kanteesta julistaa yhdistyksen lakkautetuksi, jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja tai jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin sen säännöissä määrättyä tarkoitusta.

Ei yhdistyksen lakkauttaminen tietenkään itse toimintaa estä. Minusta nyt kuitenkin on noloa, että sivistys- ja oikeusvaltiona itseään pitävässä Suomessa on ihan virallisesti rekisteröity avoimeen väkivaltaan yllyttävä ja aseitaan esittelevä rasistinen yhdistys, jonka kansallissosialistiksi tunnustautuva puheenjohtaja on parasta aikaa syyteharkinnassa törkeästä pahoinpitelystä.

10437766_10208886840989235_2072761553849418730_n

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (30)

 1. Jyrki Koivukangas

  Eikös olekin hyvä kun kylähullut rekisteröityvät ja kantavat hyvin tunnistettavia takkeja? Sitten verrataan aserekisteriin ja kantoluvat pois kyseisiltä henkilöiltä. Puupyssyt tilalle.
  Parhaimmassa tapauksessa asutetaan joku pikku kunta jostain itä rajalta noilla pöljillä. Sanotaan että odottakaa tässä veli venäläisiä ja pelastakaa maamme.

 2. Samuli Kyllästinen

  Onko, Saku, tavallisella kansalaisella mitään mahdollisuutta kannella S.O.O.sta? Koen ainakin oman turvallisuuteni vaarantuvan, mikäli avoimesti rasistinen yhdistys saa aseistautua vapaasti.

  Kiitos jälleen erinomaisesta kirjoituksesta.

  • Paula Mitchell

   Mä mietin ihan samaa. Voiko yhdistyksestä kannella jonnekin? Mä naisena koen että mun turvallisuus on huonontunut huomattavasti sen jälkeen, kun nämä partiot perustettiin. En ole ennenkään suojelua halunnut, enkä halua sitä nytkään, etenkään tahoilta jotka sitä väkisin minulle tuputtavat.

   • Mirjami Virtanen

    Katseltuani kommentteja eilen Soldiersin ja rajat kiinni-sivulta, en ymmärrä tuota hehkutusta, että kyllä nyt on naisten turvallista kulkea. Eivätkö he kulje joitakin tunteja kerrallaan muutamina iltoina viikossa. Oikea aika heillekin olisi sitten partioida aamuyöllä, kun humalaiset liikkuvat yössä. 12 miestä kulkee ryhmässä ja ovat toisella puolella kaupunkia, kun toisella sattuu jotakin. Vaikka se parisuhderiita ravintolasta kotiin palatessa. Linkitän Etelä-Suomen Sanomien jutun Heinolan Soldierseista, Yksi partiointi vaatii kolmen ihmisen täyspäiväisen suunnittelun, mahdoinko lukea tai ymmärtää oikein.

    http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/03/16/soldiers-of-odin-lahdessa-ja-heinolassa—tehtavan-jalkeen-aanestetaan-saako-joku-rangaistuksen-tai-palkinnon

   • Minna Ylitalo

    ”En ole ennenkään suojelua halunnut, enkä halua sitä nytkään, etenkään tahoilta jotka sitä väkisin minulle tuputtavat.”

    Tuossa suojelun väkisin tuputtamisessa päästään nimenomaan asian ytimeen. Suomalaisnainen ei tunnetusti pelkää ketään eikä mitään, eikä tasa-arvoa voi enää pysäyttää. Aatteeseen kun kuuluu rotuopin ohella naisviha. Siksi turvapaikanhakijat tulivat odineille ja kaltaisilleen sopivaan saumaan, jospa naiset sentään pelkäisivät ulkomaalaisia miehiä, kun suomalaisia eivät ole totelleet miesmuistiin. Säälittävää kylläkin, että nämä isottelijat pönkittävät egoaan pelottelemalla naisia ja lapsia kolmannella osapuolella. Kun sitten mitään erikoista ei tapahtunut, niin perustettiin katupartiota esittämään, että suojeluun olisi akuuttia tarvetta. Keksityn ahdistelujutun julkaisulla yritettiin vielä osoittaa, miten tarpeen tämän katupartion rähjähdysmäinen kasvu Suomessa onkaan. Pelkopropagandan avulla sitä on ennenkin saavutettu valtaa.

    • Paula Mitchell

     Täysin totta. Mäkin olen saanut oman osani ”toivon että sulle tapahtuu jotain pahaa niin opit pelkäämään” -viesteistä. Ironista on se, että mulle on kyllä tapahtunut pahaa – mua on elämäni aikana suomalaiset miehet lääppineet, kourineet ja pahoinpidelleet, mutta kieltäydyn silti pelkäämästä. Sitä näiden miesten on mahdoton sulattaa. Yritin tästä keskustella myös Kuopion Support Soldiers of Odinin ylläpitäjän kanssa, mutta hänen vastauksensa oli että ”jos suojelulle ei ole tarvetta niin miksi sitä täällä meidän sivuilla niin paljon toivotaan?”. Jaa-a, miksiköhän muukalaisvihamieliset huutelee muukalaisvihamielisen ryhmän sivuilla että hienoa työtä teette, Suomi suomalaisille?

     Mitähän näille katupartioille voisi oikeasti näin rivikansalaisena tehdä?Oliko se niin että hallitus tekee parhaillaan selvitystä niiden kieltämisestä? Voisiko tähän jotenkin vaikuttaa?

    • Ylva Karhu

     Tulin joskus kirjoittaneeksi tällaisen englanniksi, ja nyt pikaisesti käänsin suomeksi. Jos tuli jotain typoja tai selkeitä anglismeja tai muutoin suorilta havaittavia käännösvirheitä, jotka lipsahtivat ohi omien silmieni, niin saa kommentoida asiasta — saatan haluta joskus käyttää muuallakin tätä suomenkielistä versiota, joten korjausehdotukset eivät mene hukkaan.

     ~~~~~~
     Mitä eroa on uusnatseilla ja fanaattisilla islamisteilla?

     Vain nimi, ja LÄHES aina ulkonäkö. (Koska on olemassa valkoihoisia, jotka ovat kääntyneet fanaattisiksi islamisteiksi.)

     Mitä yhteistä on uusnatseilla ja fanaattisilla islamisteilla?
     • Molemmat kuvittelevat, että naiset ovat vain esineitä, jotka he voivat omistaa
     • Molemmat haluavat ”omistamansa” naisen pysyvän kotona, tottelevan ja palvelevan heitä ja synnyttävän heille lapsia
     • Molemmilla on taipumusta väkivaltaan, ja kummassakin ryhmässä moni kannattaa naisensa hakkaamista mikäli tämä ei tottele, tai vaikka vain huvin vuoksi
     • Molemmat vihaavat vahvoja, itsenäisiä naisia ja halveksivat sukupuolten välistä tasa-arvoa
     • Molemmat vihaavat sukupuolivähemmistöjä, ja haluavat rangaista tai hakata niihin kuuluvat, mahdollisesti jopa kivittää heidät
     • Molemmat uskovat ”rotupuhtauteen” ja vihaavat jo ajatustakin rotujenvälisestä avioliitosta
     • Kumpikaan ei kannata demokratiaa; molemmat rakastaisivat totalitääristä valtiota, jossa heidän oma ideologiansa olisi vallassa
     • Molemmat vihaavat oman kansansa maltillisia yksilöitä, ja haluavat rangaista heitä ”petturuudesta” aatettaan kohtaan

     Toisin sanoen: samaa p*skaa, ainoastaan eri paketissa
     ~~~~~~

 3. Veli-Pekka Saarinen

  Jep, hienoja ”miehiä” nuo ”sotilaat”. Ja tämä Ranta on sitten näistä psykopaateista ”kyvykkäin” ja laitettu organisaattoriksi ja äänitorveksi. Voi jessus…

  Ylen uutinenhan ei kyllä tullut kenellekään yllätyksenä – paitsi ilmeisesti hallitukselle ja eduskunnalle, joka pitää tiukasti suunsa supussa asiasta. Soinin hiljainen hyväksyntä nyt ei myöskään ketään yllätä, mutta luulisi että muilla puoleilla olisi intresseissään tuomita rasistien ja natsien järjestäytyminen. Mutta ei – hiljaista on. Pelkkä yksittäisten kansanedustajien tweettailu ei riitä, vaan asia pitää tuoda kunnolla julkisuuteen ja eduskunnan käsittelyyn. Samalla voitaisiin sitten erottaa tämänkaltaisiin järjestöihin kuuluvat kansanedustajat. Ja ei tämän tuomitsemisen ja toimiin ryhtymisen itse asiassa pitäisi olla ”intresseistä” kiinni, vaan sen pitäisi tulla ihan luonnostaan, jos uskoo ihmisoikeuksiin ja -arvoon. Monet eivät näemmä usko.

 4. Minna Ylitalo

  Kirjoitin jo eilen siitä, miten Saksa on nyt alkanut järjestelmällisesti kitkeä maan äärioikeistolaista liikehdintää. Sisäministeriö kielsi eilen Weisse Wölfe Terrorcrew-järjestön toiminnan varoittavana esimerkkinä. Tammikuussa sisäministeriö bannasi vihaa ja valheita levittelevän vaihtoehtosivuston Altermedian toiminnan. Vaikka toimintaa johdettiin, yllätys yllätys, Espanjasta Barcelonan alueelta käsin.

  Suomen lehdistöstä en löydä toistaiseksi ensimmäistäkään uutista tästä Saksan radikaalista linjasta, joten tässä on saksan taitoisille Saksan sisäministeriön tiedote siitä, miten äärioikeiston kanssa nyt ja jatkossa toimitaan. Vereinsverbot ”Weisse Wölfe Terrorcrew” :

  Tammikuussa Saksan poliisi myös otti kiinni neljä ihmistä vastaanottokeskukseen kohdistuvan iskun suunnittelusta ja syyttäjä kutsuu näitä selkeällä saksan kielellä ”äärioikeistolaiseksi terroristiryhmäksi”. Suomessa nämä tällaisen iskun tekijät ovat edelleen yksinäisiä susia kännissä ja läpällä.

  http://yle.fi/uutiset/syyttajat_aarioikeistolainen_terroristiryhma_suunnitteli_pommi-iskua_vastaanottokeskukseen_saksassa/8593521

  Näen Saksan ja Suomen välillä valtavan asenne-eron. Kannattaa kuitenkin miettiä kummalla maalla on minkäkinlaista omakohtaista kokemusta siitä, mihin äärioikeistolainen liikehdintä johtaa.

 5. Esa Kauppila

  Komppaan VP Saarista. Kokoomukselta, Kepulta, puhumattakaan persantereista en odota vastustavia kommentteja, toivoisin mutta en odota. Mutta hei, herätys demarit, vihreät, vasemmistoliitto ! Mitä helvettiä te istutte siellä suu supussa kuin kerjäläisukko tuvan ovenpielessä ? Ja RKP, luulisi nyt itsekin vähemmistön etuja ajavalta puolueelta jonkunlaista ryhtiä tässä asiassa, lukekaa esimerkiksi persujen ja muiden samaan porukkaan kuuluvien viimeaikojen kommentteja ruotsin kielen ja suomenruotsalaisten asemasta Suomessa. Koittakaa nyt vihdoin ymmärtää että te kaikki olette sillä samalla tappolistalla kuin me muutkin joilla vielä edes vähän järkeä on päässä. Ja KD, mihin unohtui lähimmäisenrakkaus ja Nasaretin timpurin opetukset ? Vai onko todella tärkeämpää järjestellä rukousaamiaisia ja miettiä kuka kenenkin kanssa saa naida ja miten ? HERÄTYS !

  • Petri Honganmäki

   Politiikan opportunistit ottavat/ovat ottamatta kantaa vain siihen, mikä heitä milloinkin sattuu parhaiten hyödyttämään. Kukapa haluaisi turhaan – vasemmistossakin – ääniä menettää? Helpompi siis olla kiltisti hiljaa.

 6. Esa Kauppila

  Jos puolueen, en sano aate, en pidä minkään sorttisista aatteista, sanotaan nyt koko puolueen olemassaolon ajatus, se miksi se on aikanaan perustettu, mitä asioita ajamaan, minkälaista maailmaa rakentamaan uhrataan galluppien ja yksittäisten vaalimenestysten alttarille, menettää kyseinen puolue tai kansanliike koko olemassaolonsa perustan, käy täysin turhaksi, menettää tarkoituksensa. Ja se mitä oppurtunistit eivät tunnu ymmärtävän on että tälläinen toiminta tulee puremaan heitä omaan persukseen, ennemmin tahi myöhemmin, ei ehkä seuraavissa vaaleissa mutta jossain vaiheessa. Sillä ryhmä tahi yksilö sen puoleen joka myy sielunsa lyhytnäköisen edun vuoksi ei sitä koskaan saa enää takaisin ja jos historia taas kerran toistaa julmia vitsejään saattaa vielä kerran löytää itsensä montun reunalta ja silloin on turha harmitella että miksi me ei aikanaan uskallettu avata suutamme, miksi, oi miksi. Hävettää, hävettää ja surettaa minkälaiseksi maailma on mennyt ja kuinka suoraan sanoen kustaan niiden menneiden sukupolvien työlle jotka ovat henkensä kaupalla ja monet sen menettäenkin taistelleet demokratian ja vapauden puolesta.

 7. Antti Mikkola

  Ottamatta kantaa kannabisyhdistyksen ajamaan asiaan niin PRH esti yhdistyksen rekisteröinnin kymmeniä vuosia. Vaikka olisi huumausainelain lieventämisen vastustaja niin silti tuntuu hullulta, että pitkätukkaiset hipit eivät saaneet lävitse yhdistystään, mutta väkivaltaiset uusnatsit ovat ok.

  • Väinö Lilius

   Pitkätukkaiset hipit eivät puukota ja visko polttopulloja kun eivät saa tahtoaan läpi.

 8. Jari Kähkönen

  Ihmisyhteisöön kuuluu tietynlainen päättämättömyys ja avuttomuus. Demokratia ja oikeusvaltio, sivistysvaltiosta mitään puhumattakaan, eivät ole tässä suhteessa mitään poikkeuksia. Sen yli kyetään vaivattomasti nousemaan vasta jos on yhdistytty jonkin kyllin häpeällisen asian peittelyyn tai ulkoista vihollista vastaan puolustautumiseen. Siksi Odinit ovat päässeet yhdistysrekisteriin. Paperit olivat muotopuhtaat ja oma pokeri piti sen hetken kun ne jätettiin. Sen enempää ei tavallisessa ihmisyhteisössä vaadita. Vasta jos yhteisö on elänyt kyllin monta sisällissotaa ja muuta kahakkaa, sekä niihin liittyen nähnyt riittävästi kansankiihottajia, voivat asiat olla toisin. Tai jos maa on muuten omalla tavallaan kasvanut kansalaisyhteiskunnaksi, jossa ihmisten keskinäinen solidaarisuus vallitsee, siellä katsotaan silloin ettei katurauha eikä etenkään sen valvonta kuulu niin öykkäreille, rikollisille kuin huppari- ja pilottitakkilössillekään. Sitä ennen tai toisaalla ollaan helposti sitä mieltä, että asia ei kuulu itselle.

  Kiittäkää onneanne ettei Suomessa olla nyt peittely- tai taistelumoodissa. Jos nimittäin oltaisiin, puolella maata olisi pakkojäsenyys ja valkoisuustodistus, toisella puolella maata taas olisi taipumuksiaan vastaava aseistus sen ensimmäisen puolen torjumiseksi. 80-90 vuotta sitten syntyi aika pirunmoinen kokonaisen kansanosan täysin epäinhimillistänyt yhteisymmärrys, jotta tuo oli mahdollista. Niin, silloinhan ainoastaan tapettiin yksittäisiä ihmisiä, kun pääosa uhreista enää siepattiin, kidutettiin ja painostettiin. Syntysyyt olivat maksimaalinen antifennomaaninen kansallistunteen hylkäys ja sosiaalisen järjestyksen kaatamisyritykseen liittyvä häväistys, joka johti massamittaisen tappamisen vaiheeseen ennen julistuksellisesti antikommunistista poliisivaltiota. Siksi voi olla että odineista tulee ihan tavallinen rikollis-, vankila-, liivi-, prosentti- tai muu vastaava jengi.

  Vasta yhteiskunnan antijotain-vaiheessa järjestöjä ei päästettäisi viranomaisrekistereihin, niiden jäseniä vainottaisiin lähtökohtaisesti juuri siksi ja tapahtuisi muukin se minkä Sakari on bloggannut sivistysvaltion todellisiksi tai kuvitelluiksi ominaisuuksiksi. S-sanan sanominen edellyttää puhutellussa populaasissa kuitenkin sellaista henkistä ja moraalista kasvua, että ei minun pokerini pidä sitä Suomesta käyttää. Kaikki ei ole hyvin. Radikaali ja väkivaltainen poliittinen ekstremismi on kaikkinaisesti rumaa, olkoonpa kuinka marginaalista hyvänsä. Siihen ei tarvita kuin pielessä oleva osoitetieto tai lähijunasta nousu väärällä seisakkeella niin kehen hyvänsä voi sattua todella pahasti. Ja vaikka sitten olisi profiloitu kohdekin, ei heitäkään saa kaltoinkohdella.

  Päättämättömyydestä, avuttomuudesta ja suoranaisesta pelkuruudesta tässä olisi pääseminen sekä hiton nopeasti sittenkin. Odineita ei tänne tarvita, mielellään jo olevat jengitkin sietäisi hävittää vaan ilman sitä poliisivaltiovaihetta kuitenkin.

 9. Teemu Laitinen

  Luulisi nyt poliisilla ja viranomaisilla olevan tarpeeksi tietoa siitä, että millainen järjestö on kyseessä. Maalaisjärjellä ajatellen oodinit pitäisi kieltää, jos sen perusajatuksina ovat rasismi ja länsimaisen demokratian kaataminen.
  Kaikenmaailman rosvojen ja keskenkasvuisten rikollisten pyörittämä katupartiotoiminta rikollisuutta, ahdistelua ja raiskauksia vastaan on asurdi, jonka jokainen jolla äö on suurempi kuin oma kengännumero pitäiti tajuta, mutta mitä tekee hallitus ja oppositio: ei mitään. Vaietaan kahdella kotimaisella kielellä ja vielä varmuuden vuoksi savoksi.

  • Petri Sakkinen

   Maalaisjärjellä ajatellen oodinit pitäisi kieltää, jos sen perusajatuksina ovat rasismi ja länsimaisen demokratian kaataminen.

   Eräs länsimaisen demokratian kulmakivi on, että sen kaatamista tavoitteleva kansalaistoiminta on sallittua; toinen on kieltämisten ja kieltojen minimointi.

   Odinin sotilaiden tulkitseminen lain vastaiseksi puolisotilaalliseksi järjestöksi olisi se oikea tie.

   • Teemu Laitinen

    Länsimaiseen demokratiaan ei kuulu diktatuurin hyväksyminen ja joidenkin kansanosien sortaminen, vaikka kansa olisi miten tyhmää ja haluaisi äänestää niin.
    ”toinen on kieltämisten ja kieltojen minimointi” Väite on naurettava. Sittenhän esim. laista voitaisiin poistaa pedofiliiaa koskevat kohdat, niin saataisiin vähemmän kieltoja.

    • Petri Sakkinen

     Sittenhän esim. laista voitaisiin poistaa pedofiliiaa koskevat kohdat, niin saataisiin vähemmän kieltoja.

     Väite on naurettava. Luulen, että useimmat (näköjään eivät kaikki) ymmärtävät eron tämän ja kiusallisten yhdistysten kieltämisen välillä; jälkimmäinen on tyypillistä totalitaristisille valtioille – jollaisille toki on kannattajansa.

    • Teemu Hietala

     Kyllä demokratiaan kuuluu turhien kieltojen minimointi. Yhteiskuntajärjestyksen kaatamiseen suunnattujen järjestöjen kieltäminen ei toisaalta mene enää turhasta kiellosta, joten tämä olisi ihan paikallaan.

     Mikäli kyse olisi puolueesta, joka pyrkisi tätä yhteiskuntajärjestystä muuttamaan, niin sen kieltäminen ei olekaan enää niin helppoa, mutta kun kyseessä on ulkoparlamentaarinen taho, niin tässä ei jää enää mitään arvailun varaan. Ainoa oikea tapa suhtautua asiaan on sen kieltäminen.

     Demokratiaan kuuluu myös typerien asioiden ajaminen demokratian sallimin keinoin. Demokratiaan ei kuulu asioiden ajaminen voimankäytön avulla, kuten SoO ja SVL yhdessä pyrkivät tekemään.

 10. Pekka Rintamäki

  Hallituksellehan odinit ja somen maahanmuuttoraivo on hyödyllinen ja toivottu savuverho ja maalilautta.
  Sote, maakuntahallinto, työttömyysturvaleikkaukset karenssilisäyksin, lapsilisät, koulutusjuustohöylät ja kelvoton lakien valmistelutyö menee läpi huomaamatta koska odin ja maahanmuutto.

  • Teemu Laitinen

   Näin on.

 11. Joanna

  Helmikuussa kun yhdistyksen perustamista puitiin suvakkiryhmissä (kohteliaisuus:), tuli puheeksi, että ilmeisesti mikään yhdistys ei voi rasistisesti valita jäseniään. Me kaiken maailman suvakit ja ihanan värikkäät ihmiset voisimme hakea jäseneksi, sitäkös SoO:t arvostaisivat..!

 12. Leena Virta

  Kiitos Saku näistä kirjoituksista. Totuuden pitää tulla julki. Enemmän pelkään Odinin poikia kuin maahan tulleita pakoon lähteneitä.

 13. Tiina Peltonen

  Jäin vaan miettimään Suomen viranomaisten passiivisuutta näiden Odinien suhteen. Eikö jo joku YYA/rauhansopimus tms. kieltänyt kymmeniä vuosia sitten Suomelta Jääkärit, Lotat, yms. koska ne tulkittiin juuri puolisotilaallisiksi natsijärjestöiksi? Koska Suomi on irtisanoutunut NL/Venäjän kanssa tehdyistä sopimuksista ja natsijärjestöistä on tullut taas laillisia?

  Myös tuollainen puoliautomaatti/automaattiaseiden kanssa poseeraus facessa mietityttää. Onko nyky Suomessa ihan tavallista että keskiverto kansalaisilla on konetuliaseita? Ihan luvan kanssa? Ainakin vielä muutama vuosi sitten valokuvassa näyttäytyminen tuollaisen arsenaalin kanssa olisi aiheuttanut poliisien rynnäkön kenen tahansa kotiin.
  Joskus -70 luvulla isäni kävi etelänmatkallaan jossain kuvastudiossa, jossa hänet stailattiin joksikin Caponeksi. Hauska lavastettu pilakuva, josta iskä vei yhden kopion työpaikkansa kahvihuoneeseen. Ei kyllä naurattanut seuraavana lauantaina, kun poliisit olivat ovella etsimässä ”laitonta konekivääriä”. Joku oli vitsinä kiikuttanut kuvan paikallispoliisille….

  Nyt vaan ei tapahdu mitään poliisin taholta. Suhtaudutaan kuin, että ”kiva kun pojat touhuaa”.

 14. Riku Vartiainen

  Asun alueella, jossa maahanmuuttajaväestö ei ole vähemmistö. Tässä talossakin taidetaan me ”valkolaiset” olla vähemmistö. Koskaan en ole tuntenut oloani turvattomaksi. Emäntä ja lapsetkin saavat olla ihan rauhassa; mitä nyt pari paikallista perisuomalaista juoppoa välillä huutelevat. Eli ihan samanlainen lähiö kuin kaikki muutkin lähiöt
  Vastaanottokeskus on jossain tässä lähellä. En tiedä missä, koska eipä ole ollut tarvetta ottaa siitä selvää. Päiväkodissa ja ala-asteella varmaan 50 eri kansallisuutta yhteensä.

  Ainoa, mikä täällä luo turvattotomuuden tunnetta on ajatus siitä, jos vaikka naapurustossa asuu näitä SOO-pellejä.

 15. jore puusa

  Kun olen vanha ukkeli ja luen näitä kommenttiketjuja…niin fasistien ja rasistien — kuin kunnon hyvinen ihmistenkin – on niillä yksi yhteinen piirre.
  Ihmiset kehottavat toisiaan tekemään jotain, tai pahoittelevat, ettei itse nyt ehdi tai ihmettelevät, miksei kukaan tee mitään.
  Kun olen poliitikkojen lanssa paljon touhunnut – niin aivan sama on sielläkin ja voidaan miettiä, miksei polisii tee mitään, mutta he ovat aivan samoja suomalaisia kuin muutkin, ”lyijytaskuja”. Kukaan ei haliua tehdä mitään, ettei vaan joku sitten ajattelisi, että…..
  Siksi pidän toivottoman turhana paheksuntaa, ellei siiten liity samalla aktiivisuutta asioiden muuttamiseksi.
  Ja paskamaisinta on, että ainoat – joilla aktiviteettia tehdä jotain on — ovat psykopaattirasistit ja sekopääfasistit. He tekevät koko ajan..mutta yhteiskunnan hyvinvoinnin kannalta aivan vääriä asioita. Mutina forumeilla ei auta ainoatakaan meistä suvakeista–( kuten tuossa ylhäällä joku sanoi, suvakki-sana on mielestäni kehut inhimillisyydestä) kannetaan sitä ilolla–ja ihmetellään miksi rasistit eivät hyväksy rasistiksi kutsumistaan.

  Valitettava tosiasia on että hiljaiset survotaan romukoppaan ja maailmanhistorian hämärään. 30 luvusta muistetaan vain rikolliset, jotka muiluttivat hyviä ihmisiä itärajalle.

  Miksi siis emme vihdoin tekisi jotain todellista ( lain, eettisyyden ja moraalin rajoissa tietysti) saadaksemme takaisin maan, jossa elämme rikollisilta.

 16. jore puusa

  Anteeksi taas typot. vaikka miten luen yhä uudestaan, en saa niitä pois, dysleksiani on niin paha 🙁

  • jore puusa

   Vastaan vielä itselleni..Oletko kuulolla Tiina Peltonen, Minna Ylitalo, Riku Vartiainen jne. Ymmärrän kyllä — ettei sakun blogi ole mikään ”deittipalsta” mutta ajattelin yrittää koota ihmisiä yhteen todella tekemään jotain yhteiskunnan korjaamiseksi.
   Jos asia ajatteluttaa, mailaa
   jore.puusa ät kolumbus.fi
   Poista ihmeessä tämä saku jos paha juttu, olen vain muutaman vuoden tapeltuani somessa rasismia ja fasismia vastaan valmis tekemään jotain näkyvämpää laillista.

 17. Anu Palosaari

  Ei kai PRH päästä rekisteriin mediaa tai yleistä mielipidettä läpi käymällä, vaan nimenomaan sille toimitettujen sääntöjen perusteella? Mikäli säännöt ovat lain mukaiset, rekisteriin voi päästä.

Kommentoi »

Comments are closed