Väkivaltaiset rasistit ry.

Soldiers of Odin haluaa luoda kuvaa tiukasta sisäisestä hierarkiasta. Päällystöön kuuluvilla on erilaiset tunnukset kuin rivijäsenillä tai “supporteilla” eli kannatusjäsenillä. Viesteissä puhutaan myös “prospecteista” eli kokelaista, jotka hyväksytään jäseniksi vasta koeajan jälkeen, kun heidät on todettu luotettaviksi.

Näin kertoi Yle eilen Soldiers of Odin-järjestöä koskevassa jutussaan. Sen jälkeen Ylen A-sudiossa  Supon yksikönpäällikkä Kari Harju sanoi melko suoraan, että kyseessä on rasistinen ja väkivaltaan taipuvainen järjestö.

Tämä ei hämmästytä ketään järjestöä vähänkään seurannutta. Vesi on märkää ja karhu kakkii metsään. Kaikkein kummallisinta on, että Soldiers of Odin on rekisteröity yhdistys. Yhdistyslain 1 §:n mukaan yhdistyksen tarkoitus ei saa olla hyvän tavan vastainen.

Lain 3 §:n mukaan yhdistys, joka on katsottava jäseniltä vaadittavan kuuliaisuuden ja joukkomuodostelmiin tai ryhmityksiin jakautumisen perusteella taikka aseellisen varustautumisen vuoksi kokonaan tai osittain sotilaalliseen tapaan järjestetyksi, on kielletty.

Soldiers of Odin järjestäytynyt tiukan hierarkisesti.

16_3_TVU_SoOdin_fb_chat_3

Se myös aseistautuu.

16_3_ONL_SoOdin_fb_chat_1

Kuitenkin yhdistys onnistui rekisteröimään itsensä helmikuussa.

soo ry

Miten tämä on mahdollista? Sattuiko Patentti- ja rekisterihallitukselle työtapaturma vai nukahdettiinko siellä? Ei välttämättä. PRH on hyväksynyt yhdistyksen rekisteröinnin sille toimitettujen yhdistyksen sääntöjen perusteella ja niissä ei ole mitään vikaa.

soo 1

PRH:lla olisi kuitenkin ollut mahdollisuus tutkia yhdistystä ja sen perustajia tarkemmin vaikkapa vain seuraamalla tiedotusvälineitä. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan rekisteröinti meni ns. sukkana läpi.

Tämä asia voidaan kuitenkin korjata. Yhdistyslain 43 §:n mukaan yhdistyksen kotipaikan alioikeus voi syyttäjän, Poliisihallituksen tai yhdistyksen jäsenen kanteesta julistaa yhdistyksen lakkautetuksi, jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin lakia tai hyviä tapoja tai jos yhdistys toimii olennaisesti vastoin sen säännöissä määrättyä tarkoitusta.

Ei yhdistyksen lakkauttaminen tietenkään itse toimintaa estä. Minusta nyt kuitenkin on noloa, että sivistys- ja oikeusvaltiona itseään pitävässä Suomessa on ihan virallisesti rekisteröity avoimeen väkivaltaan yllyttävä ja aseitaan esittelevä rasistinen yhdistys, jonka kansallissosialistiksi tunnustautuva puheenjohtaja on parasta aikaa syyteharkinnassa törkeästä pahoinpitelystä.

10437766_10208886840989235_2072761553849418730_n

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

Kommentit (30)
 1. Jyrki Koivukangas
  17.3.2016, 10:16

  Eikös olekin hyvä kun kylähullut rekisteröityvät ja kantavat hyvin tunnistettavia takkeja? Sitten verrataan aserekisteriin ja kantoluvat pois kyseisiltä henkilöiltä. Puupyssyt tilalle.
  Parhaimmassa tapauksessa asutetaan joku pikku kunta jostain itä rajalta noilla pöljillä. Sanotaan että odottakaa tässä veli venäläisiä ja pelastakaa maamme.

 2. Samuli Kyllästinen
  17.3.2016, 10:50

  Onko, Saku, tavallisella kansalaisella mitään mahdollisuutta kannella S.O.O.sta? Koen ainakin oman turvallisuuteni vaarantuvan, mikäli avoimesti rasistinen yhdistys saa aseistautua vapaasti.

  Kiitos jälleen erinomaisesta kirjoituksesta.

  1. Paula Mitchell
   17.3.2016, 11:43

   Mä mietin ihan samaa. Voiko yhdistyksestä kannella jonnekin? Mä naisena koen että mun turvallisuus on huonontunut huomattavasti sen jälkeen, kun nämä partiot perustettiin. En ole ennenkään suojelua halunnut, enkä halua sitä nytkään, etenkään tahoilta jotka sitä väkisin minulle tuputtavat.

   1. Mirjami Virtanen
    17.3.2016, 12:13

    Katseltuani kommentteja eilen Soldiersin ja rajat kiinni-sivulta, en ymmärrä tuota hehkutusta, että kyllä nyt on naisten turvallista kulkea. Eivätkö he kulje joitakin tunteja kerrallaan muutamina iltoina viikossa. Oikea aika heillekin olisi sitten partioida aamuyöllä, kun humalaiset liikkuvat yössä. 12 miestä kulkee ryhmässä ja ovat toisella puolella kaupunkia, kun toisella sattuu jotakin. Vaikka se parisuhderiita ravintolasta kotiin palatessa. Linkitän Etelä-Suomen Sanomien jutun Heinolan Soldierseista, Yksi partiointi vaatii kolmen ihmisen täyspäiväisen suunnittelun, mahdoinko lukea tai ymmärtää oikein.

    http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2016/03/16/soldiers-of-odin-lahdessa-ja-heinolassa—tehtavan-jalkeen-aanestetaan-saako-joku-rangaistuksen-tai-palkinnon

   2. Minna Ylitalo
    17.3.2016, 13:31

    “En ole ennenkään suojelua halunnut, enkä halua sitä nytkään, etenkään tahoilta jotka sitä väkisin minulle tuputtavat.”

    Tuossa suojelun väkisin tuputtamisessa päästään nimenomaan asian ytimeen. Suomalaisnainen ei tunnetusti pelkää ketään eikä mitään, eikä tasa-arvoa voi enää pysäyttää. Aatteeseen kun kuuluu rotuopin ohella naisviha. Siksi turvapaikanhakijat tulivat odineille ja kaltaisilleen sopivaan saumaan, jospa naiset sentään pelkäisivät ulkomaalaisia miehiä, kun suomalaisia eivät ole totelleet miesmuistiin. Säälittävää kylläkin, että nämä isottelijat pönkittävät egoaan pelottelemalla naisia ja lapsia kolmannella osapuolella. Kun sitten mitään erikoista ei tapahtunut, niin perustettiin katupartiota esittämään, että suojeluun olisi akuuttia tarvetta. Keksityn ahdistelujutun julkaisulla yritettiin vielä osoittaa, miten tarpeen tämän katupartion rähjähdysmäinen kasvu Suomessa onkaan. Pelkopropagandan avulla sitä on ennenkin saavutettu valtaa.

    1. Paula Mitchell
     17.3.2016, 16:33

     Täysin totta. Mäkin olen saanut oman osani “toivon että sulle tapahtuu jotain pahaa niin opit pelkäämään” -viesteistä. Ironista on se, että mulle on kyllä tapahtunut pahaa – mua on elämäni aikana suomalaiset miehet lääppineet, kourineet ja pahoinpidelleet, mutta kieltäydyn silti pelkäämästä. Sitä näiden miesten on mahdoton sulattaa. Yritin tästä keskustella myös Kuopion Support Soldiers of Odinin ylläpitäjän kanssa, mutta hänen vastauksensa oli että “jos suojelulle ei ole tarvetta niin miksi sitä täällä meidän sivuilla niin paljon toivotaan?”. Jaa-a, miksiköhän muukalaisvihamieliset huutelee muukalaisvihamielisen ryhmän sivuilla että hienoa työtä teette, Suomi suomalaisille?

     Mitähän näille katupartioille voisi oikeasti näin rivikansalaisena tehdä?Oliko se niin että hallitus tekee parhaillaan selvitystä niiden kieltämisestä? Voisiko tähän jotenkin vaikuttaa?

    2. Tulin joskus kirjoittaneeksi tällaisen englanniksi, ja nyt pikaisesti käänsin suomeksi. Jos tuli jotain typoja tai selkeitä anglismeja tai muutoin suorilta havaittavia käännösvirheitä, jotka lipsahtivat ohi omien silmieni, niin saa kommentoida asiasta — saatan haluta joskus käyttää muuallakin tätä suomenkielistä versiota, joten korjausehdotukset eivät mene hukkaan.

     ~~~~~~
     Mitä eroa on uusnatseilla ja fanaattisilla islamisteilla?

     Vain nimi, ja LÄHES aina ulkonäkö. (Koska on olemassa valkoihoisia, jotka ovat kääntyneet fanaattisiksi islamisteiksi.)

     Mitä yhteistä on uusnatseilla ja fanaattisilla islamisteilla?
     • Molemmat kuvittelevat, että naiset ovat vain esineitä, jotka he voivat omistaa
     • Molemmat haluavat “omistamansa” naisen pysyvän kotona, tottelevan ja palvelevan heitä ja synnyttävän heille lapsia
     • Molemmilla on taipumusta väkivaltaan, ja kummassakin ryhmässä moni kannattaa naisensa hakkaamista mikäli tämä ei tottele, tai vaikka vain huvin vuoksi
     • Molemmat vihaavat vahvoja, itsenäisiä naisia ja halveksivat sukupuolten välistä tasa-arvoa
     • Molemmat vihaavat sukupuolivähemmistöjä, ja haluavat rangaista tai hakata niihin kuuluvat, mahdollisesti jopa kivittää heidät
     • Molemmat uskovat “rotupuhtauteen” ja vihaavat jo ajatustakin rotujenvälisestä avioliitosta
     • Kumpikaan ei kannata demokratiaa; molemmat rakastaisivat totalitääristä valtiota, jossa heidän oma ideologiansa olisi vallassa
     • Molemmat vihaavat oman kansansa maltillisia yksilöitä, ja haluavat rangaista heitä “petturuudesta” aatettaan kohtaan

     Toisin sanoen: samaa p*skaa, ainoastaan eri paketissa
     ~~~~~~

Kommentointi suljettu.