Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pääsiäisnoita?

Kun Terhi Kiemunki kaksi viikkoa sitten jäi valitsematta uudelleen Perussuomalaisten puoluehallitukseen, niin hän kaipasi parempaa maahanmuuttokeskustelua.

– Maahanmuuttopolitiikka on liian lepsua. Kyllä siinä kiristämisen varaa olisi. On vastenmielistä, miten vahvasti mielipiteet ovat jakautuneet. Kumpikaan osapuoli ei kuuntele toista.

Tänään Kiemunki sitten antoi näytteen siitä paremmasta maahanmuuttokeskustelusta pilkkaamalla virpomassa olleita lapsia, jotka hän huiveista päätteli muslimeiksi.

1484125_1200258143318553_8362054283605938690_n

Kuva: Facebook/Kaasuputki

Olen joskus ennenkin ihmetellyt tätä ns. maahanmuuttokriittisten pakkomiellettä vetää maahanmuutto mukaan joka ikiseen asiaan. Vaikka heidän kanssaan yrittäisi puhua heinäseipään tekemisestä, niin he onnistuvat jotenkin kääntämään keskustelun maahanmuuttajavastaiseksi. Ehkä heidän päänsä on vuosikausia kestäneellä tietyn ajattelutavan vahvistamisella piuhoitettu pysyvästi vinksalleen ja se saa heidät näkemään mörköjä kaikkialla. Normaalisti ajatteleva ihminen tulee pieniä virpojia nähdessään hyvälle tuulelle, mutta ns. maahanmuttokriittisessä sekin näky laukaisee viharefleksin.

Mitä tähän lasten ivaamiseen sanoo puolue?

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Kiemungin kommentointi ei ole millään tavalla hyväksyttävää.

– Olen järkyttynyt, enkä voi hyväksyä tällaista. Jos on maahanmuuttokriittinen tai maahanmuuttoa arvosteleva, lapsia ei tule sekoittaa tähän missään vaiheessa ja mitenkään. Heidät tulee jättää rauhaan.

Slunga-Poutsalon mukaan kommentit eivät edusta puolueen linjaa. Slunga-Poutsalo toivoo, että Kiemunki vastaisi nyt itse sanoistaan.

Näyttäisi siltä, että ainakin puoluesihteerin ensimmäisen kommentin mukaan Kiemunki on nyt omillaan ja vastaa itse sanoistaan. Toisaalta tarkoituksena saattaa taas kerran olla jo Olli Immosen tapauksesta tuttu ”harjaaminen” eli käytännössä vahvan tuen antaminen tehokkaalla vaikenemisella. Näin epäilen seuraavista syistä:

Puolue on aiemmin puuttunut lähinnä pikkutekijöiden sanomisiin ja antanut näyttäviä potkuja. Kiemunki ei kuitenkaan ole ihan kuka tahansa peräkylän varavaltuutettu, vaan puoluehallituksesta putoamisestaan huolimatta merkittävä vaikuttaja.

Hän on Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja, puoleen Pirkanmaan piirin I varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan maakuntahallituksen jäsen. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustaja Lea Mäkipään avustajana. Ehkä juuri asemansa takia hän on saanut huseerata vapaasti Rajat kiinni-liikkeessäkin. Syksyllä hän järjesti kuljetuksia Torniossa pidettyihin Rajat kiinni-mielenosoituksiin. Ketään ei häirinnyt aikoinaan sekään, että Kiemunki sai sähköpostiinsa Anders Bering Breivikin manifestin juuri ennen joukkomurhaa ja välitti sen kaikille sähköpostilistalaisilleen.

Odotettavissa lienee taas sitä tuttua harjausta ja asia unohdetaan. Koska Kiemunki tuossa uutisessa toivoo koko keskusteluketjun lukemista kokonaisuuden ymmärtämiseksi, niin luetaan sitten. Jokainen miettiköön itse onko kyse viattomasta kotouttamiskeskustelusta vai löytyikö ihan oikea pääsiäisnoita. Tai useampia.

View post on imgur.com

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (56)

 1. Merja Nurmi

  Terhillä tuskin on itselläänkään mitään juhlapäivää tänään. Ainakaan hän ei ole lukenut sitä kirjaa, jossa joku sanoi muun muassa: ”Antakaa lasten tulla minun tyköni.”

 2. Kaija Laine

  Kiemunki siis toivoi että tuo kommenttiketju luetaan kokonaisuudessaan? Minulle ei tullut yhtään parempaa kuvaa hänen ajatusmaailmastaan sen johdosta että hän myös pahoitteli ettei voinut antaa kondomeja virpoville lapsille.

  • Mirjami Virtanen

   Jatkuvasti ihmettelen myös tuota pekonijuttua, Teinipojilta sen ymmärrän, mutta tuossakin keskstelussa aikuisen näköinen nainen uhkailee pekonilla. Noh, rajat kiinni-porukassa mode kehui siirrelleensä Prismassa eines-pekoneita pakastealtaaseen halal-lihojen päälle. Mulla ehkä huono huumorintaju.

   • Saku Timonen

    Ovat varmaan katselleet liikaa vampyyrijuttuja ja kuvittelevat sianlihan vaikuttavan muslimeihin kuten valkosipulin vampyyreihin.

   • Minna Ylitalo

    Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Jalonen pohtii Facebook-sivuillaan, pitäisikö tiet päällystää siannahalla, etteivät turvapaikanhakijat uskaltaisi kävellä ulkona.

    http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_kansanedustaja_pitaisiko_tiet_paallystaa_siannahalla/8540058

    • timo harju

     Tämä menee päivä päivältä pahemmaksi. Oikea kohde kauhistelulle olisi Timo Soini, jos populistipomolla olisi luontoa ja rohkeutta astua esiin ihailemaan tekeleensä toimintaa. Soinin katolinen tekopyhyys on sietämätöntä. Hän raahasi raamatun ja rukoukset politiikkaan, mutta eivätpä juolahda kirjakullan opit mieleen, kun takana mölisevä lauma uhkaa raiskauksilla ja tuhopoltoilla.

     Soinin käsistä tilanne on karannut jo ajat sitten. Sitä paitsi tuhopolttajien ja perseraiskauksilla uhkaavien äänet ovat yhtä tärkeitä kuin muutkin äänet. Mutta entä se oikeuslaitos? Onko todella niin, ettei minkäänlaisille uhkauksille ja kiihotuksille kansanryhmää vastaan löydy lakia? Muutama oikea tuomio rosiksessa olisi ainakin viite siitä, että kaikkea ei tarvitse sietää.

     Hieman Kiemunki-ääliön facebook-päivityksen jälkeen YLE:n Aamu-TV:ssa esiintyi 11-vuotias Valtteri. Adoptoitu Suomeen 2-vuotiaana ja saa nyt kuulla päivittäin koulutovereiltaan olevansa ”kakka”, ”nekru” ja ”kakanvärinen”. Siinä on kiemunkilaisen lastenkasvatuksen valikoitua sanastoa. Ja pahinta on, että totumme siihen.

 3. Miika Kautto

  Miksei tämä enää herätä yhtään tunteita? Näitä Perussuomalaisten edutajien älynväläyksiä on tullut jo normaalia. Tämä alittaa riman selkeästi, kun purkauksen kohteena on LAPSET. Terhi Kiemunkille lapsikin on näköjään uhka.

  • Kari Miettinen

   Kuinka minä en ole yhtään yllättynyt tämänkään perussuomalaisen vaikuttajan kommenteista? Näitä nyt saa lukea lähes päivittäin, kiitos siitä myös Sakulle. Olennaisinta tässä kaikessa kuitenkin on, että se on hirveän surullista, mutta hyvää Pääsiäisen odotusta silti kaikille maailman ihmisille uskonnosta riipumatta, tai vaikka sitä ei olisikaan, näin Palmusunnuntai-illan lähestyessä loppuaan!

 4. Tapio Osala

  Juuri näin: ”Olen joskus ennenkin ihmetellyt tätä ns. maahanmuuttokriittisten pakkomiellettä vetää maahanmuutto mukaan joka ikiseen asiaan. Vaikka heidän kanssaan yrittäisi puhua heinäseipään tekemisestä, niin he onnistuvat jotenkin kääntämään keskustelun maahanmuuttajavastaiseksi. Ehkä heidän päänsä on vuosikausia kestäneellä tietyn ajattelutavan vahvistamisella piuhoitettu pysyvästi vinksalleen ja se saa heidät näkemään mörköjä kaikkialla”
  Onko muuten PerSuilla mitään muuta selvää yhteistä agendaa kuin tuo ”maahanmuuttokrittisyys”? En ole huomannut (ellei nyt sitten EU-kriittisyys?). Onko jotain heikkojen ja vähäväkisten puolustamista? Jos on niin missä se näkyy?

  Olen yrittänyt miettiä mitä joukkoa nuo ”maahanmuuttokriittiset” oikein ovat. Täällä Vaasassa monet ääntä pitävät tuntuvat olevan alunperin kommunisteja/sosialisteja, sitten siirtyneet PerSujen rasisteiksi. Aika monet tuntuvat olevan eläkeläisiä, sairaseläkeläisiä, työttömiä, ”putkessa” tai muuten vaan Kelassa ”töissä”. He siis itse nauttivat hyvinvointiyhteiskunnan hedelmiä. Olen miettinyt, että kalvaako tästä systeemin hyväksikäytöstä joku omatunto takaraivossa? Saako se pahaa mieltä aikaan? Tuoko se jopa kateutta siitä että joku toinen, varsinkin ulkomaalainen, voisi myös päästä elelemään yhteiskunnan kustannuksella?

  No, ehkä jotkut sosiologiopiskelijat vielä näitä PerSu-rasisteja (en siis väitä että IHAN kaikki olisivat rasisteja mutta eivät toki heitä tuomitsekaan ja viihtyvät samassa seurassa ja sen tuomista eduista, esim. kansanedustajan palkasta) tutkivat.

 5. Juha Ronkainen

  Tunkioiden perkaaminen on raskasta työtä, mutta jonkun se on tehtävä. Henkilökohtainen ja julkinen kiitos sinulle, että olet jaksanut tätä työtä tehdä jo näin pitkään.

  Ystävällisin terveisin,

  Juha Ronkainen

  • Martti Grönfors

   Kun sikojen kanssa painii, niin siinä sotkeentuu itsekin.

  • jore puusa

   JOS koko ajattelukykyinen Suomi nousisi ja vastustaisi rasismia ja fasismia ja… – ei ongelma olisi näin suuri.
   Tai sitä ei olisi ollenkaan. Mutta me annamme noiden riekkua..kunhan oma auton vahauksen aika pitää huoltiksella.
   Nyt lukiessani täällä ketjuja, on henki se, että kiva kun saku viitsit kirjoittaa näistä, että me saadaan sitten lukea sun juttuja noista rasisteista ja fasisteista. Valitettavasti henkilö – joka näkee pahan teon- mutta ei puutu siihen on ihan samalla tasolla pahantekijän kanssa.
   Rasismista on tullut ns ajattelukykyisen kansanosan hupiohjelma, uusi Kummeli, jota seurataan myös tässä blogissa. Mutta ajatustakaan että tehtäisiin asialle jotain – ei näy missään.
   Ikävä kyllä alan rinnastaa rasistit ja eirasistit samaan porukkaan. Toiset käyttävät rumaa kieltä ja toiset lukevat sitä riemusta hihkuen ( ja hiukan kauhunväre selkäpiissä, että hyi kamala noita rasisteja)
   MUTTA MITÄS JOS TEHTÄISIIN JOTAIiiiiiN…ja silloin kuuluu pensaikosta suhahdus, hitaimman eirasistin jalka saattaa näkyä pakosyöksyn aikana.
   Nyt meitä on muutama —Saku jne..jotka tekevät jotain, ja muu valtava joukko, joka luulee ettei tästä mitään kamalaa koidu, hm…….

   • Riitta Häkkinen

    Olet ihan oikeassa.
    Olen aina ajatellut, että 30-luvun Saksassa/Euroopassa olisin ollut ihan hiljaa ja salaa tyytyväinen, että kuulun arjalaiseen enemmistöön.
    Melkoisen hiljaa olen nytkin. Meitä jänishousuja on monta.

   • Markus

    Mitäpä tässä pieni ihminen voi enää tehdä? Olen toimittanut poliisille ja Facebookille kuvakaappauksia pahimmista tappofantasioista ja omien aseiden elvistelyistä. Facebookin vastaus oli joku geneerinen: ”kyseinen ryhmä ei riko yhteisönormejamme”. Poliisista en tiedä, luultavasti mennyt mappi ööhön viestini, muistaen poliisien ykköspuolueen. Luulisi Suponkin kiinnostuvan niistä vihjailuista aseellisesta vallankumouksesta, vielä me oma ” breiviikki” saadaan tällä hyssyttelyllä ja hallituspuolueen ymmärtämisellä.
    Oli ehkä oikea siirto ottaa kansan syvillä tunnoilla ratsastava puolue mukaan hallitukseen, älämölöstö pitää huolen siitä että köyhät ja surkeat tappelevat keskenään. Porvarit porskuttaa ja surkeisto tappelee keskenään.

    • Markus

     Pelottelulla hiljennetään kaikki, jos et ole rajakki niin olet suvakki jonka elämän saa sotkea. Ensin luulin että kolkytluku kolkuttelee, nyt alkaa olla tuolla ”enemmistössä” olla meno jo 1918.
     Fasistit kaipailee Johtajaa, demokratia vittuun. Surkeiston täytyis äänestää vasemmistoa, ei niitä oikeistopopulisteja. Ihminen on laumaeläin ja tarvitsee jonkun joka sanoo mitä tehdään. Mitäpä jos välillä mietittäis ITSE?
     ”Enemmistö” on lainamerkeissä syystä että he jotka huutavat koviten luulevat olevansa enemmistö.

     Hiljaisen enemmistön täytys huutaa kovempaa.

 6. Juho Kaitera

  Hän pyysi (heidän tapoihin kuuluen) sanomisiaan anteeksi, mutta ei myöntänyt virhettään tai omaa typeryyttään. Siis mitä hän pyysi anteeksi ?

  • Mirjami Virtanen

   Keskustelu jatkuu nyt samantyylisenä Terhi Kiemungin julkisella fb-sivulla, johon ei kuitenkaan voi kommentoida kuin kaverit. Se on ollut nyt vaan hyvä vitsi tuo kondomijuttu ja sen pekoninaisen mielestä ”ne” kuitenkin naitetaan jo 10-vuotiaina. Ei tuo anteeksipyynnön allaoleva keskustelu mitenkään ainakaan Kiemungista sen fiksumpaa kuvaa anna.

  • Väinö Lilius

   Hän luonnollisesti pyysi anteeksi sitä että joku muu loukkaantui. Valheellinen repliikkianteeksipyyntö numero 1, saatanan noita-akka kadu mitään muuta kuin kiinni jäämistä…

 7. Eija Viitala

  Voiko aikuinen ihminen enää alemmas vajota, kun halventaa pientä lasta. En ole yllättynyt, kun tuon naisen tempauksia ja edesottamuksia on seurannut.

  • Mirjami Virtanen

   Pientä epäjohdonmukaisuutta hänellä . Alkuperäisessä jutussa kyselee ”muslimipenskoista.” Nyt selittelyosuudessaan julkisella fb-sivullaan yrittää kertoa, että aikuisia naisiahan nuo olivat. Siksi kondomivitsi. Vitsi, läppä, känni.

  • jore puusa

   joo kyllä voi..MV lehti hyökkää jo kaksivuotiaittenkin kimppuun.
   http://mvlehti.net/2016/03/20/paivan-kuva-husun-sukupuu/

 8. Arja

  Miten kummassa perussuomalaisessa puolueessa on niin paljon ihmisiä, jotka ovat ilkeitä ja rasistisia, huonosti käyttäytyviä ja toisten ihmisten ihmisarvoa törkeällä tavalla loukkaavia. Minun Suomessani perusarvoja ovat ihmisoikeuksien kunnioitus ja sydämen sivistys. Ei minun isäni taistellut rintamalla viittä vuotta rakentaakseen maata, jossa pieniä (jopa lapsia) ja heikossa asemassa olevia (jopa pakolaisia) sorretaan. Juuri sitä tekevät liian monet perussuomalaiset.

  • Jukka

   ”Valittaa täytyy totta
   ja surra suuresti,
   kun vääryys vallan ottaa
   ja pahuus paisuupi.” -Elias Lönnrot

  • Väinö Lilius

   Osut asiassasi juuri oikeaan. Perussuomalainen puolue koostuu varmasti monenlaisista ihmisistä joilla on monenlaisia periaatteita mutta koko höskä tulee aina kaatumaan siihen, että puolue ei ole halukas tuomitsemaan surkeita puoliaan.

   ”Kerro minulle keitä ystäväsi ovat niin kerron sinulle kuka sinä olet” pätee aivan yhtä hyvin kuin ikinä. Jos ei vihapuhe, sisällissodan ja väkivallan toivominen, uhkailut ja hyökkäykset tai edes puoluejohdon naurettava ylivalta saa järkevän perussuomalaisen kognitiivista dissonanssia soimaan niin eikö edes pienten lasten pilkkaus?!

   (vaan eikun nyt ne eivät olleetkaan lapsia vaan aikuisia, loistavaa, historia on kirjoitettu uudelleen…)

 9. Päivi Rastas

  Keskustelu oli kerrassaan vastenmielistä luettavaa. Silti se oli tärkeä käydä lävitse, jotta ymmärrän, että tämmöistä(kin) meillä on. Tuollaista ajattelua ei käy kaunisteleminen millään tavalla. Ihmiset, jotka tuohon keskusteluun ovat ottaneet kantaa, ova kaiken, aivan kaiken arvosteluasteikon alapuolella. Kyllä minä olen aina tiennyt, ettei kaikilla kovin paljon päässä säteile järjen valo, mutta tuollainen kyllä lyö ällikällä. Voisi kai sitä vähän miettiä mitä kirjoittaa. Ei oikein sanat riitä kertomaan. Siksi olen iloinen että sanattomaksi ei jäänyt Antti Holma Twitterissä:

  Masokismi (sarjasta Piinaviikon runoja)
  Ennen puukkoja pyllyyni tungin
  nyt luen mietteitä Terhi Kiemungin.

  Terhi Kiemunki saivartelee selitellessään pahoitteluviestissään että hän ihan viattomasti esitti kysymyksiä muslimien juhlapyhistä. Anteeksipyyntö löytyy tästä Hesarin artikkelista: http://www.hs.fi/politiikka/a1458447816663?ref=hs-mob-prio3-1. Keskustelun ja katumusviestin välinen ristiriita vie pohjan pahoittelulta.

  Terveisiä myös Timo Soinille: se että tällaiset ääliöt saavat tilaa sosiaalisessa mediassa, muissa medioissa ja kaduilla, on pitkälti Perussuomalaisten syytä. Soini ei ole tehnyt vielä mitään asialle. Hän on sen takia itse syyllinen siihen, että meillä yhteiskuntarauha rakoilee. Kun puolueen poliitikot ovat näin alhaista väkeä, tekisi mielen pitää koko puoluetta alhaalta johtoportaaseen asti täysinä pelleinä, mutta kun tässä maassa on ihmisiä, joilta puuttuu sekin vähä järjenjuoksu, joka politiikkaan päässeillä on, on Soinin jengillä aikamoinen sonnilauma taltutettavananne.

  • Merja Nurmi

   Niin, paha olohan noista Kiemungin ja muista erilaisista rk-tyyppisistä sivuista tulee. Kuitenkin minusta on tärkeää silloin tällöin vilkaista myös niitä. Jos haluaa vastustaa vaikkapa rasismia, on hyvä tietää miten se ilmenee tänään tässä yhteiskunnassa, ja niistä sivuista saa aika kattavan käsityksen.

   • Minna Ylitalo

    Rajat Kiinni- ryhmässä nämä naisten ja lasten suojelijat uhkailevat tyttölapsia käsikranaatilla ja sianverellä. Lakupatukat ja kondomit on heidän mielestään hyväkin vitsi. Eräs miehenkuvatus uhoaa, että ”minulla olisi ollut Heti antaa heille sellanen Yllätysmuna että olis Allahikin ollut ihmeissään.” Fb-ryhmän sairaan häiriintyneestä kommentoinnista päätellen ”Slunga-ämmä” saa nyt oman osansa uhkauksista siitä hyvästä, että uskaltaa ”puukottaa Terhiä selkään”. Omat koirat purevat taas kaikkia vähänkin toisinajattelevia.

  • timo harju

   Juuri näin. Slunga-Poutsalon ja Soinin kiemurtelu on säälittävää. Soinissa ei ole miestä katsomaan silmiin luomaansa hirviötä, jonka äänien varassa hänen asemansa lepää.

 10. Kari. Perälä

  Saimmeham me suomalaiset ihka oikeen pääsiäisnoidan, vaikka minä olen luullut niitä vain taruolennoiksi. Jos ei ole älliä päässä, niin suu puhuu täyttä paskaa. Ja nyt ollaan olevinaan katuvaisia ja anteeksi pyydellään. Mutta anteeksi ei anneta, ainakaan valtaosa ihmisistä, luulen niin.

 11. Heli Koivulahti

  Kannattaa todellakin käydä katsomassa kommentit ”anteeksipyynnön” alla, ennenkuin ne katoavat..

 12. Heikki Sormunen

  Kiemunki on saanut melkoisesti palautetta, kun antoi näytteen siitä, mitä persujen ”maassa maan tavalla eläminen” tarkoittaa.

  Nyt puuttuu enää vielä vain se, että Soini tuomitsee persuvastaisen kirjoittelun netissä ja mediassa ja nimeää sen vihapuheeksi.

  • Eija Viitala

   Seuraan aika paljon Ruotsin tapahtumia ja siellä Aftonbladet tai Expressen-lehti paljasti monia rasistisia kommentteja nimettömänä kirjoittavia päättävissä asemissa tai lautakunnissa istuvia poliitikkoja. Ruotsin mv-lehteä vastaava sivusto Avpixlat. Siellä joutuivat kyseiset tyypit luopumaan tai jättämään paikkansa paljastusten jälkeen. Suomessa kirjoitetaan vieläpä omalla nimellä eivätkä joudu sanoistaan minkäänlaiseen vastuuseen.

 13. Minna Ylitalo

  Seuraavana onkin vuorossa uhriutuminen, sillä persuläppä käsitettiin taas tahallaan väärin. Sen jälkeen alkaa parku Perussuomalaisiin kohdistuvasta ajojahdista.

 14. stunned

  Kiemunki pitäytyy natsien periaatteissa: lapsi on tuleva jihadisti.

  90 000 murhaa tunnustanut Einsatzgruppen johtaja Otto Ohlendorf Nürnbergissä:

  ”In the child, we see the grown-up. I see the problem differently.”

  To Leon Goldensohn, March 1, 1946, after Goldensohn asks Ohlendorf, ”How did you figure a six month old Jewish infant must be killed – was it an enemy?

 15. Teija Liukas-Uusitalo

  Kiemunki kiukuttelee muslimilasten osallistumisesta virpomiseen. Kuinkahan moni kantaväestöön kuuluvien lasten vahemmista tietää ilman googlea virpomisen perinteestä muuta kuin sen, että lapset kiertävät karkkipalkinnon toivossa jakamassa koristeltuja vitsoja naapurustossa? Tai lapset itse; moniko palmusunnuntaina ovelle ilmaantuvista pikkuisista osaisi vastata kysymykseen muulla tavalla, kuin loruilemalla ”vitsa sulle, palkka mulle”?

  Tyttäreni naapurustossa asuu muutama muslimiperhe. Muslimiperheiden lapset kiertävät virpomassa siinä missä muutkin, ja lapset ovat yhtä suurta kaveriporukkaa. Itse olemme uskonnoton perhe. Häpäisemmekö mekin siis pyhää, kun lähetämme lapsemme virpomaan? Lasten näkökulmasta kyseessä on hauska tapa jakaa iloa ja toivottaa hyvää terveyttä naapurustolle ja saada siitä pikku palkka.

  Yrittääkö Kiemunki esittää kunnon kristittyä, kun haluaa kieltää tämän viattoman ilon ”vääräuskoisilta” lapsilta ja olisi valmis lisäämään kieltoa rikkoville lapsille vielä heihin kohdistuvaa kiusantekoakin? Minun pelkkään yleissivistykseen perustuva käsitykseni kristillisistä arvoista eroaa aika lailla Kiemungin näkemyksistä! On kuvottavan kaksinaismoraalista käytöstä, kun uskonto otetaan lyömäaseeksi lapsia vastaan.

  • Minna Ylitalo

   Tuttavapiirissä on taas käynyt ilmi, ettei edes lapsiperheissä tiedetä mitä virpominen ja trullittaminen oikeastaan on. Se on nykyisin lähinnä iloinen pääsiäiskarnevaali, pienimmät puetaan pääsiäispupuiksi eikä noidiksi. Sitten tulee joku tekopyhä Kiemunki vouhkaamaan uskonnollisen perinteen puolesta. Aina kun jossakin vilahtaa sana islam, niin tästä kirkosta eronneesta Suomen kansasta tulee niin vallan kristittyjä.

   Kaiken lisäksi muslimit uskovat, että profeetta Jeesus nousi pääsiäisenä ylös taivaaseen ”Jumala korotti Hänet luokseen.” (Koraani 4:157–158). Kiemunki olisi halutessaan selvittänyt yhdellä klikkauksella ettei muslimeilla ole mitään sitä vastaan, että profeetta Jeesuksen viimeisiä maanpäällisiä hetkiä juhlistetaan. Vaikka nyt sitten sen perinteen mukaan, joka on alunperinkin lähtöisin Lähi-Idästä ja tullut ortodoksien tuliaisina Suomeen.

   • Pekka Rantamäki

    Trullit ja pääsiäismunat ja mämmithän eivät nyt ”varsinaisesti” liity kristilliseen perinteeseen – pakanallista perinnettähän ne on. Kristitty Kiemungilla ei siis ole noihin pakanaperinteisiin yhtään sen suurempaa oikeutta kuin muslimeillakaan.

    Hyvää rasismin vastaista viikkoa kaikille!

 16. Jari Lummejoki

  ”Olen joskus ennenkin ihmetellyt tätä ns. maahanmuuttokriittisten pakkomiellettä..” Perussuomalaisille ns. maahanmuuttokriittisillä ei ole muuta agendaa kuin maahanmuuttoasia. Siksi tämäkään ”kannanotto” ei ihmetytä.

  • Minna Ylitalo

   Siksipä Perussuomalaisia sanotaan yhden asian puolueeksi ja näitä ”huolestuneita kansalaisia” yhden asian ihmisiksi.

 17. Anna Pulakka

  Tämä keskustelu olikin hyvä lähtölaukaus tänään 21.3.2016 alkavalle SPR:n rasisminvastaiselle viikolle http://eirasismille.fi/asennetalkoot. En halua mitenkään mainostaa yhtä järjestöä, mutta ehkä tällaisen asian puolesta osa meistä voisi siirtyä näppäimistön äärestä reaalimaailmaan ja kertoa mitä mieltä on rasismista, ihan yli järjestörajojen. Itse ajattelin tänään rohkaistua ja lähteä Turussa Hansa-torille.

 18. Heli Heikkinen

  Ilahduttavasti kuvakaappauksessa näkyvän kommentoinnin loppuun on osunut pari järkevämpääkin ääntä. Lienevätkö sitten toisinajattelijakokelaita vai Rasmuksen trolleja, mutta ehkä siellä tunnelin päässä näkyy valoa sittenkin. Eihän RK:n ”suurmielenosoitukseenkaan” lauantaina osallistunut kuin reilu tusina änkyröitä, kuulemma. Kun ei niitä netin sivupersoonia pysty kadulle monistamaan.

  Iloista rasisminvastaista viikkoa, ystävät!

  • Juha Ryyppä

   En ole trolli tai trulli. En ole kokelaskaan. Olen tuntenut Terhin yli kymmenen vuotta, jo siis ennen Terhin persu-uraa. Eilisen jälkeen sitten poisti minut kavereistaan.

 19. Teemu Laitinen

  Eihän tässä ole mitään uutta persujen rintamalta:
  1. Ensin kirjoitetaan kommentti, joka tukee kannattajien näkemystä.
  2. Sitten todetaan, ettei se edusta puolueen linjaa ja kyse on yksityishenkilön kommenteista.
  3. Pyydellään anteeksi ja selitellään itseään syvemmälle suohon.
  4. Syytetään kaikesta vihervassarisuvakkihuorakommariantikristittyjä, kun he pakottivat kirjoittamaan niin.
  5. Uhriudutaan ja ripotellaan päälle tuhkaa.
  6. Lopuksi Soini höpisee sekavia nakkimukista.

  • Kati Härkònen

   Tismalleen tuo se kaava on ja yleensä näihin on liittynyt joku takana tapahtuva suhmurointi eduskunnassa. Nyt tosin Terhin kohua aiheuttanut pieru taisi päästä ihan oikeasti vahingossa ihmisten ilmoille levittämään lisää kakan hajua persupuolueen ylle.

 20. Mikko Harjula

  Näin muuten samasta keskusteluketjusta kuvakaappauksen, jossa näkyi tuon Kivilahti-Mäkisen ”Olen varautunut”-pekonipakettikuvaviestistä tykkääjät. Terhiäkin oli ko. huumori huvittanut.

 21. jore puusa

  Koko jengi on tässä mennyt miinaan. Kun poliitikon oma kannatus alkaa laskea, hänen pitää järjestää case, jonka seurauksena hänen omat kannattajansa palaavat.
  case on helppo järjestää, tehdään jotain – joka suutuuttaa vastapuolen ,jolloin oma väki rientää pelastamaan. Justiinsa siihen osallistutte nyt tässä. Koko yleinen moraalinen rummutus ja paheksunta sataa poliitikon laariin.
  Ja..
  Ei hän ajattele muslimeista yhtään mitään. Hän ajattelee itseään. Poliitikko on kuin viihdekirjailija. Saadakseen kirjojaan myytyä ( vaikka kassaa ennen myytävät Harlekiinisarjat naisille ) kirjailija sisällyttää teokseen juuri sen mitä lukija haluaa lukea. Poliitikko sanoo julki sen, mitä hän tietää kannattajien haluavan kuulla.
  Nämä ihmiset poliitikot ovat miltei kaikki ainakin sosiopaatteja,heissä ei juurikaan ole mitään inhimillistä.
  Jotta ymmärtäisimme mitä tapahtuu — ei kannata lukea blogien tai FB kirjoitusten johtolauseita– vaan kannattaa lukea vain kommentit ja miettiä miten noita heikkolahjaisia ja/tai harhaanjohdettuja ihmisiä voisi autttaa ja missä EVL ja peruskoulu ovat menneet pieleen saadessaan aikaan rasistisen kansan.

 22. Heli Heikkinen

  Tulipa mieleeni, että kun Kiemunki peräsi islamilaista juhlaa, jonka kunniaksi muslimilapset olisivat virponeet, niin kävisikö tämä: persialainen uusi vuosi. Palmusunnuntaina juhlittiin uuden vuoden ensimmäistä päivää, tiedoksi hänelle. Nykyinen palmusunnuntaiperinnehän on sekin jo yhdistelmä trulleja ja virpomista, länttä ja itää, ja muutenkin muuttanut muotoaan.

  On niitä ennenkin juhlapäiviä yhdistelty ja lainailtu kulttuureista toisiin, alkaen nyt vaikka joulusta, pääsiäisestä ja juhannuksesta. Eivät ne sattumalta osu vuodenkierrossa samoille paikoin, vaan osoittavat kalenterissa merkityksellisiä ajantaitteita kuten päivänseisauksia ja -tasauksia.

 23. Pekka Rintamäki

  Eräs blogisti taannoin kirjoitti aiheesta ”ne tekevät sen itse”.
  Kuten nyt kävi. Harva pystyy muutamalla lauseella munaamaan itsensä noin täysin.

  Tuon lausuman myötä osa ”rajatkii”- porukkaakin on jo alkanut miettimään keiden joukoissa oikein seisookaan.

 24. Tommy Björklund

  Terhi on monen persun lailla sen verran simppeli ihminen, että luulee pääsisäisen noitaperinteen olevan jotenkin erityisen kristillinen ja näin ollen muslimilapsilla ei pitäisi olla mitään tekemistä koko juhlan kansssa. Toki virpomisella ja kristinuskolle löyhä yhteys on, mutta kristinuskoon ei varsinaisesti noitaleikit kuulu.

  Lapsia lyömäaseena käyttäminen onkin todella fiksua. Aina kun kuvittelee maahanmuuttokriittisessä ”keskustelussa” pohjan löytyneen, niin eikös joku Terhi mene vielä syvemmälle.

 25. Raili Ranta-Tyrkkö

  Mitenkähän Kiemunkin mielestä lasten virpominen liittyy ev:luterilaisuuteen,muslimiin tai yleensäkkään uskontoon?Laittakaa päättäjät Heti tälläiset edustajat ruotuun!

 26. Jorma Hevonkoski

  Harjataan, harjataan
  Maton alle siivotaan
  Napanderit tarjotaan
  Mitalilla palkitaan

 27. Pertti I. Ikonen

  Ilmeisesti silloin tällöin PS-puolue tarvitsee pieniä piristysruiskeita äänestäjilleen ja näin pysyvät lehtienkin otsikoissa. Ovat löytäneet tapansa kalastella ääniä.

 28. Tiina Peltonen

  Enitenhän tässä **** kaikki. Mietin alkuun, kuinka kovissa promileissa Kiemunki on fb-päivityksensä tehnyt, mutta kuitenkin: ei edes änkyrä kännissä normi-ihminen kirjoittele Kiemungin lailla.

  Hän olisi tahtonut jakaa virpojille kondomeja. Eikö hän vastuullisessa eduskunta-avustajan työssä toimivana tiedä, että lapsille pornografisen materiaalin esittäminen on seksuaalista ahdistelua? Täten rikos. Kondomithan liittyvät seksuaalisuuteen, joten olisi kiinnostavaa tietää minkä kannan oikeuslaitos ottaisi, jos Kiemunki todella olisi antanut lapsille kondomeja?
  Sipilää vapaasti lainaten:”Tulppa on pois” -laiva uponnut. Myöhäistä enää selitellä – laiva on jo pohjassa.

  Jotenkin tympäisee ihan koko persujen, rk, mv, kiitospaitalaisten, hommalaisten, elämämkolulaisten, ym skeidojen jutut.
  Oikeasti: kuinka pitkälle ihminen voi nolata itse itsensä? Ilmeisesti pohjalle asti. Valitettavasti pohja tuntuu kokoajan karkaavan syvemmälle.
  Tässä tuli puolison kanssa puheeksi; voiko edes sellaisen henkilön kanssa keskustella, joka kirjoitaa ”ompa”, väittäen vakavissaan sanan olevan oikeinkirjoitettu?

  Pojallani oli vuosia sitten t-paita, jossa luki:” Väkivalta lopettaa vittuilun”. Vaikka sivistyneet ihmiset uskovat keskusteluun, niin pelkään pahoin t-paidan aforismin olevan em. ryhmien keskuudessa paremmin ymmärrettyä. Surullista.

  PS. Osittaisen laestadiolaistaustan omaavana, minulle on lapsena selitetty virpomisen perustuvan ensimmäisen Palmusunnuntain tapahtumiin. Silloin kansa otti palmunlehviä, taittaen ne aasin eteen, jolla Jeesus ratsasti. Samalla kun he huusivat Hoosianna. Koska Suomessa ei palmut luonnonvaraisina kasva, ovat pajunoksat kissoineen saaneet esittää symbolisesti palmunoksia.

 29. Jukka Hirvonen

  Mielestäni Soinin tulisi harkita puolueensa nimenmuutosta, Perussuomalaiset ei riitä enää, PerusPahnanPohjimmaiset tai PeruSteettomatRasistit tai PeruStaitamattomatÄlynKalifit voisivat toimia paremmin.
  Harvoin saa lukea noin typerää tekstiä, kuin mitä tämä Kiemunki suoltaa.
  Soini ja puoluesihteeri vain kiemurtelevat kuin matoset koukussa ja koettavat taas vaieta asian kuoliaaksi. Soinin rukousaamiaiset ovat mielestäni rasistien naamiaiset. Tekopyhät lurjukset puhuvat hengellisiä, kun pitäisi huolehtia enemmän näistä maallisista asioista. Soinilla ei tunnu olevan mitään halua laittaa puoluettaan kunnolla ruotuun, pelkona tuntuu olevan, että Soldiers of Adolf ja muut rasistikerhot kääntyvät vastaan ja äänestäjien joukkopako jatkuu. On tosin kysyttävä, kuka haluaisi nuo mölyapinat riesakseen yleensäkään. Persujen pitää potkia Kiemunki avustajan hommistaan eduskunnassa pihalle, jos ei niin se vain kertoo puolueen vähät välittävän näiden kaheleiden mesomisesta.
  Aikuinen ihminen, eikä minkäänlaisia käytöstapoja, varsinainen PeruSNoita.

 30. Anna-Leena Mäkelä

  Tämä juttu herätti kiperiä muistoja viiden vuoden takaa, kun Helsingin Itäkeskuksessa kävelin somalitaustaisen noin 7v tytön takana kauempana. Vastaamme tuli viisikymppinen mies, joka alkoi huutaa ja haukkua kaikilla mahdollisilla ikävillä sanoilla tyttöä, joka tietenkin oli kauhusta aivan kankea. Juoksin viimeisilläni raskaana paikalle puolustamaan tyttöä, jolloin hän lähti paikalta karkuun. Sitten mies rupesi ämmittelemään ja huorittelemaan minua ja melkein kävi päälleni. Tällaista Suomea perussuomalainen puolue rakentaa edustajiensa ala-arvoisillä kommenteilla ja hyväksymällä puolueensa jäseniksi näitä solvaajia. Minä haluan kaikille lapsille turvallisen maan elää lapsina! Kuinka sairas täytyy olla, että haluaa antaa pienille tytöille kondomeja? ja miten tällä tavalla lapsiin suhtautuva ihminen saa työskennellä eduskunnassa samanaikaisesti? Mihin onkaan Suomi menossa!

 31. Kari Säisä

  Ehkei tuossa Kiemungin jutussa rikoksen tunnusmerkit täyty, mutta typeryyden/moukkamaisuuden merkistö täyttyy 100%:sti…

Kommentoi »

Comments are closed