Pääsiäisnoita?

Kun Terhi Kiemunki kaksi viikkoa sitten jäi valitsematta uudelleen Perussuomalaisten puoluehallitukseen, niin hän kaipasi parempaa maahanmuuttokeskustelua.

– Maahanmuuttopolitiikka on liian lepsua. Kyllä siinä kiristämisen varaa olisi. On vastenmielistä, miten vahvasti mielipiteet ovat jakautuneet. Kumpikaan osapuoli ei kuuntele toista.

Tänään Kiemunki sitten antoi näytteen siitä paremmasta maahanmuuttokeskustelusta pilkkaamalla virpomassa olleita lapsia, jotka hän huiveista päätteli muslimeiksi.

1484125_1200258143318553_8362054283605938690_n

Kuva: Facebook/Kaasuputki

Olen joskus ennenkin ihmetellyt tätä ns. maahanmuuttokriittisten pakkomiellettä vetää maahanmuutto mukaan joka ikiseen asiaan. Vaikka heidän kanssaan yrittäisi puhua heinäseipään tekemisestä, niin he onnistuvat jotenkin kääntämään keskustelun maahanmuuttajavastaiseksi. Ehkä heidän päänsä on vuosikausia kestäneellä tietyn ajattelutavan vahvistamisella piuhoitettu pysyvästi vinksalleen ja se saa heidät näkemään mörköjä kaikkialla. Normaalisti ajatteleva ihminen tulee pieniä virpojia nähdessään hyvälle tuulelle, mutta ns. maahanmuttokriittisessä sekin näky laukaisee viharefleksin.

Mitä tähän lasten ivaamiseen sanoo puolue?

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan Kiemungin kommentointi ei ole millään tavalla hyväksyttävää.

– Olen järkyttynyt, enkä voi hyväksyä tällaista. Jos on maahanmuuttokriittinen tai maahanmuuttoa arvosteleva, lapsia ei tule sekoittaa tähän missään vaiheessa ja mitenkään. Heidät tulee jättää rauhaan.

Slunga-Poutsalon mukaan kommentit eivät edusta puolueen linjaa. Slunga-Poutsalo toivoo, että Kiemunki vastaisi nyt itse sanoistaan.

Näyttäisi siltä, että ainakin puoluesihteerin ensimmäisen kommentin mukaan Kiemunki on nyt omillaan ja vastaa itse sanoistaan. Toisaalta tarkoituksena saattaa taas kerran olla jo Olli Immosen tapauksesta tuttu “harjaaminen” eli käytännössä vahvan tuen antaminen tehokkaalla vaikenemisella. Näin epäilen seuraavista syistä:

Puolue on aiemmin puuttunut lähinnä pikkutekijöiden sanomisiin ja antanut näyttäviä potkuja. Kiemunki ei kuitenkaan ole ihan kuka tahansa peräkylän varavaltuutettu, vaan puoluehallituksesta putoamisestaan huolimatta merkittävä vaikuttaja.

Hän on Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtaja, puoleen Pirkanmaan piirin I varapuheenjohtaja ja Pirkanmaan maakuntahallituksen jäsen. Hän työskentelee eduskunnassa kansanedustaja Lea Mäkipään avustajana. Ehkä juuri asemansa takia hän on saanut huseerata vapaasti Rajat kiinni-liikkeessäkin. Syksyllä hän järjesti kuljetuksia Torniossa pidettyihin Rajat kiinni-mielenosoituksiin. Ketään ei häirinnyt aikoinaan sekään, että Kiemunki sai sähköpostiinsa Anders Bering Breivikin manifestin juuri ennen joukkomurhaa ja välitti sen kaikille sähköpostilistalaisilleen.

Odotettavissa lienee taas sitä tuttua harjausta ja asia unohdetaan. Koska Kiemunki tuossa uutisessa toivoo koko keskusteluketjun lukemista kokonaisuuden ymmärtämiseksi, niin luetaan sitten. Jokainen miettiköön itse onko kyse viattomasta kotouttamiskeskustelusta vai löytyikö ihan oikea pääsiäisnoita. Tai useampia.

View post on imgur.com

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (56)
 1. Merja Nurmi
  20.3.2016, 21:55

  Terhillä tuskin on itselläänkään mitään juhlapäivää tänään. Ainakaan hän ei ole lukenut sitä kirjaa, jossa joku sanoi muun muassa: “Antakaa lasten tulla minun tyköni.”

 2. Kaija Laine
  20.3.2016, 22:12

  Kiemunki siis toivoi että tuo kommenttiketju luetaan kokonaisuudessaan? Minulle ei tullut yhtään parempaa kuvaa hänen ajatusmaailmastaan sen johdosta että hän myös pahoitteli ettei voinut antaa kondomeja virpoville lapsille.

  1. Mirjami Virtanen
   20.3.2016, 22:27

   Jatkuvasti ihmettelen myös tuota pekonijuttua, Teinipojilta sen ymmärrän, mutta tuossakin keskstelussa aikuisen näköinen nainen uhkailee pekonilla. Noh, rajat kiinni-porukassa mode kehui siirrelleensä Prismassa eines-pekoneita pakastealtaaseen halal-lihojen päälle. Mulla ehkä huono huumorintaju.

   1. Saku Timonen
    20.3.2016, 22:33

    Ovat varmaan katselleet liikaa vampyyrijuttuja ja kuvittelevat sianlihan vaikuttavan muslimeihin kuten valkosipulin vampyyreihin.

   2. Minna Ylitalo
    21.3.2016, 10:21

    Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Jalonen pohtii Facebook-sivuillaan, pitäisikö tiet päällystää siannahalla, etteivät turvapaikanhakijat uskaltaisi kävellä ulkona.

    http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_kansanedustaja_pitaisiko_tiet_paallystaa_siannahalla/8540058

    1. Tämä menee päivä päivältä pahemmaksi. Oikea kohde kauhistelulle olisi Timo Soini, jos populistipomolla olisi luontoa ja rohkeutta astua esiin ihailemaan tekeleensä toimintaa. Soinin katolinen tekopyhyys on sietämätöntä. Hän raahasi raamatun ja rukoukset politiikkaan, mutta eivätpä juolahda kirjakullan opit mieleen, kun takana mölisevä lauma uhkaa raiskauksilla ja tuhopoltoilla.

     Soinin käsistä tilanne on karannut jo ajat sitten. Sitä paitsi tuhopolttajien ja perseraiskauksilla uhkaavien äänet ovat yhtä tärkeitä kuin muutkin äänet. Mutta entä se oikeuslaitos? Onko todella niin, ettei minkäänlaisille uhkauksille ja kiihotuksille kansanryhmää vastaan löydy lakia? Muutama oikea tuomio rosiksessa olisi ainakin viite siitä, että kaikkea ei tarvitse sietää.

     Hieman Kiemunki-ääliön facebook-päivityksen jälkeen YLE:n Aamu-TV:ssa esiintyi 11-vuotias Valtteri. Adoptoitu Suomeen 2-vuotiaana ja saa nyt kuulla päivittäin koulutovereiltaan olevansa “kakka”, “nekru” ja “kakanvärinen”. Siinä on kiemunkilaisen lastenkasvatuksen valikoitua sanastoa. Ja pahinta on, että totumme siihen.

Kommentointi suljettu.