Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Päättömät kanat ja järjen ääni

Kun jotain kamalaa tapahtuu, niin ensimmäisenä siihen reagoivat ne, joilla on vähiten sanottavaa. Heidän viestinsä on sekoitus pelkoa, vahingoniloa ja vihaa. Heistä tulee aina mieleen päättömänä kaahottava kana. He haluavat lietsoa lisää pelkoa ja antaa sellaisen kuvan, että he itse pystyvät ratkaisemaan ongelman. Mitään konkreettista ratkaisua heillä ei ole, mutta silti he haluavat asettua johtoon pelastamaan kansan pahalta. Vai näkeekö joku näissä ensireaktioissa ratkaisua? Minä en näe muuta kuin selkäytimestä lähteneen refleksin.

10371425_10154064443238896_8439370444527363851_n

21310654_ul

Sitten tulevat esiin ne, jotka pukevat refleksinsä harkitulta näyttävään muotoon. Vain näyttävään, koska sisältö on sitä samaa, jota he ovat toitottaneet jo vuosia. Samaa pelon lietsontaa ja uhriksi joutuneen valkoisen heteromiehen maailmantuskaa kuin aina ennenkin.

12063723_10208668851978024_1942333877880026906_n

Tämä riittääkin kannattajakunnalle, joka kaikukammiona vahvistaa sanomaa. Tästähän on varoiteltu, suvakit eivät usko, tätähän on tilattu. Ja niin edelleen. En ole käynyt Rajat kiinni-ryhmässä katsomassa joko ongelman ratkaisuksi on ehdotettu suvakkihuorien raiskaamista, mutta en ihmettelisi sitäkään.

Nämä pakokauhun lietsojat ja turvapaikahakijoiden syyllistäjät toimivat täsmälleen kuten terroristit haluavat. Terroristit pyrkivät luomaan pelkoa, epäluuloa, vihaa ja hajaannuusta länsimaisissa demokratioissa. Paniikissa hosuva yhteiskunta on helppo vihollinen terroristeille.

Sitten tulee järjen ääni harkittuine mielipiteineen. Järjen ääntä parhaimmillaan edusti eilisillan A-studiossa terrorismiasiantuntija Hussein al-Taee. Hänen sanomansa on niin tärkeä, että se kannattaa kirjoittaa kokonaan näkyviin:

– Jokaisen poliitikon ja mielipidevaikuttajan täytyy nyt säädellä itseään ja olla antamatta Isiksen kaltaiselle järjestölle tilaa ja voittoja. Eli yrittää olla kalastelematta poliittisia irtopisteitä sanomalla esimerkiksi, että tässä on tämä sallivuus tai tämä on sen suvakkitoiminnan tulosta.

– Yleisesti ottaen suurin osa näistä ihmisistä, jotka ovat tähän maahan tulleet, ovat lähteneet Isisiä ja kuolemaa karkuun, ja ne muut, tai suurin osa heistä, ovat tulleet paremman elämän toivossa, mutta Isis ei ole lähettänyt ihmisiä.

Jokainen miettiköön ihan itse lähteekö selkäytimellä reagoivien ja kansanjohtajan manttelia päälleen sovittelevien paniikinlietsojien johdettavaksi vai kuunteleeko järjen ääntä. Rajat ja ovet kiinni paiskaavat kansanjohtajat haluavat aikansa juostuaan vain piiloutua kansansa kanssa kellariin ja huudella sieltä muulle maailmalle ohjeitaan.

Muistutin marraskuun Pariisin terrori-iskun jälkeen mieliin Antti Rokan sanat ja teen sen uudelleen:

– Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia.

Kommentit (72)

 1. Markus Rauta

  Husseinin järjen ääni korahteli pahasti viimeisessä lauseessa ”mutta Isis ei ole heitä lähettänyt ihmisiä.” Onko tämä fakta, toive vai ainoastaan villi arvaus? Mikä on tarkoitusperä tällaisen väitteen esittämiselle, kun minkäänlaista faktaa ei voi aiheesta esittää puolesta tai vastaan.

  Itse nostaisin järjen ääneksi Wille Rydmanin kommentin nojatuolikenraaleista ” Pahinta on se, että tähän Euroopan laajuiseen terroriuhkaan ja toistuviin iskuihin aletaan jo tottua. Että tällaistahan tämä elämä täällä meillä on. Muistot Euroopasta, jossa saattoi matkustaa pelkäämättä, alkavat haalistua eurooppalaisilta itseltäänkin. Sama kaava toistuu masentavasti iskusta toiseen; ensin ilmaistaan järkytys, sitten ollaan hetken aikaa puuhaavinaan jotakin, jotta vastaava ei enää toistuisi, ja lopulta koko homma unohdetaan.”
  (https://www.facebook.com/WilleRydman/posts/10153492157643733)

  • Juri Pakaste

   No kyllä tosiaan alkaa haalistua. Milloin oli se aika kun Euroopassa ei ollut terrorismia, saati sitten muuta rikollisuutta? ETA, IRA, mafia, FLNC, Baader–Meinhof jne ovat räjäytelleet pommeja pitkin Eurooppaa tasaista tahtia vuosien saatossa. Jos ei osunut pommiin niin muita vaaroja on ollut aina. Rydman kuuluu samaan muukalaisvihaa lietsovan populistiporukkaan jutussa lainattujen sankareiden kanssa.

   • Pekka Rantamäki

    Eikä pidä myöskään unohtaa 2000-luvun pahinta terrori-iskua Euroopassa: valkoihoisen kantaeurooppalaisen Anders Behring Breivikin aivopierua Norjassa. Lähettiköhän Isis Breivikinkin? Tai lähettikö islam?

  • liisa hirvonen

   Toden totta. Sodat ovat aina terroria siviiliväestöä kohtaan. Unohtuiko Tšekkoslovakian ja Jugoslavian kriisit ja hajoamiset? Entäs Ukranian käynnissä oleva sisällissota? Turkissa tapetaan pommeilla ja muilla aseilla ihmisiä.

   Nyt tarvitaan rauhanrakentajia ja hyvin monenlaista työtä rauhan ja demokratian puolesta.

   • Sota?

    Kyllä sodat ovat aina kohtalokkaita siviileille, mutta enpä muista että Ranskassa tai Belgiassa olisi sotatila. Nämä terrori-iskut ovat ihan vain uskonnollista (ääri)ainesta. Itse olen jo pitkään ollut sitä mieltä että poistamalla kaikki uskonnot poistettaisiin valtaosa sodista, aluekiistoista ja turhasta julmuudesta.

    • liisa hirvonen

     Uskonnot eivät sodi. Ihmiset sotivat.

    • Minna Ylitalo

     Miten niin Ranska ei olisi sotatilassa? Onhan Ranska jatkuvasti sotimassa jossakin. Jos Ranska tykittää, niin jokainen voi siten jo pelkällä maalaisjärjellä ajatellen ennakoida, että se toinen osapuoli iskee takaisin. Marraskuussakin Ranska lähti operoimaan Irakiin ja Syyriaan ja sitten tuli kova parku, kun sieltä tultiin kostoiskuna operoimaan Ranskaan. Ja sodassa on valitettavasti siviiliuhreja. Je suis Paris. Je suis Damascus. Nämä otsikon päättömät kanat antavat ymmärtää, että tässä nyt vain jotenkin yksipuolisesti vihattaisiin aivan syyttömiä länsimaalaisia.

  • stunned

   Euroopassa oli 1970–1990-luvuilla keskimäärin kymmenen iskua joka viikko.

   http://qz.com/558597/charted-terror-attacks-in-western-europe-from-the-1970s-to-now/

   ”In the past 45 years, there have been more than 16,000 terror attacks in Western Europe, an average of more than 350 per year, according to the Global Terrorism Database, maintained by the National Consortium for the Study of Terrorism and Responses to Terrorism. The peak was reached in 1979, when 1,019 attacks were perpetrated in Europe, but all through the 1970s, 1980s, and mid-1990s attacks occurred with an average frequency of about 10 per week. Since 1997, the trend line has been even lower.”

   • Päivi Rastas

    Muistan lapsuudesta 70-luvulla sen, että lentokonekaappaukset olivat uutisaihe Euroopassa. Wille Rydman on vielä niin nuori.

    • stunned

     Länsi-Saksassa oli jatkuvasti terrori-iskuja tuolloin. DDR:ssä ei. Vapauden hinta. Muistan myös Italian punaiset prikaatit ja Aldo Moron murhan. Lehdistössä vitsailtiin ’moro’ ikään kuin mies olisi Mansesta. Hans Martin Schleyerin murha RAF:n käsissä Saksassa on sekin vielä mielessä. Britteinsaarilla paukkui jatkuvasti.

     Kanaalitunnelia vastustettiin terrorismin uhalla aikoinaan. Kyseessä oli IRA-pelko.

     http://articles.chicagotribune.com/1994-04-16/news/9404160030_1_channel-tunnel-bomb-blast-terrorist

     • anja

      Pelkästään ETA:n iskuissa kuoli aikoinaan yli 900 ihmistä..

 2. Petri Sakkinen

  Kiitos taas järjen äänestä!

  Vilkaisin eilen Uuden Suomen uutisointia enkä ollut lainkaan yllättynyt, että tämän vaikutusvaltaisen suomalaisen (=Niklas Herlinin) median uutiskommenteissa tanssittiin innokkaasti haudoilla.

 3. Virva Itäranta

  Juuri samoin ajattelen. Olisin voinut tuottaa aiheesta samankaltaisen blogitekstin, jos olisin bloggari. Päättömät kanat vouhkaavat ja ovat vouhkanneet jo jonkin aikaa. Ne vahvistavat laumautumistaan eri medioissa ja kenties lopulta ryhtyvät toimeen. Odinin Pojat ovat jo liikkeellä, muutkin voivat voimansa – tai oikeastaan pelkonsa, tunnossa aktivoitua. Lapsia saatellaan jo kouluun turvapaikanhakijoiden pelossa. Mihin kaikkeen tämä liikehdintä vielä johtaa?

  Valtiovalta, media, naapurikuri, työpaikkojen kahvipöytäraati, ei mikään tunnu suitsivan tätä vyöryä. Järjen ääni on täällä. Vaikkakin se vahvistaa yhteenkuuluvuutta samanmielisten kesken, vouhottajia se vain ärsyttää. Juopa ihmisten välille kasvaa vain entistä suuremmaksi.

  Mietin, mitä voisi tehdä? Että Isis häviäisi? Että rauha palaisi? Että järki lopulta voittaisi?

 4. Pekka Forstadius

  En jaksanut innostua Sauli Niinistön fb-valtterista. 50-luvun lopulla Lahdessa Möysän koulussa luokallani oli tummaihoinen poika ja mustalainen. Molemmat saivat erityiskohtelun, mustalainen kovemman. Tämäkö oli yllätys Niinistölle? Niinistö tietysti näkisi, että syyllistyn yksittäisten sanojen kieputteluun kun julkaisen ”otteita” hänen puheestaan eduskunnalle. Mutta pari kysymystä: onko näitä tietynlaisia ”sanoja” niin paljon, että niitä on vaikea irrottaa yhteydestään? Toiseksi: millaista henkistä ilmapiiriä Niinistön puhe oli tukemassa? Tässä poimintani:
  ”Hallitsematon maahanmuutto”, ”muuttoliikkeen ongelma on syvä”, ”Suomi, länsimainen ajattelu ja arvomaailma – nämä kaikki ovat tulleet haastetuksi”, ”muutos on räikeä”, ”maahanmuuttovirta … Haastaa eurooppalaisuuden rakenteet”, ”jokainen joka osaa sanoa asulym, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen”, ”jäämään sinne minne väärin perustein tuli”, ”sietorajan ylittyminen romahduttaa arvojärjestelmäämme”, ”rajoitustoimia on epäilty kansainvälisen oikeuden ja sopimusten vastaisiksi”, ”kansainväliset säännökset ja niiden tulkinta on syntynyt aivan toisenlaisissa olosuhteissa”, ”suojellaanko eurooppalaisia arvoja ja ihmisiä”, ”eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava”, ”emme kykene juuri tässä ja nyt täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita”, ”muuttoliikkeen hidastuttamisen ja nopeutettujen käännytysten tielle”, ”muista syistä liikkeellä olevia”, ”kansainvaelluksen tuomaa haastetta”, ”maahanmuutto on ongelma”.

 5. Samuli Viitasaari

  Kirjoitin juuri tästä muutamia ajatuksia, ne löytyvät kotisivulinkistäni.

 6. Heikki Sormunen

  Maahanmuuttokriittisiksi itseään kutsuvat tekevät juuri niin, kuin Isis haluaa. Kun ihmiset pakenevat Isisia Eurooppaan, niin europpalaiset rasistit iskevät heidän kimppuunsa.

  Kun ympäri käydään, niin yhteen tullaan: rasismin avulla valtaa tavoittelevat oikeistopopulistit tukevat toiminnallaan terrorijärjestö Isisiä. Pakolaiset saavat tuta, etteivät ole tervetulleita ja jo Euroopassa olevia ajetaan Isisin riveihin. Juuri niin, kuin Isis haluaakin tapahtuvan.

  Tavoitteetkin ovat samat. Suljettu, kovassa kontrollissa oleva, vain yhden opin yhteiskunta on tavoitteena niin populistisella äärioikeistolla, kuin jihadistellakin. Kumpikin pyrkii yhden totuuden yhteiskuntaan ja käy omaa valtataisteluaan käymällä ”vääräuskoisten” kimppuun ja vihaa kaikkea omasta aatteestaan poikkeavaa vastaan. Kumpikin haluaa hallita pelon, vihan, terrorin ja väkivallan avulla.

  Vihollisia oikeistopopulisteilla riittää. ”Olet joko puolellamme, tai sitten meitä vastaan” on tuottanut melkoisen gallerian vihattavia. Suvakkeja, hyysäreitä, mamuttajia, mokuttajia, jne. vilistelee kaikkialla. On vain ajan kysymys, kun joku tekee ”breivikit”, hullu-uhojen yllyttäminen pitää sisällään oman vaaransa. Kannattaa muistaa sekin, että edellämainitut rasistien ”vihulaiset” ovat kantasuomalaisia.

  • Arto Pesu

   Heikki Sormunen. Vei sanat suustani. Nämä muutaman tuhat vuotta vanhat yhden totuuden uskonnot ja muut ismit sekä niillä ratsastavat ovat ongelma. Ne ruokivat toinen toisiaan pelolla ja vihalla. Tuo taistolaisten laulu, ”jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan”, kertoo kaiken.

   En ole suvakki, koska en pidä itseäni vajakkina. En ole myöskään suvakkihuora, koska en myy itseäni. Ole suvaitsevainen. Suvaitsen toisia ihmisiä. Heidän tai meidän uskonnoista ja muista ismeistä mie en välitä hittojakaa.

  • Minna Ylitalo

   Saksan (ääri)oikeistopopulistinen ja yhdessä Itä-Saksan osavaltiossa jytkyttänyt Alternative für Deutschland ei edes yritä peitellä mässäilyään. Puolue riemuitsee avoimesti siitä, että ”pakolaiskriisi on meille taivaan lahja”. Nämä haaskalinnut tiedottivat loppuvuodesta suu messingillä, että Pariisin terrori-isku tapahtui ”nopeammin kuin osasimme toivoakaan”. Puolue on nyt Belgian siivellä ja innosta pinkeänä säätämässä agendaa ”yhden asian islamkriittiseksi” puolueeksi.

   Tällaiset säälittävät poliitikot Suomessa ja ulkomailla käyttävät törkeästi hyväkseen terrori-iskun uhreja ja sotapakolaisia. He takovat nyt kun rauta on kuuma. Tämä on heidän kaltaisilleen keskinkertaisille kansalaisille ja yksinkertaisille ihmisille ainutkertainen tilaisuus kuulua arjalaiseen herrarotuun. Naiset takaisin lieden ääreen ja työpaikat miehille. Kun uranainen ei luonnostaan lämmennyt perheidyllille, niin tämä täytyy uhkaillen pelotella ruotuunsa. Vaikka sitten keksityillä jutuilla. Tarkoitus pyhittää keinot. Pelonsekainen diktatuuri on näille poliitikoille ainoa vaihtoehto, sillä heidän keskuudestaan ei löydy ensimmäistäkään arvojohtajaa.

  • Pauli Hyvölä

   ”Maahanmuuttokriittisiksi itseään kutsuvat tekevät juuri niin, kuin Isis haluaa.” Ja ajattelevat ja puolustavat halveksimiensa ihmisten ajatuksia ominaan, liittyvät jopa fasisti- tai natsijärjestöihin ja alkavat niistä käsin vihata niitä, jotka ovat paenneet esimerkiksi ISIS-terroristeja. Syyttävät sitten pakolaisia terroristeiksi ja ovat olevinaan ISIS-väkeä ja pakolaisia fiksumpia. Eivät käsitä, että ”suvakkius” on tehokkainta terrorismintorjuntaa, eivät käsitä edes siitä, että juuri siksi ISIS hyökkää suvaitsevaisuutta vastaan pommit, natsit ja fasistit aseinaan.

   Jossain nauretaan noille täysin kauko-ohjattavissa oleville tyypeille tosi lujaa.

  • Jari Lummejoki

   ”Kannattaa muistaa sekin, että edellämainitut rasistien ”vihulaiset” ovat kantasuomalaisia.” Tämä on tärkeätä muistaa. Natsien päämaali ovat maahanmuuttajat, mutta kohteena ovat myös ”toisinajattelijat”,aivan kuin Hitlerin Saksassa; keskitysleireillä ei virunut ja tapettu vain juutalaisia, vaan poliittisia vihollisia l. kommareita, demareita, sekä myös kristittyjä, jotka olivat ottaneet laupeuden sanoman tosissaan, eivätkä voineet olla hiljaa.

  • Väinö Lilius

   Ääriliikkeet ovat aina toistensa parhaimmat ystävät. Ei ihmekään, että Hirvisaari runkkaa ruumiiden kuviin ja Halla-Aho juhli tasajalkaa hyppien.

 7. jore puusa

  MV lehden Ilja Janitskinin tiedetään sanoneen: ” Saisi Suomessa tapahtua terrori-isku, niin lähtis mun T-paitakauppa nousuun.”
  Kuka siis saa aikaan terrorin+
  Saako sen aikaan se onneton yksilö, joka pää sekaisin aivopesusta menee ja räjäyttää itsensä tuhannen päreiksi.
  EI..
  Terrorismi syntyy vihasta – jota kokee kaltoin kohdeltu.
  USA, Ranska, Englanti–ovat kohdelleet kehitysmaita sietämättömällä tavalla.
  Irakin sota nro II viimeistään sai aikaan syvää vihaa arabimaissa.
  Me maksamme nyt imperialistien suorittaman kehitysmaiden murskaamisen ja islamiin kohdistuneen pilkan ja häpäisyn.
  Mielessäni kytee myös pienenpieni vahingonilon likainen ja syntinen ajatus.
  Belgissa oli kuningas Leopold II..hän mm. tuotatti itselleen kumiplantaasien orjien käsiä säkkikaupalla, kädet leikeltiin niiltä, jotka eivät saaneet päivänormia täyteen. Belgialaisten siirtomaahistoria on erittäin ruma – ehkä rumin Euroopan maista, suosittelen lukemaan aiheesta. Silloin voi ajatella, että minkä tässä maailmassa taakseen jättää..sen aina edestään löytää. https://fi.wikipedia.org/wiki/Leopold_II_(Belgia)
  Mutta sen mitä nyt tapahtui saavat aikaan islamofoobikot kuten Janitskinin MV tai Rajatkiinni tai sadat vastaavat vihasivut, jotka yrittävät kaikin keinoin saada aikaan näitä terroritekoja jotta voisivat jatkaa agendaansa. Katsokaa sinne jos syyllisen haluatte löytää.

  • timo harju

   Napakymppi, Jore Puusa!

   Mitä jos hakisimme terrorismille selitystä öljystä, Palestiinasta ja viimeisen sadan vuoden aikana harjoitetusta siirtomaapolitiikasta. Entä olisiko tilanne tällainen ilman Bushin Jumalalta saamaa käskyä lähteä etsimään Irakista olemattomiksi tiedettyjä joukko-tuhoaseita?

   Jokuhan tällä kaaoksella ansaitsee. Ei ollenkaan pidä jättää huomiotta sitä sotateollista kompleksia, josta jo Eisenhower virkakautensa päätöspuheessa varoitti. Monet suuret amarikkalaiset ja eurooppalaiset yhtiöt – Halliburton. Blackwater, Custer Battles etc.- ja sitä myöten myös osakkeenomistajat ympäri maailmaa ovat keränneet miljarditilit tästä maailmanlaajuisesta kaaoksestạ. Yksistään Dick Cheneyn luotsaama Halliburtonin sisaryhtiö KBR ansaitsi Irakin sodalla 16 miljardia dollaria. Kun hännänhuipuksi listan loppuun pistää vielä Putinin Venäjän toimet niin hyvältä näyttää pallomme tulevaisuus.

   Ja se Leopold II. Kannattaa lukea Adam Hochschildin kirja ”Kuningas Leopoldin haamu”. Käsittämättömän irvokkaat raakuudet eivät ole Isisin keksintö ja yksinoikeus. Kyllä ne osattiin eurooppalaisessa siirtomaapolitiikassakin vieläpä niin hyvin, että Leopold II olisi oikein mainiosti voinut kouluttaa Isisin Jihadi-Johnia ja muita kurkunleikkaajia.

 8. seppo mahkonen

  Mikäli se suvakkihuorista on kiinni, niin Sarvihiiri saa edelleenkin vetää käteen.

 9. Marja Sannikka

  Satun juuri tutkimaan viharikoksia ja rasistisia rikoksia. Voi kun joku kertoisi Olli Immosellekin viimeisimmät tiedot niistä, kun näyttää siltä, että hänellä ei niitä ole. Vuonna 2014 ilmoitettiin 678 rasistista rikosta. Vain yhdessä prosentissa tapauksista uhri kuului kantaväestöön. Eli Ollille voisi sanoa, että hätä ei ole kovin suuri tältä osin. https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/98789/Katsauksia_8_valmis.pdf?sequence=1 (s. 10)

 10. Minna Ylitalo

  Nämä päivitykset eivät yllätä ketään. Vanhan toistoa ja täysin ennakoitavissa.

  Kaikki nämä tragedialla mässäilevät tyypit tietävät totuuden varsin hyvin, mutta eivät ole ymmärtävinäänkään, että turvapaikanhakijat lähtevät nimenomaan ISIS terroristeja pakoon. Suomessa on näitä samoja pakolaisia vastassa mölisevä ja örisevä lauma äärioikeistoterroristeja polttopullot kourassa.

  Traagista, ettei suomalaisista ole nykyisin muuhun kuin lyömään lyötyä, säälittävät kansanedustajat etunenässä. Toisaalta nämä immoset eivät osaa uransa eteen muutakaan tehdä, kuin levittää vihapuhetta ja pelkopropagandaa sekä kehottaa äänestäjiään rypemään vihan sekaisessa itsesäälissään. Niin kuin se jotenkin auttaisi yhtään ketään.

 11. Marko Heiskanen

  Tuolla taustoitettu aihetta – politiikan/ideologian tärkeimmät tukijat ja motiivit selvinnevät myös aika hyvin: https://fi.wikipedia.org/wiki/Isis_(j%C3%A4rjest%C3%B6)

 12. Marko Manninen

  Itse näkisin tässä ”propagandassa” varsin naurettavia piirteitä puolin ja toisin. Syksyllä levisi kuva Välimereen hukkuneesta pikkulapsesta. Se valistettiin samantien ”suvaitsevaisten” käsikassaraksi ja kuvan kanssa julistettiin, miten nyt viimeistään pitää kaikkien herätä ja Suomen pelastaa maailma, jotta vastaavaa ei koettaisi enää. Kukaan ei tosin osannut antaa mitään ratkaisua siihen, miten Suomen pakolaispolitiikka ehkäisee lasten hukkumisen Välimereen, etenkin kun suurin osa Suomeen saapuvista pakolaisista on nuoria miehiä. (tieto Lokakuulta) Kyllä, lapsen kuolema on kamalaa, mutta sen käyttäminen oman agendansa ajamiseen on säälittävää.

  http://yle.fi/uutiset/ylivoimainen_enemmisto_on_miehia__yle_kokosi_tuoreimmat_faktat_turvapaikanhakijoista/8354207

  Osa ”maahanmuuttokriitikoista” on alusta asti perustellut kantaansa mm. sillä, että ISIS saa solutettua terroristejaan Eurooppaan, kun kukaan ei tiedä keitä rajojen yli kulkee. Tämän kerrottiin ”pakolaisaallon” alkaessa olevan turha pelko. Nyt ISIS on iskenyt alle puolessa vuodessa kahdesti Euroopan maaperällä. (Pariisi 11/2015 ja Bryssel 03/16) Sen sijaan, että esitettäisiin ratkaisuja (paitsi perinteinen ”rajat kiinni ja islaminuskoiset ulos maasta”) keskitytään ilakoimaan siitä, että oltiin oikeassa. Kukaan ei sure uhreja, vaan hehkutetaan omaa ”viisautta”. Tämä on lähinnä säälittävää.

  Jokainen voi tuosta sitten valita puolensa, jota kannattaa niin halutessaan.

  • liisa hirvonen

   Nämäkin pommimiehet olivat syntyneet Belgiassa, ja Ranskassa vissiin se toinen, mutta enivei, niin Pariisin iskut kuin Belgian iskut olivat näiden maiden kansalaisten tekemiä. Eikä ihan hiljan rajan yli tulleiden paperittomien pakolaisten vaan näissä maissa syntyneiden ja kasvaneiden ihmisten.

   Rikostaustaa, kuten meidän Oodin sotureilla. (Joo, kuulen jo tämän korvissani: ”heovatsovittaneetrikoksensa”.) Työttömyyttä, syrjäytyneisyyttä, kuten meidän Oodineilla. Väkivaltafantasioita. Vihaa. Alttiutta ääritoimintaan, ääritekoihin.
   Sitten löytyy ideologia johon ääritoiminta sopii: Isis. Suomessa: natsiryhmät rotuoppeineen ja soturifantasiat. Etninen viha. Uskonnollinen viha.

   • Minna Ylitalo

    Totta. Ääritoimintaan kuin ääritoimintaan rekrytoidaan syrjäytymisuhan alaisia henkilöitä. Immonenkin vinkuu äänestäjiensä, eli syrjityn valkoisen roskaväen puolesta. Tällä Immosen roskaväellä ei olisi facebookissa ensimmäistäkään kaveria, jos he eivät kuuluisi johonkin immoslaiseen fb-viharyhmään. Nämä puolestaan syrjivät maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, jotka loppuun asti kiusattuina ja syrjittyinä altistuvat radikaaliryhmien rekrytoinnille. Tästä syrjimisestä on kuvottava tuore esimerkki Rajat Kiinni ryhmässä. 11-vuotiaaseen Etelä-Afrikasta adoptoituun Valtteriin kohdistettu vihapuhe on jotakin aivan sairasta. Lastensuojeluviranomaisten tulisi puuttua siihen.

  • Pekka Rantamäki

   Rasisti sai jotenkin turvapaikanhakijat liitettyä terrori-iskuihin. Terroristi voi olla a) kyseisen maan kansalainen b) turisti c) työperäinen maahanmuuttaja, mutta rasistirassukka osaa valita vain vaihtoehdon d) turvapaikanhakija. Välimereen hukkunut pikkulapsi nousi keskusteluihin ymmärtääkseni senkin takia, koska maahanmuuttovastaiset nimenomaan väittivät turvapaikanhakijoiden olevan vain nuoria miehiä – hukkunut lapsi oli kouriintuntuva todiste siitä, että myös lapsia on mukana.

  • jore puusa

   Menepä katsomaan miten MV lehti tuon pojan kuolemankuvan käsitteli.
   Sen alla oli ensimmäisenä:
   ”Nyt sampanjapullot aukes”
   ja toisena
   ”vihdoin hyviä uutisia välimereltä…”

   Voidaan havainnoida jonkinasteinen ero meidän suvakkien surun pojan kuolemasta ja MV:n kalmahajuisen nautinnon välillä.

 13. Nina Lilja

  Olen tälläkin foorumilla joitakin kertoja toistanut että en ymmärrä. Enkä edelleenkään ymmärrä – tällä kertaa sitä, mikä helvetin kiire on tanssia haudoilla, joita ei ole edes kaivettu. Euroopan tai maailman ongelmat ei ratkea sillä että suljetaan rajat ja kaivetaan poteroita. Kuten tuolla yllä todettiin, Euroopassa on ollut ja on ihan kotikutoisiakin ongelmia, niin järjestöjen kuin yksilöiden aikaansaamia. Ongelmat ei myöskään ratkea opportunismilla tai populismilla. Eikä ole mitään taikasauvaa millä vuosien saatossa luodut ongelmat ratkeaisivat hetkessä. Ihmisiä pakenee, ja harva heistä kykenee palaamaan kotimaahansa lähiaikoina. Jonnekin heidät on saatava ihmisarvoista elämää elämään, ja luomaan itselleen tulevaisuus. Koska mikään eikä kukaan ei ole niin vaarallinen kuin näköalaton, toivoton ihminen.

  • jore puusa

   Rasistit haluavat ongelman poistuvan hyökkäämällä omien – omanrotuisten kansalaistensa kimppuun.
   Fasistit haluavat tappaa ongelman aiheuttajat.
   Suvaitsevaisto, minä ja muut — kauhistelee- mutta ei tee mitään konkreettista.
   Daesh toteuttaa ”tapa, hajoita ja hallitse” politiikkaa ja on onnistunut siinä.
   USA ei näe, että on osasyyllinen tilanteeseen Irakin sodan aikaansaaman hajaannuksen takia.
   Me-Eurooppa, emme halua nähdä, mitä tuhoa olemme tehneet Afrikassa ja Lähi-idässä viimeiset 150 vuotta.
   Poliitikot miettivät kuumeisesti miten saisivat tilanteesta pisteet tai miten kätkeytyä toinen toisensa selkien taakse.
   Rasistisivustot iloitsevat kiimassa tappamista ja katsovat kassavirtansa suurenemista.
   Ja sitten on isosilmäisiä lapsia, jotka eivät ymmärrä siitä pahasta mitään, joka ympärillään kuohuu aamusta iltaan..ja heistä tulee seuraavat tappajat.
   Ja lopuksi on uskonnoliset riekkujat, joiden syy alunperin kaikki on..uskonnot ja kirkot tämän kaiken ovat saaneet aikaan.
   Siinä soppa, joka kiehuu tulella. Kuka se saa vuorollaan syödäkseen. Lapsemme.

   • Kennett Ylitalo

    Tästä on tullut juuri paljastus.. Clintonin emailit on vuotanut ja koko soppa on Isrealin ajatus: he haluavat olla ainut ydinasevaltio alueella, Syyrian kriisi helpottaa Israelin asemaa ja sitoo Iranin kädet. Ei ole salaliittohaihatuksia, tämä on suoraan mustaa valkosella ylhäällä.

 14. Marko Heiskanen

  Toisaalta, viime keväänäkin uutisoitiin näin: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305955864973 . Eli aika harvat voinevat olla uskottavasti yllättyneitä nykytilanteesta, koska vaikuttavia toimenpiteitä ei olla vieläkään saatu kunnolla käytäntöön.

 15. Pertti Merta

  Kiitos Saku.
  Hussein al-Taee on minun sankari.
  (ja näin sanoo tavallinen suomalainen vanha äijä)

 16. Juha Aaltonen

  Miksi ihmeessä maahanmuuttokriittisiä väitetään aina rasisteiksi? Uskoisin, että varsin monella on aivan eri syyt kuin rotu.

  Ja noista ilmoituksista: parikin Namibialaista – ennen kuin niistä tuli erään Tansanialaisen kautta kavereita – syyttivät aivan tosissaan rasistiksi, ellei ollut heille tupakkaa tarjota. Piti tuon Tansanialaisen puuttua menoon.

  Epäilen, että monilla maahantulijoilla rasismin raja on aikalailla herkemmässä kuin suomalaisilla.

  • Kennett Ylitalo

   Epäile sää ja usko siellä ihan rauhassa, täällä luotetaan faktaan. Taas kerran tulee sieltä taustalta ”hähää, tapahtu just niinkuin halusin, eiku sanoin”. Siihen väliin sitten täysin valetta oleva anekdootti minkä keksit kirjottaessasi.

   Haista paska.

 17. Juha Aaltonen

  Ja noista vahingoniloista ja uhkailuista: useimmiten – joskaan ei aina – tuo metelöinti vaikuttaa aivan samanlaiselta kuin metelöinti vaikkapa liikenneturvallisuudesta: ”Laittakaa nyt siihen se puomi, vai pitääkö jonkun kuolla ennen kuin asiaan puututaan.”

 18. Juha Aaltonen

  ”Nyt ISIS on iskenyt alle puolessa vuodessa kahdesti Euroopan maaperällä. (Pariisi 11/2015 ja Bryssel 03/16) Sen sijaan, että esitettäisiin ratkaisuja (paitsi perinteinen ”rajat kiinni ja islaminuskoiset ulos maasta”) keskitytään ilakoimaan siitä, että oltiin oikeassa. Kukaan ei sure uhreja, vaan hehkutetaan omaa ”viisautta”. Tämä on lähinnä säälittävää.”

  Mistäs päin niitä ratkaisuja, joissa edelleen otetaan taustoja tarkistamatta kaikki turvapaikanhakijat maahan, pitäisi lähteä etsimään? Ainakin minulla loppuu mielikuvitus kesken.

  • Niina Halonen

   No tuota noin, kun maahantulija ilmoittaa hakevansa turvapaikkaa, eikö hänet nimenomaan kirjata systeemiin sisään, että hänen tarinansa ja turvapaikan tarve voidaan selvittää? Ei tänne kukaan lompsi turvapaikanhakijana niin, että moro mää tulin ny ja se siitä, vaan kyllä henkilö haastatellaan jossakin vaiheessa, joka toki resurssipulan takia voi venyä. Ja epäilyttävillä taustoilla olevia on myös jäänyt kiinni. Mutta miten ajattelit viime syksyisessä ihmissumassa hetipaikalla käydä jokaisen taustan läpi?

  • liisa hirvonen

   Näitä terroritekoja ovat tehneet muslimit jotka ovat syntyneet Ranskassa, Belgiassa – siis Euroopassa, jossa on tehty terroritekoja useiden ääriryhmien toimesta historian aikana. Koko 1990-luku on varsin verinen ja kammottava Jugoslaviassa. Massamurhia ovat tehneet myös yksittäiset ihmiset joilla on ollut jokin poliittinen ja ideologinen motiivi teolleen (Breivik). Väkivaltatekojen taustalla on ollut hyvin usein äärioikeistolainen, natsimielinen aatemaailma (polttopulloiskut Suomessa).

   • Pertti Lampola

    Polttopulloiskut Suomessa olivat kaikki kännisten urpojen toilailuja. ”Tein kun oli paha olo ja vitutti”. Siihen on ihan turha mitään natseja sotkea, toisaalta ”tietyissä piireissä” kaikki kriittisyys on natsien tekosia.

   • Niina Halonen

    Kuningas ilman alamaisia ei ole mitään. Jos alamaiset lähtevät kävelemään, ketä kuningas käskee ja kyykyttää? Niinpä ISIS:n perimmäinen tavoite on tulpata pakenevien alamaisten pääsy Eurooppaan ja sehän tapahtuu kätevimmin hyödyllisten idioottien kautta. Kabuum ja kirkkoslavisti hoitaa likaisen työn kylvämällä vihaa ja paranoiaa pakenevia alamaisia kohtaan. Ja kirkkoslavisti nauraa matkalla pankkiin. Eipähän tarvi kurjalla apurahalla makedonian murteita enää kitkuttaa.

 19. Juha Aaltonen

  ”Mutta sen mitä nyt tapahtui saavat aikaan islamofoobikot kuten Janitskinin MV tai Rajatkiinni tai sadat vastaavat vihasivut, jotka yrittävät kaikin keinoin saada aikaan näitä terroritekoja jotta voisivat jatkaa agendaansa. Katsokaa sinne jos syyllisen haluatte löytää.”

  En oikein usko, että rajat kiinni-liike tai MV-sivusto olisivat merkittäviä agitaation lähteitä lähi-idässä…

  • Niina Halonen

   En minäkään. Mutta tämä terroriteko ei sattunutkaan Lähi-idässä, kuten ei Pariisinkaan iskut, vaan Euroopassa, jossa pegidat, breivikit, le pennit, janitskinit, halla-ahot ovat kuin rikkinäiset levysoittimet ja jauhavat samaa ”k*sessa ollaan humppaa kertosäkeellä mitämääsanoin” viikosta ja vuodesta toiseen.

  • Jari Lummejoki

   janitskinit, kalma-alhot jne. kylvävät vihaa muslimeja kohtaan YLEENSÄ, ja lisäävät näin radikalisoituvien muslimien määrää

   • Pertti Lampola

    Ilja Janitskin oli vastuussa Brysselin iskusta?! Nyt mä olen jumalauta kaiken lukenut. Brevik tunnetusti lahtasi tuhansia muslimeita? Mikä helvetti teitä vaivaa?

    • Niina Halonen

     Mikäkö meitä vaivaa? Syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen. Jos ympäristö janitskilaisella retoriikalla kertoo sinulle päivästä toiseen ettet ole mitään ja sitten tulee ISIS:n kiva setä joka ainoana sanoo että voisit olla paljonkin, niin kenen kelkkaan hyppäät? (Molastoi toki pilkkua, että tässä olisi suoraan Iljaa syytetty, kun hänen ja kaltaistensa retoriikkaansa on vain käytetty esimerkkinä)

    • jore puusa

     Janitskinin kerrotaan toivoneen, että Suomessa olisi terrosi isku, jotta hänen
     T – paitabiosneksensä menestyisi. Hänen sivuillaan pilkataan Allahia monin eri tavoin, monin eri pilapiirroksin. Ym..jatkuvaa muslimien solvaamista aamusta iltaan..saattaa olla että sellainen suututtaa uskovia.
     Hän ja sadat hänen kaltaisensa nauttivat väkivallasta – jota terroristit tekevät koska tietävät, että se ruokkii lisää vihaa, joka saa aikaan lisää terroria jne..
     Siinä mielessä Janitskin, joka esim aikaansaa vakavaa koulukiusaamista
     ( suvakkihuora on yksi suosituimpia kiusaamistermejä alakoulussa) on omalta osaltaan vastuussa Brysselin tapahtumista. Ja jos Suomessa räjähtää on hän ainakin tehnyt kaikkensa, että niin kävisi.
     Olen itse uskonnoton, mutta jos joku haluaa palvoa jotain, tehköön sen eikä hänen jumalansa pilkkaamisella mitään hyvää saa aikaan.

    • Minna Ylitalo

     Kiroilu ei sovi asialliseen kommentointiin ja heijastaa vahvojen argumenttien puutetta.

     Limanuljaska kaltaisineen tekee kansainvälisesti kaksin käsin töitä yhden kansanryhmän totaaliseen syrjäyttämiseen ja eristämiseen. Syrjäytyminen ja rasismi toimivat hedelmällisenä kasvupohjana radikalisoitumiselle. Saksan sisäministeriö on jo tammikuussa kieltänyt ja bannanut Barcelonasta käsin toimitetun Altermedian, Saksa kun ennestään tietää millaisiin kansanmurhiin tällainen vaino johtaa. Suomessa Alermedian rinnakkaisjulkaisu MV saa vielä lietsoa vihaa ja nostattaa lynkkausmielialaa.

     Mutta kommenttiisi palatakseni, et näköjään ole vielä ihan kaikkea lukenut. Esimerkiksi sitä, että suvakkihuorat olisivat Brysselin terrori-iskuista vastuussa.

 20. Juha Aaltonen

  ”Husseinin järjen ääni korahteli pahasti viimeisessä lauseessa ”mutta Isis ei ole heitä lähettänyt ihmisiä.” Onko tämä fakta, toive vai ainoastaan villi arvaus? Mikä on tarkoitusperä tällaisen väitteen esittämiselle, kun minkäänlaista faktaa ei voi aiheesta esittää puolesta tai vastaan.”

  Tuo selittynee tällä:
  http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2015/03/what-isis-really-wants/384980/

 21. Jari Kähkönen

  Nii-i, ketkähän ovat tämän(kään) tragedian kanssa muka pyrkineet kääntämään huomiota rasismiin? Kommentoin, kun kerran jonkun joutavan urheilujulkku/tv-juontajan päivitystä piti silmissään kärsiä Facebookkiin kirjautuessani tänä aamuna. Ja voi vitun ikenet, anteeksi, pitihän siellä tietysti olla se pakollinen MeidänValheiden ”uutinen” maahanmuuttajan sosiaalietuudestakin älyttömästi some-kärjistettynä täysin epärelevanttiin toiseen etuuteen verrattuna, sekä tietenkin Halla-aho näsäviisastelemassa terrorismin loppumisesta. Loputon näyttäisi olevan kantasuomalaisten inhimillinen tarve käsitellä kaikkinaista tunnetaloudellista kuonaansa, kun kerran tälläiselle määrälle tyhjää tuhoisaa on ottajansa.

  Ja tämä kaikki ennenkuin Sakarin bloggauksen luin. Melkoinen puhde tulee olemaan saada sotku selväksi, vihapäissään reagoimisesta harvoin seuraa mitään hyvää eikä pelon&vihan poliittis-kaupallisessa hyväksikäytössä ole ongelman ratkaisua. Kysymykseni on töykeä ja sopimaton, mutta aikamme maailmassa koht’sillään jo oikeutettu. Kuinka hiton tyhmä, vihainen tai henkilökohtaisen ongelman raskauttama tulee oikein olla, jottei tämä hiljalleen käy ilmeiseksi? Jälkimoderni on terrorismi on jo 15 vuotta vanha ja maahanmuutto….en edes jaksa kuinka vanha asia se on. Vaikka toisaalta, ovathan nyt tyhmyys, viha ja henkilökohtaiset ongelmat iänkaikkinen, mutta vain tietyissä yleisesti vallankumouksellisiksi luonnehdittavissa oloissa niillä on ollut mitään merkitystä, harva edes ennen somea niistä tiesikään.

  Ei tätä varmaan muuten kirjoittaisi, mutta siksi että kuitenkin kantaa tietynlaista huolta yhtäältä terrorismista sekä toisaalta julkisen vallan toimintakyvystä ja uskottavuudesta. Ensimmäisen kaikkinainen kauhistuttavuus niin inhimillisine kuin taloudellisinekin tuhoineen on erittäin vakava asia, mutta rohkenen sanoa ettei se ole mitään suhteessa siihen jahka jälkimmäinen menisi kun alkaa tapahtua. Heh, maahanmuuttokriitikon edessähän tätä ei voisi edes kirjoittaa, kun sellainen reppana vinkumaan häntä muka jotenkin uhkailtavan. Taitaa kriitikko alitajuisesti tietää, että on väärässä/pahanteossa ja vielä on kulman takana patukkaa tarjolla…Jahka tehtävällä olevalla siis voimankäytön edellytykset täyttyvät. 🙂

 22. Pekka Rintamäki

  Tuossa on aiheesta melko lailla punnittua puhetta. Tuo pölvismi on nykyään ismeistä se nopeiten kasvava.

  http://www.hs.fi/paivanlehti/23032016/a1458633831634

 23. Teemu Laitinen

  Rasismin… anteeksi Suomen uutiset haittasivustolla kommenttiosiota silmäilessäni tein huomion, että tuskin kukaan oli kiinnostunut uhreista, kenelläkään ei tunnu olevan minkaanlaista kykyä empatiaan, tai kykyä edes pikkuisenpikkuisenpikkuisen tuntemaan sääliä uhreja kohtaan.
  Syyllisiä iskuun eivät olleet terroristit, vaan salaperäiset ”suvakit”. Mitähän nekin ovat?
  Varmaan jotain yksisarvisen kaltaisia olentoja, jotka näyttäytyvät harvoille ja valituille. Itse olen ymmärrätänyt, että iskun takana oli ISIS- terroristeja.
  Rajafetissi ryhmässä on varmaan tarjottu parrua persereikään ja varmuuden vuoksi vielä jokaiseen ruumiinaukkoon erikseen. Mitähän sekin auttaa? En tiedä.
  Suomen fiksuin ihminen tittelistä kisaava James kunnostautui syyttämällä iskuista suvakkeja, suvaitsevaisia, kukkahattutätejä, suomen postia, lähikauppaa, R-Kioskia, VR:ää, Stubbia, rajavartiolaitosta, Sipilää ja Suhmuran Santraa, muttei terroristeja ja toivoi, että Suomi osana eurooppaa, saisi myös oman osansa iskuista.
  Mielenkiintoista, että nämä järjenjättiläiset toivovat terrrorismin tuloa Suomeen ja syyttävät, että suvakit toivovat sitä. Kuukausikaupalla keskustelupalstoja lukiessani olen ainoastaan huomannut sen, että terrori-iskuja toivovat juuri eniten nämä kuuluistat isäm maam pulustajat.
  Olisin käynyt mielelläni MielenVikaiset sairaskertomussivustolla, mutta en muistanut ostaa alumiinifoliota kaupasta, joten en pystynyt askartelemaan foliohattua suojaksi. Edellinen paketti kuluikin aika vauhdilla.
  Persujen Leena Meri teki näppärästi yhdessä lauseessa Molenbeekistä viime viikolla islamistien perustaman siirtokunnan keskelle Brysseliä ja syytti kaikkia sataatuhatta asukasta terroristeiksi. Luulisi varatuomarin tietävän, ettei ihmisiä voi syyttää ilman näyttöä. Se siitä toiveesta, ettei kerättäisi poliittisia irtopisteitä.
  Molenbeekin naapurikunnassa asuneena voin todeta, että se oli paikallaan 90-luvulla ja liitettiin osaksi Brysseliä 1200-luvulla.

 24. Janne Raitio

  Onkos blogistilla ehdottaa jotain konkreettisia toimenpiteitä, joilla ISIS saadaan tuhotuksi täällä Euroopassa?

  • Pekka Rintamäki

   Pankkopojasta en tiedä, mutta isisin tuhoaminen nykymuodostaan ei olisi kauhean vaikeaa. Järjestö saa rahansa öljystä. Kuka sitä sitten ostaakin, mutta kauppansa se tekee.
   Jos isiksen hallussa olevat öljynporaustornit pistettäisiin matalaksi, niin järjestön rahahanat olisivat tukossa samantien ja järjestön taru olisi lopussa.

 25. Suoku Siren

  Hei,

  Nama kommentit ovat yleisesti rasistiseen keskusteluun, eivat erityisesti tahan juttuun.

  Haukkuminen ja uhkailu ovat huonoa kaytosta -oli mielipide mika tahansa. On todella huolestuttavaa, etta huonosta kaytoksesta on tullut yleinen tapa. Aiemmin hurttia huumoria ja karkkaita nakemyksia lauottiin vain pienissa ryhmissa, nyt julkisesti. Aikuisten netiketissa on paljon parannettavaa.

  Keskustelussa ja vaitteissa saisi olla enemman tolkkua -oli mielipide mika tahansa. Nyt erilaisia asioita niputetaan yhteen ja niista paatellaan sitten hokkuspokkus jotain itselle sopivaa. Asioiden syy-seuraus -suhteita vaitetaan aivan mutu-tuntumalla. Perusteluina kaytetaan asioita, jotka eivat sellaisiksi kelpaa. Esimerkiksi vastustajan henkilokohtaisia ominaisuuksia. Ja kaiken kukkuraksi faktoja keksitaan.

  Ihmiskunnasta kyseen ollen syy-seuraus -suhteet ovat hyvinkin monimutkaisia. Hataisten vetojen varomiseksi hauska esimerkki: Tutkimuksissa todettiin, etta mita enemman paloautoja on palopaikalla sita suuremmat vahingot. Ja tama oli oikein vahva yhteys. Mutta molemmat johtuvatkin samasta seikasta, tulipalon suuruudesta.
  Syyrian sota seka maahanmuuttajien sopeutuminen ovat niin monimutkaisia tapauksia, etta paatelmien tekemiseen tarvitaan paljon tietoa, nopeat mutu-paatelmat eivat toimi.

  Keskustelu voisi onnistua ja se voisi johtaa jopa johonkin, jos keskustelu olisi laadullisesti parempaa.

  Ystavallisin terveisin,
  Suoku Siren

 26. liisa hirvonen

  Hän sanoo myös: ”Jos fasistit ja rasistit aloittavat väkivaltaisuudet, niin virkavallan pitää olla kovempi” ja ”Nyt Suomessa ei onneksi tarvitse käyttää aseellista voimaa. Rauhalla mennään onneksi.”

  Jos seuraat koko twittiketjun, ymmärrät kyllä mitä hän tarkoitti. Oikein.

  • liisa hirvonen

   Kamal Palani Jafin twiitistä on kyse tuossa edellä. Vastauksena vierailevalle trollille, joka väitti ihan muuta.

  • liisa hirvonen

   Lisään vielä: trollin viesti oli samanlainen kuin eräiden perussuomalaisen twiitit Jafille. Solvaavia. Halveksuvia. Persuidiotismia. Lieneekö ollut joku heistä trolliasussa liikkeellä?

 27. Esa Kauppila

  Vihaa vastassa pitää rakastaa entistä lujemmin, rakastaa niin että päässä naksuu. Ja keittää iso padallinen kaalikeittoa. Niin minä tein eilen luettuani ensimmäiset uutiset Brysselistä. Mitä terroristit haluavat ? Että minä lakkaisin elämästä normaalia elämääni, pelkäisin, ympäröisin vaatimattoman mökkini piikkilangalla. Mitä terroristi inhoaa ja pelkää ? Rakkautta, hyvää elämää, tavallista arkea. Minä keitin ison padallisen kaalikeittoa. Jatkoin elämääni. Oli hyvää soppaa.

 28. Akka

  Minä olin todella iloinen, kun Tarja Halonen valittiin presidentiksi ensimmäistä kertaa. Vastassa oli amerikkalaistyylinen Ahon ihan perhe -kampanja, ja kuitenkin Zetan puheenjohtajana toiminut yksinhuoltajaäiti voitti. Silloin ajattelin, että kyllä suomalaiset ovat ihan ”tolkun” kansaa ja osaavat lukea mediapyörityksen rivien välistä. Sittemmin somesta on tullut todella voimakas media ja lukiessani erinäisiä postauksia mieleeni hiipii epäilys. Pakko kuitenkin uskoa, että saamme taas jossain vaiheessa viisaan Muumi -mamman puikkoihin, ja seilaamme kohti selvempiä vesiä. Sauli ei ole ihan onnistunut Muumi -pappana… Kiitos sinulle Saku, että jaksat toimia tavallisten tallaajien ääntorvena.

 29. Turo Mustakallio

  1. Hirvisaari ja sen sortin sosialistit ovat määritelleet suvakkihuorat kansanryhmäksi.
  – eikö lakikirjoissa lue jotain kiihottamisesta kansanryhmää vastaan?

  2. Saudi-Arabia on suurin moskeijoiden rahoittaja Belgiassa. Myös jihadia saarnaavien.

  3. Daesh saa tuloja öljystä, mikä kuljetetaan markkinoille mm. Turkin kautta. Myös Saudi-Arabia rahoittaa Daeshia ja sitä on tehnyt myös Turkki.

 30. Pekka Virtanen

  Toisaalta myös keskustan riveissä järjen ääni alkaa pulpahtelemaan pinnalle.

  Euroopan parlamentin jäsen Hannu Takkula:
  ”Kun poliisit muutama päivä sitten saivat vihiä Pariisin iskujen yhden pääepäillyn Salah Abdeslamin olinpaikasta, ja menivät pidättämään häntä Molenbekiin, alueella olleet lapset kivittivät poliisia ja ihmiset yrittivät estää poliisin alueelle tulon.

  Alueen ihmiset tiesivät Abdeslamin piilottelupaikan ja he yhteisöllisesti suojasivat häntä.

  Tämä osoittaa, että iskujen tekijät eivät välttämättä ole “yksittäisiä ääritapauksia” vaan heillä on myös usein lähipiirin tuki, arvostus ja suoja, ja nämä heidän ympärillään olevat “uskonveljet” hyväksyvät tällaisen toiminnan demokraattista kansalaisyhteiskuntaa ja sen kansalaisia kohtaan.

  Kaiken tämän täällä nähneenä ja kuulleena, en voi väittää etteikö asenteeni olisi muuttunut entistä kieleteisemmäksi Eurooppaan rantautuvaa islamin ääriilmiöitä kohtaan.”

  • Minna Ylitalo

   Eikö se nyt ole sanomattakin selvää, että tavalliset kansalaiset ovat ääri-ilmiöitä vastaan. En tunne ketään, joka toivoisi minkäänlaista terrorismia yhtään minnekään. Ei äärivasemmistolaista, äärioikeistolaista, ääriseparatismia, ääri-islamilaista, äärikristittyä saati sitten ääri-donaldtrumppilaista.

   Mitähän se Hannu Takkula järjen ääni muuten sanoi tähän seuraavaan uutiseen. Onko hänen asenteensa kenties muuttunut entistä kielteisemmäksi myös Euroopassa nousevaa äärioikeistoa ja natsiaatteen ääri-ilmiöitä kohtaan?

   Saksassa äärioikeisto tuhopoltti vastaanottokeskuksen ja esti poliisia ja palokuntaa pääsemästä tulipaloa sammuttamaan. Samalla he hurrasivat ja aplodeerasivat.

   http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskus_paloi_poroksi_saksassa__ihmiset_taputtivat_vieressa/8689369

  • Pauli Hyvölä

   Takkulalla on historiansa ja valmiit asenteensa mitä islamiin tulee. Tässä maistiaisia:

   ”Hannu Takkulan mielestä Israel on uhri, ei sortaja

   HELSINGIN SANOMAT – Julkaistu 27.7.2014

   Entinen eurokansanedustaja Hannu Takkula (kesk) on intohimoinen Israelin tukija, jonka mielestä viime aikojen väkivalta on täysin äärijärjestö Hamasin syytä. Takkulalle kriisi on myös hyvin henkilökohtainen asia, sillä hänen sisarensa asuu 30 kilometrin päässä Gazan rajasta. Takkula oli puhujana noin tuhannen ihmisen Israelia tukevassa mielenosoituksessa eduskuntatalon edessä torstaina.”

   http://www.hs.fi/hstv/uutiset/Hannu+Takkulan+mielest%C3%A4+Israel+on+uhri+ei+sortaja/v1406426314816

 31. Pekka Virtanen

  Hyvä Minna,

  Ymmärrätkö mikä ero on:

  – Äärijärjestö suojaa omaa toimintaansa (estää poliisia) ja hurraa omalle toiminnalleen.

  – Asuin lähiön tavalliset ihmiset (mukaan lukien lapset) hyväksyy ja suojaa (estää poliisia) äärijärjestön johtajaa

  • Minna Ylitalo

   Aivan turhanpäiväistä saivartelua. Saksalaisen vastaanottokeskuksen tuhopolttajia oli kaksi, heidän tukenaan sekalainen faniporukka islamofobisia kansalaisia esti poliisin ja palokunnan pääsyn paikalle ja koko sakki hurrasi tulipalolle. Jopa Suomesta asti huolestuneet perheenäidit ja perheenisät ovat huudelleet näille tuhopolttajille ja hurraajille rispektiä. Äärioikeistolaisia fanaatikkoja ja terrori-iskun kannattajia koko rupusakki.

 32. Juha Karvonen

  Mites Breivik?

 33. Juha Karvonen

  Onko minun kaltaisiani maahanmuuttokriitikoita muuten olemassa muita? Laittaisin rajat kiinni muslimeille, mutta en hyväksy minkäänlaista syrjintää suomalaisia, mukaan lukien maahan tulleita muslimeita kohtaan. Mielestäni tämä on legitiimi ja kohtuullinen näkökanta asiaan. Oikeastaan aika soinilainen, jos ei oteta huomioon sitä, että perseet vastustavat kaikkia kotoutustoimia, mukaan lukien suomen kielen opetus.

Kommentoi »

Comments are closed