Sananvapaus ja uhriutuminen

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on jättänyt rikosilmoituksen tapauksesta, jossa häntä sanottiin rasistiksi. Hänen mukaansa yhteiskunnallisen keskustelun käymisestä on tullut raskasta ja maahanmuuttokriittiset ihmiset yritetään vaientaa rinnastamalla heidät ajattelumaailmaan, jota esimerkiksi rotuerottelua tehneet natsit edustivat: rasismiin.

Monet perussuomalaiset poliitikot ovat tuoneet politiikkaan suhteellisen sananvapauden ja sen puolesta uhriutumisen. He itse saavat sanoa musliminaisia jätesäkeiksi, turvapaikanhakijamiehiä raiskaajiksi ja laillista menoa ja ihmistapoja vaativia suvakkihuoriksi. Se on heidän käsityksensä sananvapaudesta. Kun heitä itseään sanoo rasistiksi, niin sananvapaus loppuu siihen paikkaan. Nyt on loukattu kunniaa ja estetty sananvapautta. Poliisin ja oikeuslaitoksen on heti tultava apuun turvaamaan oma sananvapaus ja rajoittamaan sitä muilta.

Tynkkynen itse on käyttänyt omaa sananvapauttaan tehokkaasti. Viime kesänä hän seurasi kaupungilla “säkkiin puettua naista”, valokuvasi häntä ja julkaisi kuvat ivallisesti kommentoiden. Hän on osallistunut puhujana rasistisiin mielenosoituksiin. Kun Soldiers of Odin aloitti katupartioinnin, oli Tynkkynen ensimmäisenä ylistämässä toimintaa Tanskan yleisradiota myöten.

tynkk12494854_1339405232752443_7834825566466872584_n

Kuva: Facebook/Anarkistimeemit

Tynkkynen on julkisuuden ammattilainen, joten hän tekee mitä tahansa tullakseen mainituksi. On ihan hyvä, että hän teki rikosilmoituksen. Ehkä nyt saadaan virallinen päästös siitä, onko hän rasisti ja jos on, niin saako rasistia sanoa rasistiksi.

Toinen uhriutuja löytyy Vantaalta. Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Pauli Vahterasta on tehty rikosilmoitus hänen liitettyään maahanmuuttajien sosiaalietuuksia käsittelevään kirjoitukseensa salassapidettäviä asiakirjoja. Kuvat asiakirjoista hän sai tietenkin roskajulkaisu MV:n sivuilta, jonne ne päätyivät jonkun roskapönttöjä tutkivan avustajan uutteran työn tuloksena.

Vahtera kiistää syyllisyytensä ja pitää rikosilmoituksen nimettömyyttä keinona välttää oikeustoimet ilmoituksen tekijää vastaan.

Niinpä niin. Taas on oma sananvapaus laaja ja pitää sisällään jopa salassapidettävien asiakirjojen julkaisemisen. Rikosilmoitus tästä on tietenkin sitten sananvapauden rajoittamista ja rikollista toimintaa.

Kolmas uhri liittyy minuun. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on erottanut lautamiehen minuun kohdistuvan nettikirjoittelun takia. Blogiani pitkään seuranneet tietävät kenestä on kysymys, mutta nimellä ei oikeastaan ole väliä. Selitykset ovat tämän uhriutumisajattelun kannalta mielenkiintoisempia.

Ensinnäkään hän ei muista varmaksi onko itse niitä kirjoituksia kirjoittanut, mutta jos on, niin hän on vain käyttänyt sananvapauttaan yksityishenkilönä. Itse asiassa minä olen syypää niihin kirjoituksiin, koska hän on kokenut minun kiusaavan häntä.

Tämä on jo vanha koulunpihan vitsi: Tuo löi takaisin. Tällä lautamiehellä oli vuosikausia tapana kirjoitella nettiin eri sivuille erittäin törkeitä minua halventavia kommentteja ja kun nostin niitä esiin blogissani, niin minä olin se vainoaja ja kiusaaja. Tämä tästä, en halua lyödä lyötyä tämän enempää. Varoittelin häntä monta vuotta, mutta eipäs mies uskonut.

Kolme erilaista tapausta. Yhdessä julkisuustyrkky etsii julkisuutta heittäytymällä sananvapauden marttyyriksi. Toisessa politiikka ja maahanmuuttovastainen agenda näyttävät vieneen tilintarkastuksen ammattilaiselta ymmärryksen olla julkistamatta salassapidettäviä tietoja. Kolmannessa pelkällä koulukiusaajan pätevyydellä politiikkaan lähtenyt kompastuu omaan toimintaansa. Yhteistä kaikille on, että he pitävät toimintaansa omaan sananvapauteensa kuuluvana, muista viis.

Näin kirkkopyhän kunniaksi siteeraan taas Raamatun Sananlaskujen viisautta:

Oma suu on tyhmän tuho, omat sanat punovat hänelle ansan. (San: 18:7)

Röyhkeää odottaa rangaistus, tyhmyrin selkää raippa. (San: 19:29)

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Nimikään ei takaa kommentin näkyvyyttä.

Kommentit (51)
  1. Erkki Posti
    25.3.2016, 09:10

    Ei Sebu ole rasisti. Sebu vain harrastaa rasismia edistääkseen julkkiksen uraansa.

  2. T. K. Lehtinen
    25.3.2016, 09:24

    Snagarijonotyylisen sananvaihdon jälkeen Sebu metsästeli “hätäkeskuspäivystäjää”, joka hänen mielestään pystyy estämään avunsaannin, jos hän soittaa 112… Yllättäen ei löytynyt, mutta sebufanit ehtivät lynkkaamaan 24/7/365 tekevät ammattilaiset. Yhteiskunnan asiat ovat huonosti, jos tällaiset henkilöt pääsevät hoitamaan “yhteisiä” asioita, palkokasveja kiskottaisiin verorahoin joka toinen päivä herran nenästä ja viranomaiset eivät ehtisi muuta, kuin hoitamaan poliitikon haavoittunutta egoa.

Kommentointi suljettu.