Tyhjät tynnyrit

Mediasta ja varsinkin sosiaalisesta mediasta ovat tyhjinä kolisevat tynnyrit vallanneet suhteettoman suuren osan. Otan esille kolme tyhjää tynnyriä ja suosittelen jokaiselle yhtä Sananlaskujen jaetta. Sananlaskuja muuten kannattaa jokaisen lueskella riippumatta omasta suhtautumisesta itse uskontoon. Ne ovat yleispäteviä elämänohjeita ihmisten väliseen kanssakäymiseen.

Ensin tapaus Sebastian Tynkkynen, joka eilen kiipesi ristille viattomana uhrina. Häntä on sanottu sosiaalisessa mediassa rasistiksi oikein isolla joukolla, vaikka hän ei omasta mielestään missään tapauksessa ole eikä ole koskaan ollut rasisti. Hän on monivärisen Suomen suurin kannattaja ja ainakin uhriutumiskertomuksensa mukaan eriväristen ihmisten paras ystävä.

Veikka Lahtinen selitti omassa blogissaan Tynkkyselle kiusaamisen ja kritiikin eroa seikkaperäisesti. Minulla ei ole Lahtisen kirjoitukseen muuta lisättävää kuin Tynkkysen perimmäinen ongelma. Se on se, että hän on pelkkä julkisuuden aallonharjalta toiselle surffaava populisti. Hänellä ei tunnu olevan asiatietoa yhtään mistään eikä pienintäkään halua hankkia sitä. Hän puhuu sujuvasti kahtena peräkkäisenä päivänä itsensä kanssa ristiin, koska hänellä ei oikeasti ole mitään mielipidettä mistään. Niinpä hän esiintyy yhtenä päivänä islamin suurimpana vihaajana ja toisena muslimilasten ylimpänä ystävänä.

Hän noudattaa politiikassa omia oppejaan, jotka hän kirjoitti nettisivulleen BB-julkisuutensa huumassa opiksi muille julkisuuteen pyrkijöille. Nyt ne sivut ovat luonnollisesti kadonneet, mutta yhden ajatuksen muistan hyvin. Tynkkynen opetti, että kannattaa esittää valtavirrasta poikkeavia ja erikoisia mielipiteitä, joiden pitää olla vieläpä ristiriidassa keskenään.

Ihmeen kauan hänen kannattajansa antavat huijata itseään ennen kuin tämä kupla puhkeaa, mutta kyllä se puhkeaa.

Oma suu on tyhmän tuho, omat sanat punovat hänelle ansan. (San. 18:7)

Toinen pääsiäisen ristille kiipeäjä on Terhi Kiemunki. Hän on pyytänyt ehdollisesti anteeksi eli siinä tapauksessa, jos joku nyt sattui loukkaantumaan siitä, että hän pilkkasi virpovia muslimilapsia. Hän kiemurteli vaivaantuneena ja syyllisen näköisenä hymyillen Tuomas Enbusken tentissä televisiossa, mutta ei suostunut pahoittelemaan puheitaan yhtään enempää. Tänään hän palasi entiselleen ja vesitti itse koko anteeksipyyntönsä.

kiemunki

Hän luottaa harvalukuiseen, mutta sosiaalisessa mediassa sitäkin aktiivisempaan kannattajakuntaansa, joka on kehunut häntä. Kaikki muut eli valtaosa Suomen kansasta ovatkin sitten median ja suomalaisvihamielisen vihervasemmiston talutusnuorassa kulkevia. Suurin osa hänen oikeasti liikkeelle saamistaan kannattajista taitaakin sitten näkyä tässä kuvassa. Me muut emme osaa ajatella omilla aivoillamme.

12321560_978968692157895_58700791910011607_n

Kiemunki ei oppinut koko tapauksesta yhtään mitään. Ilmeisesti ei koskaan opikaan, sillä hänen uransa perustuu puhtaaseen ilkeyteen. Hänen koko Fb-historiansa on pelkkää vihan ja inhon sylkemistä maahanmuuttajien silmille.

Viisas ottaa moitteesta opikseen, sata lyöntiäkään ei paranna tyhmää. (San. 17:10)

Kolmas tyhjä tynnyri on MV:n julkaisija Ilja Janitskin, joka ei osaa tehdä edes kunnon pilkkajuttua. Halua hänellä siihen on, mutta ilmeisen sinnikkäistä yrityksistä huolimatta minun menneisyydestäni ei löydy mitään hämärää. Kiitettävällä tarmolla sitä on yritetty isolla joukolla etsiä, mutta kun ei löydy, niin on tyydyttävä photoshoppaukseen ja kommunistiksi sanomiseen. Janitskin kertoi minun julkaisemastani “päiväkäskystä”.

mv 26.3.16

hZDHx61458989028

Uskon kyllä, että Janitskin osaa venäjää paremmin kuin minä 39 vuotta sitten luetun lukion lyhyen venäjän pohjalta. Uskon myös sen, että Janitskinilla on sympatioita nykyistä Venäjän hallintoa  ja sen trollitehtaita kohtaan, mutta minua siihen on turha sotkea. Lapsikin osaa photoshopata valokuvaan karvalakin ja komea lakki onkin – yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta. Minun karvalakkiini laitetaan tarvittaessa vain Suomen armeijan kokardi, ei mitään muuta. Janitskinin mielihaluista kokardin ulkonäön suhteen en tiedä.

Olen ennenkin kertonut Janitskinille ja hänen lukutaidottomille somesotilailleen, että en ole kommunisti, vaan sosialidemokraatti. Ja vaikka olenkin reserviupseeri, niin sotilasarvoni ei oikeuta antamaan päiväkäskyjä.

Itse kuvan teksti on tietenkin minun sanomaani ja se on suunnattu MV:n lukijoiden lisäksi Odinin sotureille, Rajat kiinni-liikkeeseen höynäytetyille ja kaikille äärioikeiston kannattajille. He tosiaan ovat pelkkiä rivimiehiä ja -naisia, joita kukaan ei kaipaa ja joista edes heidän omat johtajansa eivät piittaa muuten kuin hyötyäkseen heistä itse.

Hullukin käy viisaasta, jos on vaiti, järkevästä, jos ei suutaan avaa. (San. 17:28)

Hyvää ja rauhallista pääsiäistä kaikille.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos muuta ei ole sovittu. Nimikään ei takaa kommentin näkyvyyttä.

Kommentit (21)
 1. seppo mahkonen
  26.3.2016, 17:04

  Isoäitini oli kannakselta ja hänellä oli paljon sanontoja. Yksi oli: Ei suuret sanat suuta riko, eikä iso pieru persettä.

 2. Asko Mertanen
  26.3.2016, 17:41

  Jännä että nämä juntit heittelevät kaiken maailman potaskaa ja sitten kun asiaan puututaan he yrittävät luoda mielikuvan että kaikki MUUT ovat “mielensäpahoittajia”.
  Nämä kaiken maailman kiemungit ym. tulevat tuotapikaa sukeltamaan takaisin samaan viemäriin mistä joskus maan pinnalle pulpahtivatkin.

Kommentointi suljettu.