Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tyhjät tynnyrit

Mediasta ja varsinkin sosiaalisesta mediasta ovat tyhjinä kolisevat tynnyrit vallanneet suhteettoman suuren osan. Otan esille kolme tyhjää tynnyriä ja suosittelen jokaiselle yhtä Sananlaskujen jaetta. Sananlaskuja muuten kannattaa jokaisen lueskella riippumatta omasta suhtautumisesta itse uskontoon. Ne ovat yleispäteviä elämänohjeita ihmisten väliseen kanssakäymiseen.

Ensin tapaus Sebastian Tynkkynen, joka eilen kiipesi ristille viattomana uhrina. Häntä on sanottu sosiaalisessa mediassa rasistiksi oikein isolla joukolla, vaikka hän ei omasta mielestään missään tapauksessa ole eikä ole koskaan ollut rasisti. Hän on monivärisen Suomen suurin kannattaja ja ainakin uhriutumiskertomuksensa mukaan eriväristen ihmisten paras ystävä.

Veikka Lahtinen selitti omassa blogissaan Tynkkyselle kiusaamisen ja kritiikin eroa seikkaperäisesti. Minulla ei ole Lahtisen kirjoitukseen muuta lisättävää kuin Tynkkysen perimmäinen ongelma. Se on se, että hän on pelkkä julkisuuden aallonharjalta toiselle surffaava populisti. Hänellä ei tunnu olevan asiatietoa yhtään mistään eikä pienintäkään halua hankkia sitä. Hän puhuu sujuvasti kahtena peräkkäisenä päivänä itsensä kanssa ristiin, koska hänellä ei oikeasti ole mitään mielipidettä mistään. Niinpä hän esiintyy yhtenä päivänä islamin suurimpana vihaajana ja toisena muslimilasten ylimpänä ystävänä.

Hän noudattaa politiikassa omia oppejaan, jotka hän kirjoitti nettisivulleen BB-julkisuutensa huumassa opiksi muille julkisuuteen pyrkijöille. Nyt ne sivut ovat luonnollisesti kadonneet, mutta yhden ajatuksen muistan hyvin. Tynkkynen opetti, että kannattaa esittää valtavirrasta poikkeavia ja erikoisia mielipiteitä, joiden pitää olla vieläpä ristiriidassa keskenään.

Ihmeen kauan hänen kannattajansa antavat huijata itseään ennen kuin tämä kupla puhkeaa, mutta kyllä se puhkeaa.

Oma suu on tyhmän tuho, omat sanat punovat hänelle ansan. (San. 18:7)

Toinen pääsiäisen ristille kiipeäjä on Terhi Kiemunki. Hän on pyytänyt ehdollisesti anteeksi eli siinä tapauksessa, jos joku nyt sattui loukkaantumaan siitä, että hän pilkkasi virpovia muslimilapsia. Hän kiemurteli vaivaantuneena ja syyllisen näköisenä hymyillen Tuomas Enbusken tentissä televisiossa, mutta ei suostunut pahoittelemaan puheitaan yhtään enempää. Tänään hän palasi entiselleen ja vesitti itse koko anteeksipyyntönsä.

kiemunki

Hän luottaa harvalukuiseen, mutta sosiaalisessa mediassa sitäkin aktiivisempaan kannattajakuntaansa, joka on kehunut häntä. Kaikki muut eli valtaosa Suomen kansasta ovatkin sitten median ja suomalaisvihamielisen vihervasemmiston talutusnuorassa kulkevia. Suurin osa hänen oikeasti liikkeelle saamistaan kannattajista taitaakin sitten näkyä tässä kuvassa. Me muut emme osaa ajatella omilla aivoillamme.

12321560_978968692157895_58700791910011607_n

Kiemunki ei oppinut koko tapauksesta yhtään mitään. Ilmeisesti ei koskaan opikaan, sillä hänen uransa perustuu puhtaaseen ilkeyteen. Hänen koko Fb-historiansa on pelkkää vihan ja inhon sylkemistä maahanmuuttajien silmille.

Viisas ottaa moitteesta opikseen, sata lyöntiäkään ei paranna tyhmää. (San. 17:10)

Kolmas tyhjä tynnyri on MV:n julkaisija Ilja Janitskin, joka ei osaa tehdä edes kunnon pilkkajuttua. Halua hänellä siihen on, mutta ilmeisen sinnikkäistä yrityksistä huolimatta minun menneisyydestäni ei löydy mitään hämärää. Kiitettävällä tarmolla sitä on yritetty isolla joukolla etsiä, mutta kun ei löydy, niin on tyydyttävä photoshoppaukseen ja kommunistiksi sanomiseen. Janitskin kertoi minun julkaisemastani ”päiväkäskystä”.

mv 26.3.16

hZDHx61458989028

Uskon kyllä, että Janitskin osaa venäjää paremmin kuin minä 39 vuotta sitten luetun lukion lyhyen venäjän pohjalta. Uskon myös sen, että Janitskinilla on sympatioita nykyistä Venäjän hallintoa  ja sen trollitehtaita kohtaan, mutta minua siihen on turha sotkea. Lapsikin osaa photoshopata valokuvaan karvalakin ja komea lakki onkin – yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta. Minun karvalakkiini laitetaan tarvittaessa vain Suomen armeijan kokardi, ei mitään muuta. Janitskinin mielihaluista kokardin ulkonäön suhteen en tiedä.

Olen ennenkin kertonut Janitskinille ja hänen lukutaidottomille somesotilailleen, että en ole kommunisti, vaan sosialidemokraatti. Ja vaikka olenkin reserviupseeri, niin sotilasarvoni ei oikeuta antamaan päiväkäskyjä.

Itse kuvan teksti on tietenkin minun sanomaani ja se on suunnattu MV:n lukijoiden lisäksi Odinin sotureille, Rajat kiinni-liikkeeseen höynäytetyille ja kaikille äärioikeiston kannattajille. He tosiaan ovat pelkkiä rivimiehiä ja -naisia, joita kukaan ei kaipaa ja joista edes heidän omat johtajansa eivät piittaa muuten kuin hyötyäkseen heistä itse.

Hullukin käy viisaasta, jos on vaiti, järkevästä, jos ei suutaan avaa. (San. 17:28)

Hyvää ja rauhallista pääsiäistä kaikille.

***

Kommentointi vain omalla nimellä, jos muuta ei ole sovittu. Nimikään ei takaa kommentin näkyvyyttä.

Kommentit (21)

 1. seppo mahkonen

  Isoäitini oli kannakselta ja hänellä oli paljon sanontoja. Yksi oli: Ei suuret sanat suuta riko, eikä iso pieru persettä.

 2. Asko Mertanen

  Jännä että nämä juntit heittelevät kaiken maailman potaskaa ja sitten kun asiaan puututaan he yrittävät luoda mielikuvan että kaikki MUUT ovat ”mielensäpahoittajia”.
  Nämä kaiken maailman kiemungit ym. tulevat tuotapikaa sukeltamaan takaisin samaan viemäriin mistä joskus maan pinnalle pulpahtivatkin.

 3. J-P Aaltonen

  Itseasiassa olen Sebastianin kanssa samaa mieltä siitä, että voi olla anti-rasisti, ja silti olla jossain määrin maahanmuuttokriittinen. Maahanmuuton pitää olla hallittua ja valtion resurssien määrään sopeutettua (mitä se ei syksyllä väliin tuntunut olevan jos mediaa seuraili), ja maahantulijoiden kotouttamisen pitää olla toimivaa. Näitä asioita voi vastustaa, ja silti vastustaa etniseen taustaan perustuvaa syrjintää.

  Tästä huolimatta Sebun sepustukset ja esiintymiset eivät juuri ole vaikuttaneet siltä, että miestä voisi anti-rasisistiseksi kutsua.

  • Minna Ylitalo

   Esität tuossa kylläkin varsin latteita itsestäänselvyyksiä.

   Valtaosa suomalaista on anti-rasisteja ja neutraalisti maahanmuuttokriittisiä. Kukaan ei todellakaan halua hallitsematonta maahanmuuttoa tyliin rajat apposen auki, eikä yhtään mitään kontrollia, kuka Suomessa oleskelee. Tätä ”holtitonta maahanmuttoa kannattavaa äärisuvaitsevaista ääripäätä” ei ole olemassakaan, vaikka eräs porukka on mielikuvituksessaan tällaisen kansanryhmän luonut. Maahanmuuttoviraston viranomaiset eivät tähänkään mennessä ole antaneet kenen tahansa tulla Suomeen ja jäädä tänne. Valtaosa suomalaisista pitää viranomaisten linjaa asiallisena.

   Pakolaiskriisi sen sijaan ei ole maahanmuuttoa vaan pakolaiskriisi. Et voi puhua maahanmuutosta ja pakolaisuudesta samassa lauseessa. Turvapaikanhakijalla on oikeus hakea turvapaikkaa, eikä häneltä ihmisoikeuksien nimissä voi sitä kieltää. Maahanmuuttaja on eri asia. Häneltä viranomainen voi evätä maahantulon monesta eri käytännön syystä.

   Se toinen kansanryhmä, eli rasistiset maahanmuuttokriitikot sitä vastoin erottelevat maahanmuuttajat etnisen taustan, kansalaisuuden, uskonnon ja ihonvärin mukaan. He eivät halua Suomeen ensimmäistäkään maahanmuuttajaa saati turvapaikanhakijaa. Rasisti ei halua suomalaisperheisiin edes adoption kautta erivärisiä vauvoja, sillä pelkästään jo se näky inhottaa heitä. Rasisti ei halua muslimilasten osallistuvan suomalaisten perinteisiin, sillä suomalaiset perinteet on syrjivästi rajattu vain suomalaislapsille. Odinit ja Rajat kiinni-porukat ovat menneet rasismissaan niin pitkälle, että he haluavat savustaa osan kantasuomalaisistakin pois maasta.

   Sanoivat itse mitä sanoivat, niin joka tapauksessa Tynkkynen, Kiemunki ja Janitski tunnetusti hengailevat tässä jälkimmäisessä porukassa.

   • J-P Aaltonen

    ”Esität tuossa kylläkin varsin latteita itsestäänselvyyksiä.”

    Joo näin on, koska syksyn mittaan kun tästä asiasta netissä ja IRL keskustelin, niin liian usein pienikin viittaus (oli sen esittäjänä sitten kyseessä joku oikeasti maahanmuuttoa vastustava, tai maahanmuuttoon neutraalisti tai positiivisesti suhtautuva henkilö) leimattiin lähes heti umpirasistiksi, jota kuvaa ei voinut muuttaa edes kantaansa perustelemalla. Eli vaikka tämä on vielä pari vuotta sitten ollut itsestään selvyys, niin sitä se ei enää tunnu olevan. Ja se on oikeasti ihan vitun huolestuttava ilmiö.

    Ja siihen nähden on myös huolestuttavaa, että se toinenkin ääripää (paremman sanan puutteessa ”äärisuvaitsevaisia” vakavasti keskustelemassa siitä, että kaikki rasistit pitäisi oikeasti tappaa tai pahoinpidellä) on olemassa. Vielä ehkä yksittäisinä ihmisinä ja pienporukoina, mutta siitä huolimatta. Ja koska keskustelu on nykyään vielä enemmän kärjistyneempää ja toista osapuolta leimaavampaa kuin ennen, niin myös sen ääripään kasvu on mielestäni ihan todennäköistä.

    • jore puusa

     lainaus
     se toinenkin ääripää (paremman sanan puutteessa ”äärisuvaitsevaisia” vakavasti keskustelemassa siitä, että kaikki rasistit pitäisi oikeasti tappaa tai pahoinpidellä) on olemassa.
     lainaus
     ——————————–
     Missä näitä on…ultra-anarkisteissa ei nimittäin ole suvaitsevaisia eikä äärisuvaitsevaisia. Eivät hekään mitään suvaitse.
     Voitko linkittää edes yhteen todelliseen threadiin tms jossa siteeraamasi toive esiintyy.

    • Niilo N

     Olisikohan niin, että jos keskustelu ei-rasistien kanssa tuppaa johtamaan rasismisyytöksiin, niin se voisi johtua muustakin kuin siitä että punavihreässä kuplassa elävä ei-rasisti olisi usein syyttelevää sorttia? Itse en nimittäin vielä ole itseään maahanmuuttokriitikoksi tituleeraavaa henkilöä tavannut, joka ei pienen keskustelun perusteella osoittautuisi umpirasistiksi, eikä rasismi muuksi muutu sillä että rasistiset puheet aloittaa ”en ole rasisti, mutta…”

     Asia alkaisi vähitellen olla aika tärkeää hahmottaa täällä meillä Suomessakin. Terrorismin syylliset ovat enimmäkseen Ranskan ja Belgian syrjäytyneitä lähiönuoria. Miksi he ovat syrjäytyneitä? Uskooko joku tosissaan että islam tekee ihmisestä väkivaltaisen tai liian typerän ja osaamattoman? Tai rodullinen alkuperä? Tuskin kovinkaan moni (toivottavasti ei). Ei, moni muslimi syrjäytyy koska kantaväestön rasismi ja xenofobia asettaa jatkuvia esteitä. Jotkut selvittävät esteradan, toiset kompastuvat esteisiin ja heistä jotkut tarttuvat radikaalijärjestön ojentamaan käteen. Ranskalaisten ja Belgialaisten joukossa yhä yleisemmäksi kasvava rasismi ja muukalaisviha ei tietenkään ole oikeutus tappamiseen, mutta teidän rasistien olisi syytä tiedostaa että teidän asenteenne ei suinkaan suojaa meitä terrorismilta, vaan päinvastoin, tekee meistä kaikista – ei vain teistä itsestänne – maalitauluja.

     Kun sitten joskus Helsingissä räjähtää islamistien pommi, suurimpia syyllisiä ovat tietenkin iskun tekijät, mutta tapahtumaketjun alullepanijoita eikä suinkaan syyttömiä ovat suomalaiset rasistit – uhrien enemmistö todennäköisesti meitä ”suvakkeja”.

     Siinä saavat sitten Kiemungit ja Hirvisaaret hyppiä riemusta tasajalkaa, tuskin mitään tapahtumaketjun dynamiikasta ymmärtäen, samalla kun Halla-Ahot ja Tynkkyset luultavasti ymmärtävät hyvinkin – mutta eivät anna sen estää heittämästä häikäilemättömästi bensaa liekkeihin. Niin kauan kun emme ymmärrä tätä maahanmuuton ja rasismin dynamiikkaa jossa viha lietsoo vihaa ja lopulta väkivaltaa, me todellakin marssimme kohti Belgian ja Ranskan kohtaloa. Jos siltä halutaan välttyä, on rasismiin puututtava, eikä se onnistu jos selitämme itsellemme omaa rasismiamme ”maahanmuuttokritiikiksi” omantunnon puhtaana pitämiseksi.

   • J-P Aaltonen

    ”Pakolaiskriisi sen sijaan ei ole maahanmuuttoa vaan pakolaiskriisi. Et voi puhua maahanmuutosta ja pakolaisuudesta samassa lauseessa.”

    Tiedän tämänkin. On vaan surullinen tosia-asia, että nykyään keskustelussa pakolaisuus on käytännössä sama asia kuin maahanmuutto, koska maahanmuuttoa vastustavat sen siihen jatkuvasti rinnastavat.

   • timo harju

    Tynkkynen, Kiemunki ja Janitskin elävät julkisuudesta (niin vastenmielistä kuin se onkin), ja heiltä voi odottaa aivan mitä tahansa. Tavallisen rivipersun ajatusten kulun seuraaminen voi kuitenkin olla vielä tyrmäävämpää.

    Vaihdoin äsken viestejä erään Hommafoorumilla puuhailevan henkilön kanssa. Mies sieltä rauhallisemmasta päästä. Ällistelin hänelle Suomen Sisun Kalevalan päivän juhlapuhetta, jossa mietittiin turvapaikanhakijoiden karkottamista väkisin näin : ” Keinoja tähän on toki olemassa, sosiaalipoliittisista ratkaisuista ja rahallisista muuttokannustimista aina kansanmurhaan. ”

    Että juhlapuheessa järjestön toimintamalliksi esitettiin kansanmurhaa, ei keskustelukumppania hätkäyttänyt vähääkään. Hän vastasi :”Tilanteessa jossa maahan tullut satojen tuhansien suuruinen vieras aines heittäytyy loputtoman väkivaltaiseksi (joskus tulevaisuudessa), äärimmäinen väkivaltakin voi toki olla tarpeen ”ne tai me”-tilanteessa eikä se ole suinkaan fasismia.”

    Se oli rauhallinen vastaus, kiihkoton kannanotto. Samaa levollisuutta kuin kirkkoslaavissa. Halla-aho voi olla ylpeä oppilaastaan. Aseita on jo esitelty. Koskahan se tapahtuu se Jore Puusan ennustama ensimmäinen tappo?

 4. Marko Lipponen

  Eikös Lea Mäkipää laittanut Kiemunkin allekirjoittamaan lupauksen ettei jatkossa päästele aivopieruja missään mediassa? Mitenkäs nyt? Saako jatkaa avustajana?

 5. Joni Pelkonen

  Ottaen huomioon että janitskin julkaisee nettiläpyskässään viikoittain aivan sumeilematonta Venäjän trollitehtaiden disinformaatiota, kai maksua vastaan, tuo kuvan miliisinlakki sopisi paremminkin hänelle. Tosin Janitskin tunnetusti ei ole tullut hyvin toimeen viranomaisten kanssa, tai sen puoleen kenenkään muunkaan kanssa.

 6. Jussi Niinenmaa

  Julkisessa keskustelussa alkaa olla entistä vahvempana äänet niitä kohtaan, jotka yrittävät kynsin hampain pitää elämänsyrjästä kiinni. Ovat ne sitten täällä kasvaneita tai täältä turvaa hakeneita. Niitä aletaan pitää entistä enemmän taakkana tai uhkana joko taloudelle tai turvallisuudelle. Tällainen ajattelu murtaa luottamuksen yhteiseen huolenpitoon perustuvaan yhteiskuntaamme. Kuitenkin vihapuheet turvapaikanhakijoita ja muitakin ryhmiä kohtaan yltyvät koko ajan. Tällainen asenne uhkaa pikku hiljaa hiipiä hyväksytyksi ja vaikuttaa niihin yhteiskunnallisiin ratkaisuihin, joita tehdään.
  Näillä sanoilla varmaan lukeutuu suomalaisvihamieliseen vihervasemmistoon. Ne muuten sanoi arkkipiispa Kari Mäkinen. Ja samaa linjaa jatkoi sitten vielä paavikin pääsiäispuheessaan. Ovatkohan nämä niitä äärisuvakkeja?

 7. Arvo Malmi

  Olen tässä kevään aikana seurannut sivuasi, ja en ole oikein osannut laittaa sinua oikeaan lokerikkoon puoluekantasi suhteen? Sillä sinällään ei ole merkitystä, vaan juttusi onolleet hyvin ns minun makuuni sopivia. (anteeksi niiltä, jotka tätä ei hyävksy). Nyt sitten tämä Tynkkynen Tässä lainaus hänen sivultaan.

  Maahanmuuttajavihamieliset ihmiset ovat lähetelleet kaveripyyntöjä maahanmuuttokriittisille vaikuttajille ja perustaneet erilaisia Facebook-ryhmiä, joihin on koottu kaikenlaista väkeä. Postaukset ovat käyneet toinen toistaan rajummiksi, ja niistä on tullut hiljaisesti hyväksyttyä tavaraa. Maahanmuuttokriittiset ihmiset eivät uskalla puuttua näihin postauksiin, sillä maahanmuuttajavihamieliset ihmiset tiedetään kärkeviksi kirjoittajiksi, joista ei haluta vihollisia itselleen. Jos joutuu sen jengin mustalle listalle, paska alkaa lentämään ja lujaa. Useammalla vihasivustolla ja FB-ryhmässä. Leimataan petturiksi ja niin edelleen. En mainitse tässä mitään ryhmiä enkä vihasivustoja, sillä en halua ihmisiä tutustumaan niihin.

  Tämä törkypuheiden sakki vaikuttaa isolta ja he luovat sitä mielikuvaa, että heidän tapansa puhua on sitä normaalia maahanmuuttokriittisyyttä. Todellisuudessa he ovat kokonaisuuteen nähden kohtalaisen pieni porukka, joka toimii aktiivisesti ja useammilla eri foorumeilla.

  Toisn sanoen hän kieltää olevansa rasisti ja kannattavan rajat kiinni liikettä? Keskinäisiin kiistelyihin en osaa ottaa kantaa? Itse olen sitä mieltä, että tuolla on paljon rikollisia, myös Suoemssa, mutta joukossa on todella hätääkin kärsiviä ihmisiä, ja niitä pitää auttaa, muille minusta saisi antaa potkun perseeseen.

  Tämä Terhi Kiemunkin on todellakin tyhjän pruradan kantaja, jossa on vain yksimädäntynyt papu keskelläsitä maailman lyhintäpururataa. Muuta en osaa hänestä sanoa.

  Ilja Jaitskin saisi mielestäni painua sinne, missä ei aurinko paista, eikä kuu kumota, varsinainen huijari.

  Sitten tuossa alla on linkki siitä, miten on todellisuudessa Punainen risti ja muut avustusjärjestöt keränneet erittäin hyvin rahaa apua varten, sillä ihmiset on kyllästyneet noihin rasisti touhuihin, ja vain pieni osa osaa ollaäänessä, tosin sitäkin kovempaan huutaen.
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1458802818641?ref=hs-prio-6-1

 8. Susanna Miettinen

  Kiitos kirjoituksesta, ei ollut ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta, kun esität tämän tahtomattaan koomisen kansanosan keulakuvia juuri niiden ansaitsemassa valossa. Hymyilin ääneen jälleen kerran verbaalisen raipan viuhunalle. Hienoa että jaksat lannistumatta jatkaa!

 9. Pekka Pehkonen

  Terhi Kiemunki lällättää kaikille kunnon kansalaisille luottaen siihen, että tietty persupiiri voi edelleenkin pyöriä rallatellen käsittämättömiä rasistisia jorinoita kenenkään siihen puuttumatta. Minä ainakin puutun jakamalla jo fb:ssä liikkuvan adressin jonka toivon kaikkien allekirjoittavan.

  http://www.adressit.com/terhi_kiemunki_ulos_eduskunnasta

  Kiitos teille jotka haluatte ainakin ilmaista paheksuvanne Kiemungin likaisia puuhia. Haluan, että hän ei pidä meitä pilkkanaan – ei ainakaan luottamusvirkaa tehden.

 10. Petri Sakkinen

  Scripsit Saku:

  Olen ennenkin kertonut Janitskinille ja hänen lukutaidottomille somesotilailleen, että en ole kommunisti, vaan sosialidemokraatti.

  Odotas vain, pian sinut ylennetään taistolaiseksi kuten esim. Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen. Tälle porukallehan kokoomuksen päälinjakin edustaa äärivasemmistoa.

 11. Teemu Laitinen

  Meidän Sebukka veti esiin myös massasolvaus- ja ahdistelukortin. Tätä Sebu ei itse ole henkilökohtaisesti tehnyt, mutta eipä ole niiitä tuominnut, kun rajakki- ja muut vajakkiryhmät ovat hyökänneet somessa inhimillisyyttä puolustavien kimppuun.
  Toisaalta Sebukka on epäsuorasti syyttänyt kaikkia maailman 1.7 miljardia muslimia terroristeiksi ja noin 2,5 miljoonaa suomalaista, jotka eivät äänestäneet persuja suvakeiksi.
  Sebukka saa sitä mitä tilaa, puolueensa slogania mukaillen.

 12. Jari Kähkönen

  Niin. Tyhjät on tynnyrit Sakarin mainitsemalla kolmikolla, sitä ei sovi kiistää. Ylipäätään koko homma(pilkka tarkoitettu) perustuu pääasiassa sellaiseen hirvittävään huomionkipeyteen, tekouhriutumiseen, totaaliseen välinpitämättömyyteen kanssaihmisistä ja lähes täydellistyneeseen oman edun tavoitteluun, että kuinka ihmeessä kukaan terve sekä tasapainoinen aikuinen viitsii moista laiduntamista katsellakaan? En minä käsitellyn kolmikon kannattajia rupea syyntakeettomiksi julistamaan, mutta kummastelen silti sitä sisäisen pahoinvointisuuden määrää, joka moista kannattamista teettää.

  Kuinka perusäijä pystyy edes naama näkkärillä katsomaan Sebastian Tynkkystä? Eikö ole ilmeistä, että Terhi Kiemunki on aiheuttamassa parlamentaarisen kriisin tekemällä itsensä sietämättömäksi räikeällä käyttäytymisellään vaan olemalla asemansa puolesta lähes erottamaton? Ja Janitskin sitten…Se nyt on sitäluokkaa Iskuri ukoksi, että että…no sanotaan nyt että se voisi tehdä ihan mitä tahansa…kenelle tahansa. Etten siis erehdyksessä sano jotain mitä saisin vielä katua. Vrt. vanha sanonta soveltaen: Kun toverinasi on Janitskin niin mihin enää vihollista tarvitsetkaan.

  Niin. Eiköhän tämä ole jotakuinkin selkeä juttu kenelle tahansa, joka vähänkään mistään ymmärtää, mutta että käsitellyn kolmikon tarve palvelee tarvitsijassaan jotain sellaista tarvetta mitä on vaikea käsitteellistää. Ja että vaikka Sakarin tekstiä arvostankin, joudun silti kysymään että lähestytäänkö probleemia väärästä tulokulmasta? Ei se, joka ei ole koskaan voinut sillä tavoin sisäisesti pahoin kun nyt on puheena, saata tietää mikä auttaa. Vähän niinkuin ei se jossain fakkiasiassa keskimääräistä parempi ja opiskeluun orientoinut saata tietää mitä on sen elo, joka ei osaa sen paremmin asiaa kuin opiskelutaitojakaan. Niin. Ensinmainituista kun kuitenkin tapaa niitä opettajia tulla yhä, vaikka ne nyt sitten nykyään enemmän sosiaalisuutta opiskelijavalinnoissa painottavatkin.

  Ei sillä saatane mitään aikaan, että määritellään toiminta sopimattomaksi ja siinä idoliksi nostetut kelvottomiksi. Kyllä siinä on puolustelu ja selittely murrettava, eikä se tapahdu kohteen minäkuvaan sekä itsetuntoon ja -luottamukseen kajoamatta. Perusturvallisuus on pahasti vioittunut, eivät ne muuten tämän maailman tynkkysiä, kiemunkeja ja janitskineja ihannoisi. Puhutaan sellaisessa maastossa kulkemisesta, jossa…öh…uskallanko sanoa että normaali ihminen ei kulje. Normaliteetillä tarkoitan nyt sellaista tietoperusteisuutta, järjellisyyttä, siivoja käyttäytymistapoja ja muuta vastaavaa mikä on täysin itsestäänselvää niille, jotka eivät Sakarin bloggauksessaan käsittelemää kolmikkoa ihannoi. Ihannoijien vastakohdalle, jota nyt siis lievästi nikotellen normaaleiksi ihmisiksi sanon.

 13. Pekka Rintamäki

  Anteeksi jos tulee pitkä postaus.

  Tuossa on kyseessä mielikuvapeli.

  Minulle hyvin rakas lähisukulainen toisinaan puhuu hyvinkin rasistisesti. Mamu sitätätätota- rajat kiinni- kieltä. Ei kuitenkaan ole ”oikea” rasisti vaan erittäin hyväsydäminen ihminen.
  Hän on koko ikänsä tehnyt töitä ja nyt tulonaan on jokseenkin pieni eläke. Hän asuu velattomassa omistusasunnossa jonka vastike on pieni. Vaikka tulonsa eivät ole suuret ne kuitenkin ylittävät kaikkien mahdollisten tukien alarajat. Hän saa jopa laitettua viisikymppiä kuussa säästöön pahan päivän varalle, mutta eipä juuri enempää ellei tahdo olla syömättä.

  Faktat vs. mielikuva. Hänen faktansa on se, että hänen eläkkeensä on pieni, mutta ansaittu. Mikä on totta. Jos hän tarvitsee uuden talvitakin, niin hän joutuu laskemaan lantit riviin pöydälle. Jos hän varaa ajan terveyskeskuksesta hän saa ajan hamaan tulevaisuuteen ja kenties lähetteen jonnekin ehkä jo ennen joulua.
  Niinpä jokainen mediaan levinnyt uutinen jossa (kuka tahansa) on saanut a) yhtään b) mitään hänen faktojensa vastaisesti nostaa hänellä sekä vitutuskäyrää, että verenpainetta. Ja se on ihan ymmärrettävää. Hänen on helvetin vaikea ymmärtää lehtiuutista jossa joku saa 900,- talvivaatteisiin. Oli asiaan perusteita tai ei. Hänelle syntyy mielikuva, että hän itse on saanut tapella jokaisen olevan ja tulevan lanttinsa vuoksi, eivätkä ne silti aina tahdo riittää. ”Joku” saa ihan vaan pyytämällä tai vaatimalla.

  Sama juttu lääkärin suhteen. Jos ”mamuille” tehdään terveystarkastus ja otsikko on hiemankin sinnepäin, että ”mamu” pääsee jonon ohi lääkäriin niin siinä ei mikään fakta auta sitä mielikuvaa vastaan. Vaikka terveystarkastukset tehtäisiin vain tartuntatautien leviämisen ehkäisyksi. (tuskin kukaan tahtoo Suomeen tuberkuloosia) Mutta siinä on vain oja tai allikko. Jos terveystarkastus tehdään, niin ”mamut” kiilaavat jonossa, jos sitä ei tehdä niin mitä vittuu eikö noita ”mamuja” edes tarkasteta ennen kuin niitä päästetään maahan?

  Noihin mielikuviin eivät faktat auta. Ne eivät ole hänen faktojaan. Hänen faktojaan ovat pieni eläke, jokapäiväinen toimeentulo, veroilmoituksen teko, parinsadan veromätkyt, ajanvaraus Suomea puhumattoman lääkärin vastaanotolle terveyskeskukseen ja olisiko lähikaupassa tänään hyviä tarjouksia.

  Ja ihan aikuisten oikeesti laitan painon sanoille, että hän ei tosiaankaan ole mikään oikea rasisti. Tai edes mitään läheskään sinnepäin. Hän on kumminkin niitä harvinaisia ihmisiä, että jos hän näkee jonkun ojan pohjalla paskat housussa, niin hän ei kävele ohi sanoen hyi.

  Silti jokainen mitävittumaisuus nostaa hänen verenpainettaan, oli asia totta tai ei. Millävitulla asiaan voisi vaikuttaa, kun ainutkaan fakta ei ole hänen faktojaan?

  Hänen faktansa ovat tosia ja jokapäiväisiä. Miten helvetissä hänelle voi siltoja polttamatta sanoa, että kaikki mielikuvansa eivät ole tosia?

  • liisa hirvonen

   Syyt miksi rakas lähisukulaisesi on katkera ovat varmaan todellisia, mutta ne eivät ole seurausta pakolaisten toiminnasta eikä siitä, että Suomi ottaa vastaan pakolaisia. Tämä hallitus olisi toteuttanut kaikki samat leikkaukset sosiaaliturvaan ja julkisiin palveluihin, vaikkei maahamme olisi tullut yhtään pakolaista. Kannattaisi purkaa kiukkunsa niitä kohtaan, jotka ovat todellisessa vastuussa pienituloisten eläkeläisten elinolosuhteista eikä niitä kohtaan joilla ei ole yhtään mitään tekemistä poliittisten päätösten ja valintojen kanssa. Eikö? Syyttömien syyttely ei tee asioita paremmiksi.

 14. Jarno Kääriäinen

  Jos muistat tuon sebastian tynkkysen bb-sivun otsikon tms. niin googlen cachesta se varmaan löytyy

Kommentoi »

Comments are closed