Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Mestari, opetuslapset ja kansanjoukot

– Kun Suomeen on tunkeuduttu ja kansa alistettu – kun vääräuskoiset on tapettu – naiset ja lapset raiskattu, moskeijat on pystytetty ja demokratia kukistettu, kysyn teiltä jotka tämän halusitte, samoilla sanoilla joilla minulta on tivattu: ”Hävettääkö? Pyydättekö anteeksi?” Olen pahoillani, silloin se on myöhäistä.

Näin väkevän profetian julisti Terhi Kiemunki eilisessä blogikirjoituksessaan. Ei ole maltillista islamia, on vain yksi islam, joka alistaa ja tappaa kaikki vääräuskoiset. Ei sanaakaan siitä, että Isis on tappanut muslimeja tuhat kertaa enemmän kuin Brysselin pommi-iskussa oli uhreja. Ei minkäänlaista pohdintaa siitä, millainen oli näiden muslimiuhrien islam. Kiemunkia ei kiinnnosta miettiä uskoivatko he siihen yhteen ja ainoaan islamiin.

Sakari Rajamäki puolestaan vertasi omassa blogissaan Jussi Halla-ahoa Jeesukseen.

Molemmilla uskolliset opetuslapset. Molempia omat rakastavat ja vastustajat vihaavat. Molemmilla omat hienot arvonimet: Jussilla Mestari, Jessellä Messias tai Vapahtaja. Molemmat on epäoikeudenmukaisesti ristiinnaulittu. Jussi on  julkisesti ristiinnaulittu, kun hän sai tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

Pahinta ei ole se, että Rajamäki kirjoitti ilmeisen tosissaan, vaan se, että hänen kertomansa on totta. Halla-aholaisuutta voidaan hyvin verrata uskonnolliseen kulttiin. On ehdoton totuus, jonka on kirjannut pyhiksi teksteiksi Mestari. Opetuslapset saarnaavat tekstejä kansanjoukoille kukin kykyjensä ja muistinsa mukaan, eivätkä pienet muistivirheetkään haittaa. Oppi jalostuu koko ajan opinkappaleita toistettaessa ja muokattaessa.

Jussi Halla-aho kirjoitti vuonna 2006 mm. tämän opinkappaleen:

Islam hallitsee läntistä maailmaa kauhulla. Reagoimalla raivoisasti mihin hyvänsä todelliseen tai kuviteltuun ärsykkeeseen muslimit ovat nostaneet länsimaailman kynnyksen kritisoida muslimeja sietämättömän korkeaksi. […] Viesti on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että ”me räjäytämme teidät, ellette anna meidän räjäyttää teitä rauhassa”. Imaamit rakentavat Euroopan maaperällä, eurooppalaisten maksamissa moskeijoissaan, tahdotonta, fanaattista robottiarmeijaa, jonka ainoa tehtävä on tuhota läntinen yhteiskunta. Laskelmoidulla herkkähipiäisyydellään muslimit ovat luoneet itselleen täydelliset olosuhteet sotavalmisteluille.

Koko julistus löytyy täältä.

On vain yksi islam, joka alistaa ja tappaa kaikki vääräuskoiset. Tällaiseksi Mestarin sanoma on jalostunut saarnaavien opetuslasten suussa. Enempää opetuslapset kuin kansanjoukotkaan eivät ole lukeneet tarkkaan Mestarinsa tekstejä, vaan ovat poimineet niistä keskeisimmän sisällön. Se on vihan ja epäluulon lietsominen yksinkertaisilla iskulauseilla.

Ja kansanjoukot reagoivat odotetulla tavalla. Kun ensimmäiset uutiset Ylivieskan kirkon palamisesta kerrottiin, niin Rajat kiinni-kansanliikkeen tuhopoltoista ja tappamisesta päivittäin haaveilevat olivat lähdossä pyhään sotaan sekä islamia että omaa kirkkoamme vastaan. Intoa ei ollenkaan laimentanut se tosiasia, että teosta epäiltynä otettiin kiinni jo samana iltana kantasuomalainen mies. Tärkeintä oli päästä tappamaan ja mielellään vähän kiduttamaan ensin. Pahimmat palat voitte katsoa tästä Jori Eskolinin blogista ja tämä yksi kuva kertoo saman tiivistetysti:

1958293_10153960019138898_6732458623401895927_n

Opetuslasten Mestarin sanoilla kyllästämä kansanosa oli siis lähdössä liikkeelle jopa aseistautuneena. Pari asiaa minä haluaisin kysyä sekä Mestarilta että hänen opetuslapsiltaan.

Jos villitsemänne joukot oikeasti lähtevät liikkeelle, niin asetutteko johtoon, kuten teidän kuuluisi tehdä? Vai luikitteko karkuun pesemään käsiänne, kuten epäilen? Jos asetutte johtoon, niin mikä on päämääränne? Riittääkö muslimien kimppuuun käyminen vai joutuvatko raivon kohteeksi myös kaikki vähänkään poikkiteloin asettuvat? Ja tärkein kysymys: Mitä teette siinä vaiheessa, kun laillinen esivalta valjastaa oman väkivaltakoneistonsa tukahduttamaan kapinaa?

Näihin kysymyksiin ei koskaan tule vastausta. Mestari opetuslapsineen jatkaa kansan kiihottamista väkivaltaan, mutta ei koskaan ota vastuuta. Se vastuu kuuluu ”humalaisille yksinäisille susille”, kuten virallinen luonnehdinta kuuluu.

Jos Halla-aho on Jeesus ja Kiemunki kaltaisineen hänen opetuslapsiaan, niin varsinainen isäntä taitaa olla eri osastolta kuin vaikkapa arkkipiispa Kari Mäkisen tai itsensä paavin isäntä.

Kommentit (42)

 1. Akka

  Uskon edelleen, että ihan tavalliset(kin) tallaajat kuten minä näkevät tällaisen älyttömän, jopa sairaan propagandan läpi ja toimivat sitä vastaan: https://www.facebook.com/Terhille-kenkää-Ut-med-Terhi-Exit-Terhi-473142312894141 Kiitos taas Sakulle.

  • Pekka Pehkonen

   Tästä osoitteesta saadaan Terhille vauhtia!
   http://www.adressit.com/terhi_kiemunki_ulos_eduskunnasta

   Nainen ilkkuu teille kunnon kansalaisille. Hän on kaiketi saanut siihen tukea eduskunnan rasisteilta. Äänesi antamiseen menee puoli minuuttia – ei mitään pankkivarmenteita, vain ääni ja varmistus klikkaamalla. Tähän mennessä noin kahdeksan tuhatta ääntä ilmaisemassa paheksuntaansa…

   • Akka

    Toivon vastalausetta myös Terhin ehdokkuudelle osuuskauppavaaleissa: ”Olen ehdolla Pirkanmaan Osuuskauppavaaleissa numerolla 247, Tampereen jäsenalueella.” Pirkanmaalaisten toivon äänestävän jaloillaan – jos muu ei auta, niin meidän ostovoimamme auttaa. Huomautin asiasta myös S-kanavalle: https://www.s-kanava.fi/web/s/osuuskauppavaalit/medialle Ja allekirjoitin sen adressin 🙂

 2. jore puusa

  ”ja toimivat sitä vastaan:”
  ———————-
  Eivät näe!
  Eivät toimi!
  Olisi pitänyt toimia jo.
  Suomalaisuuteen kuuluu laissez faire mentaliteetti. Talouselämässä se tarkoittaa ettei politikkojen pidä sotkeutua talouselämään ja muussa elossa siihen -ettei kukaan sekaannu mihinkään- joka ei suoraan koske itseä.
  Sen näkee myös alueen blogeissa, kuten tässä. Suomalaiset tarvitsevat aina rohkeita ihmisiä – jotka tekevät asioita- jotta itse ei tarvitse kuin kauhistella ja sitten mökille saunaan.
  Mutta ei tästä kaaoksesta viiden empaattisen blogaajan avulla selvitä -vaikka he ovat hyvä katalyytti. Tarvitaan jonkinlaista henkilökohtaista rohkeutta nousta järkensä menettäneitä laumasieluja vastaan ja pelastaa maamme.
  Mutta ei, jengi työntää päänsä pensaaseen ja toivoo ettei kukaan näe ulkopuolelle jäänyttä persusta.

  • Karo Kankus

   Itse kullakin on tässä myös elämää elettävänä, eikä kaikkea aikaa voi käyttää rasismin ja äärioikeistolaisuuden nousun torjumiseen.

   Tietenkään pelkkä äärioikeiston kritisointi netissä ei riitä ratkaisemaan ongelmaa. Silti on hyvä paljastaa tyhjää puhuvat politiikot, jotka hyödyntävät kanssaihmisten alimpia tunteita, eivätkä tarjoa todellisia ratkaisuja ongelmiin.

   • jore puusa

    KAIKKEA aikaa???? Juuri kukaan ei tee tässä maassa juuri mitään – kun roskajoukko yrittää tuhota maan. Olisi parempi jos seistään rasismia ja fasismia vastaan jokainen tontillaan, kuin odotetaan jonkun poliitikon puollustavan yksilöä.
    Jos nyt ei toimita oikein ja laillisesti ei kohta enää ole lakia ja elämää ja ihmisiä alkaa harmittaa että …..olis vaan pitäny jne…..

    • Karo Kankus

     Enemmistö kansasta lienee tolkun ihmisiä. Selittäisikö se toimettomuuden?

    • liisa hirvonen

     Kyllä tekee, Jore, kaikki ihmiset eivät ole suinkaan aktiivisomettajia. Eivätkä toimi somessa. Vaan IRL.

  • Jari Lummejoki

   Oikeassa olet.

 3. Hilkka Vepsä

  Näin pääsiäisen aikaan tuntuu rienaukselta verrata Halla-Ahoa Jeesukseen. Olisiko Kiemunki Maria Magdaleena?
  Kiemunki näyttää vain yltyvän. Tämän päivän somessa kaikilla on sananvapaus riippumatta siitä, miten ihmisyudenvastsia heidän kommenttinsa ovat. Odotan mielenkiinnolla, miten Timo S ja puolueensa suhtautuu Kiemunkiin ja hänen ”anteeksipyyntöönsä”. Voi hyvät ihmiset, onko meidänkin kumttuuriin pesiytymässä tapa, jolla julkisella ”anteeksipyynnöllä” saa ”synninpäästön” ja voi jatkaa entiseen malliin, mitään katumatta?

 4. Atte

  Kiemunki ei vielä ole oppinut, että kaikki nettiin menevät asiat myös jäävät sinne. Hän on poistanut tuon tekstin.

  • stunned

   Kun unelma on… löytyy helposti Googlen välimuistista.

   https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Bp3riOnYnaMJ:terhikiemunki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214378-kun-%25E2%2580%259Dunelma%25E2%2580%259D-on-saavutettu-on-myohaista-katua+&cd=1&hl=en&ct=clnk

   Viimeisen 30 päivän aikana terroristit ovat tehneet 23 pommi-iskua 22 maassa, 1018 ihmistä on kuollut ja 2008 haavoittunut. Brysselissä, Euroopan ytimessä kamppailee viimeisen iskun jäljiltä hengestään ihmisiä kolmevuotiaasta lapsesta ikäihmisiin. Ainakin 34 ihmistä on jo kuollut. Yhdysvaltojen ulkoministeriö varoittaa kansalaisiaan Euroopan-matkailusta ja muslimitahot juhlivat onnistunutta iskua.

   Suomessa poliitikot ja media kilvan muistuttavat jokaisen muslimiterroristin teon jälkeen, ettei sillä ollut mitään tekemistä islamin kanssa. Ei saa antaa pelolle valtaa, he sanovat. Heidän mielestään suurin uhka maassamme on rasismi ja vihapuhe. Sisäministeri myöntää että maahan on saapunut kymmeniä terroristeja, viranomaisten arvio on paljon karumpi. Löydettyjä terroristeja tuodaan käräjäoikeuteen josta heidät lasketaan vapaalle jalalle. Samoin vapautuvat kaikki raiskaajat ja muut rikolliset. Ja kirkko ottaa suojiinsa kaikki laittomasti maassa olevat – uutisoidaan.

   Suomessa kohistaan ja pöyristytään somepäivityksistä. Ei suinkaan kaikista, ainoastaan ”rasistisista”. Kirjailija Jari Tervo on kutsunut joitakin suomalaisia ”valkoiseksi roskaväeksi”, somalialainen keskustan poliitikko Hussein kirjoittaa kantasuomalaiselle yksityishenkilölle ”Syö paskaa ja kuole”, hauska koomikko Andre Wickström kommentoi ulkoministerin rukousaamiaista ” Toivon että Jesus ilmestyy ja tappaa kaikki” ja Vantaan demarinuorten varapuheenjohtaja Kamal Palani Jafi kehottaa twiitissään aseelliseen vastustukseen rasismia vastaan. Ja monia muita. Nämä kaikki on suvaittava. Näistä ei tehdä lööppejä, ei pöyristytä, ei tehdä pilkkalauluja eikä pilakuvia. Sen sijaan luodaan väkisin mielikuvia ihonvärin tai syntyperän perusteella pakolaisia pilkkaavista isänmaallisista – jos tuota sanaa enää sallitaan edes käytettävän. Vastakkaiselle puolelle lööppeihin tuodaan lasten maahantuonnilla rahastava SDP:n markkinointiammattilaisen tummaihoinen poika, jonka esitettyä kohtelua riennetään valtionpäämiestä myöden paheksumaan.

   ”Monikulttuurisuuden unelmasta” eri mieltä olevista ihmisistä halutaan kerta kaikkiaan päästä eroon, kaikki keinot ovat sallittuja. Suomalaisille näytetään kovalla kädellä miten käy jos he uskaltavat ihmetellä sitä, että Suomessa ei enää saisi nauttia omista perinteistä, kuten joulunäytelmistä ja suvivirrestä koska ne saattavat loukata muslimeja; että kaupoissa pitäisi olla sianlihalle eri myyntitiski koska se on muslimien mielestä saastaista tai että lapsi ei saisi käyttää koulussa leijonakorua koska se on liian isänmaallinen symboli. Mutta ”meidän vääräuskoisten kulttuurimme” voidaan valjastaa tukemaan uusien kulttuurien tarpeita loputtomasti. Jos menet sitä ihmettelemään, niin sinut kivitetään kuin hunnutettu nainen Bagdadin torilla, jossa kaikki läsnäolijat ovat samaa mieltä siitä että teit rikoksen.

   Suomeen ja koko Eurooppaan rantautuu kulttuuri, uskonto ja laki jolle julmuus vääräuskoisia kohtaan on itsestäänselvyys. Se alistaa häikäilemättömästi kaiken alleen. Se vaatii vaan ei suvaitse. Ei ole maltillista islamia, on vain yksi islam. On vain yksi Koraani jonka mukaan jokaisen muslimin tulee elää. Vanha Eurooppamme ei pääse terrorismista niin kauan kuin suvaitsemme ja hyväksymme islamin opit. Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta tässä ajassa kaikki Euroopan terroristit ovat muslimeja.

   Eivätkö sateenkaariväki ja feministit tiedä miten heidän käy kun islam valtaa maan? Ovatko he ihan tosissaan kun marssivat unelmansa puolesta? Kumpi puoli heidän oikeuksiaan puolustaa kun joudumme lopulta taistelemaan isänmaamme ja kulttuurimme puolesta?

   Kaiken kohtaamani vihan, pöyristymisen, paheksunnan ja pilkan jälkeen olen entistä vakuuttuneempi, että minä en halua islamin valtaavan maatamme. Minua ei hävetä, enkä pyydä anteeksi että en halua maahamme yhtään muslimia joka ei ole valmis luopumaan tämän alistavan ja väkivaltaisen uskonnon vaatimasta kulttuurista saadakseen oikeuden vieraanvaraisuutemme hyväksikäyttöön. Joka ei ole valmis kertomaan lapsilleen että Suomessa ei saa kuolemantuomiota luopumalla islamista ja joka ei opeta lapsiaan kunnioittamaan kulttuuriamme ja lakiamme sekä elämään niiden mukaan.

   Kun Suomeen on tunkeuduttu ja kansa alistettu – kun vääräuskoiset on tapettu – naiset ja lapset raiskattu, moskeijat on pystytetty ja demokratia kukistettu, kysyn teiltä jotka tämän halusitte, samoilla sanoilla joilla minulta on tivattu: ”Hävettääkö? Pyydättekö anteeksi?” Olen pahoillani, silloin se on myöhäistä.

   • Heli Heikkinen

    Siitä hämmästyttävän taidokas tuo Kiemungin kirjoitus kyllä on, että joka ainoaan lauseeseen on mahdutettu vähintään yksi asiavirhe, vääristely, asiayhteydestä irrottaminen tai tahallinen väärinymmärrys.

    Muutenkin teksti on tyylillisesti sen verran hiottua, etten usko Kiemungin kapasiteetillaan siihen itse ja yksin kyenneen. Fiksummat rasistit löytyvät kulissitollojen takaa.

 5. E Arola

  Hei Sakari! Kiitos hienosta blogista ja tärkeästä työstäsi. Olen saanut mielikuvan, että olet tarkka faktoista, joita kirjoitat. Siispä vinkkaan sinulle tästä Ylen uutisesta, jonka mukaan Ylivieskan kirkon poltosta epäilty ihminen ei ole tunnustanut tekoaan:

  • Saku Timonen

   Kiitos. Tämä uutinen ilmestyi vastan blogin kirjoittamisen jälkeen, joten julkaiseminen on paikallaan. Pitänee muokata blogitekstiäkin vastaamaan uusimpia tietoja.

 6. Teemu Laitinen

  Se on sitten virallisesti kevät, kun avohoitolaitokset lähettävät potilaat kotiin.

  • Riitta Häkkinen

   Paheksun taas Rmielenterveyspotilaiden kustannuksella naureskelua.
   Suurimmalla osalla meistä on jossakin kohtaa elämässä mielenterveydestä huolta, enemmän tai vähemmän…

   voimakkaammin minua kuitenkin huolestuttavat ennakkoluuloiset ja rasistiset mielensisällöt joukossamme: niihin ei ole tehokasta hoitoa.

 7. Jyri Mikkola

  Halla-Ahon ”mestari” on todella ”hieno” arvonimi – mestariksi kutsuttiin myös Adolf Eichmannia Natsi-Saksassa…

 8. Marko Manninen

  Todellakin, samana iltana otettiin kiinni kantasuomalainen mies. Joku paikallinen nainen osasi jo uutislähetyksessä kertoa, että teko liittyy viime aikoina lisääntyneeseen rasismiin. Kenen opetuslapsiin hän siis kuuluu?

  Ääliöpyromaaneja ja kirkonpolttajia liikkunut ”aina”, mutta nyt heillä onkin rasistinen motiivi?

  • stunned

   Suomessa on aina poltettu kirkkoja jo kauan ennen persuja ja pakolaiskriisiä. Puu palaa kuin pyromaanitkin.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kirkkopaloista

  • Minna Ylitalo

   ”Joku paikallinen nainen osasi jo uutislähetyksessä kertoa, että teko liittyy viime aikoina lisääntyneeseen rasismiin.”

   Raja Kiinni -ryhmä on laittanut tuollaisia huhuja omin pikku kätösin liikeelle. Turha sen jälkeen parkua uhriutuneena, jos joku toistaa heidän omia sanojaan.

   Tuhopolttajaa on ryhmässä juhlittu ja ymmärretty: ”Kansa reagoi arkkipiispan kannanottoon!” Ja: ”Tällä henkilöllä on paha olla ja se purkautui näin..ketähän saamme kiittää..” näin hyvin tuhopolttajaa ymmärtää Tikkurilan kirkon polttamisella itsekin uhkaillut Martta Petman.

   Ryhmä siis ottaa itselleen kyseenalaisen kunnian tuhopoltosta, vaikka kukaan ei vielä edes tiedä mitä pyromaanin mielessä on liikkunut.

   • Marko Manninen

    Jos sait tekstistäni käsityksen, että minä ”parkuisin uhriutuneena”, olet tulkinnut tekstini erittäin pahasti väärin.

    Jos Rajat Kiinni-ryhmä on tekoa ylistänyt, ei se silti tarkoita, että tekijä olisi heidän ”edustajansa”. On vain mielestäni sairasta, jos (ihan kumpi puoli tahansa) liittää kaiken maahanmuuttopolitiikkaan.

    Suomalainen mies poltti suomalaisen kirkon, koska on rasisti?

    Poliisi varmasti tutkii asiaa, kuten tapana on. Toistaiseksi motiivia ei ole löytynyt ainakaan rasismista:
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/201603280140821_uu.shtml

    • Minna Ylitalo

     En puhunut nimimerkistä Marko Manninen, vaan RK-ryhmästä.

     ”Suomalainen mies poltti suomalaisen kirkon, koska on rasisti?”

     Tuskin se oli motiivi, mutta Rajat Kiinni- ryhmässä näköjään löytyy innostusta tähän teoriaan: ”Tämä kolmekymppinen mies oli tuohtunut siitä, että kirkko jakaa rahaa maahamtunkeutujille. Palava vastalause.” Itseään siis saavat syyttää, jos joku päättelee fundispatriootin olleen kostomatkalla.

     Vinksahtaneet ja häiriintyneet ihmiset ovat polttaneet puukirkkoja ennenkin, mutta niihin maailman aikoihin en muista kenenkään kansalaisen suhtautuneen kyseiseen rikokseen näin mauttomasti.

 9. Turo Mustakallio

  Toki kyseessä on rasistinen teko:
  – Jeesushan oli tumma palestiinalainen eli syyrialainen.

 10. Jari Kähkönen

  Terhi Kiemunki oli ulkona politiikan pääsarjasta sillä hetkellä, kun lähti Sebastian Tynkkysen eli tuon mokoman Ajatusten Tynen kelkkaan männäsyksynä. Vaikea sanoa, että onko ajankohtainen asia jatkoa tuon teon ilmentämälle ilmeiselle tyhmyydelle vai ihan silkka Blaze Of Glory siten kuten tekijänsä profiiliin erityisesti sopii. Ehkä sillä ei ole mitään merkitystä? Sitten on, jos persexitin vakiokaavasta poiketen tämä hahmo jää sittenkin henkiin sanan poliittisessa mielessä tai jos hän onnistuu sytyttämään palamaan sen vihan&pahan olon mikä kansassa ilmeisesti on.

  Vaan onko sittenkin yliarvioitu tilanteen vakavuus, koska pyritään tuomitsemaan asiassa näkyvissä oleva vihan poliittis-taloudellinen hyväksikäyttö? Näin siis siksi, koska eletään arkipyhistä koostuvaa pitkää viikonloppua eikä tavanomainen mediallinen akanvirta tehnyt tehtäväänsä. Niin ja paloihan siellä Pohjois-Pohjanmaalla se kirkkokin. Mutta ei se silti muuta sitä miksikään, että täkäläisen välinpitämättömän mentaliteetin vuoksi kansan vihan laajempi syttyminen ei ole todennäköistä ja varsinaiset rivitkin ovat kohtalaisen pienet. Siis ne hardcorerasistit, ihmisvihaajat sekä muut sensellaiset ihan totaaliset hylkiöt. Ei tämä leviä ellei niille tule keinoja palkita ja rangaista, sitä ennen yleisö lähinnä töllöttää apatiassa, vahingonilossa ja uteliaisuudessa kukin oman ongelmatiikkansa mukaisesti.

  Kun Kiemunki saa sen uloslentonsa niin porukka hajaantuu, sillä tylsistyneisyys voittaa. Aika usein tämä sangen hiljainen ja nolo lopputulos taitanee tulla huomionkipeille yllätyksenä. Todellisuustarkistus on kallis asia, ei se ilman ylösnostoa synny mitä Sakarin bloggaus omalta osaltaan palvelee. Siihen sopii kysymys, että mitäs sitten kun väkivaltakoneiston mylly hörähtää käyntiin. Valtiovaltaa kun ei ole a) syrjäytetty b) viety sen uskottavuutta c) se ei ole muuten tullut toimintakyvyttömäksi. Tämä on tarpeellinen muistutus niille laumasieluille, jotka vihassa ja pahassaolossaan toivovat todeksi sitä mitä ei ikinä tule tapahtumaankaan. Tuskin edes tietävät, että mitä se sellainen vallankumouksellinen tilanne edes tarkoittaakaan.

 11. stunned

  Suvivirrellä ratsastaminen on jo vanha virsi, jolla ei ole mitään tekemistä muslimien kanssa. Suomen vapaa-ajattelijat, suomalaiset ateistit, ovat vaatineet laulun kastroimista.

  Puheenjohtaja Mustafa Kara Tampereen Islamin Yhdyskunnasta on seurannut keskustelua harmistuneena. Häntä ärsyttää, että muslimit kytketään aina mukaan. Pitkään Suomessa asunut Kara ei ole koskaan kuulut yhdenkään muslimin haluavan kieltää virren laulamista.

  – Joka vuosi sama asia lämmitetään ja heti ensimmäisenä tulee mieleen muslimit, Mustafa Kara sanoo.

  – Kyseessä on kuitenkin vapaa-ajattelijoiden aloite.

  http://yle.fi/uutiset/muslimiyhteiso_suvivirsi_ei_ole_meille_ongelma/7156584

  • Petri Sakkinen

   Suomen vapaa-ajattelijat, suomalaiset ateistit, ovat vaatineet laulun kastroimista.

   Vapaa-ajattelijoiden liitto on sitä paitsi varhaisin, äänekkäin ja aggressiivisin muslimivastainen yhdistys, jolla ei juuri muuta näkyvää toimintaa ole ollutkaan moneen vuoteen.

   Suvivirsiasiassa se on kuitenkin oikeassa: luterilaisen opin mukaan virsi on laulettu rukous, joten uskonnottomien pakottaminen osallistumaan juhliin, joissa rukoillaan, on tietenkin väärin. Muslimit ja vaikkapa hindut taas ovat jumaluskoisia kreationisteja, joilla ei pitäisi olla mitään ongelmaa suvivirren kanssa.

  • Kennett Ylitalo

   Suvivirret ja aamuhartaudet oli mainio paikka osoittaa joka päivä kansalle kuinka ”tuo on erilainen ja joutuu siis olla käytävällä”, vaikka olisit kristitty… Jos et kuulu ev lut, et ole suomalainen on viesti jonka kirkko ja valtio haluaa edistää.

   Se sopii RK porukalle, siellä ei vapaa ajattelu paljoa päätä lämmitä. He eivät sano vaan sitä ääneen, niinkuin ei montaa muutakaan asiaa. Vaikka tuntuis että niillä ei oo mitää filtteriä, niillä on..

 12. Pekka Rantamäki

  Poliisi osasi Ylivieskan tuhopoltosta kertoa jo sen, että mitään rasistista tekoon ei liittynyt (toki heti seuraavassa lauseessa kertoen, että teon todellinen motiivi ei ole selvillä ja tuskin tulee koskaan selviämäänkään). Kyseessä olivat kuulemma epäillyn tekijän ”henkilökohtaiset ongelmat” eli vedotaan ns. yksinäinen susi -teoriaan. Myös Anders Breivik kuului monen mielestä ”yksinäisiin susiin; toisin sanoen hän oli mielenvikainen tekoa tehdessään, teko ei varsinaisesti ollut terrorismia, eikä tekoon täten liittynyt MITÄÄN rasistista (mitä nyt tekijä julkaisi netissä tuhatsivuisen rasistisen manifestin ja lahtasi satakunta maahanmuuttoon hyväksyvästi suhtautuvaa nuorta). Voi olla, että Ylivieskan tuhopolttajalla – kuten Breivikilläkin – on ”henkilökohtaisia ongelmia” (= mielenterveysongelmia; tuskinpa ”henkilökohtaisilla ongelmilla” viitataan talousvaikeuksiin tai parisuhdeongelmiin), mutta innoitteensa hän on saanut nykypäivän nettimaailman niin valitettavan monilta rasistisilta foorumeilta. Ja meno vain jatkuu viranomaisten siunaamana yhtä hulluna.

 13. Jari Lummejoki

  ”Mitä teette siinä vaiheessa, kun laillinen esivalta valjastaa oman väkivaltakoneistonsa tukahduttamaan kapinaa?” Toivottavasti historiaa tässä asiassa toistaa itseään, eli laillinen esivalta pistää kapinoitijat kuriin, niin kuin Mäntsälässä 1932.

  • Petri Honganmäi

   Eikös siellä Mäntsälässä ole jo yksi suurisuinen kapinoitsija, joka haluaa ”isänmaan” laittaa uuteen järjestykseen? Mitä viimeksi somessa kävin, niin meno oli ainakin Twitterissä melkoinen.

 14. Pekka Rintamäki

  Kiemungin selittelykommentit tosiaan vuotavat kuin seula.

  ”eri mieltä olevista halutaan päästä eroon”
  Tämä ilmenee esim. siten, että Tekniikan maailmassa ja AkuAnkassa ei julkaista sivutolkulla mamuälämölöä. Tai että Pankkopojan blogissa moderointi toimii. Tai että monet mediat sulkevat joistain uutisistaan kommentointimahdollisuuden koska tietävät, että tuhannesta kommentista ehkä kolme olisi painokelpoisia. He jotka lukevat ainoastaan mitävittuu olettavat, että jokainen media on älämölökelpoinen mitävitun varmuuskopio. Ja siten huonosti moderoiduilla palstoilla ei pysty keskustelemaan edes vessapaperista ilman, etteivätkö älämölöttäjät kääntäisi aihetta mamuälämölöksi. Heillä on mitävittunsa ja omat ryhmänsä naamakirjassa, mutta eivät osaa pysyä siellä.

  Uskonnonopetukset, virret yms kouluissa tosiaankin olivat tapetilla kauan ennen nykyistä maahanmuuttokriisiä ihan kotimaisin voimin.

  Kaupan lihatiski on ihan kauppiaan oma asia. Jos kaupassa käy runsaasti islaminuskoisia, niin fiksu kauppias tosiaankin laittaa sianlihan omalle tiskilleen. Minua se haittaisi yhtä paljon kuin se, että joudun hakemaan perunat eri hyllystä kuin oluet, eli ei yhtään.

  Jos on olemassa vain yksi islam, niin miten Kiemungin maailmankuvaan sopii isis- järjestö? Sen pitäisi olla tuolla alueella tarpeeton. Jos kaikki islam on yhtä ja samaa, niin miksi pitäisi vielä kuulua erilliseen järjestöön? Tuore uutinen kertoo, että Tanskasta juuri heitettiin ulos 250 ruotsalaista rähinöitsijää ja keskustelupalstoilla joilla älämölökommentit ovat sallittuja on varmana tietona, että ”ihavvarmana ovat mamuja”. Kiemungin mukaan he eivät voi olla ainakaan islaminuskoisia, koska poliisin mukaan alkoholilla oli osuutta asiassa ja islameja on vain yksi.

  Terrorismista emme tietenkään pääse eroon ennen kuin Kiemunki on saanut rajansa kiinni. Hänellä on huono muisti, koska ei muista aikaa ennen eeuuta jolloin rajat olivat enemmän tai vähemmän kiinni ja euroopassa pommiräjähdyksistä vastasivat mm. IRA, RAF, Baskit, sekä äärivasemmistolaiset/oikeistolaiset ryhmittymät.

  Moskeijoiden pystyttäminen on ihan islaminuskoisten oma asia. Suomi on täynnä paitsi luterilaisia kirkkoja, myös muutamia ortodoksikirkkoja ja katolisia, sekä jehovan todistajien valtakunnansaleja, lestadiolaisten ja helluntailaisten rukoushuoneita joten eiköhän sekaan muutama moskeijakin mahdu.

  Kiemungin puheet demokratian kukistamisesta ovat todella ristiriitaiset. Henkilön joka hyväksyy uskontona ja politiikkana vain Kiemunkilaisuuden ei pitäisi puhua demokratiasta mitään.

  • Heli Heikkinen

   Sakun blogia odotan aina kuin kuuta nousevaa, mutta kyllä monet kommentitkin ovat kuin valonpilkahduksia sumuisessa päivässä! Myös tämä. Kiitos.

  • Tiina Peltonen

   Tämä onkin parasta mitä olen lukenut aikoihin. Kiitos. Jakaisin tämän mielelläni eteen päin luvallasi somessa, mutta en tiedä onko se juridisesti mahdollista?

 15. Niko Huttunen

  ”Mitä teette siinä vaiheessa, kun laillinen esivalta valjastaa oman väkivaltakoneistonsa tukahduttamaan kapinaa?”

  Sitä ennen voisi kokeilla valaoppitunnin kertaamista, koska tässä porukassa niin moni yrittää esiintyä isänmaallis-uskonnollisena. Olennainen osa sotilasvalaa:

  ”Minä N.N. lupaan ja vakuutan kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä, olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta. Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.”

  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2000/20000741

 16. Outi Kytömäki

  Pahansuovan Kiemungin vuodatuksesta tuli hakematta mieleen amerikkalainen hurmossaarnaaja. Hänen työkalujaan ovat paatos, liioittelu ja estoton vääristely.

 17. Pekka Virtanen

  Jutussa lainattu halla-ahon juttu liittynee pilakuviin. Väittääkö täälä joku ihan tosissaan, että Islamia saa arvostella ja tehdä siitä pilaa ilman, että joutuu kuoleman vaaraan? Ilman, että mellakat räjähtää jossakin päin?

  Jeesusta (kuten mitä tahansa muutakin uskontoa) voi täysin vapaasti pilkata ja arvostella – näin kuuluu ollakkin. Tätä vapautta ei ole Islamin kohdalla!

  • jore puusa

   Miten niin ei islamia uskalleta arvostella???? Mitävittua on täynnä ala-arvoista islamin solvaamista. Samoin RajatKiinni. Mitävitussa on noin kerran viikossa pilakuva Muhammedin lapsimorsiammeen liittyen.
   Rasisti- ja fasistitahot koettavat kaikin keinoin loukkaamalla islamia saada aikaan terrori-iskun Suomeen, jotta pääsisivät hyötymään siitä poliittisesti ja taloudellisesti. Rasistit iloitsevat jokaisesta väkivallanteosta joka kohdistuu suomalaiseen tms jos on pienikin mahdollisuus että tekijä on muualta tullut. Se ilo osoittaa millaisia he ovat ihmisinä.
   Jos minun tekisi mieli…tekisin itse pilakuvan kenestä tahansa uskonnon symbolista koska tahansa mutta mieluummin kritisoin sanoin ja perustellen kuin loukkaamalla suoraan.
   Koska suora loukkaus, joka on rasistien perusagenda, ei johda mihinkään keskusteluun.
   Sekö sinusta on paras mahdollinen tilanne Pekka Virtanen tai kuka nyt lienetkin että saa vapaasti loukata ketä haluaa mahdollisimman pahasti???
   Jos pelkäämään rupeaa, kannattaa mieluummin kuin fatwaa — pelätä niitä kymmeniä kuolemantuomioita— joita mitävitun hullut jakavat kaikille erimielisille jatkuvasti.

  • Minna Ylitalo

   Pekka Virtasella meni vähän mutkat suoraksi. Porukoilla on jokin merkillinen harhakäsitys, että islamia on vain yksi ja että kaikki muslimit ovat uskovaisia. Mistä tämä simppeli mielikuva tulee? Eikö teillä ole minkäänlaista yleissivistystä? Ettekö ole matkustelleet? Ettekö tutustu ihmisiin, vaan luette näitä juttuja joiltakin nettisivustoilta?

   Otetaan nyt esimerkiksi kristinusko, pelkästään Suomessa. Meitä on katolisia, ortodoksia ja protestantteja. Protestantismin alaryhmiä ovat adventismi, anglikaanisuus, baptismi, helluntailaisuus, kveerkarit. Luterialisuudessa löytyy alaryhminä evankeliset, herännäiset, karismaattiset, lestadiolaiset, rukoilevaiset, viidesläiset, sekä luterilainen kirkko. Lisäksi on metodistit, pelastusarmeija, unitaarit, universalistit ja vapaakirkkolaiset. Tähän päälle sitoutumaton evankelisuus, uuskarismaattisuus ja ekumeeniset yhteisöt. Lisäksi kristityiksi kastetun kansan keskuudesta löytyy tapauskovaiset, kirkosta eronneet ja satunnaiset suvivirren laulajat. Näille löytyy myös ”toinen ääripää” eli hurahtaneet maallikkosaarnaajat profetoimisen armolahjoineen ja yhteisöt, jotka noudattavat uskonnollisia sääntöjään Suomen lakien rinnalla. Uskontojen Uhrit ry voi kertoa näistä lisää. Voitko siis puhua ”kristystä”? Et voi. Et voi edes puhua ”suomalaisesta kristitystä”. Yleistäminen on sula mahdottomuus. Varsinkin USA:ssa on äärikristittyjä, jotka syyllistyvät terrori-iskuihin. Ovatko he nyt sitten niitä ”kristittyjä”? Voiko kaikki kristityt suomalaiset yleistää tämän ääriryhmän mukaan äärikristityiksi terroristeiksi? Ei voi.

   Islamissakin on kristinuskon tapaan tavattomasti eri suuntia, koulukuntia, perimätietoa, sufilaisia, veljeskuntia, hihhuliryhmiä ja enemmän tai vähemmän välinpitämättömiä. Vaikka joka toisesta maahanmuuttokriitikosta on tullut yhdessä yössä varsinainen islam-expertti, niin todellisuudessa kukaan ei tiedä näistä lahkoista ja suuntauksista yhtään mitään. Ihmisen elinikä ei edes rittäisi kahlaamaan perimätietoa läpi. Näistä jotkut sunna-lahkot ja jotkut shiia-veljeskunnat tappelevat parhaillaan kuin katoliset ja protestantit muutama vuosi sitten Irlannissa. Uskonnolla höystettyä valtataistelua, johon länsimaat ovat menneet sekaantumaan. Mohammed-pilakuviin on toistaiseksi reagoinut murhanhimoisesti ryhmä kiihkoilijoita kaikista niistä 1,7 miljardista. Voit huviksesi laskea prosentin. 1,7 miljardissa löytyy myös pilvin pimein porukkaa, jota ei kiinnosta uskonasiat ja Mohammed-pilakuvat pätkääkään.

   Et voi siis yleistäen määritellä ”muslimia” sen paremmin kuin ”kristittyäkään”. Sellaista ei ole olemassakaan. On todellakin vähän eri asia onko joku krititty tai muslimi syntynyt ajatusmaailmaltaan ”uuskarismaattinen” vai ”kirkosta eronnut”. Eli se siitä yleistämisestä.

 18. Antti Kautiainen

  Siis.. Ei halla-aholaisile riitä muslimien tuhoaminen. Heidän jälkeensä hyökätään suvakkien ja muiden heikomman aineksen jälkeen ja mahdollisesti hyökätään Venäjälle Suur-Suomen nimissä. Kaikki toimii kuten Saksan 3. valtakunnassa – jatketaan niiin pitkälle kuin päästään omia uhraten oman egon ja vallanhimon alttarilla.

 19. Tiina Peltonen

  Näissä rk-, mv- ja yms ryhmissä edelleen järsii, kun muka puolustetaan kristinuskoa ja suomalaista kulttuuria. Enpä ole pahemmin nähnyt kirkkokansan joukossa näitä em. ryhmiä kiitospaitoineen.

  Omassa tuttavapiirissäni on myös muutama tällainen valitettava tapaus, jotka ovat nyt heränneet puolustamaan ”perinteisiä kristillisiä arvoja”. Kysyttäessä eivät tosin ole osanneet tarkentaa mitä ne arvot käytännössä ovat, joita puolustavat? Muutamalle olenkin joutunut toteamaan: ”Sinähän olet kehunnut aina eronneesi kirkosta, joten ole nyt hiljaa tai liity takaisin. Puolustusoikeus on vain kirkollisveroa maksavilla”.

  Samoin ko. kansanryhmällä on täysin epäselvää mitä on se puolustettava suomalainen kulttuuri kokonaisuudessaan, jos pää täyteen juhannuksena on ykkössijalla, ja se toteutuu. Mikä on se kulttuuri, jota muslimit uhkaavat? Ryyppääminen? Joku viisas joskus sanoi, että jos kulttuuri tuhoutuu, niin se ei ollut säilymisen arvoinen.

  Ei, Maamme-laulua ei säveltänyt kukaan suomalainen, eikä Sibelius ollut ruotsalainen….

  PS. Jokin sinällään on aina ärsyttänyt minuakin Suvi-virressä. Luulen sen johtuvan liian maallisesta sanoituksesta. Uskonto ja varsinkin sen puute ovat vakavia asioita.

 20. Heikki Knuutila

  Ylivieskalaisena oli vastenmielistä seurata riekkumista kirkonpolton ympärillä ja se paljasti juuri sen, että sisältö sanoille/arvoille ”Koti, uskonto ja isänmaa.” on hämärtynyt pahemman kerran. On tahoja, jotka määrittelevät näitä aina juuri senhetkiseen tarpeeseensa. En ole mitenkään erityisen ”kirkollinen” ihminen ja yllätyinkin siitä miten henkilökohtaiselta tuo menetys tuntui ja tuntuu yhä. Aivan kuin ihminen olisi kuollut. Se on varmaankin hyvä havainto omasta itsestään. Arkkipiispa toimii juuri niin kuin kirkollisen johtajan tuleekin – ei hän uhkaa yhteiskuntaa laittomalla kapinalla, mutta tuo kristillisyyden arvot kyllä esille. Ylivieskassa on ollut polttopulloiskuja, perusteettomia ilmiantoja, yliajoja ym. – pariin vuoteen valtakunnallisesti ainoa ”positiivinen” uutinen on ollut paikallisen hiihtäjän doping-käry. Ja siinä todellakin mittakaava on aivan toinen kuin em. asioissa. Kirkonpoltto lienee melko varmasti umpikujaan ajautuneen miehen itsekäs teko. Niitä olivat myös joitakin aikoja sitten tapahtuneet useammat perhesurmat ja mietein silloin, että onko meille kantasuomalaisille miehille liian vaikeaa sanoa toiselle ”Sulla ei varmaan mene nyt oikein hyvin? Miten voin auttaa?!” Mutta muu Suomi ja maailma – älkää tuomitko ylivieskalaisia liian lujaa näiden viimeaikaisten tapahtumien johdosta. Valtaosassa tämän alueen kansaa on valtavasti ja aivan loistavalla tavalla perinteisiin arvoihin nojaavaa voimaa!

Kommentoi »

Comments are closed