Oikeus vai oikeusmurha?

Salolainen käräjäoikeuden lautamies Jani Salomaa (ps) sai potkut tehtävästään nettikirjoittelunsa takia. En aikonut enää asiaan palata, mutta koska Salomaa itse pitää oikeuden päätöstä farssina, niin palautan mieliin mistä koko jupakassa oli kysymys.

Helsingin Sanomat julkaisi erottamisesta viime torstaina sikäli omituisen uutisen, että siinä mainittiin minun nimeni, mutta ei Salomaan. Harvoin näkee oikeuden päätöstä käsittelevää lehtiartikkelia, jossa uhrin nimi mainitaan, mutta ei tekijän.

Tässä kuitenkin Salomaan itsensä julkaisema kuva Salon Seudun Sanomien jutusta. Teksti näkyy epäselvästi, mutta kyllä siitä pääasian ymmärtää.

12439444_1000063086748493_7362265384713711649_n

 

Yritetään selkeyttää kuvaa vähän:
salom

Farssi, oikeusmurha, vääriä tietoja, tekaistuja kuvakaappauksia, rikosilmoitus tulossa. Kovia puheita.

Salomaa väittää nyt, että ei ole itse kirjoittanut Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä minua solvaavia kommentteja nimellä Janimatti Salomaa. Minä taas muistan oikein hyvin, että juuri niihin aikoihin tuon ryhmän yhtenä ylläpitäjänä toimiva Jani Salomaa sai muutaman päivän julkaisukiellon Facebookiin. Asiasta ilmoitti Rajat kiinni-ryhmässä 26.12.2015 Janimatti Salomaa, joka kertoi ottaneensa Janimatti-varaprofiilin tilapäiseen käyttöön muka minun masinoimani ilmiantokampanjan takia.

rajat-kii-26-12-15-1

Todennäköisesti tuotakaan päivitystä ei enää löydy ja Salomaa väittänee senkin väärennetyksi. Itse solvauskirjoitukset ovat kuitenkin tallessa ja ne löytyvät tästä blogijutustani. Juuri tätä juttua käräjäoikeudessa on luettu ja sen kuvissa näkyvistä kirjoituksista seurasi erottaminen.

Tekstien tyyli on kovasti tuttua. Sitä voi verrata vaikkapa täällä ja täällä näkyvään. Täsmälleen samaa henkilöön käyvää arvostelua ilman ensimmäistäkän asiaperustetta. Jurristiksi sanominen ja nimeni S-kirjaimen korvaaminen §-merkillä ovat Salomaan tavallista tyyliä. Kirjoittelu on ollut täsmälleen samanlaista jo tammikuusta 2012 lähtien.

Kun ihminen ylläpitää yli sataa ryhmää ja ties kuinka monta profiilia, niin kaipa on vaikeaa muistaa mitä minnekin on tullut kirjoiteltua milloin milläkin nimellä. Kirjoitustapa kuitenkin paljastaa armotta kirjoittajan ja kirjoitettuahan löytyy netistä paljon.

Toki Salomaalla on oikeus kritisoida oikeuden päätöstä ja tehdä vaikka kuinka monta rikosilmoitusta. Oikeuden sanominen farssiksi tuskin edistää paluuta takaisin saman oikeuden lautamieheksi, mutta saattaa hyvinkin edistää poliittista uraa. Salomaahan on erittäin aktiivinen juuri muukalaiskammoisessa ja rasistisessa Rajat kiinni-liikkeessä, jonka jäsenkunta suhtautuu avoimen vihamielisesti myös oikeuslaitokseen ja koko yhteiskuntaan. Uusi julkisuus saattaa tuoda hänet taas jopa tv:n ajankohtaisohjelmiin keskustelemaan vakavasti otettavana poliittisena toimijana, vastavoimana lailliseen menoon uskoville kansalaisille. Nettikiusaajana aloitettu poliittinen ura on joko vahvassa nousussa tai syöksylaskussa.

Saa nähdä miten kauan Perussuomalaiset jaksavat katsoa tällaista toimintaa. Käräjäoikeuden lautamiehen erottaminen sopimattomana tehtävään on erittäin harvinaista ja äärimmäisen häpeällistä sekä henkilölle itselleen että hänet nimittäneelle puolueelle. Vielä häpeällisempää on, että ihminen ei edes myönnä mokanneensa, vaan etsii syyllisiä kaikkialta muualta paitsi peilistä.

PS

Minä en muuten ole lähettänyt yhtään viestiä tai muutakaan postia Varsinais-Suomem käräjäoikeudelle. Sen sijaan kolme minulle tuntematonta henkilöä on ilmoittanut niin tehneensä. Joidenkin kansalaisten oikeustaju ja tuomioistuinlaitoksen kunnioitus ovat vielä kohdallaan.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Nimi ei takaa kommentin näkyvyyttä.

 

Kommentit (14)
 1. Heikki Tunkkari
  30.3.2016, 13:07

  Toinenkin vastaava tapaus on menossa Seinäjoella. Kyseinen Valtamäki on perussuomalaisten valtuutettu, kansanedustajaehdokas ja pyrki muistaakseni myös puoluesihteeriksi. http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/herastuomari-tyrmää-valtamäen-käytöksen-1.1569378
  Toki tuohon liittyy paljon muutakin, mutta tuossa osa.

  1. Minna Ylitalo
   30.3.2016, 19:53

   Erkki Valtamäki (ps) myös levitteli perättömiä huhuja, joiden mukaan Kauhavan vastaanottokeskuksesta olisi löytynyt pommintekovälineitä. Käsittämätöntä, että nettirollit saavat Suomessa toimia kaupunginvaltuutettuina ja lautamiehinä.

   http://yle.fi/uutiset/poliisi_tyrmaa_huhut_pommintekovalineista_kauhavan_vastaanottokeskuksessa/8465189

 2. Suosittelen Salomaalle muuttamista rauhallisempaan paikkaan. Sellainen löytyy mm. Kellokoskelta. Siellä on valmiina jo korkea verkkoaita tontin ympärillä. Eipä pääse ulkopuoliset häiritsemään, panettelemaan eikä uhkailemaan!

Kommentointi suljettu.