Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Teräksinen katse ja valkoinen Suomi

Mustanaamion katse jähmettää tiikerinkin. (Vanha viidakon sananlasku) 

Odinin soturit ovat selvästi lukeneet Mustanaamiota, sillä he päättivät musertaa Joensuussa järjestetyn antirasistisen mielenosoituksen pelkällä katseella. Nämä sankarit ovat Mustanaamion linjoilla ja kohta varmaan vanha joensuulainen sananlasku sanoo, että Odinin soturin katse saa suvakin paskantamaan housuunsa.

Linkin lyhyt videoklippi kertoo kaikien oleellisen. Teennäisen tuimailmeiset Odinin soturit lähtevät liikkeelle juuri silloin, kun taustalla kuuluu ”Jos ihmiset osaisivat käyttäytyä kunnolla…” Tarkoitus on selvästi luoda uhkaavaa ilmapiiriä. ”Me panemme naamat mieleen, me tiedämme keitä olette.” Sille ei kuitenkaan mahda mitään, että touhu näyttää enemmän lapselliselta kuin uhkaavalta.

Valkoisen Suomen puolesta taistelevat Odinin soturit osallistuivat uusisänmaallisen Itsenäinen Suomi ry:n järjestämään tilaisuuteen. He siis turvaavat naisiamme kaduilla tuijottamalla synkästi antirasisteja. Jossain vaiheessa juovuksissa ollut mies yleisöstä halusi tuoda esiintymislavalle Mannerheimia esittävän taulun, ja tämän tilaisuuden järjestäjät myös sallivat.

Järjestäjien ja osanottajien kannattaisi lukea Mustanaamion sijaan Suomen historiaa. Mannerheimin valkoinen Suomi tarkoitti poliiittisesti valkoista Suomea, ei ihonväriltään valkoista. Todennäköisesti Mannerheim kosmopoliittina ei nykyisin piittaisi tipan vertaa ihmisten ihonväristä.

Sen sijaan hänen poliittisesti valkoinen Suomensa toteutettiin niin väkivaltaisesti, että tapaa voi verrata Isisin toimintaan. Hennalan vankileirillä tapettiin keväällä 1918 mielivaltaisesti ja ilman oikeudenkäyntiä yli 200 naista, joista nuorimmat olivat lapsia.

Tämän puhdistuksen arkkitehdit Lauri ja Martti Pihkala elivät loppuikänsä arvostettuina kansalaisina, kuten tekivät myös myös varsinaiset pyövelit. Nykyisin heidät tuomittaisiin joukkotuhonnasta elinkautiseen vankeuteen.

Tuon verran pitää tuntea historiaa ymmärtääkseen tämän merkillisen uusisänmaallisuuden ilmenemismuotoja. Jo vuosikausia ovat pahimmat hörhöt uhonneet kansalaissodan satavuotisjuhlasta, jonka kunniaksi jatketaan tappamista siitä, mihin vuonna 1918 jäätiin. Nyt nämä tärähäneet ovat saaneet seurakseen erilaisia isänmaallisuuden nimiin vannovia porukoita, jotka haikailevat paluuta valkoisen Suomen alkuaikoihin.

On Sinimustien työtä jatkava fasistinen Suomen Sisu, jota johtaa hallituspuolueen kansanedustaja Olli Immonen ja jonka piiripäällikköinä heiluvat mitä kummallisimmat tapaukset James Hirvisaaresta, Jani Salomaasta ja belgialaisvahvistus Freddy van Wonterghemistä lähtien. Hirvisaari ja van Wonterghem on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja Salomaa on erotettu nettikirjoittelunsa takia käräjäoikeuden lautamiehen tehtävistä. Ilmeisesti tällaiset asiat katsotaan Suomen Sisussa isänmaallisiksi ansioiksi.

On Rajat kiinni -liike, joka maahanmuuttajien vastustamisen lisäksi on mielestään kovasti isänmaallinen. Leijonavaakunat, Suomen liput ja avoimen väkivallan ihailu tuhopolttoihin ja murhiin asti kuuluvat heidän keskustelunsa vakioaiheisiin. Yhteistä kaikille tuntuu olevan vain se, että he sekoittavat isänmaallisuuden, historian ja muukalaisvastaisuuden omiin väkivaltafantasioihinsa.

On jopa yksi hallituspuolue, jonka kansanedustajista monet sekoittavat historian, isänmaallisuuden ja maahanmuuttovstaisuuden vastenmieliseksi puuroksi.

Sitä minä taas kerran ihmettelen, että ketkä ovat heidän asiansa päärunnareita ja millaisen Suomen he aikovat näiden epämääräisten sotajoukkojensa avulla tehdä.

Tuohon tuijottamiseen palatakseni: neuvon Odinin sotureita harjoittelemaan tuijotuskilpailua kissan kanssa. En tiedä kenenkään pärjänneen kissoille siinä lajissa.

***

Ja ruvetkaa nyt vähitellen uskomaan, että tänne kommentoidaan vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Törkeyksiä ei julkaista koskaan.

Kommentit (33)

 1. Osku Alajoki

  Odinin poikien tuijotuksessa on samaa jylhää voimaa, mitä Hypnoottis-magneettisen katseen SM-kisoissa on nähty!

 2. Marjo Hämäläinen

  Kyllä mun havaintoni mukaan sillä meidän Rakkauden vastamielenosoituksen puolella ( siis sillä parissa päivässä kasaankerätyllä) oli esiintymisessään paljon väkevämmät ja motivoituneemmat henkiset voimat, kuin konsanaan noilla ”tuijottelijoilla”.
  Sen verran kerkisin demarkaatiolinjan kummaallakin puolen fiiliksiä haistella…

 3. Jarno Laivola

  Varsin yleisesti on tiedossa, että Suomen Punainen Risti on määrätietoisesti ja pitkään toiminut suvaitsevaiuuden äänitorvena. Vaikka vastamielenosoitus olikin jossain määrin nolotuttavaa perseilyä, pidän kuitenkin kauniina elettä, jossa SPR:n pitkäaikaisimman puheenjohtajan muotokuva päätettiin tuoda keskelle antirasistien tapahtumaa. No, olisihan sen tietty voinut tehdä selvinkin päin, mutta meidän suomalaisten on tunnetusti joskus vaikeaa esiintyä julkisesti.

  • Pekka Rintamäki

   Tämä. Lisäksi nimeään kantaa myös lastensuojeluliitto joka Ylpön johdolla perusti suomeen mm. neuvolajärjestelmän. Jostain syystä en saa Odineista semmoista mielikuvaa, että heistä olisi moiseen.

   Sata vuotta sitten jokainen odin olisi ollut ”punainen”. Köyhällä, kouluja käymättömällä ja maattomalla kun ei torppariyhteiskunnassa ollut varaa leikkiä porvaria.

   Nykyään sosiaaliturva on puutteistaan huolimatta niin hyvä, että köyhätkin voivat äänestää kokoomusta.

 4. Martti Orre

  Jotain surkuhupaisaa historiantuntemusta on siinäkin, että lavalle roudataan Mannerheimin – miehen joka oppi suomen kielen vasta yli 30-vuotiaana – kuva suurena isänmaallisuuden osouituksena.

 5. Merja Nurmi

  Ei heille tullut mieleen, että tekivät itsensä taas kerran naurettaviksi? Eikö tuota tragikomediaa ole jo esitetty tarpeeksi kauan?

 6. Pauli Hyvölä

  Matti Orre: ”Jotain surkuhupaisaa historiantuntemusta on siinäkin” jne. Jep. Kaiken lisäksi Mannerheim palveli enimmän uransa tsaarin Venäjän armeijassa, mutta sai potkut 1. maailmansodan aikana. Piti löytää leipäpuu. Hän pyrki ainakin Ranskan Muukalaislegioonaan muttei päässyt. Suomessa hän toteutti saksalaisten avulla punaisten joukkomurhan. Mannerheim myös valitteli ulkomaalaisille ystävilleen, ettei hänen iässään voinut enää valita Suomea parempaa kotimaata. Sotien jälkeen hän jätti Suomen loppuiäkseen. Siinäpä oikea perussuomalainen sankari.

 7. Petri Honganmäi

  Lähi-itä ja islam kaikkinensa lienee se todellinen piikki ”isänmaallisten” lihassa. Kenties fanaattisimpien joukkoon mahtunee myös muista maista tulleiden yrittäjien vihaajiakin.

  • Pauli Hyvölä

   Työministeriön jo vanhahkon tutkimuksen mukaan yksi tärkeä motiivi oli kilpailu sosiaaliturvasta. Pelättiin – ei suinkaan että mamut vievät itseltä naiset tai työpaikat – vaan mm. toimeentulotuet.

   Ihmettelen työpaikkakilpailuakin motiivina. Kait herrakansan edustajien pitäisi pärjätä sille itseään ”heikommalle ainekselle”? Ai niin, nehän polkee liksat ja saa työpaikat vain siksi. Ay-liike yrittää pitää huolen palkoista ja vasemmisto kaikkien sosiaaliturvasta, mutta nehän ovat niitä pahimpia pahiksia heti mamujen jälkeen näiden herrarodun edustajien mielestä.

   Vasemmisto ja valistunut oikeisto haluaisi tarjota näille odineillekin ilmaiseksi niin hyvän koulutuksen kuin koskaan haluavat ja jotta he pärjäisivät työpaikkakilpailussa Suomessa ja ihan missä tahansa. Ei kelpaa tuokaan hyvä, vaan hehän arvostelevat Suomen liian hyvää koulutustasoa ja vaativat ulkomaista pääomaa edustavan EK:n harhauttamina koulutettaviksi lisää sorvareita ja ompelijoita.

   Eli lisää käsiä huippuosaamisen sijaan ihan vaan siksi, että esimerkiksi Nike voisi ompeluttaa kenkänsä Pakistanin sijaa Suomessa Pakistanin palkkatasolla. Odinit haluavat laskea elintasoa täällä, jotta jenkkikapitalisti saisi voittonsa. Vaan mitä hittoa, jenkit ovat ihan peestä, niinku, näiden fasistien ja natsien mielestä. ”Paitsi että jenkit vihaa rättipäitä ja Delta Forcen sniperit ampuu niitä päähän. Ja jenkit tukee ihan kybällä Israelin jutskuja, jotka kans vihaa rättipäitä. Jutskut pitäisi laittaa uuniin.” Saatana, sillälailla.

 8. Henry P

  Olen miettinyt että voiko kansallistunnuksen häpäisystä nostaa syytteen? Lipun väärinkäyttö on rangaistava teko sen kyllä tiedän. Mutta entäs leijonavaakunan käytöstä rasistisessa tai muuten tiettyä kansanryhmää vastaan suunnatussa toiminnassa? Onhan se kerrassaan omituista että oman maan kansallistunnuksen käyttö leimaa nykyään kansalaisen väärään kategoriaan, ja nimenomaan siihen ikävään kategoriaan. Osaisikohan joku valottaa tätä asiaa.

  • Minna Ylitalo

   Henry P. Kyllä sen eron huomaa kansallistunnuksen käytön yhteydessä. Ei Suomen identiteetti ole noin heikoissa kantamissa, että antaisi yhden örisevän maastohousu-katujengin omia lipun ja leijonat.

   • Pekka Rintamäki

    Pate Mustajärvi jokunen vuosi sitten riisui leijonakorun kaulastaan syystä, että siitä tuli negatiivisia mielleyhtymiä sakkiin jonka kanssa hän ei tahdo olla tekemisissä.

    Mikä on ikävää koska mielestäni jellonakoru Paten kaulassa suomirokin suurlähettiläänä Popeda- nimisessä bändissä on jellonakorulle just oikea paikka eikä sitä voi sotkea rasismiin.

 9. Minna Ylitalo

  Myös Soldiers of Odin facebook-sivusto on todellakin muuttunut siitä, mitä se aluksi oli. Jokainen kai muistaa miten odinit olivat olevinaan huolestuneita perheenisiä iltalenkillä ja jonkinlaista asiallista kulissia sentään yritettiin pitää yllä. Nyt ryhmä heijastaa pelkkää turhautuneisuutta, rasismia ja tositoimen puutetta. Ryhmässä vouhkataan Etelä-Afrikan sisäisistä asioista ja päivitetään ulkomailta islamkammoista materiaalia, sillä Suomessa ei ole mitään asiaan liittyvää toimintaa (keksittyjä juttuja lukuunottamatta). Livenä kokoonnutaan enää vain korkeintaan grillille pahoinpitelemään, RIP natsi-idoli Horst Wesselin surumarssiin tai Joensuun torille tuijottamaan Kyllikkejä teräksisesti.

  • Pauli Hyvölä

   Tässä sellainen huolestunut perheenisä, kuulostaa odinilta: ”Sipilä sanoi eilen Kouvolassa Ylen mukaan, että keskustelu [katupartioista] on saanut ”ylisuuret mittasuhteet”. Poliisivaltuuksia kansalaispartiot eivät voi ottaa käsiinsä.

   – Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää, että jos lapsia kuljetetaan harrastuksiin tai kouluun tai niin edespäin, Sipilä lausui.”

   • AMK

    ”…lapsia kuljetetaan…”niinpä niin ministerit ovat lapsia joita kuljetetaan tekemään ns.töitä veronmaksajien rahoilla,ja mitä töitä he tekevät,itselle lisää liksaa ja pienituloisilta tuhkatkin pesästä pois.Ja oi maamme suomi laulu soi,koska se on vain hänen napansa ympärillä.

    • Pekka Rintamäki

     Tossa on semmoinen juttu, että ministerin pitää olla turvassa.
     Jopa kolamukilta.

     Elän mielelläni maassa jossa kansanedustajat valitaan vaaleilla. Ja jossa ministerin tulee voida olla turvassa. Vaikka olisi minun mielestäni kuinka umpitollo tahansa.

  • Merja Nurmi

   Hupparihemmot purkavat energiaansa nyt noissa mielenosoituksissa. Ehkä se on parempi kuin se nakkikioskijono. Mielenosoituksissa on kuitenkin poliisi paikalla.

 10. Tiina Peltonen

  Tämäkin on niin säälittävää miten nämä kiitospaitalaiset, odinit, rv:t, ym, ihannoivat ”valkoista Suomea”. Me koulutunneilla olleet tiedämme valkoisen Suomen edustaneen äärioikeistolaista linjaa, jossa jokainen on oman onnensa seppä. Toisin taas nämä em. ryhmät haluavat nauttia vihaamansa vasemmiston sosiaalisista saavutuksita työtä vieroksuvana väestön osana ja nostaa toimeentulotukea ( siis sitä mitä meinaavat maahanmuuttajien heiltä vievän). Jos lopultakin heidän toiveensa valkoisesta Suomesta toteutuisi, olisivat he ensimmäisiä teloitettavia yhteiskunnan loisina. Reppanat.

 11. Harry Grönmark

  Mielestäni väite Mannerheimin kosmopoliittisuudesta on hyvin kaukaa haettu ja perusteeton väite sille, että Mannerheim ei olisi välittänyt ihmisten ihonväristä. Epäilen että Mannerheim olisi aikalaistensa tavoin pitänyt tummaihoista vieroksuttavana ilmestyksenä. Surullista tarinassa on ainoastaan se, että yhteiskunnassamme kaiken tämän koulutuksen ja sivistyksen jälkeenkin elää ihmisiä, joiden käsitys aiheesta on Mannerheimin ajalta, eli 100 vuotta aikaansa jäljessä. Noh, niin kauan kuin polttopullojen sijaan vain tuijotellaan, oon syytä olettaa että peruskoulusta on käyty muutakin kuin ensimmäinen luokka, joskaan ei ehkä ihan loppuun saakka.

  • Pekka Rintamäki

   Mannerheim oli aikansa kosmopoliitti. Mikään tekemisissään ei viittaa rasismiin.

   Kenties isämmaallisin koskaan oli Aarne Juutilainen. Marokon kauhuksi kutsuttu. Mistään ei käy ilmi että olisi ollut rasisti. Se isämmaa vaan hänet hylkäsi ja antoi kuolla tarpeettomana juoppona.

   Jos naurattaisi niin naurattaisi se, että odineilla on seinällään Simo Häyhän kuva. Jos hän eläisi niin hän kävisi repimässä tuon kuvan äkkiä alas seinältä ja oodinin pojat vaan ihmettelis, että mitävittua.

 12. AMK

  Ikuinen kysymys lain laatijalle;kuinka työtön on työtön jos hänen pitää tehdä työtä että saa työttömyyskorvauksen?Järkevä ihminen ymmärtää jos tekee töitä siitä saa palkkaa eikä työttömyyskorvausta,,,päättäjillä on ehkä mennyt soppakulho nurin.

  • AMK

   Työttömän veroprosentti on 20 jos sama summa makseittaissiin nimekkeellä palkka olisko prossa ehkä 0 tai 5.Ai niinhän joku sanoi työttömät ovat suomen rikkaus.

 13. Jaakko Parantainen

  Odinin sotilaiden ja heidän kannattajien kannattaisi yleissivistyksen kasvattamiseksi katsoa the History Channelin tuottamaa the Vikings TV-sarjaa (löytyy mm. HBO Nordicista). Sarjan tuoreimmalla neloskaudella mukaan kansainväliseen näyttelijäkaartiin ovat liittyneet suomalaiset Peter Franzen ja Jasper Pääkkönen. Franzen näyttelee kuningas Haraldia ja Pääkkönen hänen veljeään Halfdania. Heidän näyttelemänsä viikingit ovat kiihkouskovaisia Odinin palvojia, jotka ihannoivat väkivaltaa. Kauden kuudennessa jaksossa viikingit saavat ranskalaisia sotilaita vangiksi matkalla Pariisiin. Kuningas Harald päättää tehdä vangeista varoittavan esimerkin muille (kristityille) frankeille ja yhdessä Halfdanin kanssa he polttavat vangit elävältä ja huutavat samaan aikaan miekat tanassa: ”Kuolema kristityille! Odin! Odin!”…

 14. Seppo Suhonen

  En osaa pitää yksittäistä kaljupäistä lökäpöksyä kovin vaarallisena, jos se on selvin päin. Sen jälkeen, kun ne laumoittuvat, tilanne on toinen. Joukossa, kuten tiedetään, tyhmyys tiivistyy.

 15. Marko Manninen

  Nyt kun täällä kauhistellaan oikeiston järjestämää laillista mielenosoitusta ja siihen liittyvää ”tuijottamista”, lukisin mielelläni blogistin kannan vasemmistoanarkistien suorittamaan tuhopolttoon. Ilmoittavat ottavansa vastuun kahden Securitas-yhtiön auton polttamisesta Helsingissä. Kertovat syyn olleen yhteistyössä Fennovoiman kanssa. Mielenosoitus vs. tuhopoltto. Niistä toinen on laillista, toinen ei.

  Pahoitteluni, ettei kommenttini varsinaisesti liity aiheeseen.

  • Saku Timonen

   Kantani on aina selkeä: Rikolliset teot käsitellään oikeudessa ja niistä annetaan lain mukainen rangaistus.

 16. Suvi Pelkonen

  Mulla on tässä vaikeaa koska mua ahdisteli seksuaalisesti (löi kätensä mun klitorikseen) eräs ( ihmiset ostarilla tunnistivat, koska yritin ottaa kuvaa ja sanoivat olevan kenialainen) mies 6 kk sitten ja Oulun poliisi ” ei löydä” vaikka annoin yksityiskohtaisen kuvauksen ja oletetun asuinpaikkansa tien nimen (oli avaimissaan ja kys. tie on enimmäkseen julkisia rakennuksia ja puistoja). Poliisi haluaisi haudata koko jutun. Tuntuu etten saa tukea ja sitä mitä on tarjolla niin se on vääränlaista eli rasistista.

  • Pirkko Ryyppö

   Näit avaimet, joissa oli tien nimi? Siis näyttikö ensin avainmenperänsä (minkä vuoksi?) ja sen jälkeenn alkoi ahdistelemaan julkisella paikalla kaikkien nähden? Anteeks ny vaan mutta, jokin tässä tarinassa nyt mättää.

 17. Tanja Takalo

  Päärunnareista minäkin olen kiinnostunut.Suurin osa netissä meuhkaavista,mukaanlukien odinin pojat, ovat ns. hyödyllisiä idiootteja. Olisi todellakin mielenkiintoista löytää kädet jotka nykivät näiden marionettejen naruja.

 18. Petri Suomi

  Ihan turha verrata ISIS vs 1918 ajan poliittisesti valkoista suomea. Tai Mannerheimin mahdollista suvaitsevaisuutta.Täysin eri aikakausi ja asia yhteys.

  ISIS toiminta paljon pahempaa, koska se tapahtuu nykyajassa. Ja sisältää hyvin paljon sota / terrori turismia ja seikkailua. Tietämys ja oikeudet maailmassa 2016 täysin eri tasolla kuin 1918. Tai siis pitäisi olla, mutta sehän Islam fundalisteja kiinnosta.

  • Pirkko Ryyppö

   Seikkailua? Kannatan sinullekin tutustumista historiaan ja erityisesti tähän toisten kutsumaan veljessotaan ja vasta sen jälkeen miettimään asioita uudelleen, että mitähän sieltä löytyykään samankaltaisuutta.

 19. Sauli Kirvonen

  Hieman sivuraiteille ehkä menevä kysymys, mutta sinä uuninpankkopoika käsittääkseni olet lakimiehiä joten tiudustelen vaan, että mitenkän ry;n veromaksut esimerkiksi myydyistä paidoista yms. Pitääkö maksaa Suomessa? Kuha aattelin että elävätköhän nämä ”soturit” siinäkään suhteessa maan tavalla 😉

Kommentoi »

Comments are closed