Leikataan köyhiltä!

Aina kun rikkaiden verotuksen kiristämistä on esitetty, niin viimeistään eduskunnassa joku julistaa, että ei Suomessa ole rikkaita ja jos onkin, niin heillä ei ole rahaa. Nyt on selvinnyt syy rikkaiden rahattomuuteen: heidän rahansa on sijoitettu veroparatiisiin tuottamaan verottajalta pimitettäviä tuloja.

Kun tämä ihmeellinen asia nyt viimeinkin on paljastunut myös päättäjille, niin kaikki suorastaan kilpailevat paheksunnan osoittamisessa. Ryhtiliikettä ja veronmaksumoraalia vaativat sekä hallitus- että oppositiopuolueet ihan samalla tavalla. Siihen asia sitten jääkin eikä EK:n talutusnuorassa oleva hallitus tule tekemään asialle mitään. Syy siihen on tiivistetty tähän kuvaan:

12439347_1024477154290520_5084033708961782113_n

Kuva: Facebook/Creat

Koska tilanne on tämä, niin hallitus päätyi eilisessä kehysriihessään vanhaan ja hyväksi havaittuun ratkaisuun: leikataan köyhiltä. He ovat tottuneet olemaan ilman rahaa, joten heiltä voi aina nipistää vähän lisää. Huutavathan he aikansa, mutta kyllä huuto siitä hiljenee ihan kuten aina ennenkin. Jos ei hiljene, niin leikataan lisää.

Tämän johdannon jälkeen siirrytään katsomaan leikkauslistoja eli niitä tukia, joita aiotaan höylätä. Jo aiemmin näiden tukien indeksisidonnaisuus purettiin, mutta koska inflaatio on käytännössä nolla, niin indeksin jäädyttäminen ei leikkaa tukien saajien ostovoimaa jäädytyksellä tarkoitetulla tavalla. Siksi niitä tukia nyt leikataan ja jos indeksi nousee, niin silloin ostovoiman heikennys toteutuu tuplaten.

Sivumennen sanoen en ymmärrä miten kansalaisten ostovoiman heikentäminen elvyttää taloutta. Minun maalaisjärkeni sanoo, että jos köyhälle annetaan rahaa, niin hän käyttää sen kaupassa ja kauppiaskin hyötyy. Hallituksen viisaat neuvonantajat ovat sitä mieltä, että talous elpyy heikentämällä ihmisten kulutusmahdollisuuksia.

Ilta-Sanomat on koonnut listan kaikista niistä tuista, joita leikataan.

Lista on melkoinen ja siitä näyttäisi vielä puuttuvan työmarkkinatuen suora leikkaaminen 0,85 prosenttia. Lisäksi työmarkkinatuen vastikkeellisuutta ja työn vastaanottovelvollisuutta lisätään. Vastikkeellisuuden lisääminen on taas kerran harppaus kohti osallistavaa sosiaaliturvaa, jolloin almujen eteen on paiskittava töitä. Kukaan ei ole osannut selittää miten työn vastaanottovelvollisuutta voidaan nykyisestään lisätä. Ainoa keino on purkaa nykyinen kolmen kuukauden ammattitaitosuoja. Jos hallitus sillä luulee autuaaksi tulevansa, niin suuret ovat luulot.

Lapsilisistä ja Keskustan nopeasti muuttuvista arvoista on Jussi Korhonen kirjoittanut Isän pikajuna-blogissaan.

Ministerit pitäisi oikeastaan taluttaa selittämään talousviisauttaan leipäjonon asiakkaille. Heille he voisivat kertoa, että maan talous elpyy, kun juuri teidan nytkin vähäisiä tukianne leikataan. Kun saatte nykyistäkin vähemmän rahaa, niin kauppa elpyy ja talous lähtee nousuun. Tekin voisitte oikeastaan mennä siitä töihin norkoilemasta, koska olihan panamalaisessa pankissakin täysipäiväisesti töissä kuollut henkilö peräti kahdeksan vuotta allekirjoittamassa asiakirjoja. Ottakaa siitä oppia ja lopettakaa laiskottelu.

Kaikkia hallituspuolueita voi ja pitää syyttää ihan tasapuolisesti vaalilupausten syömisestä. Jostain syystä opposiotiossa esiintyvä terve järki katoaa hallituksessa kokonaan. Kaikkein pahimman kuprun äänestäjille teki Perussuomalaiset, jonka ei missään tapauksessa pitänyt leikata kaikkein köyhimmiltä.

leikattiin-silti

Korostan, että tämä juttu ei ole suunnattu yksin Perussuomalaista puoletta vastaan, vaan olen tavattoman tympiintynyt koko hallitukseen. PS:n julistus kuvameemeineen nyt vain sattui löytymään kaikkein nopeimmin.

***

Kommentoikaa sitten vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu muuta. En jaksa koko ajan siivota nimetöntä roskaa.

 

Kommentit (70)
 1. pentti ristioja
  6.4.2016, 17:29

  Voisinpa olla eri mieltä jostain 🙁 Olen myös huomannu että moni fiksuna pitämäni ihminen päästyään eduskuntaan menettää jo suuren osan järjestä. Loppu katoaa kun on hallituspuolueessa.

 2. Markku Kemppainen
  6.4.2016, 17:33

  Ilouutinen hallitukselta: Kun kehysriihi on valmis lähtee hallitus toteuttamaan ohjelmaansa. Eikö kukaan voisi puhaltaa peliä poikki ja pistää tämän hallituksen ikuiselle jäähylle. Ei tuosta sohlauksesta mitään tule. Ministerit ovat kaikesta pihalla olevia typeryksiä, joiden naamankin näkeminen kuvottaa yhä enemmän ja enemmän.

  1. Eeva Vainio
   6.4.2016, 18:00

   Täsmälleen niin! Istuin tv:n lähellä julkisessa odotustilassa, kun eduskunnan kyselytynti alkoi. Tässä vaiheessa pelkkä Grahn-Laasosen pärstä ja tyyli saivat aikaan kuvotuksen (puhumattakaan Soinista tai Stubbista…). Eikö ne itse näe ja lue itseään, mimiikkaansa ja habitustaan? Oli pakko pinnistellä tuon inhosirkuksen tuottaman ¤**@#$$$ -ällötystulvan pidättelemiseksi.
   Luoja meitä ja maatamme paratkoon!

Kommentointi suljettu.