Minkä taakseen jättää…

“Sosiaalipummeista” pääsemme tehokkaimmin eroon, kun emme enää jaa vastikkeettomia tukia.

Miksei kotimainen rakennusmies suostu tekemään niitä töitä? Kyllä minä mieluummin hänen tukiaan leikkaan kuin estän työteliäitä ja osaavia henkilöitä tulemaan meille töihin.

Lähtökohtaisesti ihmiset ajavat vain omaa etuaan ja se on mielestäni paitsi inhimillistä, niin myös ok. Ongelmaksi asia muuttuu silloin kun sitä voi alkaa tehdä toisten kustannuksella. Tämä ongelma siis on jatkuvasti käsillä edustuksellisen demokratian puitteissa. Siirretään rahaa väkisin joltain jollekin toiselle, rajoitetaan jonkun oikeuksia toisen kustannuksella. Suora demokratia toimisi parhaiten yövartijavaltiossa, jossa sellaista käsitettä kuin valtio ei varsinaisesti olisi vaan jokainen voisi elää elämäänsä siten kuin haluaa. Valtion tehtävä olisi pelkästään hoitaa viime käden turvallisuus: se, ettei toisen eläminen rajoita jonkun toisen vastaavaa.

Mitä tulee palkka-armeijaan, niin ongelma on se, ettei sinne hakeudu ikäluokkansa parhaimmisto. Olen varsin huolestunut itänaapurista. Jos palkka-armeijassa maksetaan samanlaista palkkaa kuin palomiehelle (eikä Suomella ole varaa yhtään enempään), niin sinne hakeutuu ikäluokkansa, no, palomiehet.  Muuten kyllä vastustan kaikenlaista pakkoa.

Nämä ovat otteita Elina Lepomäen kysymys- ja vastauspalstalta, jota hän piti Hommafoorumilla  viisi vuotta sitten. Pitäessään yhteyttä halla-aholaisiin ns. maahanmuuttokriittisiin hän tuskin aavisti olevansa viiden vuoden kuluttua Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas.

Nämä näkemykset ovat jotenkin hyytäviä. Sosiaalipummeilta tuet pois, edustuksellinen demokratia tulonsiirtoineen on oikeuksien rajoittamista ja yövartijavaltiossa jokainen voisi elää kuten haluaa. Sen turvaamiseksi yleinen asevelvollisuus olisi kuitenkin oltava, koska palkka-armeija on liian kallis ja halvalla saa vain palomiehiä.

Lepomäki olisi myös halukas myymään valtion omistukset lähes kokonaan, mutta VR:stä hän jättäisi valtiolle sentään sen osan, jota ei kannata pyörittää markkinaehtoisesti.

Näin puhuu puhdas markkinaliberaali, joka kannattaa yövartijavaltiota. Siinä valtiossa jokaisella olisi oikeus pitää saaliinsa itse ja osattomiksi jääneillä olisi pakkoon perustuva velvollisuus puolustaa rikkaiden saalista.

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaan menneisyydestä löytyy jatkuvasti tekstejä, jotka hän tällä hetkellä ilmeisen mielellään unohtaisi. Eilen Reija Härkönen kirjoitti blogijutussaan Kokoomuksen aatteellinen hallakausi siitä, kuinka Lepomäki maaliskuussa 2011 näytti nielaisseen sellaisenaan koko  muslimi- ja maahanmuuttovastaisen Eurabia-teorian aina sen tilastorotuoppia myöten. Tyhmistyminen on väistämättä edessä, koska maahan saapuvien tyhmempien ihmisten sikiävyys on viisaita suurempi. Nyt tämä Lepomäen vanha teksti on kadonnut, mutta nettihän tunnetusti muistaa kaiken. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.

Nyt Lepomäki tekee pesäeroa entisiin kirjoituksiinsa. Eilen hän julkaisi vastineensa Härköselle Faceboookissa ja se löytyy myös tästä Jori Eskolinin blogista, jossa Eskolin käsittelee mm. Lepomäen aiempia näkemyksiä pakolaisuudesta ja Geneven sopimuksesta.

Lepomäen eilinen selitys on ihan hyvä samalla tavalla kuin hänen vanhat kirjoituksensakin ovat. Ne ovat epäilemättä vilpittömiä ja rehellisä näkemyksiä, joten ei niitä kannata kiistää tai yrittää häivyttää. Selitellä tietysti aina voi, mutta on eri asia ovatko selitykset uskottavia. Jos ihminen markkinaliberalismin äärimuodon mukaisesti uskoo ahneuden ja itsekkyyden ylivertaisuuteen, niin en minä hänen uskoaan halua kieltää. Toivottavasti hän itsekään ei halua.

Minulla ei ole mitään Elina Lepomäkeä eikä hänen puheenjohtajaehdokkuuttaan vastaan. Itse asiassa suorastaan toivon, että hänestä tulisi puolueensa puheenjohtaja. Viimeistään silloin jokainen julkisella sektorilla työskentelevä palomies ja sairaanhoitaja tajuaisi, että Kokoomus ei totisesti ole hänen asiallaan.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Entiseen tapaan Lepomäellä itsellään on halutessaan vastineoikeus.

Kommentit (22)
 1. Markku Vuorenmaa
  11.4.2016, 10:29

  “Lähtökohtaisesti ihmiset ajavat vain omaa etuaan ja se on mielestäni paitsi inhimillistä, niin myös ok. Ongelmaksi asia muuttuu silloin kun sitä voi alkaa tehdä toisten kustannuksella.”

  Näinhän käy sosiaalipummin lisäksi myös veronkiertäjän kohdalla. Lisäksi rikkaan veronkiertäjän aikaansaama taloudellinen vahinko yhteiskunnalle saattaa olla merkittävästi suurempi.

  1. Hannu Ala-Olla
   11.4.2016, 11:35

   Eikä veronkiertäjä tee sitä siinä pelossa, ettei jääkaapissa ole muuten ruokaa. Se on sosiaalipummin motiivi.

 2. Tari Palmroth
  11.4.2016, 10:32

  Että sellainen tytteli ja sellainen ideologia… ai, ai, meitä köyhiä jos tullainen päästetään hosaamaan.

Kommentointi suljettu.