Mielensäpahoittajat

Viime päivinä olen saanut poikkeuksellisen paljon postia juttujeni takia mielensä pahoittaneilta ja minua on vaadittu pyytämään anteeksi milloin keneltäkin. Olen kuulemma loukannut kaikkia Suomen rikkaita väittämällä heitä perusteettomasti veronkiertäjiksi ja olen pahoittanut monen mielen epäilemällä Oulun ekomatkailukeidasta rakennettavan palkattomalla työvoimalla kuntouttavana työtoimintana.

MV:n nostattamaan meteliin vastasin eilen ja rikkaiden puolesta närkästyneitä neuvon opettelemaan tunnistamaan sarkasmin ja faktan välisen eron. Kaikkia neuvon tunnistamaan uutisen ja blogin välisen eron. Minä en ole uutismedia, vaan analysoin jo julkaistuja uutisia. Kirjoitan blogia ja blogin määritelmään kuuluu henkilökohtaisen näkökulman painottaminen. Katsokaa vaikka täältä.

Tämän alustuksen jälkeen palaan tuohon Oulun ekomatkailukeitaan rakentamiseen. Yle uutisoi, että hanke toteutetaan kuntouttavana työtoimintana  ja minä kirjoitin siitä tuon ylemmäksi linkittämäni jutun. Sen ja Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt THT ry:n tekemän kantelun jälkeen Yle julkaisi uuden uutisen, jonka mukaan hanke toteutetaan palkkatuettuna työnä eli jokainen saa TES:n mukaista palkkaa. Palkkatuettuja tulee olemaan peräti 250 henkilöä.

Jos tämä on totta, niin kyseessä on jymyuutinen ja ihmettelen, että sitä ei ole hehkutettu valtakunnallisesti. Viime vuonna palkkatukirahat Oulussa loppuivat muistaakseni jo huhtikuussa ja yleensäkin yleishyödyllisten yhdistysten on erittäin vaikeaa saada edes yhdelle henkilölle palkkatukea. Onko nyt onnistuttu saamaan TE-viranomaisilta tukipäätös 250 henkilölle? Onko Euroopan sosiaalirahasto ESR:ltä saatu päätös hankkeen tukemisesta?

Saamieni tietojen mukaan ESR:n tukea on haettu, mutta ei vielä saatu. TE-viranomaisten myöntämään palkkatukeen 250 henkilölle uskon sitten, kun sellainen jättipotti uutisoidaan kunnolla. Se ylittää takuuvarmasti myös valtakunnallisen uutiskynnyksen. Siihen asti epäilen ikuisena skeptikkona, että nyt on erehdytty uutisoimaan visiot totena, mutta sen jälkeen lupaan kehua hanketta estoitta erinomaisena työllistämisenä.

Epäilen myös olevani ainakin osasyyllinen Maria Tolppasen blogin sulkemiseen. Ei niin, että olisin koskaan sellaista vaatinut tai edes halunnut, mutta oikaisin hänen esittämiään valheellisia tietoja. Tolppanen kyseli suvakeilta missä menee raja, kun opiskeleva maahanmuuttaja saa parempaa tukea kuin syntyperäinen suomalainen opiskelija. Minä kerroin, että Tolppanen vertaili keskenään suomalaisen saamaa opintotukea ja maahanmuuttajan saamaa työttömyysturvaa saadakseen maahanmuuttajien tuen näyttämään suuremmalta. Hän jätti kertomatta, että työtön suomalainen ja työtön maahanmuuttaja saavat saman verran työttömyysturvaa. Samoin opiskeleva suomalainen ja opiskeleva maahanmuuttaja saavat saman verran opintotukea.

Nyt Tolppanen uhkaa ruveta lain kanssa hippasille vähän samalla tavalla kuin Terhi Kiemunki. Kiemunkihan teki esitutkintapyynnön omista kirjoituksistaan todistaakseen, että ei ole rasisti. Hänelle saattoi tulla yllätyksenä, että poliisi oikeasti otti asian tutkittavakseen. Lopputulosta en rupea arvailemaan, mutta yleensä ottaen pidän esitutkintapyynnön tekemistä itsestään täysin järjettömänä. Voi saada mitä tilaa.

Tämän jutun kirjoitin kahdesta syystä. Toinen on se, että tekemäni selkeät faktavirheet minä korjaan anteeksipyynnöllä säestettynä, mutta en lähde tekemään Canossan matkaa jokaisen närkästyjän vaatimuksesta. Jos ette tunne historiaa, niin googlettakaa.

Toinen on se, että nyt linkit avautuvat omaksi välilehdeksi ja siksi tässä jutussa on niin paljon linkkejä. Uutuudenviehätystä.

***

Kommentointi taas vain omalla nimellä, jos muuta ei ole sovittu.

 

 

 

Kommentit (32)
  1. Pekka Forstadius
    15.4.2016, 10:56

    Mitä veroparatiiseja ovat nämä ry:t tällä ekokeikalla? Urheilun parissa “yleishyödyllisissä” veroparasiiteissa jaetaan ylisuuria palkkoja puuhastelijoille.

  2. Joni Pelkonen
    15.4.2016, 11:07

    Hämmästyttävän suurelta joukolta kuulostaa 250 ihmisen palkkaaminen heti alussa jonkin viihdeprojektin henkilökunnaksi. Eikö olisi fiksumpaa aloittaa vähän pienemmällä joukolla ja katsoa lähteekö projekti liitoon? Silloin ei tarvitsisi edes hakea harkinnanvaraisia palkkatukia joita ei siis välttämättä edes saa. Jättiprojekti voi ajautua karille heti alun jälkeen, kun tuen myöntäjä päättääkin että sitä ei enää tarvitse antaa – pitäisi ryhtyä maksamaan työntekijöille ihan oikeaa palkkaa, ja se ei projektin esittelystä päätellen ole aikomuksenakaan.

Kommentointi suljettu.