Populistisen typeryyden ytimessä

Tarkistan aina faktat kirjoittaessa blogiini. Katson, että sananvapauttani on rajoitettu törkeällä tavalla sulkemalla blogini.

Näin julisti kansanedustaja Maria Tolppanen (ps), kun ilmaisen blogipohjan tarjoava Blogaaja.fi sulki hänen bloginsa. Sulkemista perusteltiin sillä, että Tolppanen on lietsonut vihaa julkaisemalla blogissaan tietoja, joissa totuutta on tarkoituksellisesti pyritty hämärtämään tai vääristelemään. Sivuston mukaan Tolppanen on myös blogin ylläpitäjänä laiminlyönyt päätoimittajavelvollisuutensa oikaisu- ja vastineoikeuksien osalta.

Harmittaahan se, kun blogi katoaa. Minun blogini on kadonnut kahdesti ja toisella kertaa oli oikeasti kyseessä sananvapauden törkeä rajoittaminen, kun blogiini kohdistui palvelunestohyökkäys. Tolppasen tapauksessa ei kuitenkaan ole kyse sananvapauden rajoittamisesta. Ilmaiselle pohjalle blogia kirjoittava ei ole asiakas, vaan tuote. Jos tuote ei miellytä tuottajaa ja kuluttajia, niin se poistetaan markkinoilta.

Tolppaselle kävi hyvin. Hän sai mediajulkisuutta, pääsi sananvapauden marttyyriksi ja sai blogilleen entistä näkyvämmän paikan puolueensa verkkosivulla. Sinne hän on siirtänyt ainakin kaksi julkisuuteen noussutta kirjoitustaan.

Niiden faktat ovat edelleen tarkistamatta ja pielessä. Jutussaan Tasa-arvo hukassa hän vertailee maahanmuuuttajan työttömyysturvaa kantasuomalaisen opintotukeen saadakseen maahanmuuttajan tuen näyttämään suuremmalta. Tämän olen kertonut jutussani Kansanedustajan valikoitu totuus.

Tolppanen on siis todistettavasti julkaissut blogissaan tietoja, joissa totuutta on tarkoituksellisesti pyritty hämärtämään ja vääristelemään. Tolppanen ei myöskään julkaissut yhtään asiaa koskevaa vastinetta, joten hän on laiminlyönyt päätoimittajavelvollisuutensa.

Toinen kiistanalainen juttu Mihin katosi naisten tasa arvo sisältää niin paljon väärää tietoa, että en oikein tiedä mistä sitä rupeaisi purkamaan.

Tolppanen väittää, että emme ole kriminalisoineet naisten sukuelinten silpomista. Kyllä olemme. THL:n julkaisema Lastensuojelun käsikirja ei näköjään kuulu kansanedustajan lukemistoon. Siellä sanotaan selkeästi näin:

Tyttöjen ympärileikkaus on kaikissa muodoissaan pahoinpitelyrikoksena rangaistava teko Suomessa. Tämä koskee myös reinfibulaatiota eli häpyhuulten uudelleen yhteen ompelemista emättimen sulkemiseksi synnytyksen jälkeen.

Tytön ympärileikkaamisesta tai siinä mukana olemisesta voi saada teon törkeysasteesta riippuen jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen. Näin on silloinkin, kun Suomessa asuva tyttö viedään leikattavaksi ulkomaille: teko on rangaistava, kun se kohdistuu Suomen kansalaiseen tai täällä pysyvästi asuvaan henkilöön tai kun tekijänä on Suomen kansalainen.

Tolppanen sanoo, että emme ole vaatineet edes naisrauhaa. Rikoslain 20 luku ei selvästikään ole tälle lainsäätäjälle tuttu. Luvun 5a§:ssä kriminalisoidaan seksuaalinen ahdistelu.

Tolppanen sanoo, että kohtelemme raiskaajia tasa-arvon nimissä silkkihansikkain, jotta emme loukkaisi heitä ja että toisesta kulttuurista tulevat eivät kunnioita naisen oikeutta sanoa ei. Hän siis antaa ymmärtää, että oikeuslaitos kohtelee raiskauksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia lempeämmin kuin muita samaan rikokseen syyllistyneitä.

Tämä on hyvin suosittu väite ns. maahanmuuttokriittisten keskuudessa, vaikka kukaan ei koskaan ole esittänyt minkäänlaisia vertailuja väitteen tueksi. Totta on, että yleisen mielipiteen mukaan kaikista seksuaalirikoksista annetaan liian lieviä rangaistuksia, mutta se koskee ihan kaikkia näitä rikoksia tekijän etnisyydestä riippumatta.

Kun kansanedustaja väittää oikeuslaitoksen toimivan maahanmuuttajia suosivasti, niin hänen menestyksensä ns. maahanmuuttokriittisissä piireissä on taattu. Samalla hän kuitenkin paljastaa täydellisen tietämättömyytensä oikeusjärjestelmämme perusteista, kriminaalipolitiikasta ja tuomioistuinlaitoksen toiminnasta. Se ei ole kansanedustajalle erityisen suuri kunnia.

Eräs arvostamani vanhan koulun advokaatti totesi Facebookissa, että sananvapaus tarkoittaa oikeutta tehdä halutessaan itsestään julkisesti typerys. Itse jatkan vielä, että kun puolue asettaa kunniapaikalle sen, minkä ilmaisen blogipalvelun tarjoaja on sopimattomana poistanut, niin aletaan olla populistisen typeryyden ytimessä.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos muuta ei ole sovittu.

Kommentit (21)
 1. Tuure Piittinen
  17.4.2016, 10:59

  Maria Tolppanen on valmistunut toimittajaksi Ylen ammattiopistosta vuonna 1980 ja sen jälkeen työskennellyt toimittajana mm. Lapin alueradiossa (muistan hänet siltä ajalta). Lisäksi mm. sanomalehti Pohjolan Työssä. Muita koulutuksia ovat nuorisosihteeri, sosionomi ja lastentarhanopettaja.

  Tätä taustaa vasten tuntuu hänen kirjoittelunsa täysin harkitulta, tai sitten hänen eri ammatteihin saamansa koulutus on mennyt täysin harakoille.

  1. Saku Timonen
   17.4.2016, 11:02

   Juuri tämän hänen toimittajataustansa takia minuakin ihmetyttää faktojen huoleton sivuuttaminen.

   1. ilkka olavi
    17.4.2016, 14:07

    käyttäisin sanaa huolellinen tässä tapauksessa. hyvin kirjoitettu…jälleen:)

  2. Joni Pelkonen
   17.4.2016, 12:35

   Ns. “maahanmuuttokritiikki” on niin helppoa että se väistämättä houkuttaa kaikenlaisia pölynimurikauppiaita vaihtamaan alaa.

   En nimittäin usko että monikaan näistä tolppasista, kiemungeista jne. oikeasti uskoo omia juttujaan. Semminkin kun he ovat toistuvasti jääneet kiinni siitä, että itse omasta päästään keksivät niitä.

   1. Petri Sakkinen
    17.4.2016, 14:47

    Scripsit Joni Pelkonen:

    <blockquote≥En nimittäin usko että monikaan näistä tolppasista, kiemungeista jne. oikeasti uskoo omia juttujaan.

    Meillä konsulttibisneksessä olevilla on tapana varoitella nuorempia kollegoita p-kapuheen liiallisesta toistamisesta, koska lopulta siihen alkaa itsekin uskoa.

    1. Petri Sakkinen
     17.4.2016, 14:50

     Jahas, HTML-tagit menivät taas pieleen. Miksi tässäkään blogikoneessa ei ole esikatselua ja oman kommentin editointimahdollisuutta?

 2. Markku Tahvanainen
  17.4.2016, 10:59

  Kyllä luulisi jo tyhmempienkin ymmärtävän, kuinka rasistisia ajatuksia Perussuomalaiset kannattavat. TolppaSen kirjoitukset ja muut samanlaiset heijastavat ensisijaisesti kirjoittajien seksuaalisesta päiväunia.

Kommentointi suljettu.