Tähän mennessä tapahtunutta

Kun jotain tapausta on tullut sivuttua useamman kerran, niin sitä pitää sitten seurata koko ajan. Tammikuussa siteerasin tutkinnanjohtajan lehdelle antamaa lausuntoa, jonka mukaan Vihdissä ei tapahtunut alaikäisten ahdistelua. Tutkinnanjohtajan lausunnosta tehtiin kantelu, joka johti kirjalliseen huomautukseen.

Netin roskajulkaisu MV näkyy mehustelevan tapauksella ja totuttuun tapaan vaatii päitä vadille. Taas on poliisi pimittänyt rikoksia ja Uuninpankkopoika uhkaillut alaikäisiä.

MV:n lukijat eivät opi lukemaan. Tutkinnanjohtaja ei saanut huomautusta siksi, että esitutkinnassa olisi tehty virheitä tai että hän olisi peitellyt tapahtunutta rikosta. Häntä huomautettiin siitä, että hän arvioi esitutkinnassa saatua näyttöä, vaikka juttu oli jo siirretty syyteharkintaan. Kun juttu siirtyy syyteharkintaan, niin myös lausunnot antaa syyttäjä.

Kuten helmikuussa kerroin, niin asian siirtyminen syyteharkintaan ei ole näyttö siitä, että rikos on tapahtunut tai että sitä ei ole tapahtunut. Nyt syyttäjä on päättänyt nostaa syytteen kahta epäiltyä vastaan ja heidän syyllisyytensä tai syyttömyytensä päättää aikanaan tuomioistuin. Tämä hallinnollinen kantelu on vain sivujuonne ja koskee ainoastaan poliisin tiedottamista. Nyt siinä on todettu tapahtuneen virhe.

Kuten aiemmin tässä kuussa kerroin, niin minä en vaatinut tytöille rangaistusta, vaan siteerasin rikoslakia varoittaakseni yleisellä tasolla perättömien ilmiantojen vaaroista. Tytöt itse tai heidän omaisensa eivät ole ottaneet minuun yhteyttä, mutta siitä huolimatta pyydän anteeksi heille aiheuttamaani mielipahaa. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun juridiikkaa tuntematon lukija käsittää jonkin juttuni väärin.

MV:ltä ja sen lukijoilta en pyydä anteeksi mitään enkä hyppää heidän juoksupoikanaan. Sen sijaan ihmettelen Imagen bloggaajakollega Vesa Linja-ahon tavoin, että miksi viranomaiset eivät mahda tai halua mahtaa MV:lle mitään. Julkaisu rikkoo jatkuvasti lakia monin eri tavoin ja päälle päätteeksi pilkkaa rikostensa uhreja.

Parin viime päivän aikana MV on julkaissut useita juttuja Kangasalan päiväkodeissa vierailleista turvapaikanhakijoista. MV syyttää heitä kaikkia pedofiileiksi ja on julkaissut useita kuvia turvapaikanhakijoiden kanssa poseeraavista pikkulapsista. Edes lasten vanhempien pyynnöstä MV ei ole poistanut kuvia, vaan ivaa niiden poistamista vaativia.

13083102_10154945554782195_8821448260678757796_n

Kysynkin nyt ihan MV:n tavoin:

Milloin Ilja Janitskin saadaan vastuuseen näistä yhteiskuntarauhaa rikkovista ja alaikäisiä loukkaavista kirjoituksistaan?

Kommentit (28)
 1. Aleksi Kallio
  29.4.2016, 17:59

  Hyvä kirjoitus, mutta anteeksipyyntö muistutti turhan paljon nykyään niin muodikasta epäanteeksipyyntöä.

  1. Sakun anteeksipyynnöstä puuttuu muodikas ”jos” (olen aiheuttanut).

  2. Tatu Itkonen
   29.4.2016, 20:19

   Noh, ni nyt aivan sanoisi niin. Saku pyytää rehellisesti anteeksi aiheuttamaansa mielipahaa, ei liitä siihen ehtoa mukaan. Perään hän arvioi, että tulee huomaamattaan loukattua ihmisiä siteeratessaan lakitekstiä. Vähän samalla tavalla, kuinka lääkäri voi huomaamatta loukata potilasta toteamalla hänen olevan ”kiinnostava tapaus”. Voisihan tuo olla kiltimmin ilmaistu, mutta kiltteydestä Saku ei ymmärtääkseni ole kuultu.

 2. Komisario Palmu
  29.4.2016, 18:03

  Täydentäisin vielä sen verran, että MV:n sivuilla oli aiemmin tänään kuva kangaslalaislapsen äidiksi väitetyn ”Maijun” facebook-kommenteista, jossa rouva kertoi pyytäneensä turvapaikanhakijaa poistamaan kuvat lapsestaan. Naisen mukaan turvapaikanhakija oli kieltäytynyt, ja tällähän mässäiltiin MV:n toimituksessa.
  Ilmeisesti jonkun kaksinaismoralismitutka toimii sielläkin, koska kuva ja siihen liitetty teksti poistettiin.

Kommentointi suljettu.