Rehellisesti totta

Kokoomuksen puheenjohtajuuden jatkokautta tavoitteleva valtiovarainministeri Alexander Stubb teki eilen historiaa puhumalla rehellisesti totta. Hän sanoi kampanjansa avajaistilaisuudessa, että tällä hetkellä noudatetaan Suomen historian kokoomuslaisinta politiikkaa ja että olemme menossa liian kovaan yhteiskuntaan. Tiivistetään hänen sanomansa vielä kahteen pointtiin:

13082513_527561902528_7744584377201575133_n

Kuva: Facebook/Tomi Strömberg

Hallitus on leikannut häikäilemättömästi koulutuksesta, sosiaaliturvasta, varhaiskasvatuksesta ja terveydenhoidosta. Se on jo päättänyt yhtiöittää terveyskeskukset, vaikka kukaan ei kampanjan avajaisissa puhuneen kansanedustaja ja Stubbin kampanjapäällikkö Kaj Mykkäsen mukaan sellaista olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten. Mykkäsen sanoin saavutusten lista on niin pitkä, että sen laatimista vaikeuttaa suoranainen runsaudenpula.

Ja lisää on tulossa. Tulevaisuudessa julkinen valta ei voi tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluja muuten kuin kilpailemalla osakeyhtiönä suurten kansainvälisten toimijoiden kanssa. Tiet, rautatiet ja meriväylät aioitaan yhtiöittää ja verovaroin rakennetuilla teillä liikkumisesta tehdään maksullista. VR ja Posti aiotaan pilkkoa ja näin syntyvät uudet yhtiöt myydään markkinoilla. Työttömien palkattomia töitä tullaan lisäämään entisestään ottamalla palkaton työnäyte jo olemassaolevien palkattomien töiden joukkoon.

Suomesta ollaan tekemässä osakeyhtiö, jossa kansan sananvalta ja palvelut määräytyvät lompakon paksuuden mukaan. Julkisen sektorin ainoiksi toimintamuodoiksi ovat jäämässä enää armeija, poliisi ja tuomioistuinlaitos. Niitä tullaan varmasti tarvitsemaan, mutta niiden rooli muuttuu. Niistä tulee vallanpitäjien ase kansaa vastaan. Oireita tästä on ollut näkyvissä jo kauan ja lisää tulee koko ajan. Niinpä vallanpitäjille vaarattomat äärioikeistolaiset voivat partioida kaduilla poliisin suojeluksessa, mutta muut saavat sähköä etälamauttimesta.

Stubbin toinenkin pointti pitää siis paikkansa. Olemme tosiaan menossa kohti pelottavan kovaa yhteiskuntaa. Siinä ei pullikoida vallanpitäjiä vastaan ja köyhä tietää paikkansa. Jos ei tiedä, niin se näytetään hänelle kovin kourin. Syntymäköyhä pysyy koulutusleikkausten ansiosta köyhänä ja hänestä tehdään palkatonta työvoimaa. Muistutan taas oikeushistorian professori Heikki Ylikankaan jo 1980-luvulla lausumista sanoista:

Kun tulo- ja varallisuuserot kasvavat, niin kontrolli kovenee ja rangaistukset ankaroituvat. Sääty-yhteiskunta tulee takaisin muodossa tai toisessa.

Entäpä ne hallituksen kaksi muuta puoluetta? Kokoomushan sai hallituspuolueista vähiten ääniä, joten kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla muiden talutusnuorassa. Näin ei kuitenkaan ole, koska keskustalainen pääministeri Juha Sipilä edustaa enemmän elinkeinoelämää kuin omaa puoluettaan. Anne Berner puolestaan näyttää olevan vain pääomapiirien agentti, joka on lähetetty tekemään likainen työ pikavauhtia.

Perussuomalaiset ovat tässä hallituksessa saaneet hovinarrin osan. Mitään he eivät ole saaneet aikaan eikä heiltä mitään kysytä. Heille saa luvan riittää pelkkä muodollinen ministerin asema ja palkaksi lojaalisuudesta he saavat provosoida köyhää kansaa syyttämään kaikesta maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita.

Tulevaisuuden Oy Suomi Ab:ssä lajitellaan ihmiset varallisuuden ja etnisen alkuperän mukaan tuottaviin ja tuottamattomiin eli rikkaita hyödyttäviin ja tarpeettomiin. Erottelusta huolehtii kovin käsin yhteiskunnan ylläpitämä väkivaltakoneisto.

Tätähän äänestäjät tilasivat. Vai tilasivatko?

Kommentit (48)
 1. Vesa Sorvoja
  3.5.2016, 11:15

  Kokoomus sai kyllä vaaleissa toiseksi eniten ääniä. Vaalimatematiikka järjesti persuille toiseksi eniten kansanedustajia.

  1. liisa hirvonen
   3.5.2016, 12:20

   Ja, edellisiin eduskuntavaaleihin (2011) verrattuna: kokoomus menetti 7 kansanedustajan paikkaa ja perussuomalaiset yhden. Kokoomus ei voittanut vaaleja eikä myöskään perussuomalaiset. Ainoat todelliset vaalivoittajat (kannatus nousi edellisistä vaaleista) 2015 vaaleissa olivat kepu, vihreät ja rkp.

   Hallituksen kokoaja, Sipilä, valitsi hallituskavereikseen kokoomuksen ja perussuomalaiset. Hallitusta ei meillä nimeä tai valitse kansalaiset vaan hallituksen muodostaja, joka on vaaleissa eniten kannatusta saaneen puolueen edustaja, useimmiten puheenjohtaja.

 2. Harri Hakala
  3.5.2016, 11:20

  Mutta tärkeintähän on, ettei vihervasemmisto ole vallassa.
  Kysy keltä tahansa hallituspuolueiden äänestäjältä.

Kommentointi suljettu.