Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Toteutumaton profetia

Kun säät lämpenevät ja hameet lyhenevät, niin pusikot heiluvat ympäri maan. Kaikkialla raiskataan ja asialla ovat turvapaikanhakijat ja muut maahanmuuttajat. Näin on kirjoitettu profetiaan, näin ovat kaikki opetuslapset julistaneet. Viimeistään vappuna piti tapahtua hirveitä ja sitä varten valmistauduttiin koko talvi. Katupartiot aloittivat toimintansa tammikuuun paukkupakkasissa, rajoja on vaadittu kiinni mielenosoituksissa, Turun kaupunginvaltuustoa ja helsinkiläistä urheiluseuraa on häiritty tämän pyhän profetian nimissä, sen toteutumista peläten ja toisaalta suorastaan toivoen. Profetian on toteuduttava, koska niin on kirjoitettu.

Kun mitään erikoista ei tapahtunut, niin pettymys on suuri. Eivät raiskanneetkaan, profetia ei toetutunut. Uskovaisten rivit rakoilevat, kuten voi hyvin aistia järvenpääläisen kaupunginvaltuutetun tilityksestä:

vainikka

Epäilykselle jätetään kuitenkin sijaa. Onhan mahdollista, että uutisia pimitetään. Profetia voi olla sittenkin toteutunut, mutta sitä ei uskalleta kertoa. Oli miten oli, niin rivejä on tiivistettävä ja on varauduttava toimimaan. Poliitikkoihin, poliisiin ja muihin virkamiehiin ei voi luottaa, vaan meidän, kansan, on toimittava. Olkaamme valmiita.

Ns. maahanmuuttokriittisyys on jo kauan näyttäytynyt minulle kulttina. Kultilla on oma Mestarinsa, jolla on kansanjoukoille saarnaavia uskollisia opetuslapsia. Sanan sisäistäneet ja uskoon kääntyneet jatkavat julistamista, koska heille on kerrottu heidän olevan parempia ja älykkäämpiä kuin muut. Heille on annettu Sana ja Totuus, jota tyhmät suvakit eivät sokeudessaan ymmärrä ja jotka siksi päätyvät kadotukseen.  Sosiaalisssa mediassa he vahvistavat toistensa uskoa. He eivät enää tutki Mestarin sanaa, sillä Mestarin vaikeaselkoiset puheet on syrjäyttänyt kansan omalla kielellä puhuva MV. Sieltä ammennetaan kultin uusi totuus ja epäilijät ovat sananvapauden vihollisia, joiden suut pitää tukkia sananvapauden nimissä.

Tosiasiassa he ovat kuin ne takavuosien kirjastotietokoneiden päätelaitteet, jotka eivät itse kyenneet prosessoimaan mitään, mutta joilla sai yhteyden tietokoneeseen. He ovat pelkkä näppäimistö ja näyttö. Siitä saa hyvän käsityksen vaikkapa vain vilkaisemalla MV:n tai Rajat kiinni-liikkeen Facebook-sivua. Mikä tahansa kulttia myötäilevä postaus aiheuttaa samanmielisten halleluja-, veli todistaa väkevästi- ja sisar on oikeassa uskossa -huudot, mutta yhdenkin epäilyksen sanan sanoja leimataan suvakiksi, myyräksi ja Rasmuksen kätyriksi. Kultin rivit ovat tiiviit ja näin niitä tiivistetään lisää.

Jos olisin sosiologi tai psykologi, niin saattaisin osata jotenkin selittää tämän ryhmäkäyttäytymisen dynamiikan. Kun en ole, niin joudun vain ihmettelemään miten on mahdollista jopa sosiaalisessa mediassa pysyä niin tiivisti umpiossa, että yksikään epäilyksen sana ei kutita järkeä edes höyhenen vertaa. En oikeasti ymmärrä miten ihminen voi sulkea tietoisuudestaan pois kaiken muun kuin oman kultin totuuden.

Mitä kulttilaiset tekevät, kun maailmanloppua ei tullutkaan? Uskollisimmat tietysti jäävät odottamaan seuraavaa kertaa, mutta aika moni voi myös avata silmänsä ja murtautua takaisin tavallisten ihmisten todellisuuteen.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Kultin jäsenet älkööt vaivautuko julistamaan sanaa tänne.

Kommentit (63)

 1. Vesa Sorvoja

  Mestari on siis keskustietokone ja kaduilla porukassa käpyttelevät päätelaitteita? Eipä ollut tullut moinen nykyajan vertaus mieleen.

  Onneksi monella on nykyään läppäreissään enemmän tehoja kuin noissa keskuskoneissa aikoinaan.

  • Hannu Ala-Olla

   Eivät käpyttele päätelaitteita, vaan ovat päätelaitteita.

   • stunned

    Niitä sanottiin ennen tyhmiksi päätteiksi. Suurtietokoneen tai keskustietokoneen terminaaleja siis. Olisi parempi, jos se mainframe olisi päätön palvelin (headless server).

    Muita:
    — Thin client (tulee vilu ja nälkä)
    — Barebone (jää luu käteen)
    — Timesharing (aikansa kutakin)

   • Vesa Sorvoja

    Käpyttely ei ole näpyttelyä.

 2. Kallematti Waris

  Tjaah, kun maailmanloppu ei koitakkaan, kulttilaiset useimmiten turhautuneina ryhtyvät väkivaltaisiksi, ja puuhaavat oman miniatyyrimaailmanloppunsa…toivottavasti ei tässä tapauksessa.Ehkä he tyytyvät taputtelemaan toisiaan selkään kun ovat onnistuneet estämään tämän massiivisen raiskaustsunamin?

  • Veli-Pekka Saarinen

   Tai sitten he menevät piknikille, mutta vain kauniina kesäpäivänä 🙂

 3. Merja Haapalainen

  Löytyisikö tästä artikkelista selityksiä heidän uskonsa lujuudelle?
  http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/08/16/valheenpaljastaja-miksi-ihmiset-uskovat-vaaraksi-todistettuun-tietoon

  • Jesse Heinonen

   Yksinkertainen selitys: ihmiset uskovat vääräksi todistettuun informaatioon, koska ovat niin käsittämättömän idiootteja, etteivät kykene hyväksymään sitä tosiasiaa, että joskus joku vaan sattuu olemaan vähän fiksumpi. Tämä sattuu varsinkin silloin kun idiootti itse ei tiedä asiasta yhtään mitään, ja kyseessä on nimenomaan asiantuntija, joka osoittaa miten asiat ovat. Dunning-Krugerin oireita siis. Ihme sinänsä, etteivät moisista mielenhäiriöistä kärsivät joudu vastentahtoiseen psykiatriseen hoitoon, kun ottaa vielä huomioon, että kyseessä ei edes ole mikään sairaus mille ei vain voi mitään, vaan puhdas valinta olla ihmiskunnan älyllistä pohjasakkaa.

 4. Virve Valoheimo

  Kiitos Saku, olipa huippu hyvä kirjoitus, johon voin yhtyä sanomalla: Amen!

 5. Heikki

  Ei Mestarin palvojilta viholliset lopu. Maahanmuuttajat ovat kolikon toinen puoli ja se toinen ovat suvakit, hyysärit, mokuttajat, jne. Heistä järvenpääläinen valtuutettu hakee näemmä kirjoituksessaan lohtua pettymykselleen, kun puskissa on suhissut vain tuuli.

  Kristiina Vainikka kirjoittaa: ”Poliisit on sidottuja, Virkamiehistä moni suvakkeja ja poliitikot enimmäkseen hampaattomia tai suvakkeja. Pallo on oikeasti nyt meillä. Olemmeko me valmiit toimimaan?”

  Minkälaista toimintaa Vainikka mahtaa kaivata? Kenellä meillä se pallo nyt oikeasti on?

 6. Ilkka Tuukkanen

  Nämä perus-uskovaiset Halla-Jeesukseen uskovat elävät ihan omassa maailmassaan. Meillä muilla täällä Itä-Helsingissä menee hyvin ja naapurin tummempaa kaveria moikataan aamulla töihin lähtiessä ihan niinkuin kaikkia muitakin.

  • Arto Brummer

   Ehei.

   Kyllä me Itä-Helsinkiläiset elämme ihan no-go -alueella, jossa muslimit vellovat kadulla ja naiset eivät voi yksin kulkea kadulla ja Itiskin on aivan täynnä kahviloissa istuvia mustia jätkiä eikä ketään muita.

   Vähän vaikeaahan sitä on tässä aurinkoisella parvekkeella vehreyttä katsoessaan uskoa, mutta totta sen on oltava, koska asiantuntijat mm. Mäntästä ja Orimattilasta näin minulle ovat Facebookissa kertoneet.

   (Ja mihinkään korjaaviin kommentteihin saa vastaukseksi hiljaisuutta tai jotain muminaa suljetuista silmistä. Usko on vahva.)

 7. Jesse Heinonen

  Minä puolestaan ihmettelen jo sitä, miten nuo ”maahanmuuttokriittiset” oliot eivät ole joutuneet valkotakkisten miesten saattelemana psykiatriselle osastolle. Kuulostaa nimittäin osa heidän jutuistaan enemmän kuin sairaalta. Syömishäiriöistäkin päätyy pakkohoitoon, miksei siis todellisuuden hämärtymisestäkin?

  • Petri Puumalainen

   ”Minä puolestaan ihmettelen jo sitä, miten nuo ”maahanmuuttokriittiset” oliot eivät ole joutuneet valkotakkisten miesten saattelemana psykiatriselle osastolle”.

   Ja täsmälleen samaa he maahanmuuttokriittiset ajattelevat sinusta. Sinä olet mielestäsi ehdottomasti oikeassa ja maahanmuuttokriittiset ovat mielestään ehdottomasti oikeassa. Kumpikaan osapuoli ei kuuna päivänä ja koskaan voi alistua myöntämään, että osassa opponentin jutuissa voisi olla savun lisäksi myös tulta.

   Olen sitä mieltä, että jos ja kun Putin lähettää vihreät miehensä Suomeen varmistaakseen riittävän laajan puskurialueen Itä-Suomesta Natoa vastaan, Tämä voimakkaasti kahtia jakautunut kansa ei yhdisty talvisodan tavoin yhteisen vihollisen edessä. Päinvastoin. Kumpikin osapuoli hakeutuu kilpaa miehittäjän leipiin kotimaisen vihollisensa lopullisesti tuhotakseen.

   • Marko Manninen

    Täysin samaa mieltä tuon keskimmäisen kappaleen osalta. Kun täällä kyseenalaistaa ”kaikkien tietämän totuuden” leimautuu natsiksi ja rasistiksi. Tehdessään saman vastapuolella, leimautuu suvakiksi. Terve keskusteluympäristö siis.

    Selkeimpänä erona todettakoon, että yhtään tappouhkausta tai toivetta kuolemasta ei ”suvaitsevilta” eteeni ole tullut. Vastapuolelta ei voi sanoa samaa.

    • Ilpo Haarala

     En muista milloin olisin nähnyt kiihkottoman ja hyvin perustellun maahanmuuttokriittisen kommentin kirjoittajan leimatun natsiksi tai rasistiksi. Mutta jos kirjoittaa kuin natsi ja rasisti, ei sen sanominen ääneen ole leimaamista.
     Haluaisin siis joskus nähdä sen esimerkin täysin perusteettomasta leimaamisesta. Itselle ei sellaista muistu kyllä mieleen. Sellaista kyllä kuulemma joidenkin mielestä jatkuvasti tapahtuu joten luulisi niitä tulevan jatkuvasti vastaan.

     • Jesse Heinonen

      Nämä maahanmuuttokriittiset nykyään myöskään eivät kirjoita perustellusti ja kriittisesti. Ainut perustelu, minkä heiltä kuulee, on ”matu tulee ja raiskaa naiset ja vie työpaikat”, mikä ei tietenkään perustu mihinkään tutkimustulokseen tai yleiseen logiikkaan.

      Jos joku perustellusti vastustaa maahanmuuttoa, sen kun vastustaa, mutta en edes muista milloin viimeksi olen kuullut jonkun niin tekevän. Eikä kukaan voi perustellusti vastustaa pakolaisuutta, ja jos joku sanoo tähän vastaan osoittaa ainoastaan oman älyllisen vajavaisuutensa

   • Jesse Heinonen

    Ei Suomi talvisodassakaan ollut yhtenäinen, miksi siis nytkään?

    Nämä maahanmuuttokriittisiä esittävät ameebat ovat niitä, jotka eivät tiedä hevon ulostetta kriittisyydestä. En minäkään täysin puolueeton ole, mutta en nyöskän lähde perustelemaan mielipiteitä kuvitelmilla kuten että ”muslimit raiskaavat kaikki”. Ainut syy miksi ulkomaalaiset tekevät enemmän rikoksia on syrjäytyminen muusta yhteiskunnasta.

    Ja ajatelkoot maahanmuuttokriittiset minusta mitä haluavat. Totuus on kuitenkin melko selkeästi se, että minun ajatusmaailmani on enempi osa tulevaisuutta kuin heidän. Enkä edes ole suvakki. Olen vain nähnyt tarpeeksi todetakseni, ettei yhdellä pakolaisaallolla itsessään ole niinkään merkitystä, toisin kuin sillä, miten me siihen suhtaudumme. Ihminen on kuitenkin biologinen eläin, vaikka kaikkensa tekeekin osoittaakseen muulle luonnolle olevansa ensimmäinen älykäs virus historiassamme.

    • Petri Haapa

     Minun mielestäni talvisodassa oltiin kyllä sangen yhtenäisiä.

   • Joni Pelkonen

    pahoin pelkään että aika monella ”maahanmuuttokriitikolla” on ihan mustaa valkoisella omista ongelmistaan. Vainoharhoja, voimakasta ahdistuneisuutta, monilla on aikaa istua tietokoneen ääressä lähes ympäri vuorokauden… työssäkäyviä, tasapainoisia ihmisiä eivät ainakaan ole.

 8. Petri Puumalainen

  ”En oikeasti ymmärrä miten ihminen voi sulkea tietoisuudestaan pois kaiken muun kuin oman kultin totuuden”

  Jos rehellisiä ollaan, tähän samaan syyllistyy kyllä ne ns. ”vastapuoletkin”. Järkevätkin ehdotukset tyrmätään, jos ehdottaja edustaa väärää tahoa.

  Esimerkiksi taanoin käytiin keskustelua taksien liikennelupien vapauttamisen yhteydessä myös keskustelua apteekkien vapauttamisesta kilpailulle. Aluksi oikeassa olevien kunnon ihmisten linja oli se, että apteekkialan nykyinen säätely takaa apteekit myös pikkupaikkakunnille. Kunnes väärän puolueen edustaja ja vielä ministeri komppasi sanoen, että hänen puolue ei aja apteekkien vapauttamista. Hetkessä alettiin löytääkin paljon paljon köyhän kansan etuja lääkelaitoksen ikeen alta vapaista apteekeista.

  Näin se menee.

  • Riitta Häkkinen

   Useimmilla meillä ihmisillä lienee tarvetta vahvistaa omia näkemyksiä hakeutumalla samanmielisten joukkoon, poimimalla tietoisesti tai tiedostamatta uutisvirrasta omaa ajatusta tukevat uutiset tai tulkita asiat omia ajatuksia vahvistaviksi. Meillä on tarve ympäröidä itsemme jollakin, joka tukee ihmis-ja maailnankuvaamme. On tarve pysyvyyteen.
   Terve mieli kuitenkin pystyy myös joustamaan eikä itsen ja oman elämän turvalliseksi tunteminen yleensä vaadi psyykkisiä puolustuskeinoja, jotka vääristävät realiteettia. Kiihkoilijoilla (kiihkoiltiin mistä vain) on käsittääkseni tarve kiinnittää turvallisuuden tunteensa musta-valkoiseen ja hyvin yksinkertaiseen maailmankuvaan jopa siinä määrin, että raliteetti vääristyy. Mieli ei syystä tai toisesta jousta, vaan tuntuu niin hyvältä olla näkevinään, miten yksinkertaisia asiat ovatkaan. Vaikka että kaikki maahanmuuttajat ovat raiskaajia tai kaikki rasistit ovat älykääpiöitä.

   • Pekka Rintamäki

    Tossa on semmoinen juttu, että jos henkilö on rasisti tai natsi niin se ei vielä sinänsä älykkyydestään kerro mitään.
    Äly ei poista mielestä vallan/veren/kunnian yms -himoa eikä pahansuopuutta.
    Parhaat rikolliset kautta aikain ovat olleet hyvinkin älykkäitä, eivätkä kaikkein parhaat ole koskaan jääneet kiinni.

    Tuon massahysterian herättämiseksi on tarvittu kohtuullinen määrä älyä ja se on levinnyt kuin kulovalkea sinnekin missä sitä älliä ei ole jaettu.

    • Jesse Heinonen

     Älykäs henkilö ei ole rasisti tai natsi. Älykkyys on jo itsessään sitä, että ymmärtää logiikkaa, oli se sitten matemaattista, lingvististä tai mitä tahansa muuta laatua. Ja oli miten oli, logiikka on aina rasismia ja natsismia vastaan, koska kuka tahansa älykäs henkilö ymmärtää sanomattakin, että ”kansa” ja ”rotu” ovat puhtaasti kuviteltuja käsitteitä ilman minkäänlaista vastinetta todellisuudessa. Älykäs henkilö ei ole rasisti eikä natsi, ei myöskään suvakki tai muuta vastaavaa. Älyköllä ei ole ”mielipiteitä”, sillä hän perustaa ajatuksensa faktoihin ja myöntää olevansa väärässä jos joku niin todistaa.

     ”Maahanmuuttokriittiset” ovat älykkyyden irvikuva.

     • Marko Manninen

      ”Älykäs henkilö ei ole rasisti tai natsi.” Ymmärtääkseni tilanne oli aikoinaan juurikin niin, että natsijohtajat olivat varsin älykkäitä. Mikä nykyihmisessä saisi aikaan sen, etteikö sama olisi edelleen mahdollista?

      http://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota/kuinka-alykkaita-natsit-olivat

      • Pekka Rantamäki

       Tunneälyä heiltä ainakin puuttui. Ehkä he olivat siis matemaattis-loogisesti älykkäitä? Eli ns. neroja idiootteja? Muistaakseni Einsteinkin oli umpisurkea arjen asioissa. Kenties natsit olivat jopa autistisia neroja, kuten elokuvassa ”Rain Man”. Eivät kuitenkaan olleet niin nerokkaita, että olisivat selvinneet itse luomastaan aivopierusta. Heh.

 9. Kennett Ylitalo

  Itellä on kokemusta maailmanloppuun perustuvasta kultista ja kuinka profetian toteutumattominen vaikuttaa. Odotettavissa on hiipumista, uudelleen uskonoppien järjestämistä ja sen jälkeen on enää jäljellä usko ja ryhmähenki. Kun kerran n. 1/5 ihmiskunnassa on taipuvinen xenophobiaan synnynnäisesti. Täytyy kyllä sanoa heh.. tää on oikeesti hauskaa kun näitä tutkitaan…jos oikeen haluais olla ilkiä vois vihjailla genetiikkaan joka lähinnä osoittaa vastakkaista: rasisti itse on se jolla on vikaa, keskiarvoisesti matalampi älykkyys, koulutustaso, menestys elämässä jne. mutta ei nyt olla ilkeitä.. kaikki mahtuu mukaan ja kaikki on tasa-arvoisia. Koulutus, sivistys ja terapia on keinot. Valitettavasti tämä sivuaa sanan- ja mielipiteen vapautta ja se ajaa tietenkin yli monen keinon jota ollaan käytetty esim alkoholismin ja akuutin mielisairauden hoitoon. Rasismista ehkä päästään joskus eroon, sitä että löytyy ihmisiä jotka kohtaavat uudet asiat sairaalloisen pelokkaasti tuskin koskaan.. Erona vain nykyiseen että näitä ihmisiä ei yhteiskunnan tasolta kuunnella. Saahan sitä hulluuksia huudella.

  Tilanne on kuitenkin maalimanlaajuisesti se että tämä 1/5 on saanut aatteen taakseen ja kyseenalaista informaatiota on valtava massa. Niin paljon ettei tarvi ikinä kuplasta poistua. Ja kun ihmisiä ei voi pakottaa oppimaan, ollaan vähän tässä: ei tiedetä yhtään mitään mutta huudellaan ihan helevetin kovaa. Tiedotusvälineet olis tässä isossa roolissa, journalisteihin kyllä uskon mutta yhtiötasolla ei lähdetä haastamaan ketään eikä mitään; ei valtiota eikä kansalaisia, ei yrityksiä taikka yhdistyksiä.. Se ei auta yhtikäs mitään että olen Sakun kanssa samaa mieltä ja vaikka kuinka jaan ettenpäin; tietoa ei haluta ottaa vastaan eikä ketään voi pakottaa missään tapauksessa.

  Onneks tässä tapauksessa logiikka pelaa oikeistoa vastaan jolla on taipuvaisuus tehdä profetioista itsetoteutuvia. Kun erotetaan ”me ja he” ja vaikeuskia voi aatteen puolesta aiheuttaa vain toinen osapuoli (rasistin tekemät rikokset eivät ole rikoksia..) ja kun on kyseessä ”Punahilkka ja Susi” skenaario.. Noh, mitä tätä jatkamaan kyllähän tuon tajuatte ettei ainakaan mies voi provosoida raiskauksiin ja en usko RK porukan ihan niin sairas olevan että jotain sairasta alkaa tekemään.. Ovat vähän nurkassa. Jos olis oikeen mukava, alottais massiivisen kampanjan maahanmuuttajien parissa nyt että pysyy ihan varmasti ne luvut alhaalla; se kaatuu koko homma siihen kun tekosyy lähtee..

  • Petri Puumalainen

   Kennet Ylitalo: – ”jos oikeen haluais olla ilkiä vois vihjailla genetiikkaan joka lähinnä osoittaa vastakkaista: rasisti itse on se jolla on vikaa, keskiarvoisesti matalampi älykkyys, koulutustaso, menestys elämässä jne. mutta ei nyt olla ilkeitä..”

   Onko siis niin, että tuon geneettisen määritelmän perusteella Halla-aho ei ole rasisti? Vai onko hän kauimpana keskiarvosta?

 10. Marko Manninen

  Jos esitetään ”profetia”, jonka mukaan kesällä raiskausten määrä lisääntyy, eikö ole hieman aikaista julistaa sitä vääräksi, kun eletään vasta toukokuun alkua? Jos minä helmikuussa olisin ennustanut sateista kesää, voitaisiinko toukokuussa todeta minun olleen väärässä? Syyskussa voidaan sitten julistaa ennustuksen menneen pieleen. Näin ainakin itse uskon ja toivon. Eivät maahanmuuttajat mitään eläimiä ole.

  ”Mitä tekee kulttilainen kun maailmanloppua ei tullutkaan” Odottaa uutta päivämäärää, sillä kultinjohtaja huomaa laskelmissaan virheen? (vähän samaa kuin mihin itse sorruin tuossa ensimmäisessä kappaleessa, tiedän. Vaikka en siis kyseiseen kulttiin kuulukaan/usko annettuun profetiaan)

  Merja Haapalaisen linkki oli loistava. Olen itse miettinyt, että jos kaikki maahanmuuttajat lähtisivät Suomesta, ketä sosiaalituilla elävä kouluttamaton ihminen silloin syyttäisi omasta tilanteestaan? Tuskin elämä heillä sen auvoisempaa oli viisi vuotta sittenkään. Nyt he ovat löytäneet tilanteeseen syyllisen: viime kesänä saapuneet turvapaikanhakijat.

  Mitenköhän mahtaa olla tuon päivityksen laita julkinen kehottamisen rikokseen-pykälän kanssa. Jos mielivaltainen ulkomaalaisten ratsaaminen lopetetaan, täysin aiheesta. Tämän jälkeen kehotetaan kansaa toimintaan, joka selkeästi siis rikkoisi lakeja. Vai onko kyseessä vain kysymys: oletteko valmiit toimintaan ilman erittelyä millaiseen toimintaan?

 11. Ingmar Forne

  Kognitiivinen disonanssi!

  Voipi olla että kun ennustus ei käy toteen ruvetaan esittämään mitä mielikuvituksellisimpia ja täysin epäloogisia selityksiä sille ettei ennustus toteutunutkaan. Tämä on niin sanottu kognitiivinen disonassi, joka joissakin yksilöissä istuu uskomattoman lujasti kiinni. Uskotaan lujasti siihen mitä on väitetty, vaikka käytäntö osoittaisikin sen kiistatta vääräksi.

  Kyllä se varmaan ajan myötä tulee päivänvaloon.

  Terveisin.

  Ingmar Forne

 12. jore puusa

  Kerrankin lainaan ja ihan kokonaan.
  Sosiaalipsykologian kurssilta seuraava lyhennelmä.

  Joukkojen toiminta ryhmäilmiönä
  Varhaiset joukkokäyttäytymisen teoreetikot näkivät joukoksi kerääntyneet ihmiset vaarallisina ja arvaamattomina, epä-älyllisiksi taantuvina massoina.

  Epäyksilöllistyminen

  Yksilön kokemusta joukkotilanteessa on kuvattu deindividuaation, epäyksilöllistymisen käsitteellä. Yhtenäisessä ryhmässä, jonka tarkkaavaisuus kohdistuu yhteiseen kohteeseen, ei yksilö juurikaan ajattele omia tuntemuksiaan ja pysähdy niitä tutkiskelemaan (ns. henkilökohtainen minätietoisuus on alhainen). Silti hän voi olla hyvinkin tietoinen ryhmäänsä ja itseensä kohdistuvista katseista, onhan läsnä yleensä ainakin symbolisesti vastustaja ja myös yleisöä. Kilpailevien ryhmien välillä ryhmäuskollisuuden osoittamisesta voi syntyä jopa kilpailua – ajatellaanpa vaikka urheilufanien mitä mielikuvituksellisimpia ulkoisia uskollisuudenosoituksia joukkueilleen.

  Joissakin joukkotilanteissa väkimäärän suuruus saattaa kuitenkin johtaa myös tunteeseen, ettei yksilö ole lainkaan tunnistettavissa, jolloin alentunut julkinen minätietoisuus helpottaisi normien rikkomista ja aiheuttaisi yleisesti paheksuttua käyttäytymistä (huomattakoon että sama pätee niin mellakoihin kuin estottomiin karnevaalikulkueisiin).

  Deindividuaatioon on kuitenkin tehtävä se varaus, että toiminta riippuu myös kyseiseen ryhmäjäsenyyteen liitetyistä merkityksistä. Ei kuulosta ihmeeltä, että eräässä tutkimuksessa sotilaat olivat vähemmän valmiita aggressiiviseen käyttäytymiseen tutkijan heille antamissa täysin peittävissä huppukaavuissa, kuin omissa tunnistettavissa univormuissaan.

  SIC ja MOT.

  • jore puusa

   Hups. meinas käydä kuin MV:lle. Lainaus siis.
   TYT, avoin yliopisto, verkko-opinnot, Sosiaalipsykologian peruskurssi.

 13. Erkki Weurlander

  Kristiina Vainikan FB-vuodatuksen mielikuvituksellisuus ilmenee jo lausessa:
  Poliisi yritti jokunen aika sitten Helsingissä ratsata kaikkia kadulla liikkuvia ulkomaalaisia. Joka oli sitä toimintaa, jota tarvitaan.

  HS uutisoi >/b>
  Maanantaina 9. toukokuuta Helsinkiin saapuu kolme luksusristeilijää: Costa Luminosa ja Celebrity Silhouette Jätkäsaaren satamaan sekä Regal Princess Hernesaaren risteilylaituriin. Viimeksi mainittu on aluksista suurin 3 600 ihmisen matkustajakapasiteetillaan.
  Ensimmäisten risteilyalusten mukana Helsinkiin saapuu yhteensä noin 9 000 turistia Italiasta, Saksasta, Espanjasta, Kanadasta, Britanniasta ja Yhdysvalloista.

  On siinä kadullakulkijaa ratsattavaksi, jos laivastaan poistuvat

  Perustuiko Helsingin poliisin yritys ”ratsailla” kadulla liikkuvia ulkomaalaisia ehkä ns näyttää ulkomaalaiselta -menetelmään? Eihän tuota usko vanha
  Erkkikään

  • Markku Tamminen

   No, eiköhän tuo määritelmä ”ulkomaalainen” ole todella mielivaltainen tuon FB-kirjoituksen mukaan. Esim. Anne Bernerkin, nykyinen liikenne-ja viestintäministerimme olisi sitten pitänyt ratsata tuon Kristiina Vainikan mukaan toissa kesänä, koska hänellä ei ollut vielä tuolloin Suomen passia.
   Hänhän siis kirjoitti todellakin ”kaikki ulkomaalaiset”.

 14. Teemu Laitinen

  Itse Sakun palstaa aktiivisesti seuranneena en allekirjoita väittämääsi. Löydätkö yhtään hurmoshenkistä kommenttia edes tästä ketjusta, jossa Saku nostettaisiin jumalasta seuraavaksi, kaikkitietäväksi tai mestariksi?
  Sakulla on taito kirjoittaa ymmärettävästi niistä asioista joita itsekin pohtii ja miettii. On tällä myös väitelty, eivätkä kaikki ole olleet aina samaa mieltä.
  Sakun kirjoituksia seuraavat luonnollisesti henkilöt, joiden maailmannäkemys, ajatusmaailma ja elämänarvot ovat pitkälti samankaltaiset. Niiden pohjalta täällä sitten ihmetellään Suomen ja maailmanmenoa.

 15. Risto Lukka

  Anteeksi nyt kiroilu, mutta onhan noi nyt ihan saatanan yksinkertaista porukkaa, jopa ”fiksuimmat”.

 16. Juha Sinkko

  Saku, tuohon sinun kirjoituksesi loppuosaan sopinee Platonin luolavertaus. Ohessa lyhennelmä (Lähde Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Luolavertaus ) :
  ”Kuvittele joukko vankeja, jotka on kahlehdittu lapsuudestaan saakka syvälle luolaan. Paitsi heidän jäsenensä, myös heidän päänsä on kahlehdittu niin, että heidän silmänsä ovat pakotettuja katsomaan luolan peräseinään. Vankien selän takana on tuli, ja tulen ja vankien välissä on korotettu kävelytie, jota pitkin kuljetetaan erilaisia eläinten, kasvien ja muiden asioiden muotoja. Tulen valo heijastaa sekä vangeista että kuljetetuista asioista tulevan varjon luolan peräseinälle ja kiinnittää vankien huomion. Samoin kun joku muotoja kantava puhuu, hänen äänensä kaikuu luolan peräseinästä ja saa vangit uskomaan, että ääni tuli varjoista. Vangit osallistuvat eräänlaiseen peliin, antaen asioille nimiä kun näkevät niitä. Tämä on kuitenkin ainoa todellisuus, jonka he tuntevat, vaikka näkevätkin ainoastaan kuvien varjoja.

  Kuvitellaan, että yksi vangeista vapautetaan, nousee seisomaan ja kääntyy ympäri. Tuli sokaisee hänen silmänsä ja ohi kulkevat muodot näyttävät hänestä epätodellisemmilta kuin varjot. Samoin jos hänet viedään ulos luolasta katsomaan auringonvaloa, hänen silmänsä sokaistuvat eikä hän ensin näe mitään. Vähitellen hän kykenee näkemään tummia hahmoja kuten varjoja, ja sitten kirkkaampia ja kirkkaampia esineitä. Viimeisenä hän kykenisi näkemään itse auringon, ja oppisi, että se tarjoaa vuodenajat ja vuosien vaihtelut, on kaiken näkyvän yläpuolella ja on jollakin tavalla kaiken hänen näkemänsä syy. Tämä osa vertauksesta osuu läheisesti yhteen Platonin aurinkovertauksen kanssa, joka on esitetty Valtion kirjan VI loppupuolella.

  Näin valaistuneena vapautettu vanki haluaisi epäilemättä palata luolaan vapauttamaan kahlehditut ystävänsä. Ongelma olisi siinä, että he eivät haluaisi vapautua. Luolaan palaaminen vaatisi, että vapautetun vangin silmät totuttelisivat taas uuteen valaistukseen, ja jonkun aikaa hän näkisi huonommin eikä kykenisi havaitsemaan luolan peräseinälle heijastuvia varjoja yhtä hyvin kuin toverinsa, jonka vuoksi hän joutuisi naurunalaiseksi. Tämä saisi vangitut vastustelemaan kaikkia vapautusyrityksiä.”

 17. Pekka Rintamäki

  Tuossahan on sellainen asia, että ”vastapuolia” ja ”mielipiteitä” ei näiden ryhmien välillä ole.
  Vaan kyseessä on kuin katsoisi lätkämatsia semmoisen kanssa joka on opetettu huutamaan lujaa ”paitsio” aina kun oma joukkue menettää kiekon. Hänen mielestään se toistuvan paitsion huutelu on mielipideasia ja hän on oikeutettu mielipiteeseensä… mutta se mielipide tuntuisi vakuuttavammalta jos hän tietäisi mikä se paitsio on.

  Ei. Fakta ja fiktio eivät ole keskenään samanarvoisia vaikka joku tunkisi internetin täyteen keksimiään tarinoita.

  Tolkun ihmiset pystyvät keskustelemaan asioista ihan faktapohjilta mielipide- eroineen. Koska ihan faktapohjaisiinkin ongelmiin on löydettävissä useita ratkaisuja, joista mielipide- eroja voi syntyä. Shakissakin on ainakin pelin alussa useita sääntöjen mukaisia siirtoja joista toiset ovat parempia kuin toiset, mutta shakin sääntöjä tuntemattomat eivät osaa kuin pulushakkia. (Kaataa nappulat, paskantaa laudalle ja lentää parvelleen kertomaan, että voitti)

  Vaan rajatkii/odinit/yms niin heitä tuskin keskenäänkään yhdistää muu kuin muukalaisviha ja poliittinen agendansa on Pyhä Yksinkertaisuus. Muukalaisviha ei varsinaisesti ole ”mielipide” koska sitä ei tarvitse perustella mitenkään.

 18. jore puusa

  Käsittääkseni Timonen joutuu poistamaan suuren osan kommenteista — poistetuissa suurinpiirtein uhataan tappaa puolet suvakeista heti ja loput huomenna ja jotka ovat solvauksia täynnä — lähettäjinään näiden Närästen kaverit. Sama ongelma jokaisella blogistilla – joka kirjoittaa kriittisesti rasismiin taipuvista laumasieluista.
  Sääli, koska yhteiskunta ei kauaa kestä kahtiajakoa, jossa toinen puoli suoltaa julkaisukelvottomia loukkauksia, vihaa ja uhkauksia ja toinen puoli koettaa viedä maataan edes jotenkin eteenpäin.
  Sanoisin, että hyvin hitaasti suvaitseva kansanosa alkaa tajuta, mitä on tapahtumassa ja että ystävällisyys ja ymmärrystä yrittävä elämäntapa ei toimi enää kiihkoutuneen kansaosan suhteen.
  Vaarana on empaattisten ihmisten sulkeutuminen tai lopulta tarpeeksi kiusattuna ylireaktiot, joita tietysti nämä provokaattorit koettavat kaikin keinoin saada esiin.
  Kuten Janitskin on sanonut, parasta mitä liikevaihdolle tapahtuisi olisi terrori-isku Suomeen. Ja sitä hän on totisesti koettanut solvaamalla islamia kaikin keinoin.

  • jore puusa

   En ole väittänyt sinusta mitään…käytän vain samaa verbaalista dialektista ansaa kuin rasistitkin. Kirjoitin, että ”Närästen kaverit”. Jos Saku katsoo asiattomaksi kommenttini – niin poistaa. Olen kohta vuoden tutkinut MV lehteä kuvavarkauksien takia – enkä enää jaksa olla jäätävän neutraali sen sonnan edessä- vaan olen typeryyksissäni alkanut vastata samalla mitalla takaisin. Ja pakko myöntää..pari kertaa on tun tunut luvattoman hyvältä. Ehkä olen muuttumassa suvakista johonkin vielä pahempaan 😉 suuntaan, mene tiedä.

   • Tomi Näränen

    Minulla ei ole myöskään yhtään kaveria, joka haluaisi tappaa yhtään ketään ihmistä. Syyllistyt TÄYSIN samaan kuin rasistit, jotka niputtavat ihmiset ihonvärin mukaan raiskaajiin ja ei-raiskaajiin. Yleistäminen ei toimi missään, ei rasistien leirissä eikä suvakkien leirissä.
    Itse olen aiemmin ollut hyvin maahanmuutokriittinen, rasisti en kuitenkaan silloinkaan. Edelleenkään en usko, että Suomi pystyy ottamaan vastaan kymmeniä tuhansia tulijoita. Kantani on kuitenkin lieventynyt huomattavasti, sen ansioista että on jossain pystynyt käymään dialogia toista mieltä olevien kanssa. Ja tämä yleistäminen ”Näränen ja sen kaverit tappaa kaikki suvakit” ei tosiaankaan edistä vuoropuhelua.

   • Saku Timonen

    Ottakaas nyt iisimmin molemmat. Tämä kommenttiosio ei ole tarkoitettu keskinäisiin kinasteluihin.

 19. Markku Tamminen

  Tuollainen ”kaikkien ulkomaalaisten” järjestelmällinen ratsaaminen on siis mielestäni perustuslain vastaista, jos henkilö ei ole syyllistynyt rikokseen. Valitettavasti osalle kansanedustajistakin taitaa olla epäselvää, että lakeihin ei voi kirjata tuollaisia epämääräisiä lauseita, ellei sitten mennä natsi-Saksan meininkiin, jossa ulkomaan kansalaisten olisi kannettava rinnassaan jotain ulkomaalaismerkkiä kuten juutalaisten natsi-Saksassa Daavidin tähteä.

  • Pekka Rintamäki

   Jep. Tosin sillä poikkeuksella, että jos ovat etsimässä jotakuta just kulmilta kadonnutta epäiltyä/henkilöä, niin siinä saattaapi useampiakin tuntomerkkeihin sopivia joutua jututtamaan, mutta ei se sitä tarkoita, että jokainen jolla on sininen takki ja mustat housut pitäis viedä varmuuden vuoksi pamputettavaksi.

   • jore puusa

    Itse asiassa henkilön merkitseminen olisi mainio asia, koska elämme jo vihan vallassa dystopian saavuttaneina.
    Meillä suvakeilla olisi pinkki sydän veripisaran kera neulottuna hihaan.
    Rajatkiinni jengillä olisi Brunbergin ”neekeripusun” naama ja sen yli pysäköintikieltomerkki.
    Odineilla taas Torin vasara juntattuna pensaassa seisovan erirotuisen päähän.
    ÄmVeillä sitten -sooda parantaa syövän- puhekupla joka tulisi janitskinin karrikatyyrinaamasta.
    Magneetimedialaisilla hyönteismyrkkyspray, josta suihku juutalaisen naamalle ja logo -Näitä Kärkkäiselta edullisesti-.
    Anarkisteilla taas punainen rappuharja kaupan ikkunasta sisään kuva.

    Näin henkilöt tietäisivät heti kadulla kulkiessaan, ketä alkaa mättää pataan tavatessa…
    Darwinin ja Mendelin keinoin jalostuisi esimerkiksi Odineita joilla oikean käden sormien tilalla nyrkkirauta jne….
    Hahaa tämä olisi hauskaa, ilmoittaudun valtakunnallisen hihamerkkiosaston graafiseksi suunnittelijaksi.

    • Pekka Rintamäki

     Turisteille sit satamassa hihaan iso kysymysmerkki, että paperit on tarkastettu. Kysymysmerkki siksi, että eihän siitä varma voi olla kun on ulkomaalainen eikä puhu Suomea.

 20. Merja Nurmi

  Rk-ryhmä keskustelee tästä kolumnista innokkaasti parhaillaan. He ovat saaneet ”tietoonsa” muun muassa sellaista, että poliisi on ilmoittanut raiskausten lisääntyneen alkuvuodesta 820%. Jos ei tsunamia muuten saada, se keksitään.

 21. Mirjami Virtanen

  miksikähän tämä nuori rouva Iistä on nyt tullut maahanmuuttokriittisten auktoriteetiksi, vähän kuin Halla-ahon tilalle? Hänestä on hyvin vähän tietoa, onko hänkin vain toisten teksteistä luonut omat ajatuksensa ja kun antaa ne takaisin, on lunastanut paikkansa nerouden huippuna. Näistä muista naisoraakkeleista olen sen verran lukenut, että ymmärrän, miksi heistä maahanmuuton ydinkysymys on seksuaalisuus. Toivoisin jokaiselle niin balanssissa olevaa elämää, ettei tarvitse ihan uhkakuvissa ja mielikuvituksensa (tai jonkun muun tarinoinnin (Tajukangas) ) varassa jaksaa.

 22. jore puusa

  Sekä ns. suvakkiosastolla että rasistiosastolla olisi kummallakin varmasti opittavaa toisiltaan.
  ——————-
  Haluaisin kuulla yhdenkin asian, joka rasisteilta olisi opittavana.
  Pitäisikö minun oppia solvaamista, tappouhkauksia, aineiston varastamista medialta, valehtelua, erirotuisten elämän vaikeuttamista, pelon lietsomista, misogyniaa, ksenofobiaa, kaikkien erimieltä olevien vihaamista, syntipukkiajattelua, holokaustidenialismia tai sitä että sooda parantaa syövän. Mitä vielä minun pitäisi rasisteilta oppia?

  • Heli Heikkinen

   Minä haluan oppia rasisteilta – tai oikeammin rasisteiSTA – yhden asian. Miten voin estää nuorisoamme tulemasta sellaisiksi.

  • Pekka Rintamäki

   Propagandan levitystaito siten, että se tosiaan uppoaa kohderyhmäänsä ja leviää runsaalla kädellä kohderyhmänsä ulkopuolellekin.

   Minä kun en ole facebookissa, niin en ole selvissä esim. ”Rasmusryhmästä”. Paitsi sen, että se on tietämäni mukaan ”äärisuvakkimainen” sivusto?
   Jos näin on niin olkoon puolestani. Eivät ole minun nettisurffailujani mitenkään häirinneet joten vaikka siellä puhuttaisiin minkälaista sontaa tahansa??? niin en ole havainnut, että sitä aktiivisesti levitettäisiin kaikille lukemilleni sivustoille.
   Mitävittua taas minun ei ole koskaan tarvinnut avata pysyäkseni riittävän hyvin kärryillä millaista sontaa siellä levitetään. Kas kun sitä levitetään jokseenkin joka paikkaan missä moderaattorit eivät ole hereillä.

   Maanviljelyssäkin on sääntö, että määrätyn määrän sontaa saa omalle pellolle levittää, mutta naapurin puutarhaan sitä ei luvatta tungeta, koska naapurin ei siinä vaiheessa tarvitse olla kovin suvaitsevainen.

   Niinpä jos vajaasti moderoidulla palstalla avaa keskustelun aiheesta ”Volvon vesipumppu” niin keskustelua eivät tule häiriköimään Lada- kerholaiset, Saabistit, eikä ”Rasmusryhmäkään”. Mutta jos mode ei ole hereillä niin keskustelu ei ehdi viittä viestiä edemmäs kun jo on mitävitun trolli paikalla sanomassa, että vesipumpun on varman tiedon mukaan asentanut tai valmistanut mamu ja auto pitää nyt tarkastaa muiden mahdollisten pommien varalta. Tämä niinkuin karrikoiden, mutta ymmärtänette yskän.

 23. Minna Ylitalo

  ”Toivotan kaikenväriset ihmiset Suomeen tervetulleiksi, jos he tulevat tänne rehellisin aikein, heidän arvomaailmansa kohtaa Suomen lakien sekä tapojen kanssa, ja jos heillä on realistinen mahdollisuus työllistää itsensä ilman, että veronmaksajat kustantavat heidän palkkansa työllistämistukina vuosikausia.”

  Näin ajattelee valtaosa tavallisista ihmisistä. Kuka haluaa Suomeen häiriötekijöitä tai rötöstelijöitä? Ei kukaan. ”Huolestuneilla kansalaisilla” sen sijaan tulee ensimmäinen ongelma vastaan tuon termin ”kaikenväriset” kanssa. Jokainen varmasti muistaa millaisen palautteen 11-vuotias Valtteri sai osakseen. Vain siksi, että hänet oli adoptoitu Etelä-Afrikasta ja on sen värinen kuin on. Somessa keskustelu meni painokelpoisimmillaan tähän tyyliin, että ”No voi kyynel, kannattaisko etukäteen miettii minkä värisii lapsii Suomeen adoptoi”.

  Kun keskustelu tyssää heti alkumetreillä adoptiovauvan ihonväriin, niin silloin on kaikki muukin asialinjan keskustelu täysin mahdotonta. Blogissa esiintyvä Kristiina Vainikka ei toivo kenenkään ulkomaalaisen sopeutuvan Suomeen. Hän toivoo näitten raiskailevan puskissa siihen tyyliin, että heidät voi luvan kanssa savustaa Suomesta ulos. Hän odotti, että näin kävisi vappuna, mutta se deadline tuli ja meni. Luulisi, että se on hyväkin uutinen, mutta ei. Toimimaan pitäisi päästä.

 24. stunned

  Asetat nyt vastakkain kaksi täysin toisiinsa liittymätöntä ilmiötä.

  –Turvapaikanhakijat eivät ole syypäitä talouslamaan ja ongelmiin. Suomi ei kaadu heidän takiaan, vaan heistä huolimatta, jos näin annetaan käydä. Ja näinhän annetaan käydä, koska turvikset voidaan selittää syyksi leikkauksiin.

  –Miljoonan köyhyysrajan alla elävän eteen ei aiota mitään tehdä, vaikka ketään ei ulkomailta suomeen tulisi koskaan. Poliittinen ja ideologinen valinta.

  • Pekka Rintamäki

   Asia on just näin.

   Jos kysytään/väitetään mitävittumaiseen tapaan, että kuka kannattaa rajoittamatonta ”haittamaahanmuuttoa” niin kysymyksen asettelu jo takaa, että siinä ei montaakaan kättä nouse.

   Sama juttu kun takavuosien torkkupeittomyrsky eduskunnan vesilasissa.
   Jos asia oltaisiin uutisoitu (olisiko edes ollut uutisoimisen arvoista?) että eduskuntataloon on hankittu remontin yhteydessä x- määrä sisustustekstiiliä (lattiamattoja, ikkunaverhoja, seinävaatteita) niin mitäs uutisoimista siinä olisi? Mutta kun iltapäivälehti keksi nimetä ne torkkupeitoiksi niin älämölön tulilanka oli asennettu ja sytytetty.
   Jossa jokunen populistikansanedustaja kiirehti ilmoittamaan, että hän ei semmoista tarvitse, eikä aio ottaa vastaan. Ymmärtämättä tippaakaan siitä, että kyseessä ei ole hänen henkilökohtainen turvariepunsa vaan osa rakennuksen sisustusta siinä missä vessan lattiaan valitut kaakelitkin.

   Mutta populismin aallonharjalla on hyvä ratsastaa vaikka ei asiasta mitään ymmärtäisikään.

   Kuka muuten kannattaa toimimattomien tietojärjestelmien hankkimista?
   Mutta kuka tietää mistä toimiva saataisiin ja mitä se maksaisi?
   Niinpä.

 25. Pekka Rintamäki

  Roope Massinen:
  ”Itse en ole suvakki enkä rasisti, vaan pyrin olemaan realisti.”

  —–

  Luuletko voivasi valita?
  Voin omasta kokemuksestani kertoa, että jos et kovaan ääneen huuda ”mamuraiskaa” niin et ole realisti vaan olet välittömästi ”äärivihervassarisuvakkikukkahattutäti”. Poliittisesta puoluekannastasi tai sukupuolestasi riippumatta.
  Tämä vihaan kiihotettu joukko ei anna sinulle muuta mahdollisuutta kuin huutaa heidän kanssaan. Jos et tai jos kysyt jotain, niin et ole aito ”maahanmuuttokriittinen”. Tuo sana on varastettu aikapäiviä sitten. Samoihin aikoihin kun ”suvaitsevaisuudesta” tehtiin kirosana.

  Realismia en ole havainnut ”äärisuvakkimammanpoikakukkahattutätihelvetinkommunisti…”pankkopojan blogin kommenteissa koskaan bannatun? Tietystikään en voi tietää mitä kaikkea pankkopoika on bloginsa kommenteista siivonnut, mutta olen havainnut, että realismia ja perusteltuja kantoja joukkoon mahtuu vaikka olisi pankkopojan kanssa eri mieltäkin.

  Mutta realismia ei ole viisi vuotta sitten mitävitun kumottu ”uutinen” vielä tänäänkään. Maailma on litteä – avatkaa silmänne tai pudotkaa kuilun reunalta- väitteet eivät ole realismia eikä semmoisten torppaaminen blogin kommenteista rajoita kenenkään sananvapautta.

 26. jore puusa

  Kysyin ylempänä, että mitä ihmettä minun pitäisi oppia rasisteilta, kun heiltä oppimista ehdotettiin? Luettelinkin jo osan siitä mitä nämä Suomen syöjät sujuvasti osaavat. Mitä lisää minun vielä pitäisi rassuilta oppia? Haluaisin vastauksen.

  Minua v…..aa lukea yhä uudestaan riviäkään sotaa näkemättömien ja mitään, yhtään mitään pelosta tietämättömien narinaa siitä, miten suurin osa pakolaisista on elintasopakolaisia. Suomalaisia on painunut 350 000 Ruotsiin ja jokainen heistä oli elintasopakolainen ilman pelkoa tapetuksi tulemisesta. Ruotsalaisia he kyllä kiitokseksi tappoivat läjäpäin. Kannattaa alkaa siitä oma maailmankuvansa. Jos sinulla ei ole mitään, ei mitään tulevaisuutta ja mahdollisesti sinut tapetaan ensikuussa tai viimeistään syksyllä – niin sama tuo minkä etuliitteinen pakolainen olet. KORJAAN..sama se minulle. Minä kun en ole ksenofoobikko, minä en pelkää ulkomaalaisia ja sisäistän varsin hyvin, että jokaisessa kansassa on rikollisia suurinpiirtein sama määrä. Osaan jopa muutamaa kieltä, taito joka tuntuu puuttuvan mitävittulaisilta kokonaan.
  So goddamn what. Jos minun pitää elää afgaanirikollisen tai jammusedän kanssa niin valitsen mieluummin sen — joka on edes jotenkin elämässä kiinni..ja ne jotka tulevat helvetistä — sitä yleensä ovat.
  Olen seissyt vieressä kun röökiä sytyttävän miehen pää ammutaan kahvilassa paskaksi. Hän oli hyvinvoiva autokauppias Beirutissa. Perkele, että sen mukavan miehen olisi saanut Suomeen, hän olisi perustanut yksintein autokaupan ja työllistanut muutaman suomalaisen. Nyt suurin osa 700 000:sta rasististamme on pelkkiä naukujia – joiden lamauttava pelko erillaista kohtaan haisee kauas.
  Menkää Syyriaan tai Irakiin ja istukaa päivä pari odottamassa autopommin jysähdystä ja tulkaa sitten sanomaan minulle elintasopakolaisista jotain. Kovimmista naukujista ei yksikään ole koskaan edes nähnyt pakolaista, kontaktista puhumattakaan.
  Suomalaisten suurin ongelma on kylmyys, kyvyttömyys asettua huonovointisen asemaan, kateus ja elämisen pelko. Ja rasistien tapauksessa yleinen typeryys ja tietämättömyys. Rasistinen , ksenofobinen ajattelumalli pitää suomen lamassa, kun ei omat naukujat tätä maata pelasta niin pitää PK yritysten vuosituhantiset taitajat tuoda muualta mulkkujen maahan.
  Turhaa rimpuilua, maailma avautuu, halusitte tai ette ja tuo mukanaan niin pahaa kuin hyvääkin..mutta enimmäkseen elämää…joka suomalaisilta on puuttunut aina.
  Hyi että minua kiroiluttaa ja raivostuttaa se mihin olemme luisuneet, nyt rasistit haukkuvat empaattisia hyviä ihmisiä rasisteiksi, koska me kritisoimme rasistien tuhoavaa vaikutusta.

  Miten monta ihmistä on tappanut itsensä MV:n vihanlevityksen takia?
  About kuukausi sitten kuvasin psykologin haastattelun- hän kertoi miten monet potilaat ovat syvästi masentuneita rasistien avoimesti vellovan vihan takia. Yksikin Janitskinin välillisesti tappama herkkä ihminen on liikaa.

  • Heli Heikkinen

   Minäkin pelkään. Pelkään pakolaisten suhteen sitä, että heidät lähetetään sumeilematta takaisin sattumanvaraisen henkiinjäämisen maihin. Onko esim. afgaanien turvapaikkapäätöksissä otettu lainkaan huomioon maan tilanteen viimeaikaista radikaalia huonontumista ja väkivallan kasvua? Tai sitä tilastollista faktaa, että siellä kuolee näistä nykyisistä pakolaisten lähtömaista suhteellisesti eniten ihmisiä väkivallan seurauksena? (Tilasto löytyy kyllä… näin sen vastikään.) Ja sitten meillä uutisoidaan jonkun ajattelemattoman, hyväosaisen (en viitsi käyttää sanaa ”kermaperse”) diplomaatin lausunto, että afgaanit ovat enimmäkseen elintasopakolaisia. Hävytöntä. Monenkohan afgaanipakolaisen motiivit hän tuntee, oikeasti?

 27. jore puusa

  Mistä Jore tiedät, kuka kirjoittajista on nähnyt sotaa ja kuka ei?

  En mistään, varmaankin jokainen Teistä rasisteista sitten on sotakuvaaja? Suomen suurlähettiläs Afganistanissa ei liene ollut rintamalla kertaakaan. Kuten sanoin, olkoon syy mikä tahansa – ihmiset liikkukoot ja tehkööt rasistien olon paskamaiseksi kaikkialla maailmassa. Nautin siitä ja pidän suuresti erillaisista ihmisistä. Mitä köyhempi savimaja sitä lämpimämmin ihmiset ottivat vastaan Afrikan sarvessa..Suomalaisissa on kylmyyttä – jota on vaikea käsittää. Vaikeampaa on pitää kotimaani törpöistä, jotka aikanaan ajoivat maamme alkuperäisasukkaat eli saamelaiset tieltään huitsin lappiin.
  ———
  ”Eli 65 % turvapaikanhakijoista on maassamme väärin perustein”.

  He ovat täällä niillä perusteilla, jotka heille merkitsevät, rasistien mielestä kenelläkään erilaisella ei ole oikeutta olla Suomessa. Ei edes erilaisilla suomalaisilla. Itse asiassa teidän rasistien ongelma onkin erillaiset suomalaiset, ettehän te tiedä mitään niistä ihmisistä, joita täällä on sotaa paossa. Teidän pitää aina vihata jotain, koska siihen rasismi perustuu ja syntipukkien hakemiseen omaan ahdistukseen.
  ———
  ”Huomattava osa muuttajista osasi silloin kohdemaan kieltä”.
  Juuri kukaan ei osannut Ruotsia, eikä osaa kaikki vieläkään. Olen 64 ja olen elänyt tuon ajan ja turkulaisena viettänyt paljon aikaa Ruotsissa. Minulla on vieläkin tallessa lööppejä– ”En Finne igen” kun jälleen joku narkkariksi heittäytynyt suomalainen elintasopakolainen tappoi ruotsalaisen. Ruotsalaiset vihasivat suomalaisia mongoleja – mutta ottivat heidät yhteiskuntaansa.
  ——–
  ”Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilaston mukaan Afrikassa ja Lähi-Idässä syntyneiden suhteellinen osuus raiskauksista on 17-kertainen suomalaisiin.”
  Saattaa olla, mutta en kirjoita suhteesta suomalaisiin, vaan kansoista yleensä. Ken lukee hän tajuaa.. Jokaisessa kansassa on suurinpiirtein yhtä paljon rikollisia. 2500 – 3500 suomalaista miestä matkustaa joka vuosi Thaimaahan raiskaamaan lapsia 8-12 vuotiaita tyttösiä ja poikia. Heistä ei puhuta, hehän panevat ”niitä”. Mutta minua on aina hämmästyttänyt – miten onnellisia rasistit ovat kun suomalainen nainen raiskataan tai kun osoittautuu että muualta tuleet raiskaavat paljon. Todella perverssi nautinto Teillä.
  ——–
  ”Jos elintasopakolaisiin käytettävät miljardit eurot suunnattaisiin omien kansalaisten parhaaksi, niin voisimme edelleen puhua Suomesta hyvinvointivaltiona”.
  Suomella meni päin helvettiä jo ennen vuosi sitten tapahtunutta pakolaisvyöryä ja rahaa on jaossa suomalaisille edelleen. Tässä maassa on laki – joka määrittää sosiaalitoimen agendan. Pakolaiset eivät vaikuta mitään siihen, mitä vanhus sai 2014 tai 2016. Tyhjään kaivoon kannetulla rahalla ei hyvinvointivaltiota palauteta. Työllä se palautetaan ja ihmisten aktiivisuudella. Mutta mitä se auttaa kun ihmiset keskittyvät toistensa vihaamiseen ja erillaisuuden alasampumiseen ja pakolaisten kotoutumisen estämiseen ja heidän elämänsä tekemiseen helvetiksi..
  Mieluummin annan rahani pakolaiselle kuin suomalaiselle rasistille ja kaljadeekulle.
  Koen valkoisen miehen taakan voimakkaana. Kirjoitan tätä koneella, jossa on oltava pieni määrä tantalumia.
  Sitä kaivavat Afrikassa lapsiorjat pesuvateihin kuopissa helvetillisissä oloissa. Heitä kuolee kuin kärpäsiä.

  Olen kuunnellut teltassa, miten sweatshopin taakse ojaan heitettyä lapsiorjaa syövät hyenat. He erottelevat sinun kahvipapujasi. Mieti sitä, kun alat inistä siitä – että ihmiset haluavat parempiin oloihin, että 65% heistä on sitä tai tätä..He ovat ihmisiä, ei prosentteja.
  Kanssasi en jatka – koska se on turhaa.

  • Eija Viitala

   Jore Puusa, sun tekstit menee suoraan tajuntaan.

  • Heli Heikkinen

   Kiitos, Jore. Saan kai lisätä oman allekirjoitukseni tekstisi alle, kun en itse osaisi noin hyvin ja perustellusti asiaa ilmaista? 🙂

   • Heli Heikkinen

    P.S. Afganistanissa, esimerkiksi, kaikki ovat nähneet sotaa. Kaikki. Satavarmasti. Epäilemättä näin on monissa muissakin lähtömaissa.

    Me sen sijaan (Joren kaltaisia poikkeuksia lukuun ottamatta) emme ole, emmekä edes kykene kuvittelemaan sitä. Jos on hyvä mielikuvitus, voi ehkä pystyä kuvittelemaan, ettei pysty kuvittelemaankaan.

    • jore puusa

     Tein vain työtä. Mentiin minne johto käski. Maksoin siitä kaikesta kovan hinnan. PTSD. Lähijunan kuljettajakin näkee stadissa paljon kuolemaa. Itsemurhia jatkuvalla vyöryllä. Joillain yli 20 kpl.
     Mutta nyt tiedän pelosta hiukan enemmän kuin lapsena.
     Jaan sitä kokemusta aina, kun vastapuoli vähättelee pakolaisten pelkoa tapetuksi tulemisesta. Vaikka päähän ampuminen onkin helpo tapa kuolla verrattuna syöpäkivuissa kitumiseen. Koira saa eutanasian, mutta ihminen ei.

 28. Saku Timonen

  Kommenttiosastoa on siivottu. Painakaan nyt mieleenne, että tämä ei ole mikään netin keskustelu- ja kinaamispalsta.

Kommentoi »

Comments are closed