Milloin riittää?

Rajat kiinni -kansanliike esitteli itsensä Ylen Aamu-tv:ssä ulkoparlamentaarisena mielipidevaikuttajana tämän vuoden tammikuussa. Jo silloin minua ja monia muita hämmästytti Ylen täydellinen tietämättömyys tämän porukan toimintatavoista. Kansanliikkeen Fb-sivulla hekumoitiin silloin ajatuksella vastaanottokeskusten tuhopoltoista ja nykyisin siellä puhutaan täysin avoimesti tappamisen aloittamisesta. Kohteina ovat turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien lisäksi myös ns. suvaitsevaiset. Ruokahalu kasvaa syödessä ja kun laittomiin uhkauksiin ja kansanryhmää vastaan kiihottamiseen ei ole puututtu, niin röyhkeys lisääntyy.

Touhu menee koko ajan pahemmaksi. Tänään kansanedustaja Li Andersson julkaisi päivityksen, jonka Aamu-tv:ssä esiintynyt liikkeen toinen johtohahmo Pekka Kemppainen oli julkaissut Rajat kiinni-liikkeen Facebook-sivulla:

li a

Ryhmässä Kemppainen kerjää vielä kehuja tempustaan:

li kemp

Nämä ihmiset ovat viettäneet niin paljon aikaa tuossa omassa umpiossaan, että he ovat menettäneet todellisuudentajunsa kokonaan. Sen lisäksi he tuntuvat menettäneen kaiken inhimillisyytensä ja hurraavat avoimesti ihmisten kuolemalle ja tappamis- ja raiskausfantasioille. He ovat muodostaneet kerhon, jossa kaikki eri mieltä olevat on niputettu epäihmisiksi, jotka pitää tappaa yhdessä muslimien ja muiden maahanmuuttajien kanssa.

Kaiken huipuksi he oikeuttavat puheensä ja haaveensa isänmaallisuudella. He kuvittelevat olevansa ainoita oikean isänmaallisuuden edustajia ja uskovat pääsevänsä historiaan. Heidän suuruudenhulluudellaan ei näytä olevan mitään pidäkkeitä.

mp rk

Minulla on heille ikävää kerrottavaa. Heidän touhussaan ei ole tippaakaan isänmaallisuutta. He ovat vain joukko omasta sankaruudestaan haaveilevia surkimuksia, joiden kanssa kukaan oikeasti isänmaallinen ei halua olla missään tekemisissä.  Jos he olisivat syntyneet Isisin hallisemilla alueilla, niin tuolla asenteella he olisivat takuuvarmoja Isisin taistelijoita ja jalkavaimoja. Jos he osaisivat katsoa peiliin, niin he näkisivät itsensä juuri sellaisina tietämättöminä ja syrjäytyneinä ihmisinä, joista kiihkeimmät uskonsoturit värvätään.

Milloin tällainen touhu rupeaa riittämään? Milloin poliisilta irtoaa pari tutkijaa käymään läpi tämän avoimesti rikoksia suunnittelevan joukon Facebook-ryhmän postauksia vai pitääkö oikeasti jonkun kuolla ensin? Saako kansanedustajaa uhkailla näin törkeästi ihan vapaasti?

Tiedän, se sananvapaus. Kuten olen monta kertaa sanonut, niin sehän on jo toteutunut ilman että kukaan olisi sanomisia ennalta estänyt. Nyt alkaisi olla korkea aika tutkia rikoskynnyksen ylittymistä, koska se vastuu sanomisista on näiltä kokonaan kateissa.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Rajat kiinni-ryhmästä on ihan turha yrittää tehdä mitään ristiretkeä blogiini tai Fb-sivuilleni. Ei teillä tähänkään asti ole ollut mitään järjellistä sanottavaa.

Kommentit (29)
 1. Jukka Lauri
  11.5.2016, 16:52

  Torniossa nämä kävivät meuhkaamassa syksyllä kahdessa mielenosoituksessa. Yhteen kasvaneiden Tornion ja Haaparannan kaupunkien välinen krannikatu tukittiin asettumalla Ruotsiin päin ketjuun poikittain. Huutelusta ja uhosta päätellen joukko kuvitteli kai olevansa osa Raatteen tien ja Talin-Ihantalan torjuntataistelua. Keskaria näytettiin Ruotsin lehdistölle ja haaparantalaisille. Epäselvää oli, että oliko nyt tarkoitus sulkea raja haaparantalaisilta vai ihanko kaikilta? Vai olisiko kyseessä etnisesti valikoiva rajasulku? Joskus nimittäin törmää tämän ryhmän kannanottoihin, jotka ovat tyyliä ”neekereiltä rajat kiinni”. Rajan sulkeminen ei tosin koskenut mielenosoittajia sillä tapahtuman jälkeen suuri osa joukosta jatkoi rajan yli Haapannan nuuskakauppoihin ja Systembolagetiin viinan ostoon.
  Tosin sillä tavoinhan tämäkin joukko hyödytti avointa rajakauppaa, joka on tämän seudun elinehto.

 2. Helen Cooper
  11.5.2016, 17:04

  Sanomiset on järjettömiä ja näillä henkilöillä on myös ilmeisiä ongelmia ilmaista ajatuksensa selkeästi ja ymmärrettävästi. Tekstiä tulee, mutta sanat ja lauseet on ketjutettu miten sattuu. Tai onhan se sanoman henki selvä, mutta lukijan päähän rupeaa sattumaan jo siitäkin, kun tuo SPK kiihkoilussaan poukkoilee ilmaisusta toiseen. Eipä käy kateeksi sitä, joka joutuu noita ”keskusteluja” tutkimaan ja tulkitsemaan. Terveisiä täältä kuplasta, jossa kirjoittaja kokee myös vastuukseen käyttää isänmaansa äidinkieltä tyylikkäästi ja tarkastella omaa tekstiään kriittisesti. Myös somessa.

Kommentointi suljettu.