Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Milloin riittää?

Rajat kiinni -kansanliike esitteli itsensä Ylen Aamu-tv:ssä ulkoparlamentaarisena mielipidevaikuttajana tämän vuoden tammikuussa. Jo silloin minua ja monia muita hämmästytti Ylen täydellinen tietämättömyys tämän porukan toimintatavoista. Kansanliikkeen Fb-sivulla hekumoitiin silloin ajatuksella vastaanottokeskusten tuhopoltoista ja nykyisin siellä puhutaan täysin avoimesti tappamisen aloittamisesta. Kohteina ovat turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien lisäksi myös ns. suvaitsevaiset. Ruokahalu kasvaa syödessä ja kun laittomiin uhkauksiin ja kansanryhmää vastaan kiihottamiseen ei ole puututtu, niin röyhkeys lisääntyy.

Touhu menee koko ajan pahemmaksi. Tänään kansanedustaja Li Andersson julkaisi päivityksen, jonka Aamu-tv:ssä esiintynyt liikkeen toinen johtohahmo Pekka Kemppainen oli julkaissut Rajat kiinni-liikkeen Facebook-sivulla:

li a

Ryhmässä Kemppainen kerjää vielä kehuja tempustaan:

li kemp

Nämä ihmiset ovat viettäneet niin paljon aikaa tuossa omassa umpiossaan, että he ovat menettäneet todellisuudentajunsa kokonaan. Sen lisäksi he tuntuvat menettäneen kaiken inhimillisyytensä ja hurraavat avoimesti ihmisten kuolemalle ja tappamis- ja raiskausfantasioille. He ovat muodostaneet kerhon, jossa kaikki eri mieltä olevat on niputettu epäihmisiksi, jotka pitää tappaa yhdessä muslimien ja muiden maahanmuuttajien kanssa.

Kaiken huipuksi he oikeuttavat puheensä ja haaveensa isänmaallisuudella. He kuvittelevat olevansa ainoita oikean isänmaallisuuden edustajia ja uskovat pääsevänsä historiaan. Heidän suuruudenhulluudellaan ei näytä olevan mitään pidäkkeitä.

mp rk

Minulla on heille ikävää kerrottavaa. Heidän touhussaan ei ole tippaakaan isänmaallisuutta. He ovat vain joukko omasta sankaruudestaan haaveilevia surkimuksia, joiden kanssa kukaan oikeasti isänmaallinen ei halua olla missään tekemisissä.  Jos he olisivat syntyneet Isisin hallisemilla alueilla, niin tuolla asenteella he olisivat takuuvarmoja Isisin taistelijoita ja jalkavaimoja. Jos he osaisivat katsoa peiliin, niin he näkisivät itsensä juuri sellaisina tietämättöminä ja syrjäytyneinä ihmisinä, joista kiihkeimmät uskonsoturit värvätään.

Milloin tällainen touhu rupeaa riittämään? Milloin poliisilta irtoaa pari tutkijaa käymään läpi tämän avoimesti rikoksia suunnittelevan joukon Facebook-ryhmän postauksia vai pitääkö oikeasti jonkun kuolla ensin? Saako kansanedustajaa uhkailla näin törkeästi ihan vapaasti?

Tiedän, se sananvapaus. Kuten olen monta kertaa sanonut, niin sehän on jo toteutunut ilman että kukaan olisi sanomisia ennalta estänyt. Nyt alkaisi olla korkea aika tutkia rikoskynnyksen ylittymistä, koska se vastuu sanomisista on näiltä kokonaan kateissa.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Rajat kiinni-ryhmästä on ihan turha yrittää tehdä mitään ristiretkeä blogiini tai Fb-sivuilleni. Ei teillä tähänkään asti ole ollut mitään järjellistä sanottavaa.

Kommentit (29)

 1. Jukka Lauri

  Torniossa nämä kävivät meuhkaamassa syksyllä kahdessa mielenosoituksessa. Yhteen kasvaneiden Tornion ja Haaparannan kaupunkien välinen krannikatu tukittiin asettumalla Ruotsiin päin ketjuun poikittain. Huutelusta ja uhosta päätellen joukko kuvitteli kai olevansa osa Raatteen tien ja Talin-Ihantalan torjuntataistelua. Keskaria näytettiin Ruotsin lehdistölle ja haaparantalaisille. Epäselvää oli, että oliko nyt tarkoitus sulkea raja haaparantalaisilta vai ihanko kaikilta? Vai olisiko kyseessä etnisesti valikoiva rajasulku? Joskus nimittäin törmää tämän ryhmän kannanottoihin, jotka ovat tyyliä ”neekereiltä rajat kiinni”. Rajan sulkeminen ei tosin koskenut mielenosoittajia sillä tapahtuman jälkeen suuri osa joukosta jatkoi rajan yli Haapannan nuuskakauppoihin ja Systembolagetiin viinan ostoon.
  Tosin sillä tavoinhan tämäkin joukko hyödytti avointa rajakauppaa, joka on tämän seudun elinehto.

 2. Helen Cooper

  Sanomiset on järjettömiä ja näillä henkilöillä on myös ilmeisiä ongelmia ilmaista ajatuksensa selkeästi ja ymmärrettävästi. Tekstiä tulee, mutta sanat ja lauseet on ketjutettu miten sattuu. Tai onhan se sanoman henki selvä, mutta lukijan päähän rupeaa sattumaan jo siitäkin, kun tuo SPK kiihkoilussaan poukkoilee ilmaisusta toiseen. Eipä käy kateeksi sitä, joka joutuu noita ”keskusteluja” tutkimaan ja tulkitsemaan. Terveisiä täältä kuplasta, jossa kirjoittaja kokee myös vastuukseen käyttää isänmaansa äidinkieltä tyylikkäästi ja tarkastella omaa tekstiään kriittisesti. Myös somessa.

 3. Samu Watanen

  Oletko Saku tutustunut Slavoj Zizekin näkemykseen siitä miten fasismi toimii? Hänen mukaansa siinä on paradoksi, sillä samaan aikaan halutaan sekä talouskasvua ja modernien teollisuudenalojen ja tekniikan hyödyntämistä, että vanhan, konservatiivisen järjestyksen ja arvojen säilymistä. Koska tämä yhtälö ei toimi, on fasistilla myös ratkaisu: syy on ulkomaalaisten. Ulkopuolelta tulee uhka ja ulkopuoliset ovat pilanneet kaiken. Tämä nyt näyttää toimivan Suomessakin tai tämä on mun mielipide. Miten ihmiset saataisiin näkemään sumutus? Osaatko auttaa, sinulla on lukijoita, mutta tavoitatkohan avun tarpeessa olevia…

 4. Mirjami Virtanen

  Ihmetyttää
  Heidän lähipiirinsä eivätkö ole läheisistään huolissaan. Jos kierrokset olisivat lujalla vain satunnaisilla, mutta kun luikkeen johtohahmot näitä puheita puhuvat etujoukoissa. Ja oikein kipeää tekee kun joku näistä johtajista joko tahallaan tai tyhmyyttään levittää jotain väärää tietoa tai kuvia. Eipä silti. Rajat kiinni ryhmässä Juho EErola kannusti Turun tyttöjä,.jotka kynsikakalla töhrivät islam-vastaisia tekstejä. Vainikka isänmaallisesti kehuu viroa, hintoja ja muuta ihanuutta. Sellaista se isänmaallisuus, pääsehän sinne helposti muuttamaan ”kun ei kukaan kadullakaan ahdistele”

 5. Jari Kähkönen

  Kovasti rupeaa näyttämään siltä turvallisuusanalyysi, ettei mitään kattavaa ja koko ryhmää koskevaa toimenpidettä ole odotettavissa eikä suunniteltukaan. Olettavat, että joko mitään ei tule koskaan tapahtumaankaan tai tapahtuu normaalitapauksessa kolme ja enintään viisi kiinniottoon johtavaa ätäkkiä/yritelmää. Osoittautuu, että koko ns. liike on virtuaalinen, vailla edes minkään kansankerroksiksi luettavien tukea ja tekijät työnnetään järjestelmän piiriin pian häpeässä unohdettavina yksilöinä. Hyväksikäytettävä hölmö saisi paikan, sellainen joka lähtee tämän niin kutsutun liikkeen puolesta tuleen, koska Kaukinen ja Kemppainen eivät ainakaan lähde mihinkään ilman mahdollisuutta juosta karkuun. Kun soitto on soitettu, he panevat pillit pussiin sekä siirtyvät sinne missä seuraavaksi tapahtuu. Olisi kuitenkin suotavaa, että teko ei kohdistu sellaiseen onnettomaan piruparkaan, jolla on kaikkein huonoimmat mahdollisuudet torjua ätäkki ja kiinniottaa tekijät. Mitä tulee asian medialliseen puoleen, valtionradion maailmankuvavallalla on pari ikävää epäsuotuisaa sivuvaikutusta: normaalistaminen ja passivointi. Mitäs sitten tehdään, jos turvallisuusanalyysi on ihan perseellään? Eli tuki laajaa, rivit radikaaleja eikä väestöä kokonaisuutena olisi missään tapauksessa saanut tuudittaa kaiken hallittavissa olevisen kuvitelmaan, jotten sanoisi…Uneen. Niin turvallisuusviranomaisen tilannekuvaa kuin valtionaradion maailmankuvaakin tuottavien olisi syytä olla oikeassa, koska vain yksi munaus riittää, mikäli se on tarpeeksi vakava.

 6. Juha Jaatinen

  Huolestuminen ja jopa pelko vieraan edessä on käsitettävää. Vihan lietsonta, väkivallalla ja kuolemalla uhkailu sekä hekumonti ei. Rikoksen rajan voisi mitata. Nämä ääriryhmät, jotka vetoavat vihaansa ja uhkailuaan perustellakseen ”sananvapauteen” olisivat valtaan päästyään valmiita hirmuisiin ihmisoikeusloukkauksiin. Sen kaltaiset ryhmät eivät argumentoi normaalisti. Heidän sananvapauteen voidaan vihan levittämisessä kyseenalaistaa.

 7. Yrjö Mikkonen

  Ei todellakaan järjen häivää ole tässä n.s. sananvapaudessa, jonka varjolla mieleltään vinksahtaneet pääsevät toteuttamaan väkivaltafantasioitaan. Kirjoitin jo 10 vuotta sitten rajoittamattoman sanavapauden vaaroista ja siitä, että se on sellaisenaan lainsäädännöllisenä tekstinä auttamattomasti vanhentunut. – Esilletuomasi tapaus on yksi lukemattomista ja jäävuoren huippu. Jonkun virkavallan tähän on puututtava ja häkin heilahdettava, kun ei kyseisillä henkilöillä ole minkäänlaista moraalista suodatinta aivoissaan. Erittäin vaarallista poliittista peliä, yhteiskuntarauhan rikkomista, kunnianloukkausta jne. jne. – Kiitos, että pidät näitä asioita esillä, on pidettävä niin kauan, että virkakoneisto herää ja puuttuu peliin.

 8. Jari Lummejoki

  ”Jo silloin minua ja monia muita hämmästytti Ylen täydellinen tietämättömyys tämän porukan toimintatavoista” Niinpä, jos sitten ovat tietämättömiä. Ja sananvapauteen YLE ilmeisesti vetoaa,jos joku kysyy, miksi Rajat kiinni-ryhmän edustajia päästetään ääneen YLE:n kanavalla,ja Mika Rannasta tehdään saman ytiön sivuille haastattelu. Eikö se,ettei natseja päästetä esille ole vaihtoehto? YLE edesauttaa natsismin normalisoitumista, sitä, että natsit hiljaisesti hyväksytään, tyyliin ”keskudessamme nyt vain on tuollaisiakin toimijoita”.

  • Tiina Talimets TAT

   Tässä viitattiin fasismiin. Kansallis-sosialistiselle puolueelle naurettiin vielä 1930 – luvun Saksassa.Jos vielä muistatte Kabaree-elokuvan, korkeamman yhteiskuntaluokkaan kuuluva dekadentti on siinä sitä mieltä, että hallitsevat luokat pystyvät kontrolloimaan natseja.Saksan 30-luvun lehtijutut muistuttavat todella häiritsevästi Suomessa nykyisin käytävä keskustelua. On siinä ollut omat Kukkosetkin – eli ne jotka eivät nimeneet vihalietsonta vihalietsonnaksi vaan mielipiden vapaudeksi ja ne jotka kirjoittivat natsien puoluepäivistä ja tulevasta ja olemassa olevista Gruppen – ja Sturmbandführereistä. En muuten puhuu natsien ykkösäänitorvesta Baltische Beobachterista. Toimittajista puheen olleen – minusta Kaja Kunnaksen artikkeli virolaisista Odinin soltuista oli hyvä, mutta sehän onkin taitavan toimittajan kirjoittama. Sanon näin, vaikka se sai minut häpeämään.Tunnen kuitenkin hyvin virolaisten elämää tässä maassa ja tiedän, että näitä miehiä ei ajaa muu kuin arvostuksen puute.Muuten-samalla eli arvostuksella pelaa myös Isis ja yhteiskunnan halveksimat syrjäytyneet nuoret ”muslimipennut”ovat hyvä saalis.Sen takia onkin kotoutumisen syytä olla aito ja onnistua.Samoin kannattaisi hyvinvointivaltion alasajo lopettaa. Lupaus paremmasta oli Aadun valttikortti ja se päättyi, kuten tietävät ihmiset tietävät, hyvin monille hyvin huonosti.

 9. Ylva Karhu

  Saku totesi kirjoituksessaan mm.: ”He ovat vain joukko omasta sankaruudestaan haaveilevia surkimuksia, joiden kanssa kukaan oikeasti isänmaallinen ei halua olla missään tekemisissä.” Voin ainakin omasta puolestani vahvistaa tämän väittämän paikkansapitävyyden.

  Kapiaisisäni ja armeijan palveluksessa värvättynä työskennellyt äitini kasvattivat minut syvästi sydänjuuriani myöten erittäin isänmaalliseksi. Yksi opeista, mitä heiltä sain, oli se, että sekä äärioikeisto että äärivasemmisto ovat erittäin haitallisia, jopa vaarallisia isänmaamme hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta.

  Yksi varoittavista esimerkeistä, joita vanhempani lapsuudessani 1980-luvulla mainitsivat, olivat 1970-luvun taistolaiset. (Taistolaisten takia en lapsena edes saanut kauniina pitämääni venäläistä kukkahuivia, koska vanhempieni mielestä se yhä assosioitui liikaa taistolaisiin. Vasta kun olin teini-ikäinen 1990-luvulla, vanhempani katsoivat taistolaisuuden jääneen kylliksi kauas taakse, ja sain ensimmäisen venäläisen kukkahuivini.) Taistolaisia vastaavaa äärivasemmistolaisliikettä ei ole tainnut ainakaan vielä muodostua näin 2000-luvun puolella. Erilaisia Rajat kiinni- ynnä muita rasistisia ja uusnatsistisia äärioikeistolaisryhmittymiä kylläkin on näkynyt suuna päänä aika monessa paikassa.

  Vahvasti isänmaallisena ihmisenä tunnenkin suurta surua siitä, kuinka nämä erilaiset rasistit ja uusnatsit käyttäytyvät sellaisin tavoin, jotka minun kasvatukseni opetti täysin asiattomaksi, jopa peräti kunniattomaksi käytökseksi, ja vieläpä erittäin epäisänmaalliseksi menoksi. Suruani lisää vielä se, että asiattoman käytöksensä lisäksi nämä ryhmittymät näyttävät tekevän parhaansa tuhotakseen kaiken sen, jonka edestä sodassa taistelivat sekä minun molemmat isoisäni että myös lapsuuskotini naapuripariskunnan mies, joka oli minulle eräänlainen ottovaari, koska toinen isoisistäni kuoli kauan ennen syntymääni. Mahtaa sotavainajien ja jo poisnukkuneiden sotaveteraanien haudoissa käydä hyrrämäinen vilske, kun niin moni ryhmä pyrkii tuhoamaan sen Suomen, jonka itsenäisyyden ja vapauden puolesta he taistelivat talvisodassa, jatkosodassa ja Lapin sodassa.

 10. Jari Vaara

  Minusta nämä nimenomaan pitää päästää lähetykseen ja ääneen. Sen lähetyksen vain pitää olla tiukkaa journalismia, jossa vaaditaan vastauksia kriittisiin kysymyksiin. Suurin virhe olisi sulkea ko porukat ulkopuolelle, jolloin annetaan vain välineet joukkojen kasvattamiseksi. Journalistin ei tarvitse hyväksyä tai olla hyväksymättä, sillä hänen tehtävänsä on kyseenalaistaa ja vaatia näkemyksille perustelut.

 11. Markus Peuhkuri

  En oikein uskalla kuvitellakaan mitä jonkun ”maahanmuuttokriitikon” facebook-uutisvirrassa näkyy kun suhteellisen rasistivapaassa ympäristössä tämänkin jutun seuraksi ehdotetaan jotain MV-lehden ilmeistä sisartunkiota https://i.imgur.com/8vVV0yM.png

 12. jore puusa

  Suurin osa kirjoittajista valemediassa on FB feikkejä. Tarkoittaa, että joku kirjoittaa eri nimillä näitä kommentteja. Kun seuraa kieltä – näkee parissa viikossa samat virheet ja lauseenkäänteet… Toki ketjuissa on myös oikeita henkilöitä. Hae kaikkein ressukoin kielenkäyttö ja naurettavimmat väitteet, siinä. PRO:t kirjoittavat sillä rajalla.

  Henkilökohtaisesti tuhlaa ruutiaan, jos käy hermostumaan näiden teksteistä. Toiminta on selvästi organisoitua ja tarkoitettu hajaannuttamaan ja syöttämään disinformaatiota erilaisista tuuteista alkaen Uberuutisista. Ei kannata antaa näiden viedä. He kohottavat ärsytyksen kvantiteettiä ja laskevat kvaliteettia aina kun heihin kohdistuu huomio. Raivon sijaan suosittelen analyyttistä asennetta ja…naureskelua typeryydelle. Helpottaa, kun lukee teoriaa, Reichin ”Fasismin massapsykologia” vastaa kaikkeen näkemääsi skeidaan somessa. Kannattaa myös lukea esimerkiksi Wendy Lowerin ”Hitlerin raivottaret”, joka kuvaa mekanismia – jolla tavallisista ihmistä tuli jäätäviä pahantekijöitä — just samaa jengiä, joka nyt rassaa hermojasi.. Sama toimintamalli toistuu – jopa sanankäänteineen viimeisen sadan vuoden aikana ties miten monta kertaa

  Ajattelen asian seuraavasti.
  Osa ressukoista on mukana, koska he haluavat kipeästi, että joku huomaisi heidät, edes yhden kerran elämässään. Sen eteen he kirjoittavat surkealla suomella vihaisia kommentteja jotka on koostettu heidän mielissään disinformaatiosivujen skeidasta. He huutavat..”v…u mää vihaan kaikkii eliittei jotka v…u järkkäs tahallaa et mun elämä meni niinko tällaseksi niih”. Tuosta vihasta alkoi natsisimi. Ja täällä se pelaa janitskinien pussiin.

  Osa osallistujista/toimijoista on trolleja ja feikkejä. Ammattilaisia.
  Sitten on ne, jotka hyötyvät hyödyllisistä idiooteistaan. Kuten Janitskin, DeWitt tai Kaukonen. heille on sama onko pakolaisia vai biisoneita vokeissa. Heitä kiinnostaa paskasta kukkiva valta.

  Ajatellaan, että saadaan rajatkiinni ryhmä nurin esimerkiksi Facebookin dellaamana. Kestää tasan vuorokausi – kun seuraaja nousee tuhkasta. Kokeilin tänään viimeksi parin tappouhkauksen takia kaataa ao ryhmän ja tottakai FB:n algoritmi vastasi: ” Ryhmä ei riko yhteisösääntöjä”. Nyt kirjoitan (taas) kirjeen Palo Altoon ja kokoan nuo algoritmin vastaukset ja liitän mukaan kaappauksia pahimmista uhkailuista. Mitään ei seuraa. Käytän kirjeissä johtolausetta ”Facebook is constantly harboring racism and hate”.

  Väitän, että sometie vaikuttaa on kuin katkoisi hydran päitä, tilalle kasvaa aina samantien uusi.
  Ainoa tapa puhdistaa ilmaa on, että ryhmien puuhamiehet ja naiset pannaan boseen vuodeksi pariksi ja päälle aivan helvetinmoiset korvaukset varastetusta materiaalista. Muu ei toimi.
  Mutta kuka ne panee boseen..poliisi lupaa kovasti taas toimia…hmmm. Henkilökohtaisesti uskon, että poliisi on ihastuksissaan rajakiinnimitävittua skenestä, eikä suurin surminkaan saa ainuttakaan tutkintaa valmiiksi koskaan.
  Ja mitä tehdä kannattajille, jotka mahdollisen tuomion huutavat kurkkusuorana sananvapauttaan?
  Uudelleenkoulutusleirikö?

 13. Jukka Sarno

  Kun riittävä määrä ”syrjäytettyjä” ja valistuksen verkon läpi pudonneita, omaa pahaa oloaan ympäristöön jakelevia traumoistaan kärsiviä ihmisiä kokoontuu yhteen, he helposti maksattavat oman pahan olonsa sivullisilla. Siksi politiikan ja talouselämän päättäjät pitäisikin jo varhaisessa vaiheessa perehdyttää sosiaalipsykologian aakkosiin ja ylipäätään ihmisen psykologisen käyttäytymisen perusedellytyksiin ja ottaa ne ennakoivasti huomioon tulevaisuutta silmälläpitäen.

 14. Saku Timonen

  Kuten sanoin, niin Rajat kiinni-ryhmästä on turha tulla tänne julistamaan. Minun annettiin viime talvena olla siinä ryhmässä viisi minuuttia ennen bannaamista, joten sama aikataulu pätee teihin.

  • Pekka Rintamäki

   Kiitos.

   Ilman toimivaa moderointia tätä blogia olisi mahdoton lukea, joten anna mennä vaan vaikka jokunen asiallinenkin kommentti menisi siinä sivussa vahingossa viemäriin. Ainakaan minä en kärsi siitä mitenkään jos joku kommenttini joutuu poistetuksi, eivät ne minulle niin elämäntärkeitä ole.

 15. Pekka Rintamäki

  Sananvapaus on hirmuisen tärkeä asia.

  Niinpä sen väärinkäyttö on ajatuksenakin kauhistuttava.

  Laki sananvapaudesta on peräisin ajalta jolloin mielensäpahoittajat lähettivät kirjeen yleisönosastoon nimimerkillä ”harmistunut kansalainen” ja harmistuivat lisää jos sitä ei julkaistu.
  Siihen maailmanaikaan sähkötolpissa oli bändien keikkajulisteita ja ”Jeesus pelastaa” – lappusia ja mahdollinen pahempi törky äkkiä hautautui niiden alle.

  Se oli toimittajien työn kannalta äärimmäisen tärkeä laki jopa silloin kun presidentit olivat Kekkosia.

  Vaan nyt kun netissä on rajattomasti tilaa ja väylä levittää mitä tahansa sontaa niin olisi korkea aika päivittää sananvapauslaki laiksi sananvapaudesta ja -vastuusta.

  Mitenkään sananvapautta rajoittamatta, mutta selkeästi sanoen, että sanoistaan joutuu myös vastuuseen, tai jopa edesvastuuseen.

  Kaiken minkä kirjoitan myös allekirjoitan ja jos tulee sanottua jotain mitä häpeän myös häpeän.

  Ai nii. En tiedä miten pankkopojan kanssa sovitaan nimimerkin käytöstä, mutta jos kommenttini kelpaavat niin mielelläni olisin jatkossa vaikka ”rintsu”. En itseni vuoksi koska persukseni kestää potkimista. Mutta sen vuoksi, että minulla on täysnimikaimoja joista ainuttakaan en tunne. Enkä tahdo, että kukaan heistä joutuu kärsimään sanomisistani. Ja kuten pankkopoika tietää niin se vaara ei ole vähäinen.

  • Saku Timonen

   Nimimerkin Rintsu käyttäminen jatkossa sopii.

  • Jukka Sarno

   Kylvä ajatus niitä puhe, kylvä puhe niitä teko, kylvä teko niitä tavat ja tottumukset.

 16. Pekka Kemppainen

  Sulla on vääriä tietoja:
  Li Andersson ei ole saanut po. viestejä minulta, vaan joltain muulta, oletan että puoluetoveriltaan. Pyydän toki anteeksi Lille aiheutunutta mielipahaa. Tarkoitukseni on herätellä ihmiset huomaamaan pakolaisten joukossa Suomeen tulleiden jihadistien aiheuttamat riskit, ei kiusata ketään henkilöä.

  Po. kuvakollaashi näyttää olevan tällähetkellä levityksessä vain Timosen blogissa?

  • Saku Timonen

   Kuva on Facebookissa näkyvissä usealla eri sivulla ja yksityishenkilöiden profiileissa.

  • mirjami Virtanen

   Jokainenhan maahanmuuttokeskustelua seuraava ne on nähnyt ja monta muuta uhkausta kuten myös tillaselta. Lokka vaikka jutut on samaa puppua kuvamateriaalein ei sentään uhkaile ketään avoimesti ainakaan väkivallalla. Kaukisen Robespierre-haaveet vielä luku sinänsä. Rajat kiinni on karmeaa luettavaa. Porno ja eläinporno vielä lisäksi. Ja taitavat ne naispuoliset yhtä lailla tykätä niistä kun eivät moderoi. Mutta jos se puskanheilutus on mielessä koko ajan ja kaikki oikeat ja trikkikuvat menneet sensuuritta omaan päähän, voi voi. Sitten elää siinä maailmassa ilman tätä tavisten arkea.

   Olette hyvin lähellä talubaneja ja isistä mielikuvissanne ja uhkailuissanne.

 17. Merja Nurmi

  Ei siellä kovin oppimiskykyistä väkeä ole. Vaikka tietävät Anderssonin tapauksesta tehdyn rikosilmoituksen, samantyyppisiä meemejä laittavat lisää. Luulevat vissiin olevansa jossain yläkoululuokan kingien asemassa, että kukaan ei uskalla sanoa vastaan, kun he jatkavat idioottimaisuuksiaan, kuten esimerkiksi Roope Massinen on laittanut ryhmään meemin, jossa hirtetään Juha Sipilää.

 18. Ville Koho

  ”He ovat muodostaneet kerhon, jossa kaikki eri mieltä olevat on niputettu epäihmisiksi, jotka pitää tappaa yhdessä muslimien ja muiden maahanmuuttajien kanssa.”

  Niinpä perus rasistinen ajatusmaailma.

  ”Milloin tällainen touhu rupeaa riittämään?”

  Hyvä kysymys, jos historiaa kelaa taaksepäin, niin ei tämä tule loppumaan koskaa. Sillä tietty osa kansasta tulee omaamaan hamaan loppuunasti tälläisen ajatusmaailman. Se tuntuu niin kuin olevan joillekkin luonnollinen ajatusmaailma, joka on sinällään sairasta.

 19. Minna Ylitalo

  Huolestunut suomalainen perheenisä mässäilee julkisesti fantasialla, kuinka suomalaisnainen kuolisi kaula katkaistuna terrorismin uhrina. Tässä se nyt taas nähdään, miten Euroopan väkivaltaisin kansa naisiaan suojelee. Je suis Charlie. Niinpä niin.

  Rajakit ja odikit pitäisi saada somen julkisilta puuhasteluterapia-sivustoiltaan suljettuun laitoshoitoon. Sivustojen kannatus ja kommentointi on muutenkin lopahtanut, sillä nämä rajakit eivät ole ylläpitäjiä lukuunottamatta kovin pitkäjännitteistä porukkaa. Elämänkoululaisia ei tosissaan jaksa pitkän päälle kiinnostaa lukeminen ja kirjoittaminen, eikä myöskään ulkomailta linkitetyt keksityt jutut. Menihän se talvipakkasilla ajankuluna, mutta nyt kesäterassit ja mökkilomat kutsuvat.

  Kyseisen verisen lynkkauskuvan julkaisu heijastaa silkkaa epätoivoista kannatuksen kalastelua nyt kun se vappukin tuli ja meni, eikä mitään uutiskynnyksen ylittävää ole tapahtunut. Ylivieskan kirkonpolttajakin oli kantasuomalainen ja Saksan puukottaja arjalainen psykoosipotilas. Rajatkaan ei vuoda, vaikka ne on auki.

  Viranomaisilta odotamme, että Suomeen palautetaan jonkinlainen laki ja järjestys. Kansalaisen usko oikeuslaitokseen on saanut ruman kolhun, sillä naisten turvattomuus on kasvanut rajakkien järjestäytymisen myötä.

  https://rundschau-hd.de/wp-content/uploads/2016/01/anti-pegida-karikatur.jpg

 20. Antti Keskinen

  Sivusilmällä näiden ääriryhmien kommentointia seuranneena on hupaisaa, kuinka sotketaan talouspolitiikkaa, maahanmuuttopolitiikkaa ja hallituksen leikkauksia samaan pakettiin ja syytetään kaikesta pakolaisia ilman edes aasin siltaa näiden täysin eri asioiden välillä.

  Mihin Suomen käyttämät varat sivistävään koulutukseen ovat valuneet? Näitä tekstejä lukiessa alan miltei kannattamaan koulutusleikkauksia, sillä mieleen tulee lentävä lause: ”helmiä siolle”.

 21. O Karvinen

  ”Kohteina ovat turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien lisäksi myös ns. suvaitsevaiset. Ruokahalu kasvaa syödessä ja kun laittomiin uhkauksiin ja kansanryhmää vastaan kiihottamiseen ei ole puututtu, niin röyhkeys lisääntyy.”

  Olen käynyt kuukauden verran muutaman päivän välein tutkimassa ko. ryhmää ja ilmoittamassa pahimmista kommentoijista Facebookille – eihän niitä kommentteja koskaan poisteta, kun yksittäinen käyttäjä käy niitä ilmoittelemassa, mutta jotain helpotusta siitä kuitenkin saan. Kiihottaminen eri kansanryhmiä kohtaan on koko ryhmittymän idea, enkä ymmärrä miten selkeästi ryhmä, joka on täynnä rikoksen tunnusmerkit täyttäviä kommentteja, saa loputtomasti jatkaa toimintaansa.

  • Petri Puumalainen

   Timonen: ”Saako kansanedustajaa uhkailla näin törkeästi ihan vapaasti?”

   Ikävä kyllä saa. Laittoman uhkauksen raja on paljon paljon ylempänä poliitikon tai muun julkisuuden henkilön kohdalla kuin tavallisella tallaajalla. Tämä on ennakkotaputeltu ja linjattu ihan korkeimpia oikeuksia myöten useita kertoja viime vuosien aikana.

   Sinäkin Saku et palkittuna bloggaajana ja kunnallispoliitikkona ole enää tavallinen kansalainen vaan julkisuuden henkilö ja poliitikko. Ja jos ja kun sinä(kin) vastaavanlaisia uhkauksia saat, ne todennäköisesti kaatuvat viimeistään esitutkintavaiheessa kuten vastaavat tapaukset tähänkin asti.

   ”Ei ollut näyttöä siitä, että uhkaajalla olisi ollut todellisuudessa aikomus toteuttaa uhkaustaan”.

   Näillä sanoilla vapautui esim. Alexander Stubbia ja Jussi Halla-ahoa tappouhanneet henkilöt rikosepäilyistä. Jäkimmäisen kohdalla uhkaus tuli tekstiviestinä. Stubbiin kohdistunut uhkaus oli internetin keskustelupalstalla.

   Eli poliisitutkinta tuosta irvokkasta kuvasta ei todennäköisesti johda esitutkintaa pidemmälle. Todennäköisesti siksi, koska siinä ei ole suoraa uhkausta. Ja vaikka olisi, niin viimeistään esitutkintavaiheessa todettaisiin, että poliitikkona Li Andersonin pitää olla valmis erittäin rankkaan arvosteluun. Ja näyttöä siitä, että uhkaaja olisi todella aikeissa toteuttaa uhkauksensa ei ole. Näin siinä käy.

   Onko sitten hyvä asia ja oikein, että poliitikkoja saa uhkailla huomattavasti vapaammin kuin tavan kansalaista, onkin eri aihe. Ehkä joku joskus jossain on tullut siihen tulokseen, että poliitikkojen vapaa haukkumis- ja tappouhkailuoikeus päästää höyryjä ja vähentää todellisia uhkatilanteita. Kuten poliitikkoihin kohdistuvia murhayrityksiä. Joita Suomessa ei ole toistaiseksi pitkiin aikoihin ollut. Liekö totta?

 22. Jesse Heinonen

  Rajat kiinni -liikkeen poppoo päätyy historian kirjoihin ainoastaan niminä joita kukaan ei muista, ihmisinä joista kukaan ei piitannut eikä tule piittaamaan. Ainut historiankirja, jossa heidän nimensä mainitaan on tulevat sukukirjat, joista heidän sivunsa revitään irti jotta kenenkään ei tarvitsisi myöntää olevansa sukua moisille.

  Rajat kiinni -liikkeen porukka on niitä, jotka haaveilevat aloittavansa sodan jonka tulisivat häviämään kuitenkin. Jos he toteuttavat haaveensa, he todella ovat häviäjien puolella. Voit aidata itsesi maailmalta, muttet voi ikuisiksi ajoiksi aidata maailmaa itsesi ulkopuolelle. Ja maailmahan saapuu usein rynnäköllä.

Kommentoi »

Comments are closed