Johtajaa odoteltaessa

Ilta-Sanomien mukaan Rajat kiinni -liikkeen edustaja Pekka Kemppainen pahoittelee, jos hän on aiheuttanut kansanedustaja Li Anderssonille mielipahaa eilisellä toiminnallaan.

Ei pahoittele. Tuo nykyisin niin muodikas ehdollinen anteeksipyyntö on pelkkää röyhkeää ilkkumista ja sen osoittaa selvästi Kemppaisen jatkotoiminta Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä. Hän oikein paistattelee omien joukkojensa suosiossa jatkamalla provosointia.

13102886_10154206794598958_8641285425855189260_n

Ja väkihän hurraa.

raektio li rk

paremmat päät

Niinpä niin, kyllä se pää vielä lähtee.

Eilen illalla alkoi televisiossa uusi saksalaissarja NSU-Saksan uusnatsimurhat ja siinä oli jotain pelottavan tuttua. Yhteiskunnan muutosten pyörteissä elämän kelkasta pudonneet nuoret päätyivät kovien puheiden, idullaan olevan aatteen ja ryhmähengen innoittamina ensin satunnaiseen väkivaltaan. Sitten joukosta nousi yksi ideologisesti motivoitunut vahva johtaja tiivistämään porukan ja niin päädyttiin organisoituihin murhiin. Kohteiksi valittiin tietenkin maahanmuuttajat. Heidät oli helppo nimetä syyllisiksi heikosta itsetunnosta ja omasta kyvyttömyydestä johtuvaan huonoon oloon. Kaikki verhottiin isänmaallisuuden ja historian kunniakkaaseen kaapuun.

Maahanmuuttaja ohitti isänmaallisen asuntojonossa, vei työpaikat ja sossuntuet. Maahanmuuttaja hengitti isänmaallista ilmaa ja tallasi isänmaallista nurmikkoa. Eliitin johtama yhteiskunta tuomitsi isänmaallisen miehen vankeuteen. Viha ruokki itseään ja kasvoi räjähdyspisteeseen. Tarvittiin vain yksi muita älykkäämpi ja kyvykkäämpi johtaja.

Rajat kiinni-liike alkaa olla samassa pisteessä oman pseudoisänmaallisen vihansa kanssa. Päivittäin ruokittu viha on kasvanut siihen pisteeseen, että toimintahalua on. Puuttuu vain riittävän vahva ja kyvykäs johtaja ohjaamaan laumansa organisoidun väkivallan tielle.

Kaikeksi onneksi tällä joukolla ei sellaista johtajaa ole. Sellaiseksi ei ole vanhan, nuhjaantuneen hipin oloisesta Pekka Kemppaisesta eikä myöskään vielä pari vuotta sitten kommunistiagitaattorina pauhanneesta Susanna Kaukisesta. He ovat pelkkiä suunsoittajia, joilla ei ole kykyä johtaa. Kemppainen on vuosia sitten pudonnut samaan sarjaan maan ykkösnettihäirikkö Seppo Lehdon kanssa ja Kaukinen haluaa olla kansanjohtaja, mutta häneltä puuttuu idologian vaihtamisesta huolimatta se kansan tuki.

Pienempiä yrittäjiä siellä on, mutta ei heissäkään johtaja-ainesta ole. Kaikki toistavat samoja mantroja eri vivahteilla eikä heitä oikeastaan pysty erottamaan toisistaan. Samaa massaa, joka Johtajan saapumista odotellessaan pitää itsensä lämpimänä. Tosin luultavasti käy samoin kuin tv-sarjassa eli yksittäiset henkilöt tekevät aatteen ja pyhän vihan elähdyttäminä järjettömia tekoja isänmaallisuutta hehkuen.

Kun tarpeeksi kauan yllytetään, niin joku toimii varmasti. Kohteena voi olla melkein kuka tahansa Li Anderssoinista Jussi Korhoseen. Se voin tietenkin olla myös minä, mutta paljon todennäköisemmin uhriksi valikoituu joku puolustuskyvytön.

martta

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Rajat kiinni-ryhmästä ei kannata tulla julistamaan sanaa. Minut bannattiin viime joulukuussa siitä ryhmästä kymmenen minuutin jäsenyyden ja kahden kysymyksen jälkeen. Sovellan teihin täsmälleen samaa aikarajaa.

Kommentit (27)
 1. Pauli Räsänen
  12.5.2016, 11:24

  Sakukin voisi käydä analyysisään hieman vastaan näitä ns isänmaallisia piirejä, on tietenkin selviö, että ne yksilöt jotka kokevat yhteiskunnallisen ja sosiaalisen asemansa uhatuksi, kun nyt toisealta varsinkin elinkeinoelämän edustajat hiovat kämmeniään, kun saavat edullisesti muuntokoulutettavaa kyvykästä ja ennenkaikkea kiitollista ja kenties nöyrää työvoimaa. Ei ole kovinkaan kaukaa,siitä kun, valitetiin ettei syrjääntyvä väestö ja varsinkaan työväenluokka aktivoidu, nyt kun näin on tapahtumassa ei sekään tunnu kelpaavan. Väkivaltaisuuden kasvu puheissa ja teorioissa on sivutuote, siitä länsimaissa vallineesta liberaalista viestintäkultuurissta, missä varsinkin pelien muodossa populalle on tuotettu väkivaltaan taipuvaisen ikäluokan osan osajoukko. Kysymyksessä on suoranainen vastinpari islamin mainetta pilaavalle osajoukolle. Kysymyksessä on siis kultuurillisesti tuotettu ilmiö.

  1. Merja Nurmi
   13.5.2016, 05:07

   Väkivaltaisuuden kasvu puheissa ja teorioissa ei ole mikään jostain vain ”sivutuotteena” syntynyt luonnonvoima, vaan täysin yksiselitteisesti yksilöiden oma valinta. Jokainen pekkakemppainen päättää itse ihan tietoisesti ja vapaaehtoisesti laittaako idioottimaisen ja mauttoman meemin nettiin kerjätäkseen sillä toisten ihmisten ihan itse, tietoisesti ja vapaaehtoisesti jakamia suosionosoituksia vai ei.

 2. Minna Ylitalo
  12.5.2016, 11:34

  NSU:n Beate Zschäpe sai aateveljeltään Anders Breivikiltä vankilasta vankilaan fanipostia. Ongelman ydin on siinä, että sekä Zschäpe että Breivik syyllistyivät tahoillaan sarjamurhaan ja joukkourhaan ennen kuin heidät pysäytettiin. Jonkun siis piti ensin kuolla. Kymmenien piti ensin kuolla.

  http://www.spiegel.de/international/europe/anders-behring-breivik-writes-neo-nazi-terrorist-suspect-beate-zschaepe-a-868042.html

Kommentointi suljettu.