Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Johtajaa odoteltaessa

Ilta-Sanomien mukaan Rajat kiinni -liikkeen edustaja Pekka Kemppainen pahoittelee, jos hän on aiheuttanut kansanedustaja Li Anderssonille mielipahaa eilisellä toiminnallaan.

Ei pahoittele. Tuo nykyisin niin muodikas ehdollinen anteeksipyyntö on pelkkää röyhkeää ilkkumista ja sen osoittaa selvästi Kemppaisen jatkotoiminta Facebookin Rajat kiinni-ryhmässä. Hän oikein paistattelee omien joukkojensa suosiossa jatkamalla provosointia.

13102886_10154206794598958_8641285425855189260_n

Ja väkihän hurraa.

raektio li rk

paremmat päät

Niinpä niin, kyllä se pää vielä lähtee.

Eilen illalla alkoi televisiossa uusi saksalaissarja NSU-Saksan uusnatsimurhat ja siinä oli jotain pelottavan tuttua. Yhteiskunnan muutosten pyörteissä elämän kelkasta pudonneet nuoret päätyivät kovien puheiden, idullaan olevan aatteen ja ryhmähengen innoittamina ensin satunnaiseen väkivaltaan. Sitten joukosta nousi yksi ideologisesti motivoitunut vahva johtaja tiivistämään porukan ja niin päädyttiin organisoituihin murhiin. Kohteiksi valittiin tietenkin maahanmuuttajat. Heidät oli helppo nimetä syyllisiksi heikosta itsetunnosta ja omasta kyvyttömyydestä johtuvaan huonoon oloon. Kaikki verhottiin isänmaallisuuden ja historian kunniakkaaseen kaapuun.

Maahanmuuttaja ohitti isänmaallisen asuntojonossa, vei työpaikat ja sossuntuet. Maahanmuuttaja hengitti isänmaallista ilmaa ja tallasi isänmaallista nurmikkoa. Eliitin johtama yhteiskunta tuomitsi isänmaallisen miehen vankeuteen. Viha ruokki itseään ja kasvoi räjähdyspisteeseen. Tarvittiin vain yksi muita älykkäämpi ja kyvykkäämpi johtaja.

Rajat kiinni-liike alkaa olla samassa pisteessä oman pseudoisänmaallisen vihansa kanssa. Päivittäin ruokittu viha on kasvanut siihen pisteeseen, että toimintahalua on. Puuttuu vain riittävän vahva ja kyvykäs johtaja ohjaamaan laumansa organisoidun väkivallan tielle.

Kaikeksi onneksi tällä joukolla ei sellaista johtajaa ole. Sellaiseksi ei ole vanhan, nuhjaantuneen hipin oloisesta Pekka Kemppaisesta eikä myöskään vielä pari vuotta sitten kommunistiagitaattorina pauhanneesta Susanna Kaukisesta. He ovat pelkkiä suunsoittajia, joilla ei ole kykyä johtaa. Kemppainen on vuosia sitten pudonnut samaan sarjaan maan ykkösnettihäirikkö Seppo Lehdon kanssa ja Kaukinen haluaa olla kansanjohtaja, mutta häneltä puuttuu idologian vaihtamisesta huolimatta se kansan tuki.

Pienempiä yrittäjiä siellä on, mutta ei heissäkään johtaja-ainesta ole. Kaikki toistavat samoja mantroja eri vivahteilla eikä heitä oikeastaan pysty erottamaan toisistaan. Samaa massaa, joka Johtajan saapumista odotellessaan pitää itsensä lämpimänä. Tosin luultavasti käy samoin kuin tv-sarjassa eli yksittäiset henkilöt tekevät aatteen ja pyhän vihan elähdyttäminä järjettömia tekoja isänmaallisuutta hehkuen.

Kun tarpeeksi kauan yllytetään, niin joku toimii varmasti. Kohteena voi olla melkein kuka tahansa Li Anderssoinista Jussi Korhoseen. Se voin tietenkin olla myös minä, mutta paljon todennäköisemmin uhriksi valikoituu joku puolustuskyvytön.

martta

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Rajat kiinni-ryhmästä ei kannata tulla julistamaan sanaa. Minut bannattiin viime joulukuussa siitä ryhmästä kymmenen minuutin jäsenyyden ja kahden kysymyksen jälkeen. Sovellan teihin täsmälleen samaa aikarajaa.

Kommentit (27)

 1. Pauli Räsänen

  Sakukin voisi käydä analyysisään hieman vastaan näitä ns isänmaallisia piirejä, on tietenkin selviö, että ne yksilöt jotka kokevat yhteiskunnallisen ja sosiaalisen asemansa uhatuksi, kun nyt toisealta varsinkin elinkeinoelämän edustajat hiovat kämmeniään, kun saavat edullisesti muuntokoulutettavaa kyvykästä ja ennenkaikkea kiitollista ja kenties nöyrää työvoimaa. Ei ole kovinkaan kaukaa,siitä kun, valitetiin ettei syrjääntyvä väestö ja varsinkaan työväenluokka aktivoidu, nyt kun näin on tapahtumassa ei sekään tunnu kelpaavan. Väkivaltaisuuden kasvu puheissa ja teorioissa on sivutuote, siitä länsimaissa vallineesta liberaalista viestintäkultuurissta, missä varsinkin pelien muodossa populalle on tuotettu väkivaltaan taipuvaisen ikäluokan osan osajoukko. Kysymyksessä on suoranainen vastinpari islamin mainetta pilaavalle osajoukolle. Kysymyksessä on siis kultuurillisesti tuotettu ilmiö.

  • Merja Nurmi

   Väkivaltaisuuden kasvu puheissa ja teorioissa ei ole mikään jostain vain ”sivutuotteena” syntynyt luonnonvoima, vaan täysin yksiselitteisesti yksilöiden oma valinta. Jokainen pekkakemppainen päättää itse ihan tietoisesti ja vapaaehtoisesti laittaako idioottimaisen ja mauttoman meemin nettiin kerjätäkseen sillä toisten ihmisten ihan itse, tietoisesti ja vapaaehtoisesti jakamia suosionosoituksia vai ei.

 2. Minna Ylitalo

  NSU:n Beate Zschäpe sai aateveljeltään Anders Breivikiltä vankilasta vankilaan fanipostia. Ongelman ydin on siinä, että sekä Zschäpe että Breivik syyllistyivät tahoillaan sarjamurhaan ja joukkourhaan ennen kuin heidät pysäytettiin. Jonkun siis piti ensin kuolla. Kymmenien piti ensin kuolla.

  http://www.spiegel.de/international/europe/anders-behring-breivik-writes-neo-nazi-terrorist-suspect-beate-zschaepe-a-868042.html

 3. Pekka Hänninen

  Oletko Saku miettinyt mikä ruokkii näitä ”isänmaallisia” tahoja – se että heidät huomataan vaiko se että heidät jätettäisiin oman onnensa nojaan mölisemään törkyjään ?

  Historiallisesti kun katsoo näitä niin aina on tuo kaksiteräinen miekka ollut ääriliikkeiden nousun takana – muiden passiivisuus ja voimakas vastustus… kumpikin kannustaa porukkaa eteenpäin ja uusiin törkytekoihin. Natsien hirmutekoja on helppo kauhistella, mutta takapihalla mölisee jo sama jengi…

  Maailma tarvitsee viestinviejiä – ja nämä blogit ovat terävyydessään mukavaa luettavaa. Totuus on kuitenkin tänä päivänä muuttunut mielipiteeksi muiden joukossa – nyt kun sitä oikeaa tietoa olisi niin helposti saatavilla ei se kelpaa vaan eletään pseudotiedolla ja kaverilta kuultujen faktojen varassa…

 4. Rintsu

  Ikävää on se, että kun lauma on valmiiksi kiihotettu, niin johtajalta ei kummoisia taitoja vaadita.

  Mutta asialla on toinen puoli. Suuri osa tuota kiihotettua laumaa on ihan tavallisia perheenisiä ja -äitejä. Olematta oikeasti rasisteja tai natseja. Ovat vain huolissaan itsestään, lapsistaan ja yhteiskunnasta. Joille rajatkii- liike tarjoaa mahdollisuuden ”olla huolissaan” vaikkakin väärällä tavalla.

  Yksi tai useampi johtaja, siis oikea poliitikko tarvittaisiin kertomaan heille, että maahanmuuttokriisi on ratkaistavissa, rikoksista saa yhä tuomion ihonväristä riippumatta jne ja jolla olisi tarjota tunnelin päähän valoa.

  Semmoista johtajaa nyt tarvittaisiin. Hänen myötään rasistien ja natsien lauluja laulava kuoro supistuisi olemattomiin. Ja pahinkin natsi painuisi pusikkoon piiloon huomatessaan, että aatteella ei ollutkaan niin suurta kannatusta kuin vaikutti.

  Tommoisen johtajan puute on todellinen ongelma, koska olen havainnut, että osa ihan tervejärkisinäkin pitämiäni ihmisistä on alkanut laulaa natsilauluja.

  Mutta kun asioita ei saada terveellä tavalla ratkaistua, niin paisuteltu ongelma kasvaa niihin mittasuhteisiin, että vaihtoehto pitää löytää. Jopa tajuamatta, että ”rajatkii” ja ”niskalaukaus” ovat aika huonoja vaihtoehtoja. Mutta kun muitakaan ei näytä olevan.

  Terveisiä hallitukselle, että koittakaas vihdoin nousta valtiomiestasolle jos osaatte.

  • Veera Luhtala

   Ei-rasisteille on vuoskaudet ollut selvää että yhdenvertaisuusperiaateen ansioista kukaan ei saa epäreilua etua toisiin nähden. Tarvitsevammat saavat toki enemmän kuin ne jotka omillaan pärjäävät.

   Pelottavaa tuollainen hirveä hinku ”vahvan johtajan” perään: minusta kovin virkistävää olisi jos politiikassa keskityttäisiin siihen asioiden hoitoon asiallisesti.

 5. Jari Kähkönen

  Keskeisintä kaikesta on kuitenkin point-of-no-returnin tai ken-tästä-käy-saa-kaiken-toivon-heittää -hetken oikea määritys. Valitettavasti historia on täynnä varoittavia esimerkkejä, joissa yhdestä provokaatiosta on lähtenyt liikkeelle hirvittävään lopputulokseen johtanut kehityskulku. Tai vastaavasti sitä, että joko tuo hetki on jäänyt ymmärtämättä/ymmärretty väärin. Sen verran nössö, vähän persoonallisuushäiriöinen, merkittävästi päihdehistoriaton, rikosrekisteritön, laitoshistoriaton, talouttaan pohjaanpolttamaton Rajat Kiinni -sakki kuitenkin on, että vaikken tahtoisikaan, en tällä hetkellä näe ratkaisevan provokaation vaaraa. Ei haise epätoivolle, näin niinkuin karkealla sanalla sanoen. Joskin vaikka liikkeen sisältö olisi ihan pelkkää punkkia ja toimintalogiikka disruptiivinen, saatetaan tämän tosiasian eteen silti joutua. Näin siksi, koska menetelmällisesti tuo tarkoittaa samaa kuin vetelisi permantovoimisteluohjelmaa välineen kera miinakentällä.

  Toisaalta Sakari on oikeassa johtajuustyhjiöstä. Johtajuuden määritelmä on tälläisessä tapauksessa oikea kahdensuuntainen viesti: joukoille ’noi kusettaa meitä’ ja vallanpitäjille ’tehkää jotain, en pysty enää kauaa pidättelemään näitä’. Johtajuus, joka kuitenkin tältä Sakarin bloggaamalta kummalliselta puoliverkolliselta monityydyttämättömien falangilta puuttuu. No, toisaalta, eihän tämä rivintäysi pellejä ja kädettömät niitä johtamassa ole mitenkään kummallinen ilmiö suomalaisessa aatehistoriassa. Onko nyt niin toisin kuin silloin olisi saattanut olla? Päävartio enää pelkkä ulkomuseo, pitkät aseet polliissin korkean hälytysvalmiuden partioilla ja valtion eräiden toimitilojen turvallisuusjärjestelyt sitä luokkaa, että ei siinä edes panssaroidut miehistönkuljetusajoneuvot kaduilla jyrää(ja tärkeintä kaikesta TÄLLÄ KERTAA varmasti kurinalaisesti oikealla puolella mikäli sattuisi sattumaan).

  Toisaalta, empimisenkin ehkä ymmärtää. Anglismilla sanoen civic protection mechanism estää näkemästä ihan kaikkea ja sanomasta toden sanaa. Olivatko ensimmäisen tasavallan poliisivaltion elkeet sittenkin esikonsensuksellinen kuoliaaksihalaus, jolla se ”kolmas marssi” jäi tulematta? Ja pianhan tuli se nousukausikin sekä uusi sota, joten historiallinen kunnia äärioikeistolaisten järjestöjen lakkautuksesta menee maailmalle. Ohi niiden aika oli jokatapauksessa, tulisi vuosikymmenten vaikeneminen ja vitsiksi luokiteltava univormupelleily. Ekstremismiä ymmärretään siis siihen asti kunnes tehdään rikoksia, joiden seurauksia ei enää pystytä kiistämään sen paremmin vahinkojen kuin rangaistustenkaan puolesta. Empiminen on ulkoista, mutta sitä se ei kerro, että onko yhteiskuntamme todellakin kyllin vahva tämän kestääkseen. Toivottavasti, koska tästä ei parane erehtyä.

  Käykin kysymys, että mikä on hankalinta toimitiloissa mellastavan rasistin käsittelyssä? Vastaus: älypuhelimen poistaminen. Tai sitten ei, siinähän se käsivarsi on kätevästi suoraksi eteen ojennettuna, eikun kiinni vaan ja ukko pihalle/tonttiin käyttäytymisensä mukaan arvioituna. Näin siksi, koska sitä ei takaa mikään ettei maahan silti synny pinnallisesti poliitisesti motivoidun väkivallan kulttuuria, kun alussa luettelemani arvojen vastakohdat uivat sisään näihin liikkeisiin. Ne todella syrjäytyneet tyypit keillä ei koskaan ollut ainuttakaan elämän valttikorttia ja ne krimaalityypit keiden ainoa ansioluettelo on riittävän pitkä tekijän ei-poliittiseen aikaankin ulottuva rikosrekisteriote. Ei tämä niin mene, että valmistutaan, perheellistytään, raitistutaan, tervehdytään tai aikuistutaan. Ei silloin enää. Minusta tätä vaaraa pitää pelätä enemmän kuin mitään yksittäistä keikausta.

 6. t

  Rajat kiinni- ryhmän suurin ongelma on siinä, että he nousivat sellaista asioita vastaan mitä ei todellisuudessa ole. Ei tullut väkivalta-, eikä raiskausaaltoa. Pakolaiset eivät vieneet naisia, eivätkä työpaikkoja. Pakolaiset eivät ajaneet tätä maata konkurssiin, tai syöneet vanhusten leipiä.
  Hallitus leikkasi sosiaaliturvaa, eläkkeitä ja työttömyyskorvaksia ei pakolaiset, tai oppositio. Kun viha on saatu kiihotettua äärimmilleen, niin tietysti on vaara, että se kääntyy nostattajiaan vastaan. Soini saikin sen näppärästi suunnattua kohti punavihervasemmistoa vihjailemalla, että oppositio onkin syyllinen maan tilanteeseen, eikä sairas hallitus, joka tekee kipeitä päätöksiä.
  Kun tiedetään, että RK:ssa on persujen kannattajia ja kansanedustajia, niin ei ole ihme, että kohteet on löydetty. Ja mikä herättääkään helpoiten neanderilais- geenit esille, kuin älykäs nainen.

 7. jore puusa

  Rasistien sekoilulla on mukava mehustaa elämäänsä ja kauhistella, että miten ne noin ja sitten mennäänkin jo lidliin ostaan lenkkiä ja bisseä illan matsiin. Kun ei kukaan tee mitään näille onnettomille ja niiden touhuille — niin siinä ne kiljuu hamaan maailman tappiin.
  Mutta MIKSI ne kiljuu?
  Siteeraan hiukan Wendy Lowerin ”Hitler`s furies” kirjaa, koska kirjailija on asian ytimessa. Kaikella on syynsä.

  ”Theodor Adornon tutkimusten mukaan empatia on seurausta moraaliseen sosialisaatioon tähtäävästä kasvatuksesta.
  Jos lapselle empatian sijaan pidetään kuria, ei järkevästi perustellen, vaan ankaran autoritäärisillä ja voimaa korostavilla keinoilla, jotka perustuvat rangaistuksiin, tuloksena on stereotyyppistä ajattelua, alistumista auktoriteetin edessä ja aggressiivisuutta ulkopuolisia ja poikkeavia kohtaan. Pelko erillaisuutta kohtaan estää empatian muodostumista.

  Justiinsa näin koen kokemuksieni perusteella, riittävästi olen katsonut miten tietyn kansaluokan isät ovat hakanneet lapsiaan ja karjuneet niille. Jäljet johtavat aina sylttytehtaalle. Maksamme nyt aina viidenteen polveen saakka ulottuvasta julmuudesta lapsia kohtaan.

  • jore puusa

   Ainiin…ikävänä ihmisenä halusin kysyä seuraavaa kommentoijilta…oletetaan että tähän kommentoi 30 – 50 kirjoittajaa about ja melkoinen määrä lisää lukee päivityksen ja kommentit.
   Mutta kuinka moni meistä antaa avoimen tukensa Li Andersonille lukemisen jälkeen?
   Kuinka moni ottaa yhteyttä Li:n dekapitaatiolla hehkuttavaan rasistiin tai polisiin tai muualle…? Tai antaa empatiaa Li:lle suoraan.
   Uljas arvioni on……ei kukaan.

  • Seppo Välimäki

   Jore Puusa: lapsista kehittyy luonnevikaisia (tai persoonallisuushäiriöisiä, kuten nykyään sanotaan), empatiakyvyttömiä aikuisia ainakin kolmella tavalla. Sekä Adornon mainitsemin autoritäärisin kasvatusmenetelmin, että myös aivan päinvastaisin kotikonstein, joiden avulla lapsi saa vapaat kädet ja lisenssin johtaa vanhempiaan, tai siten, että lapseen suhtaudutaan täysin välinpitämättömästi teki hän mitä tahansa. Kaikissa tapauksissa lapsi tuntee itsensä turvattomaksi ja oppii vähitellen kompensoimaan maailmanpelkonsa erilaisilla vippaskonsteilla rakentamalla kulisseja huteran minänsä turvaksi ja pönkittämällä kokemaansa omaa alhaisuuttaan muita polkemalla.

   Nykyinen yltiö-yksilökeskeinen aika on otollinen kasvualusta kaikille kolmelle vanhempien keskittyessä itseensä, omaan hyvinvointiinsa ja omien mielihalujensa täyttämiseen.

   Amerikkalaisen tutkimuksen (http://www.vox.com/2016/3/1/11127424/trump-authoritarianism) mukaan valkoinen, kansallismielinen ääriliike kaipaa vahvaa johtajaa, joten kaipa sen jäsenten voidaan – hieman kärjistäen – sanoa jääneen vaille turvaa lapsuudessaan.

   99% persoonallisuushäiriöisistä on parantumattomia eivätkä he tiedosta (tai ainakaan myönnä) tilaansa, joten ainoa keino saada heidät toimimaan ”oikein” on löytää heidän vihalleen käyttökelpoisempi kohde kuin maahanmuuttajat ja muut nykyisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin syyttömät. Toki on mahdollista, että tuo ”käyttökelpoisempi kohde”, siis taloudellinen ja poliittinen eliitti on tietoisesti, omin pikku kätösin ja (ei niin pienin) kukkaroin kääntänyt kansan syvien rivien huomion maahanmuuttajiin, pois itsestään, jolloin syyttävää sormea voi olla vaikea kammeta takaisin kohti sylttytehdasta. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

   • jore puusa

    Mä ajattelisin, että sosiaalistatus vaikuttaa myös. Autoritäärinen ja väkivaltainen kasvatus saattaa sijaita köyhimmissä joukoissa ja toinen ääripää, summerhillviritys taas ns. yläluokan piireissä? Ehkä.
    Psykopaattien (ja sosiopaattien) prosenttimäärä väestöstä lienee yllättävän sama kaikkialla maailmassa, 2-3 %. Narsisteja lienee virallisesti 1-2% väestöstä. Kokemani perusteella tuntuu että heitä on Suomessa paljon. Monta ja näkyvissä paikoissa. No – leikitään että vakavia persoonallisuushäiriöitä olisi 3-4-5% ? väestöstä
    Suomessa se merkitsisi about vaikkapa 200 000 ihmistä? Se on armottoman paljon- jos lisäksi ajatellaan, että heidän näkyvyystarpeensa on suuri…ja näkyväthän he.

    Olen samaa mieltä – ettei näitä onnettomia voi parantaa, psykopaattia ei kai koskaan.
    Alkoholisteistakin paranee miehistä ehkä 7% ja naisista vain kaksi kolme%.
    Kun näitä lukuja nakkelen – perustan niitä muistikuviini lääkäreiden yms haastatteluita kuunnelleihin korviini-
    Meillä on siis sellainen väestönosa – joka haluaa näkyä ja jolla ei ole empaattisuutta juuri ollenkaan. Ja nyt me sitten näitä katselemme somen pandoran lippaan kannen avauduttua. .
    Pois tästä ei enää pääse, käytöstavat ovat ainoa, joka aiemmin suojeli hiukan. Nyt ollaan kuin se vanhan talon viemäriputki, kun siihen lyö kyynerpään – hajoaa maalikerros ja paska valuu ulos.
    Mutta ei asiat korjaannu voivottelemalla, jos kasassa on monta ihmistä – jotka päättävät tehdä jotain, niin asioita tapahtuu.
    Nyt me toistaiseksi tuijotamme pahan akselia, joka pyörii koko ajan kovempaa vauhtia ja toivomme että joku muu pysäyttää koneen, ennenkuin männät leikkaavat kiinni.

 8. Rintsu

  Vastaus Jore Puusalle:
  Li Andersonilla on mun täysi tukeni, vaikka en kaikesta olekaan kanssaan samaa mieltä.

  Mun tukeni mitataan sit kun oikeesti tarttee kannattelua. Mä olen se betoni joka ei itsessään huuda mutta jonka päällä sopii seistä.

  • jore puusa

   Etteikö hän muka nyt oikeesti tarvitsisi kannattelua?
   Jortsu.

   • Rintsu

    Se on semmoinen juttu, että huipulla saa tuulla.

    Mut jos perustus romahtaa niin siinä käy huonosti.

    En ole äänestänyt Li Andersonia. Mutta olen äänestänyt sen puolesta, että hänkin on yksi äänestettävistä.

   • Petri Puumalainen

    Puusa: – ”Etteikö hän muka nyt oikeesti tarvitsisi kannattelua?”

    Höh. Lähetimmekö me tukemme Alex Stubbille, kun häntä tappouhkailtiin? Lähetimmekö me niin ikään tukiviestiä Jussi Halla-aholle, kun hänen saamistaan tappouhkaustekstiviesteistä uutisoitiin?

    Suomessa poliitikon ja julkisuuden henkilön toleranssi tappouhkausten suhteen on lailla säädetty paljon korkeammalle kuin tavallisella pulliaisella. Stubbin ja Halla-ahon uhkaajien epäilyt kaatuivat esitutkintavaiheessa lauseeseen:

    ”Ei ollut riittävää näyttöä siitä, että epäillyllä oli todellisia aikaita toteuttaa uhkaustaan”.

    En tiedä miksi näin on säädetty. Ehkä lain takaama vapaus haukkua ja uhkailla poliitikkoja ja julkkiksia on katsottu päästävän siinä määrin höyryjä ulos, että todellisia poliitikkoihin kohdistuvua murhia Suomessa ei ole juuri tapahtunut. Onko tämä hyvä linjaus? En tiedä. Ainakin se säästää veronmaksajien rahoja, kun asiat eivät etene esitutkintaa pidemmälle.

 9. Merja Nurmi

  Noissa porukoissa on lähinnä kahdenlaisia ihmisiä: marttapetmanneja, jotka uskovat kaiken, mitä heille uskotellaan, kunhan vaan saavat olla osa jotain elämää suurempaa, ja sitten on pekkakemppaisia ja susannakaukisia, jotka eivät taida itsekään uskoa juttujaan, mutta valta ja saatu huomio hivelevät ja saavat keksimään yhä vain älyttömämpiä tarinoita, jotta ihana tunne johtajuudesta säilyy. Marttapetmannit tarvitsisivat ystäväkseen jonkun vaikutusvaltaisen ihmisen, joka saisi heidän aivonsa pois pekkakemppaisten ajamilta ylikierroksilta niin, että he pystyisivät jälleen ajattelemaan ja jättäisivät pekkakemppaiset omaan arvoonsa, ja alkaisivat käyttäytyä kuten normaalit ihmiset. He ovat epäilemättä aidosti peloissaan ja huolissaan, mutta syy siihen ei ole maahanmuuttajissa, syy on noissa pekkakemppaisissa, jotka häikäilemättä käyttävät toisten herkkäuskoisuutta itsensä pönkittämiseen. Pekkakemppaiset tarvitsisivat rankan kurinpalautuksen ja määräyksen olla käyttämättä tietokonetta kuin korkeintaan Pupu Tupunan leikkihuone -pelin pelaamiseen.

 10. Jani Räsänen

  Te olette ihan sekopäitä, näette natseja joka puolella, varmaankin koska haluatte nähdä..Järkyttävää herjaamista . En todellakaan voi sille mitään jos elätte silmät ja korvat kiinni, ettekä seuraa edes mitä euroopassa on tapahtumassa. Kukahan tässä ovat oikeasti vihapuhujia sekä panettelijoita. Katsokaapa peiliin.

  • Kaija Laine

   Tässä kommenttiketjussa ei ainakaan arvosteltu yhdenkään toisin ajattelevan ulkonäköä eikä toivottu heille väkivaltaista kuolemaa. Mutta ihan kamalasti herjattiin, voi-voi.

  • jore puusa

   Missä herjataan järkyttävästi???
   Voitko Jani lainata tämän ketjun järkyttäviä herjauksia! Kiitos.
   Jos tarkoitat kuvakaappauksia, niin nehän ovat Teidän porukoiden tekstejä, varmaan sinun kannattaa lukea päivityksen teksti uudestaan.
   ”Toivottavasti joku leikkaa ton lehmän pään irti”..jonka voit lukea tuolta ylhäältä, on RajatKiinni vakiotekstiä. Me suvakit ollaan aika kilttiä porukkaa, vaikka ollaan surullisia Teidän puolestanne.
   Saku moderoi yrityksenne päästä uhkailemaan ja solvaamaan pois, joten täällä ei näy järkyttäviä herjauksia.

  • Rintsu

   Jani Räsänen:

   Jos et ole natsi niin olet parhaimmillaan suvakki, kommari, vihervassari tai jotain muita uusiosanoja. Luuletko että natsit antavat sinun olla jotain muuta?

  • Merja Nurmi

   Juuri tuo Jani Räsäsen asenne on ongelmallinen: uskotaan mv- ja rk-propagandaa, ja ne, jotka yrittävät kertoa, että sängyn alla ei ole mörköä, ovatkin ”ihan sekopäitä kaikki”.

  • jore puusa

   Jani…sulta unohtui nyt kertoa missä ne järkyttävät herjaukset tässä threadissa ovat…

 11. Kaija Laine

  Outoa tuossa Kemppaisen postauksessa on se, miten hän ilmoittaa että he tekevät parhaansa estääkseen jihadistien pahat aikeet, mutta toivoisivat eduskunnan olevan aktiivisemmin mukana tässä työssä.
  Ihanko oikeasti hän kokee olevansa jotenkin tapahtumien keskiössä ja aktiivinen rauhanturvaaja; pyörittämällä tätä vihasivustoa ja järjestämällä mielenosoituksia??
  Kummallinen maailmankuva, kummallinen minäkuva.

 12. Rintsu

  Netti on tehnyt ihmisistä kummallisia vai paljastuuko ihmisten kummallisuus vasta netin myötä?

  Kommentointi on yksi juttu. Ota käteesi mikä tahansa painettu kirja, niin sen pyrstössä ei ole sivua jossa lukee ”tähän voit kommentoida”. Sananvapauteni on riistetty kun en pysty kommentoimaan ”Sotaa ja Rauhaa”. Minne voi valittaa?

 13. Johannes Keränen

  Mitä tulee Rajat Kiinni -ryhmän toiminnanhaluun, tälle päivälle ryhmästä löytyy puukkojen esittelyä sekä sekä toteamus ”Ei ku heilumaan vaan. Kyllä ne nyt lähtee ja pääsee itse ”täysihoitoon” 😉 ”. Ihan omilla nimillä kirjoitellaan.

  Kuvia: http://i.imgur.com/2wfQlF5.png ja http://i.imgur.com/KPAupJT.png

 14. Jesse Heinonen

  Susanna Kaukisesta tulikin mieleen eräs Twitter-keskustelu, jonka taannoin kävin hänen kanssaan. Hänen mielestään Google valitsee työntekijänsä älykkyysosamäärän mukaan (mitä se ei tee) ja että kehitysmaat ovat kehitysmaita, koska siellä asuvien ihmisten älykkyysosamäärä on pienempi.

  Ihminen, joka on niin tyhmä että uskoo moiseen pelleilyyn, ei ole kyvykäs johtamaan edes koomapotilaiden uniterapiaa.

Kommentoi »

Comments are closed