Emmehän me tienneet…

Järjestö kuitenkin työskentelee määrätietoisesti yhdistääkseen Suomen äärioikeistolaiset, nationalistiset ja rasistiset ryhmittymät. Yksi esimerkki tästä on itsenäisyyspäivänä pidettävä kansallismielinen soihtukulkue 612. Holapan mukaan SVL oli aloitteellinen soihtukulkueen järjestämisessä ja ensimmäisessä kulkueessa SVL:n aktivistit toimivat järjestysmiehinä.

SVL-aktivistit myös loivat ja ylläpitivät tapahtuman nettisivua. Lähes kaikki jäsenet ja tukijäsenet osallistuivat kulkueeseen, mutta matalalla profiililla. Pitkän tähtäimen suunnitelmana oli, että SVL:stä tulisi koko suomalaisen äärioikeiston näkymätön kattojärjestö. Holappa sanoo, ettei liike halunnut karkottaa mahdollisia osallistujia sillä, että Suomen Vastarintaliike toimisi avoimesti järjestäjänä. Siksi virallinen versio oli, että soihtukulkue on epäpoliittinen tapahtuma.

Ylen toimittajat Jessikka Aro ja Marko Hietikko ovat koonneet muhkean lukupaketin kansallissosialismin nimeen vannovan Suomen Vastarintaliikkeen toimintavatoistasen perustajasta ja kansainvälisistä verkostoista. Myös keskeiset toimijat esitellään. Tämän jälkeen ette voi tulla sanomaan, että ette tienneet.

Onhan tätä yritetty kertoa ennenkin, mutta ihan turhaan. Muutama natsihullu löytyy aina. 612-marssi oli epäpoliittinen, isänmaallinen tapahtuma. Näinhän näitä asioita yleensä vähätellään.

Minähän menen pyydettäessä puhumaan mihin tahansa isänmaalliseen tapahtumaan, kommentoi  kansanedustaja Laura Huhtasaari omaa osallistumistaan viime itsenäisyyspäivän 612-marssia edeltävään tilaisuuteen. Kansanedustaja ja Suomen Sisun puheenjohtaja Olli Immonen päätyi viime kesänä “sattumalta” samaan kuvaan natsien kanssa tilaisuudessa, jota itse oli järjestämässä yhdessä heidän kanssaan.

Hyödyntääkseen tilannetta ja houkutellakseen uusia jäseniä SVL on pyrkinyt hieman pehmentämään kovaa natsi-imagoaan. Järjestön jäsenet kutsuvatkin itseään usein kansallismielisiksi ja isänmaallisiksi, kuten SVL:n perustaja Esa Henrik Holappa haastattelussa sanoo.

Koko tämä tutkivien journalistien nyt paljastama totuus on koko ajan ollut silmienne edessä, mutta ette ole halunneet nähdä sitä. Ilmiselvästi aatteen innoittama terrori-iskukin kuitataan yksittäisen tekijän sooloiluksi. Olli Immonen “harjattiin huolella” eli käytännössä hänen toimintansa hyväksyttiin. Laura Huhtasaaren toimintaa ei kritisoitu millään tavalla. Isänmaan asialla ollaan, yhteisellä hyvällä. Mitäpä siitä, jos yhteistyökumppanit sattuvat olemaan yhteispohjoismaisen natsivaltion kannattajia ja demokratian tuhoamiseen tähtääviä ääriaineksia.

Saman hakaristilipun alla toimivat osin tietämättään kaikki ne, jotka Rajat kiinni-kansanliikkeessä huutavat hysteeristä pelkoaan turvapaikanhakijoita kohtaan. Heitä ruokkii netin roskajulkaisu MV, jonka pyörittäjä toimii pelkästään rahan takia. Heille Yle on varovaroilla toimiva valhemedia, joka syöttää suvakkien sanomaa. He tekevät ehkä ymmärtämättään likaista työtä natsipropagandan palveluksessa ja heidän joukostaan natsit saavat helposti uusia rekrytoitavia. Värvääjät ovat jo paikalla liikkeen jokaisessa tilaisuudessa ja Facebook-sivulla. Kukaan ei ole niin otollinen värvättävä kuin valmiiksi peloissaan oleva ja päänsä jatkuvalla vihapropagandalla sekoittanut netissä roikkuva tyhjäntoimittaja. Vaikka he eivät kelpaisikaan liikkeen aktivisteiksi, niin he kuitenkin tekevät koko ajan työtä sen hyväksi.

Mitähän seuraavaksi tapahtuu? Se nyt ainakin on selvää, että sekä Yle että erityisesti Jessikka Aro ja Marko Hietikko joutuvat massiivisen vihakampanjan kohteiksi. Myös suoranainen väkivalta on mahdollista, sillä SVL on ennenkin tehnyt “kotikäyntejä.” Poliisi vaikenee, poliitikot hymistelevät ja tolkun ihmiset puhuvat ääripäiden välisestä rähinästä, johon ei pidä sekaantua muuten kuin korkeintaan siltoja rakentamalla.

Ja samaan aikaan jossain tervehditään hakaristilippua ja suunnitellaan terrori-iskuja. Katunyrkkinä partioi jo Suomen Vastarintarintaliikkeeltä luvan toimintaansa pyytänyt ja saanut Soldiers of Odin-järjestö.

Kyllä te tiesitte. Miten olisi, jos rupeaisitte piittaamaan?

***

Kommmentointi sallittu vain omalla etu- ja sukunimellä.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (49)
 1. Simo Jokinen
  15.5.2016, 11:04

  Tähänkään ei kuitenkaa uskalleta mainita että tämä kaikki tapahtuu poliisin suojeluksessa! Miksi, mitä pelätään? Miksei myönnetä että tätä kaikkea kannattaa pelätä

  1. Petri Puumalainen
   15.5.2016, 21:07

   Ei poliisin suojeluksessa vaan lain suojeluksessa perustuslain yhdenvertaisuuspykälien mukaisesti. Poliisi toimii lain puitteissa.

   Suomessa on täysin laillista olla natsi tai äärikommunisti ja aatteen nimissä julkisesti kokoontua ja järjestää mielenosoituskulkueita. Poliisi puuttuu toimintaan, jos jotain lakia rikotaan.

   Ja sitä ennen poliisi voi seurata jotain ryhmittymää, jos on todennäköistä, että ryhmittymä tai osa ryhmittymästä valmistelee jotain rikosta. Siksi poliisi seuraa aktiivisesti esim. motskarijengejä ja isis-kannattajia. Mutta pidätykseen perusteet ei riitä, jos mitään laitonta ei ole tapahtunut.

   1. Kennett Ylitalo
    16.5.2016, 15:17

    Ei pidä paikkaansa, kohtelu ei ole tasa-arvoista SVL ja heidän vastustajien suhteen . Vastamielenosoitukset puretaan ja papitkin viedään putkaan jos kehtaat olla poliisin kanssa eri mieltä maahanmuuttpolitiikasta. Ei se ole ikään yllätys että poliisin keskuudessa on paha rasismiongelma, onneks suomen pliisit osaa suurimman osan aikaa ottaa vastuun ammatistan ja jättää henk kohta fiilikset asiasta taka-alalle. Mutta kun on kyse SVL:tä, asiat muuttuu. Kyseessä on silloin poliisijohdon antamat ohjeistukset. Ite ettisin sitä kytköstä, se ei välttämättä edes ole kovinkaan ison työn takana 😉

 2. Mitä pieni yksittäinen ihminen voi tehdä käytännössä? Kun kaikki sanomiset ja tekemiset leimataan punavihreän suvakkihuoran propagandaksi.

  1. yrjö perkko
   15.5.2016, 11:23

   Yksittäinen ihminen voi kasvattaa lapsensa suvaitsevaiseksi, osoittaa julkisesti paheksuntansa, paljastaa vääristellyt tiedot. Yksittäinen ihminen voi kertoa ympöristölleen olevansa ihmisyyden ja vapauden puolella, totalitarismia vastaan, huolimatta siitä mitä muut sanovat tai luulevat.

Kommentointi suljettu.