Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Seuratkaa johtajia

Eilen uutisoitiin Suomen Vastarintaliikeen perustajan Esa Henrik Holapan luopumisesta natsiaatteesta. Tänään Rajat kiinni-kansanliikkeen perustajajäsen Susanna Kaukinen ilmoitti jäävänsä aatteestaan kesälomalle ja suositteli samaa muillekin.

suski loma

En tiedä onko Kaukinen tulossa järkiinsä vai tekeekö hän klassisen livahtamistempun maan alkaessa polttaa jalkojen alla. Rajat kiinni-liike on karannut täysin johtajiensa käsistä, jos on niissä koskaan ollutkaan. Poliisi on varmasti alkanut kiinnostua pahimmista liikkeen Fb-sivuille kirjoitetuista uhkauksista ja loput porukasta näyttää olevan ihan sekaisin hysteerisestä vihasta ja pelosta. Liike on saanut kerättyä paljon verhojen raosta vahtaajia ja kaduilla pelokkaasti ympärilleen pälyilijöitä vaanimaan ja pelkäämään maahanmuuttajia. Joku ihmismielen saloihin perehtynyt voisi saada paljon irti vaikkapa seuraavista, ihan satunnaisisesti poimituista postauksista ja kommenteista.

Yksi veteraanitaistelija näki maahanmuuttajien ostavan painonnostovälineitä ja tiesi heti, että siinä valmistaudutaan katkomaan kristittyjen kauloja.

13062070_1020953804625674_9192594338477861538_n

Toinen oli toiveikas, koska pelloilta tuleva sianpaskan haju vaikuttaa muslimeihin varmasti samalla tavalla kuin valkosipuli vampyyreihin.

sianpaska

Poliisi saattasi olla kiinnostunut tuon ”breivikien tekemisellä” uhkailevan muistakin mietteistä.

13133138_1020954064625648_1426459897564844884_n

Saanhan siellä minäkin osani. Liikkeen toinen perustaja Pekka Kemppainen on ilmeisen närkästynyt aiemmista teksteistäni.

rk

Tillaselle tiedoksi, että toinen meistä saattaa tosiaan saada jonkinlaisen tuomion, mutta se en ole minä.

Liikkeen ikoniksi nostettu henkilö ilmoittaa avoimesti aikovansa syyllistyä vähintään lievään vahingontekoon liimailemalla tarroja ympäriinsä.

martan tarrat

Uskomattominta tässä porukassa on, että he pitävät itse noita horinoitaan poikkeuksellisen hyvänä ja perusteltuna argumentointina ja närkästyvät suunnattomasti, kun heidän kanssaan ei haluta keskustella.

Heidän kannattaisi ihan oikeasti pitää lomaa ennen kuin he sekoittavat elämänsä lopullisesti. Tuollaiset puheet eivät ole enää kaukana teoista ja sitten se onkin menoa. Kannattaa seurata johtajien esimerkkiä ja vetäytyä toiminnasta hyvissä ajoin. Taistelu on jo hävitty ja sen todistaa johtaja katoamalla ”lomalle”.

PS

Ei mene hyvin Odinin sotureillakaan. He rekisteröivät yhdistyksensä viime talvena ja luulivat samalla rekisteröineensä myös tavaramerkin. Sen he kuitenkin unohtivat tehdä ja nyt sosiaalisessa mediassa kerrotaan, että joku toinen on rekisteröinyt Soldiers of Odin-tavaramerkin. Odotettavissa lienee mielenkiintoinen oikeudenkäynti rekisteröidyn tavaramerkin luvattomasta käytöstä.

13238932_10154216159332431_6236667231427738031_n

***

Nyt joku kysyy miksi kirjoitan näin ilkeästi. Ihan siksi, että joku on lähetellyt useisiin Kokoomuksen aluetoimistoihin minun nimelläni ja sähköpostiosoitteellani täytettyjä palautelomakkeita. Viestien sisältö on sellainen, että poliisi tutkii lähettäjän oikeaa henkilöllisyyttä. Minua on turha yrittää vaientaa lapsellisilla tempuilla.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (21)

 1. Mirjami Virtanen

  Martta on kuitenkin tänään jo levännyt muutaman tunnin facebookista. Sen verran rupesi hänen persoonansa kiinnostamaan, jotta tuli seurattua ympäri vuorokauden enintään kahden tunnin välein tehtyjä päivityksiä. (Siis päivällä, jälkikäteen, en öisin vahtinut.) Hänellähän on nyt viikon vanha parisuhde. 7.5. on mainostanut kohdanneensa. Onnea vaan, ehkä vähän ajatukset tasapainottuvat. Tiedän, ei pitäisi näin henkilön yksityiselämään mennä.

  • Väinö Lilius

   Henkilökohtaisesti voi olla omista teoistaan mitä tahansa mieltä, mutta jos tieto on julkista niin sen lukeminen on korkeintaan outoa.

 2. Jari Lummejoki

  ”Tillaselle tiedoksi, että toinen meistä saattaa tosiaan saada jonkinlaisen tuomion, mutta se en ole minä.” Liian monimutkaisesti sanoit. Tillanen miettii yöt läpeensä, ett’ kukahan sen tuomion saa (tais mulla lipsahtaa vähän alatyyliiks, mut menkööt,)

  • Katariina Laine

   heh

 3. Nina Lilja

  Kirjoitat purevasti. Mutta jos varsinaiset toimittajan titteliä kantavat eivät hommiaan hoida, jonkun on syytä olla se kaivattu rakkikoira. Kiitos siitä. Kiitos myös siitä että jaksat.

  Kemppaisen taas kannattaisi ilmoittautua kuvankäsittelykurssille kun intoa siihen hommaan näyttää riittävän.

  • jore puusa

   Päätin edellisessä threadissa niskaani rasistilasta karanneiden taholta saamani paskan jälkeen, etten enää kirjoita mutta minua v….taa aivan äärettömästi tämä journalistien halveksunta. Siis…
   lainaus” Mutta jos varsinaiset toimittajan titteliä kantavat eivät hommiaan hoida”

   Johan nyt on perkele, että ilmeinen empaattikin alkaa kirjoittaa rasistipaskojen tyyliin.
   Toimittajan työ ei ole blogistin työ.
   Bloggaaja on mielipidekirjoittaja, jota eivät sido ihan loppuun saakka Journalistin eettiset ohjeet tai JSN pelko. Media jakautuu alalajeihin, joista blogien kirjoittajat on yksi..se poleemisempi versio. Vaikka Timonen kirjoittaa tässä täyttä asiaa – hän tekee sen bloginomaisesti.
   Pitää ymmärtää mitä taas kokoperheen sanomalehti julkaisee ja mitä blogisti voi julkaista menettämättä työpaikkaansa omassa blogissaan ;-).
   Toimittajaparkoja vartioivat toimitussuhteeri, uutispäällikkö, toimituspäällikkö, päätoimittaja, lehden omistaja, JSN ja erityisesti kollegat.
   Lehti voi olla poleeminen esim ulkopuollisten yliöissään mutta ei uutissivuilla.
   Toivon hartaasti että tämän blogin kommenttiketjujen kirjoittajat eivät anna aseita janitskinin käteen haukkumalla journoja – kun eivät selvästi ymmärrä asiasta.
   Kiitos.

   • Merja Nurmi

    Äläpäs nyt sinäkään luovuta, olet niin paljon maailmaa nähnyt ja oppinut mies, että kyllä sinua tarvitaan, kun tehdään työtä rasismia vastaan. Minä olen rauhoittanut henkilökohtaisen fb- sivuni näiltä keskusteluilta ja pidän sen vain kavereiden nähtävänä, koska eräs perheenjäsen ja muutama ystävä järkyttyivät rk-ryhmässä minusta kirjoitetusta esikoulu-yläkoulu -ikäisten laatimiksi vaikuttaneista kommenteista. (Eräskin ilmoitti, että ei pystyisi edes virtsaamaan suuhuni, käyttäen tosin vähän sivistymättömämpää kieltä. Jos hänellä sellainen perverssio on, sääliksi käy hänen mahdollista, mutta epätodennäköistä tyttöystäväänsä.) Älä lakkaa kommentoimasta ja tuomasta esille sotatoimialueiden hätää nähneen ihmisen näkökulmaa. Onhan ihan eri asia, jos ihminen joutuu ostamaan Rainbow-kahvia Juhlamokan sijaan kuin se, että joutuu jättämään kotinsa ja kaikki rakkaansa säilyäkseen hengissä.

 4. Vesa Sorvoja

  Oikein pitkiä lomia RK-laisille toivottaen.

 5. Pekka Pehkonen

  Sanna Kaukisen paukut tuli paukutettua talven mittaan. Uusia ei taida tulla…
  Mistä Anna Ojala tietää, että Hobby Hallin miehet olivat muslimeja? Oliko heillä odineitten tavoin muslimiteksti selässään?
  Anneli Mäkelä: Olen kuullut, että Algeriassa eräs muslimi on kävellyt saman kaupungin katuja jossa viime vuosituhannella liikkui villisika.
  Ilkka Vanhamäen isä on varmaan sanonut pojalleen, ettei tästä koskaan tule mitään. Muuten en ymmärrä tämän tuikilapsellista uhoa.
  Martta Petmannin paljastus kertoo typeryydestä. Olisi vielä helpottanut viranomaisten työtä kertomalla postiosoitteensa jonne lähettää lasku tarrojen irroittelusta.

  Voi teitä miniaivoisia! On varmaan mukava kertoa jälkipolville mihin turhaan hukkasitte elämänne…

 6. Markku Kemppainen

  Kyllähän nuo kaikki pitäisi laittaa lomalle. Pitkäksi aikaa.

 7. Heli Heikkinen

  Sellainenkin asia tuli tätä lukiessa mieleen… että tulikohan rasisteille mieleen tämä: Toisin kuin he itse, heidän vihaamansa turvapaikanhakijat ovat sodat käyneet ja sodat nähneet. Eivät he paria kaljamahaista kotinatsia säikähdä. Eivätkä todennäköisesti edes jää toiseksi, jos kova paikka tulee (paitsi ehkä voimasuhteella 1:10+, kuten suomalaiset talvisodassa. Sittenkin tuli kovat tappiot vastapuolelle).

  Naisten ja lasten kimppuun voi tietysti aina käydä suht. turvallisin mielin kuka tahansa karju

 8. Seuratkaa johtajia | Suomi Tykkää

  […] Eilen uutisoitiin Suomen Vastarintaliikeen perustajan Esa Henrik Holapan luopumisesta natsiaatteesta. Tänään Rajat kiinni-kansanliikkeen perustajajäsen Susanna Kaukinen ilmoitti jäävänsä aatteestaa… …read more […]

 9. Antti Tolvanen

  ”On kriittistä..” lie kirjoittajan suora käännös Englannin ”it’s critical”-termistä, jonka voi kääntää ”on tärkeää”. Noinhan tuo on aika huonoa Suomea. Opettelisivat kielen, nuo isänmaalliset.

 10. Minna Ylitalo

  Olihan se jo ennakoitavissa, ettei nämä ole kovin pitkäjännitteistä porukkaa. Sen lisäksi lukeminen ja kirjoittaminen on heille itse kullekin työlästä ja aiheet vähissä.Toimettomin ydinporukka sentään vielä kokoontuu mässäilemään väkivaltafantasioillaan. Aurinkoisella terassilla ei kuitenkaan välttämättä jaksa selata ja kommentoida. Synkän katupartiotalven jälkeen olisi piristävää saada katukuvaan soo-glitteripaitoja kaikissa sateenkaaren väreissä.

 11. Markku T Koivisto

  Kovaa hommaa toi ”maahanmuuttokriitikon” duuni. Täytyy oikein kesäloma pitää, että jaksaa taas syssymmällä öyhöttää.

  • Väinö Lilius

   Kun vihollinen on yhtä suuri kuin oma mielikuvitus niin sitä ei voi ikinä päihittää : /

 12. jore puusa

  Jos johtaja Kaukinen ei ole tuttu, tässä pikakurssi.
  Nupit kaakkoon. Now I rest my case.
  https://youtu.be/t76_F6-X1LM

  • Heli Heikkinen

   Nyrkki ei nyt heilunut, olikohan tullut pipi jossain miekkarissa?

 13. Marko Manninen

  Ihailtavaa omistautumista asialleen. Koko talven on meuhkattu, miten ”kesällä kaikki huomaavat viimeistään millaiseksi touhu muuttuu mamujen vuoksi”. Nyt kun kesä on vihdoin käsillä, huomaavat mökkeilyn olevan parempi vaihtoehto kuin netissä mölyämisen.
  Millähän ”iskulauseella” palaavat syksyllä, jos Timosen ennustus osuu oikeaan. (viitaten blogiin Toteutumaton profetia.) Olettaen että edes palaavat ääneen.

 14. kommentti: Euron tuntipalkka on loistokeksintö

  kommentti: Euron tuntipalkka on loistokeksintö

  http://www.talouselama.fi/uutiset/kommentti-euron-tuntipalkka-on-loistokeksinto-6551176

  Noniin, saivat tahtonsa läpi; tätähän tällä koko invaasiolla on haettu.

 15. Jari Kähkönen

  Melko optimistista odottaa, että ovat resunneet itsensä väsyksiin vain käsittääkseen olevansa palkkaa saamattomana viihteenä yleistyytymättömien joukolle, jota kukaan ei kuuntele. Tiedä sitten siitä hallinnasta luisumisestakaan, väitän ettei mitään tässä suhteessa ole tapahtunut mitään lopullista tai merkittävääkään. Tapahtunut on lähinnä netissä ja siihen julkinen valta on tullut vuosi vuodelta haluttomaksi puuttumaan yhtään mitenkään yleensäkään, tästä ne eivät ole tietääkseenkään. En tahdo vähätellä kohteeksijoutuneiden tuskaa, korostan kirjoittavani vallankäytön todellisuuden näkökulmasta. Suomalainen perinne on kuvitella kaikenlaisen ekstremismin väsähtävän, valtavirtaistuvan ja marginalisoituvan, mutta ei se ole koskaan tapahtunut ilman uhreja.

  Minusta tässä on käynyt niin, että kaikki osapuolet toljottavat toinen toisiaan odottaen joko ihmettä tai seuraavaa provokaatiota, jota ei ole vain tullakseen. Tässä ei vain ole sitä vallankumouksellista tai yhteiskunnan vakautta koettelevaa eskaloitumiskierrettä, sori siitä ja parempaa onnea seuraavassa kisassa. Yleensä nämä aktivistijutut loppuvat yhtä nopeasti kuin alkavatkin eikä Susanna Kaukisen käsitellyn postauksen kaltaisia ole suuremmin harrastettu. Huomionkipeää kasvojensäilytystä vai tulevatko ne todellakin takaisin syksyllä? Varmasti tulevat, jos maahanmuuttopoliittinen tilanne kiristyy, muuten keksinevät sen seuraavan yhden asian liikkeen missä alkavat kohkaamaan ja tuonne jäävät vain ne ketkä eivät enää älyä lopettaa/osaa itse ulos.

Kommentoi »

Comments are closed