Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Lälläslää

– Lässyn lässyn ja heippa! Täällä ei tunneta kansandemokratiaa ja turpavärkkisi ei ole oikein mitenkään tervetullut tänne.

Näin vastasi Fb-sivu Poliittisen Korrektiuden Parhaat kommenttini, jonka kirjoitin sivun minua koskevaan päivitykseen. Ensin tämä natsi- ja fasistipropagandaa suoltava sivu julkaisi minua solvaavan päivityksen, sitten poisti minun kommenttini, esti minut – ja jatkoi vähemmän tervetulleen turpavärkkini esittelyä valokuvan kanssa.

polkor1

Kun vastasin linkittämällä tätä Vihdin tapausta koskevan yhteenvetoni, niin vastaus oli juuri sellainen kuin faktoja välttelevältä, todellisuuskriittiseltä natsilta voi odottaa.

polkor2

Pärstäni ei miellytä, mutta silti sen kuvia pitää aika ajoin julkaista samoin kuin pitää julkaista kuvia muista vihattavista suvakeista, kuten vaikkapa Dan Koivulaaksosta, Marko Hietikosta, Li Anderssonista ja Jori Eskolinista. Lisäksi pitää muistaa lietsoa vihaa:

polko3

Sivun ylläpitäjän käsitys rohkeasta, taistelevasta natsista on ylimielinen nimettömyys. Hän julkaisee kansallissosialistisen ihanteen mukaisia kuvia ihmisistä ja maisemista vuorotellen alusasuisten naisten ja univormupukuisten miesten kuvien kanssa. Välillä julistetaan rohkeutta, taistelutahtoa ja peräänantamattumuutta. Varsinkin aseiden kanssa poseeraavien alusasuisten naisten kuvat tuovat mieleen jonkin 70-luvun runkkulehden ja vastapainoksi tarjoillaan seuraajille myös arjalaisia uroksia natsiunivormuissa. Kullekin makunsa mukaan.

En tiedä kuka tällaista sivua pitää. Ihan sama. Kirjoitan tämän jutun vain kertoakseni, että voisin tehdä ylläpitäjästä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Jo tuossa ensimmäisessä postauksessa hän onnistuu väittämään minua valehtelijaksi, homoseksuaaliksi, valejuristiksi ja tekstien plagioijaksi.

Jos tekisin rikosilmoituksen, niin olisin vahvoilla. En kuitenkaan viitsi vaivata ylityöllistettyä poliisia tällaisen kypsymättömän lällättelyn takia. Odotan, että joku saman aatteen innoittama ja vieläkin vähäisemmillä hengenlahjoilla varustettu innostuu yllytyksen perusteella uhkailemaan minua. Juuri siihen tai vieläkin pahempaan sivun ylläpitäjä selvästi pyrkii.

Ei kannata. Viime tiistaina yksi uhkailija tuomittiin kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen ja rangaistus suoritetaan 90 päivän yhdyskuntapalveluna. Esitutkinnassa on tällä hetkellä kaksi minuun kohdistunutta laitonta uhkausta.

Viisainta uskoa, että minulla on uhkailuun nollatoleranssi. Lällättelijät voivat jatkaa sukkanauhaliivikuvien katselua omaa arjalaista ylivertaisuuttaan hipelöiden.

Kommentit (25)

 1. Martti Orre

  Kovin ovat kypsän oloisia kotimaamme sankarit juttujen perusteella. Valitettavasti ”ite oot tymä”-tyyppinen nillitys ei ihan vastaa laadultaan hyvin kirjoitettuja ja perusteltuja artikkeleita. Toisaalta jos puhutaan porukasta jonka lähin kontakti sivistykseen on heilua puukon kanssa kirjastossa, ei voida hirvittävän suuria vaatia. Alkaa kyllä pikku hiljaa saatanoittaa tämä jatkuva aivoripuli jota nämä öyhöttäjät suoltavat netin tukkeeksi.

 2. Pekka Hautala

  Täytyy tunnustaa että vaikka en aivan kaikesta kanssasi olekaan samaa mieltä, jotenkin arvostus ja kunnioitus nousee päällimmäisenä mieleen. Kaikki se loka ja uhkailu ja täydellinen infantiilius keskustelussa jota olet saanut kestää jo kauan. Jätkä vaan porskuttaa. Kyllä se on niin että muutos on jo käynnissä ja se muutos on vain hyväksi.

 3. Esa Nikko

  Internet on hieno asia. En tiedä miten paljon tietoa olen sieltä hakenut sen jälkeen kun sain hiiren käteeni ensimmäisen kerran. Olen tosin myös järkyttynyt siitä, millaisia ihmisiä keskuudessamme liikkuu ja mikä heidän mieltään kaivelee. Internet kertoo meille, miten pahoin moni ihminen voi.
  Voimme vain kuvitella, miten monta tuollaistakin reppanaa meiltä löytyy.
  Internettiin pitäisi olla ehdottomasti ajokortti.

  Sakuna tekisin tuosta tutkintapyynnön heti.

 4. Pekka Pehkonen

  Tällaiset kasvottonana piilottelevat häiriköt pitävät sairaudessaan omaa totuuttaan ainoana totuutena. Aikoinaan he ilmestyivät puhelinlinjoilla toimiviin keskustelutilaisuuksiin vain haastaakseen riitaa eli poistamaan pahaa mieltään. Metodi ei toiminut – huomatessaan olevansa heikoilla, he laittoivat transistoriradionsa soimaan puhelimen luurin ääreen jotta kukaan läsnäolevista ei kuullut toistensa puhetta. Silloin heitä ei saanut vastuuseen, nyt häirikön kirjoitukset säilyvät poliisin plakkariin asti. Vaikka poliisi on täystyöllistetty ja heidän määräänsä vähennetään, olisi kuitenkin jokainen rikos ilmoitettava jollei muuten, niin statistiikan vuoksi. Kun määrä paisuu tarpeeksi alkaa olla paineita joko muuttaa lakeja sallivimmaksi, tai puuttua rikoksiin… Tervejärkinen lukija ymmärtää törkyviestien lähettäjän sairauden, muttei välttämättä hyväksy sitä.

 5. Erkki Weurlander

  Lyhyesti lainaten

  Mistä on pienet pojat tehty?

  Mistä on pienet pojat tehty?
  Etanoista, sammakoista,
  koiran häntätupsukoista.
  Niistä on pienet pojat tehty.

  -Hanhiemon iloinen lipas, riimitellyt Kirsi Kunnas-

 6. Joni Pelkonen

  Raukkamaista ja säälittävää, lisäksi täysin hyödytöntä, sillä kenenkään mielipide ei tuollaisella lapsellisella lällättelyllä muutu suuntaan tai toiseen. Silti, pistää miettimään että Sakulla on ollut vaikutusta, sillä noin pelokas nurkissa kyyristely on selvä merkki siitä, että sadistin henkinen kantti on horjunut. Heikoilla persoonilla sietokyky on toki niin olematon ettei siihen paljoa tarvita. Nämähän ryhtyvät itkemään kauheaa sortoa jo siitä hyvästä että joku saa edes likimain yhtä suosivaa kohtelua kuin nämä äitinsä pullapöydässä kasvaneet arjalan sankarit jotka kuvittelevat olevansa muita parempia vain, koska itsetunto ei kestä edes harkita että ovatkin henkisesti oikeasti sitä kaikkein heikointa ainesta.

 7. Heli Mäkinen

  ”Kyllä meirän äite teirän äiten voittaa…”

 8. Justus Sanoo

  Tämä on ilkikurista, parodioivaa tekstiä. Lähtökohtana on Sakuun kohdistunut vaino, jonka yhteiskunnallisia hyötyjä ja haittoja arvioin. Siis Sakun työn tuloksellisuus on puntarissa.

  Onhan Sakun työllä vaikutusta. Enemmän tai vähemmän mahtailevat ”varttihullut” tulevat näkyviin. Ja kokevat elämänsä täydellistyvän kun aukovat päätä Sakun suuntaan.

  Tuollainen välittömän näkyvyyden mahdollisuus on tärkeää. Siitä hyötyvät huutelijat, sekä mahdolliset ääriliikkeet. Kunnolliset ääriliikkeet kun eivät kaipaa näkyvyyttä eivätkä henkisesti toistaitoisia kavereita.

  Sakua täytyy siis kiittää julkisuuden tuomisesta. Siitä hyötyvät kaikki. Pitkäjänteiset, ajattelemaan kykenevät ja kärsivälliset kaverit rakentavat rauhassa tilaa. Kaikista suunnista. Ja ”taisteluaines” seuloutuu paremmaksi kun kahjot voidaan erottaa jo ennakolta.

  Ei noita kavereita meidän porukoihin – kiitos!

 9. Ilja Wallenius

  Olisi kyllä positiivista jos homoseksuaalisuutta ei listattaisi samassa syssyssä noiden muiden väitteiden kanssa: valehtelija, valejuristi ja tekstien plagioija ovat ei ainoastaan epätosia vaan myös loukkaavia väittämiä Timosesta puhuttaessa koska valehtelu yms. on aika tyhmää – mutta homoseksuaalisuus on väitteenä ainoastaan epätosi, ei loukkaava, koska homoseksuaalisuudessa ei ole mitään huonoa tai väärää yhtään enempää kuin esimerkiksi ruskeatukkaisuudessa tai vasenkätisyydessä. Kun se kuitenkin liitetään näiden aiemmin mainittujen epätoivottavien ominaisuuksien yhteyteen tulee vähän sellainen fiilis että kirjoittajan mielestä se sinne kuuluu…

  • Saku Timonen

   Homoseksuaaliksi väittäminen voi myös olla kunnainloukkaus, jos tarkoituksena on loukata ja se myös loukkauksena koetaan. Muuten olen ihan samaa mieltä siitä, että homoseksuaalisuudessa ei ole mitään väärää tai ketään loukkaavaa.

   • Petri Puumalainen

    Pitää muistaa, että eräs turkulainen opiskelija joutui taanoin maksamaan korvaukset Freddy Wontergheimille kutsuttuaan häntä nettikeskustelussa pedofiiliksi. Tuomio kunnianloukkauksesta tuli, vaikka Wontergheim on poliitikko. Ja vieläpä perussuomalainen poliitikko. Kunnianloukkauksen rajat ylittyivät. Mikä on minusta aika yllättävää. Mutta hyvä näin.

    En tiedä olisiko homoseksuaaliksi kutsuminen loukaamistarkoituksessa rikos. Ehkä ero olisi siinä, että homoseksuaalisuus ei ole rikos eikä enää nykyisin edes mikään tabu. Uskon, että syytettä ei tulisi.

    Itse pitäisin homoseksuaaliksi kutsumista (miehen sanomana) pelkästään vain kehuna. Homomiehet ovat lähes poikkeuksetta tyylikkäitä ja muutenkin kaikin tavoin elämässä keskivertoa paremmin menestyviä. Näin tv-stä saatujen stereotypioiden valossa.

    • Väinö Lilius

     Valitettavasti oikeasti homomiehillä on tilastollisesti huonompi koulutus, matalampi palkka, väkivaltaisemmat parisuhteet ja vakavammat mielenterveysongelmat…

     • Helena A

      Hei Väinö,
      Luen mielelläni tutkimustietoa/tilastoja väitteisiisi liittyen.
      Nimim. töissä kolme homomiestä, joista jokaisella yliopistotutkinto, ovat sitoutuneessa parisuhteessa ja näyttävät voivan henkisesti hyvin.
      Vaan mitäpä minä mistään mitään tiedän..

 10. Mauri Pulkkinen

  Luojan lykky, etten ole törmännyt PKP:n kaltaisiin FB:n seiniin. Facebookin omien sääntöjen mukaan sellaisia ei edes pitäisi olla.

  Voi raukkoja raasuja tulee mieleeni, mutta toisaalta purkaukset ovat sellaisia, että niistä pitäisi joutua vastuuseen.

  Tyylillisesti ne ovat keskenkasvuisten kirjoittamia. Jos ovat, pitäisi koivuniemen herran viuhua kotona.

  Tekstit ovat väkisin tehtyä punnerrusta, mikä viittaisi miehen olevan asialla. Jos kuitenkin nainen on naputellut näppäimiä, on kyseessä verbaalisesti poikkeuksellisen heikkolahjainen nainen.

  Anonyymit, valheelliset ja alatyyliset purkaukset ovat vastenmielisiä. Ne ovat vastineita SOO:n ”johtajan” Mika Rannan ”sankarilliselle” hyökkäykselle takaapäin ja puolustuskyvyttömän potkimiselle vaimon väärän syytöksen jallittamana.

  Milloin nuo solvaajat ymmärtävät, että me omalla nimellämme some-keskusteluihin osallistuvat henkilöt emme ole puolustuskyvyttömiä. Meitä on monta ja mitä enemmän törkeyksiä ladellaan, sitä runsaammin meitä aktivoituu puolustamaan yhteisiä arvojamme, joille menestyksemme kansakuntana rakentuu. Suomi on kansanvaltainen, yhdenvertaisuuteen perustuva oikeusvaltio, mitä muutama rääväsuu ei voi eikä saa pilata.

 11. Warkke

  Muista! Et ole yksin! Meitä on kokonainen kansakunta turvanasi!

  Kiitos siitä, mitä teet!

 12. Petri Puumalainen

  Timonen: – ”Jos tekisin rikosilmoituksen, niin olisin vahvoilla.”

  Ikävä kyllä, mutta arvioisin, että et olisi vahvoilla. Korkeintaan esitutkinta tulisi, jos sitäkään. Koska olet kunnallispoliitikko ja sen lisäksi tunnettu blogisti ja siten jonkinasteinen tunnettu henkilö/julkkis, niin kynnys kunnianloukkaukseen on paljon paljon korkeammalla kuin ns. taviksella. Edes tappouhkaus ei välttämättä ylittäisi syytteen nostamiskynnystä.

  Juuri tästä samasta syystä Alex Stubbiin ja Jussi Halla-ahoon kohdistuneet tappouhkukset (muista ”kunnianloukkauksista” nyt puhumattakaan) eivät johtaneet esitutkintaa pidemmälle. Vaikka tekijä oli molemmissa tapauksissa tiedossa. Poliitikon lainsuoja näissä asioissa on huomattavasti tavan kansalaista alempana. Toistaiseksi.

  Näin se vaan menee Suomessa.

 13. Kiki

  Nämä ovatkin varsinaisia sankaruuden osoittajia: Ilja Janitskin ”menen sananvapauden vuoksi vaikka vankilaan!” – mutta ei tule Suomeen millään pelillä, Mika Ranta ”naisten turvallisuuden vuoksi potkin vaikka naisia!” ja tämän sivun ylläpitäjä, joka suoltaa lapsellisia haukkumanimiä kasvottomana ja nimettömänä kuin nurkan takaa piilosta lällättävä kakara. Toivon vain, että Suomessa on tarpeeksi niin aikuisia ihmisiä, jotka näkevät tällaisten sankareiden ja heidän väitteidensä arvon. Noilla ei ole todisteiden. perustelujen tai logiikan häivääkään, pelkkää pahaa mieltä ja rajoittunutta kielenkäyttöä. Se kertoo jo paljon, että homottelee. Siihen pystyvät pikkupojatkin.

  Terveisiä näille arjalaiserotiikkaan ja homotteluun viehättyneille: kukaan täysijärkinen ei teitä arvosta. Teistä ei koskaan tule sankareitamme. Te ette koskaan edes uskalla tehdä mitään, mitä voi pitää sankarillisena. Teillä ei ole siihen osaamista, voimia, luonnetta, moraalista ryhtiä tai kanttia.

 14. Tuula Karjalalainen

  Jatka vaan samaan malliin. Jo lukijakuntasi määrästä päätellen olet suosittu. Aina on kateellisia, jotka yrittävät mustamaalata, kun eivät muuhun pysty. Siellä arvostelijat katsokoot omia turpavärkkejään ennen muokkausta! Sinussa on semmosta vanhan ajan kansankynttilän arvoa, jaat tietoa kolmella kielellä

 15. Risto Puukko

  Kaikkea hyvää Saku.

  Valitettavasti palaa mieleeni pohjois-karjalainen mielen/hengen maisema 90-luvun alkupuolelta kun kaikkea mikä ei ollut oman ihon sisällä piti astaloilla piestä.

  Ei opi kansa- eli ihmiskunta, ei :-/

 16. Justus Sanoo

  Aika villittävää porukkaa täälläkin. Hauska sinänsä miten ihmisten parjaaminen tuntuu tuovan yhteishenkeä ja tiivistää rivejä täälläkin; niin sanottujen suvaitsevaisten keskuudessa.

  Mutta sitähän minäkin tässä teen. Tavalla tai toisella yritän ilakoida ilmiöstä, joka tässäkin ketjussa on mielestäni nimettävissä: joukkovilliintyminen, joukkohurjistuminen tai laumakäyttäytyminen.

  No, sehän ihmistä palkitsee. Ja täytyy sanoa, etten koskaan ole oppinut kunnolla nauttimaan joukkoon kuulumisesta. Se on sääli, sillä se on ihmisen lajipiirre. Syvästi itsenäisiä, vapaita valkoita miehiä on vähän ja he ovat Suomessa uhanalainen laji.

  Mutta palataanpa alun asiaan: Kun teksteistä poistaa sivistyneet sanakäänteet, niin paljastunee sama rakenne kuin haukuttejen teksteissä. Ydin on ”me hyviä, ne huonoja”.
  – Ei hyvä.

 17. Kaija Laine

  En ole samaa mieltä. Mielestäni ydin on ” me eri mieltä, mutta emme aina jaksa argumentoida vain asiapohjalta, koska takaisin saa aina henkilöön kohdistuvaa vihapuhetta ja mekin olemme vain ihmisiä”

 18. Jari Kähkönen

  Viha on ollut relevantti politiikan käyttövoima kauan. Aiemmin tässä blogimerkinnässä kirjoitettua ja kuvitettua toimintaa harjoitettiin yksinomaan puheessa sekä fyysisessä painotuotteessa, oli yhteisymmärrys ettei hengenviljelyä päästetty sen tietoon kenen samanmielisyydestä tai luotettavuudesta ei oltu varmoja. Moni sellainen asia mitä tänään kutsutaan vihapuheeksi oli ennenaikaan ihan silkkaa juoruämmäilyä. Joku tietty osa oli toki politiikkaakin, mutta kovastipa on kukin myös aina tekemällä tehnyt sen nimissä itselleen keinot toteuttaa omaa persoonallisuushäiriötään. Kyllä sen työnjäljestä näkee karun selvästi kummasta edellisen virkkeen p-sanasta on kunkin suharin kohdalla kyse.

  Joka ainoalla puolueella oli kenttäorganisaatiossa kauniisti sanottuna yhteysmiehet Helsingissä toimivine pomoineen, jotka saattoivat mennä hyvinkin pitkälle vastatessaan kuranheittoon. Keissinä voisi mainita vaikkapa Sylvi Kekkosen väitetty kirkkoonkuulumattomuus silloisessa Maalaisliitossa Korsimon aikana 1950-luvulla. Ne keiden piti tietää saivat itse nähdä toisin todistavan virkatodistuksen, että sanoma pysyi puhtaana. Kirkkoonkuuluminen kun oli noita aikoja vielä olennaisesti tärkeämpi asia kuin mitä tänään. Verkostoa sanottiin K-linjaksi. Heh, ei tuo nimi silloin mitään poliittista linjaa tarkoittanut vaan oli aito osa ensimmäisen tasavallan Suomen poliittista piilokieltä, terveisiä Ohranasta ja Tammisaaren yliopistosta.

  Pilkkalaulut, puhelinterrori, herjakirjeet ja -kirjoitukset, you name it, kyllä varmasti on löytynyt Suomen poliittisesta historiasta joko läheltä tai etäältä. Vihaa on ollut aina, joskus omissa enemmän kuin vieraissa, riippuu ihan organisaation lahkolaisuusasteesta ja persoonallisuuskysymyksistä. Perinteisesti nämä tosin on vaiettu kuoliaaksi, siksi niistä ei kaikki tiedäkään tänä päivänä. Tässä blogimerkinnässä nähdyt tuntemattoman tekijän tyylittömyysnäytteet ovat mitä suurimmassa määrin tekijänsä persoonallisuuskysymyksiä, voi kuulkaa kunpa tietäisitte millainen pellepatteri Suomen äärioikeisto 1920-luvulla oli, niin ette vähääkään ihmettelisi tätäkään. Korostan, että vertailuani ei pidä missään tapauksessa katsoa imarteluksi. Jos mitään älyää, kysyy itseltään ’mikä vika minussa on kun tätä teen?’

  Tietynlaiset persoonat kutovat itsensä sisään aikaan ja ympäristöön parhaan tai ”parhaan” ymmärryksensä mukaan, mutta ovat joka ajassa sekä ympäristössä aina yhtä yllättyneitä kun päätyvätkin putkistoon ja sitä kautta historian haisevaan lantakerrokseen. Tämän toki kaikki asioista perillä olevat joko tietävät lukeneisuutensa tai viimeistään arvaavat älykkyytensä perusteella. Ei paljon lohduttane kohteeksijoutuneita, tosin. Joskin ajatellaan näin, monellako 1920-50 -lukujen demariveteraanilla oli olemassaoleva asevaraus? Niin juuri, aina ei ollut mutkia matkassa, mutta olisi voinut tulla jahka olisi hyväksi katsottu. Tästäkään ne eivät enää suostu puhumaan ääneen julkisesti, yhtä vähän kuin Veikko Puskala -vainaan elämäntyöstäkään.

  Heh. Suomen Sisunkin piti olla sitten sitä eliittiä, mutta homma(pilkka tarkoitettu) nuupahti ihan täysin. Ja kun piiripäällikkö- ja puheenjohtajavalintaakin tänään katsoo, ei ole hurraamista. Ei, kenttä on ihan yhtä täysi nyt yhden henkilön luukkumallisia natsikioskeja kuin oli ennen toista maailmanrähinääkin. Mutta eivät ne muista tätä siinä kuin eivät muista noloa totuutta Vihtori Kosola -vainaan lääkärin-, ulosottorekisteri- sekä kuolintodistuksistakaan, joten parlamentaarisen haasteen tulo kera ei-sosialistisen leirin (päivän Venäjä-ottelun teemaan hyvin sopivan) sivutaklauksen tulee niille vielä yllätyksenä. Siitä se matka merkityksettömyyteen alkaa, terve menoa vaan.

  Ehkä sadan vuoden päästä ne ketkä historiaa kirjoittavat tietävät jo senkin oikean nimen, jonka kädentaidottomuuden näytteitä on Sakarin bloggauksen kuvituksessa. Mutta ei ne sitä kunnioituksella sano. Katsovat kuin jotain eksoottista sukupuuttoon kuollutta hyönteistä lasilevyllä mikroskoopin alla. Kun hieman populäärimpien vaan ehdottomasti tieteen mitan täyttävät kirjat julkaistaan, lukeva yleisö makunsa mukaan huokailee, kauhistelee tai tirskuu moisen näppäimistösoturin syvänsäälittävälle elämäntarinalle. Kunniaa ei koskaan ollutkaan ja maine seuraa loputtomiin asti. Vaikka toisaalta, hitostako minä tiedän onko silloin enää mikroskooppeja tai kirjojakaan enää olemassa? Vannomatta paras.

 19. Mira

  En ymmärrä, miten Saku jaksat. Mutta kiitos kun jaksat!

 20. AMK

  Joskus tai aika useinkin on kommentteja että karvat nousee pystyyn,kirjoitan mutta en lähetä eteenpäin,omalla puhtaalla omallatunnolla,tai ainakin omasta mielestäni.Esim.homous,työttömyys ,aktivisti politiikassa,aktivisti joissain muissa jutuissa,mikä ei kuulu joukkoon työtön ei ole halunnut työttömäksi,eivätkä muutkaan ole sairauksia mitkä parannetaan buranalla tai orjatöillä .Kuinka se vanha sananlasku sanoo:tutkimattomat ovat herrojen….???

 21. Jouko Suominen

  ”Taideprojekti Suomen ja Euroopan puolesta…” kehuu PKP-sivusto olevansa. ”Analyysiä, taidetta, traditioita.” jatkaa kuvausta sisällöstään. Lisäksi kun itse nimi on ”Poliittisen Korrektiuden Parhaat” niin uskonevat kaiken olevan vain sarkasmia, parodiaa, taidetta sananvapauden suomalla oikeudella. Tai sitten vihaiset trollit suoltaa kakaramaista facekakkaa nimettöminä tai valeprofiilien takaa.
  Onneksi Sakulla on hyvä trollinsietokyky.
  Tsemppiä, hyvää työtä teet!!!

Kommentoi »

Comments are closed