Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Populisti ja kansa

– Ikään kuin maailman pitäisi marxilaisen esikuvan mukaan kulkea automaattisesti vain yhteen suuntaan – kohti uutta kulttuurien ja rotujen sekoittumista, pyöräilijöiden ja kasvissyöjien maailmaan, joka panostaa vain uusiutuviin energiamuotoihin ja taistelee kaikenlaista uskontoa vastaan. 

Näin ei sanonut Timo Soini, vaan Puolan kansalliskonservatiivista Laki ja oikeus -puoluetta edustava Witold Waszczykowski viime tammikuussa. Soini sanoi saman asian näin:

-Me parannamme kuin sika juoksua. Haastetaan fillarikommunismi, pakolliset kasvisruokapäivät, tarpeettomat kaupunkibulevardit, tuhoisat tietullit,  turpeenkäytön rajoitukset, turkistarhauksen tuhoamisvimma, kotiäitien kyykyttäminen, pakkopaitafeminismi… Ja tarjotaan lohduksi jouhimatotikkari. Luonnonmukainen lohtu.

Soini on selvästi ottanut mallia Puolan äärikansallismielisten puheista. Jo tammikuussa hän oli sitä mieltä, että Puolan kansa on vaaleissa tahtonsa ilmaissut eikä EU saa puuttua maan asioihin, vaikka uudet päättäjät ovat heikentäneet perustuslakituomioistuimen asemaa ja kaventaneet tiedonvälityksen riippumattomuutta. Puola on kovaa vauhtia luisumassa totalitarismiin, mutta Soinin mielestä se on kansan tahto ja sitä pitää kunnioittaa.

Soinin ja hänen puolueensa juoksu ei parane, vaan hyytyy. Soini on kannatuksen laskiessa tarttunut sinnikkäästi vaalitulokseen. Hän on jättänyt sanomatta, että tulos perustui katteettomiin lupauksiin, jotka kaikki on syöty. Köyhät unohtuivat, EU- ja NATO-vastaisuus unohtuivat, Kreikan tukipakettien vastustaminen unohtui. Jäljelle jäi vain maahanmuuton vastustaminen ja epätoivoinen vallassa roikkuminen, jota halutaan vahvistaa hyökkäämällä kaikkia humaaneja arvoja vastaan. Fillarit ovat kommunismia, kasvisruoka ja luonnonsuojelu loukkaavat suomalaista sivistystä. Kaikki on vihervasemmiston syytä. Kun kannatus laskee, niin retoriikka kovenee ja mielessä palaa halua olla ainoan päättävän puolueen johtaja.

Tätä halua kuvastaa myös perussuomalaisten suora hyökkäys erityisesti verorahoitteisen Ylen puolueetonta tiedonvälitystä vastaan. Perussuomalaiset tuntuvat haluavan heidän pillinsä mukaan tanssivan Ylen. Olli Immonen lupasi puuttua Ylen ohjelmasisältöön ja tehdä siitä isänmaallisemman heti, kun sai tietää valinnastaan hallintoneuvostoon. Immonen ei tajunnut silloin eikä tajua vieläkään, että Ylen hallintoneuvostolla ei ole minkäänlaisia valtuuksia puuttua ohjelmien sisältöön.

Oma surkuhupaisa lukunsa on Vesa-Matti Saarakkala, joka näyttää selvinneen uimahalleissa vaanivien homojen pelosta ja on jumittunut pohtimaan Ylen toimittaja Tiina-Rakel Liekin entistä aikuisviihdeuraa. Näin saadaan seksiasioita päässään jatkuvasti pyörittelevä kiihkouskovainenkin valjastettua vapaan tiedonvälityksen vastustamiseen. Rasistithan siihen on valjastettu jo kauan sitten.

Äärikansallismielisyys, rasismi, punikkiviha, kovat arvot, kahlittu ja ohjattu tiedonvälitys. Niistä on totalitarismiin kaipaava populismi tehty. Kun populisti valtaan päästyään osoittautuu vain tyhjäksi kuplaksi, niin hänelle tulee hätä. Kun kansa on petetty ja se ei enää kannata populistia, niin kansaa ei enää pyritä miellyttämään. Sitä pyritään pakottamaan.

Populisti on julistautunut kansaksi ja kansan on mukauduttava hänen tahtoonsa.

13226870_1027250370695909_7371964378669151391_n

Kuva: Facebook/Memla

Kommentit (53)

 1. tari palmroth

  Tämä herra (Soini) sanoi oppisitiossa ollessaan että ”se joka pelkää, kivimmin huutaa”. Ainakin silloin hän sanoi totuuden ja nyt hän vielä sen toteuttaa käytännössä. Onko hän vain yhdentotuudenmies, saattaa olla sitäkin mutta mieluimmin sanoisin että ainakin sitä.

  • Joni Pelkonen

   Sanoisin että Soini ei ole edes yhden totuuden mies, vaan hän on populistiksi tavallistakin törkeämpi hetken totuuden julistaja ja ihmisten hyväksikäyttäjä, joka alistaa totuuden oman henkilökohtaisen etunsa alle milloin vain ja kuinka pienestä syystä tahansa. Hän lupaa ajaa ihmisten etua mutta ajaakin vain omaa etuaan. Uskomatonta kuinka moni on uskonut huijaukseen.

   Soini on mm. julkisesti presidentinvaaliväittelyssä väittänyt, että vastaa kaikille jotka kommentoivat hänen blogiinsa. Harmi vain että Soinin blogissa ei ole koskaan ollut minkäänlaista kommentontimahdollisuutta, joten miten hän voi kenellekään vastata? Tämä oli siis täysi suora, räikeä valhe.

   • Markku K

    Muistat ehkä väärin, koska minun mielestäni Soini on sanonut, että vastaa kaikkiin palautteisiin, jotka kirjoitetaan omalla nimellä. Tulivat palautteet sitten sähköpostiin tai blogiin (johon ei voi kylläkään kommentoida).

 2. tari palmroth

  lapsus, sorry. P.o. kovimmin, ei kivimmin

 3. Petri Sakkinen

  ”Perussuomalaiset tuntuvat haluavan heidän pillinsä mukaan tanssivan Ylen. ”

  Kun Ylen rahoitusmekanismia muutettiin, ennustin näin käyvän: että Ylestä tehdään kulloisenkin hallituksen propagandatorvi.

  • Kennett Ylitalo

   Verrattuna kaupallisiin, väittäisin asian olevan silti vielä niin että YLE on ainut taho joka tekee minkäänlaista journalismin arvojen mukaista työtä ja on melkein ainut vallan vahtikoira tällä hetkellä. Kaupallinen media sen sijaan on valjastettu aika täysin sen mukaan kuka vallan kahvassa kulloinkin on. Onko YLE muuttunut? Varmasti mutta kaupallinen media on muuttunut vielä enemmän, klikkien menettämisen pelossa mentiin aika suohon. YLEn kaltaisia instituutioita yritetään purkaa ympäri maailmaa, kaupallinen media ei halua kilpailijoita joilla ei ole samoja rahoituksen menettämisen pelkoja.

   Meidän tulee pitää kiinni YLEstä kuin se olis viimenen oljenkorsi kun se tavallaan sitä myös on. Sen tulosvastuullisuudet pitää lopettaa heti koska se ajaa kohti kaupallisen median viitoittamaa tietä jossa ei ole riippumattomuutta rahoituksen antajan ja totuuden välillä. Mitä enemmä se toimii kuin firma, sen huonommat meillä pressivapaudet meillä on.

 4. Kaija Hanni

  Mikään viholliskuvien varaan rakennettu ei pitemmän päälle kestä.

 5. Miku60

  Ei sakua voi ainakaan suvakiksi moittia

 6. Pentti Untinen

  Soinin ja muiden vastaavien puheista ja käsityksistä huolimatta maailma menee juuri siihen suuntaan, jota Soini vastustaa. Maailma muuttuu tasa-arvoisempaan , eettisempään, ekologisempaan suuntaan. Ja hyvä niin Soini ja kumppanit joskus hidastavat tätä kehitystä, mutta ei saa kehtystä pysähtymään.

  • Kennett Ylitalo

   Tämä on johtanut vasta-liikkeeseen joka oli odotettavissa. Kehitys menee pyrähdyksittäin ja aina on löytynyt vastustajia. Tämä on luonnollinen ja positiivinen asia.. Kuin ihmeessä?

   Jos käytetään auto vertausta, konservatiivisuus on jarru. Tai kitka renkaissa. Jarrujen pitäjien mielestä mennään liian lujaa ja halutaan peruuttaa.. Tämä nyt ei tietenkään voi tapahtua mutta on ihan hyvä miettiä kannattaako kaikkien asioitten suhteen painaa kaasua. Eteenpäin mennään, se on varma ettei peruutusvaihdetta saa laittaa silmään mutta vuosikymmen on lyhyt aika ihmiskunnan historiassa. Parantunut kommunikaatio ei muuta yhteiskuntarakennetta, kulttuuria ja lähihistoriaa yhtä nopeasti kuin toivoisimme. Iten luulin jo ysäreillä että tässähän ollaan ihan kohta.. noh, 2016 ja puolet niistä ajatuksista on toteutunut 🙂 Valtionkirkko vielä on ja se on about puolet koko sotkusta..

   Pitkä matka vielä edessä. Tulevat sukupolvet tuntuvat hallitsevan tämän kaltaisen yhteiskunnan kommervinkkelit paremmin ja kyllä se käännös vasemmalle vielä tulee, ehkä päästäis jossain vaiheessa menemään sitten vaan eteenpäin eikä vaan oikealle sivulle. Vaatii vaan paljon sivistystä lisää ruohonjuuritasolla. Ite en hirveesti tähän luota, ihminen on typerä lauma-eläin.

 7. Markus Auvo

  Kuten ylikansleri Palpatine totesi Anakin Skywalkerille:
  ”All who gain power are afraid to lose it.”

  Pätee varsin hyvin Timo Soiniin.

 8. Outi Kivinen

  Soini hyökkää terveellisiä elämäntapoja vastaan. Näiden eteen on tehty vuosikymmenet työtä ja saatu vähitellen tuloksia liikunnan ja monipuolisen ravintotietämyksen lisääntymisenä.

  • Tiina Peltonen

   Kansantalous on jo romutettu, kohta myös kansanterveys.

 9. Heikki

  Soinin kunniaksi on sanottava, että hän elää puheittensa mukaisesti. Soini ei taida syödä terveellisesti, eikä ajaa fillarilla.

  • Tuure Piittinen

   En usko että Soini osaa ajaa pyörällä oli sen väri mikä tahansa. Ainakaan kuvissa ei ole koskaan näkynyt.

   • Pekka Rantamäki

    Pyörä ei kestä Soinin painoa… Kun mies ennenaikaisesti kuolee epäterveellisten elämäntapojensa seurauksena, ei tule kyllä yhtään ikävä. Olisi Soinikin vaan alkanut kasvissyöjäksi hyvän sään aikana.

 10. Jari Vaata

  Turkuun perustettiin aikanaan Auran Aallot-paikallisradio. Silloiselta Ylen paikallispäälliköltä kysyttiin, että mitä hän siitä ajattelee. Hän tosin jälkikäteen kiisti sanoneensa, että kyllä Ylen perse merivettä kestää:-)

  Mä olen Ylen toimittaja ja kollegojen tavoin hyvin ylpeä Ylestä. Kaikkine puutteineen instituutio on kestänyt suomalaisten kanssa kaiken mitä maailma on vastaan heittänyt.

  • jore puusa

   Julkaisette ilmaiseksi ja copyrightin vieden uutisissa katsojien ottamia sääkuvia.
   YLE:n ammattilehtikuvaajiin kohdistamasta sorrosta puhutaan kollegoitteni kanssa jatkuvasti.

   • Kennett Ylitalo

    Aikamoisen outo detalji joka taitaa olla henk. koht. kaunaa jostain tapahtumasta? Vietiinkö kännykuva naamakirjasta ilta-uutisten sää-osion kevennyksessä?

    En tosiaan kannata tuota tapaa, ammattikuvaajille pitää antaa se kunnioitus minkä ansaitsevat. Itsekin alalla, tosin teknikkopuolella mutta samaa porukkaa sitä ollaan kaikki.

    Jos YLEltä otetaan tulosvastuullisuus pois, näet paljon vähemmän syitä kustannusten karsimiseen. Eli naamakirjasta kuvien kaappaaminen on kiinni rahoitusrakenteesta, laita kritiikki sinne mihin se kuuluu.

    Jos YLE lopetetaan tai se muuttuu peruskanavaks, se on vähän niinku muutto Suomesta edessä koska sen jälkeeen 5 miljoonainen kansa ei kulttuuria itse voi tehdä ja teknikkokantaa kuitenkin pitää pystyssä YLE.. Lähes kaikki siellä jossain vaiheessa käy duunissa tai opissa, koko Suomen elokuva, radio, musiikki ja televisioteollisuus on ollu vuosikymmeniä YLEn kasvattien varassa..

 11. amk

  Mutta mutta Audin takapenkillä aika rattoisasti kuluu ja veronmaksajien rahaa kuluu.röh röh

 12. yrjö perkko

  Olen hieman ihmeissäni. Miten polkupyöräily, kasvisten syöminen tai ympäristönsuojelu liittyvät kommmunismiin? Muistaakseni kommunistivaltioissa oli suuri saavutus saada lupa hankkia auto, ettei tarvitse fillarilla liikkua, kasviksia syötiin kun lihaa ei ollut ja ympäristötuhot näkyvät monin paikoin itäeuroopassa edelleen.

  • teemu tuomaala

   Ja jos mietitään nykyisiä kommunistivaltioita, joita wikipedian mukaan on tiukimman määritelmän mukaan neljä: Kiina, Laos, Vietnam ja Kuuba, niin onko näidenkään maiden johtoajatuksina kasvissyönti, polkupyöräily ja turkistarhauksen sekä turvetuotannon vastustaminen?

   Soinille kommunisti taitaa olla yleishaukkumanimi kaikille, jotka ovat hänen kanssaan eri mieltä – samaan tapaan kuin vaikka putinisteille Venäjän kritisoijat ovat fasisteja.

 13. Frans Aro

  Mitä tarkoittaa Timo Soinin käyttämä sana ”jouhimatotikkari”?

  • Kennett Ylitalo

   Kukaan ei tiedä. Epäilen sen olevan suora käännös jostain jenkkien Tea Partyn, Puolan tai Ruotsin äärioikeistolta, sisäpiirin vitsi.

 14. Teemu Laitinen

  Kun asiaa ei enää ole, tai onko koskaan ollutkaan, niin jäljelle jää pelottelu, toisten haukkuminen ja silkka ylimielisyys toisia kohtaan.
  Sehän näkyy Soinin plokeissa, kommenteissa ja kaikkein selvimmin YLE:n lähetyksissä eduskunnasta, kun kolme sössijää naureskelee naama vittumaisessa ilmeessä opposition esiin nostamiin, aiheellisiin ongelmiin.

 15. Pekka Raappana

  Timo Soinin olemus on jo vuosia ollut sen näköinen, että sydänkohtaus korjaa hänet, jos eivät kasvikset ja liikunta ala maistua. Fillarointi tekisi hänelle oikein hyvää.

 16. Hannele Hietala-Spaskos

  SOKEA SIKA
  ”Eduskuntavaalit ovat kolmen vuoden *ja* runsaan 1000 päivän päästä. Viimeksi punavihreät lyötiin lättäjalaksi kolmen ja puolen viikon kirillä. Haastamalla kunnolla ja ilmat lähti höttöpallosta”, kirjoittaa Suomen ulkoministeri Timo Soini plokissaan.
  Että tällaista verbaalista intelligenssiä. Kolme vuotta ja tuhat päivää…Soinin mukaan Suomessa kuuden vuoden välein vaalit.
  ”Ja sitten lyödään.” Näin puhuu ulkoministeri meillä. Ja miksi? Vihreitä! Mikä panee lyömään ilmat pois? Vastaan itse: viha.

  ”Me parannamme kuin sika juoksua. Haastetaan fillarikommunismi, pakolliset kasvisruokapäivät, tarpeettomat kaupunkibulevardit, tuhoisat tietullit, turpeenkäytön rajoitukset, turkistarhauksen tuhoamisvimma, kotiäitien kyykyttäminen, pakkopaitafeminismi… Ja tarjotaan lohduksi jouhimatotikkari. Luonnonmukainen lohtu”, lupaa visionääriksi heittäytyvä ministeri Soini.

  Ehkäpä jouhimadot ja lapamadot on jo tarjottu lohduksi.
  Kotiäidit ja eläkeläiset ovat jo tulleet haastetuiksi, nyt sitten tämä itseään siaksi vertaava ministeri haastaa tasa-arvon puolesta taistelevat pakkopaitafeministit. Mikä panee vihaamaan naisia, jotka taistelevat vakaumuksensa vuoksi? Vastaan itse: pelko.

  Sama on kaiku askelten ja samoja virsiä veisaa ulkoministeri, joka on unohtanut tehtävänsä. Juoksu on kiemuraista eikä töppöjaloilla pääse kovaa.

 17. Justus Sanoo

  Mielenkiintoisia Sakun blogit. Populistisuutta, aggressiivisuutta ja yksioikoisuutta. Vastapuolta lainataan lyhyesti, harvemmin yritetään ymmärtää. Ja pääsääntöisesti leimakirves iskee. Persut ovat olleet suuri pettymys myös Justukselle.

  Miksikä Justus kommentoi? Äärioikeistolaiseksi, lievästi yhteiskuntavastainen demokratiankin epäilijä. Rasisti: biologisesti annettu ja elämänhistoria tuottavat esimerkiksi sen, että ammateittain ihmisten älykkyys keskimäärin vaihtelee. Siis keskimäärin.

  Trumpin havaitsin marraskuussa olevan linjoillani. Wahlroosia arvostan suuresti. EU:ta ja erityisesti euroa käytännössä vihaan. ”Missä EU:n ratsu käy, siellä ei rauhaa näy”. Ja euro meille taloudellisen vakauden tuo. Jokainen voi katsoa ympärilleen ja miettiä.
  – Putinia arvostan tietysti suuresti. Valtaisa taidonnäyte johtaa niin monikulttuurista maata ja silti auttaa sitä osaltaan kehityksen polulla eteenpäin. Suomi ja EU on tukahtunut sitä vastoin tehtäviinsä.

  Mistään tuollaisesta emme Suomessa voi keskustella. Leimakirves ja pilkanteko iskee välittömästi. Yksikin lause, jonka vastapuoli tulkitsee ei-toivotulla tavalla, riittää ihmisen leimaamiseen.
  – Tuollaisia ajatuksia tulee Sakun blogista joskus mieleen. Erityisesti kuitenkin kommentoijien ajatuksista. Kunpa se olisikin vain ”tunteiden tuuletusta”. Mutta kun se ei niin mene.

  No, eivät nuo näkemykset sinänsä ole tärkeitä. Yritin vain havainnollistaa, että Suomessakin on eri tavalla ajattelevia ihmisiä. Miksi siis kommentoin? Ja vielä nimimerkin suojasta?

  Koen Suomen äärimmäisen ahdistavaksi ja tunkkaiseksi pesäksi, jossa keskustelun täytyy liikkua kapeassa tunnelissa. Jos ei siinä liikuta, tulee leimatuksi ja naureskelluksi, vähätellyksi.

  Justus on luultavasti siis ”populistikin”. Vieras määre, mutta niin kait näkemyksiäni tyypiteltäisiin. Populistististenkin ajattelun takana on ihminen, joka ei välttämättä ole yksinkertainen pyrkyri. Hän voi aivan oikeasti uskoa asiaansa ja myös siten, että on miettinyt sitä ja siihen kuuluvia asioita korkeatasoisesti.
  – Kenties häntäkin voisi kuunnella? Ehkä populistillakin on viesti joka joskus osuu kohdalleen?

  Onko tämänkin ketjun suvaitsemattomuudella sitten vaikutusta? On. Se heijastaa hyvin ”leimakirveilyä”. En omalla nimelläni ole näistä asioista julkisuudessa keskustellut, sillä Suomessa kukaan ei tunnu kuuntelevan ketään.

  Pienenä kuriositeettina: Toki olen miettinyt että hyvään katsonta-aikaan luodaanko samaistumisen mallia 12-14 -vuotiaille tytöille kun entinen pornotähti -siellä esittelee mielipiteitään?

  • Saku Timonen

   Sinä kommentoit täällä nimimerkillä vain siksi, että rupesit marisemaan sähköpostitse kommenttiesi poistosta. Olet koeajalla. Sinulla tai kenelläkään muullakaan ei ole subjektiivista oikeutta saada sanottavaansa läpi täällä enempää kuin missään muuallakaan yleisönosastoissa. Jos rupeat trollaamaan, niin kommentointisi loppuu. Sen jälkeen ei valittamninen auta.

  • tommikeiju

   Voi justus sentään. Mitä persulaiset muka ajattelee? Se kyky on heillä tavoittamattomissa. Heidän ainoa käyttövoimansa on rasvainen viha kaikkea kohtaan mikä liikkuu. Onneksi ovat osoittaneet kaikki vaalilupauksensa katteettomiksi. Onhan nähty, että kansa on jo kääntänyt kelkkansa persujen urilta. Onneksi maailma muttuu.

   • Petri Puumalainen

    ”Onhan nähty, että kansa on jo kääntänyt kelkkansa persujen urilta.”

    Juuri tämän saman lauseen luin ja kuulin monta kertaa ennen viime vuoden eduskuntavaaleja. Ja mitä lähemmäs vaaleja tultiin, sitä useammin tuo lause hieman eri muodoissa löytyi lööpeistä ja galluppien tulkinnoista. ”Persut romahtaa vaaleissa”. Se oli ihan varma tieto.

    Miksi sitten niin ei käynytkään? Siksi koska suurin osa persujen kannattajista asuu siellä suurimmassa puolueessa eli siellä 30%, joka ei kerro kantaansa. Ei edes vaimolleen. Eivätkä he persuja sen kummemin kannata. Äänestyspäätökseen riittää se, että ääni persulle on yhtä kuin keskisormen näyttämistä yhteiskunnalle. Kapinaa siis.

   • Petri Puumalainen

    ”Voi justus sentään. Mitä persulaiset muka ajattelee?”

    Ei sillä ole mitään merkitystä ajatteleeko äänestäjä vai ei. Äänestyskoppi ei erottele ääniä. Ratkaisevaa on se, että sillä huonollakin väärin ajattelevalla ihmisellä on äänioikeus. Ja se on täsmälleen samanarvoinen kuin sinulla oikein ajattelevalla kunnon ihmisellä.

    • tommikeiju

     Oikeammin: millä persulaiset ajattelee?

  • Jari Kähkönen

   Kuule Justus Sanoo, oletko kuullut yhden vitsin: Miksi fasistit vastustavat kommunisteja niin kiivaasti? No, koska ne molemmat kilpailevat samoista äänestäjistä!

   En siis suoraansanottuna ymmärrä, että mitä varten katsot perustelluksi väitellä ihmissusien lähtökohtaisesta oikeudesta arvokkaaseen elämään, arvostella kuinka huonosti ihmissudet toimivat, kertoa että olisit itse paljon parempi ihmissusi kuin ihmissudet itse ja päättää korostukseen ettet kuitenkaan itse ole ihmissusi. Korvaa sana ”ihmissusi” oman poliittisen mieltymyksesi mukaisen ryhmän/yksilön nimellä. Korostan etten kirjoittaessani nimitellyt ainuttakaan ihmistä tai ryhmää ihmissudeksi. Oletko puolueeton humanisti korulauseineen, huomionkipeä, pieleen sosiaalistunut joka ahmii liikaa kakkua ja kaataa toisten lasten niskaan kylmää mehua vai ihan silkka jonkin autoritäärisen liikkeen näppäimistösoturi(kahjusta ääritrotskilaisfalangista sekasortoa ”vallankumouksen” edeltä tekemässä tai fasistipuolelta ihan silkkaa rasismia sisäsiistimässä)?

   Eihän nyt ihan silkasta poliittisesti tarkoituksenmukaisesta vihanlietsonnasta voi keskustella muuten kuin sen purkamisesta/torjunnasta, jos yhteiskunnan julkiseen tilaan sellaista pääsee. Sitä on sinun Trumppisi niin sanottu politiikka. Ja Wahlroos taas, entinen juoksupoika-palkkarenki kenestä tuli vanhalla ikäänsä oligarkki lähes täysin ilman omia ansioitaan. No, nuorenahan hän oli tukka pitkänä afga-turkki päällä valtiososialisti, kun hetkentovin näytti tuo taivaanranta puneentuva idästäpäin. Ja, ah, kuinka sopivaksi lopuksi pitääkin tulla ihquaidon diktatuurin etuoikeuten rankaisijakastin kasvatti, jonka politiikka on kirkastunut silkaksi despotismiksi. Ei tuollaisia voi sankarina pitää eikä edes metodologisessa mielessä kehaista, ei oveluudestakaan.

   Et sinä mistään ikkunoita suurempaan maailmaan aukovasta tulenkantajasta käy. Sinulla on riittämätön ihmiskäsitys, politiikkasi on pelkkää selkärangatona omaneduntavoittelua ja jos kukaan näkee sinut soihtu kädessä niin paikalle tulevan partion puhuttaja vetäköön taserin voimankäytöstä varoittamatta sekä varmistaja avatkoon partioauton sammutuspeitteen valmiiksi ettei tuli karkaa. Niin, kuten kuvaan kuuluu, naisvihaläpällä päätetään ja sen sisältö aito epäsuomalainen lutka-häpäisy, josta on tullut politiikan internettiytymisen vuoksi tervaava solvaus hitaasti vaan varmasti tälläkin kielialueella. Luonnollisesti sait aversioreaktion Sakarin tämänkertaisestakin bloggauksesta, teemaltaan sisällötön lietsominen politiikan välineenä, koska niin se sinun denialismisi vain toimii. Jos et ole vahvin, valitat tasa-arvon puutteesta kunnes voitat ja siitä eteenpäin se onkin sitten vain yksi mies/yksi ääni KIRJAIMELLISESTI.

   Olet oma itsesi niin vakuuttavasti, että Loka-Laitinenkin alkaa näyttää kaukaa viisaalta valtiofilosofilta kirjatessaan kauniisti sanottuna häiriköntapaisten poikkeuspersoonien esiinnoususta historian murrosaikana. Se siinä vain on, että joka ainoa sukupolvi luulee olevansa ainutlaatuinen tai siinä murroskohdassa oltavan juuri nyt. Eli ei saa muuta ristiä kuin fyysisesti itse seistä x-asennossa turvatarkastuksessa ennen mustamaijaan nostamista ja valtakunnakseen niin sanotun ruutuyksiön mikäli peruskorjaamattoman vanhan putkan vierashuoneiden lattiaan on yhä sellaiset maalattuna…eikä edes kirkkaanvärisiä jumppapatjoja jaettu potentiaalisen paheksujan silmää hämäämään.

  • Justus Sanoo

   Tulihan se sieltä. Selkeä sääntö: ”Sinulla tai kenelläkään muullakaan ei ole subjektiivista oikeutta saada sanottavaansa läpi täällä enempää kuin missään muuallakaan yleisönosastoissa.”

   Tuo on asiallinen sääntö. Jos se toimii molemmin puolin, peli on reilua. Konkretisoin sen muotoon: ”blogin sisällöllisissä raameissa pysytään”. Yritetään parasta. Sen vuoksi en voi perustella Juhonpojalle näkemyksiäni oikeaksi. En siis jää sanattomaksi, mutta pelisäännöt ovat selkeitä ja reiluja, jos ne toimivat.

   Käytännössä sääntö tarkoittanee sitä että ”blogistin sisältöön voidaan tehdä kysymyksiä, sitä voidaan kehua ja hyviä kohtia korostaa, mutta vastaavasti myös sitä voidaan arvioida ja tehdä tarkentavia kysymyksiä”.

   Arvoisa blogisti Saku – olenko ymmärtänyt säännöt nyt oikein? Jos noissa rajoissa pysytään, niin kommentointiko on kohdallaan? Korostan vielä, että jos näin on, on minusta säännöt asialliset ja aivan kohdallaan. Noin itsekin toimisin.

 18. Juhanpoika

  Justukselle:

  – Wahlroos ei ole pienituloisten saati yhteiskunnan tukea nauttivien puolella
  – älykkyydellä ei todistetusti ole mitään tekemistä ihonvärin tai minkään muun periytyvän ominaisuuden kanssa.
  – populistit ovat populisteja siksi että tosiasioihin pohjautuvat perustelut puuttuvat
  > seuraa poliittikkojen yksilöllisten mielipiteiden politiikkaa
  – eikö entinen pornotähti saa tehdä muita töitä jos porno ei kiinnosta ja on muitakin vaihtoehtoja?

 19. Petri Puumalainen

  Timonen: ”Soinin ja hänen puolueensa juoksu ei parane, vaan hyytyy.”

  Juuri tämän saman lauseen luin ja kuulin monta kertaa ennen viime vuoden eduskuntavaaleja. Ja mitä lähemmäs vaaleja tultiin, sitä useammin tuo lause hieman eri muodoissa löytyi lööpeistä ja galluppien tulkinnoista. ”Persut romahtaa vaaleissa”, ”hyytyvät”, ”luisuvat” jne. Se oli ihan varma tieto.

  Suomalainen hiljainen äänestäjä on arvaamaton. Varsinkin ne 30%, jotka eivät kerro galluptutukijoille kanttaansa ovat arvaamattomia äänestäjiä. Mitäpä, jos ”leijonakorumiehet” innostuvat taas vaalipäivänä äänestyskoppiin. Ketä he äänestävät? Ja mistä syystä? Persuja kannattaakseen vai ”vanhoja puolueita” vastuustaakseen? Vai ihan vaan muuten veetuillakseen ja hiukan kiusatakseen? Vai jäävätkö kotiin?

  • liisa hirvonen

   Luisussa olivat jo, vaalien alla, ja menettivät yhden kansanedustajan paikan. Sen verran hävisivät viime vaaleissa. Gallupit osuivat suht hyvin kohdalleen lopullisen tuloksen kanssa. Kannattajakuntaa on siirtynyt muihin puolueisiin tai hiljaisiin, jotka eivät ehkä seuraavissa vaaleissa äänestä.

 20. Tiina Peltonen

  Minun isoisäni oli jääkäri. Opettajan poika, joka salassa lähti Saksaan ja tuli jääkärinä takaisin. Lopun voitte lukea historiasta.

  Koko lapsuuteni minua haukuttiin lahtarin kakaraksi/valkoiseksi veren imijäksi/riistokapitalistiksi/ ja muuksi mukavaksi. Vanhempani olivat kunnan ja valtion duunareita. Itse kävin keskikoulun ja sen jälkeen ammattikoulun ja menin töihin.

  Osa haukkujistani eivät koskaan käyneet kansalaiskoulua pidemmälle. Muutama ilmoitti koulun päätyttyä, ettei ole ikinä aikomustakaan mennä ”verokorttilla” töihin.

  Nyt nämä samat haukkujani lapsineen kutsuvat meitä vihervassareiksi, punikeiksi, kommareiksi, femisteiksi, suvakkihuoriksi, kasvissyöjiksi, jne, jne. Samalla kun elävät toimeentulotuella, kallisvuokraisissa uusissa asunnoissa. Pukeutuen ”mainos”-huppareihin ja vaatien rajojen sulkemista.

  Minulla on kohta identiteettikriisi! Selittäkää nyt tällaiselle blondille kumpaa olen? Lahtari vai punikki? Kun käsittääkseni ne ovat aivan vastakkaiset asiat!

  • Heli Heikkinen

   Viherkukkavassarihattusuvakkihuoratäti! 😀

   • Heli Heikkinen

    Ai niin, sen lahtarin voi sijoittaa vaikka suvakin ja huoran väliin.

 21. Merja Nurmi

  Se on surullista, että niin moni tuhlasi äänensä tuohon porukkaan. Gallupit kertovat kansan viisastuvan. Mutta olisiko kansa jakautunut näin pahasti ja rk-mv-soo -linja saanut niin paljon seuraajia, jos tuo sakki olisi pysynyt sellaisena parin prosentin puolueena, mikä sen luontainen kannatustaso on ollut?

 22. Petri

  ”Se on surullista, että niin moni tuhlasi äänensä tuohon porukkaan.”

  Kertoisitko, mitä puoluetta maahanmuuttokriitikon, maahanmuutonuivan, EU:n-kriitikon, EU vihaajan tai ihan oikean rasistinatsin pitäisi äänestää? Mitä puoluetta äänestämällä heidän ääni ei mene hukkaan? Mikä puolue kuuntelee heitä eniten? Mikä puolue ajaa eniten heidän asiaansa? Jos ei kerran persut.

  Itse uskallan väittää, että persujen maahanmuuttopolitiikka on AINOA syy, että osa vanhojen puolueiden vakiintuneista äänestäjistä ja suuri osa nukkuvista persuja ylipäätään äänestivät. Eli se 33% nukkuvien puolue. Ja siellä se persujen kadunnut kannatus yhä makaa. Ja se voi herätä. Tämä nukkuvien leijonakorumiesten joukko ratkaisi viime vaalit viimeisenä vaalipäivänä persujen eduksi.

  • Petri Puumalainen

   Uups. Unohdin edellisestä kommentistani sukunimeni

  • liisa hirvonen

   Leijonakorumiehiä ei ole niin paljon, että he ratkaisisivat vaalit. He eivät ole iso enemmistö äänestämättömien noin 30% porukassa. Tai edes niiden joukossa jotka galluppien tekijöille vastaavat en-tiedä. Tulevia vaaleja ei voiteta nokkeluuksilla tai typeryyksiä laukomalla.

  • Justus Sanoo

   Minä olen valitettavasti äänestänyt yhden kerran Persuja. Vierailin aikoinani Naton päämajassa ja samalla kertaa tapasin keskustalaisen mepin sekä persumepin Sampo Terhon.

   Sanoin kaverilleni poikien esitysten jälkeen: ”Sampon kanssa olisin vaikka kaukopartioon lähtenyt. Tuota toista ei voinut mukaan, sillä selusta ei olisi pitänyt”. Niinpä Sampo Terho vei yhden kerran ääneni.

   Halusin äänelläni edustaa moraalisesti korkeita ja asiallisia, Suomen etua edistäviä asioita. Väärässä olin persujen suhteen. Eikä minulle nyt ole puoluetta Suomen maassa.

   Mutta suoria kysymyksiä tai väitteitä liittyen blogistin esittämiin esimerkkeihin. Nyt käsittääkseni pysyn selkeästi sääntöjen luoman rajan sisällä.

   1) Moni perheenäiti ja isä tuntee huolta 12-15 -vuotiaan tyttärensä puolesta kun hän on niin ihastunut ”hepeneisiin, säihkeeseen ja julkimoihin”. He tuntevat huolta sen suhteen että YLE esittää alkuillasta entistä pornotähteä televisiossa ohjelmassa, jossa he ehkä asettavat pornoalan ammattilaisen taustan omaavan ihmisen ihailunsa, samaistumisensa kohteeksi. Jaan heidän huolensa tuosta aiheesta. Minusta on ikävää, jos nuoret tytöt näkevät neiti Liekin urapolun ihanteekseen.

   -Mitenkäs blogistit ja muut kommentaattorit tuosta ihmisten asiasta ajattelevat?

   2) Olli Immosen homopelosta. En miestä tunne, mutta Sakun kuvauksen mukaan hän ei pidä homoista miesten pukuhuoneessa. Ehkä sukupuolilla on erilliset pukuhuoneet sen vuoksi, että ”olisi rauhallinen tila sielun levätä saunan jälkeen ilman että tarvitsee tuntea olevansa liian kiinnostuneiden katseiden kohteena”.

   Käsittääkseni Olli Immosen tunne on ihan ymmärrettävä. Hän ei halua pukeutumistiloihin sellaisia ihmisiä, jotka mahdollisesti tuijottaisivat nuorehkoa ja raamikasta Ollia seksuaalisella katseella.

   -Justuksesta on ihan asiallista ja hienoa, että Immonen uskaltaa tuollaisen huolensa tuoda esille. En minä ainakaan käy syyttämään naista, joka kokee miesten sukupuolisen sukupuolisen tuijotuksen hississä ikävänä. Kyllä Ollilla on ihan asiallisella asialla tuossa enkä itse löisi häntä pilkkakirveellä tämän asian vuoksi.
   – toki pääsääntöisesti katson henkilöön käyvän pilkkakirveilyn lähinnä koulukiusaamiseksi. Sitä termiähän on jo kommentoinneissa useampaankin otteeseen käytetty.

   • Saku Timonen

    1. Miten 12-15 -vuotiaat tytöt tietävät Liekin entisestä urasta, jos eivät vanhemmat sitä heille kerro? Eiväthän he olleet silloin vielä syntyneetkään. Ja jos tietävät, niin piittaavatko he siitä?
    2. Immonen ei ole tietääkseni homokammoinen. Vesa-Matti Saarakkala on eikä tähän asti ole muuta kuin homoja ajatellutkaan, ainakaan puheistaan päätellen. Nyt hän on siirtnyt ajattelemaan Liekkiä.

   • Helena A

    Justus, Rakelin pornouran muistavat vain 1990-luvun alussa sopivan ikäiset pornoa seuranneet (miehet ja naiset). Pätkiä ei taida pahemmin olla laajasti esillä, joten sanoisin, että tiedon Rakelin pornotähtiurasta nämä tytöt, joista niin näytät olevan huolissasi, saavat lähinnä kaltaisiltasi moraalisesti närkästyneiltä feikkihuolehtijoilta.
    Ja, jos mennään sitten siihen niin monen kammoksumaan vihervasemmistolaiseen suvakkuhuorausfeminismiin, niin mitä sitten, että Rakel on ollut pornotähti? Yksi tapa tienata rahaa ja päästä kuuluisuuteen – taatusti rehellisempää kuin nämä ”tähtöset” erilaisissa reality-sarjoissa, jossa tehdään melkein sitä kaikkea mitä Rakelikin teki. Niin, ja miksi se naisten tekeminen seksin saralla on aina niin paljon kiinnostavampaa ja tuomittavampaa kuin miesten…?

    • Justus Sanoo

     Koen nimittelysi epäasialliseksi eli ”feikkihuolehtija”. Se on yksinkertaisesti huonoa ja väheksyvää käytöstä. Äla toimi samoin kuin täällä moitittu väestöosa. Kutsutaan heitä nyt vaikkapa ”hommalaisiksi”.

     Kokeilepa googlata Rakelin nimi. Eiköhän sieltä parikymmentä erilaista filmiä löydy.

 23. Justus Sanoo

  Kyllä he sen saavat toinen toisiltaan kuulla. Joku jossakin aina saa asian selville. Jos ei muuten, niin googlettamalla Liekin entisestä urasta.

  Olen ollut lukevinani, että moni on huolestunut siitä kun ”yltiöisänmaalliset” näkyvät ja saavat tilaa. Samalla lapset ja nuoret saavat väärän ajattelun mallin, mallin ja ajattelutavan, johon haluavat samaistua.

  Ehkä oleellisempi kysymys on, miksi niin moni haluaa käydä tässä asiassa vanhempien huolen ja ahdistuksen ylitse. Se nyt kun vain on niin, että ”varhaismurrosikään voimakkaasti tulevat nuoret tytöt omaksuvat helposti ylikorostunutta seksualiteettia”.
  – Jos malliksi tulee vielä entinen, kait alalla menestynytkin, pornotähti, joka nykyään nauttii nuorten silmissä ”YLE:n toimittajuuden kiiltoa ja kimellystä”, niin malli on melkoinen.

  Minusta tämä asia on pohdinnan arvoinen asia. Sen voi laajentaa siten, että ”annetaan kaikkien kukkien kukkia”.
  – toisesta suunnasta katsottuna se olisi aitoa suvaitsevaisuutta! Ja kykyä erilaisuuden sietoon.

  Mutta, kyllä Justus haluaisi suojella lapsia sekä voimakkaalta promiskuiteetin korostamiselta että erilaisten perhemallien esittelyltä. Lapsi valitkoot aikoinaan itse. Kannatan myös Venäjän lakiajattelua seksuaalisista vähemmistöistä: lapsia suojellaan propagandalta (informaatiolta), mutta täysi-ikäisenä tehkööt keskenään mitä haluavat.

  Immoselta ja Saarakkoloista en tiedä kun en niin välitä politiikkoja seurailla. Mutta kyllä Saarakkalalla on oikeus kertoa tunteistaan ja kokemuksestaan, jos kokee erilaista seksuaalisuutta edustavien tuijottavan häntä saunassa.
  – sitä varten pukukopit on eri sukupuolille. Ettei naisten kokemus hisseissä tuijotteluista toistuisi uimahallin pukutiloissa.

 24. timo harju

  Olisi enemmän perusteltua, jos Justus Sanoo esittelisi säkenöivää ajatteluaan omalla nimellään kuten muutkin.

 25. Justus Sanoo

  Kiitoksia. Palaamme parin kuukauden päästä asiaan. Sen vuoksi mielelläni hieman selitän pidempäänkin. Erilaisuus on rikkautta; minä kait sitä tuon esimerkiksi tänne. Toivon mukaan myös kahden kuukauden päästä. Te kun olette hauskoja!! – vaikka ajattelettekin toisin.

  En tule omalla nimelläni kuitenkaan esiin. Tässäkin ketjussa käytetään armotonta kieltä, muistetaan ihmisten yksittäisiä vääriä lauseita. Kenties jopa vuosien takaa. Ja sitä sitten käytetään oikeuttamaan edelleen leimakirveen käyttöä.

  ”Säkenöivästä” ajattelustani voin sen sanoa, että minut on leimattu trolliksi niin aika monella forumilla. Esimerkiksi Maanpuolustus. net -torjui minut hetkessä. Lähtöpassi on tullut myös kahdelta muulta sivustolta.

  Kaikkialla olen esiintynyt samoin kuin täällä. Olen abortinvastustaja, eläinaktivisti vuosikymmenten takaa, kovan luokan putinisti. Venäläistä kulttuuria arvostan ja Lännen kulttuuria pidän mädättyneen maallistuneena. Tämän päivän netti-Iltalehdessä Teuvo Loman esitteli pakaroitaan.
  – Jos tuollainen on jonkun mielestä vapaan tai hyvän kulttuurin piirre, niin siitä vaan. Minusta se on lähinnä outoa, en haluaisi olla sellaisen kulttuurin jäsen joka tuolla tavalla on arvojeni vastainen.

  Kaikilta osin arvostan perhearvoja, niiden mädättämistä vihaan. Köyhistä en erityisesti välitä. Kannatan asuinalueiden segregaatiota mutta monikulttuurisuus ei minua häiritse kunhan eivät häiritse elämääni tai vie rahojani kaikenmaailman kotoutuksessa.

  Mutta nimittelyyn ja uhkailuun en sorru. Yritän noudattaa keskustelu- ja kommentointipalstan aitoa henkeä: väittely tapahtukoot asiallisesti, vailla nimittelyitä tai muuta epäasiallisuutta. Teoreettista tietämystä löytyy. Humanistisuutta en oikein arvosta ja useimmiten pidän yhteiskunnallis-inhimillisissä asioissa sääliä sairautena.

  • Päivi Honkakoski

   Eli Ayn Randia on luettu into piukassa.

Kommentoi »

Comments are closed