Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Rottapostia

Millainen mahtaa olla sielunmaisema sellaisella tyypillä, joka lähettää vihaamansa bloggaajan 81-vuotiaalle äidille kuolleen hiiren kirjepostina? Tällainen tuli postissa tänään kuplamuovikirjekuoressa, jonka päälle oli pölkkykirjaimin tekstattu siististi äitini nimi ja yhteinen osoitteemme.

rotta

Tällainen viesti on harvinaisen selkokielinen uhkaus. Sen tarkoituksena on vaientaa minut ja antaa ymmärtää, että 81-vuotias vanhus on vaarassa minun tekstieni takia.

Me tiedämme missä asut ja keitä ovat läheisesi! Meiltä ette ole turvassa!

Sitähän sillä halutaan sanoa. Lähettäjä voi olla oikeasti hullu, joka on viettänyt ihan liian paljon aikaa Rajat kiinni-liikkeen verkkosivuilla ja lukenut ihan liikaa roskajulkaisu MV:tä. Alkujaankin hutera pää ei ole kestänyt sitä rasismin ja suvakkivihan ryöpytystä, vaan hän on päättänyt ruveta taistelemaan rohkeasti sairaan ideologiansa puolesta. Hän ei keksi mitään sen urhollisempaa kuin lähettää kuollut hiiri 81-vuotiaalle mummolle ja isomummolle. Luultavasti hän nyt paistattelee sankarina jossain suljetussa Fb-ryhmässä ja saa paljon kehuja kaltaisiltaan.

Toisaalta lähettäjä voi olla ihan tavallinen kansalainen, joka viettää päällisin puolin hyvinkin normaalia elämää. Hänellä vain sattuu olemaan koko ajan voimistuva päähänpittymä suvakiksi mieltämiään kohtaan. Eroa hulluun ei oikeastaan ole, vaan ihan lyhyt vilkaisu vaikkapa Rajat kiinni-ryhmään osoittaa, että tavalliset ihmiset siellä hekumoivat murhanhimoisina. Puheet johtavat tekoihin ja nyt joku aktivoitui toimimaan oman rohkeutensa rajoissa. Rohkeus ei onneksi riittänyt tämän pitemmälle.

En minä kuollutta hiirtä säikähdä enkä sen takia kirjoittamista lopeta. Nyt vasta rupeaakin tapahtumaan. Facebookissa on jo kauan ollut sivu nimeltään Mitä Sakaria? Se plagioi logollaan MV-julkaisua, mutta sen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Sitä pyörittää yksittäinen kiusanhenki, joka on häiriköinyt minua monin tavoin jo vuosia. Hänelle olen päähänpinttymä ja hän yrittää kaikin tavoin kiinnittää huomiotani. Hän on kuin toivottomasti rakastunut teini.

Olen ollut liian laiska tekemään hänestä rikosilmoitusta, koska hänellä on monta muutakin samankaltaista Fb-sivua ja toiminta on jatkunut monta vuotta. Aineistoa on siis valtava määrä. Sivuilla on muun muassa jaettu osoitettani ja äitini nimeä jo viime syksystä lähtien. Nyt en enää näe muuta vaihtoehtoa kuin rikosilmoituksen tekemisen.

Näillä sivuilla on selkeä yhteys Fb sivuun Nelkku ja sen yksi ylläpitäjä on huomionkipeyttään jo kertonut julkisesti oikean henkilöllisyytensä. Hän siis pääsee ensimmäisenä poliisin kuultavaksi. Ei välttämättä tästä hiirikirjeestä, vaan aiemmasta toiminnastaan.

Voitte käydä noilla sivuilla kertomassa mielipiteenne, mutta älkää hävittäkö todisteita ilmiantamalla niitä Facebookille. Varautukaa kuitenkin siihen, että jokaisen sinne kirjoittavan valokuvat pengotaan, kopioidaan ja julkaistaan ulkonäköä ja oletettua poliittista kantaa ivaten. Sen jälkeen kuvanne ilmiannetaan Fb:lle.

Minä rupean vähitellen kasaamaan aineistoa rikosilmoitukseen. Rottapostia lähettäneen rotan on viisainta olla näyttäytymättä minulle ennen oikeudenkäyntiä. Omalla nimellään hän toki voi ottaa yhteyttä muuten. Haluaisin tietää millainen hiiri siellä vikisee.

***

Kommentoinnin suhteen on tavallistakin tiukempi linja, joten siihen katsoen kirjoitelkaa. Banni tulee herkästi ja se on ikuinen.

Kommentit (79)

 1. Vesa Sorvoja

  Minusta on outoa, että rotta lähettää nimenomaan rotan.

  • Carlo Hyvönen

   Älä viitsi halventaa rottia kutsumalla kirjeen lähettäjää rotaksi. Rotta on kuitenkin hyvin älykäs eläin. Kirjeen lähettäjä ei.

 2. Kiki

  Oli tullut myös erään toisen bloggarin kolmivuotiaalle pojalle. Tietysti nimettömänä. On kyllä melkoisia isänmaan sankareita: ihan nimettömästi ja postin kautta uhmaavat alle 4- ja yli 80-vuotiaita. Tämmöisiä kun olisi ollut meillä talvisodassakin!

  • Risto Lukka

   Olihan noita, esim. Tuntemattoman sotilaan Riitaoja, tosin hänessäkin enemmän mies kuin noissa isäm maam puolustajissa, rajakkivajakeissa ja nakkimukeissa yhteensä.

   • Risto Lukka

    siis miestäoli Riitaojassa. 🙂

   • Tiina Peltonen

    ”Rajakkivajakki”, tuota en ole aiemmin kuullut. Ryhdyn heti sitä viljelemään. Kiitos Risto!

   • Nykänen Venla

    isäm maam *puallustaja

    Oli pakko heittää tämä meilläpäin viljellympi, samoja anonyymejä uljaita sankareita kuvaava, sanamuoto.
    ”Rajakkivajakki” on kyllä kuvauksena oikea sanainen lahja tähän tilanteeseen… Kiitos suomenkielen kultivoinnista ja jakamistyöstä hra Lukka!

 3. Reeta

  Taustalla on sama logiikka, jonka mukaan on sankarillista ampua kymmenittäin poliittisesti aktiivisia lapsia ja nuoria, koska nämä kannattavat omasta näkökulmasta vääränlaista politiikkaa. Ei kannata unohtaa, että meillä Pohjoismaissa on tapahtunut hirveä julma terroriteko vain muutama vuosi sitten.

  • Panu Höglund

   Sama logiikka, ja samat aatteet kuin siinä terroriteossa.

  • Kristiina

   Pääpipinen se oli seki.

 4. Outi Kivinen

  Tsemppiä Sakari ja terveisiä myös äidillesi!

  • Janne Rautio

   Juurikin näin. Voimia teille kummallekkinu

 5. JK_hki

  Huhhuh, ovat olevinaan huolissaan Suomen vanhuksista ja sitten uhkailevat niitä tuolla lailla. ”Rohkeaa” ja ”suoraselkäistä”. Ja erittäin ”tervettä”.

  Tähän ”älkää hävittäkö todisteita ilmiantamalla niitä Facebookille” lisäisin, että jos todisteita tulee vastaan, ottakaa samantien ruutukaappaus niin todisteet säilyvät vaikka joku ne poistaisi.

  • Jarkko S.

   Kuvakaappauskin tyhjää parempi, mutta ainakin jos taito riittää, niin suosittelisin tallentamaan kuvat lähteestään suoraan tai koko sivun lähdekoodeineen. Esim kuviin saattaa jäädä paljon ns. Metadataa (kuvauspäivä, käytetty kamera, jopa gps-koordinaatit (usein) jne.) joita perusrajakki ei itse osaa varmasti poistaa, mutta tyydyttävillä atk-taidoilla varustettu velho kyllä kaivaa helposti esiin. Mahdollisista kuvamanipulaatioista dataa löytyy hyvällä säkällä jopa paremmin. Osaavat tyypit kaivaisi noiden henkilöllisyydet esille murto-osassa siitä ajasta, missä poliisi se tekee. Ne ovat yleensä vaan sellaisia kukkoja, jotka eivät käskien laula, mutta toivotaan, että kiinnostuvat.

 6. Kennett Ylitalo

  Jeps, se on poliisi-asia kun rottia alkaa tippua laatikkoon. Viesti on selkeä ja viittaa ”vasikkaan” tai petturiin; RK porukan mielipide kuitenkin on se että jos et oo sillä puolen maailmankuvaa, oot isänmaan petturi. Ei oo kyse isosta joukosta epäiltyjä ja näitten kaikkien tiedot on jo poliisilla, ei välttämättä kauaa kestä löytää syyllinen.Tommonen ”tavallinen” RK hemmo ei tämmöstä tee, se on pieni poppoo joka lähtee ite ajamaan paikan päälle ja jaksaa vielä rotankin ettiä taikka pyydystää. Kertoo suunnitelmallisuudesta ja pitemmän linjan obsessiosta. Vähän arvelisin että lopulline syyllinen löytyy about tusinan jo tiedetyn henkilön joukosta.

 7. Mauri Pulkkinen

  Eikö millään ole enää mitään väliä! Jossain kohdassa yhteiskunnassamme on jokin mennyt pahasti pieleen. Tuollaisten tekojen analysointiin ei minulla ole kompetenssia, mutta toivoisin, että vihdoin viimein kaikki vähänkin kunniallista ja hyvää käyttäytymistä odottavat kansamme johtajat taustaansa katsomatta tekisivät yhteisen vetoomuksen hyvän ja asiallisen käytöksen ja debatoinnin puolesta.

  • Lauri Siiteri

   Mielestäni se, että ”jossain kohdassa yhteiskunnassamme on jokin mennyt pahasti pieleen” näkyy hyvin jo siinä, kuinka suuri osa kansasta kärsii mielenterveysongelmista, käyttää psyykelääkkeitä ja kuinka mielenterveysongelmia hoidetaan vain antamalla lääkkeitä.

 8. Teemu Laitinen

  Eipä muuta voi sanoa, kuin voimia ja jaksamista.

 9. Markku Sunimento

  Sairasta. Nämä jatkuvat rajojen ylitykset ja törkeydet on saatava loppumaan ja tekijät edesvastuuseen. On oikein, että teet rikosilmoituksen. Arvostan työtäsi ja toivon, että jaksat sitä jatkaa. Äidillesi myötätuntoa ja voimia.

 10. Martti Orre

  Voimia kiusanhenkien sietämiseen. Teet arvokasta työtä pitämällä näiden sekopäiden tekemisiä julkisuudessa. Rasistisen paskan normalisointiyrityksiin auttaa ainoastaan vastarinta, eli se että näytetään kirkkaassa päivänvalossa millaista porukkaa siellä oikein häärää.

  Vaarallisinta tässä on juuri se, että nämä päällisin puolin normaalit saavat vertaistukea vastaavasti ajattelevista kahjoista, ja kohta meillä muilla on ihan todellinen ongelma käsissämme. Yritetään silti uskoa ihmisen kykyyn ajatella ja tuntea empatiaa, vaikka vaikealta se välillä vaikuttaakin.

 11. Helena Lipponen

  Eipä voi muuta sanoa kuin huh huh. Jaksamista sinne. Toivottavasti saatte syyllisen jotain kautta narautettua.

 12. Juha

  Hyvä Saku! Älä todellakaan säiky tuollaisia.

 13. Merja Nurmi

  Raukkikset luulevat, että muut pelkäävät yhtä paljon kuin hekin, ja lähettävät noita idioottimaisia, sairaita uhkauksiaan vieläpä täysin ulkopuolisille ihmisille. Niille, joiden kohtelusta ovat muuten olevinaan niin kovin huolissaan. Vanhusten ja lasten kimppuun käymistä ei voi hyväksyä millään. Ei millään!

 14. Minna Ylitalo

  Nykytilanteessa on sentään se etu, että vakavasti häiriintyneet yksilöt ovat kömpineet esiin koloistaa ja näillä on nyt nimet ja naamat. He ovat jopa dokumentoineet omin pikku kätösin itseään vastaan kääntyvän todistusaineiston nettiin. Melkoinen hiljaisuus laskeutuu fb-mölinäryhmiin sitten kun yksikin sairas häirikkö ja tämän kymmenet feikit sivuprofiilit on bannattu tutkintavankeuden kautta suljetulle osastolle.

  Käsittämätöntä asiassa sen sijaan on se, että poliitikot ja viranomaiset ovat jättäneeet tavalliset kansalaiset yksin pärjäämään tämän poikkeuksellisen tilanteen kanssa. Blogistit kirjoittavat tappouhkauksien uhallakin ja toiset kansalaiset kommentoivat jos uskaltavat. Virallinen taho ei ota kantaa. Laittomia uhkauksia on selityksen mukaan niin paljon, ettei poliisi ehdi selittää. Sama kuin poliisi tiedottaisi, ettei rattijuoppoja nyt enää sakoteta, sillä heitä on liikenteessä liian paljon.

 15. Heli Mäkinen

  Ihmisparka. Syvää sääliä tunnen. Ei tuo ole edes pahuutta, edesvastuuton rajoitetuilla hengenlahjoilla siunattu reppana. Traagista. Kuuluu ehdottomasti valvottuun hoitoon
  Vihainen olen äitisi puolesta! Vain suurin pelkuri käy nimettömänä ja kasvottomana puolustuskyvyttömän ulkopuolisen kimppuun. Häpeämätön ”rotta”. (Anteeksi eläin-rotat).He

 16. Mika Myyry

  Siitähän tuli poliisijuttu, kun joku kirjoitti Halla-aholle ”tiedän missä asut”. Vaikka osoite ja puhelin olikin hänen blogissa. En tiedä miten isänmaallinen porukka tuo rajat kiinni-porukka oikein on, siellä kun haaveillaan Putinista keskimääräistä enemmän. Kuulostaa melko erikoiselta nuo venäjänmyötäilijäravakit. Vanhusten uhkailu on sitten jo asia, johon ei kyllä riitä ymmärrystä oli motiivi mikä tahansa.

 17. Marianna Hintikka

  Kuvottavaa, joskaan ei valitettavasti edes kovin yllättävää. Joku tämän surkean joukon heikkolahjaisimmista (ja se on jo aikamoista heikkolahjaisuutta, se) on ottanut agitoituakseen prospektiiviseksi isäm maan marttyyriksi tällaisella ’suoralla toiminnalla’. Hyvä että rikosilmoitus on tehty ja tämä reppana saa tietoiskun kansalaisen oikeuksien ja niiden rajojen jännästä selkeydestä.

 18. Jari Olavi Kinnunen

  Tukeakseni Sakaria kirjoitin someen näin:
  Harvemmin reagoin sometoimintaan, mutta nyt keitti yli. Tämänlainen toiminta Saku Timosen perhettä kohtaan, ei ole enää kiivailua omien uskomustensa puolesta, vaan mielisairasta ja rikollista toimintaa. http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakut…/…/rottapostia/
  Tietenkin käy sääliksi myös tämän lähettäjää, koska se vihan ja tuskan määrä joka hänen sieluansa täyttää, on varmasti käsittämättömän suurta. Liikkuva aikapommi.
  Ajatukseni kohdistuvat niihin manipulaattoreihin, jotka tämän ihmisen pään ovat sekoittaneet. Missä ja kenellä vastuu? Vastaako Kiemunki? Vastaako Immonen? Eivät varmasti, niinkuin Sakukin jo aikaisemmissa blogeissaan on viitannut. Me joudumme vastaamaan yhdessä näiden vihapuheesta elävien ihmisyyden pilkkaajien tekosista ja se ottaa päähän.
  Aikaamme kuvaa hyvin Bertol Brecht sitaatti piilosta nousevasta fasismista ”Älkää iloitko hänen tappiostaan. Vaikka maailma yhdessä pysäytti pedon, on sen kantanut narttu kiimassa jälleen” Tämä pitää pysäyttää, ennen kuin kirjat ja ihmiset palavat jälleen. Jumalauta nyt TOLKUN IHMISET! SEN NARTUN SYNNYTYKSEN AIKA ON TULLUT.

 19. Ari Burtsoff

  Olen pahoillani, että maailmasta löytyy ihmisiä joille isänmaallisuus on vanhojen ihmisten kiusaamista. Ihmisen pitäisi osata olla ylpeä suomalaisuudestaan, karjalaisuudestaan tai mistä nyt haluakaan ilman että vihaa tai hyljeksii muita.

  Suvaitsevaisuus on onneksi asia, jonka voi oppia. Vihaamalla näitä ahdasmielisiä ihmisiä emme saavuta mitään, mutta reagoimattakaan ei voi olla. Teet aivan oikein tekemällä rikosilmoituksen.

  Voimia ja jaksamista sinulle ja äidillesi.

 20. Hele Grönfeldt

  Ei ole väliä, onko näin ala-arvoisen teon tehnyt ihminen sairas vai henkisesti muuten jälkeenjäänyt. Rikosilmoitus on aivan oikein, saa sitten oikeus todeta oikeuskelpoisuuden tai sairaalan välillä. Vihdoinkin tähän kaikkeen tartutaan, hyvä Saku. Itse kohta ”vanhuksena” suutun myös äitisi puolesta,jaksamista molemmille. Jatka vain blogiasi, ainoita terveitä mielipiteitä tässä vellovassa keskustelussa. Kiitos!

 21. Tiina Kuikka

  Nyt mä olen todella järkyttynyt! Tämä touhu menee liian pitkälle kun aletaan bloggarien perhettä häiritsemään sekä tuollaista postia lähettelemään! Todella yökötävää käytöstä, kuka sitten lieneekään! Poliiseissa on valitettavasti paljon persuja, mutta tässä pitäisi osata puuttua ja tarttua toimeen. Koska ja millä tavoin nuo rajakit saataisiin kuriin?

 22. Urpo Taskinen

  Kiitos Saku siitä mitä kirjoitat! Myös tänne rajan toiselle puolen (siis valtakunnan rajan) nämä kirjoitukset näkyvät ja inspiroivat. Hyvää tekstiä, päivittäin luetaan!

 23. Anneli

  Tämä vetää jo hiljaiseksi 🙁
  Kipeyden ääni vain voimistuu ja voimistuu.
  Toivotan äitillesi lämpimiä terveisiä toivoen, ettei mieltänsä tuo tapahtunut painamaan jäisi.

  Paljon on herännyt kysymyksiä, jotka ovat vailla vastauksia:
  Suuresti on mieltä askarruttanut se, että miten nuo pahoinvoivat ihmiset saisi rauhoittumaan?
  Mistä nuo ihmiset ovat saaneet liikkeellelähtösignaalinsa?
  Mistä he kokevat saavansa oikeutensa toimia/suhtautua noin negatiivisesti?

 24. stunned

  Sakun kirjoitukset alkavat selvästi purra. Miestä ei saa hiljennettyä. Totuus ei huku ja rehellisyys voittaa. Tsemppiä.

 25. Jarkko Lehtola

  Niin kuvottavaa kuin tällainen raatojen postittaminen onkin, se on samalla merkki siitä, että uutteralla valistustyölläsi on todellista vaikutusta. Jos tämä blogi olisi vain yksinäistä huutoa korvessa vailla kuulijakuntaa, ei tällaista kiusaamista tapahtuisi. Totuus myös selvästi sattuu, kun se ilmenee näin äärimmäisenä kipuiluna.

  Ja kuten muutkin ovat todenneet, että on se jännä, miten etenkin naisten ja vanhusten puolustajiksi julistautuneet tahot vainoavat vanhaa naista, jolla ei edes ole mitään osaa tai arpaa blogin tekstien tai niiden julkaisun kanssa. Koko tempaus on muutenkin varsinaisen hölmöläisen oikku, sillä vähänkään välkympi yksilö tajuaisi tällaisen vain vahvistavan sympatioita sinua kohtaan ja houkuttelevan uusia lukijoita runsaiden somejakojen ansiosta.

  Teet arvokasta ja hienoa työtä. Kiitos siitä.

 26. seppo mahkonen

  Sairaat hoidettiin ennen laitoksissa. Tää on todella häiriintyneen ihmisen tekosia. Pidä pää kylmänä ja laita mylly jauhamaan.

 27. Juha Aaltonen

  Molemmat sivustot vaikuttavat enimmäkseen harmittomilta, joskin aika tyhjänpäiväisiltä. Jotenkin vaikea kuvitella, että sellaiset olisivat rottapostiin lähteneet. Toisaalta rottaposti kyllä viittaa vahvasti siihen, että joku suljetun osaston potilas olisi karkuteillä…

 28. Päivi Tyni

  Kun on nähnyt näitä Rajat kiinni -postauksia, on ruvennut ajattelemaan juuri sitä, että ovat ns. ihan tavallisten ihmisten kirjoittamia. Juuri eilen uimarantareissulla kaverini kanssa juttelimme vastaantulijoille ja rapsuttelimme heidän koiriaan. Sitten totesin kaverilleni, että tuntuu ihan hirveältä, kun tietää, että noilla mukavilla ihmisillä voi olla ihan sairas viha ja pelko turvapaikanhakijoita kohtaan. Tavallaan pelottaa, kun olen itse ”suvakki” ja aloittelemassa kuntapolitiikan parissa. ”Väriä” tunnustan kuitenkin, tuli mitä tuli.

  Kiitos Sakari näistä blogeistasi! Joka päivä odotan, että tulisikohan tänään uusi. Työttömien puolustamisestakin suuri kiitos sinulle. Koita jaksaa! Sinua tarvitaan!

  • Minna Ylitalo

   Onhan meistä jokainen joutunut poistamaan fb-kontakteista näitä entisiä tavallisia kavereita. Tuttavia, joiden kanssa on vietetty juhannuksia ja juhlittu syntymäpäiviä. Näitä, joista yllättäen tuli yhden asian ihmisiä, keksittyjen juttujen kierrättäjiä, rajakkeja ja odikkeja.

 29. Tiina Peltonen

  Jaksamista Sakari sinulle ja äidillesi! Näiden rajakkivajakkien käytös on mennyt jo kauan sitten ohi kaiken moraalin. Ällöttää.

 30. Pasi

  Sairasta. Tämmöinen ihminen pitäisi julkistaa ja nostaa häpeäpaaluun roikkumaan. Sairaita idiootteja valitettavasti piisaa ja kun yhden listit nousee toinen tilalle. Voimia, ja erityisesti äidillesi. Saunan takana on tilaa..

 31. Outi

  Sairasta, naurettavaa ja säälittävää käytöstä lähetellä tollaista vanhoille ihmisille, toivottavasti lähettäjä löytyy!!!

 32. Erkki Weurlander

  Saku, tulkitsetko rotanraadon uhkaukseksi (perheellesi)?
  Kuljettiko posti (vastoin ohjeitaan) tuon raadon.
  Tekeekö viranomainen ennakkopäätöksen, jollei tutki asiaa? Päätöshän se on tutkimatta jättäminenkin.
  Jos, saammeko ehkä tulevaisuudessa lähetellä rotanraatojen lisäksi muutakin kiellettyä ”kenekään siihen puuttumatta”?
  Kai sen tutkintapyynnön jo teit?

  • Saku Timonen

   Rikosilmoituksesta tulee niin laaja, että ei ole yhden eikä kahden illan juttu sitä kasata. Aion liittää siihen kaiken minuun kodistuneen häirinnän jutussa maitsemiltani sivuilta ja kahdelta muultakin.

 33. Aleksi Vehniäinen

  Hyvä, tee vaan poliisijuttu näistä. Malttia pitää olla, mutta rajansa kaikella. Tee parista pahimmasta esimerkki, niin kyllä hiljenevät loputkin suunsoittajat kun tajuavat miten heikoilla ovat.

 34. Efe

  Yksi sana lähettäjälle: Raukka.

 35. Anne Arstila

  Nykyään tuntuu olevan hyväksyttyä ja jopa kiitettävää käyttäytyä huonosti. Ennen lapset opetettiin käyttäytymään tahdikkaasti ja vanhempia kunnioittaen. Vähitellen toiset sysäsivät vastuun päiväkotiin ja kouluun. Nyt on tietyn ihmisryhmän mielestä täysin oikeutettua huudella julkisesti mitä sattuu, käyttäytyä moukkamaisesti, loukata toisia psyykkisesti ja fyysisesti, uhkailla ja sadatella, kunhan kohde on etnisesti erinäköinen/puhuu väärää kieltä/pukeutuu väärin. Jos toisten mielestä järjestelmässä on vikaa, siitä kannattaakin sysätä syy yksilöiden päälle. Ei ole ainoastaan rajakkiryhmän ongelmaa kaikki, onhan sitä tiettyjä hyväosaisia, jotka katsovat asiakseen tehdä mitä lystää, ihan vain siksi, että huvittaa ja on varaa. Kaipa tämä on tätä ”maassa maan tavalla” -opetusta meille kaikille? Lapsia voi töniä kassatiskiltä alas, huudella mitä sattuu junassa, toivoa raiskauksia ja tappoja ”suvakeille”? Tietyn poliittisen ryhmittymän nousu valtaan on kieltämättä tuonut ilmoille myös paljon jo ennestään häiriintyneiden ongelmia, mutta että se olisi hyväksyttävää käytöstä??

  Toivon, että rikosilmoituksesi saa asiaankuuluvan huomion. Tuosta yksittäisestä kuolleesta rotasta voi tietyssä porukassa syntyä liiankin houkutteleva kiihoke keksiä jotain vielä pahempaa, mielestään oikeutetusti.

 36. Virva Itäranta

  Toivon, että juttu selviää ja rotantappaja saadaan kiinni. Vanhuksen pelottelusta seuratkoon turmio. Tsempit sinulle ja äidille.

 37. sussu

  Kävin kyseisiä sivuja tsekkaamas ja oon sitä mieltä että tollasten kans on turha edes yrittää keskustella saatikka kommentoida. Henkisesti sairaita

 38. Pertti I. Ikonen

  Olen tunnistavinani kiemunkikaisten sieraimat tölvimässä Sakua ja hänen lähipiiriään. Että saapa nähdä, millonka kiemunkilaisten sieraimet saavat savua sierraimiinsa niin riittävästi, että palautuvat takaisin omille yhteiskunnallisille paikoileen.

 39. Jyrki

  Oikeastaan tämä rotta kertoo, että sen lähettäjä ja sen ihannoijat on pysyvästi pelannut itsensä ulos suuremmista kuvioista. Ei kukaan itseään järkevänä pitävä voi ottaa näitä enää tosissaan mitenkään.

  Ja jos rikosilmoitus sitten toisi tämän lähettäjän julkisuuteen. Niin sitten olisikin mukavaa lukea MV-lehdestäkin uutinen asiasta, kuten asianomaisen nimi kuva jne. Koska sehän on MV-lehden tyyli.

  Sillä käsittääkseni MV-lehdessäkään ei pidetä siitä, että puolustuskyvyttömien ja syyttömien kimppuun käydään mitään kautta tai millään tavoin nimettömästi ja varottamatta. Olipa kyseessä kuka tahansa. Vai olenko väärässä?

 40. Ylva Karhu

  Osui silmiin myös, että ”Ääntä, perkele” -bloggaajan 3-vuotiaalle pojallekin oli lähetetty postissa kuollut rotta. Anonyymisti, totta kai. En kyllä mitään muuta osaa todeta tähän kuin että osoittaa kyllä entistä paremmin, kuinka tietyiltä ihmisryhmiltä totaalisesti puuttuvat jopa ihan perustason käytöstavat ynnä kyky elää osana länsimaista sivistysyhteiskuntaa. Järkyttävää. Vaikka olen kielten ja tekstintuottamisen ammattilainen (eli toisin sanoen, sanankäytön ammattilainen useammallakin eri kielellä), niin nyt kyllä täytyy todeta, että tähän ei enää löydy sanoja. Ei ainakaan mitään painokelpoista.

  Voimia ja jaksamista. Toivon, että yhä jatkat kirjoittamista, etkä anna periksi tällaisen terrorismin edessä. Sillä terrorismiahan tuokin selkeästi on, vaikka ei mitään ihmishenkiä vaatineita räjäytyksiä ollutkaan kyseessä.

 41. Tanja Takalo

  No johan on markkinat! Vai rottia sitä postitellaan vanhalle ihmiselle.No, vanhat eivät useinkaan rotista sen enempää kuin hiiristä hätkähtele. Heidän nuoruutensa olot olivat hiukan erit kuin meidän pullamössösukupolven.Minun mummoni lätki hiiriä nurkistaan kengällä hengiltä.Saattaisi lätkäistä kengällään ko.lähettäjääkin 😀

 42. Samppa Haapavaara

  Oli lähettäjä kuka sitten tahansa, niin hänen älynsä ja nokkeluuudensa on Tuksu tasoa. Meinaa Tukianenhan sujautti kuolleen rotan naapurinsa postilaatikkoon.

 43. Kirsti Era

  Uhkan kohdistaminen Sakun ja Jori Eskolinin puolustuskyvyttömiin omaisiin tekee tapauksesta ilmeisen sananvapauden rajoitusyrityksen. Perustuslakirikos.
  Jaksamista Sakulle ja kaikkea hyvää äidille, joka voi olla ylpeä pojastaan.

 44. Sari Laurell

  Kannatuksen vuoksi liityn joukkoon ja toivotan hyvää jatkoa blogillesi! Kiitos siitä, Saku!

 45. Stefan Sirkiä

  Todennäköisesti tämänkin lähettäjä kuuluu porukkaan joka on kovin ”huolissaan” vanhusten ja naisten turvallisuudesta. Reppanoilla ei vain teot ja puheet oikein kohtaa.

  • Virve Valoheimo

   Niinpä. Samanlaista kieroutunutta ”romantiikkaa” sankaruudesta ja mm. naisten koskemattomuudesta löytyy tietyistä jengeistä. Joissa sitten hakataan ja raiskataan naisia. Ja uhkaillaan hiljaiseksi. Toki sitä löytyy yksilöistäkin, mutta joukossa tyhmyys ja itsepetos vahvistuu.

   Rottasankaruus on säälittävää, mutta myös alhaista.

   Tsemppiä Sakulle ja voimia äidille!

 46. Mari Solja

  Kiitos, että jaksat kirjoittaa. Tekee miun maailmasta pikkuisen parempaa paikkaa. Tsemppiä sinne ja äidille myös.

 47. esa kulmala

  Tulin tänne vain ilmaisemaan kannatukseni ja tukeni Sakulle & hänen äidillensä!

 48. esa kulmala

  Kannatukseni ja tukeni Sakulle & hänen äidillensä. Julkinen vastarinta rasisteja ja fasisteja vastaan on ainoa keino tämän ilmiön kohdalla. Ei tuumaakaan periksi pelonlietsojille!

 49. jore puusa

  Mitäpä jos kaikki huolissaan olevat nousevat yhtenä ihmisenä puolustamaan niin sakua kuin yhteiskuntaamme ja sitä järjissään olevaa osaa, joka siitä vielä on jäljellä. Yhteistoiminnalla voidaan saavuttaa vaikka mitä, jos vaikka puoli miljoonaa ihmistä Helsingin keskustassa vaatii, että poliisi vihdoinkin lopettaa MV ja muiden rasisti- ja fasistimedioiden ja henkilöiden suojelun.
  Ei se paljoa auta että ollaan pahoillaan – jos ei mitään tehdä.
  Saastat olettavat, että empaatisia ihmisiä on alle 10 — kun muut painuvat piiloon. Niille pitää näyttää kansannousuna että he ovat vähemmistö — jota vaaditaan muuttamaan käytöstään.

 50. Antti Jokitalo

  Ei tarvitse olla mieleltään sairas lähetelläkseen hiiriä ja tuskinpa lähettäjä onkaan, pissapäisyys ei ainakaan vielä kuulu viralliseen tautiluokitukseen.
  Näitä omasta mielestään erinomaisiin ajatuksiinsa sairastuneita tuntuu puskevan joka kolosta tai ainakin ovat äänekkäämmiksi muuttuneet ja nollatoleranssi on hyvä suhtautuminen heidän
  älämölyynsä ja tekoihinsa. Hiukan jaan tuolle porukalle ymmärrystä, pelko siellä taustalla jyllää ja vaikka se kuinka irrationaalinen on niin voisin kuvitella että elämä on
  hankalaa kun pelottaa koko ajan. Soppaan sekoitetaan hiukan huonoa itsetuntoa, isolla kauhalla tietämättömyyttä ja vielä suuremmalla lapiolla ahdasmielisyyttä niin on paketti valmis.

  Hyvä lukija, jos tunnistit edellä olevasta kuvauksesta itsesi niin apu on lähellä. Tietämättömyys on hoidettavissa ja hoidon sivuvaikutuksena mielikin avartuu, itsetunto paranee ja pelot
  karisee vaikka kognitiivisella käyttäytymisterapialla jos järeämpiä keinoja tarvitset. Elämäsi saattaa muuttua mukavaksi – ei pelota, ei tarvitse kasvattaa sarvea otsaan joistakin ihan
  älyttömistä asioista, hiiret elävät pidempään ja elämänsä ehtoopuolelle ehtinyt mummo voi todeta maailman olevan parempi nyt kuin tänne tullessa.

  Ja terveiset sinne uuninpankolle. Kädet olisin jo korville laittanut ja silmäni sulkenut yhteiskunnalliselta keskustelulta ilman sinua, arkkipiispan ohella olet se toinen järjenääni
  mitä tällä saralla kuulee.

  Mitä lie hiiriä postittava luuli saavuttavansa niin ei sitä saanut. Ja maljan nostan myös tämän tapauksen toiselle tai
  siis toisille sankareille, hiiret antoivat henkensä suvaitsevuuden, järjen ja kaiken kivan puolesta kaikkea ikävää vastaan.

 51. mette

  Voimia Saku. Älä luovuta.

 52. susanna lehti

  Kiitos! Saku Timonen hienosta ja tärkeästä blogin kirjoitamisesta. Äidillesi & Sinulle: Eritäin hyvää kesää!

 53. Terttu

  Kunnioitan kaikkia, jotka jatkavat kirjoittamista uhkailuista huolimatta. Toimitte monen samoin ajattelevan puolesta.

 54. Marja Eerola

  Ihminen joka lähettää rotan toiselle ihmiselle ei ole täysin järjissään. Ihmiset joiden mielestä on ok ja hieno juttu lähettää rotta toiselle ihmiselle (vaikka ei omin pienin kätösin lähettäisikään) tarvitsisivat myös apua. On harmi että he ei ymmärrä sitä – tarpeeksi kun vihaa, joku naksahtaa mielessä ennen pitkää.

  Minusta olisi hieno juttu jakaa tämä maa kahtia, laittaa raja kiinni ja muuri rajalle ja siirtää toiselle puolelle rasistit, anteeksi maahanmuuttokriittiset ja heitä symppaavat, ja toiselle puolelle me joiden mielestä ihmisarvo ei ole ihonväristä kiinni. Saisivat nämä kriittiset sitten lähetellä toisilleen rottia ihan rauhassa.

  • Anselmi

   Pähkinäsaaren rauhan raja.

 55. Rottapostia | Suomi Tykkää

  […] Millainen mahtaa olla sielunmaisema sellaisella tyypillä, joka lähettää vihaamansa bloggaajan 81-vuotiaalle äidille kuolleen hiiren kirjepostina? Tällainen tuli postissa tänään kuplamuovikirjekuore… …read more […]

 56. Lana

  Suomen kansalaisilla on oikeus, etu ja velvollisuus käydä peruskoulua jota verovaroin kustannetaan, eli joka-ikiselle lapselle edes jonkinsortin koulutus ja mahdollisuus sivistyksen alustaviin aakkosiin. Hyvin monessa valtiossa tämä ei ole itsestäänselvyys, joissakin maissa vain haave.
  Miten meistä suomalaisista, kouluja käyneistä ihmislapsista voi kehittyä niin suvaitsemattomia ja kapeakatseisia, mörköjä pelkääviä ja vihan täyttämiä aikuisia? En ymmärrä.

  • Teemu Laitinen

   Täysin samaa mieltä. Tässä maassa on vapaus tehdä mitä haluaa, kunhan ei riko lakeja.
   Meillä on kaikesta huolimatta asiat hyvin. Tänne ei kaivata terroristeja, jotka yrittävät pelottelemalla ja uhkailemalla muuttaa ihmisten mielipiteitä. Ei kuulu sivistys- ja oikeusvaltioon.

 57. Kimmo Rintamäki

  Vaikka kriittisesti suhtaudun tämänhetkiseen pakolaisapuun. Paljon enemän eurolla saisi aikaan kohdemaan lähistöllä, mitä täällä korkean elinkulujen koleassa pohjolassa.
  Mutta kyllä tuon postin lähettäjän nupissa on rajat kyllä totaalisen auki.

  Mutta tottakai pitää käydä lukemassa Sakarin bloginkin kommentoijien vihapuheet. Paljon viisasta tekstiä täälläkin on roskan joukossa aikojen saatossa ollut.

  • Petri Sakkinen

   Ns. maahanmuuttokriittiset ovat tyypillisesti myös kehitysapukriittisiä ja vastustavat aivan kaikkea apua hädänalaisille, etenkin niille, joille on väärä kansallisuus tai uskonto.

 58. Esko Huotari

  Epäilen syvästi, että jostakin persuiden tähdistöstä on tuollainen lähetetty.
  Ei ole ihmisen työtä tuommoinen.

 59. Maija Amperla

  Kukkia ja aurinkoa ja kesäisen veden liplatusta, Sakulle ja Äidille!!

 60. Jari Koskelainen

  Voimia.

 61. Noora

  Ois ihan kiva jos mielenterveysongelmista kärsivää ei sekoitettais tällaiseen idioottiin käytäökseen. terv. hullu, joka ei todellakaan hulluuden vuoksi jos muutenkaan tekisi tällaista.

 62. Irma Kuha

  Surullista äitisi kannalta todella! Ei voi muuta kuin olla koko sydämestään pahoillaan ikäihmisen puolesta. Miten me päästäisiin vihanpidosta empatiaan tai jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen edes siitä mikä toiminta on laillista ja mikä laitonta? Jos tapaisit tämän ihmisen livenä ja kysyisit häneltä että mitä hän pelkää? Miksi hän vihaa? Jotenkin tämä jatkuva vihanpito pitäisi saada loppumaan ..Toki oikeusteitse saadaan ihminen vastaamaan teoistaan, mutta tuntuu että se ei riitä. Toiminta saattaa vaan jatkua…Tsemppiä kuitenkin!

 63. Marja

  Olen itse huomannut, mm. Lieksan tilannetta seuratessani, että tämä rasististen hörhöjen porukka pieni mutta ahkera. Liikaa aikaa ja rajallinen älyllinen kapasiteetti yhdistettynä muutaman samanhenkisen reppanan kannustukseen saa aikaan masentavia suorituksia.
  Vastuuseen näitä on yllättävän vaikea saada, vaikka olisi todisteet kuvattuna verkosta. Sivusta seurailin tapausta, jossa oli tehty nimellä ja kuvilla varustettu kunnianloukkauksen kriteerit täyttävä julkaisu, mutta ko. poliittinen aktiivi livahti vastuusta väittämällä, että oli kuvitellut levittämänsä jutun olleen tosi ja ko. henkilön omalta sivulta. Harmittaa vietävästi uhrin puoleta. Tutkinnan kohteelle olisi ollut jo kolmas tuomio ”sananvapaudesta”.

Kommentoi »

Comments are closed