Rottapostia

Millainen mahtaa olla sielunmaisema sellaisella tyypillä, joka lähettää vihaamansa bloggaajan 81-vuotiaalle äidille kuolleen hiiren kirjepostina? Tällainen tuli postissa tänään kuplamuovikirjekuoressa, jonka päälle oli pölkkykirjaimin tekstattu siististi äitini nimi ja yhteinen osoitteemme.

rotta

Tällainen viesti on harvinaisen selkokielinen uhkaus. Sen tarkoituksena on vaientaa minut ja antaa ymmärtää, että 81-vuotias vanhus on vaarassa minun tekstieni takia.

Me tiedämme missä asut ja keitä ovat läheisesi! Meiltä ette ole turvassa!

Sitähän sillä halutaan sanoa. Lähettäjä voi olla oikeasti hullu, joka on viettänyt ihan liian paljon aikaa Rajat kiinni-liikkeen verkkosivuilla ja lukenut ihan liikaa roskajulkaisu MV:tä. Alkujaankin hutera pää ei ole kestänyt sitä rasismin ja suvakkivihan ryöpytystä, vaan hän on päättänyt ruveta taistelemaan rohkeasti sairaan ideologiansa puolesta. Hän ei keksi mitään sen urhollisempaa kuin lähettää kuollut hiiri 81-vuotiaalle mummolle ja isomummolle. Luultavasti hän nyt paistattelee sankarina jossain suljetussa Fb-ryhmässä ja saa paljon kehuja kaltaisiltaan.

Toisaalta lähettäjä voi olla ihan tavallinen kansalainen, joka viettää päällisin puolin hyvinkin normaalia elämää. Hänellä vain sattuu olemaan koko ajan voimistuva päähänpittymä suvakiksi mieltämiään kohtaan. Eroa hulluun ei oikeastaan ole, vaan ihan lyhyt vilkaisu vaikkapa Rajat kiinni-ryhmään osoittaa, että tavalliset ihmiset siellä hekumoivat murhanhimoisina. Puheet johtavat tekoihin ja nyt joku aktivoitui toimimaan oman rohkeutensa rajoissa. Rohkeus ei onneksi riittänyt tämän pitemmälle.

En minä kuollutta hiirtä säikähdä enkä sen takia kirjoittamista lopeta. Nyt vasta rupeaakin tapahtumaan. Facebookissa on jo kauan ollut sivu nimeltään Mitä Sakaria? Se plagioi logollaan MV-julkaisua, mutta sen kanssa sillä ei ole mitään tekemistä. Sitä pyörittää yksittäinen kiusanhenki, joka on häiriköinyt minua monin tavoin jo vuosia. Hänelle olen päähänpinttymä ja hän yrittää kaikin tavoin kiinnittää huomiotani. Hän on kuin toivottomasti rakastunut teini.

Olen ollut liian laiska tekemään hänestä rikosilmoitusta, koska hänellä on monta muutakin samankaltaista Fb-sivua ja toiminta on jatkunut monta vuotta. Aineistoa on siis valtava määrä. Sivuilla on muun muassa jaettu osoitettani ja äitini nimeä jo viime syksystä lähtien. Nyt en enää näe muuta vaihtoehtoa kuin rikosilmoituksen tekemisen.

Näillä sivuilla on selkeä yhteys Fb sivuun Nelkku ja sen yksi ylläpitäjä on huomionkipeyttään jo kertonut julkisesti oikean henkilöllisyytensä. Hän siis pääsee ensimmäisenä poliisin kuultavaksi. Ei välttämättä tästä hiirikirjeestä, vaan aiemmasta toiminnastaan.

Voitte käydä noilla sivuilla kertomassa mielipiteenne, mutta älkää hävittäkö todisteita ilmiantamalla niitä Facebookille. Varautukaa kuitenkin siihen, että jokaisen sinne kirjoittavan valokuvat pengotaan, kopioidaan ja julkaistaan ulkonäköä ja oletettua poliittista kantaa ivaten. Sen jälkeen kuvanne ilmiannetaan Fb:lle.

Minä rupean vähitellen kasaamaan aineistoa rikosilmoitukseen. Rottapostia lähettäneen rotan on viisainta olla näyttäytymättä minulle ennen oikeudenkäyntiä. Omalla nimellään hän toki voi ottaa yhteyttä muuten. Haluaisin tietää millainen hiiri siellä vikisee.

***

Kommentoinnin suhteen on tavallistakin tiukempi linja, joten siihen katsoen kirjoitelkaa. Banni tulee herkästi ja se on ikuinen.

 

 

 

Kommentit (79)
 1. Vesa Sorvoja
  2.6.2016, 16:22

  Minusta on outoa, että rotta lähettää nimenomaan rotan.

  1. Carlo Hyvönen
   3.6.2016, 08:39

   Älä viitsi halventaa rottia kutsumalla kirjeen lähettäjää rotaksi. Rotta on kuitenkin hyvin älykäs eläin. Kirjeen lähettäjä ei.

 2. Oli tullut myös erään toisen bloggarin kolmivuotiaalle pojalle. Tietysti nimettömänä. On kyllä melkoisia isänmaan sankareita: ihan nimettömästi ja postin kautta uhmaavat alle 4- ja yli 80-vuotiaita. Tämmöisiä kun olisi ollut meillä talvisodassakin!

  1. Risto Lukka
   2.6.2016, 16:59

   Olihan noita, esim. Tuntemattoman sotilaan Riitaoja, tosin hänessäkin enemmän mies kuin noissa isäm maam puolustajissa, rajakkivajakeissa ja nakkimukeissa yhteensä.

   1. Risto Lukka
    2.6.2016, 17:02

    siis miestäoli Riitaojassa. 🙂

   2. Tiina Peltonen
    2.6.2016, 18:52

    ”Rajakkivajakki”, tuota en ole aiemmin kuullut. Ryhdyn heti sitä viljelemään. Kiitos Risto!

   3. Nykänen Venla
    2.6.2016, 19:44

    isäm maam *puallustaja

    Oli pakko heittää tämä meilläpäin viljellympi, samoja anonyymejä uljaita sankareita kuvaava, sanamuoto.
    ”Rajakkivajakki” on kyllä kuvauksena oikea sanainen lahja tähän tilanteeseen… Kiitos suomenkielen kultivoinnista ja jakamistyöstä hra Lukka!

Kommentointi suljettu.