Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Houkat ja järkevät

Järkevä ihminen tavoittelee tietoa, houkalle maistuu vain järjettömyys. (San.15:14)

Rottaposti muistutti taas kerran siitä hyvin tietämästäni tosiasiasta, että osa ihmisistä on kerta kaikkiaan houkkia, joille maistuu vain järjettömyys. Tapaus ja sen uutisointi ovat houkutelleet esiin ihmisotuksia, jotka haluavat kovasti osallistua minun tönimiseeni. Näitä joukkoja johtaa netin roskajulkaisu MV, jonka ”toimittaja” T3 on keksinyt nimetä minut vanhusta taloudellisesti hyväsikäyttäväksi, mahdollisesti pahoinpiteleväksi ja ryyppääväksi rikolliseksi.

mv 3.6.

m

Ilmoitusta sosiaaliviranomaisille ja poliisille siis pukkaa. Sehän sopii, mutta ainakaan tämä ”toimittaja” ei ymmärrä syyllistyvänsä itse rikokseen.

Rikoslain 24 luvun 9 § sanoo näin:

Joka 1) esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, taikka 2) muuten kuin 1 kohdassa tarkoitetulla tavalla halventaa toista, on tuomittava kunnianloukkauksesta sakkoon.

Mitä kirjesalaisuuteen tulee, niin rikoslain 38 luvun 3 § kieltää avaamasta toiselle osoitetun kirjeen oikeudettomasti. Luvun 10 § kertoo, että kyseessä on asianomistajarikos. Jos joku kuvittelee, että minulla ei ole äitini antamaa lupaa tarvittaessa avata hänen postiaan ja että muori haluaa saada minut syytteeseen rotanraadon sisältävän kirjeen avaamisesta, niin tehköön toki rikosilmoituksen. Yleensäkin kannattaisi tutustua lakiin ennen siihen vetoamista.

Yksityiselämäni tuntuu kiinnostavan myös yksittäisiä stalkkereita. Joku Pirre tunnustaa rakkautensa ja aikoo kirjoittaa minusta kolumnin. Hän sanoo jo saaneensa tietoja minut tuntevilta.

pirrecat 3.6.16

Toivotan Pirre-kisulle menestystä politiikassa ja kolumnin kirjoittamisessa. Rakkaudessa hänellä ei tällä kertaa ole onnea, sillä en oiken lämpene tällaisen lähestymistavan valinneelle.

Ja sitten on tietenkin sitä vakiokuraa.

peräkammarihomo

Nämä ihmset ovat houkkia, joille maistuu vain järjettömyys. Onneksi heitä on häviävän vähän palautetta lähettäneiden joukossa. Suunnilleen 99 % palautteesta on kannustavan positiivista. Se kertoo, että houkkia on vähän, mutta heidän kova äänensä ja aktiivisuutensa erehdyttää luulemaan heitä olevan enemmänkin.

Houkille laitan vielä toisenkin vanhan viisauden samasta kirjasta:

Hae viisaiden seuraa, niin viisastut, pahoin käy, jos lyöttäydyt typerien joukkoon (San. 13:20) 

***

Kommentit vain omalla nimellä, jos muuta ei ole sovittu. Houkat älkööt vaivautuko ollenkaan.

Kommentit (34)

 1. Joni Pelkonen

  Vaikuttaa siltä että tekaistun nimen takaa kommunikoivat pelkurimaiset sadistit melkolailla yliarvioivat vaikutusvaltansa. Henkilö joka kuluttaa kaiken aikansa facebookin virtuaaliyhteiskunnassa saattaa oikeasti uskoa että ihmisiin voi vaikuttaa sitä kautta. Yritys ainakin on siinä määrin tarmokasta että normaalimaailmassa elämiseen tuskin jää aikaa.

  Todellisuudessahan facebookissa mölyäminen vaikuttaa tasan niin kauan kuin kirjoittaja itse saa fiiliksia omasta kirjoituksestaan. Jos kysyt keneltä tahansa mitä kirjoitit eilen, kukaan ei sitä muista. Ei vaikka kuinka monella viestillä olisit ahdistellut vihankohdettasi ja yrittänyt olla mahdollisimman tunteisiin käyvä ja loukkaava.

  Joten, rajatkiinni-hörhöt ja muut säälitapaukset, etsikääpä kipeästi kaipaamanne terapian kautta hieman terveempi tapa elellä elämäänne. Käykää vaikka edes joskus ulkona. Ulkomaailma on se joka näkyy kodin ikkunasta, ei se joka näkyy tietokoneen ruudulla.

 2. seppo mahkonen

  Menee yli ymmärryksen.

 3. Merja

  Aivan sairasta…. ihan oksettaa kun yrittää miettiä näiden ihmisten ajatusmaailmaa…. Missä maailmassa he oikeen elävät? Tiedän kyllä, että tämä käyttäytyminen on omaa pahaaoloa… Nyt pitäisi lisätä paljon psyk. palveluita……Jaksamista sulle Saku !

 4. Mark Andersson

  Suomessa on paljon sairaita ihmisiä ja vielä enemmän sellaisia, joilla on pahoja ongelmia itsensä kanssa.

  Mutta on heitä aina ollut, ei tämä uusi ilmiö ole. Netin vuoksi nämä putkahtavat vain näkyville helpommin.

  Joskus toimittaja-aikanani sain kirjeissä vastaavia ”nerokkaita” viestejä. Kerran sain kirjeellisen paskaakin, mistä työtoverit olivat itse asiassa kateellisia. Olennaista oli silloin ja varmasti nytkin, että näihin ongelmissaan kieriskeleviin suhtautuu olankohautuksella. Vaarattomiahan heistä 99% on. Toki on sitten se yksi prosentti, jonka usein tunnistaa kyllä helposti.

  En lähde neuvomaan että antaisit näiden vain olla, mutta kyllä oman kokemukseni mukaan, jos näiden kanssa liikaa kommunikoi, he vain innostuvat. Tietysti, kuten kerroit itsekin äskettäin, asialliseen keskusteluun voi antautua niitten terveempien kanssa, jolloin usein joutuu terapeutin asemaan. Mutta jos sellaista jaksaa, niin miksei, omaakin kokemusta tästä on.

  • Niilo N

   Jos jokin on vaarallista, se on kuitata vaarattomiksi 99% mouhoajista. Kyse ei tässä tapauksessa ole yksittäisestä idiootista, joita aina mahtuu isoon joukkoon muutama, vaan asenneilmapiirin erittäin huolestuttavasta ja yhä jatkuvasta muutoksesta.

   Media on päästänyt suuren osan rasismista salonkikelpoiseksi sallimalla sen esiinmarssin ”maahanmuuttokriittisyydeksi” naamioituna, käynnistäen itseään vahvistavan kierteen jossa rasistiset mielipiteet mielletään joksikin muuksi, yhä kovempi rasismi lisääntyy , ja siitä yhä rankemmat siivut siirtyvät ”maahanmuuttokriittisyys”-eufemismin alle.

   Meillä on vaalien tuloksena kansaamme edustamassa ja sen ilmaisemaa tahtoa toteuttamassa konservatiivinen SSS-hallitus, joka toki ei ole rasismia avoimesti sentään vielä lietsonut, mutta on ollut mukana luomassa ilmapiiriä jossa ihmiset kokevat yhä avoimemman rasismin ja ”suvakkeja” vastaan hyökkäämisen hyväksyttäväksi.

   Jopa presidentti nosti esiin lehtikirjoituksen jossa ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolustajat ja rasistinen äärioikeisto leimattiin toisiaan vastaaviksi ääripäiksi. Tällainen viestintä on omiaan lietsomaan yhä avoimempia ja aggressiivisempaa toimintaa äärioikeiston piiristä.

   5-10 vuotta sitten rottapostittelijakin olisi varmasti ymmärtänyt kuinka halveksuttavana suurin osa kansasta hänen sairaita aatteitaan pitää. Nyt, epäilemättä hän kokee olevansa yksi tolkun ihminen joka ilmaisee mielipidettään ”ääripäitä” kohtaan. Millaisen toiminnan hän ja hänen kaltaisensa mahtavat kokea oikeutetuksi ja hyväksyttäväksi parin vuoden kuluttua ellei kehitystä pysäytetä? Entä 10 vuoden kuluttua?

   Herätys ihmiset, olemme aivan aikuisten oikeasti luisumassa pohjoismaisesta tasa-arvoisesta hyvinvointivaltiosta kohti äärioikeistovaikutteista puolifasistista yhteiskuntaa!

 5. Marianna Hintikka

  Noissa ylläolevissa avautumisissa on tragikoomista ja uhmaikäisen totista tunteen paloa niin runsain määrin, että melkein hörähdin niitä lukiessa, mutta ’retoriikan’ hygieniataso ja eritepitoisuus, sekä tietysti koko murheellinen asetelma, katkaisivat hilpeydeltä nopeasti siivet. Voi näitä ihmiskuvatusriepuja, ei ole tasa-arvoista elämä, ei, kun noin heikoin eväin pitää joidenkin vaan jotenkin elämässä kahlata eteenpäin.

  • Minna Ylitalo

   Samoja ajatuksia tuli mieleeni. Tuo yksi järjen jättiläinen osaa sentään kirjoittaa tikkukirjaimilla, jos luova hulluus iskee aamuyön pimeimpinä tunteina.

   • Marianna Hintikka

    Aivan. Ja usein se varmaan iskeekin juuri silloin, sopivasti proverbiaalisen romanttisella Suden hetkellä, jolloin nämä sankarit ovat kaikkein herkimmillään oman patrioottisen kaunopuheisuutensa edessä.

 6. Tiina Peltonen

  Katselinkin jo facen puolella juttua. Tällainen touhu on niin typerää. Tärkeintä kuitenkin on, ettei asiasta vaiketa!

  Rikoslakiin myös pitäisi saada muutos. Kun kunnianloukkaus on jatkuvaa, ja näinkin törkeää, sekä sisältää uhkauksen, on sakko rangaistuksena täysin riittämätön.

 7. Kyösti Isosaari

  Olen satunnaisesti seurannut tätä blogia, ja olen kirjoittajan kanssa hyvin samaa mieltä ”rottajengin” älystä, logiikasta ja moraalista – tai pidemminkin sen puutteesta. Joistain blogissa muutoin käsitellyistä asioista tai lähinnä niiden detaljeista olen ehkä eri mieltä, mutta se on sivuseikka.

  Tämän rottajupakan jälkipyykki kuitenkin herätti kahtiajakoiset tunnetilat. Annetaanko nyt älykääpiöiden toiminnalle vain turhaa julkisuutta? Toimisiko paremmin kuiva toteamus, että rikosilmoitus on tehty ja jatkossa tekijä saa elää pelossa, koska poliisi oveen koputtaa? Mutta enempää ”mainetta ja kunniaa” ei ole luvassa.

  Pelkään pahoin, että laajempi jälkipyykki vain kiihottaa tekijöiden ja heidän myötäjuoksijoidensa sairaalloista mielenlaatua. Alistua ei pidä, mutta ei kannata toisaalta antaa tekijöille kuvaa, että he ovat onnistuneet.

  Mutta mikä tärkeintä, tällaisten rottapostien jälkipyykki vie tilaa ja energiaa niiltä asioilta, joista tässä blogissa on alunperin käsitelty. Ja silloin rotanpostittajat ovat onnistuneet. Siispä nyt vaan takaisin isoihin aiheisiin. Kyllä poliisi nuo rotanpakkaajat vielä leivättömän pöydän ääreen toimittaa.

 8. Joni Jurmu

  Järjetön myötähäpeä ”mv-roskasakin” puolesta… Eikö noilla tosiaan päässä liiku mitään muuta kuin keltaista nestettä. Edes omalla nimellä eivät useimmat noista uskalla ulista.

 9. Sari Backman

  Jotenkin alkaa tuntumaan siltä, että kun MV laiva alkaa upota, niin rotat kirkuvat hädissään entistä äänekkäämmin…näin haluaisin uskoa. Tsemppiä Saku!

 10. Heli K

  Täytyy hattua nostaa, että jaksat edelleen blogia kirjoittaa, vaikka näiden luonnevikaisten lähestymisiä joudut jatkuvasti vastaanottamaan. Itselläni ei todennäköisesti hermo pitäisi. Respect!

 11. Manne Laukkanen

  Avoimen vihapuheen juridinen rangaistavuus voisi pikkuhiljaa realisoitua. Laiton uhkaus ja kunnianloukkaukset ovat olemassa, pakko meillä on jotkut rajat olla jos tahdotaan jotenkin ”sivistysvaltiona” säilyä. Pistä asiaa eteenpäin, Saku. Ton perseilyn on loputtava. Se on koko Suomelle häpeäksi.

 12. Juhani Heino

  Ei Pirren olisi kyllä kannattanut säästää tuota pohjaksi. Mieluummin sellainen joka on kirjoitettu oikein.

  • Marianna Hintikka

   Joo, Pirre uhkaa tuolla komeasti sanan säilällä, jonka käytöstä hänellä ei valitettavasti näyttäisi olevan kovin vakuuttavaa kokemusta. Pirren blogia odotellessa vapiskaamme. Todella.

 13. Jorma Kuusela

  Kiitos taas Saku!
  Olet rohkea ja suorasanainen. En siksi lainkaan ihmettele, että jopa äitisi saa rottapostia. Sääli tietenkin, että meidän suomalaistenkin raadollisuus paljastuu noin halveksivalla tavalla – vieläpä isänmaallisuuden nimissä.

 14. Mauri Pulkkinen

  ”Pisara kovertaa kiven, ei voimalla, vaan tippumalla usein.”

  Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että näihin törkyviesteihin ei kannattaisi reagoida. Omasta mielestäni niihin pitää reagoida hellittämättömästi, jos vain voimia ja kykyjä riittää. Tuloksia ei näy välttämättä ollenkaan lyhyellä aikavälillä, mutta ajan kanssa nuo lymyilevät rotat saadaan esiin ja läksytettyä siivon käyttäytymisen tielle.

  Kun mahdollisimman moni osallistuu omilla ”pisaroillaan” saadaan aikaan vaikka vedenpaisumus, joka puhdistaa yhteiskuntamme jälleen sellaiseksi, että sitä kelpaa esitellä vieraillekin.

  Sanotaan, että jos maailman kirjoista pitäisi valita vain yksi, mikä kannattaa lukea, se olisi Raamattu. Siihen mahtuvat kaikki genret. Siinä on sotaa, jännitystä, viihdettä, kauhua, runoutta, vihaa, pornoa jne. Rakkaus nousee viime kädessä kaiken muun ylle.

  Otteesi Sananlaskuista ovat olleet osuvia. Minulle ne toimivat muistutuksena, että itsenikin pitäisi lueskella Raamattua useammin. Toisaalta kykyni eivät ole riittäneet ymmärtämään kaikkea ja tarve sijoittaa asiat ja henkilöt kronologiseen järjestykseen vaatisivat avukseen Leif G W Perssonin kaltaisen henkilön.

  Yhtäältä on sääli noita houkkia. Viha, mikä toimii heidän polttoaineenaan, syö heitä ja jossain vaiheessa elämää se tuottaa tuskaa heille itselleen. Toisaalta tuo kaikki on kaukana niistä arvoista, jotka määrittävät meitä yhteisesti ja joita me viime kädessä useimmat puolustamme.

  • Virve Valoheimo

   ”Survo hullua huhmaressa, petkelellä surveitten seassa: ei erkane hänestä hänen hulluutensa.” Sananlaskut 27:22.

   • Juha Kajander

    Älä vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettet olisi hänen kaltaisensa sinäkin. Vastaa tyhmälle hänen hulluutensa mukaan, ettei hän itseänsä viisaana pitäisi. (Sananlaskut 26:4-5)

    Kaksi vastakkaista neuvoa. Toisin sanoen kannattaa miettiä, miten vastaus kussakin tapauksessa vaikuttaa.

  • jore puusa

   lainaus–
   mikä toimii heidän polttoaineenaan, syö heitä ja jossain vaiheessa elämää se tuottaa tuskaa heille itselleen.
   ———————————–
   Psykopaatti tai sosiopaatti ei tunne tuskaa tai häpeää teoistaan.
   Psykopaatti tekee jotain ja katsoo nauttien, mitä siitä seuraa.
   Joukossamme elää kymmeniä tuhansia, jotka saavat suurta nautintoa manipuloidessaan ihmisiä.

 15. Juha Sinkko

  Taitaisi Pirren olla paikallaan käydä jonkinlainen äidinkielen oppimäärä uudelleen, jos meinaa noilla taidoilla kolumninsa kirjoitella.

 16. Pauli Räsänen

  Tapaus on vain yksi ilmenemismuoto informaatio sodasta, valitettavasi juuri tällaiseen saamme tottua, tämän ns sosiaalisen median leviämisen vuoksi.
  Siinä liberaalidemokraattisessa maailmassa, johon olemme vagineet itsemme, jokainen yksilö on toistensa luontainen vihollinen, se on hinta saamastamme kuvittelisesta vapaudesta.
  Paavo Haavikko ennnusti nykyisen kehityksen jo teoksesaan Murtuva keskiluokka.

  Kun normilajakuuden omaavalle yksilölle löydy mitään positiivista elämäntehtävää ja kun tuo mainittu liberaali kultuuripolitikka tuotaaa mieliimme kokoajan väkivaltaisia keiovalioimia sekä sosiaalista kieroilua, jonka kohteeksi Sakari on nyt joutunut,ei edessämme ole muuta tulevaisuutta, kuin todella kaikkien sota kaikkia vastaan, tosin väkivallan eri tasoilla.

 17. Reino Seppänen

  Maailma on valitettavasti pullollaan sairaita yksilöitä. Elämä uusintaa tätä inhimillistä saastaa monin tavoin – huono lapsuus, luonteen kierous ja yhteiskuntakin tuottaa sitä. On kuitenkin turha luulla, että solvausten ja saastan tuottaminen helpottaisi näiden mulkeroiden elämää. Ei, kuten elämässä yleensäkin teko vahvistaa toimintaa ja siitä tule tapa. Vain paljastuminen ja / tai rikosoikeudelliseen vastuuseen joutuminen voi katkaista kierteen.

 18. Hannu Järvinen

  Miksi järkevät ihmiset ja asiallinen media käsittelevät ja kommentoivat kaiken maailman kylähullujen puheita ja antavat palstatilaa vähä-älyiselle sekoilulle?

  Kyllä näitä ”rajakkeja” maailmaan mahtuu, ja tuskinpa heitä mikään järkipuhe rauhoittaa.

 19. Sanna

  Onneksi sulla Saku on lakiasiat handussa!! Ihan käsittämättömiin mittasuhteisiin on muuttunut tuo posti mitä saat. Todella toivon, että rangaistuksia alkaa napsahdella. Samalla toivon etteivät nämä hlökohtaisuuksiin menevät asiat vie voimiasi pois muulta yhteiskuntakritiikiltäsi.

 20. Erkki Weurlander

  Hedelmistään puu tunnetaan – lainaus maailman levinneimmästä kirjasta.
  Antaa kaikkien kukkien kukkia – lainaus maailman (todennäköisesti) toiseksi levinneimmästä kirjasta.
  Kovin on erilailla sama asia sanottu.
  Kukistaanhan rikkaruohokin parhaiten tunnistetaan

  Kyllä kukkivatkin, rikkaruohot.
  Kitkeminen eri järjestelmissä tapahtuu eri menetelmin.
  Taitaa hiljalleen tosiaan olla ”sadonkorjuun” aika.
  Kestämistä Saku

 21. tiina

  En muista tarkemmin, mutta sananlaskuista löytyy siitä isosta kirjasta seuraava viisaus ”Kultarengas sian kärsässä on kaunis nainen älyä vailla” (voinee soveltaa myös miessukukuntaan tarpeen vaatiessa )

 22. Sami Laakso

  Älähdysten määrästä ja laadusta voimme päätellä, että kalikka on kalahtanut ja lujaa.

 23. Saku Timonen

  Uskomaton Usko kysyi roskiin mennessä kommentissaan näin:

  ”Miksi Saku Timonen ei hyväksy minkäänlaista keskustelua tällä palstalla? Siis sellaista keskustelua, joka ei ole pelkästään hänen ja hänen juttujensa kilpaa kehumista.”

  Sanotaan se vielä kerran. Siksi, että tämä EI OLE mikään netin anonyymi keskustelupalsta. Tämä on blogi, jossa on kommentointimahdollisuus. Myös eri mieltä saa olla, mutta moderointi on tiukkaa ja asiassa on pysyttävä.

 24. Jari Kähkönen

  On selviö, että ei rottakirjeitä, sitä ilakoivia nettikeskusteluja tai tämän merkinnän kärjessä olevaa ”lehtijuttuakaan” ihan terveet ja normaalit ihmiset tee. Se siinä onkin, että palveleeko niiden julkisen debatin aiheeksi nostaminen yleisesti hyviä päämääriä tai erityisesti halveksittavan käyttäytymisen lopettamista. Ei välttämättä. Ei, jos todellakin puhutaan täysin henk. koht. psykopatologioidensa sanelemalla tavalla häpeäkadossa elävästä sairaasta tai poikkeuspersoonasta, joka ei erota saadun huomion laatua mitenkään. Tämä on yksittäisen tapauksenkin johdosta taiten tehtävä harkintaan perustuva päätös. Siihen liittyy niin turvallisuus- kuin viestinnällisiäkin aspekteja.

  Mutta on siinä tietysti se yleinenkin puolensa. Ihan diagnostisesti tervepäisilläkin on tapana hallita todellisuuttaan, jolloin kiusallinen kiistetään, käännetään päälaelleen tai normalisoidaan. Mitä se siis sanoo yleisesti hyvien päämäärien vastaisesti asennoituneiden ajattelusta ja organisaatiosta, jos niiden piirissä on tämänsortin postittelijoita? Ja onko sellaisen leirin etäisyyden ottaminen ensisijassa julkisuudenhallintaa? Sellaista vastaanotettaessa pitää seurata tarkkaan että kulkevatko vallankäytön välikappaleet siellä missä suu jo soi. Jos ei, kysymys voi ihan yhtä hyvin olla niin ruumiillis-sielullisesta voimisteluliikkeestä, tekopyhyydestä, denialismista, omaneduntavoittelusta kuin peittelystäkin missä ollaan oikeasti huolissaan kiinnijäämisestä/hudista eikä pahasta teosta.

  Sakarin bloggauksen kärjessä lainattu MeidänValheiden TeeKolme haluaisi selvästikin käydä oikeasta toimittajasta, jolla on joskus vuosikymmeniä sitten todellakin ollut valta vaikka syyllistää uhri, jos on niin tahtonut tehdä. Se siinä vain on, että niinä aikoina moni muukin asia oli aivan toisin, ja niitä haikaava ei oikeasti katso menneeseen vaan tiukasti omaan napaansa kuvitellen kovin kurjan arkensa muuttuvan mieleisekseen sillä mielikuvitusplaneetalla tai siinä päiväunessa missä oikeasti elää. Ei sitten ollut pokkaa soittaa sosiaalityöntekijälle, poliisille tai viestintä- tai perusoikeusoppineelle, jos näkökulmaa ”juttunsa” noin järkyttävän todellisuuspakoisen ihmisvihamielisesti? Eli tehdä niitä OIKEAN TOIMITTAJAN oikeita toimittajatöitä.

  Ei tietysti, silloinhan pitää olla hereillä arkisin virka-aikaan ja saa esitellä sekä tehdä itseään tykö hyvän kymmenen kertaa onnistuakseen edes kerran. Ei. Sellaiseen alisteisuudelle haiskahtavaan asemaan eivät tuollaiset…no poikkeuspersoonat tule. Joko ne varastavat kaiken netistä, kirjoittavat ”vanhasta muistista” tai manipuloivat jonkun juoksemaan asiallaan. Ja kyllä minä väitän ihan pokkana, että itsensäesittelykyvyttömyyteen tai -uskaltamattomuuteen liittyy oikeudellisen riskinahallinnan lisäksi ihan aito vaikka pieni tietämys asiansa sekä menetelmiensä vääryydestä. Tälläistä tekevät jätkät kun eivät edes tiedä, että mitä se vilpitön mieli tarkoittaa ja ovat siten tuomitut pysymään loputtomiin eksyksissä kaikesta oikeasta luovasta työstä. Empatia ja sydän, sitä ne eivät käsitä itseltään puuttuvan.

  Sehän näissä on, että kun asianosaiset itse ja yksin tekevät päätöksiään kuinka toimia näinkin häiriintyneiden vastapuolten kanssa, on kovuus aina läsnä. Päätökset ovat kovia ja päätösten seuraukset ovat sitä kanssa. Voi olla, että ollaan tekemisissä vain netissä elävän täyden surkimuksen kanssa, joka ei tosipaikassa uskalla silmiin katsoa tai sitten puhutaan vereksestä kiinniotosta voimakeinoja käyttämällä mitkä ovat tähdätty keskeyttämään joku vaarallinen teko. Jos de-eskalaatio vaatii kasvotusten tehtynä osaamista, se ei ainakaan helpotu mikäli näinkin paljon on virtuaalista kuin mitä näyttäisi olevan. Missä persoonallisuushäiriö, siellä usein myös stalkkerikäytös ja ei se väkivaltakaan yleensä silloin kaukana ole. Toimiakseen oikein pitää ensin tunnistaa oikein.

  Vuosikymmeniin suomalaisessa sisäpolitiikassa ei ole ollut tälläistä. Hurahtaneita ja hutikuteja on aina ollut, mutta vihan aallot eivät ole aikoihin velloneet näin korkealla. Ihan silkalla ihmisvihalla ja vastustajien silmittömällä demonisoimisella, joka johtaa erimielisten systemaattiseen ahdisteluun, vapautta rajoittaviin tekoihin ja lopulta ihan henkilökohtaiseen turvallisuuteen liittyvään uhkaankin. Sakarin vainoajista en väitä mitään tietäväni, kaikken vähiten hänen tai heidän puoluekantaansa, vaan huomautan ettei eduskunnassa ja hallituksessa ole monta puoluetta keille nämä vellovat vihan aallot ovat ongelma. Saattaako siis pohdintansa paremmin päättää kuin tähän kysymykseen. Kauankohan persut meinaavat puolueena pärjätä ilman ”sisäisten asioiden osastoa?”

 25. AMKi

  ”kohtele toisia niinkuin haluaisit itseäsi kohdeltavan” sanalasku jonka moni jättää huomioitta,itse yritän vanhaa sanalaskua noudattaa,moni ei edes ymmärrä mitä tarkoittaa toisten kunnioittaminen ?Jokaisella on oma elämä puutteineen tai rikkaudestaan huolimatta.Ja sinulle Saku sydän sydän (en saa logoja).Aika moni unohtaa tai sympatia ei kertakaikkiaan riitä (sorry viittaan taas työttömiin kuinka heitä käytetään hyväkseen jopa valtiovallan ja päättäjien päätöksillä että oma lompakko paisuu)

 26. Jukka Salakari

  Näin ulkomailta asiaa katsellessa näyttää siltä että Suomi on muuttumassa yhä vaarallisemmaksi ja vaikeammaksi paikaksi asua. Näitä käsittämättömän vihan valtaamia on vain yksinkertaisesti nykyisin liikaa.

  Kiitos, Saku, jälleen kirjoituksistasi. On hyvä että jaksat vielä taistella kaikkea tuota järjettömyyttä vastaan.

 27. Miika Meijer

  ”Hulluus on lopullista, sokeus kaikkien opintojen äiti.” – Pentti Saaritsa

Kommentoi »

Comments are closed