Myöntämisen vaikeus

Jos joku ei vielä ole lukenut tänä aamuna julkaistua Ylen uutista Soldiers of Odinin sisäpiirin suunnittelemista väkivaltarikoksista, niin se kannattaa lukea. Kannattaa lukea myös tämän aamun juttuni aiheesta. Sen lopuksi kysyn, miten kauan perussuomalaiset poliitikot saavat avoimesti ja puoluejohdon asiaan puuttumatta toimia yhteistyössä järjestön kanssa.

Vastaus taisikin tulla nopeammin kuin osasin arvata ja se on hyvin selkeä. Ainakin järjestön puolusteleminen onnistuu ilmeisesti loputtomiin.

Puolueen kansanedustaja ja siviiliammatiltaan poliisi Mika Raatikainen kiiruhti ensimmäisenä puolustamaan järjestöä ja pyysipä vielä jakamaan tietoa. Jaetaan sitten:

13346652_659399834234165_5394565855083991654_n

Ylen julkaisemissa ja salaiseksi tarkoitetuissa Facebook-viesteissä korostetaan, että järjestön julkisuuskuva halutaan pitää tahrattomana. Juuri siksi suositellaan katupartioihin tunnuksettomia sotureita, jotka voivat pahoinpidellä vastaan tulevia vasemmalle nojaavia, vittuilijoita ja tummanahkaisia. Yksi päällystön jäsen on saanut sellaisen kuvan, että poliisi on jonkinasteisessa yhteistyössä heidän kanssaan.

En tiedä onko, mutta ainakin Raatikainen puolustelee kovasti järjestöä. Hän asettaa Ylen puolueettomuuden kyseenalaiseksi ja nimittelee toimittajia pipertäjiksi. Hän korostaa juuri sitä, mitä järjestön päällystö haluaa korostettavan eli järjestön rikoksista puhdasta toimintaa järjestönä. Vakavien rikosten suunnittelusta tai yksittäisten jäsenten kovista tuomioista hän ei sano mitään.

Toinen Soldiers of Odineita puolustanut kansanedustaja on Laura Huhtasaari. Hän on korostanut, että jokaisella on oikeus kulkea kaduilla ideologiasta riippumatta. Ihan samaa hän sanoo nytkin.
lh

Tapansa mukaan Huhtasaari tuomitsee kyllä suoran väkivallan, mutta ei puhu mitään sen suunnittelusta. Lisäksi hän ottaa tietysti mukaan anarkistit, joilla ei ainakaan minun tietääkseni ole rekisteröityä yhdistystä eikä nimettyä johtoa ja organisaatiota. Mutta tärkeintä Huhtasaarelle on mainita heidät ikään kuin järjestäytyneen rikollisjengin vastapuoleksi.

Mielenkiintoiseksi Huhtasaaren selittely menee sitten, kun tulee puhe vapaasta liikkumisoikeudesta. Se on hänelle itsestään selvä asia, paitsi jos on kyse turvapaikanhakijoista. Heidän liikkumistaan pitää voida rajoittaa myös ilman mitään rikosepäilyä.

 

lh 2

Eli rikollisia tekoja suunnitteleva väkivaltainen natsijärjestö saa toimia ja liikkua vapaasti, mutta turvapaikanhakijat eivät. Soldiers of Odin on rikosten suhteen viaton järjestönä, mutta kaikki yksittäiset turvapaikanhakijat on varmuuden vuoksi pidettävä lukkojen takana.

On näköjään uskomattoman vaikeaa myöntää olevansa samoilla linjoilla äärioikeistolaisen natsijärjestön kanssa.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu muuta.

Kommentit (18)
 1. Teksti lienee sellainen, että tukea yleensä antaneet kommentoijat ovat alkaneet pelätä. Entä jos NE näkee mun nimen ja mitä sitten…
  Luin juuri Antony Beevorin/Artemis Cooperin ”Pariisi – miehityksen jälkeen” kirjan.
  Siinä ranskalaiset joutuvat katsomaan lähimenneisyyteensä ja löytävät itsestään joko kieron sakasalaismielisen petturin tai aidon natsismia vastustavan taistelijan. Harmaan asteita oli hyvin vähän.
  Miten kävisi Suomessa?
  Miten kansa jakautuisi?
  Esitän hatustani temmatun väitteen.
  Puolet kansaa menisi saman tien vihollisen ja miehittäjän sylikoiriksi ja alkaisi antaa ilmi.
  40% koettaisi olla muina miehinä
  ..ja se 10% nousisi vastarintaan.
  Luulen – että tännekin kirjoittavista osa antaisi ilmi lähimpänsä- jos voisi säästää henkensä tai saavuttaisi aseman.
  Ihminen nä’yttää itsensä alastomimpana vasta kriisin hyökyessä päälle.
  Mielestäni enemmistö suomalaisista on raukkamaista kansaa. Onneksi meissä on myös rohkeita ja tinkimättömiä.

 2. Petri Sakkinen
  10.6.2016, 14:04

  Eikös väkivaltarikosten valmistelu kriminalisoitu muutama vuosi sitten, mm. aseistautuminen ja rikoksesta sopiminen? Rikokseen yllyttäminen on myös rikos, mutta perussuomalaisten uskollisimmat kannattajat (=poliisit) eivät tee mitään.

  1. Eivät tee juuri mitään nyt.
   Mutta tekevät, jos vaikkapa puoli miljoonaa suomalaista kokoontuu päiväksi Helsingin keskustaan – vain yhden viestin kanssa.
   Eli fasismin ja rasismin vastustaminen poliisin- ja laillisuuden keinoin.
   Mitään – ei yhtään mitään tapahdu- jos kansa ei nouse vaatimaan tapahtumista.
   Me olemme kuin harakka tervatulla sillalla, kun kumarramme pelolle – jää nokka kiinni ja kun nousemme ylös vastustamaan fasisteja – jää pyrstö kiinni todellisen tuen puutteeseen.

   1. Antero Kunnari
    10.6.2016, 15:31

    Ei. Väkivaltarikosten suunnittelu sellaisenaan ei ole kriminalisoitu. Tälläinen uudistus rikoslaista on kyllä tullut voimaan:

    ”RL 21:6 a § (14.6.2013/435) Törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelu.”

    Mikäli ymmärtää oikeuskäytännöstä ja rikoslaista perusasiat, tietää myös ettei tuo kuvauksen mukainen viestiketju täytä tunnusmerkistöä millään tavalla.

    Eniten tässä ihmetyttää kuitenkin tuo poliisin parjaaminen kaikilta osapuolilta. Anarkistit valittavat että poliisi ei salli minkäänlaista mielenosoittamista, ja rajakit taas sitä että poliisi peittelee vasemmiston ja turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia. Kuka muuten ne SOO:n johdon rikokset selvitti ja toimitti esitutkinnan? Täysin puolueellinen poliisi vai joku muu?

Kommentointi suljettu.