Väkivaltarikolliset ry.

– Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää, että jos lapsia kuljetetaan harrastuksiin tai kouluun tai niin edespäin.

Näin luonnehti pääministeri Juha Sipilä Soldiers of Odinin katupartiointia tammikuussa. Jo sitä ennen poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen piti katupartiointia hyväksyttävänä toimintana. Soldiers of Odin merkittiin yhdistysrekisteriin helmikuussa ja sen toiminta laajeni nopeasti ympäri maan ja ulkomaille. Sen johtajasta tehtiin julkisuudessa koulukiusatusta katujen kingiksi kasvanut nallekarhu, joka oli ihan omin päin tutkinut historiaa ja todennut Hitlerin olevan väärinymmärretty nero ja turhaan mustamaalattu kansanjohtaja.

Näin pihalla siis olivat ylin poliittinen johto, poliisiylijohto, rekisteriviranomaiset ja media. Mukavia poikia, kelpo kansalaisaktivisteja, jotka suojelevat katurauhaa ja kantavat huolta erityisesti naisten turvallisuudesta. Nyt totuus alkaa valjeta vähitelleen muillekin kuin järjestöä seuranneille. Kyseessä on äärioikeistolaisten väkivaltarikollisten yhteenliittymä, joka partioi rasistisin motiivein ja jonka tarkoituksena on käydä sekä maahanmuuttajien että vihollisiksi katsottujen suomalaisten kimppuun. Järjestö käyttää tiedotuskanavanaan netin törkyjulkaisu MV:tä ja sillä on yhteyksiä Suomen Sisuun ja jopa eduskuntaan.

Järjestön todellisen luonteen paljasti Yle jo maaliskuussa, mutta ketään ei kiinnostanut ja järjestö jatkoi kasvamistaan. Sisäisesti se näyttää olevan hajoamassa, mutta jäljelle jäänyt ydin aikoo ruveta käyttämän suoraa väkivaltaa. Näin kertoo Yle tänään seurattuaan järjestön sisäistä viestintää sosiaalisessa mediassa. Laitetaanpa Ylen uutisotsikosta vielä kuva:

yle

Väkivaltaa on siis luvassa. Ruotsissa kuohuttaa parasta aikaa henkirikos, jossa järjestön jäsenen epäillään murhanneen naisen.

odin

Nyt minulla on muutamia kysymyksiä maamme poliittiselle johdolle, poliisiylijohdolle, rekisteriviranomaisille ja oikeastaan ihan kaikille.

Miten kauan tällainen järjestö saa olla yhdistysrekisterissä? Miksi se yleensä hyväksyttiin sinne? Milloin järjestöä ruvetaan kohtelemaan rikoslain tarkoittamana vakavia rikoksia varten järjestäytyneenä rikollisryhmänä vai pitääkö jonkun kuolla ensin? Miten kauan perussuomalaiset poliitikot saavat avoimesti ja puoluejohdon asiaan puuttumatta toimia yhteistyössä järjestön kanssa?

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovitttu.

 

 

Kommentit (28)
 1. Jari Lummejoki
  10.6.2016, 09:17

  ”Miten kauan tällainen järjestö saa olla yhdistysrekisterissä?” Veikkaan, että muutaman pitää ensin kuolla. Sitten saattaa olla, että näistä asioista päättävät havahtuvat hiljaisen hyväksyjän ruususen unestaan,ja tekevät jotain,jos saavat siihen luvan. ”Miksi se yleensä hyväksyttiin sinne?” Sen tähden, että asioista päättävät eivät vaivautuneet selvittämään yhdistyksen ltodellista luo luonnetta, ja todennäköisesti vetosivat yhdistymisvapauteen, jos joku asiasta kysyi.”Milloin järjestöä ruvetaan kohtelemaan rikoslain tarkoittamana vakavia rikoksia varten järjestäytyneenä rikollisryhmänä vai pitääkö jonkun kuolla ensin?” Pitää. Ja yksi ei riitä. ”Miten kauan perussuomalaiset poliitikot saavat avoimesti ja puoluejohdon asiaan puuttumatta toimia yhteistyössä järjestön kanssa?” Niin kauan kuin perussuomalaiset ovat puolueena, ja muutenkin, olemassa. ULKOMINISTERI Soini ei uskalla kannatuksen sakatessa luopua Odinien kanssa toimivien KANSANEDUSTAJIEN tuesta.

  1. Teemu Laitinen
   10.6.2016, 10:23

   Persut sujelee oodineita ja hallitus suojelee persuja. Tämä ei ole enää ainoastaan persujen ongelma, vaan koko hallituksen.

  2. Pekka Rantamäki
   10.6.2016, 11:13

   Jotenkin tulee Odineista ja Persuista aina mieleen Helvetin Enkelit, jotka suojelivat Rolling Stonesin kiertuetta… Kun jotain näin ”jännää” tapahtuu silmien alla, niin suuri yleisö haluaisi katsoa homman kuitenkin loppuun, että kuinka siinä oikein käy – vaikka olisikin vähän laitonta. Koska se on niin ”jännää”.

 2. Ilkka Kariranta
  10.6.2016, 09:28

  Olisi oikein saada pääministeri Sipilältä ja poliisiylijohtaja Kolehmaiselta vastine tällaiseen some-tietoon. Ovat kuitenkin vastuussa julkisesti annettuihin lausuntoihinsa. Taitaa vaan olla turha toivo, nyt ollaan hiljaa tai laitetaan joku muu selittelemään tai kerrotaan etten sanonut mitään.

Kommentointi suljettu.