Lupa solvata

Eilisen aikana minulle selvisi pari asiaa. Ensimmäinen oli se, että Soldiers of Odinin ja roskajulkaisu MV:n innokkaimmat kannattajat löytyvät eduskunnasta. Toinen oli se, että tietyn kansanosan mielestä kirjoittamalla Soldiers of Odinin johtoportaan väkivaltaisista suunnitelmista hyökätä ”jokaisen vasemmalla nojaavan” kimppuun hyväksyy jonkin epämääräisen ääriporukan tekemän järjettömän rikoksen.

Eihän tässä ole mitään järkeä, sanotte. Eihän bussien polttamisella ole mitään yhteyttä MV:n suoltamaan roskaan ja Soldiers of Odiniin, huokaisette. Ei olekaan, mutta näin järjettömästi monien ajattelu kulkee. Jos puhut yhdestä epäkohdasta, niin silloin hyväksyt jonkin toisen, asiaan liittymättömän epäkohdan tai peräti kannatat sitä. Kun omassa päässä pyörii vain yksi ajatus, niin koko maailma suodatetaan sen läpi.

Kuten eilen kerroin, niin ainakin kansanedustajat Mika Raatikainen ja Laura Huhtasaari antoivat täyden tukensa Soldiers of Odinille. Kun poliisi ilmoitti tutkivansa järjestön johtohenkilöiden viestittelyn, niin silloin pillastui eduskunnasta löytyvä järjestön ja MV:n innokkain kannattaja, kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja Terhi Kiemunki.

tk

Valtaeliittiä palvelevien punavihreiden toimittajien retorista harhautusta ja kansallismielisten mustamaalausta. SOO:n puheet ovat vain virtuaalihuumoria ja Yle on kateellinen MV:lle. Kaikki MV:n suosimat kansankiihotustermit yhdessä päivityksessä.

Myös Kiemungin mielestä olisi pitänyt puhua bussisen polttamisesta sen sijaan, että puhutaan väkivaltaisesta natsijärjestöstä, jonka paikallisjohtoon Kiemungin oma poika kuuluu.

kiem

Suoran väkivallan suunnitteleminen on Kiemungin mielestä vain virtuaalista näpyttelyä. Ne oikeat rikolliset ovat jossain muualla ja heitä johtaa tietenkin Li Andersson.

tk 4

tk 3

Innoissaan Kiemunki ei huomannut, että Li Anderssonilta ei taidettu asiaa kysyä, mutta hän kommentoi sitä jo ennen kuin Kiemunki pääsi syyttelyssään vauhtiin.

li

Käytännössä Kiemunki syyttää toisen puolueen istuvaa kansanedustajaa ja tulevaa puheenjohtajaa osallisuudesta törkeäään tuhotyöhön. Vähemmälläkin on tässä maassa päädytty oikeuteen kunnianloukkauksesta ja ihmettelen suuresti, jos kansanedustajan avustaja saa seuraamuksitta syyttää kansanedustajaa osallisuudesta rikokseen ja sanoa hänen olevan paskasakkia ja yhteiskunnan pohjasakkaa.

Kiemungilla näyttää olevan jonkinlainen erioikeus olla pesemättä suutaan ja solvata ihan ketä haluaa. Hän sai ivata virpovia maahanmuuttajalapsia käytännössä seuraamuksitta. Hän on viime syksystä asti ollut järjestämässä Rajat kiinni-mielenosoituksia ja haukkunut tavallista kansalaista piripääksi ja luuseriksi. Hän on läheisesti tekemisissä Soldiers of Odinin kanssa ja kannattaa avoimesti MV:n jakamaa disinformaatiota.

Mistä se erioikeus oikein tulee? Tuleeko se siitä, että hän on Tampereen perussuomalaisten puheenjohtaja, puolueen Pirkanmaan piirin hallituksen jäsen, Pirkanmaan maakuntahallituksen jäsen ja kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja? Onko Kiemungilla puoluejohdon myöntämä lupa solvata? Olisin tyytyväinen, jos joku voisi vähän valaista asiaa. Meillä kun ollaan näköjään kovasti menossa suhteellista ja ääriainesten valvomaa sananvapautta kohti, niin olisi hyvä tietää mitä, mistä ja miten kansalaisella on lupa kirjoittaa ilman että postilaatikkoon tulee rotanraato tai jotain vielä pahempaa ”virtuaalista sananvaihtoa”.

***

Olen muuten kyllästynyt oikomaan sitkeää väärinkäsitystä Li Anderssonin puheista. Äidinkieltään osaamattomat luulevat sinnikkäästi, että sanat ”erilaista” ja ”parempaa” tarkoittavat samaa. Olen kyllästynyt myös niihin, jotka jatkuvasti väittävät minua kommunistiksi tai edes vasemmistoliittolaiseksi. Ja ennen kaikkea olen kyllästynyt niihin, jotka jaksavat jankuttaa tämän blogin tai Fb-sivujeni moderoinnista. Siitä on ihan turha inistä ja jokainen inisijä saa jatkaa viestittelyä roskakorin kanssa.

Muistakaa tämä, kun kirjoitatte kommentteja.

 

 

Kommentit (52)
 1. Kaija Laine
  11.6.2016, 14:28

  Nyt on kyllä pieni ihminen ihan ulapalla Terhin tietämyksen edessä.
  Se on jo monen maahanmuutto- ja/tai totuuskriittisen usein kertomaa että Yle on yhä Eino S. Revon perintönä kommunismin ja vihervasemmiston miehittämä. Nythän se on Terhin mukaan yhä sitä ja samaan aikaan kepukokoomukselainen?? Miten se puoluekartta nykyisin piirretään? Valaise minua Terhi!!
  Ja jos minä ikinä aion suunnitella jonkun suuren rikoksen tai terroriteon, niin perustan sitä varten facebook-ryhmän. Se voi olla vaikka avoin ryhmä, koska netissähän ei tapahsu mitään oikeasti.

 2. Kiemungin logiikka: Ylen valtaapitävät voivat siis olla kepulaisia ja kokoomuslaisia (oikeistolaisia), mutta kaikki siinä alapuolella ja kaikki julkinen viestintä on punavihreää. Miten se on mahdollista? Eikö valtaapitävillä ole mitään valtaa yhtiöönsä nähden?

  Li Andersson on kerta toisensa jälkeen kumonnut tuon meemin lauseen. Hän ei ole koskaan sanonut niin ja siitä on videoitu todiste haastattelusta. Tämä on käytännön esimerkki olkiukkoilusta: väitetään jonkun ihmisen sanoneen tai tehneen asioita, joita tämä todistettavasti ei ole sanonut tai tehnyt, mutta hei, näinhän se kuitenkin tosiasiassa (punavihreiden piilottelusta huolimatta) on tai näin se ainakin koetaan, joten mätkitäänpä ihmistä niiden pohjalta mielin määrin vaikka vuosikaupalla. Itselle on tietenkin ihan hirveä katastrofi, jos joku ottaa kuvakaappauksen – siis todistuksen siitä, mitä on mennyt kirjoittamaan – ja arvostelee sitä. Se on sananvapauden loukkaus!

  Kiemungin vuodatukset eivät loukkaa ainoastaan rodullistettuja ihmisiä tai niitä, joita haukutaan toistuvasti punavihreiksi ja suvakeiksi. Ne loukkaavat kaikkien suomalaisten älykkyyttä. Paitsi tietysti niiden, joiden mielestä MV-lehti on jotenkin fiksu tiedonlähde.

Kommentointi suljettu.