Suomen Sisu ja Kummeli

Suomen Sisun Etelä- ja Keski-Pohjanmaan piirien Seinäjoella järjestämän Mistä Suomi puhuu? -tapahtuman tarkoituksena oli käydä keskustelua niin ajankohtaisista kuin kansalaisia askarruttavista asioista. Tarkoitus oli julistaa kansanjoukoille nationalistista ja äärinationalistista sanomaa ja vastustaa monikulttuuria. Yleisöä houkuteltiin paikalla pomppulinnalla ja ilmaisilla ämpäreillä.

13344731_878741772237446_2681783880119666623_n

Kansaa ei kiinnostanut tippaakaan. Edes Olli Immosen omia kannattajia ei kiinnostanut. Ilmaiset ämpäritkään eivät saaneet väkeä liikkeelle. Kansa on selvästi kyllästynyt näihin viime syksystä asti taukoamatta äänessä olleisiin äärinationalisteihin. Samat puhujat ovat ravanneet koko syksyn, talven ja kevään ympäri maan alkaen syksyn Rajat kiinni-mielenosoituksista Torniossa. Yleisökin on ollut suurilta osin samaa, busseilla paikalle kuljetettua vallankumousväkeä.

Eipä tullut vallankumousta, kuten nämä Facebookissa yleisessä levityksessä olleet Timo Ylimäen ottamat valokuvat kertovat. Kansanjohtaja puhui tyhjälle lakeudelle. Immonen kumppaneineen voi puhua ihan mistä haluaa, mutta muu Suomi ei puhu samoista asioista.

timo ylimäki

timo ylimäki 2

 

timo ylimäki 3

Kyllä minä sen ymmärrän, että jollain joutomiehellä on aikaa kiertää maata jonkun toisen kustantamana. Sitä en ymmärrä, että me maksamme kansanedustaja Immoselle Kummeli-sketsin toteuttamisesta. Kansa on kyllä valmis jonottamaan ämpäreitä vaikkapa ostoskeskusten avajaisissa, koska samalla vaivalla voi tehdä ostoksia ja tutustua uuteen palveluun. Äärioikeistolla ei ole mitään muuta kansalle tarjottavaa kuin tyhjä ämpäri. Yhtä tyhjä kuin äärioikeiston aatemaailma.

Suomen Sisun tarina on lopussa ihan samalla tavalla kuin on lopussa Soldiers of Odinin tarina. Odineiden taru päättyy meneillään olevaan poliisitutkintaan ja röyhkeään ohimarssiin Vasemmistoliiton puoluekokouksessa. Lopussa on myös Rajat kiinni-liike, joka on jo käytännössä kaatunut omiin sisäisiin ristiriitoihinsa. Siellä on johtajia enemmän kuin pieneen porukkaan mahtuu.

Kansa ei halua mitään oikeistodiktatuuria, vaan se haluaa demokratiaa. Nämä muutamat kylähullut mahtuvat näköjään hyvin mesoamaan avaraan Suomeen. Sääliksi käy niitä, jotka ovat tämän hurmosliikkeen takia menettäneet työpaikkansa ja ystävänsä.

Niin, se Kummeli-sketsi. Tässähän muutettavat muuttaen on selkeä kuvaus Suomen Sisun ja yleensä koko äärioikeiston suosiosta. (Kiitos Fb-kaverilleni V.v.Laakkoselle tämän yhteneväisyyden huomaamisesta)

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (27)
  1. Harri Kekki
    12.6.2016, 09:53

    Toivottavasti suomen sisulle ei käy kuten Kummelien Lada kokoontumisajolle. Lada tapahtuma elää voi hyvin, kokoaa vuosittain runsaan osanottajajoukon Kangasalalle automuseo Mobiliaan.

  2. MIrjami Virtanen
    12.6.2016, 09:54

    Kansanedustaja ei osaa seuraansa valita sen enempää kuin Kiemunki puheitaan. Jos olisin Ps-kansanedustaja missään nimessä en yhdistyisi nettihörhöihin lokka, salomaa, ylitalo, viinikainen ja mitä noita nyt on. Suomen Sisu on muuttunut hörhöliikkeeksi. Samassa sopassa on sitten vielä odinien kannattaja. Mitähän odinit hortoilivat Helsingissä eilen , eri puolilta tulleet? Olisihan Lahdessa ollut töitä ps-kokouksen vartijoina.

Kommentointi suljettu.