Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Suomen Sisu ja Kummeli

Suomen Sisun Etelä- ja Keski-Pohjanmaan piirien Seinäjoella järjestämän Mistä Suomi puhuu? -tapahtuman tarkoituksena oli käydä keskustelua niin ajankohtaisista kuin kansalaisia askarruttavista asioista. Tarkoitus oli julistaa kansanjoukoille nationalistista ja äärinationalistista sanomaa ja vastustaa monikulttuuria. Yleisöä houkuteltiin paikalla pomppulinnalla ja ilmaisilla ämpäreillä.

13344731_878741772237446_2681783880119666623_n

Kansaa ei kiinnostanut tippaakaan. Edes Olli Immosen omia kannattajia ei kiinnostanut. Ilmaiset ämpäritkään eivät saaneet väkeä liikkeelle. Kansa on selvästi kyllästynyt näihin viime syksystä asti taukoamatta äänessä olleisiin äärinationalisteihin. Samat puhujat ovat ravanneet koko syksyn, talven ja kevään ympäri maan alkaen syksyn Rajat kiinni-mielenosoituksista Torniossa. Yleisökin on ollut suurilta osin samaa, busseilla paikalle kuljetettua vallankumousväkeä.

Eipä tullut vallankumousta, kuten nämä Facebookissa yleisessä levityksessä olleet Timo Ylimäen ottamat valokuvat kertovat. Kansanjohtaja puhui tyhjälle lakeudelle. Immonen kumppaneineen voi puhua ihan mistä haluaa, mutta muu Suomi ei puhu samoista asioista.

timo ylimäki

timo ylimäki 2

timo ylimäki 3

Kyllä minä sen ymmärrän, että jollain joutomiehellä on aikaa kiertää maata jonkun toisen kustantamana. Sitä en ymmärrä, että me maksamme kansanedustaja Immoselle Kummeli-sketsin toteuttamisesta. Kansa on kyllä valmis jonottamaan ämpäreitä vaikkapa ostoskeskusten avajaisissa, koska samalla vaivalla voi tehdä ostoksia ja tutustua uuteen palveluun. Äärioikeistolla ei ole mitään muuta kansalle tarjottavaa kuin tyhjä ämpäri. Yhtä tyhjä kuin äärioikeiston aatemaailma.

Suomen Sisun tarina on lopussa ihan samalla tavalla kuin on lopussa Soldiers of Odinin tarina. Odineiden taru päättyy meneillään olevaan poliisitutkintaan ja röyhkeään ohimarssiin Vasemmistoliiton puoluekokouksessa. Lopussa on myös Rajat kiinni-liike, joka on jo käytännössä kaatunut omiin sisäisiin ristiriitoihinsa. Siellä on johtajia enemmän kuin pieneen porukkaan mahtuu.

Kansa ei halua mitään oikeistodiktatuuria, vaan se haluaa demokratiaa. Nämä muutamat kylähullut mahtuvat näköjään hyvin mesoamaan avaraan Suomeen. Sääliksi käy niitä, jotka ovat tämän hurmosliikkeen takia menettäneet työpaikkansa ja ystävänsä.

Niin, se Kummeli-sketsi. Tässähän muutettavat muuttaen on selkeä kuvaus Suomen Sisun ja yleensä koko äärioikeiston suosiosta. (Kiitos Fb-kaverilleni V.v.Laakkoselle tämän yhteneväisyyden huomaamisesta)

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (27)

 1. Harri Kekki

  Toivottavasti suomen sisulle ei käy kuten Kummelien Lada kokoontumisajolle. Lada tapahtuma elää voi hyvin, kokoaa vuosittain runsaan osanottajajoukon Kangasalalle automuseo Mobiliaan.

 2. MIrjami Virtanen

  Kansanedustaja ei osaa seuraansa valita sen enempää kuin Kiemunki puheitaan. Jos olisin Ps-kansanedustaja missään nimessä en yhdistyisi nettihörhöihin lokka, salomaa, ylitalo, viinikainen ja mitä noita nyt on. Suomen Sisu on muuttunut hörhöliikkeeksi. Samassa sopassa on sitten vielä odinien kannattaja. Mitähän odinit hortoilivat Helsingissä eilen , eri puolilta tulleet? Olisihan Lahdessa ollut töitä ps-kokouksen vartijoina.

 3. Heli Heikkinen

  Aamun naurut! Tuo Ladojen kokoontumisajohan oli suorastaan profeetallinen! Kiitos!

 4. Merja Nurmi

  Ämpärivitsikin on jo väsynyt ja kulunut juttu. Siitä on aikaa, kun Eppu Normaali lupasi jokaiselle konserttilipun ostajalle ämpärin kaupan päälle. Siinä vitsi toimi, koska liput olisi viety kirkuen käsistä muutenkin, ja sekä ostajat että myyjät tiesivät sen. Luuliko Immonen olevansa joku Martti Syrjä?

 5. Mauri Pulkkinen

  Lehtijutussa mainittu Fortress Europe on historiallisessa mielessä yhdistetty natsien hallitsemaan Eurooppaan ja vastavoimana oli mm. UK.

  Nykyisellään se on jonkinlainen kansallismielisiä hörhöjä yhdistävä liike. Pahoinvointirefleksi esti syventymästä asiaan pidemmälle.

  Muutoin tuntuu huvittavalta nationalistien internationalistiset yhteydet. Ajatus tuntuu irrationaaliselta eikä voisi kuvitella järjettömämpää iskulausetta kuin:

  Kaikki maailman nationalistit yhtykää!

  Sitten siihen tulisi järkeä, jos tarkoitus on puhua coituksesta.

  • stunned

   Se on apinoitu ja valjastettu käyttöön natsien käyttämästä tinkimättömästä puolustusasemasta ”Festung”. Festung Breslau esimerkiksi.

   https://en.wikipedia.org/wiki/German_World_War_II_strongholds

   • Markku Tamminen

    Itse asiassa tuo ”Festung” taisi tarkoittaa myös Euroopan uusjakoa natsien voiton jälkeen. Heinrich Himmler käytti myös tuota usein termiä puhujamatkoillaan valaessaan uskoa SS-miehilleen, että Saksasta ja sen miehittämistä alueista on tullut Euroopan linnake bolshevismia vastaan. ”Deutschland ist zur Festung Europas geworden”. Termiä ”Festung” käytettiin myös kuvaamaan kaakkois-Eurooppaan slaaveille perustettavaa elintilaa , jota olisi valvonut Saksan kontrolloima ”Reichsfestung Belgrad”.
    Sodan loppuvaiheissa tuon termin käyttö sitten valjastettiin kuvaamaan noita tinkimättömiä puolustusasemia.

 6. Virva Itäranta

  E-R-I-T-T-Ä-I-N hyvä, että tämä Suomen äärioikeistolainen ”kansannousu” saa hulvattoman komediallisia piirteitä ihan omin toimin! Eihän näitä kukaan enää voi vakavasti ottaa. Ämpäri käressä kiltisti kotio vaan, sano.

 7. Petri Sakkinen

  Ei voi ämpärillä vaatia kun on kauhalla annettu.

 8. Kirsti Era

  Kyllähän tuo ämpärilupaus kuvastaa myös sitä, että kaverit halveksivat kansalaisia, pitävät näitä typerinä. Ilmenee se toki heidän muustakin touhustaan.

 9. jore puusa

  Ihan vaan muistutuksena.
  Lehtikuvaajan tai jopa amatöörikuvaajan keinot näyttää asiat ovat moninaiset.
  Hypoteettisesti.
  Jos pääpuhujan edessä olisi ollut vaikkapa 450 kuulijaa – olisi joukon takalaidalla ollut ns hajaihmisiä, joita kuvaamalla saadaan näyttämään että joukkoa ei ole ollenkaan.
  Ihan hiukan noiden kuvien käyttämisestä tulee mieleen MV lehden todistelutapa. Hehän varastavat jostain kuvan eivalkoisesta joukosta Saksan uudenvuodenbileistä – joilla ”todistavat” että Suomessa on aalto maahanmuuttajia raiskaamismatkalla. jne. vastaavaa päivästä toiseen.

  Joskus takavuosina UusiSuomi ja Kansanuutiset nokittivat toisiaan vappumielenosoituksissa. Tai siis niiden jo edemenneet kuvaajat.
  Kansanuutisten kuvaaja kuvasi alakulmilta kaaderien vyöryvän banderollit liehuen kohti kuvaajaa ja kohti yläoikeaa, positiivista suuntaa ja UudenSuomen kuvassa oli marssijoista jälkeenjäänyt kommunistipappa, joka oli väsähtänyt kadun laidalle banderolli maassa.
  Kumpikin yhtä totta ja yhtä väärässä.
  Kirjoitin vaan muistuttaakseni, että yksittäisillä kuvilla luotuun todellisuuteen ei voi uskoa ja samalla uskomisesta syntyy illuusio oikeassa olemisesta.
  Me lehtikuvaajat olemme oman poliittisen maailmankuvanne perusteella käyttäneet indoktrinaatiota vuosisadan. MV lehti valehtelee varastetulla kuvillaan päivittäin. Mutta visuaalista totuutta ei löydy myöskään näistä kuvista. (vaikka hyvin tiedän paikalla käyneen kollegani mukaan, että totuus on tuo)
  Tiedän – että on tuskallista olla hyvä empoaattinen ihminen ja silloin tuntea houkutusta uskoa ihan kaikki mikä demonisioi vastapuolen. Itse työttömänä ammattilaisena olisin kuvannut aikalailla toisin, ehkä juuri siksi olenkin työtön lehtikuvaaja 🙂 Totuuden puhujat kun kovasti huonosti ovat löytäneet yösijan…

  • jore puusa

   Vastaan itselleni, että saan ihastella jonkun vastanneen 🙂
   Meidän suvaitsevaiston kommentointi somessa on yhä enemmän vastapuolen kommentoinnin kaltaista. Viimeaikoina olen alkanut mietiä – että onko tässä kyse perisuomalaisesta kaikkien vihasta kaikkea kohtaan ja vihan kohde valikoituu sattumanvaraisesti —- kuten teki osalle 1918 taistelijoita kun mäkitupalainen sai punakaartista komeamman sinellin, enemmän palkkaa ja uudemman kiväärin ja valitsi siten puolensa päätyen teloitettavaksi – ymmärtämättä koko sodan syistä yhtikäs mitään.
   Ehkä ja vain ehkä..meidän joilla lienee? enemmän lukeneisuutta ja tajua syy- ja seuraussuhteista ei kannattaisi kirjoittaa, kuten MV lehdessä kommentit tapaavat olla. Tosin sillä erolla toki, että MV:ssä kaikki kommentit kirjoittaa noin 50 ostetun trollin joukko.
   Kulunut mutta ahniin viileä sitaatti = jäitä hattuun (josta seuraa rauhallisemmat ja analyyttisemmät kommentit, vastapuoli HALUAA kiihkeästi -että olemme heidän tasollaan)

  • Rintsu

   ”Ihan vaan muistutuksena.
   Lehtikuvaajan tai jopa amatöörikuvaajan keinot näyttää asiat ovat moninaiset.
   Hypoteettisesti.
   Jos pääpuhujan edessä olisi ollut vaikkapa 450 kuulijaa – olisi joukon takalaidalla ollut ns hajaihmisiä, joita kuvaamalla saadaan näyttämään että joukkoa ei ole ollenkaan.”

   Tuo on totta. Meinasin kirjoittaa saman, mutta ehdit ensin ja tunnet asian paremmin.
   Jos tahtoo ottaa kuvan puhujasta puhumassa tyhjälle salille, niin puhujan ja tyhjän salin pitäisi olla samassa kuvassa.
   Vanhasta bändistänikin olisi ollut helppo ottaa kuva bändistä soittamassa ja kun bändi on tauolla niin saisi kuvan tyhjästä parketista – eikä kuvanottohetkillä tarvitse olla kuin minuutti eroa.

   Sinänsä ihan ilman kuviakin uskon, että tapahtuma ei ole ollut mikään yleisömenestys, mutta oikeanlainen kuva jossa tosiaankin puhutaan vain jokseenkin katukiville olisi tehokkaampi.

  • Mauri Pulkkinen

   Kaipa siellä joku ammattikuvaaja oli Suposta tai poliisista, jotta surullisenkuuluisaan epri-rekisteriin saataisiin täydennystä.

   Kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa lienee ydinviestisi samoin kuin, että kuvalla on suuri vaikutusvalta. Voin jakaa näkemyksesi, mutta visuaalinen totuus on katsojan silmissä. Kuvat siis valehtelivat, mutta paikalla ollut valokuvaaja kertoi niiden silti olevan totta.

   Puolustusvoimat hakee reserviläisiä agentin tehtäviin. En enää ikäni vuoksi kuulu alikersanttina reserviin, mutta jos olet reserviläinen, voisi kuvaustaitoiselle vakoojalle löytyä tehtäviä joko totuuden paljastajana tai peittäjänä.

 10. jore puusa

  Oikeastaan kuva ei valehtele yhtään mitään, vaan kuvan käyttö valehtelee.
  Kuvaaja tässä yhteydessä on kuvannut muutaman kuuntelijan ja se kuva on 100% totta, kuvan yhteys tilaisuuteen merkitsee – miten saatua kokonaiskäsitystä tulkitaan.
  En nyt rupea mitään kuvajournalismiluentoa pitämään. Mutta. Media saa aikaan visuaalisen illuusion halutessaan mistä tahansa ja siitä karmaiseva esimerkki on MV-lehti, jonka suomimediasta varastamat kuvat laitetaan palvelemaan aivan muuta kuin miksi ne on otettu.
  Olen 64 – joten vaikka olin ns. taistelukuvaajaryhmän johtaja, siis olin reservissä TK mies ammattini takia – niin luulen että agentti pitää ottaa 30 vuotta nuoremmista miehistä tai naisista. meikäläisen fyysinen kunto ei riitä samoiluun karjalan metsissä 800 millinen olalla. 😉

  • Heli Heikkinen

   Jore, olet tapasi mukaan oikeassa, ja sama probleema kävi minunkin mielessäni: että noilla kuvilla ei oikeastaan ole mitään todistusvoimaa väkimäärän suhteen. Mutta onhan Lada-analogia silti aivan herkullinen! Moni (muu) indikaattori osoittaa siihen suuntaan, ettei se osu kovinkaan kauas äärioikeistolaisten liikkeiden nykytilasta. Mikä on tietenkin aivan loistava asia!

  • Timo Ylimäki

   Kovasti kyselty sitä onko kuvia aseteltu niin että antaa tahallisesti kuvan porukan vähyydestä. Näin kuvaajan vastaamana, ei ole. paikalla tosiaan oli immosen avauspuheen aikana jotakuinkin 10-15 henkilöä kuulemassa, joista tunnistin 5 tuttua toimittajaa. kyseiset kuvat ovat minun vapaa-ajalla kuvaamiani joista kukaan ei ole maksanut yhtään mitään, vapaa-ajallani kuvaan hyvin paljon katuvalokuvausta, ja saavuin tilaisuuteen vain ja ainoastaan ottamaan kuvia erilaisista ihmisistä ihmisjoukoista, tämä ei toteutunut, koska paikalla ei sitä ihmisjoukkoa ollut. otin noin 200 kuvaa tapahtumasta, monesta kulmasta, ja parhaimmillaan pikaisesti laskien soppatykillä oli 5 ihmistä, joka oli suurin joukko jonka tapahtumassa näin

   • jore puusa

    Timo…en epäile sinua mistään. Kuva on aina se mikä se on. Kyse on siitä miten kuvia käytetään.

    • timo harju

     No niin. Tärkeintähän tässä on se, ettei Immosen & kumppaneiden sanoma saa laumoja liikkeelle. Hra. kansanedustajalla on varmasti kova huoli ainutlaatuisen leipäpuunsa puolesta. Takaraja lähestyy, eikä noilla kyvyillä uutta pestiä ole tiedossa monella foorumilla alkaneesta valehtelusta huolimatta:

     https://paavotajukangas.com/2016/06/12/seinajoella-onnistunut-suomen-sisun-tapahtuma/

     Tuon tunnetun ”Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.” muuten lanseerasi Erno Paasilinna joskus 70-luvun puolimaissa puhuessaan nuorille toimittajaoppilaille Tampereen Yliopistossa kuvamanipulaation tehosta.

   • Minna Ylitalo

    Asianomaisten oma video puhuu puolestaan. Paikalla oli ne 15 puhujaa ja näiden läheisiä. Järjestysmiehet, järjestäjät, kojumyyjät, bändi, katupartio ja lehdistö. Siinä sitä porukkaa oli ihan yleisöksi asti ja lisäksi kourallinen ohikulkijoita. Aika lailla itseään viihdyttivät tuossa koko perheen kesätapahtumassa. Ämpärit kuulemma loppuivat kesken, sillä yleisömenestys oli niin valtava. Videon lopussa niitä oli vielä vino pino lavan edessä.

   • Mauri Pulkkinen

    Kuvissa ei ollut kenelläkään kahta oikeaa jalkaa eli niitä ei ole edes manipuloitu.

    Minä luin kuvista kehonkieltä. Henkilöt olivat kädet puuskassa, hieman varautuneen oloisina. Osa oli keskittynyt muuhun kuin tilaisuuteen ja luullakseni vähäiseen joukkoon mahtui myös Suomen Sisun vastustajia, jotka räpläsivät puhelimeen raporttia omine kuvineen.

    Lapsia ja imettäväisiä ei paikalla näkynyt. Heidän suustaan totuus kuullaan tunnetusti parhaiten.

 11. Erkki Weurlander

  Kuvien laadusta tai totuudesta en tiedä, mutta ämpäri voi jollekulle olla tarpeeseen. Peltiämpäri on muovista parempi. Kun sen päähänsä pistää, niin (peltiämpäri) kumisee enemmän.
  Niin ja kas kummaa – on päässä eli ei, niin ihan on yhttälailla tyhjää täynnä, sekin.

 12. Minna Ylitalo

  Olli Immonen Seinäjoella? No ei voi olla kovin suurta yleisöä paikalla, jos tällainen ulkopaikkakuntalainen nuori kloppi tulee Etelä-Pohjanmaalle pätemään ja puhumaan asioista, mitkä ei kenenkään paikallisen arkea mitenkään kosketa. Mutta mikä olikaan se Perussuomalaisten maaseudun kehittämisohjelma? Se voisi kuntaliitoksen sivukuntia kiinnostaakin. Pitkään aikaan kuultu puhuttavankaan.

 13. Riitta Häkkinen

  Toivo heräsi.
  Hyvä uutinen ja Kummeli iskee aina.

 14. Pekka Rantamäki

  50 sentin muoviämpärillä yritettiin ostaa idioottien ääniä – kovin ovat idiootit halpaa tavaraa näinä päivinä. Ja kas, vanha juoppo Junes Lokkakin oli jälleen mukana tyhjää toimittamassa. Tyhjää kolisee kuin tyhjä ämpäri…

 15. Hannu Akkanen

  Timo Ylimäki.
  Joko sinun näkökyvyssä, tai laskukyvyssä on suuria ongelmia, tai sitten ihan suoranaisesti vaan valehtelet.
  Tapahtuman alussa ottamani kuvat todistavat että paikalla oli pelkästään kuvaan mahtuneet n 60-70 henkilöä, 2,5ha lueella kymmenittäin enemmänkin.
  Paikalla olleena uskoisin että alkuvaiheessa oli n 100 henkilöä, koko viisituntisen tapahtuman aikana väkeä luonnollisesti meni ja tuli, on helppo uskoa että noin 200 henkilöä osallistui tapahtumaan.
  MV-lehden kuvavarkauksista on puhuttu paljon, mutta nyttää siltä että myös S-Timosen blogiin on päätynyt kuva jonka tekijänoikeudet omistan.
  Tässä linkki kuvaan, joka osoittaa Ylimäen puheet ja kuvat kovin tarkoitushakuisiksi.
  https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13413705_879923922119231_5751432342025823480_n.jpg?oh=51b7f0428e229d08f42867a7164a88a2&oe=57CF78B9

  • Saku Timonen

   Jutussa on vain Timo Ylimäen ottamia kuvia.

Kommentoi »

Comments are closed