Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Tuijottajat

Ainakin julkaisemistaan kuvista päätelleen Odinin sotilaat lienevät Mustanaamionsa lukeneet. Kuvissa he ovat aina selin ja näyttävät tuijottavan uhkaavasti milloin mitäkin kohdetta. Mustanaamion katse jähmettää tiikerinkin. Jähmettävän katseen kohteeksi ovat viime päivinä joutuneet ainakin Aamulehti

tre

Helsingin tuomiokirkko

hki

ja Kemin kaupunginvaltuusto.

kemi

Saahan jokainen tietysti pällistellä vaikka mitä suurellakin joukolla. Erityisesti minua kiinnostaa tuo näyttäytyminen Kemin kaupunginvaltuustossa. Valtuuston piti keskustella Soldiers of Odineista esityslistan ulkopuolella, mutta pitkäksi venähtäneen kokouksen takia keskustelua ei käyty. Tämä yleisö kuulemma kyllästyi jo muutaman tunnin jälkeen ja poistui paikalta.

Minusta on hyvä, että näitäkin kansalaisia kiinnostaa valtuuston kokous. Ehkä heille pitkästymisen aikana valkeni se tosiasia, että maahanmuutosta, turvapaikanhakijoista ja muista heitä kiinnostavista asioista keskustellaan valtuustoissa aniharvoin. Yleensä käsitellään jotain ihan muuta, kuten jokainen oman kuntansa päätöksentekoa seurannut tietää.

Niinpä valtuustoissamme ympäri maan istuskelee haukotellen niitä, jotka viime vaaleissa rynnistivät intoa uhkuen valtuustoihin pelkästään vastustamaan maahanmuuttoa. Heillä ei ole mitään tekemistä, sillä mikään muu asia heitä ei kiinnosta eivätkä he mistään muusta mitään tiedä. Maahanmuutostakin he tietävät vain sen, mitä ovat ulkoa oppineet omista pyhistä kirjoituksistaan.

Todennäköisesti tällaisia ehdokkaita on ensi kevään vaaleissa aika vähän ja luulenpa, että yksikään valtuuston kokousta seurannut Odinin solttu ei asetu ehdolle. Se maailma on heille ihan vieras. He ovat tottuneet toisenlaiseen maailmaan, sellaiseen, jossa omat pyrkimykset toteutetaan uhkailemalla. Juuri siitä on kysymys näissä tuijotteluperformansseissa. Jos ette ole meille mieliksi, niin me rupeamme ilkeiksi, kuten he itse selkeästi sanovat:

terroristitNäin toimii alamaailma, mutta sen lait eivät päde järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Alamaailman omissa piireissä ne pätevät, mutta ne törmäävät ennemmin tai myöhemmin säädettyyn lakiin ja säädetty laki voittaa aina. Ihan poikkeuksetta. Siinä ei auta uhkaava tuijottelu ja uhkausten toteuttaminen vain pahentaa tilannetta.

Olen aiemminkin siteerannut kirjan ja elokuvan Klaani komisario Siilipäätä ja teen sen taas:

-Yhteiskunta on armoton kone. Se nujertaa teidät joka kerta, kun te tulette nujerrettaviksi.

Järjestäytyneessä yhteiskunnassa laki voittaa aina alamaailman ja sen rajoilla tasapainoilevat. Ja kissa voittaa tuijotuskilpailussa ihan kaikki.

299195_207690199303260_656936241_n

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos muuta ei ole sovittu. Sille Fb.ssä kommentoineelle ja kommenttinsa poistamisesta suuttuneelle naiselle kerron erikseen, että jos jakaa Rajat kiinni-ryhmässä minun blogaukseni, haukkuu sen ja minut paskaksi ja tulee sen jälkeen Fb-sivulleni suoltamaan kaikki oppimansa kliseet maahanmuutosta, niin ei pidä ihmetellä kommentin poistumista. Siihen tavaraan olen kyllästynyt jo vuosia sitten. Lisäksi Rajat kiinni-ryhmään pätee sama sääntö kuin siinä ryhmässä minuun eli kommentointikielto. Sitä saa mitä tilaa.

Kommentit (41)

 1. Tarmo Uronen

  ”Mustanaamion katse jähmettää tiikerinkin” – sanonta sopii kyllä oivasti Odinin sotilaisiin, sillä Mustanaamio ei katseellaan takuuvarmasti jähmettänyt yhtään tiikeriä, koska Afirikassa, jossa Mustanaamio seikkaili, ei ole tiikereitä!!! Liekö Odinin sotilaiden katseella jähmettämiset kuvitelmaa, kuten itse Odin ja Mustanaamiokin

  • Timo Kilpiäinen

   Mustanaamio ei todellakaan seikkaillut Afrikassa. Hänen päämajansa ja suurin osa tapahtumista on Bengalin alueella, joka sijaitsi alkuperäisissä tarinoissa Aasiassa, Intian rannikolla.

   Vasta syndikaattien kiero käsi vaihtoi Bengalin Afrikkaan.

   Faktat kuntoon.

   • Tarmo Uronen

    Juu, olen tutkinut asian: Olet oikeassa, vuosina 1936 – 1960 Mustiksen kotimaa Bengali oli Aasiassa lähellä Intiaa, sitten se siirtyi Afrikkaan tiikerit mukanaan. Mutta tämäkin voisi sopia Odineihin, siirtyisivät vaan ….. 😉

 2. Virva Itäranta

  Ei voi muuta sanoa kuin, että huumorissa on valtava voima. Häviäjät muuttuvat naurettaviksi ihan itsestään.

 3. Anna Kankaanpää

  Kielellemme Odinit näkyvät kyllä olevan vaaraksi. Teksti ei miltei ole edes ymmärrettävää, niin huonolla suomella se on kirjoitettu.

  • Kai Nurmi

   Eh, lievää puhekielen ja kirjakielen sekoitusta, joitain pilkku- ja yhdyssanavirheitä ja lauserakenteessa ehkä parantamisen varaa. Jotakuinkin ihan standardimalli nettikirjoituksissa jo vuosien ajan, ja vaikka ei täydellisen suomenkielen määritelmää täytäkään, niin kannattaa miettiä omiakin asenteita uudelleen, jos tuon ymmärtäminen tuottaa erityisiä vaikeuksia.

   Muistuu väkisinkin mieleen pari vuotta sitten vellonut kohu, kun ”alkaa tekemään” hyväksyttiin yleiskieleen. Maailma muuttuu, elämä muuttuu, kieli muuttuu. Ja se on oikeasti ihan luonnollinen ja hyväkin asia, ja niiden mukana on syytä muuttua itsekin (itsehän en osaisi esim. Agricolan aapista lukea). SOO ja RK on täynnä ihmisiä, jotka eivät sitä tee. Ja jostain kielen oikeellisuudesta ja pienistä virheistä tuhoutumisesta itkeminen aivan turhaa.

   Näistä kumpuaa aina vähän sellainen tunne, että kun mitään muuta ei enää keksitä, niin luetaan kuin piru Raamattua, ja tartutaan kirjaimellisesti epäolennaisiin kirjoitusvirheisiin. SOO:ssa kuitenkin olisi aika paljon muutakin tarttumispintaa.

   • Marko

    Väittelyssä sillä on hieno nimikin: (argumentum) ad hominen. Eli ei kommentoida asiaa vaan asian esittäjää. Kuten siis edellä: arvostellaan kirjoitusvirheitä, ei asiaa.

    Tämäkin toimii molempiin suuntiin.

  • Kennett Ylitalo

   SOO/RK etc kielenkäyttöä, yhdyssanavirheitä etc ei kannata alkaa tuoda mukaan keskusteluun. Se on liian helppoa maalata vastapuoli älyltään heikommaksi, jätetään ne matalimmalla heiluvat oksat rauhaan. Ei ole muutenkaan hyvä pilkata jos joku on heikommassa asemassa, se ei ole reilua. Antaa sen vastapuolen itse kertoa kuinka typerä on ihan itse. Onhan se aika selkeää millä puolen sitä 100 pisteen rajaa siellä ollaan, pitää vaan olla kärsivällinen ja hidastaa keskustelua, käyttää helpompia sanoja, yksinkertaisia käsitteitä ja nostaa keskustelun tasoa tällä tavalla.

   Tai sitten ei puhu niitten kans enää. Mikä on mun suositus.. Mitä noista puhumaan kun eivät oikeen mistään oo kotosinkaan, hajoavat vaan nopeemmin kun ei anna niille mitään.

   • Elina Tapio

    Ilahduin Kai Nurmen tekstistä. Olisin itse halunnut kirjoittaa nuo asiat, mutta alkoi tuntua, ettei taitoni siihen mitenkään riitä. 😉

    Mutta niin, kannattaa aina miettiä, millaisia ilmapiiriä luo, kun naureskelee muiden ihmisten ilmaisulle. (Minunkin mielestäni aivan syyttä.) Onhan se vähän outoa, että kritisoidessamme SOO:n tyyppien tekstejä luomme ilmapiiriä, joka ei ainakaan rohkaise suomea vieraana kielenä opiskelevien osallistumista keskusteluihin.

    • Kati Härkönen

     Mutta toisin kuin mamujen kohdalla nämä heebot ovat korostamassa sitä omaa isänmaallisuuttaan ja mielestään mitä parhaita suomalaisen kulttuurin edustajia, kyllä siinä mielessä pieni piikittely kieliopista on paikallaan. Itsekin olen kyllä miettinyt tuota kielioppivirheille naureskelemista ja sen oikeutusta, varsinkin kun itselläkin tahtoo mennä etenkin pilkut väärin ja yhdyssanat olla erillään. Mutta siinä on se ero, että en heilu kuvissa alumiini mailan kanssa suomea ja Suomea ja suomalaisia puolustamassa.

     • Pekka Rantamäki

      Ja vaativat myös ruotsin kielen lopettamista virallisena asiointikielenä. Millaistakohan olisi SoO:n ja rajakkien suosima virastokieli yhdys_sana_virheineen? Kielten opiskelu on rikkaus, ja äidinkieltäänkin kannattaa välillä prepata.

  • Jarkko

   Itseäni huvittaa tuossa Soldier of Odin jutussa, että sitä omaa isänmaallisuutta korostetaan ja puolustetaan englanninkielisessä järjestössä. Suomen kielelle englismien yleistyminen on ainakin uhka ja ilman omaa kieltä ei ole omaa kulttuuriakaan.

 4. Mauri Pulkkinen

  Yhtäältä asian voi nähdä toisinkin. Kuvissa SoO:n urhot esittelevät takapuoltaan. Mistä se mahtaa kertoa?

  Joku voi vetää yhtäläisyysmerkkejä uudenkaltaisista esiintyjistä Pride-kulkueissa.

  Minulle se kertoo, että syvällä sisimmässään he tuntevat olevansa väärällä asialla ja kasvoja halutaan peittää paljastumisen pelossa.

 5. Jari Kähkönen

  Tämä on kelvottoman johdon ja vastakaiun puutteesta johtuvan pitkittyneen odotusajan ilmiö. Se tässä on poikkeuksellista, että Odinit eivät kuitenkaan saman aateperheen toisten jäsenten lailla tee kaikkea provosoidakseen tilanteen kärjistymisen kohtaamisissa. Ovat vain. Hyvä ylösnosto Sakarilta, koska maassamme ei ole viharyhmiä monitoroivaa non proffittia(kaan), jolle tämä varsinaisesti kuuluisi. Siksi kansalaisyhteiskunnan piirissä täytyy kyetä polemisoimaan tälläinen odinitoljotus, jotta vaikenemista ei vallankäyttömielessä päästäisi hyödyntämään myöntymisen merkkinä.

  Oikeusvaltio on epäilemättä lujittunut merkittävästi ajan mittaan. Jollekin ne muutamat 1940-luvun takautuvat prosessit olivat pahin mahdollinen poliittisesti motivoitu travestia, mutta toisille ne olivat eittämätön laillisuus- ja lainalaisuusperiaatteen sekä oikeusturvan ja -varmuuden puolesta tehty rajankäynti. Kolmas nauraa räkäisesti ajatukselle, että rikosoikeudellinen laillisuusperiaate(se että olisi ihan kiva mikäli teko on laissa kielletty, jos siitä rangaistaan) oli vasta 1970-luvun lopun paras keksintö. Kyllä, koska vielä 1990-luvulle asti viranomaistoimintaan tarkoitettu laki saattoi antaa valtuuksia jokamiehellekin ja pakko- sekä voimakeinoja voitiin käyttää uskoen vähemmän valtuuden olevan olemassa, jos suurempikin oli…ihan kirjan tekstissä asti. Juuri siksi odinitoljotustakaan ei saa jättää täysin fariseusten ja julkisyhteisön palkannauttijoiden asiaksi, ei heihin voi kaikessa eikä ehdottomasti luottaa.

  Kansalaisyhteiskunnan asia on varmistaa, että ihmisvihaajilta, ennakkoluulonkylväjiltä ja rasistien juoksupojilta viedään niin oikeutus kuin tekosyykin. Tämä poliittinen perhe on jo ennalta päättänyt kahtiajaosta ja vaanii vain mahdollisuutta tilanteen kärjistämiseen. Siksi turhanaikainen keskustelunkeskustelu ei ole suotavaa ja on tarkasti varottava heikäläistä tapaa nimittelyin ja käsitteenvääristelyin uudelleenmääritellä keskustelu omista lähtökohdistaan. Ihan sama ilmiö odineillakin tässä on työn alla, vaikka muka ovatkin aateperheensä radikaalimmasta ja kovaotteisemmasta päästä. Mikäs siinä, Sakarin sanoilla voi nytkin olla paikkansa muistuttamaan siitä karummastakin vaihtoehdosta, koska eihän kaikki noista odineistakaan ole käyneet kilven ja kiviseinän välissä päästäkseen lennolle mikä laskeutuu rundin kirkkaanväriselle jumppapatjalle.

  Ehkä väsytys on peräänantamatonta todellisuustarkistustakin voimakkaampi? Näinkin se voisi olla, mutta itselleni tulee kyllä silti spontaanisti mieleen pistää koko sakki x-asentoon autonkylkeä vasten sellaisella etäisyydellä kohteestaan, että suoraan tuleen ei ole mahdollisuutta ja mikäli tulee detonaatio niin paukkukin haittaisi minimaalisesti. En väitä mitään. Totean yleisesti, että samasta syystä kun minulle tuli tämä mielleyhtymä, ovat sen kohteetkin julkisesti tunnettujen toimintatapojensa perusteella arvioituna siinä määrin kadun lain piirissä, jottei ole sanottua onko löydös miinusmerkkinen aina ja kaikilta. Aivan yhtälailla se voisi olla plussakin ja ainakin silloin oikeusvaltion armoton mylly hörähtää käyntiin. Jos mahdollista, kenttävalvontaryhmä tarkkailkoon ja siinä tapauksessa isku tulee heti mikäli niin sanoaksemme varustusta oli vaan sitä yritetään keventää piilottelutarkoituksessa.

  Onko siis uudemman jengistrategian mukaisesti ”öykkäröitävä öykkäreitä”, jotta he eivät edes vaikuttaisi olevan vallassa? Ei välttämättä. Ei, jos ei ole merkittävää ja helposti havaittavaa kahtiajakoa varsinaisten jäsenten ja heitä ihannoivien katupoikien välillä. Muussa tapauksessa siitä tulee korkeintaan kaupunginosa- tai sosiaaliryhmätarkaa nollatoleranssista sortoa, joka tärvelee enemmän kuin tekee tulosta. Pitää nähdä kuinka yhtenäinen joukko on ja tietää mikä on paatuneisuusaste ennenkuin koettaa. Pahaan vastaamattomuus ja charmioffensiivi voisi toimia aivan yhtälailla. Tai sitten, että koko odinitoljotuksesta ei Sakarin ajatuksen mukaisesti olla yhtään millänsäkään.

  Entäpä onko Sakarin bloggauksessa käytetty meemintapainen demonstraatio käsiteltävä vai vaiettava toimituksellisesti? Vaikea sanoa, tuo on reaktionhakemisena tai provokaationa tehty, mutta näyttää kyllä siinä määrin heikkoudenmerkiltä, että vastaaminen tuntuisi ensijassa virheeltä, joka vain validoisi heidän ihan silkkaa kadun lakia olevan yhteiskunnan ulkopuolelle heittäytymisensä…heh…rajojen asettamisineen. Siinähän pilottipojat suorastaan netteilevät niinkuin he olisivat se joka maassa pitää valtaa. Kummallisen julkinen teko ollakseen katu- ja laitosjätkien lähtökohtaisesti piileväksi tarkoitetun omalakisen maailman lähtöinen veto. Vastaavaa ei liene nähty sitten 1990-luvun bikereiden villien vuosien? Minä kyllä tietäisin, että mitä tekisin, mutta kun en ole Aamulehden enkä Yle Uutisten vastaava päätoimittaja niin antaa niiden hoitaa hommatkin keillä on ne asema ja edutkin.

 6. Minna Ylitalo

  Ihan vain uteliaisuuttani kysyn pari kysymystä näistä kuvista.

  Onko jonkun muunkin mielestä tuo Odikkien kerhotilassa oikealla ylhäällä roikkuva kypärä natsien teräskypärän näköinen? Entä onko tuo kirkkoa tuijottava punatukkainen odikkimorsian jonkun muunkin mielestä puuroonsylkijän näköinen?

  Ihan vain sitä ihmettelen, että miksi huolestuneet perheenisät nyt keräisivät natsiarmeijaan liittyviä muistoesineitä ja miten he voisivat hyväksyä riveihinsä henkilön, joka on uhkaillut polttaa kristittyjen kirkon.

  • Johannes Keränen

   Jo vuoden alussa Daily Mail uutisoi Kemin SoO-päämajasta. Siellä oli seinillä natsien hakaristilippua, hyllyllä natsien käyttämiä teräaseita, SS-upseerin lakki ja uusnatsipropagandaa.

   Tampereen kerhotalolla myös hakaristejä sekä natsipuolueen kakkosmiehen Rudolf Hessiä sekä erästä uusnatsijohtajaa esittäviä julisteita.

   Kyllähän tuo natsikrääsä on enemmän sääntö kuin poikkeus odineille.

   • Minna Ylitalo

    Muistakin sen Daily Mail-artikkelin. Siihen aikaan selitys oli, ettei Odineilla ole mitään natsisympatioita, vaan se kerhotilan rekvisiitta nyt vain oli Mika Rannan henkilökohtaisia keräilyesineitä. 17.5 Soldiers of Odin Helsinki jaksaa edelleen päivittää facebookissa, että: ”Me olemme ihan tavallisia isänmaallisia huolestuneita kansalaisia”.

  • Kai Nurmi

   ”Onko jonkun muunkin mielestä tuo Odikkien kerhotilassa oikealla ylhäällä roikkuva kypärä natsien teräskypärän näköinen”

   Itseasiassa samaa kypärämallia käyttivät myös suomalaiset. Ilman tarkempaa tarkastelua vaikea sanoa, molemmat kuitenkin yhtä todennäköisiä vaihtoehtoja.

   ”miksi huolestuneet perheenisät nyt keräisivät natsiarmeijaan liittyviä muistoesineitä”

   Miksipä eivät? Natseilla oli eittämättä sen aikakauden tiukimmat releet, ja militaria muutenkin melko suosittu keräilykohde muidenkin, kuin huolestuneiden perheenisien keskuudessa, ja WW2 ajoilta etenkin Saksalainen kama ymmärtääkseni suositumpaa kuin esim. toisen diktatuurin, eli Neuvostoliiton. Syynä tähän ymmärtääkseni esineiden rajatumpi saatavuus (sodan jälkeen ei sattuneesta syystä samoilla logoilla hirveästi tavaroita tuotettu käyttöön asti), sekä natsien hieman tavallisuudesta poikkeavan symboliikan hupsut taustat.

   • Sami Ranta

    Natsirekvisiitan keräily on suhteellisen yleistä eikä sinänsä kerro vielä keräilijästään mitään. Natsiliput ja diktaattorien kuvat ovatkin sitten vähän toinen juttu.

   • Pekka Rantamäki

    Joissain piireissä postimerkit ja muut rahanarvoiset keräilyesineet pidetään piilossa auringonvalolta uv-säteilyn haurastuttavan vaikutuksen takia. SoO:n ”keräilijät” sen sijaan haluavat keräilyesineensä lehtikuviin… miksi? Ja mikseivät he tuoneet myös perhoskokoelmaansa valokuviin, jos keräilyn esittelystä harrastuksena on kyse?

 7. Tiina Peltonen

  Omassa kunnassani näkyy jo tietyn puolueen osaamattomuus ja kyllästyminen valtuustotyöskentelyyn. Ei jaksa valtuutettu paikalle, eikä jaksa varavaltuutettu sen enenpää. Seuraavissa vaaleissa varmaan palataan entiseen aikaan, jolloin kokoomus ja kristilliset saivat kumpikin yhden paikan, demarien ja keskustan jakaessa loput paikat.

  Nyt olen kyllä Saku hieman eri mieltä kanssasi: odinit, rv-porukat, ym, eivät ole rikollisia. He ovat kirjaimellisesti yhteiskunnan saastaa.

  Komisario Siilipää on fiktiivinen hahmo, kuten Sammakoiden suku, joka edustaa nakkikioskivarkaiden tasoa rikollisissa. Oikeassa elämässä snagarivarkaat ovat säälittäviä syrjäytyneitä, joille poliisit sanovat lakonisesti:”kun et nyt viittis, vaan menisit sossuun”. Ei mitään elämää suurempia ja kuolemattomia aforismeja.

  Oikeassa elämässä poliisit eivät tunne tosirikollisia. Heitä joista kukaan ei tiedä mitään, ja joita ei satunnaisista epäilyistä huolimatta edes syytetä. Aarnio tuskin saa suurta tuomiota, eikä vedä ketään mukanaan, tynnyrivyyhti jäi lopulta paikoilleen muutaman tuomion jälkeen, eikä Grönin ja Tahvanaisen teloituksen toteuttaja ja tilaajat paljastu.
  Kummisetä elää ikuisesti, mutta odinit taisivat jo menehtyä.

 8. Henrika Rautanen

  Jännä myös tuo loppukaneetti tuossa. ”Naisiamme, lapsiamme, omaisuuttamme…jne”

  Yksi tuomittu naisen hakkaamisesta, toinen lapsen pahoinpitelystä, kolmas veronmaksajien pussista tulleiden korvauksien kavaltamisesta.

  Lapsellinen natsirekvisiitta ja kerholiivit naurattavat vielä, mutta väkivalta ja muu lain rikkominen ei naurata yhtään.

  • Helena A

   Niin ja huomaa possessiivisuffiksi: -mme – naisemme ovat siis omaisuuttamme.. Ja omalle omaisuudellehan saa tehdä mitä haluaa.

   • Antti Torstensson

    Itse huomasin nimenomaan possessiivisuffiksin puutteen juuri tuon sanan kohdalla. Analyysisi kääntyy päälaelleen. Aivan kuin SoO haluaisi korostaa naisten itsenäistä asemaa.

    • Mauri Pulkkinen

     Kohdassa oli kirjoitettu: naisiin ja lapsiimme. Vanhukset oli unohdettu kokonaan.

     Speden Sörselsonin henkeä tarvitaan kääntämään vuodatuksen viesti päälaelleen. Teksti kokonaisuudessaan on huonosti peiteltyä uhkailua. Sinänsä on täysin triviaalia kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja kielivirheisiin, joita tekstiin sisältyi paljon.

     Kantahämäläisenä minullekin sattuu virheitä erityisesti k-kirjaimen astevaihteluissa. Korva ei kerro, pitäisikö olla k vai g. Jos laadin virallisempaa tekstiä, joudun turvautumaan astevaihtelusääntöihin.

     Jos viestin sanoma on tuomittavaa, se ei muutu yhtään paremmaksi, vaikka tekstin olisi kirjoittanut suomenkielen professori täydellisesti oikein.

     Näsäviisastelulla ei myöskään saada käännettyä asiaa yhtään sen paremmaksi kuin tosiasiallinen sanoma on.

   • Jussi jokinen

    Missäs kohdassa siinä mainittiin ”naisemme”? Onko minun lukutaitoni heikentynyt vai onko jossain lisämateriaalia jota en osaa avata?

 9. Mattijuhani Nieminen

  Tuli aamukahvit nenästä.
  HAHAHA!

 10. Anne

  Ihana kissa 🙂

 11. Jussi jokinen

  Minä löydä etsimälläkään eroa näiden eri ”kerhojen” välillä. Odinit anarkistit fdllät antifat evr jne…Näyttäisi sille että kaikkia yhdistää Se että On liikaa vapaa-aikaa. Ja luultavasti vapaa-ajan vietostaan maksetaan liikaa koska on mahdollisuus tälläisiin puuhiin.

 12. Tapani T.

  Näistä SoO:n tuijottajista tuli tahattomasti mieleen Kim Jong Un tuijottamassa esineitä http://kimjongunlookingatthings.tumblr.com/

  Harvinaisen nimen kantajana haluan pysyä nimimerkin takana

  • Jussi jokinen

   Minulle Tämä bloggaus oli suuri pettymys. Yhteiskunnassamme On aivan varmasti isompiakin epäkohtia kuin että mistä kulmasta jokin poikajoukkio On kuvattu Ja milloin. Ei millään pahalla blogistia Ja kommentoijia kohtaan. mutta kovin On lapsellista. Samoin kuin On Inuo ns. Partiotkin.

   • Johannes Keränen

    Millä tapaa koet tämän blogin lapselliseksi? Tässä tuodaan esille sitä kuvastoa mitä SoO harrastaa, ja nuo kuvat ovat nimenomaan tarkoitettu uhkauksiksi. Onko sen esilletuominen lapsellista?

 13. Katja Kokko

  Ymmärsinkö oikein? Koska joku jossain on tehnyt joskus jonkun rikoksen, niin SoO partioiden nimen alla tulee saada tehdä nyt jatkossa rikoksia ja pelotella sekä naisia että lapsia ilman pelkoa kritiikistä tai rangaistuksesta. Olen törmännyt Venäjän valtionmedioiden FB sivujen keskusteluissa muuten samaan logiikkaan. Se menee jotakuinkin näin, että koska usalaiset hyökkäsivät Irakiin, niin venäläisille nyt tippui oikeus ottaa oma pois Ukrainassa, Puolassa ja missä milloinkin sattuu siltä tuntumaan. Säännöt lakkaavat olemasta kun joku tekee rikoksen, niinkö? Eivät muuten lakkaa. Eikä partiointi ole sujunut Odineilta ilman rikoksia tähänkään asti. Eivätkä ne poliisit SoO partion perässä ja edellä laukkaa muuta kuin ulkopuolisia suojelemassa. Aika paljon vaatii poliisin voimavaroja tuollainen performanssitaide.

  • Katja Kokko

   Se on aivan sama mitä kirjoitat silloin kun toiminta on poikinut rikoksia. Se että sanot ettei tämä toiminta ole tuottanut rikoksia, ei tarkoita että toiminta ei ole rikoksia tuottanut. Miksi muuten vertailet bussien polttamista ja SoO partiota ? Voitko hieman valaista? Edelleenkin olen sitä mieltä että ryhmä jonka johtajat uhoavat hakkaavansa ja lahtaavansa ihmisiä, on erittäin kallis performatiivinen harrastus, hieman liian kallis yhteiskuntarauhalle, veronmaksajille ja kansalaisille. Lisäksi tällainen partiointi rajoittaa ulkomaalaisten näköisten ihmisten liikkumista. Tämä on selkeästi ollut aina toiminnan tarkoituskin. Lietsoa vihaa, uhkailla sekä rajoittaa naisten ja lasten liikkumista ulkona, pelolla halliten.

 14. Rintsu

  Jos minä perustan ”suojelkaa tuijottavia kissoja”- yhdistyksen niin ihan oletusarvoisesti sen nimissä ei polteta busseja.
  Jos taas perustan ”nekrut hirteen”- yhdistyksen niin aatemaailma on jo lähtökohtaisesti toisenlainen.
  Vaikka kumpikaan yhdistyksistäni ei koskaan tekisi rikoksia, niin toinen noista on lähtökohtaisesti epäterve.

  Joillekin tuottaa suuria ongelmia ihmetellessä, että kumpi yhdistyksistäni on epäterve. Sille en voi mitään.

 15. Riitta Häkkinen

  Minulle tuli nuorista miehistä, jotka kääntävät meille (katsojille) selkänsä, surullinen olo.

  Johonkin kuuluminen, samaistuminen, yhteyden tunne, ovat meille kaikille tärkeitä. Miksi nuoret miehet kokevat, että ”he” ja ”me” olemme näin vastakkain ja toisillemme suorastaan vihollisia?
  Yhteydentunnetta haetaan jengistä, arvokkuutta etenemisestä hierarkiassa ja oman puolustamisesta kuviteltua uhkaa vastaan. Jengissä lojaalius on kuitenkin ehdollista: olet jengiä niin kauan, kun sinusta on hyötyä ja alistut olemaan laumamieltä.

  Nämä miehet tulevat pettymään etsiessään arvokkuutta tätä kautta ja pahimmillaan viha vain kasvaa.

  • Jarkko

   ”Jengissä lojaalius on kuitenkin ehdollista: olet jengiä niin kauan, kun sinusta on hyötyä ja alistut olemaan laumamieltä.”

   Tämän takia en hirveästi pidä jengeistä. Vaikka ihminen onkin sosiaalinen eläin niin mitä äärilaitaisempiin jengeihin mennään niin sitä enemmän nuo ominaisuudet korostuvat missä olet merkityksellinen tasan ja vain niin kauan kun sinusta on hyötyä ja alistut pitämään jengin laumamielen. Jengi ei ole lojaali jäsentään kohtaan kuin juuri niin kauan kun hänestä on hyötyä ja hän on osa laumamielisyyttä.

 16. Hannu Järvinen

  Ansiokas huomio, että yhteiskunta ja lait voittavat aina. Niin se on, ja niin sen kuuluu olla.

  Nuori mies, joka ajaa päänsä, kiinnostuu päihteistä ja asettuu poikkiteloin ympäristönsä kanssa, häviää kaiken. Ja koska hän ei ymmärrä tätä, hän ei myöskään osaa kertoa virheestään lapsilleen, joille sitten helposti käy samalla tavalla.

  Onhan se aika sääli. Eivät nämä ”Odin-pojatkaan” välttämättä ole mitään suurta pahaa tehneet. On vain tullut liian kevyet eväät elämään. Jonkinlaista apua ja tukea tarvitsisivat, ilman muuta.

  • Jarkko

   ”Ansiokas huomio, että yhteiskunta ja lait voittavat aina. Niin se on, ja niin sen kuuluu olla.”

   Se vaihtoehto on, että valehtelun, uhkailun, ennakkoluulojen kylvämisen annetaan voittaa. Eivät kaikki maahamuuttajat ole mitään kivoja ihmisiä, mutta heidänkin rankaisemisensa kuuluu viranomaisille eikä millekään ennakkoluulojen kylväjille, jotka eivät tunne mitään häpyä puhua ihan mitä tahansa skeidaa mitä vain suuhun sattuu tulemaan luodakseen vastakkainasettelua.

 17. Katja Kokko

  Ymmärsinkö oikein, että väkivaltaan kiihottamista, rikokseen kehottamista, pahoinpitelyjä, uhkailuja ja aseiden jemmaamista vahingoittamistarkoituksessa ei tule huomioida, koska muutkin tekevät rikoksia? Säännöt tai lait eivät lakkaa olemasta voimassa silloin kun joku niitä rikkoo. Tämä käsitys on väärä. Näin ollen sillä että joku löi jotakuta, ei voi perustella sitä että joku lyö jotakuta. Tämä on ilmeisen vaikea asia ymmärtää. Toisten tekemiset eivät pyyhi pois omia tekemisiä.

 18. Juha Sinkko

  En malttanut olla laittamatta oheista linkkiä kommentiksi, Osuu niin naulan kantaan: https://rontticomics.com/comic/kuka-pelkaa-mustaa-miesta/

Kommentoi »

Comments are closed