Tuijottajat

Ainakin julkaisemistaan kuvista päätelleen Odinin sotilaat lienevät Mustanaamionsa lukeneet. Kuvissa he ovat aina selin ja näyttävät tuijottavan uhkaavasti milloin mitäkin kohdetta. Mustanaamion katse jähmettää tiikerinkin. Jähmettävän katseen kohteeksi ovat viime päivinä joutuneet ainakin Aamulehti

tre

Helsingin tuomiokirkko

hki

ja Kemin kaupunginvaltuusto.

kemi

Saahan jokainen tietysti pällistellä vaikka mitä suurellakin joukolla. Erityisesti minua kiinnostaa tuo näyttäytyminen Kemin kaupunginvaltuustossa. Valtuuston piti keskustella Soldiers of Odineista esityslistan ulkopuolella, mutta pitkäksi venähtäneen kokouksen takia keskustelua ei käyty. Tämä yleisö kuulemma kyllästyi jo muutaman tunnin jälkeen ja poistui paikalta.

Minusta on hyvä, että näitäkin kansalaisia kiinnostaa valtuuston kokous. Ehkä heille pitkästymisen aikana valkeni se tosiasia, että maahanmuutosta, turvapaikanhakijoista ja muista heitä kiinnostavista asioista keskustellaan valtuustoissa aniharvoin. Yleensä käsitellään jotain ihan muuta, kuten jokainen oman kuntansa päätöksentekoa seurannut tietää.

Niinpä valtuustoissamme ympäri maan istuskelee haukotellen niitä, jotka viime vaaleissa rynnistivät intoa uhkuen valtuustoihin pelkästään vastustamaan maahanmuuttoa. Heillä ei ole mitään tekemistä, sillä mikään muu asia heitä ei kiinnosta eivätkä he mistään muusta mitään tiedä. Maahanmuutostakin he tietävät vain sen, mitä ovat ulkoa oppineet omista pyhistä kirjoituksistaan.

Todennäköisesti tällaisia ehdokkaita on ensi kevään vaaleissa aika vähän ja luulenpa, että yksikään valtuuston kokousta seurannut Odinin solttu ei asetu ehdolle. Se maailma on heille ihan vieras. He ovat tottuneet toisenlaiseen maailmaan, sellaiseen, jossa omat pyrkimykset toteutetaan uhkailemalla. Juuri siitä on kysymys näissä tuijotteluperformansseissa. Jos ette ole meille mieliksi, niin me rupeamme ilkeiksi, kuten he itse selkeästi sanovat:

terroristitNäin toimii alamaailma, mutta sen lait eivät päde järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Alamaailman omissa piireissä ne pätevät, mutta ne törmäävät ennemmin tai myöhemmin säädettyyn lakiin ja säädetty laki voittaa aina. Ihan poikkeuksetta. Siinä ei auta uhkaava tuijottelu ja uhkausten toteuttaminen vain pahentaa tilannetta.

Olen aiemminkin siteerannut kirjan ja elokuvan Klaani komisario Siilipäätä ja teen sen taas:

-Yhteiskunta on armoton kone. Se nujertaa teidät joka kerta, kun te tulette nujerrettaviksi.

Järjestäytyneessä yhteiskunnassa laki voittaa aina alamaailman ja sen rajoilla tasapainoilevat. Ja kissa voittaa tuijotuskilpailussa ihan kaikki.

299195_207690199303260_656936241_n

 

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos muuta ei ole sovittu. Sille Fb.ssä kommentoineelle ja kommenttinsa poistamisesta suuttuneelle naiselle kerron erikseen, että jos jakaa Rajat kiinni-ryhmässä minun blogaukseni, haukkuu sen ja minut paskaksi ja tulee sen jälkeen Fb-sivulleni suoltamaan kaikki oppimansa kliseet maahanmuutosta, niin ei pidä ihmetellä kommentin poistumista. Siihen tavaraan olen kyllästynyt jo vuosia sitten. Lisäksi Rajat kiinni-ryhmään pätee sama sääntö kuin siinä ryhmässä minuun eli kommentointikielto. Sitä saa mitä tilaa.

Kommentit (41)
 1. Tarmo Uronen
  14.6.2016, 19:05

  ”Mustanaamion katse jähmettää tiikerinkin” – sanonta sopii kyllä oivasti Odinin sotilaisiin, sillä Mustanaamio ei katseellaan takuuvarmasti jähmettänyt yhtään tiikeriä, koska Afirikassa, jossa Mustanaamio seikkaili, ei ole tiikereitä!!! Liekö Odinin sotilaiden katseella jähmettämiset kuvitelmaa, kuten itse Odin ja Mustanaamiokin

  1. Timo Kilpiäinen
   14.6.2016, 20:38

   Mustanaamio ei todellakaan seikkaillut Afrikassa. Hänen päämajansa ja suurin osa tapahtumista on Bengalin alueella, joka sijaitsi alkuperäisissä tarinoissa Aasiassa, Intian rannikolla.

   Vasta syndikaattien kiero käsi vaihtoi Bengalin Afrikkaan.

   Faktat kuntoon.

   1. Tarmo Uronen
    15.6.2016, 10:37

    Juu, olen tutkinut asian: Olet oikeassa, vuosina 1936 – 1960 Mustiksen kotimaa Bengali oli Aasiassa lähellä Intiaa, sitten se siirtyi Afrikkaan tiikerit mukanaan. Mutta tämäkin voisi sopia Odineihin, siirtyisivät vaan ….. 😉

 2. Virva Itäranta
  14.6.2016, 19:22

  Ei voi muuta sanoa kuin, että huumorissa on valtava voima. Häviäjät muuttuvat naurettaviksi ihan itsestään.

Kommentointi suljettu.