Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Emme suostu pelkäämään

Kuten jo otsikostakin voitte arvata, niin tähän juttuun sisältyy Palefacen uusimman musiikkivideon mainos. Se tulee lopuksi, mutta ensin kerron mitä me emme suostu pelkäämään.

Emme suostu pelkäämään ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi julistautuneita äärioikeistolaisia. Voimansa yhdistäen rasistinen äärioikeisto kokoontuu huomenna Jyväskylässä tapahtumaan nimeltä Suomi – yhteinen asiamme.

jkylä 1

Järjestäjinä ovat todellakin vain omalla yhteisellä asiallaan olevat äärijärjestöt. Toisensa ovat löytäneet Suomen Sisu, jonka johtaja Olli Immonen vasta vuosi sitten tunnusti aatetta yhdessä avoimen natsistisen Suomen Vastarintaliikkeen kanssa, perussuomalaisista liian rasistisina erotettujen perustama Itsenäinen Suomi ry, vuosikausia ns. maahanmuuttokriittisiä kädestä pitäen jankuttamaan opastanut, nykyisin perussuomalaisten puoluelehden päätoimittaja Matias Turkkilan Jussi Halla-ahon sananselitystä varten perustama Homma, Perussuomalaiset nuoret, parasta aikaa Jo Coxin murhasta Facebookissa iloitsevat Rajat kiinni-hurmahenget, jo hiipumaan päässyt ja uutta nousua yrittävä FDL ja tietysti väkivaltarikollisten oma yhteenliiittymä Soldiers of Odin, jonka perustaja on ideologialtaan kansallisosialisti.

jkylä 2

Hengästyttävä lista. Erityisesti kiinnostaisi tietää miten Perussuomalaiset nuoret ovat eksyneet tähän porukkaan ja onko emopuolue tietoinen nuorisonsa ilmeisistä äärioikeistosympatioista. Luultavasti on, mutta tapansa mukaan ei ole kiinnostunut tippaakaan. Onhan kyseessä iloinen ja isänmaallinen perhetapahtuma ihan kasvomaalausta ja poniratsastusta myöten.

Järjestäjien lista panee kuitenkin muistelemaan aiempia Jyväskylän tapahtumia. Tammikuussa 2013 Suomen Vastarintaliikkeen jäsenet hyökkäsivät kirjastossa pidettyyn kirjanjulkistamistilaisuuteen. Viime vuoden elokuussa samaiset natsit hyökkäsivät tavarataloon ja pahoinpitelivät kolme ihmistä. Jyväskylän kaupunki ei ole viisastunut yhtään, vaan  on nyt luovuttanut tilaisuutta varten kokonaisen puiston. Toivoa sopii, että järjestyksenvalvojina ei ole Suomen Vastarintaliikkeen  jäseniä. Ainakin järjestäjien läheiset suhteen liikkeeseen pistävät epäilemään, että myös tämä yhteispohjoismaiseen natsivaltioon pyrkivä järjestö on jotenkin mukana kuvassa, vaikka ei olekaan viralisten järjestäjien joukossa.

Valtavaa yleisöryntäystä tuskin on odotettavissa. Tapahtuman Facebook-sivulla on yksi ainoa kommentti, jonka kirjoittaja pahoittelee olevansa samaan aikaan Tallinnassa. Näyttää siltä, että järjestäjät saavat maalata toistensa kasvoihin söpöjä kuvia ja ratsastaa poneilla ihan keskenään.

Ei pelätä, vaan nauretaan tämä porukka nurkkaan häpeämään. Paleface näyttää meille mallia:

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (30)

 1. Simo Jokinen

  Vieläkin hengästyttävämpää on se tosiasia että listasta puuttuu Suomen poliisi! Joka osallistuu ja näyttää muulle maalle että tällä fasististisella liittoumalla on aseistettu turva palvelu jonka veronmaksaja kustantaa.

 2. Teemu Laitinen

  Toivottavasti nämä isam maalliset tapahtumat ovat kuolevien järjestöjen kuolinkorinoita.

 3. Marko Manninen

  ”Jyväskylän kaupunki ei ole viisastunut yhtään, vaan on nyt luovuttanut tilaisuutta varten kokonaisen puiston.”

  Miten laillinen mielenosoitus sitten pitäisi estää? Eikö parasta juuri olisi, että järjestävät näitä tapahtumiaan ihan laillisesti ja kenenkään estämättä ja paikalle saapuisi kourallinen ihmisiä? Huomaisivat ehkä jossain vaiheessa itsekin, ettei heidän ääriliikkeellään juuri kannattajia ole. Aate, jolla ei ole kannattajia kuolee käsittääkseni itsestään pois?

  Itse toivon myös, että tapahtumasta selvitään ilman välikohtauksia, mukaanlukien mahdolliset ”vastapuolen” provokaatiot tai ”vastamielenosoitukset”.

  • Hannu Ala-Olla

   Ei ole kyse mielenosoituksesta vaan puistossa järjestettävästä yleisötapahtumasta. Poliisille ilmoittamisen lisäksi tarvitaan lupa järjestämispaikan omistajalta, joka puiston tapauksessa lienee kaupunki.

   • Marko Manninen

    Olet muuten aivan oikeassa, minun virheeni. Menivät saman lain eri pykälät sekaisin.

    Sen sijaan, että alkaisin kysellä perusteita sille miksei sitten puistoa olisi myönnetty tapahtumalle, kehotan lukemaan alta löytyvän Aleksi Vehniäisen kommentin, jossa kaupunki on antanut mielestäni varsin hyvän vastineen. Muistetaan, että virkamies kuitenkin noudattaa aina lakia.

   • Jyri Jokinen

    Kaupungilla vain ei taida olla juridista perustetta kieltää puiston käyttöä tällaiseen tapahtumaan. Ainakaan tapahtuma ei ole lainvastainen, ja vaikea kai sitä olisi perustella etukäteen, että tuosta aiheutuu järjestyshäiriöitä.

    Pointti siis se, että puiston käyttöön luvan antanut virkamies joutuu noudattamaan tasapuolisuuden periaatetta, joten jos jokin yhdistys on saanut tällaisen luvan, ei vastaavassa tilanteessa lupaa voi evätä toiselta yhdistykseltä tai muulta järjestäytyneeltä taholta.

    Tämä on ainakin oma ymmärrykseni, joku oikeasti asiaa tunteva voinee korjata.

    • Aleksi Vehniäinen

     Juuri näin minäkin tuon kaupungin vastauksen ymmärsin, he eivät valitettavasti voi olla antamatta lupaa tapahtumalle vaikka, anteeksi kielenkäyttöni, tämä haisee paskalle aina Tampereelle asti.

     Vastasin heille vielä, että olen pahoillani heidän puolestaan kun näin joutuvat tekemään. Tässä kohtaa toivon todella olevani väärässä kun väitän, että kyllä tässä joku kärsii huomenna, poliisille jää tässä (mieluisa?) tehtävä pitää Loldiersit ja muut loitolla tästä ”juhlasta”.

  • Kennett Ylitalo

   Näin tapahtumatuotannon ammattilaisena ja niitä huvilupia etc hakeneena voin sanoa että poliisi joutuu myöntämään luvat vaikkei haluaisi. Omalla paikkakunnalla erään uskonlahkon saatua täytettyä nätisti poliisilaitos omillaan, kaikki huviluvat mihinkään joka ei ollu herätyskokous oli kiven alla, useana vuotena peräkkäin jokavuotinen tilaisuus jolla lähes vuosikymmenen tradition siis, huviluvat irtos 15 vaille aseman sulkemisaika. Tällä hetkellä on aseman henkilökunta ja johto vaihtunu jo ja tämmöstä yhden uskonlahkon moraalista ”kuka saa luvat, kuka ei” ei enää tapahdu. Ei varmaan enää misssään päin Suomea.

   Mut jos oot tehny asias kunnolla, ei voi estää tapahtuman järjestystä sitten millään, varsinkaan jos ei tarvi melua pitää.. Melkeen vaikka laitat poninpotkijaisten vuosijuhlat pystyyn, Suomi on vapaa maa eikä estä. Just niinku pitää; virkavalta ei voi estää laillista kansalaistoimintaa. Ei vaikka luvan hakijalla on irokeesi ja luvan antajalla keskijakaus.

 4. Mauri Pulkkinen

  http://www.kirjastovirma.fi/tiedostot/kuvat/kuusamo/gallen-kallela/paimenpoika.jpeg

  Onpahan onnistuttu ymppäämään Gallen-Kallelan Paanajärven paimenpoika kuvaan. Se on vanhempaa kuvastoa kuin näillä ”isänmaan” sankareilla, joiden sanasto ja kuvasto ovat vain n. 80 vuoden takaa. Niiden voimin rakennetaan uutta, dynaamista ja modernia Suomea.

  • Mauri Pulkkinen

   Kuvasto.fi sivustolla on lausuttu:

   ”Jos taiteilijan kuolinvuoden päättymisestä on jo kulunut 70 vuotta, saako kuvaa käyttää vapaasti?

   Kuvataiteilijan suoja-aika sekä moraalisten että taloudellisten oikeuksien osalta on ohi, kun tekijänoikeudellinen suoja-aika on päättynyt. Sen sijaan taideteoksen valokuvanneella valokuvaajalla on itsenäinen valokuvaajan oikeus, joka on tekijänoikeuslain 49 a §:n mukainen lähioikeus.

   Kuvataiteilijan oikeudenhaltijat eivät enää voi vedota taloudellisiin tai moraalisiin oikeuksiin suoja-ajan päätyttyä. Sen sijaan opetus- kulttuuriministeriön alainen Tekijänoikeusneuvosto voi kieltää julkisesti sivistyksellisiä etuja loukkaavan käytön. ”

   Kysymys kuuluu: loukkaako kuvan käyttö julkisesti sivistyksellisiä etuja?

  • Petri Sakkinen

   Olisi hauska tietää, miten 1800-luvun lapsityövoima liittyy isänmaallisuuteen 2000-luvulla.

 5. Aleksi Vehniäinen

  Laitoin asiasta palautetta, ja vastaus oli seuraava:
  ”Hei, kiitos palautteesta.
  Olemme saaneet muutamia tiedusteluja lauantain Lounaispuistossa järjestettävään tapahtumaan liittyen. Palautteet sisältävät samantapaisia kysymyksiä, joten katson parhaaksi vastata mahdollisimman kattavasti yhdellä kertaa.

  Tapahtumalupien käsittelyssä on lähdettävä siitä, että tapahtuma tulee olemaan hakemuksessa kuvatun mukainen. Kaupungin tulee kohdella hakijoita tasapuolisesti eikä ole ollut syytä tehdä linjauksia, joiden mukaisesti maanomistajan tapahtumalupaa ei tietyntyyppisille järjestäjille myönnettäisi. Tapahtumat ohjataan luonteensa mukaisesti mahdollisimman sopiviin paikkoihin ja tarvittaessa keskustellaan turvallisuusasioista etukäteen mm. poliisin kanssa.

  Lounaispuistossa lauantaina 18.6.2016 järjestettävän tapahtuman on ilmoitettu olevan koko perheen tapahtuma, jossa on ohjelmaa erityisesti lapsille. Tapahtumasta on keskusteltu poliisin edustajien kanssa ennen alueen käyttöluvan myöntämistä ja järjestäjä on tehnyt ilmoituksen yleisötilaisuuden järjestämisestä myös poliisille. Mikäli tilaisuudesta aiheutuu turvallisuusuhkaa, poliisilla on valmius keskeyttää tapahtuma.
  Ystävällisesti xxx”

  • Kennett Ylitalo

   Laitoin jo ylle kommenttia tästä mutta tämä on tasan Suomen lakien ja asetusten mukainen päätös. Suomessa ei voi estää kansalaistapahtumaa jos sen järjestäjä osaa hommansa, järjestää turvallisuuden, alueen rajaukset, liikenne-järjestelyt, saniteetti, sähkö etc. Kun nuo ovat tapahtuman kuvausta vastaavassa kunnossa, luvat tulee lähes sama mikä on tapahtuman aihe. Suomi on vapaa maa ja olen itse siitä nauttinut: poliisi ei voi estää myöskään tapahtumia jota pitää henkilökohtaisesti ”moraalittomana”, esim rock-konsertit erittäin uskonnollisilla alueilla… Yhteen aikaan oli tapana että vaikka tapahtumaan haki luvat ajoissa, se oli tiedossa jo vuosi etukäteen, luvat irtos 15 minuuttia ennenku aseman luukku meni kiinni. Joten se on kaksisuuntainen tie ja tästä linjasta pitää pitää kiinni; samat lait turvaavat pellejuhlat kuin sodinbileetkin..

   • Aleksi Vehniäinen

    Minäkin vastasin tuonne ylemmäksi tästä aiheesta, ymmärrän kyllä että lupien myöntäjien kädet ovat näissä asioissa aika lailla sidotut.
    Lähinnä minua tässä ”huvittaa” (korvaa v-alkuisella sanalla) että tapahtumaa markkinoidaan koko perheelle sopivana, onhan siellä sentään ilmapalloja ja muuta kivaa.
    Nats… anteeksi maahanmuuttokriittisten messutapahtumahan tämä on, ja kohderyhmänä ovat varmasti ihan muut kuin ne perheen pienimmät, ellei samalla kätevästi harjoitettavaa aivopesua lasketa.

    Taisin jo sanoa, että toivon olevani väärässä kun pelkään että ei nämäkään kekkerit täysin uhreitta tule sujumaan, mutta tämä tosiaan nähdään huomenna.

    • Ville Holopainen

     Tässä menee nyt sekaisin kaupungin rooli tapahtuma-alueen omistajana / vuokraajana sekä poliisin rooli tapahtumailmoituksen vastaanottajana ja luvan myöntäjänä. Poliisin tehtävänä lienee arvioida lähinnä turvallisuusnäkökohdat ja myöntää lupa, jos ne näyttävät olevan kunnossa, mutta kaupungilla ei ole minkäänlaista velvollisuutta luovuttaa alueitaan kenen tahansa käyttöön. Tasapuolisuuden taakse pakeneminen on tässä tapauksessa vastuun välttelyä. Kenties kaupungin tulisi tehdä jonkinlainen yleinen linjaus siitä, millaisia tapahtumia sen omistamilla alueilla annetaan järjestää, jotta virkamiehillä on sääntöjä noudatettavaksi maankäyttölupia myöntäessä.

 6. Erkki Posti

  Eihän PS-nuorten mukanaolo ole mitenkään kummallista. Eihän heidän johtajansa BB-Sebu juuri muusta puhukaan kuin islamin uhkasta. Itse liikehän julistaa olevansa natsimielinen ja kansallisvaltiokeskeinen järjestö.

 7. Sisäpiirin mies

  En pysty jättämään tähän viestiin omaa nimeäni johtuen rasistien koston pelosta. Oletan tämän jäävän filtteriisi, mutta toivon sinun lukevan tekstin silti.

  Perussuomalaisten, Hommafoorumin ja Rajat kiinni porukalla on paljon enemmän yhteystä kuin julkisesti koskaan uskalletaan puhua. Perussuomalaisten Facebooksivua päivittää yksi hommafoorumin perustajista, jonka näppikseltä on mm. viimeviikkoina tullut mm. rasismilla Orlandon takia ratsastavia uutislinkityksiä jne. Katso vaikka tämä
  http://www.facebook.com/perussuomalaiset/posts/10153667280213342
  julkaisu.

  Kyseinen Helsinkiläinen mies, Jiri Salin eli Junakohtaus, on ollut myös aktiivisesti Halla-Ahon ystäväpiiriä alusta asti.

  Jonkun pitäisi uskaltaa puhkaista tämäkin kupla. Itse en ikävä kyllä uskalla.

 8. Vesa Nikula

  pikku veikka: nouseeko osallistujamäärä (pl. järjestäjät) toiselle kymmenelle? Jos vähänkään satelee, niin arvaan, että ei.

 9. Petri Sakkinen

  ”Jyväskylän kaupunki ei ole viisastunut yhtään”

  Syntymäkotikaupunkini ei näköjään ole muuttunut yhtään sitten 1960-luvun.

 10. Esa Annala

  PS-nuoret ovat mukana, koska siellä on lapsillekin ohjelmaa.

 11. Heli Mäkinen

  Uffameg. En todellakaan pelkää, mutta tââltâ ”ulkomalta Teiskosta” ihmettelen suuresti mitá hemmettiã jpillekin suomalaisille on tapahtunut? Tuohan on melkein jo farssia koko homma!?

 12. Katja Kokko

  Eräs sisulainen blogisti puolusti SVL:n väkivaltaa heti viime kesäisen Jyväskylän mellakan jälkeen kirjoittamalla, että patriootit hakkasivat vain samat ihmiset kuin aina ennenkin. Että ei hätää. Hyvä niin. Mukavaa olisi tietää, että josko tällä kertaa taas hakataan. Ketään. Että ilkeääkö kaupunkiin huomenna mennä lasten kanssa. Lounaispuistoon tuskin kuitenkaan. Meidän perhe ja ystävät on niin eri sävyjä ja värejä pullollaan, että parempi pysyä kaukana ettei poliisikin lue taas ihonväriä provokaatioksi ja samasta syystä ”vastapuoleksi”, mitä se vastapuoli tässä sitten tarkoittaakin.

 13. Esa Kauppila

  Viime aikoina on silmiin pistänyt trendi naureskella ja ilkkua näille ns. kriitikoille, ikään kuin he olisivat vain vaarattomia puoli – tai koko hulluja vaahtoajia joista ei tarvitse välittää enempää kuin kesäisten hyttysten ininästä. Mikäpäs siinä, nauruhan pidentää ikää, sanotaan. Mutta uutiset Englannista saivat kylmät väreet kulkemaan pitkin selkäpiitä ja tuntemaan Kuoleman luisen käden olkapäällä. Brittiläisen kansanedustajan raaka murha näytti meille populismin todelliset kasvot, sen mitä seuraa kun nämä kyyniset, kenestäkään tai mistään muusta kuin omasta vallastaan nauttivat populistiset vaahtosuut saavat tarpeeksi kauan täyttää hyväuskoisten päitä valhesaastallaan. Kuinka kauan menee ennen kuin joku suomalainen vasemmiston tai vihreiden kansanedustaja saa puukosta ? Ja pitääkö meidän todella odottaa niin pitkään ennen kuin asialle lopultakin laitetaan stoppi ? Ja kuinka kauan tämä kansa aikoo sietää nykyistä ulkoministeriämme, miestä täysin vailla ideologiaa jos ei sellaiseksi lasketa omaa, täydellisen kylmää, kyynistä ja sairasta vallanhimoa ja narsismia ?

 14. Janne G Pirinen

  Kaupungin virkamies – Suomi: ”Emme ole aseettomia, olemme hampaattomia.”

 15. Markku Kemppainen

  Mitä en pelkää, on tämä mörköporukka. Se, mitä pelkään on, että Suomen poliisi ja eliitti suojelee näitä paskiaisia ja jättää meille niitä vastaan taistelemisen. Penalttia tulee, jos hipaisetkaan jonkun kallista nahaktukkaa.

  • jore puusa

   Hyvä kommentti. Jos sana eliitti otetaan pois. Eliittiä kun on ajatuksen suhteen ja omistamisen suhteen. Ajatuksellinen eliitti ei taatusti suojele fasisteja.

 16. Pekka Rantamäki

  Lapsille poniratsastusta??!!?? Kuinkahan moni vanhempi lapsensa tapahtumaan laskee =D Tai kuka on se poninkasvattaja, joka lainaa poninsa tälle porukalle? Hyvä, että tällainen tapahtuma (taas) järjestetään, niin nähdään (taas) kuinka vähän kannatusta kyseisillä aatteilla oikeasti on. Toivottavasti anarkistit tai muut vastustajat eivät mene paikalle rähisemään, ettei tapahtuma saa todellista painoarvoaan suurempaa huomiota.

 17. Johannes Keränen

  Tuossa tapahtumassa on mukana myös ”Pelasta Suomi” -ryhmä, minkä nettisivuilla kerrotaan kuinka pakolaisten Eurooppaan tulo on juutalaisten salajuoni tuhota ”eurooppalainen rotu” ja että Suomen virkamiehet ovat näiden juutalaisten lahjomia että suomalaiset voidaan tuhota.

  Lisäksi tosiaan SoO-johtajana on Suomen valtion tuhoamiseen pyrkivän uusnatsiryhmän jäsen ja Rajat Kiinni -porukkaa taitaa edelleen johtaa uusnatsi.

  Aika mielenkiintoista seuraa Suomen ulkoministeripuolueen nuorisojärjestöllä.

  • Johannes Keränen

   Lisään vielä sen että nuo ”Pelasta Suomi” -porukan houreet salaliitoista ja eurooppalaisten kansanmurhasta on täysin yksi yhteen Vastarintaliikkeen puheiden kanssa.

  • Jarkko

   Suomi voi kyllä heittää hyvästit viimeisellekin mahdollisuudelle menestyä monimutkaisessa talouselämässä joka edellyttää sivistystä, tiedettä ja pitkäjänteisyyttä jos kuulapää populistit pääsevät päättämään asioista pesäpallomaila politiikalla.

   Silloin suomen kohtalo on taantua Syyriaa vastaavaksi paikaksi tai muuksi lähi-idän maaksi, koska kuulapää populistit eivät ole ääri-islamin vastustajia vaan heidän hengenheimolaisiaan joiden tehtävänä on mahdollistaa länsieuroopan muuttuminen kehitysmaaksi.

Kommentoi »

Comments are closed