Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Nyt nämä on nähty

Kuten eilen epäilin, niin ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi julistautuneet yhtyneet äärikansallismieliset joutuivat Jyväskylässä kokoontumaan ihan keskenään. Koko perheen yleisötapahtumaan ei tullut yleisöä. Tämän tosiasian myöntäminen lienee sisulaisille, odinisteille, rajoja kiinni vaativille ja muille öyhöttäjille vaikeaa. He elävät enimmäkseen virtuaalitodellisuudessa, jonka kaikukammio on erehdyttänyt heidät kuvittelemaan itsensä koko kansaksi. Myös eri lehtien järjestämät äänestykset ovat tehneet heille saman tepposen. Tämä pieni joukko on osallistunut aktiivisesti vaikkapa odinistien tarpeellisuutta koskevaan äänestykseen ja itse moneen kertaan äänestämällä saavutettu huikea tulos on aiheuttamut riemua. Kansa on meidän puolellamme!

Tosiasiassa kansaa ei kiinnosta tipan vertaa. Kansa on ihan selvästi kyllästynyt tähän sakkiin ja sanoo heille suoraan, että menkää nyt jo kotiinne siitä hökälehtämästä.

Varmuuden vuoksi se kansa osallistuu rauhanomaisiin ja suvaitsevaisuutta korostaviin tapahtumiin, kuten vaikkapa niinikään Jyväskylässä pidettyyn Sateenvarjomarssiin. Siinä monikulttuurisuuden puolesta marssi sateessa 170 ihmistä.

Suvakkimedia tietysti valehtelee, joten laitetaan kuvia. Suomen Sisu, Itsenäinen Suomi ry, Homma, Keski-Suomen perussuomalaiset nuoret, Rajat kiinni-liike, Soldiers of Odin, FDL ja Pelasta Suomi saivat paikalle vain itsensä, jos sitäkään. Monet taisivat katsoa häpäisseensä itseään jo tarpeeksi ja jäivät kotiin.

hannele vestola

Sateenvarjomarssilla näytti sitten tältä:

13442237_10154397789249101_9050857337429434445_n

Kuvat: Hannele Vestola.

Kyllä minä tiedän, että tämä vihakuplassaan rypevä rasistinen äärioikeisto kääntää naurettavan surkean yleisömenestyksen suvakkien syyksi ja todistelee toisilleen, että itse asiassa tapahtuma oli suurmenestys. Tai ainakin olisi ollut, jos suvakit eivät olisi niin suvaitsemattomia. Tai sen olisi pitänyt olla, mutta kun kaiken maailman uuninpankkokommunistit kirjoittelivat siitä etukäteen negatiivisesti. Ainahan johdettavat kiittelevät Johtajaansa ja kun Johtaja on väärässä, niin juuri se todistaa hänen olevan oikeassa.

pekka kemppainen

Kansa on selvän sanansa sanonut ja odinpuserot joutavat koipussiin. Sieltä ne voi kaivella esille sitten, kun vaari haluaa kertoa lapsenlapsilleen sotamuistoja niiltä ajoilta, kun taisteltiin tervettä järkeä ja inhimillisyyttä vastaan.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä. Tällaisia kommentteja ei tarvitse laittaa ollenkaan, mutta jos on ihan pakottava tarve, niin laittakaa silloinkin nimi näkyviin. En ole pyytänyt kaikkia Suomen idiootteja ilmoittautumaan minulle henkilökohtaisesti, mutta jos sen teette, niin muistakaa esittäytyä. Se tarkoittaa sitä, että kirjoitatte oman nimenne, ei minun nimeäni.

18.6.16

Kommentit (49)

 1. susanna lehti

  Kiitos jälleen kerran,Saku hyvästä blogista! Ennen kaikea siitä, että olet jaksannut näitä ”punikkikommari” Jukka Kempaisia ja kumpaneita.

  • Trollermon

   Pakko kyllä ekaa kertaa kommentoida sakun blogia, saat peukalot kummastaki kädestä, koitaha jaksaa kaiken tän idiotismin nukeemisen keskellä.

 2. Juho Palmroos

  Kovasti tuntuu kommunisti-leimakirves heiluvan. Noh, kun argumentit loppuu niin adhominemit alkaa.

 3. susanna lehti

  Korjaus Pekka Kemppainen

 4. Mauri Pulkkinen

  Turvamies keltaisessa liivissään oli vantteraa tekoa. Hän täytti lavan melkein yksin. Yhteistä asiaa ei tuntunut löytyvän ainakaan ryhmittymien erillään seisoskelun perusteella.

  Saamasi törkyviestit edustavat sitä suomalaisen kulttuurin moninaisuutta, johon en kajoaisi edes pitkällä kepillä ja hengityssuojaimella varustettuna.

  Ainoa hyvä puoli on, että se herättää vastenmielisiä tuntemuksia ”normikansalaisissa” ja toimii luotaantyöntävästi suhteessa yhteisöihin, joiden jäsenistä purkaukset lähtevät.

 5. Miikka-M. Leskinen

  Toinen vastaava juttu, jonka itse olen huomannut, on Amerikoista opittu tapa pitää podcasteja netissä keskenään ja toisilleen. YouTubessa on muutama näitä sisuaktiiveja, kuten Tuukka Kuru, jotka ovat keskenään toisilleen ’vieraina’ livelähetyksissä. Pieni piiri pyörii ja pitää yllä mielikuvaa netissä käytävästä kansalaiskeskustelusta. YouTube-kommentteja jättävät sitten erilaiset monta tiliä omistavat trollit, joiden nimimerkit ovat jotain neekerineekeri-tyylistä.

 6. Matti Lintula

  Hienoa Sakari, että jaksat näinä vaikeina aikoina ylläpitää järjen ääntä. Teet palveluksen koko Suomen kansalle ääriaineksen vastutuksesta huolimatta. Iso kiitos työstäsi.

 7. Aleksi Vehniäinen

  Onneksi olin väärässä ja tämä tapahtuma ei saanut väkivaltaisia piirteitä, vaan tästä muodostui oikein riemuvoitto kaikille meille suvakkihuoravihervassarineekerinhyysääjille.

  En muista milloin olen viimeks hymyillyt näin paljon kuin tänään kun ajatteli näitä reppanoita keskenään tuolla lavalla, kun ilmassa leijuu epäonnistumisen kitkerä tuoksu, mutta kukaan ei sitä tietenkään siinä hetkessä myönnä.

  Sääliksi käy ainoastaan poneja jotka eivät nyt päässeetkään tuottamaan iloa lapsukaisille, mutta kai niille annettiin muutama ylimääräinen porkkana mielipahan karkottamiseksi.

 8. jore puusa

  Pekka Kemppainen ilmoittaa että hänen ”luomaansa” grafiikkaa käytetään luvatta. Hänen ”grafiikkansa” perustuu täysin suomalaisen kulta-ajan taiteilijan teokseen. Vaikka ns. suoja-aika on mennyt ohi – valtiollinen mekanismi voi edelleen kieltää kuvan käyttäminen, jos sen uusi olinpaikka on esim. fasistien mainoksessa.
  Näitä ovat varastelleet fasistit ja rasistit viimeaikoina nipun.
  Kunpa joku jaksaisi viedä asian eteenpäin, itse olen saanut tarpeekseni tämän paskasakin kanssa reutomisesta.

  • Niko Mikkanen

   Niin ja Kemppaisen profiilikuva on varastettu DreamWorksin Megamind -leffasta…

 9. Olli Pasanen (Keski-Suomen PS-nuorten sihteeri)

  Valtaosa kansasta vaatii tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, vaikka kaikki eivät tulleetkaan tänään Jyväskylän Lounaispuistoon:

  ”Valtaosa suomalaisista vaatii tiukempaa linjaa turvapaikkahakemusten hyväksymisessä, selviää Helsingin Sanomien kyselystä.

  Täysin tai osittain samaa mieltä asiasta on lähes 70 prosenttia vastaajista.”

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001022337.html

  Osaltaan Suomi yhteinen asiammen tapahtuman osallistuja määrään lienee vaikuttanut nopea järjestämisaikataulu ja osaltaan jonkun salaa sisääntuloväylille kiinnittämät ”Yksityistilaisuus” laput. Taitaa suivaisevaiston argumentit olla pahasti lopussa kun joutuivat turvautumaan moiseen temppuun.

  • Saku Timonen

   ”Täysin tai osittain samaa mieltä asiasta on lähes 70 prosenttia vastaajista.”

   Paino sanalla vastaajista, kuten jutussa kerron. Kuka oikeasti luulee, että jonkin lehden lukijaäänestys kuvastaa koko kansan mielipidettä? Tai edes kaikkien lehden lukijoiden mielipidettä? Se kuvastaa vain kyselyyn vastanneiden mielipidettä ja kaikki me tiedämme, ketkä noissa kyselyissä äänestävät jopa useaan kertaan ja kehottavat muita samanmielisiä tekemään samoin.

   Yksityistilaisuudesta en tiedä mitään, mutta luulisi tuollaisesta järjestäjäjoukosta liikenevän muutama ihminen seisoskelemaan sisääntuloväyliä tarkkailemaan.

   Kyllä juttu on niin, että perussuomalaiset nuoret mokasivat kunnolla liittymällä äärikansallismielisten joukkoon.

   • Saku Timonen

    Piti vielä sanomani, että Sateenvarjomarssi järjestettiin vielä nopeammalla aikataululla eikä sitä edes sade häirinnnyt.

   • Heikki Korpela

    Kyseessä on ollut Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämä kysely, jossa oli haastateltu n. 1000 suomalaista (tyypillinen perusotos tällaisissa kyselyissä). Se käy ilmi tuosta linkatusta jutusta, tai paremmin täältä: http://www.hs.fi/kotimaa/a1445315634184

    Kyselytutkimuksillakaan ei saada tietenkään täydellisen varmaa ja yksiselitteistä tietoa suomalaisten asenteista, mutta eipä saada millään muullakaan välineellä. Tarjolla olevista vaihtoehdoista tutkimuslaitoksilla teetetyt kyselyt ovat kuitenkin luotettavin tapa selvittää mielipiteitä, kunhan kysymykset ovat edes likimain järkeviä ja vastausten tulkinnassa pidetään tolkku mukana. Tämä tutkimus on myös melko hyvin linjassa muiden aiempien vastaavien kyselyiden kanssa.

    Itse luen eri kyselyiden tuloksia niin, että suomalaisten asenteista lisääntyvään maahanmuuttoon löytyy sekä kriittistä että myös myönteisempää suhtautumista. Suhtautuminen riippuu tarkemmasta aihealueesta ja kysymyksestä. Siitä, että joku toivoo Suomen kiristävän esimerkiksi perheenyhdistämisen tai oleskelulupien myöntämisen kriteerejä, on joka tapauksessa vielä aika pitkä matka siihen, että hän hyväksyisi rasististen järjestöjen poliittiset tavoitteet tai niiden toiminnan (saati sitten tukisi ja kannattaisi niitä).

    Kansan enemmistön mielipiteet ylipäätään ovat harvemmin yhtenäisesti jonkin yksittäisen laajemman poliittisen ohjelman takana. Ja yleensä tolkullisessa argumentoinnissa enemmistön mielipide on tietysti voimakkaimmillaankin vain yksi argumentti muiden joukossa. Jos on niin, että Odin-porukan touhua tukee aniharva suomalainen – mitä pidän uskottavana, mutta en toteen näytettynä väitteenä –, se on tietysti ihan kiinnostavaa, mutta ei minusta ratkaisevaa. En alkaisi fanittamaan sen jengin tavoitteita, vaikka esimerkiksi puoli miljoonaa suomalaista ilmoittaisi niitä tukevansa.

    Meistä kullakin voi siis olla erilaisia mielipiteitä siitä, ovatko suomalaisten eri näkemykset jostain kysymyksestä X omista arvoistamme käsin hyvä vai huono asia – esimerkiksi itse olen kriittisestä suhtautumisesta hädänalaisten auttamiseen surullinen ja pahoillani. En kuitenkaan pidä kauhean järkevänä sitä, että tutkimusten tuloksia pyritään nihiloimaan selvästi epätosiksi. Minun arvoistani käsin sateenvarjomielenilmaus on myönteistä toimintaa, mutta ei se nyt mikään erityisen edustava otos suomalaisista ole verrattuna keskimääräisen kyselytutkimuksia tekevän yrityksen tutkimusotoksiin.

    • Pekka Rantamäki

     Tutkimusasetelmahan on sinänsä aika idioottimainen: ”pitäisikö Suomen tiukentaa linjaa turvapaikkahakemusten hyväksymisessä”. Jos haastateltavilta lisäksi kysyttäisiin, TIETÄVÄTKÖ he mikä kyseinen linja on, kuinka monen luulisitte vastaavan oikein? Jo aikaisemmin on tullut monissa yhteyksissä ilmi, että Suomen laki turvapaikkakysymyksissä on tiukempi kuin mitä yleensä luullaan. HS:n gallup mittaakin mielestäni enemmän tätä harhaluuloa säännösten tilasta kuin mitään todellista mielipiteiden kiristymistä turvapaikanhakijoita kohtaan.

   • Antti Sandborg

    Hyvä artikkeli! Mutta tosta kyselyjutusta vielä, että eikös ton saman asian vois sanoo minkä vaan kyselyn suhteen? Ei ole tullut ikinä vastaan kyselyä johon olisi osallistunut koko suomen kansa, niin eikö silloin tän saman argumentin vois ohjata mihin vaan kyselyyn?

  • Johannes Keränen

   Jos tosiaan olet Keski-Suomen PS-nuorten sihteeri, viitsisitkö vastata miksi ulkoministeripuolueen nuoriso-osasto osallistuu tapahtumaan minkä järjestäjistä osa on uusnatsijohtoisia ja kuuluvat vieläpä sellaiseen järjestöön mikä ilmoittaa tavoitteekseen Suomen tuhoamisen?

   Ja miksi ihmeessä ulkoministeripuolueen nuoriso-osasto osallistuu tapahtumaan minkä yksi järjestäjistä levittää juutalaisvastaista propagandaa siitä kuinka juutalaiset pyrkivät tuhoamaan ”eurooppalaisen rodun”?

  • Hannu Markkanen

   Näyttävät nuo ”Yksityistilaisuus” -laput ihan samoilta, kuin mitä Lounaispuiston porteilla oli perjantaina iltapäivällä, jolloin siellä tosiaan oli yksityistilaisuus. Eli suvakkien salaliitto olikin järjestäjien omaa huolimattomuutta, kun eivät noita keränneet pois;)

  • Mauri Pulkkinen

   Jos valtaosa kansasta kerran kannattaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, osoittaa ammattitaidon puutetta, kun tilaisuus järjestetään pikku puistikkoon.

   Kokonainen kaupunki olisi pitänyt varata tilaisuutta varten. Useampi sotilassoittokunta olisi tarvittu tahdittamaan uljasta marssia. Tilaisuuden pukukoodiksi olisi täytynyt kelpuuttaa vain sotilaallinen asu.

   Juhlapuhujaksi olisi täytynyt tilata joku joutilas ministeri, joka olisi ottanut vastaan soihtu- tai pesäpallomailaparaatin.

   Pikku ongelmia olisi täytynyt ratkoa pilvin pimein kuten vanhojen marssilaulujen uudelleen sanoittaminen: niin kauan on turvassa isämmaa, kun olutpulloja sihahtaa.

   Toisaalta aika toivotonta olisi marsseja järjestää, kun näin kunniakomppanian alikersantin silmin tavalliset joukotkin löntystävät. SoO etenemiseen kiemurtaminen voisi olla oikea ilmaisu.

   Silloin ei kannata selitellä mitään, jos itsekään ei ole vakuuttunut selityksistä.

  • Hannu Ala-Olla

   Sitten kun joku vielä selvittäisi, mitä vastaajat ovat tarkoittaneet kertoessaan kyselyssä vaativansa ”tiukempaa linjaa turvapaikkahakemusten hyväksymisessä”.

   Se voi tarkoittaa, että varmistetaan entistä tarkemmin hakemusten todenperäisyys. Toisella se taas voi tarkoittaa, että tiukennetaan hyväksymisperusteita. Molemmille olisi silti parhaiten sopiva vastausvaihtoehdoista tuo yleiseksi osoittautunut vastaus, vaikka se heille tarkoittaakin hyvin eri asiaa.

   Ylimalkaisella kysymyksenasettelulla saadaan hienolta näyttäviä tuloksia, niiden täsmällisyyden kärsiessä.

   • Matti

    Myös jo pelkkä kysymyksenasettelu ”haluatteko tiukempaa maahanmuuttopolitiikka” pitää sisällään oletuksen nykyisen politiikan ”lepsuudesta”.

    Entä jos kysymys on ”haluaisitko inhimillisempää maahanmuuttopolitiikkaa” tai ”onko lapsella oikeus perhe-elämään ihonväristä, oletetusta uskonnosta ja alkuperästä välittämättä” niin korkeita lukuja tulisi.

  • Sami Ranta

   Oi, miten yllättävää, että syylliset löytyvät aina jostain ihan muualta kuin itsestä.

 10. Katja Kokko

  Tässä kohdin on hyvä nostaa esiin se olettamus, että Sateenvarjokulkueen osallistujamäärään vaikutti Lounaispuistossa kokoontuneiden järjestöjen toiminta.

  • Katja Kokko

   Vai mitä mieltä olet, Olli Pasanen? Yhdytkö kyseiseen olettamukseen? Ajattelin kysäistä mielipidettäsi tämän Sateenvarjokulkueen suosion syihin.

  • Hannu Ala-Olla

   Eiköhän se ollut aika avoimesti järjestetty nimenomaan vastauksena Lounaispuiston tapahtumalle.

 11. Pekka Raappana

  Sekin on huomionarvoista, että tuosrta suvaitsevaisuuden puolesta järjestetystä sateenvarjomarssista tiedoytettiin päivän varoitusajalla, ja äärikansallismielisten ”perhetapahtumaa” oli mainostettu päiväkausia. SILTI suvaitsevaisuuden puolesta marssi moninkertainen määrä ihmisiä. Eivät auttaneet edes Pekka Kemppaisen hienot mainosgrafiikat. Edes lapsille tarkoitettua ponia ei tullut kukaan rapsuttamaan. Että semmonen ”kansa”.

 12. Nyt nämä on nähty | Suomi Tykkää

  […] Kuten eilen epäilin, niin ainoiksi oikeiksi isänmaallisiksi julistautuneet yhtyneet äärikansallismieliset joutuivat Jyväskylässä kokoontumaan ihan keskenään. Koko perheen yleisötapahtumaan ei tullu… …read more […]

 13. Hannele Vestola

  Salu Timonen: vilpitön kiitos mittaamattoman arvokkaasta työstäsi. Olin itse paikalla molemmissa tilaisuuksissa. ”Yksityistilaisuus” -laput ilmaantuivat alueelle mitä ilmeisimmin järjestäjien toimesta, kun he huomasivat, että väkeä ei vain tule paikalla; jyväskyläläiset kiersivät tapahtuman kaukaa. Mutta voi olla, että kaupungilta ei oltu kysytty lupaa yksityistiöaisuudelle, mistä syystä nyt tämä selitys ”ei me sitä tehty”. Keski-Suomen PS-nuoret mokasivat tässä nyt pahemman kerran, imagohaitta oli melkoinen, kun lyöttäydyttiin tähän sakkiin mukaan..

  Minua pytdettiin tiedottamaan sinulle huomisesta tapahtumasta Helsingissä:https://www.facebook.com/events/1157313547632516/?ti=cl

  Jos mitenkään pääsisit mukaan, olisimme todella otettuja.

  • Hannele Vestola

   Korjaus! Sain tiedon, että yksityistilaisuus-lappu (niitä oli ilmeisesti vain yksi) olivat jääneet edeliseltä käyttäjältä. Järjestäjät eivät olleet kai huomanneet ottaa sitä pois. Ei ollut siis suvakkien kiusantekoa tämä, eikä kelpaa selitykseksi, miksi ilmainen (?) poniratsastus, kasvomaalaus ja ilmapallotkaan eivät vetäneet kansaa kuulolle. Sadekin taukosi jo kohta puoli yhden jälkeen.

 14. Jorma Hiekkanen

  Olli Pasanen – tuollahan tuo ”70% vastaajista” näyttää seisoskelevan Lounaispuiston lavalla..

 15. Casimir Nykopp

  Ainut syy miksi lounaispuistoon ei tullut enempää ihmisiä on syy se että siellä oli kemppainen ja kumppanit. Jos siellä olisi ollut tiina wiik ja lokka ni asia olisi ollut toinen. Nyt siellä oli vain öykkäreitä eikä ollenkaan järjen ääntä.

  • Virve Valoheimo

   Varmaan olisi tullut enemmän ihmettelijöitä, jos Donald Trump olisi ollut siellä. Selfieitä olisi otettu.

   • Mauri Pulkkinen

    Samalla olisimme valaistuneet uudella maantiedolla. D. Trump lausui puheessaan Atlantassa: ”Belgia on kaunis kaupunki”.

  • timo harju

   Siis Junes Lokka on järjen ääni? Jos järjellä yleensä on ääni, se ei kyllä puhu tämän henkilön kautta.

  • Hannele Vestola

   Ainut syy? 😀 Joo-o. Siellähän oli rajaitsevaisto-väen koko kirjo, joka makuun, jokaiselle jotain! Olisko myös pitänyt olla houkuttimena shetlanninponien sijasta suomenhevosia? Kenties kansallismieliset vierastivat mamu-rotua?

  • Pekka Rantamäki

   Mitä, luulin, että Junes Lokka on pullonhenki…

 16. Marko Turunen

  Mä en uittuakaan välitä jostain kyselyn tuloksista, koska kyselyihin vastaavat vain ne idiootit, jotka niihin vastaavat (henk.koht. kyselijä saa punaista luuria). Mutta olen kadiksen käynyt isänmaalinen kaveri, joka sanoo että kyllä tänne porukkaa mahtuu. Suomi on jokseenkin harvaan asuttu maa – olkoot niinkin, että tähän ruuhkasuomeen osuu niin paljon hakemuksia, että kohta kahdenkymmenen vuoden kokemuksella voin sanoa, että tästä kaupungista kämppää ei irtoa – ilman erillis perusteita. Mutta takaisin tuohon 1000 tyyppiä vastaavaan ”kyselyyn”. Ne on soittanut jollekin 10’000 tyypille ja hyvä jos 10% on vastannut kyselyyn. Se 10% on niitä idiootteja jotka yleensä edes vastaa, jolloin voidaan kysyä, että miten hyvin kyseinen gallup vastaa todellisuutta. Fakta on kuitenkin, että aivan kuin minä, niin suurin osa lyö punaista luuria tämän kaltaisen puhelun kohdalla, jolloin voidaan sanoa ainakin tilastotieteiden osalta, että otanta on ”valikoitunut”. (biased in english)

 17. Jani Paakki

  Vai on nyt koko kansa suvaitsevaista kun jonkun mukaan 170kpl suvaitsevaista marssii…ja taas vastaavasti n.tuhannen ihmisen kysely ei taas kerro uunip.pojan mielestä mitään??..noh….totuus vaan sattuu olemaan se että suurin osa kansasta vastustaa nykyistä turvapaikkaturismi ym. suvaitsevuus hössötystä vaikka eivät ne osallistu mihinkään äärioikeistolaisten tjms.tilaisuuksiin….ja näin on muuallakin euroopassa tilanne…vaikka tietystihän ne sitä mieltä olevat väärässä on suvaitsevaisten mielestä

  • Saku Timonen

   Ja vastaavasti koko yhdistynyt äärikansallismielisten järjestöjen joukko ei saa paikalle edes itseään.

  • Sami Ranta

   Se, että kyselyssä halutaan tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ei tarkoita sitä, että yksiselitteisesti vastustetaan ”turvapaikkaturismi ym. suvaitsevuushössötystä” (kyllä, se on yhdyssana). Kyselyjen tuloksia voi vain usein lukea omaan agendaansa sopivaksi.

   Kaltaisellesi öyhöttäjälle voi toki olla vaikea ymmärtää, että on olemassa aika iso joukko väkeä, jotka ovat jotain muutakin kuin ”rajakkeja” ja ”suvakkeja”, mutta meitä kuitenkin on.

 18. Minna Ylitalo

  Seinäjoellakin paikalla oli vain puhujat, bändi, kojumyyjät, järjestäjät, järjestysmiehet, katupartio, lehdistö ja poni. Yleisökatoon löytyy näköjään aina jokin ulkopuolinen syyllinen. Pääsyyllinen oli Seinäjoen tapauksessa Ilkka-lehti, joka ei mainostanut Suomen Sisun tapahtumaa etukäteen.

  Suomen Sisun Etelä-Pohjanmaan piiri kommentoi uutiseen: ”arvioimme että suurin syy oli se että ILKKA-lehti ei tiedottanut tapahtumasta etukäteen”.

  http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/sisuareenalle-ei-ollut-ruuhkaa-paikalla-jaetuista-%C3%A4mp%C3%A4reist%C3%A4-huolimatta-1.2066683

  • Teemu Laitinen

   Nämä samat tyypit vastustavat valtamediaa ja eivätkä halua olle niiden kanssa missään tekemisissä. Nyt he sitten ihmettelevät miksi heidän ”upeista” tapahtumista ei mainosteta etukäteen.
   He myöskin väittävät, että valtamedia valehtelee, suoltaa propagandaa eikä kerro totuutta, niin miksi he sitten olettavat, että heidän kannattajansa lukisivat valtalehtiä?
   Totuus on se, että rajakkien vihakuplaan on tullut reikä ja se alkaa ilkeästi puristamaan sisälläolijoiden elintilaa pienemmäksi. Lopulta se tukahduttaa sisälläolijat hengiltä ja liikkeiten toiminta kuolee ja korisee pois.

   • Mauri Pulkkinen

    Kuplista kirjoittamisen voisi lopettaa näiden äärikansallismielisten tollojen yhteydessä. He ovat niin hitaita lukemaan, että ovat ehtineet vasta ristiretkiin saakka.

    Syyllistyn tahalliseen juonipaljastukseen, kun kerron, että n. 70 vuotta sitten Nürnbergin oikeudenkäynneissä ajatukset ja teot olivat puntaroitavana. Ne todettiin silloin tuomittaviksi eikä muutosta asiantilaan ole syntynyt, vaikka näsäviisaat kilvan muuta väittäisivät.

    Finni tai mätäpaise olisi oikeampi ilmaisu. Kun niihin tulee reikä, märkä valuu ulos ja ihminen eheytyy.

 19. Katja Kokko

  Yksi syy siihen etteivät kansallismieliset saa tapahtumiinsa koolle edes omaa porukkaansa on se, että osa netissä möyhöttäjistä on täydellisen fiktiivisiä mediapersoonia. Toinen kommenttini koskee kyselytutkimuksia. Tiukempi maahanmuuttopolitiikka oli hyvin väljä termi viime syksynä. Tänä keväänä jo ihmetellään ”tiukemman maahanmuuttopolitiikan” konkreettisia ja epäinhimillisiä seurauksia joissa perheet hajotetaan ja aseettomat siviilit palautetaan kuolemaan.

  • Minna Ylitalo

   Kahtakymmentä facebook-sivuprofiilia on vaikea ottaa näkyvästi mukaan live-tapahtumaan. Tosin feikkiprofiilit ovat aivan varmasti ”hengessä mukana”.

 20. jore puusa

  Hyvä Olli Pasanen tai kuka lienetkään, kirjoitat seuraavasti:
  Lainaus
  osaltaan jonkun salaa sisääntuloväylille kiinnittämät ”Yksityistilaisuus” laput. Taitaa suivaisevaiston argumentit olla pahasti lopussa kun joutuivat turvautumaan moiseen temppuun.
  ———————-
  Onko sinun fasisti- ja rasistikannattajasi niin pöljää joukkoa, että jos he ovat tulossa tilaisuuteen, josta ovat saaneet kuulla netissä ja omilla forumeillanne, niin he kääntyvät pois kun jossain on lappu yksityistilaisuus??? Jo on kuuliaista porukkaa 🙂

  Tuota rasistintorjuntakeinoa pitääkin käyttää jatkossa, vaikka Narinkkatorilla missä Dewitt sun muut sankarit kiljuvat rasistista julistusta 97 fasistille. Pitää vaan panna Hankkijan kohdalle ja Kappelin viereen laput, joissa lukee ”YKSITYISTILAISUUS” niiin saa ukko jutella itsekseen.
  Ja jos joku suvaitsevainen on keksinyt noin loistavan tavan torjua fasismia — niin jippii.
  Tästä tulee mieleen tapaus TurunSanomista, ollessani siellä kuvaajana.
  Kesäkuvaaja pantiin keikalle KaupunginTeatterin infoon. Tulee takaisin murheellisena.
  -”En päässy sisään” hän sanoo.
  -”No mikset”
  -”No kun ovi oli kiinni”
  -”Veditkö vai työnsitkö?”
  -”Vedin tietenkin”
  -”Mutta kun olisi pitänyt työntää, teatterin ovi toimii niin pyörätuoli-ihmisiä varten”.
  Lienee ollut sekin suvakkien pirullinen juoni estää sisäänpääsy.

  Tyhmyys ei kaunista ketään Olli..vaikka kuinka uskoisi salaliittoteorioihin…….
  mutta sun sanojas pitää levittää.

 21. Pekka Raappana

  ”Meillä on unelma”- tapahtumassa oli 10 000 osallistujaa, tässä Jyväskylän tapahtumassa kourallinen ääliöitä. Siinä ”ääripäät”, jos nyt ääripäistä on ihan pakko puhua. Jos ”Tolkun ihminen” on niin laiska, ettei yhteiskunnalliset asiat kiinnosta sen vertaa että jalkautuisi kerran vuodessa puolustamaan periaatteitaan, pakko sanoa että eivätpä tolkun ihmiset ainakaan toimivaa demokratiaa edistä. Tolkun kodeissa mässytetään kotona passiivisina makaronilaatikkoa ja katsotaan uutisista että ahah, joillakin on näköjään mielipiteitä asioista, siellä oli tänäön joku marssi.

 22. Mikko Harjula

  OLLI PASANEN, SINULTA ON KYSYTTY:
  Johannes Keränen sanoo
  18.6.2016 at 23:17

  Jos tosiaan olet Keski-Suomen PS-nuorten sihteeri, viitsisitkö vastata miksi ulkoministeripuolueen nuoriso-osasto osallistuu tapahtumaan minkä järjestäjistä osa on uusnatsijohtoisia ja kuuluvat vieläpä sellaiseen järjestöön mikä ilmoittaa tavoitteekseen Suomen tuhoamisen?

  Ja miksi ihmeessä ulkoministeripuolueen nuoriso-osasto osallistuu tapahtumaan minkä yksi järjestäjistä levittää juutalaisvastaista propagandaa siitä kuinka juutalaiset pyrkivät tuhoamaan ”eurooppalaisen rodun”?

 23. The Finnish media doesn’t care to write about asylum seekers when they try to take control of their narrative / M i g r a n t T a l e s

  […] A far-right event in Jyväskylä, located in Central Finland, attracted hardly any people on Saturday. It got covered in the media. Read more about this flop on Saku Timonen’s blog. […]

Kommentoi »

Comments are closed