Se ketään täällä kiinnosta…

Vanhojen Kummeli-sketsien pääministeri Jermu oli lunki mies. Tuskinpa arvasivat sketsien tekijät aikoinaan, että heidän vitsinsä muuttuvat joskus täydeksi todeksi. Näin nyt kuitenkin pääsi käymään.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka katsoi parhaaksi lähteä ministerin paikalta ennen kuin hänet erotetaan. Syynä oli hänen perheyrityksensä verosuunnittelusotkut, joista ministeri ei itse tiennyt yhtään mitään. Paskat, ketä tommonen kiinnostaa? Pena sen keksi viime metreillä, että vaihdetaan ministeriä ja syytetään mediaa.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen käytti ministerille suvereenisti kuluvaa nimitysoikeutta ja sai omalta eduskuntaryhmältään vakavan varoituksen. Pääministerille juolahti mieleen jotain ihan muuta ja hän poistui takaovesta omille teilleen sen sijaan, että olisi tukenut oman puolueensa ministeriä. Paskaa se ketään täällä kiinnostaa.

Valtiontalouden tarkastusvirasto antoi liikenneministeri Anne Bernerille suorat moitteet puuttumisesta Finavian hallituksen toimintaan epäasianmukaisella tavalla. Pääministeri kiiruhti antamaan ministerille täyden tukensa. Pena siinä veti ässän hihasta ja keksi, että eihän VTV:n lausunnossa suoraan Berneriä nimeltä mainita, joten sillä verukkeella hän voi jatkaa niin loistavasti sujuvaa yhteiskunnan muokkaamista suuryrityksiä suosivaksi.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen esittelystä talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti yllättäen moninkertaistaa Tampereelle suunnitellun monitoimiareenan tuen ja perusteli ratkaisuaan yli 3 500 uudella työpaikalla. Luku on peräisin suoraan Tampereen kaupungin hankkeen edistämiseksi tilaamasta konsulttiselvityksestä, eivätkä ministerin hehkuttamat uudet työpaikat perustu yhtään mihinkään. Ne ovat toiveajattelua. Paskat, tommonen täällä ketään kiinnosta.

Sekä Berneriä että Grahn-Laasosta koskevissa uutisissa vilahtaa konsulttiyhtiö Deloitte. Se laati Tampereen tilaaman konsulttiselvityksen ja veti hihasta 3 500 työpaikkaa. Berner on tehnyt Deloitten kanssa tiivistä yhteistyötä jo vuosikausia. Pena siinä keksi viime metreillä, että siitä jää hyvä siivu meille kaikille.

Hyvin menee eduskunnassakin. Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola hoksasi, että Riihimäen kirkkoherra on saattanut toimia lainvastaisesti tarjoamalla käännytetyn irakilaisperheen äidille työtä. Politiikkahan on yhteisten asioiden hoitamista, joten kansanedustaja ei tietenkään tehnyt rikosilmoitusta poliisille, vaan kirjallisen kysymyksen ministerille. Hän teki sen samasta aiheesta jo toisen kerran, joten ehkä ministeri voisi jo kertoa Eerolalle, että rikosepäilyistä myös kansanedustaja tekee ilmoituksen poliisille, joka sitten tutkii asian. Tai ministeri voisi pyytää kansanedustajaa olemaan hyödyksi vaikkapa käyttämällä koiraa kusella.

Jaa, että Britannia aikoo kansanäänestyksen tuloksena erota EU:sta ja keskustelu asiasta velloo? Paskaa se ketään täällä kiinnostaa. Mehumaijaporukalla on pullotustalkoot.

 

Ei minuakaan kiinnosta nyt tämän enempää. Nyt on juhannus ja otetaan lunkisti.

 

 

Kommentit (10)
 1. Riitta Karjalainen
  24.6.2016, 09:43

  Tämä oli loistava yhteenveto. Oikein hyvää keskikesän juhlaa ja kiitos kaikista aiemmistakin kolumneista.

 2. Tomi Peltonen
  24.6.2016, 09:46

  Toivottavasti sävy oli sarkastinen, koska blogisi tapa avata politiikkaa ja päätöksentekoa siitä ennen kiinnostumattomille on äärimmäisen tärkeää nykytilanteessa.

  Apatia alkaa kuitenkin kuulostaa hetki hetkeltä paremmalta kun kansa päästää päättäjänsä kuin koiran veräjästä vaikka tput ovat toinen toistaan härskimpiä

  1. Kansa päästää aina päättäjänsä pakoon. Ovat aina tehneet niin ja siksi päättäjät toimivat kuten toimivat. Ei ole peloitetta. Me äänestämme meistä piittaamattomat – mutta mukavasti puhuvat ja siistissä puvussa esiintyvät sosiopaatit johtamaan kansaa. Kun yllätys tapahtuu ja asiat menevät pieleen — kansa syyttää päättäjiä, vaikka todellinen syyllinen on typerä kansa.

  2. Ei kansa päästä päättäjiä veräjästä. Kansa äänestää ne aina uudelleen ja uudelleen takaisin samaan veräjään.

Kommentointi suljettu.