Tyhjä kupla ja kääntyvä takki

Eilen kirjoitin, että Brexit aiheuttaa vaikeimman tilanteen Suomessa perussuomalaisille ja erityisesti puheenjohtaja Timo Soinille. Soini joutuu istumaan kahdella tuolilla eli ulkoministerinä kannattamaan Suomen virallista EU-linjaa ja puolueensa puheenjohtajana myötäilemään vaatimuksia erota EU:sta.  Tuoleja kiskoo erilleen nuorisojärjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kansanäänestysaloitteellaan ja hyvin nopeasti näitä tuolien erilleen vetäjiä on löytynyt lisää.

Eilisillan A-studiossa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho antoi aika selvin sanoin ymmärtää, että tämä vaalikausi mennään näillä eväillä EU-myönteisesti, mutta ensi vaalien alla ruvetaan sitten taas vaatimaan eroa EU:sta. Tänään Timo Soini rupesi itse kokeilemaan omien persauksiensa kestämistä ja kertoo vielä selvemmin sanoin saman MTV:lle antamassaan haastattelussa. Ihan ohimennen Soini tulee kertoneeksi senkin, että hänen mielestään populistien valehtelu on median vika. Siispä median vika lienee sekin, kun viime vaalien alla Soini lupasi, että alle tuhat euroa ansaitsevilta ei saa eikä voi leikata. Vallan vahtikoiran, eli median, olisi pitänyt puhkaista tällainen kupla.

Muistan kyllä oikein hyvin sen parkumisen, joka on aina seurannut median kriittistä suhtautumista perussuomalaisten vaatimuksiin ja lupauksiin. Se on aina ollut vainoa, ajojahtia ja sananvapauden rajoittamista. Sanalla sanoen eliitin yritys vaientaa kansan ääni.

Varmaan joku uskoo vieläkin tuohon populistiseen hölynpölyyn. Populisti on populisti, pelkkä tyhjän kuplan päällä kääntyvä takki. Hänellä ei ole koskaan mitään ideologiaa tai edes periaatteita. Populisti pettää aina äänestäjiensä lisäksi myös itsensä, jonka jälkeen Soinin omien sanojen mukaan ei ole enää mitään jäljellä.

Mutta niistä tuolien erilleen kiskojistahan minun piti kirjoittaa. Kaikkien hurjimpa joutuu jo puoluetoimistokin toppuuttelemaan, kuten tässä tapauksessa kansanedustaja Jani Mäkelää.

 

13567205_10209809996747552_8237369294276915817_n

 

Sebastian Tynkkynen on elementissään. Hän rehvastelee haastattelupynnöillä ja jakaa järjestönsä nimissä kuvaa, jossa EU rinnastetaan Neuvostoliittoon. Hänelle tärkeintä on, että hänet mainitaan ja että nyt on nostetta.

 

sebu

Luultavasti Tynkkysellä ei ole mitään käsitystä siitä, mitä hän on tekemässä. Jos on, niin hän voisi kertoa visionsa EU:sta eronneen Suomen asemasta Euroopassa.

Onko se Norjan malli, jossa maa on Eta:n jäsen, jolloin edustusta EU:n päätöksentekoelimissä ei ole, mutta valtaosa EU-sääntelystä koskee maata? Onko se tulliliitto, jolloin tavarat liikkuvat vapaasti, mutta ihmiset eivät? Onko se Sveitsin malli, jolloin maa solmii yli sata kahdenvälistä sopimusta EU:n kanssa? Onko se Kanadan malli, jolloin tavarat liikkuvat, mutta ihmiset ja rahoituspalvelut eivät? Vai mennäänkö WTO:n sääntöjen pohjalta, jotka tukevat ensisijaisesti tavaroiden liikkumista?

Ei populisti tällaisia mieti. Hänelle on tärkeintä toistaa tunteisiin vetoavia iskulauseita ja saada itselleen nostetta. Hänen aiheuttamansa sotkun saavat sitten muut selvitellä.

 

Kommentit (30)
 1. Erkki Snellman
  28.6.2016, 14:11

  Tuosta puuttui maininta siitä, että unioniin kuulumattomat Norja ja Sveitsi maksavat EU:lle pääsystä unionin markkinoille. Suomen kohdalla luku voisi hyvinkin olla suurempi kuin mikä on Suomen nyt maksama nettomäärä, kun EU:sta saadut summat on vähennetty bruttomaksustamme.

  1. Saku Timonen
   28.6.2016, 14:19

   Erittäin hyvä havainto.

  2. Jussi jokinen
   28.6.2016, 18:22

   Tuota noin…Suomen nyt maksama nettomaksuäärähän lasketaan juurikin niin, että lasketaan unionille maksetun summan ja sieltä takaisin saadun summan erotus.

   Ihan näin välihuomiona.

 2. Vesa Sorvoja
  28.6.2016, 14:18

  Jos Sebastian vetää fiksit, hän tökkää ihonsa sisälle neulan ja painaa ruiskusta huumetta tulemaan. Semmoinen termi se tämä termi on.

Kommentointi suljettu.