Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kesäinen haksahdus vai sympatiaa rasisteille?

Suomessa katupartiot ja Soldiers of Odin ovat Ruohon mukaan vastaus turvapaikanhakijoiden määrään ja heidän tekemiinsä rikoksiin Suomessa.

– Olen itse tulkinnut sen miehiseksi haluksi puolustaa naisia, Ruoho selittää.

– Soldiers of Odin ei ole itsessään syyllistynyt rikoksiin, mutta jäsenistä suurempi osa on. Ryhmänähän he ovat irtisanoutuneet rasismista, mutta saattaa olla muukalaisvihaa taustalla.

Näin leppoisasti tuumaili poliisitaustainen kansanedustaja Veera Ruoho (ps) tänään Mtv:n Huomenta Suomi-ohjelmassa.

Näillä puheillaan Ruoho liittyi siihen harvenevaan joukkoon, joka vielä puolustaa tätä rasistista, natsi-ideologiaan pohjautuvaa katujengiä, jonka jäsenistä useat on tuomittu naisiin kohdistuvista väkivaltarikoksista. Ruoho itse poliisina ja menestyneenä taekwondon taitajana ei varmasti kenenkään suojelua tarvitse, mutta hänellä tuntuu olevat omituiset käsitykset sekä Soldiers of Odinista että naisten suojelun tarpeesta.

Soldiers of Odin kävi viime perjantaina pelottelemassa Orimattilan vastaaonottokeskuksessa naisia ja lapsia. Hiljattain ryhmä miehiä viritti tuon uutisen mukaan ihmisketjun tien poikki niin, että raskaana olevaa naista hoitoon kuljettanut auto joutui kääntymään takaisin. Jos tämän teon takana oli Soldiers of Odin, niin silloin he ovat myös ryhmänä syyllistyneet rangaistavaan tekoon.

Onhan tämä aika omituista. Suojelupoliisi on huolestunut järjestön muuttumisesta entistä konfliktikeskeisemmäksi ja KRP tutkii järjestön johtohenkilöiden keskinäistä viestittelyä, jossa kannustetaan avoimeen väkivaltaan. Hakatkaa jokainen, joka nojaa vähänkin vasemmalle, kuten viesti kuului. Ja sitten tulee poliisitaustainen hallituspuolueen kansanedustaja ymmärtämään miehistä halua puolustaa omaisuuttaan eli naisia.

Saattaa olla, että Ruoho ei ole perehtynyt Soldiers of Odinin jäsenten taustaan ja järjestön johtomiesten avoimesti näkyvään ideologiaan. Saattaa olla niinkin, että Ruoho haluaa oikeasti kiinnittää huomiota poliisin resurssien niukkuuteen, kuten hän selkeästi tuossa haastattelussaan tekee. Hän tekee kuitenkin sen perustavaa laatua olevan virheen, että rinnastaa SoO:n johonkin naapurivahtiin tai lapsia harrastuksiin kuljettaviin vanhempiin. Kaikki muut siihen erehdykseen sortuneet ovat jo aikoja sitten osanneet erottaa nämä asiat toisistaan.

En erityisemmin halua edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että Ruoho oikeasti kannattaa SoO:n toimintaa. Jos näin ikävästi olisi, niin siinä tapauksessa tällä hetkellä lainsäätäjänä toimiva lainvalvoja ei juurikaan erottuisi yksityishenkilöinä lakia rikkoneista ja järjestönä koko ajan lain rajalla tasapainoilevista jengiläisistä.

Mieluuummin toivon, että kyseessä ei ole sympatianosoitus rasisteille, vaan kansanedustajan kesäinen haksahdus.

Kommentit (13)

 1. Tommi Nummelin

  Ei ole haksahdus. Tämä on ainakin kolmas kerta tämän vuoden aikana, kun Ruoho puolustaa oodineita. Hän puhuu katupartioista jatkuvasti yleisellä tasolla, ettei tarvitsisi ottaa kantaa siihen ilmiöön, mistä koko keskustelussa on kyse: SoO:n perinpohjaiseen rasistisuuteen ja uhkaavaan käytökseen.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001063306.html

  http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/40547/

  Rakenne on kaikissa kolmessa haastattelussa sama. Kysytään odineista, Ruoho vastaa ettei ole mitään ”väärää noin niinku yleisesti”, koska turvallisuudentunne ja ”yleinen kiinniotto-oikeus”. Kiertää ongelmaa kuin kissa kuumaa puuroa.

 2. Minna Ylitalo

  Ylen turvattomuusillan esittelyssä Veera Ruoho (ps) sanoi näin:

  ”Olen ihmetellyt, miksi jotkut pelkäävät katupartioita. Pidän paljon todennäköisempänä, että tapahtuu jälleen raiskaus tai joukkoahdistelu kuin katupartion ylilyönti.”

  Itse ohjelmassa hän myös lietsoi turvattomuuden tunnetta kertomalla siitä, miten nimeltämainitsematon työkaveri ei enää uskalla kävellä Helsingin keskustasta kotiin.

  http://yle.fi/uutiset/a2_turvattomuus-ilta_kysyy_miksi_maahanmuutto_pelottaa__katso_vieraat_taalta/8702629

  • Virve Valoheimo

   Seurakuntalaisessa tämä urheileva poliisi pöyristyy:

   ”Veera Ruoho näkee katupartioiden yhtenä tärkeänä tavoitteena suojella naisia seksuaaliselta ahdistelulta.
   – Ajattelen asiaa naisena. Jos olisin pienikokoinen nainen, joka kävelen yksin puistikossa, niin olisin äärimmäisen onnellinen, jos sinne tulisi sillä hetkellä, kun olen pulassa, joku kaljupäinen bodari puuttumaan tilanteeseen.”

   http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/40547/ (kiitos linkistä)

   Riippuu varmaan siitä, missä piireissä on tottunut pyörimään. Minä puolestani ohittaisin kaljupäisen bodarin todella ripeästi. Niistä kun ei tiedä, mitä douppausta on käytetty.

   • Minna Ylitalo

    Veeran kai sitten täytyy hankkia kalju bodari henkivartijaksi. Muita suomalaisnaisia ei sen sijaan tule väkisin holhota ja suojella vastoin heidän tahtoaan.

   • Tuula Karjalainen

    Olen pienikokoinen nainen, vaan eipä tule mieleen yksiksensä kävellä puistikoissa, ja pitäisi ensin jotenkin sinne puistoon päästä, lähin lienee 15 km päässä. Mitä järkeä on mennä paikkoihin, missä tarvitsee suojelua ja holhousta. Ainakaan iltaisin että yömyöhään. On itsestänsä kiinni seura että missä kuljeksii. Joka niemen notkossa ja saarelmassa on tiettyjä paikkoja, joilla huono maine, joko lestin heittoa tai haarakonttorin perustajia.

   • Mirjami Virtanen

    Ruoholla on elämä vaikeaa. Hänhän jossain kuvaili, miten vaarallisia mamulapset ovat jo päiväkodissa. Eivätköhän he ole lapsia siinä kuin muutkin, kaikkihan siellä opettelevat toisten lasten kanssa olemista, tiedän suomalaislapsia, jotka ovat kahden lapsen paikalla päiväkodissa, vaikka äitinsä on kotona. Psyykkisistä syistä. Lapsenlapseni vähän pelkäsi omassa päiväkodissaan tälläistä lasta.

    Hän näyttää pelkäävän perheensä puolesta, kaitpa poliisit yleensä yrittävät kotiosoitettaan suojella. Mutta siinähän olisi Odineille työtehtävä, suojella tätä Ruohon perhettä. Joku taisi ehdottaakin.

    Olen monesti kirjoittanut, olen vanha nainen, mutta ei nuoruudessanikaan menty yöllä kävelemään puistoihin tai tiettyihin kaupunginosaan. Ja mieluummin käveltiin porukalla tai tuhlattiin taksiin porukalla tai viimeisellä yöbussilla kotiin. Eikä ollut mamuja.

 3. Erkki Weurlander

  PS
  Post scriptum tuollekin ruohonjuuritason persulle…
  Lihaksien määrä ja aivokapasiteetti eivät näemmä korreloi.
  Bodaajistakaan ei olekaan mitään aikoihin kuulunut?

 4. Antero Pönni

  Toivon sydämeni pohjasta, että seuraavien vaalien jälkeen kun Veera Ruoho on palaamassa poliisin virkaansa, tutkittaisiin tiheällä kammalla onko hänellä mahdollisuus edes jatkaa poliisina näiden aikamoisten rasististen avauksiensa jälkeen.
  Hän ihan selvästi komppaa rikollisia ja rasisteja.

 5. Johannes Keränen

  Kirjoitit että KRP tutkii Odin-johtoryhmän viestejä missä kehotetaan hakkaamaan vasemmalle kallistuvat ja suunniteltiin satunnaisten ei-valkoisten pahoinpitelyä. Tänään Etelä-Suomen Sanomat kirjoitti näin:

  ”Viime kuussa julkisuuteen päätyi Soldiers of Odin -johtohenkilöiden salaisia viestejä, joissa kannustettiin väkivaltaan. Keskusrikospoliisi on tutkinut viestit ja todennut, että tässä vaiheessa ne eivät anna aihetta enempään. Asiaa kuitenkin pidetään silmällä.””

  Eli poliisi ei nähnyt mitään väärää suunnitelmissa pahoinpidellä ei-valkoisia ja vasemmistolaisia.

 6. Virva Itäranta

  Kenties ohjeistus poliisille suhtautumisesta Oodinin poikiin ja heidän toimintaansa tulee korkeammalta taholta. Minusta vaikuttaa pahasti siltä, että Suomessa on menossa vallankaappaukseen verrattava ”rakennemuutos”, jonka aikaan saamiseksi kaikki keinot ovat luvallisia. Poikien toilailut on vain yksi hämmennystä aiheuttava ilmiö. Kaikilla diktatoorista valtaa pitävillä on ollut omat verikoiransa. Valtakunnassa ei ole kaikki hyvin.

 7. Juha Sinkko

  Noista turvapaikanhakijoista ei ole ollut meille minkäänlaista ongelmaa, mutta tytär on kyllä joutunut parikin kertaa joutunut pelkäämään noiden ”sotureiden” kanssa palatessaan tanssiharjoituksista.

 8. Jari Kähkönen

  Vaivoin saattaa olla taivastelematta sitä poliisiviestin juoksua, etuoikeutettua pöyhkeilyä, sovinistis-rasistista denialismia, ennakkoluuloisuutta ja kyseenalaista ihmiskäsitystä, jotka ties minkä kansan edustaja Veera Ruoho(ps) studionlattialle sylki. Ihan perusuautoritäärihän tuo oli, jos sen sanominen nyt tulee kenellekään ajattelevalle ihmiselle mitenkään yllätyksenä. Miksi Kiinan kansantasavallan miliisi noudatti poissapysyttelykäskyjä kulttuurivallankumouksen aikaan, miksi turvallisuus- ja rikospoliisi Hitlerin Saksassa oli halukas myötäjuoksija tai miksi ensimmäisen tasavallan Suomessa poliisi ensin ei ollut mitään tietäkseenkään sekä lopulta paikalletullessaankin ensimmäiseksi löi työmiestä jonka kimppuun pellemaanpuolustusjärjestön kuolemanpartio oli hyökännyt? Niinpä. Mietipä sitä, jos asia on todellakin vaikea ja edellyttää pohdiskelua.

  Pahinta tässä kaikessa on se, että ties minkä kansan edustaja Veera Ruoho(ps) on laskelmoiva. Äänet hänelle ja kaltaisilleen, kun kieltäen, kääntäen ja ivaillen mukaillaan niiden HÄNEN EDUSTAMANSA kansan syvien rivien mätäneviä ihmisivihoja, kiihkoiluita ja ennakkoluuloja. Ja hänen kaltaisillaan ei ole mitään ongelmaa kuvitella, että kun ensin on päästetty se yyjiitee näpeistä niin sitten tuosta vain kiristetään lakia sekä lisätään budjettia, että se saadaan takaisin hallintaan. Ei vaikka pelin nimen pitäisi kyllä olla kymmenen virkamerkkiä laudalla ja niin monta erää mennään kuin pelkureita, omaneduntavoittelijoita ja sun muita halukkaita kätyreitä riittää. Ja sen jälkiselvittelyn perästä ei muuten poliisiammattisurkeakoulusta enää valmistu indoktrinaatiollla pilaamalla autoritäärisiä persoonallisuuksia, joilla on kuvitelma siitä, että muka ovat jotain poliiseja vaikkeivät käsittäne edes koko sanan määritelmääkään. Tervemenoa Minskiin, Moskovan pikajunia lähtee joka päivä!

  Viimesijassa MTV:n aamuohjelman sohvalla istui kylmän ylimielinen kolminkertaisesti etuoikeutetun kastin edustaja, joka puolustellen, uudelleen näkökulmaten ja asiattomuuksia asiallistaen salonkikelpoisti törkeää ihmisvihaa sekä väkivaltaa. Sen hän teki, koska ilmeisesti kuvittelee ettei elä samassa maailmassa niiden onnettomien kanssa, jotka joutuvat sen kohteeksi. Vaan älkää yksin Ruohoa moittiko, kummastelkaa sitä järjestelmää missä poliisin ammattiliitto pystyy nostamaan julkiseen keskusteluun omankädenoikeuden häpäisevällä ja uhkaksi leimaavalla kehystyksellä. Siitä ole vielä sataa vuottakaan, kun tutkinnanjohtajan esiasteena kotietsinnällä saattoi olla lautamies eivätkä haastehakemus ja rikosilmoitus juuri toisistaan eronneet, tutkimusperiaatteellisin terveisin käräjäTUOMARI mikä ei myöskään niitä aikoja todellakaan ollut mikään ”puheenjohtaja”.

  Veera Ruohon puheenvuoro on ruma kuvajainen siitä mikä on ihminen ja mikä on totuus Suomesta. Niin kauan niitä pidetään, kun vanhat pahuudet pimitetään eikä kyllin voimakas sekä oikeudentuntoinen kansalaisyhteiskunta nouse vastustamaan uusien tekemistä. Lopuksi toivotetaan jo ennakkoon hyvää kansainvälistä pidätysmääräysta herra Ilja Janitskinille Espanjan Barcelonaan, sen estämättä että sanotun määräyksen antamista ei olekaan voitu julkaisupäätöksen edellyttävällä varmuudella varmentaa. Mutta ajatushan se on tärkein, eikös mitä?

  • Antero Pönni

   Ihan nappiin osunut kirjoitus.
   Sekin kun mainitsit kansan edustaja. Sillä aika harva kansanedustaja alentuu Veera Ruohon tasolle ketä eduskuntaan on valittu.
   Veera on vaan itsensä ylentänyt kansan edustajaksi!

Kommentoi »

Comments are closed