Kesäinen haksahdus vai sympatiaa rasisteille?

Suomessa katupartiot ja Soldiers of Odin ovat Ruohon mukaan vastaus turvapaikanhakijoiden määrään ja heidän tekemiinsä rikoksiin Suomessa.

– Olen itse tulkinnut sen miehiseksi haluksi puolustaa naisia, Ruoho selittää.

– Soldiers of Odin ei ole itsessään syyllistynyt rikoksiin, mutta jäsenistä suurempi osa on. Ryhmänähän he ovat irtisanoutuneet rasismista, mutta saattaa olla muukalaisvihaa taustalla.

Näin leppoisasti tuumaili poliisitaustainen kansanedustaja Veera Ruoho (ps) tänään Mtv:n Huomenta Suomi-ohjelmassa.

Näillä puheillaan Ruoho liittyi siihen harvenevaan joukkoon, joka vielä puolustaa tätä rasistista, natsi-ideologiaan pohjautuvaa katujengiä, jonka jäsenistä useat on tuomittu naisiin kohdistuvista väkivaltarikoksista. Ruoho itse poliisina ja menestyneenä taekwondon taitajana ei varmasti kenenkään suojelua tarvitse, mutta hänellä tuntuu olevat omituiset käsitykset sekä Soldiers of Odinista että naisten suojelun tarpeesta.

Soldiers of Odin kävi viime perjantaina pelottelemassa Orimattilan vastaaonottokeskuksessa naisia ja lapsia. Hiljattain ryhmä miehiä viritti tuon uutisen mukaan ihmisketjun tien poikki niin, että raskaana olevaa naista hoitoon kuljettanut auto joutui kääntymään takaisin. Jos tämän teon takana oli Soldiers of Odin, niin silloin he ovat myös ryhmänä syyllistyneet rangaistavaan tekoon.

Onhan tämä aika omituista. Suojelupoliisi on huolestunut järjestön muuttumisesta entistä konfliktikeskeisemmäksi ja KRP tutkii järjestön johtohenkilöiden keskinäistä viestittelyä, jossa kannustetaan avoimeen väkivaltaan. Hakatkaa jokainen, joka nojaa vähänkin vasemmalle, kuten viesti kuului. Ja sitten tulee poliisitaustainen hallituspuolueen kansanedustaja ymmärtämään miehistä halua puolustaa omaisuuttaan eli naisia.

Saattaa olla, että Ruoho ei ole perehtynyt Soldiers of Odinin jäsenten taustaan ja järjestön johtomiesten avoimesti näkyvään ideologiaan. Saattaa olla niinkin, että Ruoho haluaa oikeasti kiinnittää huomiota poliisin resurssien niukkuuteen, kuten hän selkeästi tuossa haastattelussaan tekee. Hän tekee kuitenkin sen perustavaa laatua olevan virheen, että rinnastaa SoO:n johonkin naapurivahtiin tai lapsia harrastuksiin kuljettaviin vanhempiin. Kaikki muut siihen erehdykseen sortuneet ovat jo aikoja sitten osanneet erottaa nämä asiat toisistaan.

En erityisemmin halua edes ajatella sitä vaihtoehtoa, että Ruoho oikeasti kannattaa SoO:n toimintaa. Jos näin ikävästi olisi, niin siinä tapauksessa tällä hetkellä lainsäätäjänä toimiva lainvalvoja ei juurikaan erottuisi yksityishenkilöinä lakia rikkoneista ja järjestönä koko ajan lain rajalla tasapainoilevista jengiläisistä.

Mieluuummin toivon, että kyseessä ei ole sympatianosoitus rasisteille, vaan kansanedustajan kesäinen haksahdus.

 

 

 

Kommentit (13)
 1. Tommi Nummelin
  5.7.2016, 16:12

  Ei ole haksahdus. Tämä on ainakin kolmas kerta tämän vuoden aikana, kun Ruoho puolustaa oodineita. Hän puhuu katupartioista jatkuvasti yleisellä tasolla, ettei tarvitsisi ottaa kantaa siihen ilmiöön, mistä koko keskustelussa on kyse: SoO:n perinpohjaiseen rasistisuuteen ja uhkaavaan käytökseen.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001063306.html

  http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/40547/

  Rakenne on kaikissa kolmessa haastattelussa sama. Kysytään odineista, Ruoho vastaa ettei ole mitään “väärää noin niinku yleisesti”, koska turvallisuudentunne ja “yleinen kiinniotto-oikeus”. Kiertää ongelmaa kuin kissa kuumaa puuroa.

 2. Minna Ylitalo
  5.7.2016, 16:50

  Ylen turvattomuusillan esittelyssä Veera Ruoho (ps) sanoi näin:

  “Olen ihmetellyt, miksi jotkut pelkäävät katupartioita. Pidän paljon todennäköisempänä, että tapahtuu jälleen raiskaus tai joukkoahdistelu kuin katupartion ylilyönti.”

  Itse ohjelmassa hän myös lietsoi turvattomuuden tunnetta kertomalla siitä, miten nimeltämainitsematon työkaveri ei enää uskalla kävellä Helsingin keskustasta kotiin.

  http://yle.fi/uutiset/a2_turvattomuus-ilta_kysyy_miksi_maahanmuutto_pelottaa__katso_vieraat_taalta/8702629

  1. Virve Valoheimo
   5.7.2016, 18:36

   Seurakuntalaisessa tämä urheileva poliisi pöyristyy:

   ”Veera Ruoho näkee katupartioiden yhtenä tärkeänä tavoitteena suojella naisia seksuaaliselta ahdistelulta.
   – Ajattelen asiaa naisena. Jos olisin pienikokoinen nainen, joka kävelen yksin puistikossa, niin olisin äärimmäisen onnellinen, jos sinne tulisi sillä hetkellä, kun olen pulassa, joku kaljupäinen bodari puuttumaan tilanteeseen.”

   http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/40547/ (kiitos linkistä)

   Riippuu varmaan siitä, missä piireissä on tottunut pyörimään. Minä puolestani ohittaisin kaljupäisen bodarin todella ripeästi. Niistä kun ei tiedä, mitä douppausta on käytetty.

   1. Minna Ylitalo
    5.7.2016, 19:57

    Veeran kai sitten täytyy hankkia kalju bodari henkivartijaksi. Muita suomalaisnaisia ei sen sijaan tule väkisin holhota ja suojella vastoin heidän tahtoaan.

   2. Tuula Karjalainen
    5.7.2016, 20:52

    Olen pienikokoinen nainen, vaan eipä tule mieleen yksiksensä kävellä puistikoissa, ja pitäisi ensin jotenkin sinne puistoon päästä, lähin lienee 15 km päässä. Mitä järkeä on mennä paikkoihin, missä tarvitsee suojelua ja holhousta. Ainakaan iltaisin että yömyöhään. On itsestänsä kiinni seura että missä kuljeksii. Joka niemen notkossa ja saarelmassa on tiettyjä paikkoja, joilla huono maine, joko lestin heittoa tai haarakonttorin perustajia.

   3. Mirjami Virtanen
    6.7.2016, 11:46

    Ruoholla on elämä vaikeaa. Hänhän jossain kuvaili, miten vaarallisia mamulapset ovat jo päiväkodissa. Eivätköhän he ole lapsia siinä kuin muutkin, kaikkihan siellä opettelevat toisten lasten kanssa olemista, tiedän suomalaislapsia, jotka ovat kahden lapsen paikalla päiväkodissa, vaikka äitinsä on kotona. Psyykkisistä syistä. Lapsenlapseni vähän pelkäsi omassa päiväkodissaan tälläistä lasta.

    Hän näyttää pelkäävän perheensä puolesta, kaitpa poliisit yleensä yrittävät kotiosoitettaan suojella. Mutta siinähän olisi Odineille työtehtävä, suojella tätä Ruohon perhettä. Joku taisi ehdottaakin.

    Olen monesti kirjoittanut, olen vanha nainen, mutta ei nuoruudessanikaan menty yöllä kävelemään puistoihin tai tiettyihin kaupunginosaan. Ja mieluummin käveltiin porukalla tai tuhlattiin taksiin porukalla tai viimeisellä yöbussilla kotiin. Eikä ollut mamuja.

Kommentointi suljettu.