Mölöjen aikaa

– Heinäkuu on siitä kurja uutiskuukausi, että kaikki mölöt saavat suuren painoarvon.

Näin kommentoi eräs Fb-kaverini tätä juttua, jossa kansanedustaja Veera Ruoho jatkoi Soldiers on Odinin katupartioiden puolustamista. Eilen epäilin, että kyseessä saattoi olla kesäinen haksahdus, mutta selvästikään ei ollut. Ruoho päätti hyödyntää heinäkuun uutisvähyyttä ja hankkia näkyvyyttä seuraamalla kollegansa Laura Huhtasaaren viitoittamaa tietä.  Huhtasaarihan ennätti jo kuukausi sitten tukea järjestön katupartioinitia ja vaatia turvapaikanhakijoiden liikkumisoikeuden rajoittamista.

Huhtasaari on taivaltanut tällä tiellä paljon pitemälle kuin moni muu. Jo viime itsenäisyyspäivänä hän osallistui puhujana Rajat kiinni-liikkeen tilaisuuteen, jossa tervehdittiin ihan natsitapaan.

Tie on siis hyväksi havaittu ja sileäksi tallattu, joten passaa sitä myöten kulkea. Ruoho puolustaa naisiin kohdistuvista väkivaltarikoksista tuomittujen oikeutta turvata naisrauhaa sillä, että eduskunnassakin on rikoksista tuomittuja.

Niinhän siellä on, koska äänestäjät ovat heidät sinne valinneet. Katupartioiden jäseniä ei kukaan ole valinnut, vaan niihin ovat hakeutuneet selvästikin sellaiset, joilla on taipumusta sekä naisten että miesten hakkaamiseen. Onpa joukossa myös lapseen kohdistuvasta väkivaltarikoksesta tuomittu.

Ruohon logiikan mukaan olisi ihan oikein, että vaikkapa pedofiilit suojelisivat päiväkotilasten turvallisuutta ja kirkonpolttajat valvoisivat puukirkkojen paloturvallisuutta. Voihan olla, että vankila on parantanut ja tavat muuttuneet.

Kansanedustajaksi päässyt poliisi on selvästi eri mieltä katupartioiden tarpeellisuudesta kuin vaikkapa Sisä-Suomen poliisilaitoksen päällikkö, mutta kansanedustaja tekeekin politiikkaa ja hänen pitää näkyä äänestäjilleen. Näin heinäkuussa se onnistuu, kun uutisia on muuten vähän. Minäkään en ollut koskaan ennen edes kuullut Veera Ruohosta, mutta nyt sittten olen. Hän näkyy olevan Laura Huhtasaaren henkinen kaksoissisar.

Ruoho on kyllä pahasti myöhässä. Kun kansa, viranomaiset ja jopa Odinin sotilaat itse ovat jo saaneet tarpeekseen koko joutavasta seisoskelusta ja tuijottelusta, niin kyllä kansanedustajankin pitäisi keksiä jokin partioinnin kannattamista parempi tapa saada näkyvyyttä. Vaikka onkin heinäkuu ja uutiseksi kelpaa mikä tahansa.

***

Kommentoinnin säännöt ovat entiset, vaikka en olekaan ihan äsken niistä huomauttanut. Vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

Kommentit (4)
 1. Mauri Pulkkinen
  6.7.2016, 15:43

  Heinäkuu on hyvä aika mölöttää. Tasan eivät siinäkään mene onnen lahjat. Jotkut mölöttävät ympäri vuoden ja jotkut eivät pysty mölöttämään edes heinäkuussa.

  Maailmankirjat ovat menneet sekaisin PS:n hallituskaudella. Nytkin täällä etelässä on kylmää ja puuskainen vastatuuli kiusaa ikääntynyttä urbaania fillarikommunistia. Korpikommunistien sydänmailla Lapin perukoilla on herrojen huvilakaupunkeja ja aurinko paahtaa liiaksi asti. Kontrasti ei ehkä ole niin suuri kuin äkkiä katsoen luulisi. Minun silmissäni kommunismi on näyttäytynyt elitistisenä, epädemokraattisena liikkeenä niin meillä kuin maailmalla. Jäljellä on näytteeksi muutama valtio, ettei aivan museoon tarvitse mennä. Työväenliikkeestä ei kommunismin kohdalla voi puhua.

  Nutipäitä ei näy laitumilla, vaan kaupunkien kaduilla eikä niitä varten ole viritetty edes paimenpoikia. Kannustusjoukot ovat harvenneet niin vähiin, että yksikin ajatusten Tonava saa toimittajat lääpälleen ja nimensä otsikoihin.

  Enpä mölötä enempää, jotten tule aateloiduksi mölöttäjien mestariksi. Tosin haasteet siinä ovat niin mittavat, ettei ilman dopingia pääsisi edes karsintoihin.

 2. Mitenhän tämän sanoisi, että ei käynnistäisi varsinaista paskamyrskyä…?

  Kellään ei ole oikeutta tehdä toiselle pahaa mutta jokaisella on oikeus käyttää omaa tervettä järkeään.

  Itse asun lähiössä joka tulkittaneen melko kamalaksi paikaksi. Mutta silti täällä pärjää ihan mainiosti eikä paikan kamaluutta huomaa mitenkään. Mutta olisi todella huono idea mennä ostarin baariin, levitellä rahojaan ja vetää itsensä konttauskuntoon. Todennäköisyys löytää kotiin lompakko taskussa pienenee joka kerta. Kymppi taksirahaa parantaa mahdollisuuksia huomattavasti.

  Nyt tapetilla oleva lentopallojoukkueen rikos on rikos. Mutta jos hissiä kohti raahataan tiedotonta tai vastentahtoista niin hotellivirkailija soittaa välittömästi poliisit. Jos sinne kävellään omasta tahdosta niin hotellivirkailija ei voi auttaa ja odinin pojat vielä vähemmän.
  Mitenkään syyllistämättä uhria.

  Mutta suomessa leijonanosa väkivaltarikoksista on sellaisia, että joko tekijä, uhri tai molemmat olivat ympärikännissä. Ja teko tapahtui kotirauhan suojissa.

  Odinin poikien luoma ”turvallisuuslisä” koskee hyvin harvinaisia tapauksia, eli ns. puskaraiskauksia. Siinä tulee ongelmaksi päivystää sen oikean puskan äärellä. Ja koska teko ei kaipaa silminnäkijöitä niin ”päivystäjät” ovat joka tapauksessa väärän puskan äärellä.

Kommentointi suljettu.