Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Kun naamiot putosivat

Juhannuksena alkanut ja jalkapallokisojen ajan kestänyt hiljaiselo netissä päättyi eilen kertarysäksellä, kun perussuomalaiset kansanedustajat lakkasivat teeskentelemästä sisäsiistiä ja paljastivat äärikonservatiivisen ja rasistisen pohjavireensä.

Kansanedustaja, perustuslakivaliokunnan sekä työ- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen, varatuomari Leena Meri neuvoi Mustaa Barbaaria perheineen menemään takaisin kotimaahansa, jos Suomi ei miellytä.

leena-meri-valehtelee

Kun Meri sai kuulla James Nikanderin olevan syntyperäinen Suomen kansalainen, niin hän selitti tarkoittaneensa kaikkia ulkomaalaisia yleensä. Näin hän sai viestinsä kuulostamaan pelkän tyhmyyden sijaan avoimen rasistiselta.

Kansanedustaja, lakivaliokunnan ja sivistysvaliokunnan jäsen, erityisopettaja Laura Huhtasaari jatkoi samalla linjalla jakamalla kollegansa päivitystä.

lh

Sen lisäksi Huhtasaari ilmaisi selkeästi inhonsa ja ennakoluulonsa sanomalla pride-kulkueisiin osallistuneita perversseiksi.

huhtasaari

Kansanedustaja Mika Raatikainen, siviiliammatiltaan poliisi, kertoi kammoksuvansa yleisissä suihkuissa tirkisteleviä homoja.

raatikainen

Homokyyläystä pelkäävä Raatikainen ei varmaankaan ole tullut ajatelleeksi, että ihan niissä samoissa saunoissa, suihkuissa ja uimahalleissa homot ovat ennenkin käyneet yhtä aikaa hänen kanssaan. Tällä päivityksella Raatikainen liittyy kansanedustajakollegansa Vesa-Matti Saarakkalan suihkukammoiseen seuraan ja jakaa hänen kanssaan kummallisen pelkonsa tirkistellyksi tulemisesta. Homot ja viherkommunistit kyyläävät kaikkialla heidän pippeleitään.

Näin siis kansanedustajamme ja mitä isot edellä, niin sitä pienet perässä. Entiseksi poliisiksi ilmoittautuva Raimo Rapo haluaa rasistisessa Rajat kiinni-ryhmässä tietää Vasemmistoliiton puoluevaltuuston varapuheenjohtaja Suldaan Said Ahmedin kotiosoitteen pahat mielessä. Suomen kuuluisin puuroonsylkijä Martta Petman ei onneksi tiedä muuta kuin suunnan.

13620020_10154553165636531_3980213825751417354_n

13659128_10154553166016531_2967827538667526369_n

Rupean taas ennustajaksi ja arvaan, että yksi tästä joukosta päätyy esitutkintaan ja oikeuteen, kuten ihan oikein onkin. Kansanedustajien kommentit ovat puolueen rosoa, sananvapautta ja henkilökohtaisia mielipiteitä, joihin kansanedustajilla on oikeus siinä missä muillakin.

Olkoonpa niin. Selväksi kuitenkin tuli, että perussuomalaiset ovat heittäneet kaiken sisäsiisteyden nurkkaan ja paljastaneet avoimesti rasisminsa ja ennakkoluulonsa. Nyt ollaan hallituspuolue ensimmäistä ja viimeistä kertaa, eikä enää ole väliksi pitää kulisseja yllä salonkikelpoista teeskennellen. Harvenevia kannattajia yritetään miellyttää avoimella vastakkainasettelulla ja edesvastuuttomasti vihaa lietsomalla. Naamiot ovat pudonneet.

Tai sitten elien oli yleinen kännäyspäivä ja jokainen halusi huutaa vuorollaan.

***

Eilen ei taaskaan uskottu, että tämä blogi ei ole mikään nimettömien huutajien keskustelupalsta. Parasta uskoa, että tänne kirjoitellaan vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Sinnikkäimmät häiriköt tulevat kommenttinsa lisäksi saamaan kohta myös oikean nimensä ja sp-osoitteensa julkisuuteen.

Kommentit (77)

 1. Kai Nurmi

  Tuo Huhtasaaren kommentti Pridestahan on suora lainaus Mustan Orkidean (transmies) blogista, eikä suinkaan hänen sanomansa. Huhtasaarelta löytyy omiakin perseilylausuntoja ihan riittävästi, ja mieluummin tarttuisin niihin, kuin syyttäisin häntä jostain mitä ei itse ole sanonut. Vaikka varmasti niin ajatteleekin.

  Mutta vähän rk-henkinen taktiikka on moinen.

  • Minna Ylitalo

   Huhtis tarttuu tilaisuuteen ja pilkkaa ”koko perheen iloista perhetapahtumaa”. Kansanedustajaa näkyy edelleen harmittavan se, että hänen aatesuuntaansa liittyvät iloiset perhetapahtumat eivät viime aikoina ole menestyneet poneista ja pullakahveista huolimatta.

 2. keke

  ”Nyt ollaan hallituspuolue ensimmäistä ja viimeistä kertaa, eikä enää ole väliksi pitää kulisseja yllä salonkikelpoista teeskennellen”

  Niin mitä tähän sanovat hallituskumppanit? Kelpaako avoimet rasistit kokoomuksen ja keskustan kannattajille yhteistyökumppaneiksi? Tätä voi kysyä ihan vapaasti toimittajat myös kyseisten puolueiden johdolta mielellään vielä muutamaan kertaan ettei mikään jää epäselväksi kannattajakunnalle.

  • Tommi Nummelin

   Tiedä sitten jaksaako Sipilä ja Orpo persuja muutenkaan, kun siellä puuhaillaan puolueen sisällä ties mitä hallitusohjelman vastaista kansanäänestysmouhotusta. Leena Merikin on ehtinyt jo haukkua Orpoa FB:ssä diktaattoriksi, koska tämä kehtasi vaatia Soinia noudattamaan yhteisesti sovittua linjaa.

  • Johan Palmén

   Juuri näin. Kysymyksi ja painetta keskustan ha kokoomuksen suuntaan. Samassa hallituksessa ovat ja hyväksyvät näin ollen rasistisen linjan. Perussuomalaiset ovat vain lomalla tai yksityishenkilöitä muuten vaan.

  • Teemu Laitinen

   Tosiaan, ovatko persut tai koskaan olleet hallitusvastuun arvoinen puolue?
   Jytky tuli valehtelulla, jonka Soinikin on myöntänyt ja hallituksessa tehdään selän takana hallituksen vastaista politiikkaa: Irti EU:sta jne.
   Ja mitä kansaa persut enää edustavat vajaan yhdeksän prossan kannatuksella? Pientä kiihkonationalistista ja umpirasistista älämölö porukkaa. Tarvitsevatko he oman puolueen hallitukseen?

  • Markku Tamminen

   Persujen tehtävänä on olla nyt hallituksen aisankannattajana, että kokoomus ja keskusta saavat ajettua omat agendansa lävitse kun persuporukka keskittyy älämölöön. Ei Juha Sipilää kiinnosta pätkääkään mitä persuissa tapahtuu, eilenkin tsemppasi Timo Soinin Britannian matkaa MTV:n haastattelussa.

   • Ilari Reuhkala

    Näin juuri. PS on täydellinen hallituskumppani keskustalle ja kokoomukselle. Kyseessä on puhdas win-win-tilanne: keskusta ja kokoomus saavat leikata ja tuhota suomalaisen hyvinvointivaltion rauhassa kun perussuomalaiset harhauttavat ihmisten huomion toisaalle. Minkään muun hallituskumppanin kanssa se ei onnistuisi.

    Se, että perussuomalaiset saavat kiihottaa ihmisiä toista ihmisryhmää vastaan rauhassa, on pieni hinta siitä että Sipilä ja kokoomus saavat toteuttaa unelmansa thatcherilaisesta Suomesta. Vastaavasti perussuomalaisille leikkaukset näyttävät olevan pieni hinta siitä että pääsee tekemään vihapuheesta salonkikelpoista.

    • Niilo N

     Olen melko varma että syvällä sisimmässään iso osa, luultavasti enemmistö, keskustan ja kokoomuksen kannattajista ei ole olennaisesti eri mieltä persujen kanssa ulkomaalaisista ja rasismista. Ero on siinä että kepu-kokkariakselilla ihmiset on keskimäärin sen verran fiksumpia ja paremmin kasvatettuja että ymmärtävät mistä voi puhua julkisesti ääneen ja mistä ei. Olen tasan varma että jos kokoomusnuorten saunailtaan vietäisiin salaa mikrofoni, parin oluen jälkeen porukka omiensa kesken ei jäisi rasismissa paljoakaan persuista jälkeen,

     • Ilpo Haarala

      Kokoomuslaisten, varsinkin nuorten sellaisten, mielipiteet jakautuvat oman kokemukseni mukaan hyvin laajalle asteikolle mitä tulee moraali- ja maahanmuuttokysymyksiin. Osa menisi perussuomalaisesta, osaa ei erota City-vihreästä tai vasemmistolaisesta nuoresta. Varsinaisten Kokoomusnuorten johtoon on jostain syystä valikoitunut kovin kummallinen joukko joka lähinnä pilaa Kokoomuksen mainetta mutta onneksi he eivät edusta kovin hyvin läheskään kaikkia porvarillisesti ajattelevia nuoria.

      • Niilo N

       Totta, kokoomuksessa skaala on laajempi. Tosin se että kuitenkin suvaitsevaisempikin kokoomussiipi valitsee puolueekseen kokoomuksen eikä esim. mainittuja vihreitä ja vasemmistoliittoa, kertoo mielestäni näidenkin henkilöiden pahasta moraalisesta rappiosta: raha ja oma etu valmiiksi etuoikeutetussa asemassa olevalle ajavat solidaarisuuden ja moraalin edelle.

     • Jarkko

      Vahvassa asemassa olevat sopivat yleensä asiat omalta kannaltaan parhain päin. Eivätkä ikinä ota mitään vastuuta toimintansa negatiivisista puolista.

      Kaikkein karuin fakta nykymenossa on se, että 1980-luvulla Suomalaiset yritykset tekivät keskimäärin 10% liikevaihdostaan voittoa. 2000-luvulla suomalaisten yritysten keskimääräinen voitto liikevaihdosta on paisunut 20%. Suomalaiset yritykset tekevät noin 30 miljardia euroa voittoa joka vuosi jos yritykset suostuisivat tiputtamaan voittonsa 80-luvun tasolle säästyisi 15 miljardia euroa. Jos tuo raha käytettäisiin suomalaisten työttömien hyväksi KAIKKI suomalaiset työttömät voitaisiin palkata töihin 3000€ kuukausi palkalla. Eikä Suomessa olisi työttömiä ollenkaan. Kun tuo laskelma esitettiin kokoomushenkiselle rikkaalle pomolle jossain keskustelu ohjelmassa hänen ainoa kommentinsa oli ”mutta kun ne ovat jonkun rahoja”.

      Jos siis haluttaisiin niin suomesta olisi mahdollista poistaa työttömyys KOKONAAN ja yritykset voisivat silti tehdä voittoa yhtä paljon suhteellisesti kuin tekivät 80-luvulla. Todennäköisesti työttömyys voitaisiin poistaa paljon pienemmälläkin summalla kuin 15 miljardia, koska suurin osa työttömistä tuskin vaatisi edes 3000€ palkkaa työpanoksestaan.

 3. Jake

  En tiedä, oletko tietoinen Susanna Kaukisen emännöimästä ”Susannaradiosta” Youtubessa nimimerkillä Susanna the Finn (https://www.youtube.com/channel/UCAKiB-drhJiIElmsPd3aiQw?spfreload=10)?

  Siellä hän suoltaa aivan kauheeta paskaa – ja omalla nimellään. Tässä esimerkki https://www.youtube.com/watch?v=k0uLSsvOPqg. Tällainen siis saa jatkua meillä Suomessa. Samasta asiasta muutama vuosi sitten olisi joutunut syytteeseen (esim. tamperelainen rasisti Seppo Lehto jokunen vuosi sitten). Tänään millään ei ole enää mitään väliä.

  • Anukatariina Solonen

   Samanaikaisesti, kuin raivostuin moisesta saastasta, repesin uusiosanan mulatti-ideologia nähdessä päivänvalon – vai liekö se jo perusperssanastoa.

   Mihinkähän nämä järjenkäytön jättiläiset vielä yltävätkään…?

  • Carlo Hyvönen

   Tulipa katsottua Kaukisen video, jossa kovasti toivoi MV-lehden kirjoittavan hänen havainnoistaan. Meinasi kyllä leuka tippua, kun Googlella löytyi MV-lehden juttu siitä miksi Kaukisen kirjoitukset ovat jopa MV-lehdelle liian roskaa 😀 http://mvlehti.net/2015/10/12/tapaus-susanna-kaukinen-ja-sen-paatos/

 4. Juhan Penttinen

  Komppaan Leena Meren ajatusta siltä osin että Nikander takaisin kotiinsa eli Turkuun.

  Ylipäätään turkulaisilla pitäisi olla jonkin moinen lupalappu saadakseen liikkua kaupunginsa ulkopuolella.

  Liittyy pelkästään turkulaisuuteen ja ei siis ihonväriin tms.

  • Marko Manninen

   Kyllä, ehdottomasti näin. Koska ihonvärin perusteella yleistäminen on rasismia, turkulaisuuden perusteella yleistäminen vain hauskaa läppää? Tai hämäläisyyden, savolaisuuden, suomenruotsalaisuuden, helsinkiläsyyden, maalaisuuden jne.

   • Marko Manninen

    Nostin tämän esiin lähinnä siitä kumpuavan kaksinaismoralismin vuoksi.

    Itse uskon, että ihmisten pitäisi olla tasa-arvoisia toistensa kanssa. (siksi ”pitäisi”, koska käytännössä näin ei ole) Tämä tarkoittaa mielestäni myös sitä, että on ihan yhtä oikein vitsailla ruotsalaisista tai venäläisistä kuin on vitsailla somaleista tai irakilaisista. On ihan yhtä oikeutettua kritisoida islaminuskoa kuin on kritisoida kristinuskoakin. Jos saan ”heittää läppää” heteroista, saan tehdä niin homoistakin. Kuten sanoin, kaikki tasa-arvoisia.

    Maailma vinoutuu siinä kohtaa, jos asetetaan jokin taho kritiikin ja vitsailun yläpuolelle. Silloin asetetaan toinen ihmisryhmä alempiarvoiseksi (sitä saa pilkata ja kritisoida), eikä enää puhuta tasa-arvosta.

    Ei minua itseäni turkulaisvitsit häiritse, kuten eivät mihinkään muuhunkaan ihmisryhmään liittyvät vitsit. Jos vitsi on hyvä, sille sopii nauraa. Jos vitsi on mauton, se on mauton, riippumatta siitä, keneen se kohdistuu.

    Saat ihan vapaasti vitsailla vastakin turkulaisista. Älä kuitenkaan loukkaannu, jos joku kertookin vitsin esim. arabeista.

    • keke

     ”Nostin tämän esiin lähinnä siitä kumpuavan kaksinaismoralismin vuoksi.”

     No mikähän ihmeen kaksinaismoralismi siinä on jos toteaa että rasismi nimenomaan on sitä ihonvärinperusteella sorsintaa?

     ”Saat ihan vapaasti vitsailla vastakin turkulaisista. Älä kuitenkaan loukkaannu, jos joku kertookin vitsin esim. arabeista.”

     Minä loukkaantua? Et taida oikein tuntea minua! Minä loukkaannun hyvin harvoin mutta älä kuitenkaan ihmettele että pidän sinua ihan helvetin tyhmänä jätkänä ja joissakin tapauksissa suorastaan rasistina jos sinulla ei ole parempaa tekemistä kuin ”kertoa vitsejä arabeista” internetissä. Ei sillä ole ihan vapaasti rasisti tai millainen paukapää tahansa mutta sitä minä en oikein ymmärrä että sen osoittaminen käy aika usein kaltaistesi tunteisiin. Mitä turkulaisvitseihin tulee niin niiden editoimisen jätän blogimiehen haltuun ja hän päättäköön kertoilenko täällä turkulaisvitsejä vai en.

     BTW kun nyt näin huumoriosastolle mennään niin tykkään ehdottomasti turkulaismies Musta Barbaarin tyylistä vastata sinne huutavaan metsään. Voisin ihan hyvin kuvitella veisteleväni vitsejä hänen kanssaan enemmänkin turkulaisuuden ympärillä esimerkiksi oluen ääressä. Veikkaan että saan juuri sitä takaisin mitä lähden hänelle veistelemään ja tämä jos jokin on sitä suomalaisuutta mitä arvostan ja ehdottomasti kannatan. Jos kuitenkaan ei ole hauska kantsii ne vitsit jättää niille jotka niitä osaavat kertoa. Parhaiten tämän erottaa siitä että jutut eivät naurata oikeasti ketään. Lisäksi jos tällaisessa tilanteessa se tahdikkuus on muutenkinvähän haussa eikä osaa edes anteeksipyyntöä tehdä niin sitä kannattaa harjoitella. Itse opin tällaisen perusjutun jo kotona

     • Marko

      Oikaisen pari (mahdollista) väärinkäsitystä: ”Nostin tämän esiin lähinnä siitä kumpuavan kaksinaismoralismin vuoksi” viittasi lähinnä tuohon, että Nikanderia saisi pilkata siksi, että turkulainen, mutta ei siksi että on tummaihoinen. En siis viitannut sinun sanomaasi. Rasismi nimenomaan on ihonvärin perusteella syrjimistä, olet oikeassa. Paino sanalla syrjimistä. Vitsailu ei käsittääkseni ole syrjimistä?

      ”älä kuitenkaan loukkaannu” ei varsinaisesti ollut kohdistettu sinuun henkilökohtaisesti. Se lähinnä alleviivasi sitä esittämääni argumenttia, jonka mukaan ihmisryhmistä saa vitsailla tasapuolisesti. Silloin olemme tasa-arvoisia.

      Mitä tulee tuohon ”minuun kohdistettuun hyökkäykseen” niin jätän se omaan arvoonsa. Sinua itseäsi lainaten ”Et taida oikein tuntea minua!” Ei minulla ole tapana vitsailla ympäri internetiä mistään ihmisryhmistä. Ja muutenkin olen huono kertomaan vitsejä, joten jätän ne suosiolla osaavammille. Voit pitää minua ihan vapaasti miten tyhmänä tai rasistisena haluat, nukun yöni silti hyvin. Nykyään rasisti-leiman kun saa kovin helposti. Kuten totesin jo aiemmin ”Itse uskon, että ihmisten pitäisi olla tasa-arvoisia toistensa kanssa.”

      Ja vielä selvennyksenä, en minä pidä noita blogistin esiin nostamia kommentteja mitenkään ”vitseinä” tai ”kritiikkinä”. Puhuin yleisestä ilmapiiristä, jonka mukaan valkoinen voi vitsailla valkoisista, mutta vitsaillessaan mustista hän on rasisti. Onko musta vitsailemassa valkoisista myös rasisti? Vitsailu, kritiikki ja syrjintä ovat kuitenkin kolme aivan eri asiaa, eikö?

      Kaikesta huolimatta toivotan sinullekin keke hyvää viikonalkua.

     • keke

      ”Nikanderia saisi pilkata siksi, että turkulainen, mutta ei siksi että on tummaihoinen. ”

      Niin jos nyt et oppinut mitään tuosta kirjoittamastani niin kannattaa ne pilkkakirveet jättää kokonaan kotiin ja keskittyä siihen huumoriin. Parhaiten nämä erottaa toisistaan siten että pilkka ei naurata ketään. Lisäksi pilkkaa heitetään vakavissaan huumoria veistellään pilke silmäkulmassa.

      ”Nykyään rasisti-leiman kun saa kovin helposti”

      Tässä asiassa olemme kyllä täysin erimieltä. Mikäli sitä nyt kumminkin kovin on pahoittanut mielensä kun joku on huomauttanut siitä rasismista niin kantsii käydä mielessään läpi ihan ajatuksenkanssa että mitäs sitä onkaan tullut möläytettyä

      ”Ja vielä selvennyksenä, en minä pidä noita blogistin esiin nostamia kommentteja mitenkään ”vitseinä” tai ”kritiikkinä”.”

      Mikäli nyt vanhat merkit pitävät paikkansa niin kyllä nuo kommentit tullaan vielä selittelemään jälleen perussuomalaisen komediaryhmän performanssiksi

      ”Puhuin yleisestä ilmapiiristä, jonka mukaan valkoinen voi vitsailla valkoisista, mutta vitsaillessaan mustista hän on rasisti.”

      Aivan aivan. Miksiköhän näin on? Voisin viitata tuohon aijempaan uudemman kerran että jos vitsi ei naurata niin silloin kyse ei ole vitsailusta.

      ”Vitsailu, kritiikki ja syrjintä ovat kuitenkin kolme aivan eri asiaa, eikö?”

      Niin kovin ryppyotsaista kritiikkiä ja syrjintää on harrastettu sen vitsailun varjolla ihan vallankabineteista asti että vaikea näitä on nykyään toisistaan erottaa varsinkin kun se ei juuri iloista naurua synnytä

     • Marko

      ”kun joku on huomauttanut siitä rasismista niin kantsii käydä mielessään läpi ihan ajatuksenkanssa että mitäs sitä onkaan tullut möläytettyä”

      Työskentelen turva-alalla ja minulle on itse asiassa monesti sanottu ihan päin kasvojani, että olen rasisti. Yleisimmin näin käy, kun ottaa romaninaisia kiinni näpistyksestä. Edellisen kerran sain kuulla olevani rasisti, kun puutuin kahden maahanmuuttajataustaisen väliseen tappeluun. Kuulemma kuuluu heidän kulttuuriinsa serkusten painia keskenään ostoskeskuksessa. En tätä uskonut ja passitin heidät ulos, sain kuulla olevani rasisti. Mennessäni väliin, kun kaksi kantasuomalaista aikoi ”vetää homoneekeriä turpaan”, olin suvakkihintti. Tämä saa ehkä aikaan sen, että tuntuu rasisti-leimaa tulevan turhan herkästi. Syy, miksi en pidä itseäni rasistina on, että tiedän näistä huolimatta, etteivät kaikki romanit näpistele tai kaikki maahanmuuttajat tappele. Elämme ehkä hyvin erilaisessa ympäristössä?

      Ja kenenkään ei ole noita edellämainitsemiani juttuja mikään pakko taaskaan uskoa, jos haluaa leimata minut ”nimimerkkifeikiksi”

      Yhdestä asiasta olemme kuitenkin samaa mieltä: ”Mikäli nyt vanhat merkit pitävät paikkansa niin kyllä nuo kommentit tullaan vielä selittelemään jälleen perussuomalaisen komediaryhmän performanssiksi”

     • keke

      ”Elämme ehkä hyvin erilaisessa ympäristössä? ”
      Elämme. Sinä käyt töissä minä en tämä tekee meidän elinympäristömme hyvin erilaiseksi. Lisäksi kun minä menen yksin kauppaan saan kyllä asioida aika rauhassa. Kun menen vaimoni kanssa kauppaan asianlaita ei aina ihan ole näin vaan iloisesti saatetaan toivottaa perheenjäseneni muuttamaan jonnekkin muualle ja saattaahan siellä joku häntä aina välistä vilahtaakkin perässä. Ei tämä nyt jokapäiväistä ole en minä sillä ja on todella ikävää että syyttä suotta vartijoita rasisteiksi haukutaan. Kyllähän se nyt tiedetään että turvallisuusalalle ei ole pesiytynyt minkäänsortin rasisteja saatikka siellä niitä ei ole ainakaan havaittu. Että en minä yhtään ihmettele taustaasi vasten miten vieraalta koko rasismi ilmiönä kuulostaa. Vapaaehtoiset turvapalvelutkin kiertelevät puistoissa huolehtimassa siitä että perheeni voi elää mahdollisimman väkivaltavapaassa sekä turvallisessa yhteiskunnassa

     • Marko

      Lisään vielä tämän, kun asiaa ennakoimme: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016071221895215_uu.shtml

     • Marko

      No niin. Meillä on siis mies, joka kokee oikeaa rasismia ”päivittäin” sekä mies jota arvostellaan rasistiksi tehdessään työtään. Ei siis ihme, että näkemykset ovat täysin päinvastaiset.

      Tuo lopun sarkasmisi sai jopa hymyilemään. Tiedän toki, että minunkin alalleni pesiytyy monenlaista kulkijaa enkä tietenkään ole sitä mieltä, etteikö Suomessa olisi rasismia. Sitä ei kuitenkaan kitketä pois sillä, että arvostellaan kaikki ”väärää mieltä” olevia rasisteiksi. Katupartioihin ei nyt tällä erää enempää.

      Ja vaikkei minun toivotuksillani sinulle varmasti mitään väliä olekaan, toivon silti oikeasti, että joskus koittaa se päivä, jolloin sinäkin voit käydä perheinesi kaupassa aivan rauhassa. Toivotan vielä loppuun hyvää jatkoa, sekä sinulle että perheellesi.

     • keke

      ”Ja vaikkei minun toivotuksillani sinulle varmasti mitään väliä olekaan, toivon silti oikeasti, että joskus koittaa se päivä, jolloin sinäkin voit käydä perheinesi kaupassa aivan rauhassa.”

      Huolesi on turha pääosin sanotaanko suurimmaksi osin näin meillä asiat menevät. Ei näistä jutuista kannata enemmälti uhriutua vaikkei nyt silmiäänkään sulkea

      Silleen kivaa kesänloppua ja toivottavasti ei ikävästi sinua jatkossa rasistiksi huudella ihan syyttä suotta. Ja sen verran heitän kun seuraavan kerran tulee töissä tämä ikävä rassssisti-kortti käteen niin kantsii pelata jatkossa jossakin muualla se eikä tuoda mukaan keskusteluun jossa on kehoitettu esmes kanta-turkulaista reserviläistä kehoitettu muuttamaan maasta. Meinaan vaan että joillekkin lukijoille semmosen pakan pelaaminen on tän ihan oikean rasismi-ilmiön vähättelyä tai näyttäytyy semmosena. Ei kato tartte sitten selitellä sivutolkulla kaikenmaailman kekeille

    • teemu tuomaala

     On se nyt vähän eri asia ”vitsailla” vähemmistöstä kuin enemmistöstä tai oikeasti vainoa kokevista kuin leikisti. Väittäisin, että pahantahtoinen valkoihoisia vastaan kohdistettu kiihotus tuntuisi itsestäni uhkaavammalta Nigeriassa kuin Suomessa. Kun puhutaan uskonnosta (ei ihmisistä), olen samaa mieltä siitä, että esim. kristinuskoa ja islaminuskoa tulee saada kritisoida samoin ehdoin.

     • Marko

      Kiitos asiallisesti kommentistasi.

      On totta, että on ”vähän eri asia”. Mielestäni se ei kuitenkaan ole perusteena kieltää vitsailua kokonaan, koska kuten totesin, silloin asetetaan toinen ihmisryhmä ”korkeampaan” asemaan. Tämä taas heijastuu helposti näinä rasistisina ”kunniakansalais”-kommentteina. (tarkoitukseni ei ole puolustella rasisteja. Löytävät varmasti muitakin ”perusteita” vihalleen.)

      Enkä edelleenkään hyväksy syrjintää, vaikka mielestäni vitsejä saakin kertoa etnisestä taustasta riippumatta.

     • keke

      ”Mielestäni se ei kuitenkaan ole perusteena kieltää vitsailua kokonaan”

      Kaikkenlaisissa fobioissa ne ihmiset elääkin. Milloin pelätään että joku kutsuu rasistiksi tai että sananvapaus viedään puhujalta kun joku erehtyy poikkipuolisen sanan sanomaan vastaan tai buuamaan mielenosoituksessa. Sitä ollaan pelkäämässä varmaan kohta että maahanmuuttaja vie ne parhaat vitsitkin.

   • Jari Kähkönen

    Kannattaisikohan Marko Mannisen hankkia avarampi katse, ottaa avioero ennakkoluuloistaan ja sijoittaa ihmiskäsitykseen? Joudut nimittäin rasismidenialismissasi ja arvorelativismissasi voimistelemaan ruumiillis-henkisesti jatkuvasti niin paljon, että ei tuolle enää viitsi oikein nauraakaan. Käy jo enemmänkin sääliksi. Jos taas pyrit ammattimaiseksi puhuvaksi pääksi, et pärjää alkuunkaan hauskuudessa, sanavalmiudessa tai härskiydessä mitä myös persoonallisuudeksi kutsutaan. Selitysmalleja on toki muitakin, jaloja ja vähemmän jaloja.

    Nyt trollaat keskustelua ihan vakiohalla-aholla, käytät jopa kaksinaismoralismi -sanaa, no, et sentään kaksoisstandardia, siitä 0.5 pistettä hyvästä yrityksestä. Lähtökohta oli, että joku oikea puhuva pää(kuka lieneekään, en tiedä eikä kiinnostakaan) toi itseään brändäys- ja markkinointimielessä esiin tärvelemällä keskustelun täysin epärelevantilla pointin tapaisella, eli väänsi siitä turkulaisvitsin. Ja samalla sinulta katoaa käsitteenä ihmisarvo sekä periaate olla läsnä yhteisössä kenenkään loukkaamatta. Turkulainen kuuluu jo valtaväestöön eikä hänen asemaansa sellaisenaan liity juuri minkäänlaista erityistä, yleistä lainkuuliaisuutta suurempaa, suojeluntarvetta. Yleinen lainkuuliaisuus on se ihmisarvo ja oikeus olla yhteisössä loukkaamatta. Jos on huumorintajuton, voi silti loukkaantua, mutta se ei ole enää sama asia.

    En siis oikein tiedä, että mitä yrität. Halla-ahoilu, jatkuva ”sananvapaudesta” vänkääminen, MV-”lehden” puolustelu ja nyt keskustelua tärvelemään tarkoitetun huumorintapaisen trollin liputtaminen ihmisoikeuskysymyksenä on yksinkertaisesti outoa. Kaikkein banaalein selitysmalli olisi valtaväestöön kuuluvan takaisinkaato, jossa jotenkin tiedostetaan oma etuoikeutettu asemansa ja toisten alisteisuus, mutta häpeilyssään sekä syyllisyydentunnossaan tuntuisi silti olevan pakko keksiä jotakin. Että on se itsekin, itsekin ne sanoo ja mitä niitä muita sitten olikaan. Siksi kohtaaminen muuttuukin niin usein yhteentörmäykseksi ja kaikkien yhtäläinen ihmisarvo on samalla sekä helppo että vaikea kysymys.

    • Rintsu

     Keskustelu on hyvästä.

     Rasisti- ja natsikorttia käytetään useinkin väärin. Jos vartijapartio poistaa kaljoittelevan teinilauman päiväkodin pihalta, niin se ei tee heistä natseja vaikka teinit niin kuinka huutaisivat. Samoin milloin myymäläetsivä hoksatessaan tavaraa liukuvan puseron sisään puuttuu asiaan niin hän ei ole rasisti vaikka myymälävaras olisikin etnistä vähemmistöä.

     Mutta pankkopojan kirjoituksen aiheena oleva kansanedustajien + muiden täysin älyvapaa öyhötys ei ole mitään muuta kuin rasismia. Kun sanoma on oikeastaan vain ”mamut saunan taakse” niin ei sitä maahanmuuttokriittisyydeksi voi kutsua.

 5. Risto Lautala

  Mitä ihmeen molotusta toi biisi on? Jumalauta Suomessa sanotaan ’minäkin’ tai ’mäkin’! Kyllä vois noi tamperelaiset painua takas kotimaahasa määkimää! Samoin koko Kallion vois tyhjentää kymenlaaksolaisista jotka ei osaa ku miäkii!

  • Tommi Nummelin

   Osa miäkijöistä on eteläsavolaisia, senkin rasisti.

  • Tatu Itkonen

   Onpahan ummehtunut ajatusmaailma, kun ei muita Suomen murteita sallita kuin omansa. Ei ole pitkä matka siihen, että kielletään muiden kielien puhuminen, ja siitä lyhyt matka väärän väristen ja -maalaisten kieltämiseen.

 6. Tuukka Kuusisto

  Ompa erikoinen ajatus, että se on jotenkin iso juttu, homomiehet (tai naiset sitten omalla puolellaan) tulisivat tuijottamaan jonnekin yleisiin suihkuihin. Tuskin ison osan väestöstä tarvitsee murehtia sellaisia, netistä kun löytyy pippeleitä ja pimpsoja ihan mielettömät määrät ihan vaan kirjottamalla googleen sanoja. Näkee videoitakin, näin oon kuullut.

  Mutta mites sitten tämä, etta kadulla kovaan ääneen julistetaan HYVÄ PERSE! Hei Pena kato miten isot _TISSIT_? Eikö se sitten ole vastakkaisesta sukupuolesta mahdollisesti ahdistavaa, vai onko se niin, että kun sitä on tehty aina kun ”meijäm raksaporukal röökil käyrää”, niin se on perinnettä mitä pitää vaalia.

  • Jenna Viertola

   Joku viisas joskus sanoi, että homokammoiset heteromiehet pelkäävät homomiesten suhteen tulevansa kohdelluiksi samalla lailla kuin itse kohtelevat naisia.

   • Heli Heikkinen

    Oikein, Jenna! Itsestäänhän he sen tietävät, miten sukupuolisuus pesutiloissa(kin) ilmiytyy.

    Uskoisin, että jatkossa pitää perustaa miehille erikseen pesutilat ja persutilat. Muiden puolueiden homokammoiset voivat tietysti vapaasti käyttää persutiloja, jos siltä tuntuu.

 7. Markku Kemppainen

  Masentavinta on, että tuollaiset saavat minunkin verovaroillani riekkua eikä minulla ole mitään mahdollisuutta sitä estää. Olin jo kyllästynyt politiikkaan kun huomasin, että persuilla on niin huima kannatus, että niiden valtaanpääsy pitää estää. No, ovat nyt vallassa olleet ja koko maa ja maailma saa nähdä millaisesta laumasta idiootteja on kyse. Oikein hämmästyin kun fiksutkin ihmiset aikoivat äänestää persuja jo viimeistä edellisissä vaaleissa. En ymmärtänyt. Jo Soinin pelleily tenteissä antoi epäilyn, että siinä puolueessa ei kaikki ole kunnossa. Ja se, että eräs entinen nyrkkeilijä pääsi kansanedustajaksi… On tämä kamalaa aikaa Suomessa.

 8. Leena Virta

  Hävettää. Miksi minua, miksei heitä?

  • Heli Mäkinen

   Leena Virta; niin minuakin…

 9. Kimmo Laine

  Helsinki Pride -kulkueessa oli mukana monia suomalaisia puolueita, mm. Laura Huhtasaaren hallituskumppanipuolue Kokoomus. Onks kokoomuslaiset Lauran mielestä pervoja koska osallistuivat Prideen?
  https://www.facebook.com/kokoomus/photos/pb.201285237101.-2207520000.1467658744./10153561886607102/?type=3&theater

 10. Simo Jokinen

  Eniten huolestuttaa se että suomalaisten luotto poliisin puolueettomuuteen ja rehtiyteen on edelleenkin korkealla. suurin osa poliiseista äänesti viime vaaleissa Kokoomusta ja heti seuraavana Perus fasisti suomalaisia, ja kun lukee Suomen eduskunnassa ja valtuustoissa olevia poliisi edustajia ja heidän kirjoituksia on todellakin syytä olla varuillaan kun kadulla kulkee, jos sattuu omistamaan hiuksia, pitää samasta sukupuolesta, ihon pigmentti poikkeaa hitusenkin vältäväestön vastaavasta tai omistaa muitakin vaatteita kun pilottitakin tai hupparin selkään painetulla (SoO) logolla. Ja sitten vielä kukkona tunkiolla erityis opettaja jakaa ”rotu oppia” kansalle. Ei seuraa hyvää. vastassa on kuitenkin veronmaksajien aseistamia sekopäitä.

  • Mervi Koivisto

   Minä olen kovinkin huolissani seurannut juurikin tätä ilmiötä, jossa esim. poliisit ja hoitajat ovat avoimen rasisteja. Kuinka he kykenevät tekemään työnsä kuten se kuuluu, jos heille tulee vääränvärinen ihminen asiakkaaksi? Hoitaako hoitaja huonommin? Olen itse hoitaja ja olen suoraan tästä kysynyt muutamalta rasistiselta hoitajalta, mutta vastaukseksi saanut vain epäselvää mutinaa. Minua tämä tilanne huolestuttaa.

   • Simo Jokinen

    Totta! mutta kysyppä tätä poliisilta, pääset vähimmillään rautoihin poliisilain nojalla ja jos sattuvat vielä hakkamaan pampulla kaupan päälle saat sakot niskoittelusta!

 11. Lennu

  Muutaman kymmenen vuoden ajan poliittista keskustelua seuranneena en voi kun ihmetellä, miten taannoisen perussuomalaisen puolueen nousun jälkeen julkisessa keskustelussa näkee ja kuulee jatkuvasti näitä täysin ala-arvoisia kommentteja. Eri mieltä voi asioista olla, mutta politiikan ammattilaisten pitää miettiä kielenkäyttöään. Ilmiö on Suomessa uusi, eikä nyt heti tule mieleen muiden puolueiden suunnalta vastaavanlaista kommentointia. Suomessa poliittinen keskustelu on perinteisesti ollut varovaista, enemmänkin väriä voisi olla. Perussuomalaisten kansanedustajien tapa keskustella ei kuitenkaan ole rakentava tai inspiroiva, vaan tuhoava, ja ennen kaikkea osoittaa täydellistä sivistymättömyyttä.

  ”Kansanedustaja, lakivaliokunnan ja sivistysvaliokunnan jäsen, erityisopettaja” – miten tämä voi olla mahdollista, miten tällainen ihminen voi olla päättämässä maamme asioista? Ja tosiaan, tällaisista kommenteista olisi joitakin vuosia sitten joutunut todella vakavaan puhutteluun. Perussuomalaisten puoluejohto hyväksyy tämän toteamalla, että jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen. Uskomatonta.

  • keke

   ””Kansanedustaja, lakivaliokunnan ja sivistysvaliokunnan jäsen, erityisopettaja” – miten tämä voi olla mahdollista, miten tällainen ihminen voi olla päättämässä maamme asioista?”

   Voi kuule. Jos tähän Peterin-periaatetta sovelletaan niin nimenomaan yksilöt jotka tekisivät suurempaa tuhoa esmes siellä nuorisonparissa ylennetään pilipalitehtäviin kun mitenkään muutoin heistä ei päästä eroon järkevästi. Ja kyllä se on suuri tragedia koko suomalaiselle opetustoimelle kun tämä huuhaa kyökkifilosofi tippuu eduskunnasta takaisin vanhan työnsä pariin. Tajuaakohan ihmiset ollenkaan kuinka monen nuoren tulevaisuus tässä sitten vaarannetaan?

   • Virve Valoheimo

    Mietin aivan samaa. Jos minun lapseni olisi samassa koulussa kuin tämä Huhtasaari, niin ehdottomasti ottaisin yhteyttä muihin vanhempiin ja rehtoriin. Ja ehkäpä vielä ylemmällekin taholle On paljon vähemmästäkin syystä opettaja sanottu irti sopimattomana.

    Kun persujen alamäki on jo kaikkien tiedossa, niin melkoisen itsetuhoista on esiintyä julkisesti rasistina. Siis tietysti hyvä, etteivät enää sipistele, vaan ovat aivan takki auki.

    Ei nimittäin ole asiaa mihinkään muuhun puolueeseen eli poliittinenkin ura oli sitten siinä.

 12. Mikko Järvinen

  Lieneekö Raatikaiselta ilmeisesti mennyt seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden kirjo auttamatta sekaisin? ”Nyt kun” antaisi viitata, että hän on kyllä seurannut paljon julkisuutta saanutta keskustelua siitä, mitä wc-, pesu- ja pukeutumistiloja trans- ja intersukupuolisten pitäisi käyttää, muttei ole tajunnut, mistä on kyse.

  • Joni Pelkonen

   Sehän näiden ajatusmaailman kaikkein parhaimmin paljastaa, kun tajuaa että he todella luulevat homoseksuaalien olevan aina seksuaalisesti kiihottuneita ja ajattelevan aina ja joka paikassa pelkkää seksiä, ilmeisesti vain siksi että nimikkeessä on sana ”seksuaali”. Et siis voi olla homoseksuaali ja istua saunassa miettimässä vaikka kotiasioita, vaan istut siellä aina katselemassa muita seksi mielessä.

   Siis äärimmäisen pinnallista, ennakkoluuloista ja aina ja joka kerta vihamielinen asenne muita ihmisiä kohtaan.

   • Marko

    Olen tätä joskus pohtinut ja keksinyt yhden selityksen. Tämä on oma ”veikkaukseni”, joten voin olla väärässä.

    Jos mies itse ”katselee kaikkia naisia sillä silmällä” ja tykkää vilkuilla uimarannoilla, yleisissä saunoissa yms. vastakkaista sukupuolta arvoiden karkeimmillaan ”panisitko”, on hän taipuvaisempi ajattelemaan homojen tekevän samaa muista samaa sukupuolta olevista. Ja koska suurin osa ihmisistä pitää itseään haluttavana, niin tottakai se homo tuijottaa juuri häntä?

   • liisa hirvonen

    Hämmästyttävän haluttavina homofobisimmat ihmiset itseään pitävät. Ja että juuri homot haluavat erityisesti heitä.

 13. Antti Suuronen

  Olen tässä nyt noin vuoden verran seurannut näiden Rajat kiinni / Suomi ensin -porukoiden ulostuloja somessa. MV-lehden foorumeita tai itse ”lehteä” en viitsi edes lukea, mutta käsittääkseni siellä meno on ihan samansuuntaista kuin em. porukoiden Facebook -ryhmissä, ellei sitten hieman rivompaa.

  Olen tullut pohdiskeluissani siihen tulokseen, että nämä henkilöt käsittävät esim. Facebookin jonkinlaiseksi todellisuudesta erossa olevaksi vapaavyöhykkeeksi, jossa mitä tahansa voi sanoa ilman että ”tarkoittaa sitä ihan aikuisten oikeasti”. Olen pohtinut, että mistä tällainen käsitys on alunalkaenkaan päässyt syntymään?

  Nyt kuulostan tahattomasti ”ikärasistilta”, mutta en missään tapauksessa ole sellainen. Väitän nimittäin, että tässä on kyse siitä ikäpolvesta, joka ei ole kasvanut kiinni näppäimistöön, kuten sanotaan. Näille henkilöille netti on aika uusi juttu, ja he eivät välttämättä ymmärrä internetin kylmiä realiteetteja, ja ilmeisesti medialukutaidon ja lähdekritiikinkin kanssa asiat ovat vähän huonolla tolalla. Se, että käsittää sosiaalisen median jonkinlaiseksi virtuaalielämäksi tai yleensä arjen ja todellisuuden ulkopuoliseksi ilmiöksi on erittäin paha virhe. Netti ei ole yhtään millään tavalla todellisuudesta erossa oleva ilmiö, vaan lähinnä viestintäväline, tapa tuottaa ja vastaanottaa tietoa. Nämä ihmiset jotka heittävät todella vastenmielistä ja inhottavaa saastaa pitkin Facebookia eivät varmasti missään nimessä esimerkiksi sanoisi vastaavia asioita toiselle henkilölle kasvotusten. He eivät ilmeisesti oikein hahmota mitä tarkalleen ottaen ovat tekemässä ja mitkä näiden tekojen seuraukset voivat olla. Netissä voi toki ”päästellä höyryjä” jos siltä tuntuu, mutta se on tapana tehdä nimettömästi asiaankuuluvilla foorumeilla, ei missään nimessä omalla naamalla ja nimellä niinkin julkisessa ja kaikkien seuraamassa palvelussa kuten Facebook.

  Medialukutaidottomuus ja internet on fataali yhdistelmä. Jos nettiä ei osaa ”lukea oikein”, voivat seuraukset olla todella vahingollisia sekä yksilölle itselleen sekä myös heidän läheisilleen. Internetissä on käytännössä ”kaikki maailman tieto” mutta siellä on myös kaikki maailman väärä tieto. Vanhemman ikäpolven henkilöiden voi olla vaikea käsittää esimerkiksi sitä, että jos jokin sivusto tarjoillaan sensuurin kiertävänä lehtenä, ja se muistuttaakin ulkoisesti jonkinlaista iltapäivälehden ja Alibin yhdistelmää, ei missään nimessä tarkoita sitä, että kyseessä olisi luotettava uutislähde.

  Järkyttävin seuraus medialukutaidottomuudesta sekä siitä, että somen realitettit eivät ole hallussa, on tietysti se, että nämä matit ja maijat lähtevät toreille julistamaan näkemyksiään, jotka sinällään tuntuvat kohtalaisen järkeviltä (heidän mielestään) somessa sekä tietyillä ”uutis”alustoilla. Väitän myös, että jos Soldiers of Odinin miehet ja naiset hallitsisivat somen ja netinkäytön noin yleensä paremmin kuin nyt hallitsevat, koko yhdistys olisi jäänyt syntymättä. SoOn jäsenet taitavat olla kyllä nuorempia kuin rajat kiinni -huutelijat keskimäärin, mutta yhtä toistaitoisia hekin ovat.

  Pahinta on se, että kansanedustajatkaan eivät tunnu olevan ihan kärryillä. Eduskunnassakin kannattaisi ilmeisesti keskustella somen käytöstä kuten monilla työpaikoillakin nykyään tehdään.

  Näitä pohtiessani olen tullut siihen lopputulemaan, että kyseessä on kupla. Tässä nyt puhutaan ihmisistä jotka eivät vain osaa. Osaamattomuus on inhimillistä. Kupla voi vaikuttaa kovin suurelta ja yhteiskunnallisesti merkitykselliseltä, mutta ei se sitä ole. Tämän voi todeta siitäkin, että näihin Rajat kiinni -kokouksiin ei riitä kävijöitä. Ei riitä, koska kyseessä on oman pienen piirin somesekoilu. On kuitenkin ihan hyvä, että Saku Timonen, Jori Eskolin ja muut blogistit pitävät tätä ilmiötä esillä, jos ei muuten niin varoittavana esimerkkinä siitä miten huono yhdistelmä internet ja osaamattomuus voi olla.

  • Marko

   Olen kanssasi sikäli samaa mieltä, että vanhemmalle ikäpolvelle tilanne on hankalampi. He ovat tottuneet sanomalehtiin, joissa faktat olivat kunnossa. Jos erehdyksiä sattui ne korjattiin seuraavassa numerossa. Nyt heille on avautunut internetin ihmeellinen maa, johon ”kuka vain voi kirjoittaa mitä vain” Ei se 50 vuotta lehtiä lukenut välttämättä osaa erottaa netin lehteä ja ”lehteä”

  • Kennett Ylitalo

   Some aiheuttaa kuplia, isoja sellaisia. Jo pelkästään Googlen hakualgorithmit koittavat muokata hakutuloksia henkilön aikaisempien hakujen mukaan ja top 10 tulokset voivat olla 180 astetta eri suuntaan ”vihervassari” kuplassa elävälle. Facebook tarjoaa vielä enemmän räätälöityä sisältöä. Ja lopuks vielä se rinki missä pyörii päivät pitkät, koostuen samanlaisista kuplissa elävistä; hups, ”hiljanen enemmistö” on muodostunut.

   Tähän kun lisää kokemattomuuden joka ei ikää katso on kunnon soppa kasassa. Ei auta faktat, heillä ku on eri faktat. Satoja blogeja pitäisi alkaa postaus kerrallaan, rivi kerrallaan tarkistamaan ja sekään ei riitä: nääs valtamedia tai tiede ei kerro totta heidän mielestään. Ollaan samassa tilanteessa kuin kreationistin kanssa, vastaus kysymykseen ”onko raamattu jumalan sana” pitää löytyä raamatusta koska se on Jumalan sana.

   RK etc porukan kanssa tää tarkottaa että jos ei MV lehdestä tai blogosphääristä löydy, sitten se ei ole totta. Se miten nuo kuplat rikotaan on vaikeaa, se perustuu ihmisen vapaaseen tahtoon. Kuitenkin homma pitäis hoitaa yks rasisti kerrallaan ja löytää ne syyt tähän häiriökäyttäytymseen ja todellisuuden hämärtymiseen. Terapiaa tarvitaan.

  • Jari Kähkönen

   Houkutteleva tekosyy on ainakin päästä sanomaan:”En se minä ollut, se oli internet!” Tai sitten tuollaisen sanojalla on päällä ihan vain perinteinen valtaväestön etuoikeuden puolustelu, jossa on niin sujuva oikeus vaatia kuuliaisuutta toiseuden piirissä olevilta, kiitollisuutta kuin heitä suvaitaan ja senkin tunnustamista että näin oli oikein koska se on asioiden luontainen järjestys. Mistä siis tuollaisten sanoja tietäisi, että on pihalla, takapajulla, tietämätön ja suhtautuu tavalla mikä ei ole ollut suotavaa enää vuosikymmeniin? Ei välttämättä mistään. Intenettiin liittyvät selitysmallit ovat ehkä relevantteja, jos ajatellaan yksinomaan sitä estottomuutta ja häpeämättömyyttä millä sisällään jo olemassaollut pahuus esiintuodaan.

   Ne tulee sulkea täysin pois, jos ajatellaan internet-tekosyytä syytöksen kohteeksi joutuvan häpeä-kokemukseen liittyvänä väistönä, sillä tässä kohtaa se valtaväestöön kuuluminen ei yksin näy vaan jo lähestulkoon haisee. Johan syntyjään ja kieleltään täkäläiset marginaaliväestöön kuuluvat tietävät mitä ovat. Konfrontaatiotilanteessa he eivät puolustaudu minä olen/minä omistan -vihalla, kunhan tuhahtavat kättään heilauttaen ja poistuvat sopivampaan seuraan. Niinno, useimmat vastaantappelevat marginaali-ihmiset ovatkin tapelleet aikansa, ja jos yhä elävät niin alistuneet, koska tottelevaisuutta edistävää mekaniikkaa on kyllä riittävästi tarjolla tässä maassa. Yhäkin, vaikka otteet tänään olisivatkin näennäisesti vähemmän karkeat kuin ovat olleet aiemmin.

   Kaikilla on ennakkoluuloja ja -käsityksiä, mutta useimmat eivät kiihkoile niillä, sekä pystyvät siksi kohtaamaan ihmiset ja teot sinä mitä ovatkin. Ei dehumanisoiva hallintokieli ja pelkkään omaan etuun keskittyvä ekonominen ihmiskäsitys sekä maailmankuva ole kaikki kaikessa. Se on pelkkä kolmikymmenvuotinen pääomavaltainen villitys, jota alussa kutsuttiin uusliberalismiksi. Olisi pieni ihme, jos sillä ei olisi oma vaikutuksensa ihmisten ja kulttuurien kohtaamiseen tässä ajassa, mutta silti ihmiset ovat itse vastuussa teoistaan. Internetissäkin. Kohtaavatko nyt siis samassa ennakkoluuloisen ihmisvihamielisessä voukotuksessa virtuaalista kanssakäymistä osaamaton vanha kuin ihmisten kanssa pärjäämätön neuropsykologinen poikkeusyksilö -nuorikin? Aika hupaisaa.

 14. jukka ruskeeahde

  Jo on aikoihin eletty jopa Persujen mittarilla. Rohkenen puhua SMP-henkisen isävainaani puolesta,että hän tuomitsisi – demokratian perusinstituutioiden sekä perussivistykseen kuuluvan kohteliaisuuden kannattajana – perussuomalaisten käytöksen tyystin.

 15. Pekka Rantamäki

  Jaaha, perussuomalaisten puuhatoimisto on taas lanseerannut pari uutta pilkkasanaa, ”homokyyläys”, ”deppana”. Myös aiemmin käytössä ollut ”vihervassari” on kesälomien aikaan muuttunut raflaavammaksi ”viherkommunistiksi”. En ole koskaan oikein ymmärtänyt tuota vihervasemmisto läppää; Vihreät ja Vasemmistoliittohan ovat kaksi eri poliittista puoluetta. Vieläpä niin, että Vasemmistoliitto on poliittisesti aika lailla vasemmalla, kun taas Vihreät olen ainakin itse aina mieltänyt poliittisessa keskustassa tai lievästi jopa oikealla olevana puolueena. Vähän sama kuin alkaisi puhua Persu-RKP:laisista. Mutta tosiaan, jos eduskuntapuolueella ei ole muuta järkevää tekemistä kuin kehitellä jänniä, mitääntarkoittamattomia sanoja, niin mikäpä siinä…

  • Erkki Weurlander

   Niinpä -> PS-kotisivulta lainaten.
   ______________
   1§ NIMI JA KOTIPAIKKA
   Yhdistyksen nimi on Perussuomalaiset rp.
   Yhdistyksen ruotsinkielinen nimi on Sannfinländarna rp.
   Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.
   Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä puolueeksi.
   ______________
   Yhdistystä jopa siis kaiketi kutsutaan puolueeksi – kahdella kielellä.

 16. Mauri Pulkkinen

  Vähintään yhtä tärkeää kuin havainnoida meneillään olevaa keskustelua, on havaita, mistä ei keskustella.

  Tavallisen ihmisen arjessa työhön, työttömyyteen, toimeentuloon, perheeseen ja lapsiin, harrastuksiin yms. liittyvät asiat ovat suunnattoman paljon tärkeämpiä kuin persujen kesäkuumina höyryinä päästämät purkaukset homoista, turvapaikanhakijoista ja muut kilvan esiin nousseet sekoilut julkisuudessa. Jotenkin tekisi mieli jättää heidät onanoimaan omissa kiihkoissaan, mutta aina ei malta olla lausumatta jotain pahimmista ylilyönneistä.

  Johtopäätös on joka tapauksessa selvä. Persuja eivät kiinnosta tavallisten ihmisten arkeen liittyvät asiat, joihin kesälaitumilla voisi miettiä parannuskeinoja. Aika ja energia käytetään siihen, mikä oikeasti hiertää mieltä, vaikka se olisi heijastumaa omista vinoumista korvien välissä.

  • Kirsti Era

   Kyllä siinä taatusti on tietoistakin huomion suuntaamista vääriin vastustajiin, ainakin PS:n johdossa. Finanssiporhojen ja heitä myötäilevän hallituspolitiikan sijasta osoitellaan ja syytellään köyhiä kanssaihmisiä, jotka kuuluu tavalla tai toisella vähemmistöön. Kuten meistä jokainen, ite esim. olen ”varttihurri”. Rikas mikrovähemmistö, se 1% (jopa 0,1%) ihmisistä, joka politiikasta hyötyy, saa hyötyä rauhassa.

   • Jarkko

    ”Kyllä siinä taatusti on tietoistakin huomion suuntaamista vääriin vastustajiin, ainakin PS:n johdossa. Finanssiporhojen ja heitä myötäilevän hallituspolitiikan sijasta osoitellaan ja syytellään köyhiä kanssaihmisiä, jotka kuuluu tavalla tai toisella vähemmistöön.”

    Sellaista se on minkäs teet. Tarjoamalla massoille jotain turhaa tekemistä saa itse olla rauhassa. Sen tekemisen pitää aina olla sellaista minkä yksinkertaiset aivot kykenevät ymmärtämään ja joka rakentuu olemassaolevien ennakkoluulojen varaan, koska niitä on helpompi hyödyntää kuin rakentaa kokonaan uusia ennakkoluuloja.

    Köyhien syyttely on helpompaa kuin rikkaiden syyttely rikkaat kykenevät palkkaamaan stailistit ja mainostoimistot rakentamaan kulissit millä torjua keksityt syytökset. Keksittyjen syytösten torjunta on vaikeampaa jos köyhyys saa jo lähtökohtaisesti sinut näyttämään huonommalta. Eikä sinulla ole varaa ostaa menestyksen kulisseja ympärillesi.

    Ihminen on eläin joka etsii aina helpointa uhria vaikutelmien perusteella. Evoluutiossa uutta elintilaa sai aina helpommalla raivaamalla heikoimmat ensin. Sen takia apina aivot etsivät aina ensimmäistä uhria sieltä mikä koetaan heikoimmaksi.

 17. Heikki

  Surullisinta on, että vaikka persujen kannatus on romahtanut, niin edelleen noin 9% äänestäjistä antaa heille kannatuksensa ainakin gallupeissa.

  Kaiketi nuo persujen kansanedustajat kuvittelevat nostavansa omaa ja puolueensa kannatusta noilla rasistisilla ja jopa väkivaltaan yllyttävillä jutuillaan.

 18. Jari-Pekka Vuorela

  Tämä Raimo Rapo on joskus voittanut oikeusprosessin:
  http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/66772-vantaa-myi-tontin-jonon-ohi-lainvastaisesti
  Kun systeemi on hänelle tuttu, olisi kohtuullista, että joku järjestäisi hänelle nyt mahdollisuuden vastata syytteeseen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Emerituspoliisinkin soisi tutustuvan elinikäiseen oppimiseen.

 19. Sakari Lahti

  Onhan joku jo tehnyt rikosilmoituksen Raimo Revon kommenteista? Tuon selvempää kiihotusta kansanryhmää vastaan ei olekaan.

 20. Rintsu

  Onko perussuomalaisilla ohjelmassaan mitään muuta kuin EU- vastaisuus, maahanmuutto ja homokammo?
  Kun Soinin ulkoministerin pestiä lukuunottamatta jokseenkin kaikki perusulostulot liittyvät näihin.

  Tuossa kansanedustajan kirjoituksessa mainitaan se oma homokammo ja meuhkataan asialla, mutta ei esitetä ratkaisua.
  Joka olisi se, että useampaan uimahalliin olisi rakennettava homokammoisille tilaussaunat. Kunnat vaan voisivat sellaisesta lakialoitteesta tykätä kyttyrää jos kahden homokammosta kärsivän kansanedustajan vuoksi uimahallin hinta nousi just viisi miljoonaa.

  • Jarkko

   ”Kunnat vaan voisivat sellaisesta lakialoitteesta tykätä kyttyrää jos kahden homokammosta kärsivän kansanedustajan vuoksi uimahallin hinta nousi just viisi miljoonaa.”

   Riittäisikö viisimiljoonaa jos homokammoisille joutuu saunan lisäksi rakentamaan oman homokammoisten uima-altaan ja näköesteet tuijottelun estämiseksi?

   Kustannussäästöjä voisi tulla siitä jos voisi vaikka lasten altaan varata aina parittomina päivinä homokammoisten käyttöön. Olettaen että siihen saa jotkut sermit eteen näköesteiksi etteivät homot tai mahdolliset homot tuijota omasta altaastaan käsin. Myös jotain homokammoisten iltavuoroja normaalian aukioloajan jälkeen voisi harkita ,jolloin uimahalli on suljettu muilta käyttäjiltä.

   • Rintsu

    Hinnan lisäksihän tossa on käyttökulut.

    Viis miljoonaa ny oli vaan mutuheitto, mutta suuruusluokaltaan sinnepäin. Onhan se ny ihan eri asia tehdä uimahallia jossa on miesten ja naisten puoli kuin alkaa rakentamaan erikseen homofoobikkopuolta. Se oli ikäänkuin pointti.

 21. Rintsu

  Pankkopojan moderointipolitiikkaan mä sanoisin sen, että jokainen kommenttini joutaa bittiavaruuteen milloin blogisti katsoo, että ne eivät ole soveliaita.
  Blogisti on joka tapauksessa vastuussa siitä, että bloginsa kommentteineen on itsensä näköinen. Jos ei ole niin hei- hei. Pahimmillaan kyseessä on rikosoikeudellinen vastuu siitä mitä julkaisee.

  Joten jokainen minun kommenttini joutaa bittiavaruuteen, enkä tule koskaan kyseenalaistamaan moderointipolitiikkaa.

 22. jore puusa

  Krhm…tänne kirjoittavat henkilöt nimeltä:
  Keke
  Rintsu
  Marko
  Jarkko
  Heikki
  Lennu
  Jake
  Niilo N.

  Nyt taisin erehtyä paikasta…tulinko RK ryhmän FB sivulle 😉 ???
  Jore vaan..ei mulla muuta.

  • Saku Timonen

   Blogiin ja kahdelle Fb-sivulla ryöppyää satoja kommentteja. Eiköhän sovita niin, että minä huolehdin moderoinnista sitä mukaa kuin ennätän eikä asiasta edes keskustella. Sen verran voin valaista, että monet ovat sopineet kanssani nimimerkin käytöstä.

   • Rintsu

    Minä en koskaan enkä milloinkaan häpeä oman nimeni käyttöä milloin sitä itse käytän. Kaiken minkä kirjoitan minä myös allekirjoitan.

    Mutta minulla on täysnimikaimoja.

    En tahdo, että kukaan heistä joutuu edes oletetusti sijaiskärsimään mistään mitä minä olen sanonut.

    Vastaan omista sanomisistani. Aina.

   • jore puusa

    Epäilemättä sinä tunnet heidät, mutta me emme.
    Useita blogeja 15 vuoden aikana kirjoittaneena olen sitä mieltä – että someen kirjoittaminen tapahtuu lukijoita varten. Mitä enemmän omalla persoonalla kirjoitettuja vastineita, sen parempi ja uskottavampi blogikin on.
    Toisaalta ei tämän enempää, koska itse lopetan tämän osan somea käsittelyn nyt ja siirryn eteenpäin.
    Suurimmalta osalta meistä hyvää tarkoittavista — alkaa lähteä rasismifasimipersumopo käsistä ja siitä seuraa vain iloa saastaa markkinoille pukkaavien joukoissa.
    Toivotan siis tässäkin hyvää jatkoa.

    • Saku Timonen

     Hyvää jatkoa ja kiitos tähänastisesta. Pidetään yhteyttä tulevaisuudessakin.

  • Jarkko

   Olen kommentoinut Sakun blogia täysin samalla nimellä ja sähköposti osoitteella useamman vuoden ainakin satunnaisesti joskus aktiivisemmin joskus vähemmän aktiivisemmin. On kommenttejani joskus poistettu kun sääntöjä on tulkittu tiukemmin enkä ole siitä ikinä valittanut. Joten joren ei kannata olla katkera.

   Käsitykseni mukaan koko nimi vaatimus varsinkin uusilta kirjoittajilta tuli siitä, että kommentti osioon alkoi tulla ihan suoranaista kuraa kokoajan, että se uhkasi karkottaa asiallisesti kommentoivat kokonaan. Kun vaatii nimeä ja sähköpostiosoitetta kuran kirjoittajat joutuvat näkemään vaivaa joka jo itsessään vähentää sen valloilleen pääsemistä.

   Netissä on lukemattomia paikkoja mihin voi suoltaa lähes mitä tahansa ilman, että sitä moderoidaan kuten suomi24 tai ylilauta, mutta hyvin harva paikka missä voi kirjoitella työttömyydestä tai köyhyydestä edes puoliasiallisesti kuten tämä Sakun blogi. Itse luulen, että moderointi harmittaa eniten porukkaa joka yrittää muuttaa tämän blogin paikaksi missä pääsee haukkumaan köyhiä, työttömiä tai maahanmuuttajia. Ei se normaaleja ihmisiä haittaa, että täälläkin ei pääse vähän höykyttämään köyhiä tai työttömiä.

   • Saku Timonen

    Olet ymmärtänyt moderointini ihan oikein. Vaatimus nimen käyttämisestä alkoi siitä, kun kyllästyin jatkuvaan trollaukseen ja pyrkimyksiin tehdä blogistani netin rähisevä ja anonyymi keskustelupalsta. Siksi siivoan joskus kovallakin kädellä keskusteluketjuja, jotka menevät liian kauaksi aiheesta ja kahden ihmisen keskinäiseksi väännöksi tai vain tajunnanvirtaiseksi rupatteluksi. Trollit eivät onneksi enää nykyisin juurikaan vaivaudu yrittämään.

 23. Rasistista hupsuttelua – Image-blogit

  […] Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari sen sijaan kutsui twiitissään Helsinki Priden tasa-arvoa juhlistavaa kulkuetta pervojen K-18 vappuparaatiksi, ja niin ikään perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen taas ilmaisi Facebookissa pelkäävänsä seksististä homokyyläystä julkisissa vessoissa ja uimahalleissa, kun kaiken maailman homostelijat haluavat samoihin tiloihin heteroiden kanssa. Näitä päivityksiä ruoti jo tarkemmin Uuninpankkopoika Saku Timonen eilisessä blogikirjoituksessaan. […]

 24. Esa Kauppila

  No mutta hyvät ihmiset, älkää nyt turhasta suuttuko ! Kuten PerusSuomalaisten puheenjohtaja juuri kommentoi avoin homoviha ja rasismi ovat vain kevyttä kesäistä hassua hupsuttelua ja sitäpaitsi taas on persS twittereitä ja facea syynätty niin että ajojahtia ! Kommareita ! Kasvisruokaa !

Kommentoi »

Comments are closed