Uhoa ja uhkailua

Naurettava juttu kaiken kaikkiaan. Menin meinaan tuohon aivopesuun loppujen lopuksi jo itsekin mukaan tässä viimeisemmässä jutussa minkä valtamedia ampui ulos. Otin yhteyttä arvostettuun asianajajaan täällä ja kysyin asiaa. Hän kysyi minulta, että oletko sinä nyt Suomessa vai täällä? Onko yhtään syytettä olemassa? Onko tuomiota tullut? No vastasin että täällähän sitä ollaan ja ei ole syytettä eikä mitään tuomiota. No hän nauroi. Veti kyllä noloksi siinä kohtaa kun edes vaivasin häntä tällä, mutta kun kuuluu kaveripiiriin niin oli helppoa.

Näin sanoi törkymedia MV:n julkaisija Ilja Janitskin odotettavissa olevista poliisikuulusteluista ja todennäköisistä oikeudenkäynneistä M&M-lehdelle antamassaan haastattelussa. Omassa julkaisussaan hän panee paremmaksi ja kertoo ryhtyvänsä itse oikeustoimiin hänen liiketoimintaansa terrorisoivia vastaan.

mv 1

mv 2

 

Minä olin yksi ensimmäisiä MV:n kritsoijia jutullani Kyynistä rahastusta jo maaliskuussa 2015, joten saatan hyvinkin olla yksi oikeustoimien kohteista. Oikeastaan ihan toivon sitä. Minua nimittäin rupeaa kiinnostamaan millaisen lakimiehen kanssa Janitskin on neuvotellut ja mitä hän itse on tälle lakimiehelle kertonut.

Jos asianajaja kysyy asiakkaaltaan onko olemassa yhtään syytettä tai tuomiota vasta esitutkintavaiheessa olevista asioista, niin enpä paljon sellaiseen juristiin luottaisi. Oikeusvaltiossa on tapana ensin tutkia ja vasta sitten syyttää ja tuomita. Tällä hetkellä Suomen poliisi vasta tutkii erittäin laajaa aineistoa, koska kaikki MV:stä tehdyt rikosilmoitukset on koottu yhteen paikkaan. Luultavasti ilmoituksia on satoja.

Kuulustelut alkavat vasta sitten, kun aineisto on saatu järjesteltyä. Sitten kutsutaan paikalla rikoksesta epäilty. Espanjassa asuminen ei Janitskinia auta, sillä Suomen poliisi voi tehdä hänestä eurooppalaisen pidätysmääräyksen. Pidätysmääräys korvaa palauttamismenettelyn ja sitä voidaan käyttää silloin, kun on kyse rikoksesta, josta voi seurata vähintään vuosi vankeutta. Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voi enimmillään seurata vankeutta kaksi vuotta, joten pidätysmääräystä on mahdollista käyttää. Kirjoitin asiasta viime toukokuussa.

Espanjan lakia en tunne, joten en tiedä onko liiketoiminnan terrorisointi siellä kriminalisoitu ja jos on, niin miten sitä voidaan soveltaa nettijulkaisun kritisointiin. Suomen laista ei sellaista lainkohtaa löydy. Suomen poliisi voi antaa virka-apua vain siinä tapauksessa, että teko on kriminalisoitu myös Suomessa. Eurooppalainen pidätysmääräys ei ole käytettävissä, koska Suomen kansalaista ei voida luovuttaa ulkomaille Suomessa tehdystä teosta, vaikka se olisikin jonkin muun maan lakien vastaista. Jos teko olisi tuomittava myös Suomen lain mukaan, niin silloin siitä voitaisiin tuomita Suomessa. Mutta kuten sanottu, niin MV:n arvostelemista ei Suomen laki kiellä.

Suoraan sanoen en usko Espanjankaan laista löytyvän sellaista lainkohtaa, jolla Janitskinin julkaisun arvostelijat voitaisiin tuomita ainakaan rikoksista. Siviilikanteet ovat eri asia, mutta EU:ssa emme niidenkään suhteen elä kuin Thaimaassa, jossa rikoksien paljastaja voi joutua oikeuteen.

Tuosta M&M:n artikkelista teki toimittaja Laura Halminen Facebookissa erinomaisen yhteenvedon. Se näkyy vain hänen kavereilleen, joten siteeraan Halmisen päivitystä hänen luvallaan vain vähän muokaten:

Moni on mainostanut, mutta on vetänyt mainoksensa pois pelkästään sen takia, että kommunistit ovat käyneet heidän kimppuunsa aivan järjettömillä uhkausviesteillä ja posteilla.

Brändin vaalimisessa on keskeistä nimenomaan se, että salaperäiset ja julmat kommunistit vainoavat. Kommunisteja on niin paljon enemmän kuin aina oikeassa olevia MV:n lukijoita, koska kaikki vastustajat leimataan kommunisteiksi. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Me huomioimme lukijoita erittäin paljon ja lukijoiden toiveesta julkaistaan paljon sisältöä.

Näin siis kuuluu vastaus Hitlerin puheen julkaisemisesta. Mutta mikä neuvoksi, hyvä median edustaja, jos lukija toivoo vinkkejä ruumiin piilottamiseksi? Tai reseptejä ihmisen kokkaamiseksi?

En ole juttua tehnyt itse, mutta siihen enempää tutustumatta vastaan, että USA:ssa lanseerattiin tämä julkinen homoilu armeijoissa, niin sieltähän se tulee.

Näinhän se vastuullinen julkaisija toimii, hänelle on ihan samantekevää mitä siellä lukee. Janitskinilla on  lukematta myös laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä. Siellä sanotaan, että vastaava toimittaja kantaa viime kädessä juridisen vastuun julkaisunsa sisällöstä.

Meilläkin on oikeus salaliittoteorioida aivan kuin 100:lla meidän vastustajamedialla.

Kansalla on oikeus tietää, sanottiin joskus juorulehdessä ja sitten muusikko Matti Inkinen otti ja kuoli. Oikeuksia toki on, vapauksia vastaavasti, mutta vapauden mukana kulkee vastuu käyttää saatua vapautta oikein. Mutta mitäs pienistä, salaliittoteorioitahan tällaiset pohdinnat ovat.

Maskotiksi haukkuminen ei ole nimittelyä.

Eipä tietenkään. Eihän kymmenvuotiaan lapsen solvaaminen ole nimittelyä, koska Suomen kansa tässä se uhri on.

Tämänkin jutun voi Janitskin nyt minun puolestani antaa lakimiehensä tutkittavaksi. En minä sille lakimiehelle mitään joudu koskaan maksamaan.  Ei kannata myöskään aloittaa samanlaista törkykampanjaa kuin Hanna Huumosta vastaan, jos ei ole valmis kantamaan sen juridisia seuraamuksia.

Päivitys 13.7. klo 10.00

Facebookin puolella tarjottiin jo RL 30 luvun 2 §:n mukaista kilpailumenettelyrikosta:

”Joka elinkeinotoiminnassa käyttää omaa tai toisen elinkeinotoimintaa koskevaa totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa ilmaisua ja siten aiheuttaa toiselle elinkeinonharjoittajalle vahinkoa, on tuomittava kilpailumenettelyrikoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.”

Tämä lainkohta ei sovellu, koska se koskee elinkeinonharjoittajien välistä kilpailua. MV:tä kritisoivat yksityshenkilöt eivät ole lainkohdan tarkoittamia elinkeinonharjoittajia.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Muistakaa myös, että tämä blogi ei ole mikään keskustelupalsta.

Kommentit (40)
 1. järvinen seppo
  13.7.2016, 09:25

  Kiitos taas kerran! Olet mahtava tyyppi,ihailen!

 2. Minna Ylitalo
  13.7.2016, 09:33

  Kovin on Janitskin olevinaan varma asiastaan. Kerrataanpa vielä ennakkotapaus Altermedia Deutschland.

  Saksan sisäministeriö bannasi tammikuussa 2016 MV-lehden sisarjulkaisun Altermedian. Sivustoa toimitettiin Espanjasta Barcelonan lähistöltä käsin. Ylläpitäjät ovat lain mukaan sivuston sisällöstä vastuussa ja heidät pidätettiin viharikoksesta. Saksa on myös vaatinut Venäjää sulkemaan julkaisun Venäjällä sijaitsevan serverin. Ainakin näillä monifobisilla ylläpitäjillä olisi aika pienet mahdollisuudet vinkua siellä tutkintavankeudessa yhtään mitään liiketoiminnan rajoittamisesta.

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3418886/Germany-bans-far-right-Internet-platform-detains-2.html

  1. Saksasta kajahtaa muutenkin vihapuherintamalla.

   http://yle.fi/uutiset/saksassa_poliisi_ratsasi_vihapuhujien_koteja/9024684

   Liittovaltion poliisin BKA:n johtaja Holger Münch sanoi, että poliisi ottaa selvän linjan internetin vihaa ja lietsontaa vastaan. Sisäministeri Thomas de Maizieren mukaan väkivalta mukaan lukien sanallinen ei koskaan ole hyväksyttävää. Hän painotti, että rikoslaki pätee internetissäkin.

   Deutschland erwache! taitaa tarkoittaa jotain muuta kuin jotkut ääriliikkeiden herrat luulevat sen tarkoittavan.

   Janitskinin ei kannata aloittaa uutta törkypalvelinta ainakaan Saksan maaperältä. Toivottavasti muutkin EU-maat ottavat selvän pesäeron ääriliikkeisiin ja niiden äänitorviin ja tarttuvat lain suomiin valtuuksiin kytkeä internetissä kytevä agitointi pois päältä. Miten se muutoin tehoaisi kuin ratsaamalla vihapuhetta levittävien kodit ja tietokoneet. Enää ”kännissä ja läpällä” tai ”hevosenleikki” ei jää tutkaimen ulottumattomiin. Vihapuhujille on saatava kasvot. Lain koura on hidas, mutta sen ote pitävä.

Kommentointi suljettu.