Siedätystä terroriin

Meitä on vuosikausia siedätetty hyväksymään kaikenlaista vihapuhetta. Tätä on jatkunut jo niin kauan, että monet eivät enää näe mitään kummallista avoimessa rasismissa, vähemmistöjen vihaamisessa ja lainkuuliaisten kansalaisten uhkailemisessa. Tämä tuli selväksi viimeistään eilen, kun  Timo Soini kuittasi puolueensa kolmen kansanedustajan rasistiset ja seksuaalista vähemmistöä halveksivat puheet höperön hassuksi kesäiseksi hupsutteluksi, jota voi verrata Ruokolahden leijonaan. Lisäksi hänen mukaansa on median vika, kun näitä möläytyksiä nostetaan esille.

Miten tähän on tultu? Tiedätte sen yhtä hyvin kuin minäkin. Kaikki alkoi jo vuosia sitten, kun itseään roturealisteiksi kutsuvat äärioikeistolaiset alkoivat levittää kansainvälisiltä foorumeilta kopiotua uskonto- ja rotuvihaa. Heille naurettiin yleisesti. He kuitenkin jatkoivat sinnikkäästi, rupesivat kutsumaan itseään maahanmuuttokriittisiksi ja saivat laman myötä köyhtyneitä ja katkeroituneita joukkoihinsa sanomalla, että teidän kurjuutenne on maahanmuuttajien ja heitä hyysäävien viherpunikkisuvakkien vika. Sitten valjastettiin Suomen vaakunaleijona vetämään heidän kärryjään ja ruvettiin teeskentelemään isänmaan asialla olemista.

Tämä porukka meluaa netissä ja kaduilla ja heidän äänenkannattajansa on nykyisin törkymedia MV. Kansan käytöstavat ovat kadonneet niin tehokkaasti, että se vaikuttaa jo kansanedustajiinkin. Tai oikeastaan kansanedustajat näyttävät puolueensa puheenjohtajan tuella mallia omalle äänestäjäkunnalleen. Että vihatkaa, solvatkaa ja uhkailkaa vapaasti maahanmuuttajia, homoja ja suvakkihuoria, teillä on meidän tukemme.

Ja kannattajat vihaavat, kun oikein lupakin on ja esimerkki annetaan eduskunnasta. Viha on muuttunut suoranaiseksi terroriksi ja laillista menoa kannattavien suut sulkeutuvat yksi kerrallaan. Heidän sananvapautensa katoaa ja vihaajien sananvapaus lisääntyy. Kerran pelottelulla suljettu suu ei avaudu enää koskaan.

Otetaanpa oikein malliesimerkki tavasta, jolla nämä vihaajat kohtelevat jokaista vastustajaksi katsomaansa. Savon Sanomat kertoi eilen, että yhden MV:n julkaisijaa vastaan tehdyn rikosilmoituksen tutkinta lopetetaan. En tiedä miksi tämä juttu tutkittiin erillisenä eikä meneillään olevassa keskitetyssä tutkinnassa, mutta joka tapauksessa kyseessä oli kunnianloukkausasia. Tutkintaa ei lopetettu siksi, etteikö siinä olisi rikosta, vaan rikoksen vähäisyyden takia. Siinä ei sinänsä ole mitään kummallista.

Se on kummallista, että MV lukijoineen suunnittelee jo tämän rikosilmoituksen tekijän terrorisointia. Kohta hänen nimensä, osoitteensa ja kuvansa julkaistaan MV:ssä ja hän rupeaa vanhan kaavan mukaan saamaan nimetöntä törkypostia ja uhkaussoittoja. Suunnitelma on nähtävissä tutkinnan lopettamisella ilakoivan MV:n jutun alla. Juhana Piironen näyttäisi olevan yksi Ilja Janitskinin valeprofiileista.

tilataan paperit

Miettikääpä millaisessa yhteiskunnassa elämme, kun hallituspuolueen puheenjohtaja kuittaa rasismin vitsiksi ja roskajulkaisu suunnittelee avoimesti netissä tapahtuvaa terroristista kostoiskua satunnaisesti valittua tavallista kansalaista vastaan. Pidättekö te tätä normaalina dialogina, jossa on vähän kansanomaista rosoa seassa?

Minä en pidä. Minä pidän tätä täysin sairaan ja moraaliltaan mätänevän yhteiskunnan merkkinä. Jos päättäjämme, poliisi  ja oikeuslaitos eivät rupea asettamaan mitään rajoja tälle touhulle, niin kohta jokaisen lainkuuliaisen kansalaisen on valmistauduttava puolustamaan itse itseään tältä terveen järkensä menettäneeltä kansanosalta.

Toinen vaihtoehto on tietysti liittyä joukkoon ja ruveta ulvomaan sutena susien joukossa. Sellaisiakin on vuosien varrella tullut nähtyä. Jos heitä on tarpeeksi, niin sitten elämmekin terroriyhteiskunnassa.

Olemme sammakoita, joita on keitetty vähitellen kuumenevassa vedessä niin kauan, että viimeistään nyt on aika hypätä pois kattilasta.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Ja muistakaa, että tämä ei ole mikään netin yleinen keskustelupalsta, vaan täällä pysytään aiheessa. Jos löydätte mielenkiintoisen keskustelukumppanin kommentoijien joukosta, niin jatkaa omia juttujanne keskenänne jossain muualla.

Kommentit (60)
  1. Teemu Laitinen
    14.7.2016, 10:44

    Meno ei muutu, kunnes hallitus hajoitetaan, persut potkitaan hallituksesta ulos tai kokkarit ja keskusta hiljentää persut. Muutoin tuolla älmölö porukalla on virallinen hallituksen valtuutus jatkaa toimintaansa.

    1. No eipä se persujen potkiminen vielä riitä. Keskusta ja Kokoomus kuitenkin on ne puolueet jotka vetelee naruista. Jos kapitalistiset ihmisistä välittämättömät Kokoomus ja Keskusta saadaan pois hallituksesta vihdoin, olisi jotain saumaa muutokselle. Jos jatketaan tätä Ameriikan perässä menemistä ja tuhotaan lisää palveluita ja helpotetaan suur yritysten toimintaa niin ei tästä tule muutakun lisää tuskaa kansalle.

  2. Kiitos Saku taas hyvästä blogista. Emme saa siedättyä tälle käytökselle. Itse juuri puutuin rasistiseen häiriköintiin Kontulan asemalla ja sain kuulla olevani saatanan suvakkihuora, jota irakilainen panee perseeseen, vitun lesbo. Tähän käytökseen törmää viikottain.

    1. Helpompi olla ignorantti ja huudella ”suvakeille” kuin että itse parantaisi itseään ja lopettaisi rasismin ja muut idioottimaiset käytösmallit. Itselläkin maalla asuvia tuttuja jotka ovat vain päättäneet ettei halua ymmärtää ja joka kerta kun käy saa kuunnella kaiken maailman vihapuheita ja rasismia ja kun siitä mainitsee niin aina sanotaan ettei pidä puuttua toisten mielipiteisiin. Mielestäni pitää puuttua jos toinen elää jossain keskiajalla ideologieoidensa ja moraaliensa kanssa, kuitenkin aika pitkällä ollaan 2000-luvun puolella jo.

Kommentointi suljettu.