Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Siedätystä terroriin

Meitä on vuosikausia siedätetty hyväksymään kaikenlaista vihapuhetta. Tätä on jatkunut jo niin kauan, että monet eivät enää näe mitään kummallista avoimessa rasismissa, vähemmistöjen vihaamisessa ja lainkuuliaisten kansalaisten uhkailemisessa. Tämä tuli selväksi viimeistään eilen, kun  Timo Soini kuittasi puolueensa kolmen kansanedustajan rasistiset ja seksuaalista vähemmistöä halveksivat puheet höperön hassuksi kesäiseksi hupsutteluksi, jota voi verrata Ruokolahden leijonaan. Lisäksi hänen mukaansa on median vika, kun näitä möläytyksiä nostetaan esille.

Miten tähän on tultu? Tiedätte sen yhtä hyvin kuin minäkin. Kaikki alkoi jo vuosia sitten, kun itseään roturealisteiksi kutsuvat äärioikeistolaiset alkoivat levittää kansainvälisiltä foorumeilta kopiotua uskonto- ja rotuvihaa. Heille naurettiin yleisesti. He kuitenkin jatkoivat sinnikkäästi, rupesivat kutsumaan itseään maahanmuuttokriittisiksi ja saivat laman myötä köyhtyneitä ja katkeroituneita joukkoihinsa sanomalla, että teidän kurjuutenne on maahanmuuttajien ja heitä hyysäävien viherpunikkisuvakkien vika. Sitten valjastettiin Suomen vaakunaleijona vetämään heidän kärryjään ja ruvettiin teeskentelemään isänmaan asialla olemista.

Tämä porukka meluaa netissä ja kaduilla ja heidän äänenkannattajansa on nykyisin törkymedia MV. Kansan käytöstavat ovat kadonneet niin tehokkaasti, että se vaikuttaa jo kansanedustajiinkin. Tai oikeastaan kansanedustajat näyttävät puolueensa puheenjohtajan tuella mallia omalle äänestäjäkunnalleen. Että vihatkaa, solvatkaa ja uhkailkaa vapaasti maahanmuuttajia, homoja ja suvakkihuoria, teillä on meidän tukemme.

Ja kannattajat vihaavat, kun oikein lupakin on ja esimerkki annetaan eduskunnasta. Viha on muuttunut suoranaiseksi terroriksi ja laillista menoa kannattavien suut sulkeutuvat yksi kerrallaan. Heidän sananvapautensa katoaa ja vihaajien sananvapaus lisääntyy. Kerran pelottelulla suljettu suu ei avaudu enää koskaan.

Otetaanpa oikein malliesimerkki tavasta, jolla nämä vihaajat kohtelevat jokaista vastustajaksi katsomaansa. Savon Sanomat kertoi eilen, että yhden MV:n julkaisijaa vastaan tehdyn rikosilmoituksen tutkinta lopetetaan. En tiedä miksi tämä juttu tutkittiin erillisenä eikä meneillään olevassa keskitetyssä tutkinnassa, mutta joka tapauksessa kyseessä oli kunnianloukkausasia. Tutkintaa ei lopetettu siksi, etteikö siinä olisi rikosta, vaan rikoksen vähäisyyden takia. Siinä ei sinänsä ole mitään kummallista.

Se on kummallista, että MV lukijoineen suunnittelee jo tämän rikosilmoituksen tekijän terrorisointia. Kohta hänen nimensä, osoitteensa ja kuvansa julkaistaan MV:ssä ja hän rupeaa vanhan kaavan mukaan saamaan nimetöntä törkypostia ja uhkaussoittoja. Suunnitelma on nähtävissä tutkinnan lopettamisella ilakoivan MV:n jutun alla. Juhana Piironen näyttäisi olevan yksi Ilja Janitskinin valeprofiileista.

tilataan paperit

Miettikääpä millaisessa yhteiskunnassa elämme, kun hallituspuolueen puheenjohtaja kuittaa rasismin vitsiksi ja roskajulkaisu suunnittelee avoimesti netissä tapahtuvaa terroristista kostoiskua satunnaisesti valittua tavallista kansalaista vastaan. Pidättekö te tätä normaalina dialogina, jossa on vähän kansanomaista rosoa seassa?

Minä en pidä. Minä pidän tätä täysin sairaan ja moraaliltaan mätänevän yhteiskunnan merkkinä. Jos päättäjämme, poliisi  ja oikeuslaitos eivät rupea asettamaan mitään rajoja tälle touhulle, niin kohta jokaisen lainkuuliaisen kansalaisen on valmistauduttava puolustamaan itse itseään tältä terveen järkensä menettäneeltä kansanosalta.

Toinen vaihtoehto on tietysti liittyä joukkoon ja ruveta ulvomaan sutena susien joukossa. Sellaisiakin on vuosien varrella tullut nähtyä. Jos heitä on tarpeeksi, niin sitten elämmekin terroriyhteiskunnassa.

Olemme sammakoita, joita on keitetty vähitellen kuumenevassa vedessä niin kauan, että viimeistään nyt on aika hypätä pois kattilasta.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu. Ja muistakaa, että tämä ei ole mikään netin yleinen keskustelupalsta, vaan täällä pysytään aiheessa. Jos löydätte mielenkiintoisen keskustelukumppanin kommentoijien joukosta, niin jatkaa omia juttujanne keskenänne jossain muualla.

Kommentit (60)

 1. Teemu Laitinen

  Meno ei muutu, kunnes hallitus hajoitetaan, persut potkitaan hallituksesta ulos tai kokkarit ja keskusta hiljentää persut. Muutoin tuolla älmölö porukalla on virallinen hallituksen valtuutus jatkaa toimintaansa.

  • Niko Ranta

   No eipä se persujen potkiminen vielä riitä. Keskusta ja Kokoomus kuitenkin on ne puolueet jotka vetelee naruista. Jos kapitalistiset ihmisistä välittämättömät Kokoomus ja Keskusta saadaan pois hallituksesta vihdoin, olisi jotain saumaa muutokselle. Jos jatketaan tätä Ameriikan perässä menemistä ja tuhotaan lisää palveluita ja helpotetaan suur yritysten toimintaa niin ei tästä tule muutakun lisää tuskaa kansalle.

 2. Angie

  Kiitos Saku taas hyvästä blogista. Emme saa siedättyä tälle käytökselle. Itse juuri puutuin rasistiseen häiriköintiin Kontulan asemalla ja sain kuulla olevani saatanan suvakkihuora, jota irakilainen panee perseeseen, vitun lesbo. Tähän käytökseen törmää viikottain.

  • Niko Ranta

   Helpompi olla ignorantti ja huudella ”suvakeille” kuin että itse parantaisi itseään ja lopettaisi rasismin ja muut idioottimaiset käytösmallit. Itselläkin maalla asuvia tuttuja jotka ovat vain päättäneet ettei halua ymmärtää ja joka kerta kun käy saa kuunnella kaiken maailman vihapuheita ja rasismia ja kun siitä mainitsee niin aina sanotaan ettei pidä puuttua toisten mielipiteisiin. Mielestäni pitää puuttua jos toinen elää jossain keskiajalla ideologieoidensa ja moraaliensa kanssa, kuitenkin aika pitkällä ollaan 2000-luvun puolella jo.

 3. Kimmo Käärmelahti

  Uskomatonta tässä kehityksessä on myös se, että S.O.S-hallituksen kaksi muuta puoluetta ei ota asiaan minkäänlaista kantaa. Joka siis tarkoittaa, että he de facto hyväksyvät hallituskumppani perussuomalaisten toimintatavat.

  Asteen vakavammaksi Suomen ulkopoliittisen aseman ja maamme maineen osalta asian tekee vielä se, että vihapuheet, uhkailu sekä avoimen rasistinen toimintatapa mielletään Suomen viralliseksi linjaksi koska sitä erityisesti puolustaa maamme ulkoministeri.

  Olen sen verran vanha mies, että muistan, miten kokoomuksen piirissä aikoinaan Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan ulkoministeriaikoina oltiin julkisesti huolissaan siitä, leimaako kyseisten ministerien rauhanaktivismi maamme ulkopoliittista linjaa. Nyt kokoomuksesta ei kuulu minkäänlaista kritiikkiä maamme ulkoministerin toimintaa kohtaan.

  Olen myös niin vanha, että muistan ajat jolloin keskustapuolueen johdossa arvostettiin maamme ulkopoliittisen aseman merkitystä. Ei tuolloin olisi hyväksytty hallituskumppanuutta avoimesti rasismin ja vihapuheet hyväksyvän populistisen porukan kanssa. Tuolloin olisi todettu, että sekä ulko- että sisäpolitiikka ei voi olla rempallaan. Nyt rempallaan ovat molemmat.

  Pian olemme siinä tilanteessa, että vihapuheista ja rasismista tutkintapyyntöjä ja oikeusjuttuja nostavat kansalaiset tarvitsevat turvakseen ihmiskilpiä. Kun tuo vaihe konkretisoituu, niin toetan vaan, että ”Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä. Täs siul on sellane.”

  • Mauri Pulkkinen

   Muistamme asiat samoin, mikä on ihan hyvä merkki, ettei ikä paina liikaa.

   Kun olen hämäläinen, en oikein käy ”Suen Tassuksi”. Jokin sekoitus Vanhalaa: ”Tulis kauheita lähitaisteluita, sais Rahikainenkin Mannerheim-ristin!” ja Lehtoa: ”Olosuhteisiin nähten olis suotavaa, että sä et potkaisisi sitä mun pakkiani nurin!” voisi olla tarpeen selustan turvaajana.

 4. Martti Hautamäki

  Joku viisas sanoi aikoinaan, että valtaa pitäisi olla vain niillä, jotka EIVÄT sitä janoa. Suomen janoisin mies on Timo Soini.

 5. Erkki

  Anonyymi lainaus naamakirjakeskustelusta:
  Nyky SOTE:n saisi perustuslainmukaiseksi helpolla siten että koko perustuslaki korvattaisiin Osakeyhtiölailla ja maan nimi muutettaisiin Oy Suomi Ab, kansallislauluksi sopisi ”Money, Money makes the word go around” .
  Ehkä hieman off topic, mutta kirjoittajan taustan/kokemuksen/näkemyksen tietäen (mm kansanedustaja, ministeri…) ehkä toiston arvoinen.
  Meinaan, kun en muuta lisättävää/kommentoitavaa Sakun tekstiin aikaansaanut, niin eikun Abbaa kuuntelemaan 😉

  • Arto Pesu

   Money makes the word go around ei ole Abbaa vaan elokuvasta Cabaret esittäjänä Liza Minelli.

  • maria kynsijärvi

   Tuo ei oikeastaan ole yhtään asian vierestä :-). Juuri nykyinen hallituspolitiikka ja uusliberalismin ihannointi tuottaa vain lisää syrjäytymistä, mikä johtaa lisääntyneeseen tietämättömyyteen, ja kasvaviin typerysmassoihin, joita populistit sitten ohjailevat mielensä mukaan. Meillä on paskin hallitus ikinä. Miksi Yle tai muu media ei uskalla vetää hallituksen pääpiruja vastuuseen asiasta, joka on selvää puolelle suomalaisista???

   • Jarkko

    Johtuisiko ihmisluonteesta se on niin helppo mielistellä rikkaita joista monet turvasivat asemansa jo satoja vuosia sitten pitämälle huolen, että pääsevat maapallon tuloja tuottavan omaisuuden jaossa voitolle. Rahalla pystyy ostamaan hyvät kulissit jotka esittämällä saa muut ihmiset vakuuttuneeksi siitä, että sinulla itselläsi ei ole mitään osaa maapallon epäkohtiin. Köyhällä ei ole mahdollisuutta rakentaa kulisseja samaan tapaan itseään suojatakseen ihmisluonteelta. Pahimmillaanhan köyhyys saa ihmisen näyttämään niin huonolta, että muut ihmiset alkavat puhua hänelle kuin lapselle vaikka hänellä olisi mensan jäsenyyteen oikeuttava älykkyystaso. Vastaavasti joku typerys kalliissa puvussa saa kutsuja kaikkiin median ohjelmiin kertomaan täydellisen typeriä juttuja vailla mitään osaamista historiasta ja ihmisluonteesta.

 6. Johannes Keränen

  Mitä MV-lehden lukijoiden käytöstapoihin tulee, siellä leviteltiin kuvia Mustan Barbaarin kertoman tapauksen silminnäkijästä ja hänen neljävuotiaasta lapsestaan ja kommentoijat ryntäsivät innolla pilkkaamaan sekä silminnäkijää että neljävuotiasta lasta, ja uhkauksiakin esitettiin.

  • Jyrki Lehikoinen

   Mikä on sinun verukkeesi lukea MV-lehteä? Vahingossa sinne tuskin kukaan enää eksyy. Teille lukijoillehan sitä kirjoitetaan.

   • Pirkko Ryyppö

    Vanha sanonta muistakseni sanoo että pidä ystävät lähellä, mutta ”viholliset” vielä lähempänä.Veruke lukea MV-julkaisua on kai silloin aika selvääkin selvempää

    Itse en enää sielä viitsi edes käydä lukemassa, koska tiedän minkälaista sontaa on vastassa.

    Tosin vielä silloin kun en vielä ollut tietoinen kyseisen julkaisun medoteista niitä kohtaan, jotka sinne kirjoittavat eriävän mielipiteensä ja vielä kaiken lisäksi ilmoitin, että olen ilmoittanut kirjoitetusta ”jutusta” (hipsut sen vuoksi, että nehän ovat kaikkea muuta kuin asiallista ja tietoihin perustuvaa tietoa) nettipoliisille, niin sain huomata että FB-sivunit joutui ko. julkaisijoiden kohteeksi mm. niin, että FB ilmoitti etten ole oikea olemassa oleva henkilö ja ennen kuin todistan henkilöllisyyteni, sivuni on suljettu. Kivoja ja sananvapautta puolustavia ”kavereita”, juu.

 7. Virva Itäranta

  Suomen valtion myynti on meneillään hinnalla millä hyvänsä. Nykypolitiikan linjan ulostulot näyttäytyvät vihapuheena ja mahdollisena väkivaltana tai sen uhkana. Tämä on vain hiekkaa kansan silmille, jotta totuus unohtuisi.

 8. Rami Käkönen

  Tässä nykytilanteessa on paljon asioita, jotka ovat hirvittävän huolestuttavia. On todella pelottavaa, että hallituskumppanit hyväksyvät vaikenemisellaan tämän Perussuomalaisten valitseman linjan. On omalle poliittiselle uralle niin paljon mukavampaa, kun ei tee selkeitä valintoja. Tässä tilanteessa on kuitenkin pakko tehdä valinta, sillä kyse on oikeasta ja väärästä, eikä vain puolueen sisäinen asia. Nyt kokoomus ja demarit ovat kuin sukulaiset, jotka sivusta seuraavat perheväkivaltaa, koska siihen puuttuminen olisi niin kiusallista.

 9. Jukka Puro

  Olen hämmentynyt tästä, miten isänmaallisuus, eräänlainen nouseva amerikkalaishenkinen patrioottisuus, nousee Suomessa. Vahvaa oikeistolaisuutta, Nato -myönteisyyttä, varustelumyönteistä ideologiaa. Jossain määrin jaan joitain noista arvoista itsekin, vaikkei se nyt tähän kuulukaan. Mikä kuuluu, on havainto siitä, että tuo patriotismi tekee tiukan eron näihin hörhöihin, joille ”suomalaisuus” tarjoaa näennäisen perustelun ”käydään hei joukolla yhden kimppuun” -pohjaiseen primitiivisten aggressioiden purkuun. Paitsi että nämä ”suomalaiset” rikkovat räikeästi perinteisesti ”suomalaisina” pidettyjä moraalisia arvostuksia, he eivät edusta sitä aitoa patriotismin aaltoa, joka eittämättä on nousussa. Yrittävät nousta hevosen selkään, mutta eivät pääse sinne, kun hevonenkaan ei sentään anna kenen tahansa ratsastaa selässään.

  • Petri Sakkinen

   Patrioottisuuden noususta en valitettavasti ole havainnut mitään isompia merkkejä, nationalismi ja militarismi sen sijaan ovat nousussa.

  • Panu Höglund

   Millähän tavalla Nato-myönteisyys liittyy asiaan? Tosiasia on että tätä rasistista öyhötystä lietsotaan Venäjältä käsin ja kaikki nämä MV:t ja Hommat ihailevat Putinin diktatuuria ja Venäjän raakuutta. Hommalla vaaditaan avoimesti Venäjää hyökkäämään Suomeen ennen kuin Nato ehtii.

   • Juhana Rämö

    Hommalaisissa on kylläkin poikkeuksellisen kova NATO:n kannatus (linkki). Myös sen yksi perustaja Halla-aho kannattaa NATO:a. MV sen sijaan on enimmäkseen yhden miehen mielipiteiden varassa, joka on NATO-vastainen. Rahoitusta tms. Venäjältä ei ole kovista yrityksistä huolimatta pystytty todistamaan, joten eiköhän toimi ihan Janitskinin omilla rahoilla plus pienillä mainostuloilla.

    http://hommaforum.org/index.php/topic,79885.msg2338823.html#msg2338823

 10. Allan Roth

  Soini on hupenevan kannatuksen vuoksi alkanut kalastelemaan ääniä.
  Persut tietävät, mistä narusta on vedettävä, ettei ”kakkosjytky” ei aivan kuivu seuraavissa eduskuntavaaleissa tai kuntavaaleissa, jotka ovat oven takana, ainakin jos kesäistä retoriikkaa kuuntelee puoleeen toimesta. Hallitustyöskentely on alkanut viemään kannatusta, siitäkin huolimatta vaikka puolue on markkinoinut hallituksen ”hyvät” aikaansaanokset kuin ominaan ja persujen kädenjälki näkyy hallituksesa. Ainakin autoveron laskun uusille autoille, on sinäänsä hyvä asia, mutta se valehtelu, että autoilu ei kallistu. Kansanedeustajat markkinoi vain, että ei polttoaine noussut,,, mutta asia kondensoitui ajoneuvoveron myötä. Politiikka perustuu valehteluun, vallan tavoittelemiseen ja jopa lehdistöä käytetään siinä hyväksi. Varsinkin perättömiä raiskausjuttuja tuodaan julkisuuteen ja tämä vielä ennen äänestyspäivää tai äänestyspäivänä eduskuntavaaleissa 2015. Minusta vaalitulos olisi pitänyt mitätöidä. Poliisien tehtävä on yhteiskuntarauhan ylläpitäminen. Valehtelulla ja ulkomaalaisilla ratsastaminen (keppihevonen) ja perättömillä ilmiannoilla vaikuttaminen tuloksiin on esteellistä. Miusta.

 11. stunned

  Camorra tai Cosa nostra tulee mieleen. Kansalaiset pelotellaan vaiteliaiksi. Paras tuki tulee aina niiltä, jotka ummistavat silmänsä. Sitten ihmetellään Nűrnbergissä, miten tässä näin kävi. Voin kuvitella, että Libanonin sisällissota tai Jugoslavian-Bosnian sota alkoi juuri vihapuheella ja naapurin malkaa silmästä hakemalla.

 12. Jarkko

  Jos ihan suoraan sanotaan niin itseäni on alkanut persut ottaa päähän päivä päivältä enemmän. Jos jotain inhoan niin sellaista säälimätöntä heikossa asemassa olevan leimaamista, kiusaamista, kettuilua. Sekin ottaa päivä päivältä päähän enemmän, että Poliisi ei näytä noita ”perseitä” laittavan kuriin juttuineen. Suomen lainhan pitäisi suojella köyhiä leimaamiselta ja mustamaalaamiselta, mutta näin ei näytä enää olevan 2000-luvun suomessa pätevän.

  • stunned

   Se oli sitä mitä nyt kutsutaan kommunismiksi. Raha oikeuttaa, köyhyys alistaa.

   • Saku Timonen

    Stunned: Ole hyvä ja lakkaa käyttämästä blogiani rupattelualustanasi.

    • Stunned

     Ok. En ole tähän mennessä ymmärtänyt näin tekeväni. Korjaan tapani ja pyydän anteeksi.

    • Stunned

     Ok. En ole tähän mennessä ymmärtänyt näin tekeväni. Korjaan tapani ja pyydän anteeksi.

     Tiedustelen vielä, kannattaako minun jatkaa täällä, kun tyyliä voi olla vaikea muuttaa tietämättä täysin miten toimia. Itseluottamus kärsii ja joutuu arvuuttelemaan tuleeko jostain noottia.

     Hetken mietittyäni luen Sakun kommentin ulosheitoksi.

     • Saku Timonen

      Ei ole kyse ulosheitosta, vaan toivomuksesta pitää kommentointi asiakeskeisenä. Olet edelleen tervetullut tänne sekä lukijana että kommentoijana.

      • stunned

       Menee rupatteluksi, mutta tämä kanava on ainoa alusta vastata blogistille.

       Huomasin, että tänään alkoi viestejäni haihtua, pari–kolme. Sekin, jossa viittasin Thaimaan oikeusistuimen ratkaisuun Phuketwanin tapauksessa. Olit itse aloittanut Thaimaa-konnotaation linkittämällä Finnwatchin oikeustapaukseen blogissasi. Minusta asia ei ollut vierestä, mutta edelleen hyväksyn sen, koska mitä nyt yhdestä viestistä. Aina voi yrittää uudelleen jossain muussa ketjussa.

       Rupattelusta vielä. Minusta ketjussa olevat nappulat ”vastaa viestiin” ovat turhia tai ainakaan minä en uskalla enää jatkaa, josko menee ajattelematta sivupoluille. Lisäksi olen joskus jatkanut viestiäni perään ihan vain siitä syystä, että muokkausmahdollisuutta ei ole. Esimerkkinä Cabaret ja Minnelli, jotka poistit. Ei niissäkään viesteissä mitään tärkeää ollut, mutta ilmeisesti oma ymmärtämättömyyteni koitui sitten moitteina.

       Mielelläni jatkaisin täällä — olenhan ollut mielestäni vähän kuin Sakun armeijan rivimies tai jonkin sortin aseveli. Pienen kolauksen vähäpätöinen solttu kuitenkin sai. Blogistiin pitää suhtautua varovaisuudella kuin sähkövirityksiin — voi aina saada tällin äkkiarvaamatta. ;D

       Vastaisuudessa pitäydyn pääketjussa ja harkitsen kaksi kertaa, ennen kuin viestinappulaa painan.

       En enää palaa tähän asiaan, mutta kerro pois jos jokin närästää tai louskutan tyhjää (minkä varmasti teet joka tapauksessa). 😉

       • Saku Timonen

        Noihin vastaa viestiin-nappuloihin en voi vaikuttaa, koska ne kuuluvat blogipohjaan. Joskus lyhentelen liian pitäksi venyneitä ketjuja, koska kommentteja tulee valtavasti ja minä olen ainoa moderoija. Kun yhden kommmentin poistaa, niin siinä menevät samalla myös kaikki siihen kommenttiin tulleet vastaukset.

        Tämän blogin lisäksi minulla on moderoitavana kaksi Fb-sivua ja olen bloggaaja vain sivutoimisesti. Siksi tulee joskus kiireessä hutiloituakin. Ei ollut tarkoitus pahoittaa mieltäsi, mutta oikeasti toivoisin, että yksittäiset ketjut eivät venyisi liian pitkiksi. Jos toisella lukemisella tulee jotain uutta mieleen, niin aina voi aloittaa uuden ketjun. Että jatketaan näillä eväillä.

    • Stunned

     Otan moitteet varsin raskaasti, vaikka hyväksyn ne Sakun blogin sääntöinä. Päivä tässä menee sulatellessa. Luen mielelläni blogia, mutta nyt siinä on oleva alakuloinen vire.

     Toivottavasti jaksat jatkaa vielä pitkään ja Suomellekin koittaa uusi kevät.

 13. Irma Hirsjärvi

  Tuossa onkin julistettu julkiset arpajaiset kaikken jyväskyläläisten naisten turvaksi: kenen ovelle idiootit ryntäävät ensin.
  MUtta tämähän on vain sellaista reipasta kansalaisaktivismia jota on harrastettu meillä 1930-luvulta saakka.

 14. Jarkko

  Saksassa on näköjään otettu viranomaisten taholta kovempi linja äärioikeisto henkisten toistuvaan ja pahenevaan netti terrorisointiin. Vihapuhetta levittäineiden koteihin on isketty poliisin toimesta lähes kaikissa saksan osavaltioissa poliisin suuroperaatiossa, jossa tietokoneita, puhelimia ja muute netinkäyttöön soveltuvaa laitteistoa on takavarikoitu.

  Saksassa poliisi ratsasi vihapuhujien koteja
  http://yle.fi/uutiset/saksassa_poliisi_ratsasi_vihapuhujien_koteja/9024684

  • Pekka Kemppainen

   Saksassa sensuurilla ja propagandalla on pitkä loistelias historia. Kirjoitusten ennaltaehkäiseminen nimittäin on sensuuria. Kirjoituksista oikeudelliseen vastuuseen joutuminen taas oikeusvaltion periaatteiden mukaista.
   Vihakorijoittelu ei ole rikos! Kunnianloukkaus, kiihotuskansanryhmää kohtaan, jne ovat rikoksia. Rikoksista joutuu vastuuseen, niiden suunnittelusta ei joudu (tiettyjä erityisen törkeitä/vaarallisia rikoksia lukuunottamatta).

   Toisaalta tämäkin Timosen juttu heijastelee sitä tosiasiaa, että enää ei ole sellaisia tabuja joista ei saa puhua (scientologia poikkeuksena, edes South Park ei uskaltanut herjata sitä) ja tämä on puhtaasti vain hyvä asia.

   Mietikääpä millainen maailma olisi jos Parental Advisory label ihmiset olisivat päässeet määräämään mitä rock yhtyeet voivat laulujen sanoituksiin kirjoittaa. Tuon ajan närkästyminen jenkeissä muistuttaa kovasti nykyistä närkästymistä ”vihapuheeseen”. Nyttemmin PAL tarra on turhanpäiväisyys ja 90-luvulla se oli tae kunnon rockista, suoranainen mainos siis.

   PS.
   Saksalaiset alkanevat käyttämään tästä lähin tor browseria…

   • Jarkko

    Tor-browserilla kirjoittelu on helppo estää blokkaamalla kaikki tor IP osoitteet ja monet nettisivut näin tekevätkin.

    ”Toisaalta tämäkin Timosen juttu heijastelee sitä tosiasiaa, että enää ei ole sellaisia tabuja joista ei saa puhua (scientologia poikkeuksena, edes South Park ei uskaltanut herjata sitä) ja tämä on puhtaasti vain hyvä asia.”

    Sinä et näköjään nyt ymmärrä kyse ei ole mistään pikku tuhmasta sananvapauskysymyksestä tai hulluttelusta. Esim. Amerikassa erilaiset ammuskelut ovat lisääntyneet samaa tahtia kun vihapuhe on yleistynyt Donald Trumpin menestyksen siivittämänä. Sitä samaa on täälläkin jo nähtävissä samasta syystä Saksan poliisikin on alkanut reagoida kovin ottein vihapuheeseen. Kyse ei ole mistään pikku tuhmasta parental advisor sananvapausjutusta kuten väität.

   • Kaija Laine

    Oletko aivan varma että Saksan lainsäädäntö on yhteneväinen omamme kanssa tässä asiassa? Siellä on mielestäni kunniakkaasti otettu opiksi historiasta. On myös vaikea kuvitella että noin kallis ja suuri poliisioperaatio olisi toteutettu kovin kevein lainsäädännöllisin perustein.

 15. Antti Suuronen

  Sehän tuossa MV-”lehdessä” onkin pahinta ja uhkaavinta. Sitä markkinoidaan sananvapauden puolustajana ja sensuurin vastustajana. Silti sitä käytetään järjestelmällisesti toimittajien pelotteluun hiljaiseksi. Jo nyt meillä on toimittajia ja bloggaajia jotka jättävät joitain aiheita käsittelemättä, koska eivät halua joutua vihakampanjoinnin kohteeksi. Kukapa meistä haluaisi? Mielestäni tämä on nimenomaan sananvapauden vastustamista. Tämä on yhteiskunnallisesti merkittävä ongelma, paljon merkittävämpi kuin sinimusta somekupla.
  Nyt ilmeisesti myös tavallinen kansalinen joutuu tällaisen häirinnän kohteeksi. Jos tähän ei puuhuta välittömästi, saavat toimittajat ja ihan tavalliset suomalaiset ennemmin tai myöhemmin ”kotikäyntejä” näiltä aktiiveilta. Tilanne voi mennä tuohon ihan omalla painollaan, luontaisena lopputuloksena tapahtumaketjulle joka on jo alkanut. Kuka tätä haluaa? Ymmärtävätköhän kaikki MV-uskovaiset mihin ovat ryhtyneet? Ovatko he lintsanneet historian tunneilta kouluaikoinaan? He ovat juuri näitä, joita kylmän sodan aikana nimitettiin hyödyllisiksi idiooteiksi. Milloin tämä loppuu ja voimme palata yhteiskuntana normaaliin päiväjärjestykseen?
  Nyt jos koskaan tarvitsemme hallitukseltamme arvojohtajuutta. Vähän hakusessa tuntuu olevan tämä arvojohtajuus jos sitä johtaa pelkästään PS omalla tyylillään.

 16. Kaisa Tirkkonen

  Kiitokset hienosta ja asiallisesta jutusta. Tällaisia kannanottoja tarvitaan lisää! Terrorin selittäminen valtaapitävien toimesta ’huumoriksi’ ja ’heitoiksi’ on oire, johon pitää ehdottomasti puuttua ja huutaa vastalauseensa. Joka ainut kerta. Väsymiseen saakka.

 17. Rintsu

  ”Hassua kesäistä hupsuttelua”.

  Nyt siis tiedämme, että perussuomalaisten kansanedustajien puheista ei kesällä tarvitse piitata. Mutta onko joku vuodenaika jolloin he puhuisivat hupsuttelun sijaan asiaakin?
  Vai onko tammikuussa luvassa ”leppoisaa talvipäivän läppää”?

  Minä kun olen ymmärtänyt, että kansanedustajan homma on määräaikainen luottamustoimi mutta se on silti työ. Kuinka monella työpaikalla saa keskittyä ”hassutteluun”?

 18. Minna Ylitalo

  Hupsua hassuttelua ja lupsakkaa letkauttelua. On siinä meillä hallituspuolue.

 19. Antti Pajala

  Persut on tärkeä osa hallitusta. Niiden tehtävä on huutaa ”Kato, neekeri!” kun Kokoomus ja Keskusta tyhjentävät köyhien taskuja.

  • kari

   Tämä oli kyllä aivan loistava oivallus! Yhtään väheksymättä rasistisia vihapuheita, Persujen touhut siirtävät huomion muualle muiden hallituspuolueiden päätöksistä.

 20. Jari Kähkönen

  Kah, liekö syynä konsensuksellinen unohdus ensimmäisestä maailmansodasta vaiko omahyväinen kuvitelma voittajuudesta kovuudella ja uhrautuvaisuudella siinä toisessa, mutta se tuo antiliberaalinen kiihkoilu vain muuttaa sanoitusta tai levitysmuotoa eikä kuole pois. Kuinkahan paljon yhteistä vaikkapa meidän aikamme nettinatsilla ja menneen monarkisti-antisosialistilla olisi keskenään, jos huolella mitattaisiin? Tai mitähän ensinmainittu sanoisi, jos klassinen antisemiitti heittäisi 99%:ia hänen musiikkitallenteistaan menemään syyttäen niitä…anteeksi…juutalaiseksi tajunnansotkemismusiikiksi. Vähemmän on siis uutta Sakarin perussuomalais- ja MV-”lehti”- bloggauksissa kuin luulisi tai toivoisi.

  Teemasta toiseen hengessä on pakko todeta, että ystävällämme poliisilla on jo pitkään ollut lomake millä kaikkien osallisten täydet henkilötiedot pysyvät vain syyttäjän tiedossa, loput saavat…mitä saavat. Pöytäkirjasta on siis tällöin useimmiten poistettu jotkut henkilötiedot. Mutta tätäkään palvelua ei anneta kaikille ja poliisin edustajat ovat hyvin haluttomia puhumaan asiasta julkisesti. Mutta päivystyksessä ne ovat taas hyvinkin halukkaita läiskimään niitä punaisia SALAINEN -perunaleimojaan jopa asianomistajan itsensä pyytämään ilmoitusjäljennökseen. Panttaavat tietoa, että asiakkaat eivät älyäisi mitään vaatia ja hypnotisoituisivat kuvittelemaan asiaa salaiseksi itseltäänkin. Netin tai somen syyttäminen on tietämättömyyttä ja banaliteetti, mitkä ovat sivuun itse asiasta.

  No, sekin vähä suojelu voi sitten olla yhtä tyhjän kanssa, kun käräjillä jakavat tuomioita mistä näkyy aivan kaikki, miettimättä yhtään että kuka pyytää, mitä osaa aineistosta olisi oikeasti tarvinnut tai mihin tarkoitukseen. Ei välttämättä ole perusteitakaan, jos pyydetään yleisöjulkista asiakirjaa, mutta kun yleensä siinä käy niin, että vastaavasti hallinto-oikeus ei ole luovuttamassa mitään pelkästään siksi jos diaarin asiaryhmä on lähtökohtaisesti salainen tai pääsääntöisesti julkisessa asiassa salaista oli pelkästään asianosaisen yhteystiedot. Niin, kun siis asioita tehdään valtanäkökulmasta tai mielessä pelkästään oma viranhoito, tuppaavat lopputulokset olemaan yhtä kehnoja olipa suhtautuminen rajoitettua vai rajatonta.

  Häiriintynyttä massamittaista vouhaamista on toki sattunut muulloinkin ja muissakin asiayhteyksissä, mutta haluan korostaa että se etteivät useimmat suomalaiset tätä havainneet, oli pelkästään jälleen kerran yksi osa sitä 50 vuoden unelmaa mikä päättyi 1990-luvun alkuun. Asioista ei haluta ottaa opikseen, halutaan sanoa etteivät ne koskaan tapahtuneetkaan. Ja jos ovatkin tapahtuneet, niihin on suhtauduttava joku kuin eristettyyn kummallisuuteen vailla asiayhteyttä ja merkitystä tai sitten henkilöiden väliseen riitaan. Sellainen on kansallinen itsesuojelumekanismi vrt. vaikkapa nyt sitten tällä kertaa New Yorkin kutsuntamellakat Yhdysvaltain sisällissodan alla, koska niissä näkyvä ruma totuus ei enää sovi nykyiseen minäkuvaan. Savun hälvetessä NYPD:lläkin näytti rosteri nollaa.

  Siksi tänään on helppo ajatella, että hälytys- ja valvontasektorilla ne ovat sikoja eivätkä juuri Sakarin kuvakaapaten esittämää roskaväkeä parempia, turvallisuuspoliisit moraalittomia tuulenhaistelijoita mutta että pitkäkestoisen rikostutkinnan väkivaltarikossoluissa olisi sitten niitä…heh…Paretskoin tolkun ihmisiä. Ja paskat on. Jos roskaväen keskenään sumplima lynkkauskampanja johtaa lippusiimaan ja lavettipaikka-autoon, tasan tarkkaan mikään ei takaa etteikö poliittisesti saastunut päätöksenteko tärvele väkivaltarikostutkintaakin. On se sen tehnyt ennenkin. Samoja aikoja, kun saattopampun mukana kulkevalla aseistakieltäytyjällä ei katsottu olevan riistettävää vapautta ja oikeushenkilöllä taas katsottiin olevan kunnia minkä loukkaamisesta voidaan rangaista.

  Kun joitakin vuosia sitten vasemmiston tietyn kauden veteraaneja menehtyi, sosialidemokraatin ja kommunistin/kansandemokraatin kuolinpesät erotti toisistaan yleensäottaen siitä, että yhdellä oli teetetty kotelo pistoolille, pelit sun lekeet ja tärkeintä kaikista, valkoista pahvia oleva toistaiseksi voimassaoleva virallinen leimattu hallussapitolupa. Toisella taas oli pelkkä pistooli ja yksi lippaallinen kuteja. Voit käyttää kaudesta moniakin nimityksiä: pitkä marssi, illegaalinen tai vaikka sun mikä. Jos edes tiesit sellaisen olleenkaan ja tiedät mitä omakaan sukusi on niitä aikoja tehnyt. Näin heikolla historian muistamisella ja opiksiottamiskyvyllä voi sama päästä tapahtumaan koska tahansa uudestaan.

 21. Siedätystä terroriin | Suomi Tykkää

  […] Meitä on vuosikausia siedätetty hyväksymään kaikenlaista vihapuhetta. Tätä on jatkunut jo niin kauan, että monet eivät enää näe mitään kummallista avoimessa rasismissa, vähemmistöjen vihaamisessa j… …read more […]

 22. Rintsu

  Mä olen tehnyt monia päätöksiä jotka ovat ”salaisia”.
  Salaamiseen on aina ollut syy, eikä se koskaan ole ollut minä. Eikä mikään illuminati.

  Salaamisen syy on ollut yksiselitteisesti se, että kaikki asian dokumentit eivät kuulu julkisuuteen, eivät edes hauskana kesähuumorina.

 23. Juhana Rämö

  Parempi some-elämä ja rasismin vähentäminen kannattaa aloittaa aina itsestä. Neuvoja rasismin vähentämiseen asiaan liittyvässä keskustelussa:

  1. Älkää haukkuko eri mieltä olevia vaan pelkästään rakentavia kommentteja.
  2. Ylistäkää Suomea ja suomalaisuutta ja kehottakaa maahanmuuttajia tekemään myös niin. Missään maassa enemmistö ei pidä ulkomaalaisista, jotka puhuvat negatiivisesti maasta, jota rakastavat. Ei edes silloin, vaikka olisivat oikeassa. Voitte itse kokeilla esim. Japanissa puhua negatiivisia asioita Japanista.
  3. Älkää etenkään tehtailko rikosilmoituksia/tutkintapyyntöjä puheista, jotka eivät teitä henk.koht. koske ja silloinkin tarjotkaa ensin mahdollisuus muuttaa teitä loukannutta sisältöä.
  4. Rasismiin on usein joku syy. Ymmärtäkää ja ratkokaa sitä, niin rasismikin vähenee. Hyökätkää niitä vastaan, niin vihapuhe kasvaa. Henkilö A pelkää menettävänsä työnsä virolaiselle halpatyövoimalle; henkilö B ei halua maksaa enempää sosiaalitukia veroistaan eikä halua tänne lisää ”loisia”; henkilö C ei saanut kaupungin siivoojan paikkaa, koska kokemattomampi (mamu) valittiin hänen edelleen positiivinen diskriminaatio -menettelyllä ja hän on työtön.
  5. Meillä kaikilla on taatusti paljon maahanmuuttajia kavereina. Neuvokaa aina olemaan työpaikalla työpaikan sääntöjen mukaan (ei oman uskonnon ohjeiden tai toisen kulttuurin tapojen). Kertokaa, että Suomessa arvostetaan mamua, joka on kova tekemään töitä ja tuomitsee äänekkäästi oman viiteryhmänsä yksittäistapauksien rikokset.

  • Panu Höglund

   1) Kun puolirikollinen alaluokka tulee syytämään törkeyksiä ilman järkevää syytä ja syyttelemään käsittämättömästi, kommentoi siinä sitten rakentavasti.

   2) Ei kellään voi olla mitään velvollisuutta ”ylistää Suomea ja suomalaisuutta” siksi että jokin itse itsensä suomalaisuuden vartijoiksi nimittänyt renttujoukko vaatii. Lisäksi tuo kyseinen renttujoukko ei yleensä tiedä suomalaisesta kulttuurista paljon paskaakaan ja torjuu huomattavan osan esimerkiksi klassisista kirjailijoistamme ”kommunisteina”, jos ylipäätään edes tuntee näiden nimiä.

   3) Tuon voit sanoa mieluummin rasisteille, jotka tekevät täysin ilkivaltaisia rikosilmoituksia täysin laillisista puheenvuoroista.

   4) Ne keskustelijat, jotka yrittävät vakavissaan pohtia rasismin taustalla olevia yhteiskunnallisia epäoikeudenmukaisuuksia (kuten juuri Uuninpankkopoika), saavat yleensä niskaansa kaikkein eniten törkyä rasisteilta ja äärioikeistolta.

   Tämä on sinänsä täysin ymmärrettävää: rasistit ja fasistit pelkäävät ja vihaavat eniten sitä, joka yrittää puhua järkeä heille ja heidän kannattajilleen. Kaikenlainen järkevä ja hyviä tapoja noudattava keskustelu näistä asioista ja niiden taustoista on rasisteille punainen vaate – joko siksi, että heidän tavoitteenaan on yhteiskuntajärjestelmän ja laillisuuden horjuttaminen itsetarkoituksena, tai siksi, että rasismi on heille identiteettikysymys, joka on heille tärkeämpi kuin materiaalinen hyvinvointi.

   On ihmisiä, joille oikeus sanoa pahasti tummaihoisista on suunnilleen ainoa vapaus, josta he välittävät, ja he elävät mieluummin katuojassa rasisteina kuin palatsissa rasismistaan luopuneina.

   5) Itse asiassa Suomessa ei arvosteta mamua hänen henkilökohtaisten ansioittensa mukaan, vaan rasistit ja muut törkimykset solvaavat aivan yhtä lailla työteliästä kuin laiskaa, lainkuuliaista ja rikollista mamua. Eiväthän he tunnusta mamuille minkäänlaista oikeutta yksilöllisyyteen.

   +1: Koko puheenvuorosi on ylimielistä ja holhoavaa roskaa, jota ilman tämäkin kommenttiloota olisi tullut paljon paremmin toimeen. Et tiedä yhtään mitään näistä asioista. Tällainen sovinnollisuus, jota sinä tarjoat, on jo aikoja sitten punnittu ja köykäiseksi havaittu.

   • Markku Martiskainen

    Asiaa!!!

   • Juhana Rämö

    Puolirikollinen? Alaluokka? Ilmeisesti tarkoitat anarkisteja ja uusnatsiporukoita. Ei ääripäihin voikaan yleensä vaikuttaa, mutta kaikkeen siltä väliltä.

    Parhaiten somevihaa lisää irrationaalinen ja solvaava puhe. Vihapuhujille ei kuitenkaan vapaassa maassa voi mitään; yksikin sakon saanut jatkoi vain entistä enemmän ja sanoi, ”ettette ampuakaan voi”. Asiallinen, pragmaattinen ja looginen argumentointi voittaa puolelleen kuulijat paremmin kuin vihahöttö ja laittaa affektiivisen irrationaalisen puheen näyttämään naurettavalta.

    Työteliästä, lainkuuliaista ja tapoja noudattavaa mamua kunnioitetaan. Poikkeuksena jotkut vihamieliset työttömäksi jääneet tai työttömyysuhan alla olevat, jotka tuntevat sen vuoksi suhteellisen arvonsa alenevan. Jos halutaan lisätä rasismia, ivataan ja nauretaan tuolle huono-osaisten joukolle.

    Suomen ja suomalaisuuden kunnioittamisesta en ymmärrä, mistä joukosta puhut. Minä puhun suuresta enemmistöstä. Tuo kunnioitus opetettiin kaikille peruskoulussa ainakin minun lapsuudessani. Varmin keino saada kantaväestö vihaamaan jotain ulkomaalaistaustaista, on saada se haukkumaan Suomea: oli sitten kyse Berlusconista tai jostain nobodysta.

    • Jarkko

     ”Vihapuhujille ei kuitenkaan vapaassa maassa voi mitään; yksikin sakon saanut jatkoi vain entistä enemmän ja sanoi, ”ettette ampuakaan voi”. ”

     Kyllä voidaan jo poliisilta tulee tätä edellyttääkin. Esim. Saksassa pahimmilta vihapropagandaa verkkoon suoltavilta on poliisin suuroperaatiossa takavarikoitu tietokoneet ja puhelimet sekä muu netin käyttöön sopiva laitteisto. Ei tietenkään yksittäisten möläytysten takia vaan toistuvan pitkään jatkuneen vihakirjoittelun jälkeen.

     Rikoksenteko välineiden takavarikointi toimii ehkä paremmin kuin sakkojen kirjoittelu varsinkin jos kyse on varattomasta puolirikollisesti toimivista vähäosaisten kiusaajista, jotka eivät enää välitä länsimaisista arvoista eivätkä laki pykälistä. Sivistysvaltiossa yksi poliisin tehtävistä on suojella heikossa asemassa olevia kiihottamiselta kansanryhmää vastaan.

  • Jari Kähkönen

   Mistä ihmeestä, Juhana Rämö, olet saanut päähäsi ajatuksen että ”ne suvakit” keitä ikinä sitten ovatkaan voisivat naurettavan niksipirkkamaisesti yhdellä vedolla korjata keskeisen yhteiskunnallisen ongelman? Että nyt ”ne” tietää ja sitten ”ne” sanoo ”niille maahanmuuttajille” siitä. Myös tuo Näitä Viittä Asiaa Et Ole Tullut Ajatelluksi -lista on yksinkertaisesti niin netti-iltamediaa, että jos non-verbaalinen viestintäsi olisi tarkasteltavissa niin pakko olisi katsella, että vedättääkö tuo jätkä ihan täysin ihan tahallaan. Muu osa postaustasi on sitten ihan perinteistä selittelyä, käsitteiden uudelleenmäärittelyä, näkökulman päälaelleen kääntöä ja kaikkien muiden syyllistämistä, mitä kuulee ihan kyllin aina kun jonkun pitäisi ottaa jostain vastuu ja muuttua. Kaikkien yhtäläinen ihmisarvo, yhdenvertaisen kohtelun velvoite ja perusoikeudet ovat täällä jäädäkseen. Parempi olisi ettei käytäisi muuta teeskentelemäänkään.

 24. Pelka Vallenius

  Vaikka se tytär Petran kuulema voi olla kauheeta, mut silti pitää antaa arvo niillekin jotka sanovat ilman rasismin häivääkään ”Maassa maan tavalla.” Sillei sitä tais suomalaisetkin tuolla muailimalla pärjätä. Nykyaika voi olla vaikka mitä, mut antanee meijän kuolla ens rauhassaan ja sekoil…. Siis sekottutukkee siteen miten haluvatten!

 25. Jani Koskinen

  Rasismi ja näiden tiettyjen persukansanedustajien puheet täytyy tuomita että kaikki oppisivat missä menee nettikirjoittelun raja!
  Heitän sen lisäksi kuitenkin myös sellaisen ajatukset vihapuheesta ja syrjimisestä, että onko reilua tässä kirjoituksessasi Saku leimata ”persut” ihan yleisellä tasolla rasisteiksi ja vihapuhetta viljeleväksi porukaksi ja äärioikeisto ainoaksi ”moraaliltaan mätänevän yhteiskunnan merkkinä”? Ja mikä on rasismin ja vihapuheen määritelmä, tuntuu nykyään että jokaisella on oikeus määrittää se itse ja sen perusteella sitten tuomita toisin ajattelijat. Jos on äänestänyt persuja, onko automaattisesti fasisti, rasisti ja ymmärtämätön moukka? Näin tuntuu usein olevan ja se on myös sallittua..jos terrorismin yhteydessä mainitaan muslimit, alkaa huuto ettei saa koko porukkaa leimata..kaksinaismoralismia näkee aika paljon, molemmin puolin.
  Vähemmän aatetta ja kiihkoa, enemmän ymmärrystä ja keskustelua. Sekin on ikävä tosiasia että harvemmin me keskellä olevat pystymme keskustelemaan kummankaan ääripään kanssa ilman ”oot rasistifasisti”..tai ”jaa säki oot hyysärisuvakki”-kommentteja. Pekka Haavistoa ja Sauli Niinistöä lainatakseni, tarvitsemme enemmän maltillista keskustelua ja tolkun ihmisiä, kiihkoilulle ei ole varaa.

  • Rintsu

   Ongelma ei ole siinä jos yksittäinen kansanedustaja – puolueesta riippumatta möläyttää jotain.
   Yksi ongelma on se, että perussuomalaisille edustajille noita möläytyksiä kertyy kiihtyvään tahtiin.
   Suuri ongelma on siinä, että puolueen puheenjohtaja – ulkoministeri kuittaa ne kesäisenä höpsöttelynä.

   Suurin ongelma on siinä, että muut puolueet, edes hallituspuolueet eivät tee asialle mitään vaan antavat umpirasistisen möläyttelyn jatkua.

  • Jari Kähkönen

   Jani Koskinen tekee hyvin vaatimalla kiihkoilevia persuja vastuuseen toiminnastaan ja ottamalla julkisesti etäisyyttä heihin. Mikäli puolueen kannattajuus rajoittuu äänestämiskäyttäytymiseen, saahan sitä toki seuraavissa vaaleissa toisinkin valita. Ei se sanojan vika ole, jos kiihkoilun puheeksi ottaa, sillä ilmeistähän on että näin tuleekin tehdä. On täysin sivuseikka, että puolueen kannattajalla tai jäsenellä tulee epämukavuustuntoja, se on vain puolueeksi järjestäytymisen aiheuttaman läpinäkyvyys- ja johdonmukaisuusvaatimuksen seurausta se. Pitää siis päättää, että onko mukana vai ei. Ei niin pitkälle pötkitä, että vaimeasti vingutaan etteivät kaikki ole sellaisia. Millaisia? Jaa-a. Siinähän sitä onkin pohtimista, että määrittääkö perussuomalaisuuden siis äläykset vai ne ketkä sanovat etteivät ole sellaisia kuin äläys tai päästäjänsä.

 26. Niilo N

  Kaikille heille jotka odottavat poliisin puuttuvat tiukalla kädellä rasismin ja islamofobian lietsontaan somessa ja muualla, tässä lainaus Veikka Lehtosen blogista:
  ”poliiseista 23,7 prosenttia piti maahan saapuneiden turvapaikanhakijoiden suurta määrää erittäin suurena uhkana Suomen ja suomalaisten turvallisuudelle. Melko suurena uhkana asiaa piti 55,3 prosenttia. Rasistista rikollisuutta, kuten vastaanottokeskuksiin heitettyjä polttopulloja, taas piti erittäin suurena uhkana 6,7 prosenttia ja melko suurena uhkana 43,6 prosenttia.”

  Noin 1/4 poliiseista äänestää persuja, toinen saman verran kokoomusta samaisen suuren poliisikyselyn perusteella. SDP, vihreät ja vasemmistoliitto yhteensäkin jäävät poliisien keskuudessa alle 10 % osuuteen.

  Suomen poliisi on oikeistokonservatiivien poliisi. Poliisi, joka turvaa natsien ja fasistien mielenosoitukset, ampuu vastamielenosoittajia hengenvaarallisella kuula-aseella silmään, laittaa rodullistetut suomen kansalaiset väkivalloin käsirautoihin. Se on tämän päivän Suomen poliisi.

  • Jarkko

   Ei kyse ole mistään suosinnasta vaan siitä, että poliisi joutuu turvaamaan rasistien mielenosoituksia lähinnä sen takia, koska ihmisten ja ihmisryhmien vastaiset mielenosoitukset kun eivät ilman poliisisaattuetta ole mitään mukavaa touhua. Monilla vähemmistöryhmillä kun on selkä seinää vasten jo ennestään eikä juurikaan hävittävää. Rasistien vastustajia on määrällisti vähintään 10 kertaa enemmän kuin ns. rasisteja jos se joukko menettää luottamuksensa siihen, että poliisi ei takaa edes heidän perusihmisoikeuksiaan ja koskemattomuuttaan sitten niitä poliisin resursseja vasta alkaakin mennän syntyneiden järjestyshäiriöiden ratkomiseen. Kyse on ihan puhtaasta matematiikasta ja vähemmistöryhmien elinolosuhteista ja todellisuudesta.

   • Niilo N

    Mitäpä jos poliisi ottaisi kiihottamisen kansanryhmää vastaan kieltävän lakipykälän taas uudelleen käyttöön ja sen sijaan että suojaisi rasisteja, kieltäisi moisen touhun heiltä ja jos silti yrittäisivät, laittaisivat rasistit linnaan minne kuuluvat? Laki siihen löytyy – kiihottaminen kansanryhmää vastaan on Suomessa edelleen kiellettyä, mutta poliisi ja oikeuslaitos eivät ilmeisesti vain enää halua käyttää sitä.

 27. Pekka Kemppainen

  Mv-lehden rikostutkinta tuntuu kestävän ihmeellisen pitkään. Rikosilmoituksia on tietysti suht. isomäärä mutta suurin osa niistä on kunnianloukkaus- tai kiihotusepäilyjä. Tämän tyyppisistä rikoksista on helppo sanoa täyttyykö rikoksen tunnusmerkistö. Poliisi lukee kirjoituksen ja tekee päätöksen helppoa ja nopeaa (vertaa vaikkapa talousrikoksiin, joissa rahaliikennettä pitää seurata ja tietoja pyydellä vaikka mistä).

  MVlehteä on nyt tutkittu yli puoli vuotta eikä tutkinta ole edes siinä vaiheessa, että Janitskiniä oltaisiin kuultu. Mikä kestää? Ainoa mitä on saatu ulos niin yksi ”ei syytä epäillä rikosta”. Olisiko niin ettei Janitskinin syyllisyys ole ihan niin selvää kuin lehdistössä on annettu ymmärtää?

  Tekijänoikeusrikokset ovat sitten huomattavasti monimutkaisempia juttuja ja niiden venymisen jotenkuten ymmärrän….

  • Niilo N

   Vai olisiko niin että poliisi, jossa yli puolet äänestää oikeistokonservatiiveja ja maahanmuuttokriittisiä ja koko vasemmiston ja vihreiden äänestäjien osuus on <10%… miten sen nyt sanoisi, näillä kannatusluvuilla ja MV-lehden tutkinnan tehottomuudella saattaisi olla yhteys?

   Ainakin omalta kohdaltani voin sanoa että viimeisen vuoden aikana luottamus poliisin puolueettomuuteen ja oikeudenmukaisuuteen on karissut vauhdilla.

Kommentoi »

Comments are closed