Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Ei taaskaan saa puhua

Kun toimittajat eivät niele ja julkaise sellaisenaan mitä tahansa poliitikkojen tuottamaa sontaa, niin toimittajat ovat ajatuspoliiseja. Kun toimittajat rohkenevat kritisoida sitä mahdollisesti jopa rikoksen tunnusmerkistön täyttävää sontaa, niin toimittajat ovat ottaneet itselleen poliisin, syyttäjän ja tuomioistuimen roolin. Ollaan kuin Pohjois-Koreassa, jossa vääristä mielipiteistä joutuu vankilaan.

Näin minä suomensin perussuomalaisten kansaedustaja Leena Meren ”voimakkaan toimittajiin kohdistuvan kritiikin”.

Ja tarina jatkuu. Rikosoikeuden professori Matti Tolvasen mukaan Teuvo Hakkaraisen möläyttelyt saattavat täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Kaikesta päätellen on ihan turha kuvitella Hakkaraisen ymmärtävän perustuslain ja rikoslain sisältöä, vaikka sitä kuinka hänelle selitettäisiin. Se ei tietenkään haittaa mitään, sillä tämä älämölökansan ikioma edustaja olisi valmis rupeamaan sananvapauden marttyyriksi ja menemään vankilaan.

Alkaa kyllästyttää tämä perussuomalaisten jatkuva omasta typeryydestään uhriutuminen. Tarinoidaan kuin ilman alaleukaa ja vastuu siirretään kuulijoille ja erityisesti toimittajille, joilla ei saisi olla mitään oikeutta käyttää omaa sananvapauttaan ja huomauttaa puheiden laittomuuksista ja typeryydestä. Ilmeisesti pitäisi vain toistaa kuuliaisesti kaikki ja mielellään vielä ylistää suurten johtajien neroutta ja erehtymättömyyttä.

Nerokas kansanedustaja Meri opasti äidillisesti syntyperäisiä suomalaisia menemään takaisin kotimaahansa, jos poliisin toiminta ei miellytä. Äidillinen kasvattaja Huhtasaari selitti, että homot ovat perverssejä eikä lasten tule tietää heistä mitään muuta. Isällinen Hakkarainen kritisoi asiallisesti islamia sanomalla, että ne ovat melkein kaikki terroristeja eikä niitä tänne tarvita.

Ilmeisesti tällainen pohjoiskorealainen tai pahkasikalainen uutisointi näistä aiheista olisi perussuomalaisten mieleen. Heille sananvapaus näyttäytyy jatkuvasti vain heidän omana oikeutenaan sanoa ihan mitä tahansa ja heidän sanomistensa pienikin kritisointi on ajatuspoliisina toimimista ja sananvapauden estämistä. Kun heidän puheidensa sisällöttömyys ja suoranainen typeryys paljastuu, niin aina he kääntävät asian päälaelleen ja alkavat keskustella keskustelusta. Heistä tulee aina mieleen lätäkköön tahallaan istahtanut pikkulapsi, joka alkaa parkuen syytellä muita, kun kurahousut vuotavat.

Kuka on kieltänyt koskaan ja missään puhumasta typeryyksiä? Kuka on estänyt vaikkapa Meren, Huhtasaaren ja Hakkaraisen sananvapautta? Ainakin Meri varatuomarina tietää oikein hyvin mitä sanavapaus Suomen perustuslain mukaan tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, että jokaisella on oikeus sanoa mitä tahansa kenenkään ennalta estämättä. Sitten jälkikäteen voi tulla jopa rikosoikeudellisia seurauksia, mutta ennen kaikkea toimittajien ja kansalaisten sananvapauteen kuuluu oikeus sanoa, että olipa taas kerran tyhmästi sanottu.

Sananvapaus on sitä, että jokaisella on oikeus tehdä itsestään typerys julkisesti. Ajatteleminen ennen sanomista ei ole sananvapauden rajoittamista.

Kommentit (27)

 1. Kiki

  ”Rohkeita ihmisiä tarvitaan Leena Meren mukaan edelleen tuomaan keskusteluun aiheen kuin aiheen.” Tarvitaan siis rohkeita ihmisiä tuomaan keskusteluun mm. sen että tummaihoiset painukoot pois Suomesta. Ei ole rohkeaa olla rasisti. Vain tyhmää. Merikin osoitti, ettei edes tiennyt, mistä puhui – ja kun hänelle kerrottiin, että hän puhui Suomen kansalaisista, syyttää toimittajia sananvapauspoliiseiksi. Sekään ei ole rohkeaa. Se on tyhmää ja pelkurimaista. Rohkea ihminen ei puolustautuisi ”se oli huumoria” tai ”toimittajat vääntelevät” -argumenteilla. Rohkea ihminen olisi rehellinen ja joko pysyisi kannassaan tai myöntäisi olleensa väärässä.

  • Risto Lukka

   Herra Soini kuittasi persujen ulostukset Ruokolahden leijonalla, joka kesäisellä hassulla hupsuttelulla. Mielelläni kuulisi Soinilta, että mikähän yhteys on mielikuvitusleijonalla lapsille kortsuja jakavaan tätiin tai julkisilla paikoilla homokyyläystä pelkäävään aikamieheen. Hassunhupsu leijona oli mielikuvitusta, persujen ulostukset löytyvät sosiaalisesta mediasta.

 2. Sebastian Mäki

  Itse toivoisin, että perussuomalaiset käyttäisivät rohkeammin ja aktiivisemmin omaa äänioikeuttaan. Mitä enemmän he ovat äänessä, sitä nopeammin he hävittävät itseltään viimeisetkin vallan rippeet. Wannabepopulistit eivät ole sisäistäneet, että yhä rasistisemmalla ja yleisen ihmisoikeuskäsityksen vastaisella puheella he nauttivat alati suppenevan yleisön kannatusta. On ilo huomata, etteivät suomalaiset suvaitse vihan ja harkitsemattomuuden vallita.

  Jos perussuomalaiset olisi oikeasti populistinen puolue niin silloin he kannattaisivat EU:ta, homoavioliittoja ja kannabiksen dekriminalisaatiota. Kuka uskoisi perussuomalaisten ”populismiin”? Yrittävät pikemminkin populismilla muistutellen antaa ymmärtää, että heidän näkemyksellään olisi kansan riveissä suurta tukea. Todellisuus kertoo kuitenkin ihan toisenlaista kuvaa.

 3. Mummo

  Leena Meri hakee nyt huomiota. Hän tuli eduskuntaan varasijalta, pelkästään Timo Soinin ääni-imussa.
  Mikä tahansa julkisuus tuo persupiireissä tunnettuutta ja mahdollisuutta päästä ensi vuoden vaaleissa valtuustoon. Väliäkö sillä silloin on, mitä suustaan päästelee.

 4. Petri Sakkinen

  Scripsit Uuninpankkopoika
  [i]Ainakin Meri varatuomarina tietää oikein hyvin mitä sanavapaus Suomen perustuslain mukaan tarkoittaa.[/i]

  Ei välttämättä, koska tällainen tieto kuuluu lakitieteen ja -filosofian alaan enkä usko, että kumpaakaan on pakko opiskella, harrastaa tai ymmärtää tullakseen varatuomariksi. Tavallinen juristi on yhtä vähän oikeustieteilijä kuin terveyskeskuslääkäri on lääketieteilijä.

  • timo harju

   Kyllä valmistuneen ja lopputyön tehneen juristin pitää osata lakiteksti lukea ja ymmärtää. Ei siihen mitään erityistä ”oikeustieteilijää” tarvita. Ilmaisulla tarkoittane, että työura on akateeminen.

   • Petri Sakkinen

    [rupattelu]
    Laki- ja oikeusfilosofiaa voi harrastaa ihan kuka vain.

    Lakitekstin lukemisesta ja teknisestä ymmärtämisestä ei välttämättä seuraa, että lain tarkoitus olisi ymmärretty. Lain perustelut (jos saatavilla) ovat yleensä hyödyksi.

    Olen ollut valmistelemassa ”paikallisia lakeja” eli lainvoimaisia maankäyttösuunnitelmia kahdessa maassa ja niissä tyypillisesti on ollut 100…500 sivua tekstiä, taulukoita ja kuvia, joilla on perusteltu 10…20 sivua varsinaista juridisesti sitovaa aineistoa (kaavamääräyksiä).

    Poikkeuksetta on ollut joku tai joita kuita, jotka ovat olleet ymmärtävinään kaavamääräykset ja sivuuttaneet perustelut.
    [/rupattelu]

 5. liisa hirvonen

  Kiitos ei, te perussuomalaiset tai ylipäätään kaikki jotka yritätte ahtaa suomalaisuuden niin pieneen laatikkoon ettei sinne mahdu kuin ehkä korkeintaan 0,5% prosenttia suomalaisista. Tai ehkei edes he kaikki. Kiitos Ei senkaltaiselle suomalaisuudelle, joka vain poissulkee kanssaihimisiä vihamielisillä puheilla ja teoilla. Tämä ei tarkoita sitä, että kenenkään olisi ylenmäärin pakkohalailla aivan jokaista vastaantulijaa. Ei tarvitse.

  Kuha tullaan rauhanomaisesti juttuun keskenämme. Sekin riittää. Et vinkki leenamerin kaltaisille: lopettakaa paskanjauhaminen ja ryhtykää ihmisiksi.

  • Rintsu

   Laatikostahan tuossa on kyse.
   Perussuomalaiset ovat keskittyneet lapioimaan hiekkaa laatikostaan ulos. Ja nyt kun Jytkyllä tuotu hiekka alkaa olla loppu on suru puserossa.

 6. Minna Ylitalo

  Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen syyllistyy systemaattiseen kansanryhmän vainoamiseen, levittelee somessa valheita, joiden tarkoituksena on yllyttää kansanryhmää vastaan, sekä osallistuu arveluttavien äärijärjestöjen tapahtumiin, kuten esim. Pegida 6.2.16.

  Kansanedustaja on täysin asemastaan pihalla. Jos joku kansalainen näkee sen vaivan, että kokoaa kirjaksi Hakkaraisen kootut möläytykset, niin siinä alkaa olla jo aika tavalla raskauttavaa aineistoa koossa.

 7. Angie

  Olen niin kyllästynyt tähän persujen täydelliseen typeryyteen. Alkaa mennä usko myös muiden hallituspuolueiden tolkullisuuteen kun näihin persuidioottimaisuuksiin eivät puutu. Hei haloo nyt ihmiset!

 8. Jari-Pekka Vuorela

  Muuan blogistanin ahkerimmista kommentoijista kirjoitti eilen: ”Risikko julisti ettei Suomi saa olla mikään umpio vaan meidän on otettava terroristeja Suomeen koska muutkin ottavat.”

  Kommentti sai runsaasti suosittelijoita maan arvovaltaisimmalla alustalla.

  Ovathan ministerit paksunahkaisia, mutta ihanko totta? Merkitseekö kunnianloukkaus jotakin? Onko Paula Risikko tosiaan julistanut, että ”meidän on otettava terroristeja Suomeen koska muutkin ottavat”?

  Anteeksi nyt, että tällaiseen huumoripuheeseen puutun. Ei varmaan saisi, kun en ole edes maininnut Baton Rougen poliisimurhia tai Uppsalan rähinöintiä.

 9. keke

  Voisi joku kertoa persuille että poliitikon puheidensa kyseenalaistaminen ei ole sananvapauden vastustamista vaan sen käyttämistä

 10. Seppo Nummijoki

  Hei Saku, olet tämän jo varmaan saanutkin mutta tässä varmuudenvuoksi.
  http://tuonenjoutsen.blogspot.fi/2016/07/haaste-saku-timoselle.html?spref=fb

  • Saku Timonen

   Tuonen Joutsen rakentaa oikein klassisen olkiukon ja käy antaumuksella sen kimppuun. Kukaan ei ole koskaan väittänyt, että islamin nimissä ei tehdä terroritekoja. Kukaan ei ole koskaan kiistänyt Isisin olemassaoloa. En minä ainakaan joten en katso tarpeelliseksi uhrata enempää aikaa ja vaivaa Tuonen Joutsenen kirjoitukseen vastaamiseen.

  • Minna Ylital0

   Typerää saivartelua. Terrorismista on selkeää tilastoa lähteistä Europol ja FBI. Miksi jonkun blogistin täytyisi ryhtyä väittelemään siitä jonkun mölinäporukan kanssa.

  • liisa hirvonen

   Todellakin: mölinäporukka. Ääntä ja vimmaa riittää, mutta ei ole kompetenssia ajatteluun, aikuiseen asenteeseen. Öyhöttäjillä on primitiivinen halu eristäytyä omaksi heimoksi joka ei tunne minkäänlaista yhteenkuuluvuutta muuhun ihmiskuntaan eikä halua liittyä sivistysihmisten joukkoon.

 11. Stunned

  Politiikan ja vallankäytön täytyy olla median hampaissa riippumatta eduskunnan kokoonpanosta. Toimittajien kuuluu olla aina oppositiossa. Hallituspuolueet julistakoon omia näkemyksiään kritiikittömästi omilla kanavillaan.

  Poliitikon puheisiin pitää suhtautua kuin mainoksiin, joita koskee kuluttajasuoja. Mainostakoon itseään puoluelehdissä omissa blogeissaan tai puolueen nettisivuilla. Valheellisesta mainonnasta jää kiinni.

  Uutiset ja taustat on pidettävä erillään mainospuheista. Teot puhuvat ja poliittinen muisti on lyhyt, mutta netti ei unohda. Vallan vahtikoiralla on oltava hampaat.

  • Minna Ylital0

   Tämä oli hyvin ilmaistu. Käskyttämisen taustalla taitaa olla jonkinlainen Perussuomalaisia vaivaava oppositio-kateus. Peruspersut kun haluavat sanella mitä hallitus sanoo ja myös mitä oppositiosta huudellaan.

 12. Eero Tillanen

  ”Tuonen Joutsen rakentaa oikein klassisen olkiukon ja käy antaumuksella sen kimppuun. Kukaan ei ole koskaan väittänyt, että islamin nimissä ei tehdä terroritekoja. Kukaan ei ole koskaan kiistänyt Isisin olemassaoloa. En minä ainakaan joten en katso tarpeelliseksi uhrata enempää aikaa ja vaivaa Tuonen Joutsenen kirjoitukseen vastaamiseen.”

  Valehtelija! En nyt vaivaudu kaivamaan enempää, mutta tässä seuraavasa tekstissäsi osoitat 2 asiaa: 1) Peset puhtaaksi islamistiterrorismia ja 2) rakennat itse tyylipuhtaan olkiukon väittämällä, että laillisia mielenosoituksia järjestävä Rajat Kiinni!-liike on verrannollinen islamistien kanssa.

  ”Nizzan terroristi käytti uskontoa oikeuttamaan järkyttävän tekonsa ja Rajat kiinni-liikkeessä vallalla oleva uskonto on sairaalloisen väärin käsitetty isänmaallisuus. Sen puolesta kärsitään, ryvetään omia kärsimyksiä ajatellen itsesäälissä ja ollaan valmiita murhaamaan ja kuolemaan.

  Pahoin pelkään, että Rajat kiinni-liikkeeen sisältä saattaa nousta terrori-iskun tekijä. Niin ovat ajatukset yhtä maata kuin maalarin housut Isis-terroristien kanssa.”

  Tiedän, ettei totuus merkitse teille suvakeille paskan vertaa ja ettet varmaankaan julkaise tätä tekstiä, mutta siksipä laitankin sen jakoon myös muualle. Ette te suvakit maanpetturit meitä isänmaallisia vaienna, vaikka sitä yritättekin.

  Kun valta tässä maassa vaihtuu ja tämä hulluus loppuu, niin te maanpetturit menetätte kansalaisuutenne ja teidät heitetään tästä maasta islamistien ja pakoloisten kanssa ulos. Menkää sinne islamistiseen helvettiin niille tapettaviksi, me emme teitä jää kaipaamaan!

  Eero Tillanen

  • Saku Timonen

   Tämä ansaitsee jo pääsyn näkyvälle paikalle. Tillanen aikoo siis ruveta riistämään kansalaisuuden syntyperäisiltä Suomen kansalaisilta ja aloittaa maasta karkoitukset puhtaasti poliittisin perustein.Todistitkin sanomani oikeaksi. Te olette poitentiaalisia terroristeja.

  • liisa hirvonen

   Hyvä juttu, että näkyy. Saku on ihan hereillä ja tajuissaan, mutta Eero Tillanen ei ole.

   ” Heimotunne, tribalismi, ja rasismi ovat hyvin realistisia joskin hyvin tuhoisia keinoja paeta tukalaa yhteistä vastuuta. (…) Rasismi kiisti ihmisen yhteisen syntyperän, kieltäytyi tunnustamasta yhteisen ihmiskunnan perustamistavoitetta ja alkoi esittää yhden kansan olevan jumalallista alkujuurta toisin kuin kaikki muut. (…) Pohjimmiltaan nationalismi ilmentää sitä, miten valtio väärennettiin kansallisuuden välikappaleeksi ja kansalaisuus samastettiin kansallisuuteen”.

   Näin ajatteli ja kirjoitti Hannah Arendt 1950-luvun alussa julkaistussa teoksessaan ”Totalitarismin synty” (suom. Matti Kinnunen 2013). Suosittelen fiksuille lukijoille.

  • stunned

   Tähän sopii hyvin Gandhin suuhun laitettu sanonta, joka on ilmeisesti muuta perua.

   https://en.wikisource.org/wiki/And_Then_They_Build_Monuments_to_You

   First they ignore you.
   Then they ridicule you.
   Then they fight you.
   Then — you win.

  • Antero Raudas

   Eero Tillanen. Mulle alkaa riittää tämä islamofobia ja rasismi. Ole ystävällinen ja aloita mädän aineksen poistaminen minusta. YV:llä saat osoitteen missä voit yrittää viedä minua saunan taakse.

  • Minna Ylitalo

   ”Kun valta tässä maassa vaihtuu ja tämä hulluus loppuu, niin te maanpetturit menetätte kansalaisuutenne ja teidät heitetään tästä maasta islamistien ja pakoloisten kanssa ulos.”

   Siinähän se totuus rajakeista tulikin oikein omin pikku kätösin dokumentoiduksi. Kiihkoilua, uhkailua ja toisten kansalaisten vainoamista.

   Tiedoksi Eero-poika: valta ei vaihdu. Riveissänne ei ole ensimmäistäkään arvojohtajaa, eikä suomalaisia tunnetusti kiinnosta pätkääkään ns. koko perheen kesätapahtumanne.

 13. Juha Ritvanen

  Moi Saku!

  Vaikka olen useasti kompannut blogiasi ja mainostanut sitä myös Facebookissa muutaman kerran, tässä jutussasi menet kyllä hieman metsään mainitessasi Uuden Suomen, ja varsinkin Teemo Kammosen.
  Hän on väärä valinta juttuusi mistään pressikortista, eikä millään tasolla edistä yhtään mitään journalismin laadusta. Olen epäillyt hänen tai ainakin useammin Uuden Suomen työntekijöistä osallistuvan äärirasistisiin blogikirjoituksiin muissa julkaisuissa.

  Lyhyesti voit lukea tarinani Uuden Suomen blogipalvelusta tästä: http://juharitvanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/juharitvanen

  Seuraavasta viestistä lähti se Uuden Suomen oma äärikoneisto käyntiin (suunnilleen sama viesti kirjoitettu Puheenvuorossa, joka aiheutti samana iltana tietääkseni koko Uuden Suomen blogin sulkemisen hetkeksi ja todennäköisesti Uuden Suomen päätoimittajalta Markku Huuskolta soiton Niklas Herlinille:
  http://juharitvanen.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/150749-kuva-ois-kiva-ainakin-puheenvuorossa-kuis-taalla
  Lähen täysin sama viesti katosi n. 1 kuukaudeksi Puheenvuorossa, ilmestyen hetkeksi takaisin sinne, kunnes minulta kiellettiin kaikenlainen kirjoittelu koko Uuden Suomen sivustolle eikä pyynnöistäni huolimatta sitä lupaa ole minulle herunnut. Teemu Kammosen HENKILÖKOHTAISET viestit minulle oli aika karmeaa luettavaa miten Uusi Suomi yritti perustella kirjoituskieltoani.

  Eli siis arvostelin parin vuoden ajalta tapahtuneita asioita siitä mitä tämä Uusi eiku Wanha Suomi oikein edustaa Suomessa ja miten se toteuttaa sananvapauden käsitettä.

  Lähetin useampia viestiä Uuden Suomen ylläpidolle ja toimituksellekin tiedustellessani miten he ovat omia erittäin rajoittuneita sananvapauksiaan toteuttaneet jo tuossa 4-5 vuotta sitten, antaen lähes 100%:sti täyden tuen Perussuomalaisten sekä muiden vastaavanlaisten (pikkunatsipuolueiden) edustajien määrätä sananvapauden rajat mitä saa kirjoittaa kyseisissä blogeissa ja millä kriteereillä.

  Sitten vuosien 2012-2013, olet itsekin täällä blogissasi ihmetellyt että mistä tämä äärirasistinen ilmapiiri on oikein levinnyt Suomeen. Olen täydellinen esimerkki siitä, että Uusi Suomi on siihen omalla toiminnallaan ehdottomasti vaikuttanut. Olen myös jo todennut heidän rikkoneen toistakymmentä Suomen lakeihin perustuvia pykäliä (mm. mainoslakeja, kun luin heidän blogikirjoituksien ehtoja ja miten ne käytännössä toimivat), ja olen esittänyt niitä myös heille kuten myös mm. tälle koko kansan Fobballe, joka on ainakin aikoinaan kirjoitellut myös Uudessa Suomessa poliisiviranomaisedustajana.
  Arvaas mitä tämä Teemu Kammonen vasti henkilökohtaisesti minulle? ”Tee se rikosilmoitus”.

  Hän myös ”oli valmis keskustelemaan teknisistä asioista” kanssani aikoinaan, mutta sitten kun kysyin niitä teknisiä asioita, joissa kyseenalaistin mm. heidän DNS-osoitteen alkuperän ja miten he sen perusteella toimivat Suomen lakien mukaisesti, hän ei tietenkään vastannut yhtään mitään.
  Että tämmöinen pikkunatsi se Teemu Kammonen oikein on, kuten myös päätoimittaja Markku Huusko, jotka molemmat toimivat täysin erilailla kuin mitä he omissa viesteissään kirjoittavat.

  PS. En ole vielä saanut aikaiseksi viestiäni sekä poliisiviranomaiselle että mm. Julkisen Sanan Neuvostolle sitä Uuden Suomen toimituksen vajaan parikymmenen lakipykälän rikkomisesta miten Uusi Suomi järjestelmällisesti suojelee täysin avoimesti väkivaltaisuuksiin ja rasismiin pyrkiviä julkaisuja, mutta on ensikädessä rajoittamassa niiden sananvapautta, jotka ovat tuoneet kyseisiä asioita julki heidän blogeissaan, ihan perustuen heidän omiin viesteihinsä, aivan kuten sinäkin teet julkaisemalla mm. Facebook-viestejä. En ole jaksanut, koska vaikutan etupäässä vähän suuremmilla kansainvälisillä keskustelupalstoilla, joista kokemusta jo tuolta 1980-luvun lopulta lähtien.

  • Saku Timonen

   Kammosen nosti vertailukohdaksi MV jutussaan, jossa Janitskin rehvasteli ”paremmalla” pressikortillaan. Siksi Kammonen tuli mukaan myös juttuuni ”Valejournalisteja ja olkiukkoja”. US:n blogipalstalla on omat sääntönsä, joiden ainoa ihmettelijä et takuulla ole.

Kommentoi »

Comments are closed