Valejournalisteja ja olkiukkoja

Ihmiset ovat alttiita vedätykselle ja erityisen alttiita ovat maahanmuuttokriittiksi itseään kutsuvat MV:n lukijat ja Rajat kiinni-porukoissa möyhäävät. He suorastaan janoavat valheita, sillä heidän koko elämänsä on niillä kyllästetty. Kun he pyrkivät älylliseen keskusteluun, niin he poikkeuksetta suistuvat kaikkein tavallisimpiin argumentointivirheisiin.

Jokainen vähänkään ajatteleva tietää, että MV on valejournalismia. Sen jutut muistuttavat uutisointia ja joskus ne jopa perustuvat muualla julkaistuihin uutisiin. Silloinkin juttuja on väritetty ja niihin on lisäilty jotain asiayhteyteen sopivaa rasismia ja suvakkivihaa.

Hyvin usein jutut ovat silkkaa valhetta eikä se ole mikään ihme, sillä niitä toimittaa ja julkaisee valejournalisti. Ilja Janitskin lienee aina halunnut oikeaksi toimittajaksi, mutta ei ole viitsinyt vaivautua opiskelemaan alaa. Hän päätti julistautua journalistiksi ja rehvastelee asialla julkaisussaan. Hän jopa pitää itseään oikeita journalisteja parempana ja arvostetumpana toimittajana.

13716149_10154627786769311_1884924838422055232_n

 

Janitskin on siis hankkinut itselleen kansainvälisen lehdistökortin. Hän on hankkinut sen jostain postimyyntifirmasta eikä tuolla läpyskällä aukea mikään ovi. Yhtä hyvin hän olisi voinut hankkia muropaketista sheriffintähden tai ottaa käyttöön Mustanaamiokerhon myöntämän jäsenkortin.

Korttinsa hän on voinut hankkia vaikkapa täältä tai täältä. Huiputukseksi tämän kaupanteon tunnistaa siitä, että kortin voi ostaa kuka tahansa. Se oikea kortti myönnetään oikeille toimittajille. Tuolla sivullaan oikean kortin myöntäjä vieläpä varoittaa netissä pyörivistä huijareista, jotka pyytävät kortista rahaa etukäteen.

Janitskin joko lankesi nettihuijareiden ansaan tai sitten hän luottaa siihen, että hänen lukijansa eivät tavalliseen tapaansa kyseenalaista koskaan mitään MV:ssä kerrottua. Tuo Janitskinin ivaama kortti on ihan oikea kansainvälinen lehdistökortti, hänen omansa ei ole.

Sitten otsikon toiseen aiheeseen. Rajat kiinni-liikkeen tämänhetkinen kirjoittajakuningatar Tuonen Joutsen eli Tiina Wiik heitti minulle blogissaan haasteen. Minun pitäisi tutkia liki 900 terrori-iskua ja etsiä niille kaikille ei-islamilainen selitys, kuten olen kuulemma tehnyt Nizzan iskun kohdalla.

En näe mitään syytä vastata argumentointivirheeseen perustuvaan haasteeseen. Wiik on ihan omasta päästään keksinyt väittää minun kiistäneen kaikki Nizzan iskun yhteydet islamilaiseen terroriin ja menee oikeastaan vielä pitemmälle. Hän antaa ymmärtää minun kiistävän islamilaisen terrorin ja Isisin olemassaolon. Hän rakentaa olkiukon, jota mätkii antaumuksella.

En ole koskaan enkä missään yhteydessä kiistänyt islamilaisen terrorin olemassaoloa. Nizzan iskusta sanoin vain, että useiden todistajien mukaan iskun tekijä ei ollut erityisen uskonnollinen, käytti alkoholia, hakkasi vaimoaan ja oli töppäillyt työpaikkansa. Kaiken tämä Wiik sivuuttaa ja väittää iskun johtuvan pelkästään uskonnosta. Tutkivat viranomaiset vasta selvittävät asiaa, mutta bloggaaja Tuonen Joutsen on jo selvittänyt motiivin.

Olen tosiaankin sanonut, että Rajat kiinni-liikkeestä voi nousta terroristi. Näkemykseni tuli tähän blogiin vahvistamaan liikkeessä aktiivisesti toimiva Eero Tillanen, joka ilmoitti Rajat kiinni-liikeen aloittavan heti valtaan päästyään kansalaisuuden riistämisen syntyperäisiltä Suomen kansalaisilta, jonka lisäksi meidät myös karkoitetaan maasta. (Klikkaa kuvaa suuuremmaksi.)

tillanen-18-7-16

 

Eipä juuri tämän selvemmin voi kertoa, että ääriliikkeet ovat ideologiasta riippumatta samasta puusta veistettyjä.

Miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa? Siten, että valejournalistit ja potentiaaliset terroristit kävelevät nätisti käsikynkkää. He valehtelevat toisilleen ja ovat uskovinaan itse. Jotkut oikeasti uskovatkin.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

 

 

 

Kommentit (57)
 1. Tommy Björklund
  18.7.2016, 14:49

  Eero Tillanen siis halajaa tänne diktatuuria, ei sinänsä yllätys jos herra on aktiivi rajakki-ryhmässä. Nimittäin mikään vaaleilla valittu parlamentti ei tule muuttamaan perustuslakia niin, että maan kansalaisilta riistettäisiin kansalaisuus “suvakkiuden” takia ja heidät karkotettaisiin, niin mihin? Eero taitaa hengenheimolaistensa tapaan olla yhteiskunnan mekanismeja ja kansainvälistä politiikkaa täysin tuntematon urpo, tai sitten tosiaan kaipaa tänne diktatuuria. Veikkaan toisin että molempia.

  1. Arto Tervola
   20.7.2016, 12:11

   Jos Eero Tillanen ja kumppanit saavat joskus vallan, niin taitaa olla palkinto tulla karkotetuksi.

 2. Sami Tammioja
  18.7.2016, 14:50

  Minua häiritsi tuossa kirjoituksessa vain yksi asia. Mustanaamiokerhon jäsenkortin (joskin varmasti tahaton) halventaminen. On toki totta, että tuohon kunniakkaaseen seuraan saattoi kuka tahansa liittyä, mutta se ei silti vähennä mitenkään kerhon arvoa sen jäsenten piirissä. Jäänkin odottamaan Sakulta julkista anteeksipyyntöä ja kehotan seuraavalla kerralla käyttämään Mustanaamiokerhon tilalla esim. Kultapossukerhoa.

  Nimim. “Mustanaamiokerhon jäsen 1065”

  1. Saku Timonen
   18.7.2016, 15:07

   Kultapossukerhoakaan ei sovi vähätellä, kuuluin siihen itsekin 60-luvun alussa. “On hienoa olla Kultapossukerhon jäsen.”

   1. “Kultapossukerhoon kuuluminen on yhtä juhlaa, älä siis markkojas muualle tuhlaa.” 🙂

  2. Kennett Ylitalo
   18.7.2016, 15:16

   Taikka maapallokerho, tuo SYPin vanha indoktrinaatiokanava. Mutta yhdyn mielipiteeseen että Mustanaamiokerholla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

   “Kun Mustanaamio liikkuu, on salamakin hidas kuin etana.”
   – viidakin vanha sananlasku

Kommentointi suljettu.