Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Valejournalisteja ja olkiukkoja

Ihmiset ovat alttiita vedätykselle ja erityisen alttiita ovat maahanmuuttokriittiksi itseään kutsuvat MV:n lukijat ja Rajat kiinni-porukoissa möyhäävät. He suorastaan janoavat valheita, sillä heidän koko elämänsä on niillä kyllästetty. Kun he pyrkivät älylliseen keskusteluun, niin he poikkeuksetta suistuvat kaikkein tavallisimpiin argumentointivirheisiin.

Jokainen vähänkään ajatteleva tietää, että MV on valejournalismia. Sen jutut muistuttavat uutisointia ja joskus ne jopa perustuvat muualla julkaistuihin uutisiin. Silloinkin juttuja on väritetty ja niihin on lisäilty jotain asiayhteyteen sopivaa rasismia ja suvakkivihaa.

Hyvin usein jutut ovat silkkaa valhetta eikä se ole mikään ihme, sillä niitä toimittaa ja julkaisee valejournalisti. Ilja Janitskin lienee aina halunnut oikeaksi toimittajaksi, mutta ei ole viitsinyt vaivautua opiskelemaan alaa. Hän päätti julistautua journalistiksi ja rehvastelee asialla julkaisussaan. Hän jopa pitää itseään oikeita journalisteja parempana ja arvostetumpana toimittajana.

13716149_10154627786769311_1884924838422055232_n

Janitskin on siis hankkinut itselleen kansainvälisen lehdistökortin. Hän on hankkinut sen jostain postimyyntifirmasta eikä tuolla läpyskällä aukea mikään ovi. Yhtä hyvin hän olisi voinut hankkia muropaketista sheriffintähden tai ottaa käyttöön Mustanaamiokerhon myöntämän jäsenkortin.

Korttinsa hän on voinut hankkia vaikkapa täältä tai täältä. Huiputukseksi tämän kaupanteon tunnistaa siitä, että kortin voi ostaa kuka tahansa. Se oikea kortti myönnetään oikeille toimittajille. Tuolla sivullaan oikean kortin myöntäjä vieläpä varoittaa netissä pyörivistä huijareista, jotka pyytävät kortista rahaa etukäteen.

Janitskin joko lankesi nettihuijareiden ansaan tai sitten hän luottaa siihen, että hänen lukijansa eivät tavalliseen tapaansa kyseenalaista koskaan mitään MV:ssä kerrottua. Tuo Janitskinin ivaama kortti on ihan oikea kansainvälinen lehdistökortti, hänen omansa ei ole.

Sitten otsikon toiseen aiheeseen. Rajat kiinni-liikkeen tämänhetkinen kirjoittajakuningatar Tuonen Joutsen eli Tiina Wiik heitti minulle blogissaan haasteen. Minun pitäisi tutkia liki 900 terrori-iskua ja etsiä niille kaikille ei-islamilainen selitys, kuten olen kuulemma tehnyt Nizzan iskun kohdalla.

En näe mitään syytä vastata argumentointivirheeseen perustuvaan haasteeseen. Wiik on ihan omasta päästään keksinyt väittää minun kiistäneen kaikki Nizzan iskun yhteydet islamilaiseen terroriin ja menee oikeastaan vielä pitemmälle. Hän antaa ymmärtää minun kiistävän islamilaisen terrorin ja Isisin olemassaolon. Hän rakentaa olkiukon, jota mätkii antaumuksella.

En ole koskaan enkä missään yhteydessä kiistänyt islamilaisen terrorin olemassaoloa. Nizzan iskusta sanoin vain, että useiden todistajien mukaan iskun tekijä ei ollut erityisen uskonnollinen, käytti alkoholia, hakkasi vaimoaan ja oli töppäillyt työpaikkansa. Kaiken tämä Wiik sivuuttaa ja väittää iskun johtuvan pelkästään uskonnosta. Tutkivat viranomaiset vasta selvittävät asiaa, mutta bloggaaja Tuonen Joutsen on jo selvittänyt motiivin.

Olen tosiaankin sanonut, että Rajat kiinni-liikkeestä voi nousta terroristi. Näkemykseni tuli tähän blogiin vahvistamaan liikkeessä aktiivisesti toimiva Eero Tillanen, joka ilmoitti Rajat kiinni-liikeen aloittavan heti valtaan päästyään kansalaisuuden riistämisen syntyperäisiltä Suomen kansalaisilta, jonka lisäksi meidät myös karkoitetaan maasta. (Klikkaa kuvaa suuuremmaksi.)

tillanen-18-7-16

Eipä juuri tämän selvemmin voi kertoa, että ääriliikkeet ovat ideologiasta riippumatta samasta puusta veistettyjä.

Miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa? Siten, että valejournalistit ja potentiaaliset terroristit kävelevät nätisti käsikynkkää. He valehtelevat toisilleen ja ovat uskovinaan itse. Jotkut oikeasti uskovatkin.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (57)

 1. Tommy Björklund

  Eero Tillanen siis halajaa tänne diktatuuria, ei sinänsä yllätys jos herra on aktiivi rajakki-ryhmässä. Nimittäin mikään vaaleilla valittu parlamentti ei tule muuttamaan perustuslakia niin, että maan kansalaisilta riistettäisiin kansalaisuus ”suvakkiuden” takia ja heidät karkotettaisiin, niin mihin? Eero taitaa hengenheimolaistensa tapaan olla yhteiskunnan mekanismeja ja kansainvälistä politiikkaa täysin tuntematon urpo, tai sitten tosiaan kaipaa tänne diktatuuria. Veikkaan toisin että molempia.

  • Arto Tervola

   Jos Eero Tillanen ja kumppanit saavat joskus vallan, niin taitaa olla palkinto tulla karkotetuksi.

 2. Sami Tammioja

  Minua häiritsi tuossa kirjoituksessa vain yksi asia. Mustanaamiokerhon jäsenkortin (joskin varmasti tahaton) halventaminen. On toki totta, että tuohon kunniakkaaseen seuraan saattoi kuka tahansa liittyä, mutta se ei silti vähennä mitenkään kerhon arvoa sen jäsenten piirissä. Jäänkin odottamaan Sakulta julkista anteeksipyyntöä ja kehotan seuraavalla kerralla käyttämään Mustanaamiokerhon tilalla esim. Kultapossukerhoa.

  Nimim. ”Mustanaamiokerhon jäsen 1065”

  • Saku Timonen

   Kultapossukerhoakaan ei sovi vähätellä, kuuluin siihen itsekin 60-luvun alussa. ”On hienoa olla Kultapossukerhon jäsen.”

   • Mika P.

    ”Kultapossukerhoon kuuluminen on yhtä juhlaa, älä siis markkojas muualle tuhlaa.” 🙂

  • Kennett Ylitalo

   Taikka maapallokerho, tuo SYPin vanha indoktrinaatiokanava. Mutta yhdyn mielipiteeseen että Mustanaamiokerholla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

   ”Kun Mustanaamio liikkuu, on salamakin hidas kuin etana.”
   – viidakin vanha sananlasku

 3. Rintsu

  Lehtimieheksi tekeytyminen ei kait sinänsä Suomessa ole rikos, mutta se lehtimieheksi tekeytymisen päämäärä voi ollakin. Esim. jos väärennetyllä pressikortilla pyrkii sisään vaikkapa festareille joihin liput maksavat satasen, niin taitaapi olla jo petos?

  Toisekseen, kun tuo Iljan kortti on ”kansainvälinen”, niin Iljan kanattaa selvittää missä maissa ja mihin tarkoituksiin tuommoista lelukorttia uskaltaa käyttää. Saattaapi olla maita ja tilanteita joista toimittajaksi tekeytymisestä ei selviä ihan vähällä.

  • yrjö perkko

   Ennen, todennäköisesti vieläkin festareille ym myönnetään erillisiä tapahtuma- tai aluekohtaisia sisäänpääsypasseja i, eikä pressikortilla yksinään ole mitään arvoa.

  • Niko Mikkanen

   Eipä se rikollista ole, mutta jos tuolla tosiaan johonkin oikeaan lehdistötilaisuuteen yrittää, niin nauretaan pihalle (tai ”legitiimiä toimittajaa ei päästetty lehdistötilaisuuteen poliittisen ajojahdin takia”, kuten Janitskin varmasti asian tulee ilmaisemaan, kun se tapahtuu). Yllättäen ammattinsa osaavat ovimiehet kautta maailman kyllä tietävät, miltä sen kortin pitäisi näyttää.

  • Rintsu

   Ihan sitä ajattelin, että jossain näytettäväksi tuo kortti on tehty, eihän sitä muuten tarvittaisi. Mutta missä tilanteessa tyydytään nauramaan pihalle ja missä tilanteessa voipi tulla seuraamuksia – niin ja missä maassa, niin sitä en tiedä.

   Itse olen käyttänyt vain virkamerkkejä. Väärennetyn sellaisen esittämisestä tulee vähintään sakot.

 4. Olli Pekka Rönn

  Vaihtoehtomedian edustaja koettaa legitimoida journalistiuttaan valtamedian jäsenkortilla? Oivallista.

  • Anukatariina Solonen

   Eikös tuo Iljan kortti ollut aika vaihtoehtoinen valtuutukseltaan…?

   Kansanperinnettä modifioiden:

   ”Suvakkiviherkommareille”, sanoi Ilja oikeasta kansainvälisestä lehdistökortista.

 5. Jiri Keronen

  Journalismi ei tarvitse koulutusta. Journalismikoulutus on suhteellisen uusi asia ja monet nykyäänkin duunissa vääntävät vanhan koulukunnan journalistit (jotka yleensä ovat parempia kuin nämä Tampereen journalistiikan opiskelijat) ovat oppineet craftin tekemällä. Esim. meillä Pohjolan Työssä ja Oulun Sanomissa ehkä puolilla toimittajista oli koulutus.

  Vaikka Ilja Janitskin onkin ihmishevosen paskaa, on hän tästä huolimatta journalisti. Paska journalisti toki, mutta ihan yhtä journalisti kuin kaikki muutkin journalismin harjoittajat. Journalismi ei vaadi lupia tai tutkintoja, ei ole koskaan vaatinutkaan eikä tule koskaan vaatimaan.

  Lisäksi tiesittekö, että pressikortteja ei ole olemassa? Tarkoitan tällä sitä, että ei ole olemassa mitään geneeristä korttia, joka kertoo tyypin olevan toimittaja. Pressikortit jaetaan erikseen tapahtumiin, paikkoihin ja sen sellaisiin. Lisäksi firmalla tai liitolla (esimerkiksi Journalistiliitolla) voi olla oma kortti, joka kertoo, että tyyppi on vaikka Hesarin toimittaja, mutta sillä ei ole mitään sen suurempaa virallista merkitystä kuin sillä, että Ilja kirjoittaa lapulle olevansa MV-lehden toimittaja. Monet toimittajathan eivät edes kuulu liittoon.

  Elikkä jokainen pressikortti, pressipassi ja vastaava on pelkkä lappu, jolla ei ole mitään virallista merkitystä. Ainoat vaikutukset näillä korteilla ovat ne, jotka firmat, liitot ja vastaavat ovat sopineet tapahtumanjärjestäjien, paikkojen ja vastaavien kanssa. Iljan kortti on täsmälleen yhtä merkityksellinen ja virallinen kuin Journalistiliiton kortti.

  • jore puusa

   Vaikka lupasin – etten enää kirjoita on tähän puutututtava
   —————–
   lainaus
   Tarkoitan tällä sitä, että ei ole olemassa mitään geneeristä korttia, joka kertoo tyypin olevan toimittaja.
   lainaus.
   ——————–
   EI pidä paikkaansa. Olen ollut 40 vuotta journalisti ja minulla on ollut kolmen järjestelmän geneerinen pressikortti SJL – NPPA ja International presscard. Kun suurempaan tilaisuuteen mennään – tarvitaan lisäksi acreditointiä- joka roikkuu kansallisen lehdistökortin rinnalla kaulassa- jotta voidaan tuplavarmistaa henkilön journalististatus.
   Tästä voisi kirjoittaa sivun, mutta en viitsi turhaa se näiden kanssa on…
   Ei nyt ihan poskettomia väitteitä pidä sentää journalistivihassa esittää.
   Over and out…

   • Heli Heikkinen

    Ei, ei, Jore! Et lakkaa kirjoittamasta! Uhraudu edelleenkin puolestamme, pliiis!

  • Heli Heikkinen

   Ainaki Iljan kortti on hianomman näkönen. Ja siinä on joku halokeeniki. Eiku holokrammi.

   • jore puusa

    Kuvassa vertaillaan Suomen pressikorttia Iljan ostamaan korttiin, ei kansainvälistä, tässä blogisti on väärässä.
    US:n toimittaja pyysi heti kuvan poistamista.
    Jokaisella suomalaisella toimittajalla on tuo kortti mutta kansainvälinen pitää anoa Brysselistä ja se on aivan eri näköinen, minun omani on taitettava ja punainen kansgaskansin. Kirjoitin tästä US blogeihin ja kirjoitusoikeuteni peruttiin.
    Janitskinin kortti on sama kuin ostaisi lääkärin arvon Petroskoista.
    Tämätästä

  • Pii Anttonen

   Riippuu paljon mihin on menossa ja mitä tekemässä että mitä läpysköitä mihinkin tarvitaan ja kaivataan. Tokihan SJL:n kortilla on painoarvoa kun se tunnetaan ja tunnustetaan valtaisasti, mutta sinänsähän pitää myös paikkansa että se on ihan tapahtumasta ja tapahtumajärjestäjästä kiinni mitä haluaa ovella tai portilla vilautettavan.

   Itse olin joitakin vuosia SJL:n jäsen kortteineen, mutta huomasin että aika vähän sillä alkoi olla painoarvoa missään kun melkeinpä tapahtuma kuin tapahtuma vaatii nykypäivänä omaa akkreditointia. Näinpä sitten siinä vaiheessa kun olin työttömänä ja SJL muutti hommat niin että työtönkin jäsen oli velvollinen pulittamaan kuukausimaksun (joka oli muuten paljon isompi kuin mitä se prosenttiosuus palkasta olisi kohdallani ollut mutta eipä se nyt ole se pointti), katsoin että ehkäpä eroaminen liitosta on ihan kurantti vaihtoehto koska ainahan siihen voi liittyä uudestaan jos tuntuu perustellulta.

   Kortti siis meni jossain vaiheessa vanhaksi, mutta koska olen tehnyt juttuja lähinnä kulttuuritapahtumista nettimedioille, olen todennut että akkreditointi onnistuu ja korttia en ole osannut kaivata. Ei sillä, tuen toki työalaliittoja, mutta koska tuloni on niin satunnaiset niin suunnitelmani on palata jäseneksi vasta jos tulee jotain säännöllisempää toimintaa taas.

   Se varmasti pitää paikkansa, että vaikkapa ministeriöiden tiedotustilaisuuksiin tai muihin sen tyyppisiin tapahtumiin on turha änkeä millä tahansa läpyskällä. Mutta ei se kortin puute myöskään mitenkään estä journalistisen sisällön tuottamista.

 6. Jari Kähkönen

  Ei ole epäselvää MV:n asiat. Ei tarvitsisi varastaa sisältöä, saman voisi hoitaa aggregoimalla eli uppaamalla alkuperäisaineiston linkki omaa ”toimituspoliittista linjaa” vastaavaan tekstiin. Mutta kun ei mitään osaa niin eipä kai tämäkään sitten käy. Jos vähemmistöasemassa oleva julkaisu ei saisi julkaisija- tai journalistijärjestön tunnustusta poliittisin perustein, se voisi teettää omat talokohtaiset pressit(toimii myös silloin jos on avustajakunta, joka ei voi saada niitä järjestöjen jäsenyyskriteerien vuoksi). Mutta eiköhän ongelma taas tässä suhteessa ole, että ei kukaan ole mitään avoimen tiedonkeruun toimituksellista työtä tuon niin sanotun mediatalon lukuun tekemässä. Nehän niitä pressikortteja tarvitsisivat.

  Sisältö? Sen vinoutuneen värittyneisyyden nyt ymmärtää tämän pressikorttirehvastelun jälkeen ja on asiastaan kokolailla varma, jos kuuntelee ne kaksi audiota mitä Janitskin oli tehnyt sekä julkaissut STT:n toimittajan ja TTVK:n lakimiehen kanssa keskustelemisistaan. Tämä indikoi sellaista maailmankuva- ja ihmiskäsitysvikaa, että aletaan puhua jo vähemmän kuin terveestä sekä tasapainoisesta persoonasta, mikä tietysti kantautuu toimitustyöhönkin. Toivottavasti kukaan ei todellakaan ole luullut MV:tä todelliseksi vaihtoehtomediaksi tai uskonut Janitskinille mitään henkilökohtaisia asioitaan. Se tarve tulla kuulluksi tai vahvistetuksi ja vihaisena pysyminen nimittäin tulee vielä niille onnettomille kalliiksi.

  Mitä taas tulee Tuonen Joutseneen tai Tillaseen, heidän esiintymisensä kertoo aivan kyllin asiansa oikeutuksesta. Jos todellisuus pitää noin karmaisevalla tavalla vääristää, että siinä pystyy elämään, ollaan jo niin solmussa itsensä kanssa että harva siinä viihtyy. Ajatteleva ihminen yksinkertaisesti ajattelisi uudelleen ja sitä kautta tarkistaisi mielipiteitään. Viimemainittu taitaa ratsastaa sillä, että hänet katsotaan jokamieheksi jota ei pidetä aiheellisena saattaa voimakkaan kielteisen mediahuomion kohteeksi. Ja tuota kommenttia kun katsoo, voi vain kysyä että miksi. Miksi häntä pitää suojella totuuden kertomiselta omasta itsestään?

  Ennustan, että edessä on joko ihmisvihamielisen ja ennakkoluuloisen kiihkoilun lisääntyminen tai sitten joudutaan keskustelemaan kantaväestön etuoikeudesta. Se on termi mitä ei Suomessa vielä suuremmin tunneta, mutta sen tähden ihmisarvo ja tasapainoinen tosiasioihin perustuva maailmankuva ymmärretään journalistisessa työssä niinkuin se tällä hetkellä ymmärretään. Ei kantaväestölle tarvitsisi muuten kertoa, että kaikki on hallinnassa, turvallista ja ettei heissä ole mitään vikaa. Siksi asiaviihde tekee maan kaikki avaukset ja rajuimmat haastattelut, sekä kaikkinainen median näköinen nettitoiminta kukoistavat. Onneksi siinä joukossa on Sakarin blogikin niin joku sentään kirjoittaa asiaakin ja tekee tärkeitä ylösnostoja mitä ei muuten tehtäisi.

 7. Anton Sundström

  Suomalaisen pressikortin voi saada myös sellaiset, tiettyihin liittoihin kuuluvat, jotka eivät tee toimittajantyötä ammatikseen. Itse kuulun freelance ohjelmatyöntekijöihin, joiden kaikki jäsenet saa freelance lehdistökortin, ammattiin katsomatta. Tällä, kuten noilla kansaivälisillä korteilla, pääsee lähinnä ilmaiseksi museoihin ja saa matka-alennuksia tms. Tapahtumiin täytyy tietysti akkreditoitua erikseen. Pressikortti ei tietenkään itsessään tee kenestäkään toimittajaa tai journalistiikan asiantuntijaa.

 8. Jarkko

  ”Ennustan, että edessä on joko ihmisvihamielisen ja ennakkoluuloisen kiihkoilun lisääntyminen tai sitten joudutaan keskustelemaan kantaväestön etuoikeudesta.”

  Kiihkoilusta tulee mieleen se, että arvaapa miltä meikäläisestä tuntuu kun peruskouluakaan loppuusaakka käymätön kansanedustaja Teuvo Hakkarainen heittelee meistä pitkäaikaistyöttömistä jotain risusavottaan vaan juttuja. Varsinkin kun itselläni on Hakkaraista paljon parempi koulutus. Olen käynyt armeijan ja olin saapumiseräni parhaimmistoa ampumisessa ja juoksussa. Ampumisessa jopa edustin rykmenttiäni ampumakisoissa. Sen lisäksi olen voittanut mitalleja useammastakin eri yleisurheilulajista aikoinaan vaikka en ihan SM-tasolle yltänyt.

  Tietyllä tavalla se kyllä naurattaa se osaamisen taso millä eduskuntaan on päästy. Kun persutkin ovat lähteneet mukaan oikeistolaiseen talouspolitiikkaan ylistämään sitä vain siksi, että heillä on rahalla ostetut paremmat kulissit kuin meillä köyhillä on. Vain hyvin yksinkertainen ihminen näkee vain ne kulissit vähän niin kuin alkuasukas luuli, että Columbus on jumala, koska hänellä oli suuri laiva ja hevonen. Eikä alkuasukkailla ollut vastaavia pelejä.

  Jotenkin tuntuu, että täältä Suomesta ei enää Sakua lukuunottamatta juuri löydy kunnollisia ihmisiä, jotka tukkisivat noiden persujen ja hakkaraisten suut ja estäisivät heitä sanomasta ihan mitä tahansa meistä köyhistä he tuskin oikeasti tietävät mitään siitä miksi me olemme köyhiä ja miksi ne työt meiltä silloin aikoinaan meni. Jutut ainakin on sellaista tasoa, että sellaisia juttuja on mahdoton laukoa jos jotain oikeaa osaamista on asian suhteen.

  • Jari Kähkönen

   Se on se ihmisarvo, jonka liudentumisesta tai poistamisesta ei koskaan ole mitään toispuoleista eikä light-versiota. Ei ole eriarvoisia ihmisiä, on vain eriävän kiireellisyysluokan ongelma- ja hätätilanteita. On vain tekoja, jotka pitää arvioida ja reagoida niihin asianmukaisesti, yhä useammin nykyään olen myös sitä mieltä sanatkin ovat tekoja, koska niitä käytetään yhä useammin vähemmän kuin vilpittömässä mielessä ja vailla vastauksen mahdollisuutta. Voi vain ihmetellä, että kuinka ihmeessä ihmiset ovat valmiita petkuttamaan itseään tällä tavalla? Ei ole ihan helppo homma puuttua siihen.

   Kiihkoilu on tosiaan nykyään perussuomalainen leipälaji, jossa sinänsä ymmärrettävästä pahanolontunteesta tai vihastumisesta pyritään tekemään pysyvä olotila. Toisinaan on jopa niin, että tietty porukka yrittää asiasta uutta patenttia, kun kyseinen hallituspuolue on siirtynyt vihanarkomaniassa pelkillä satunnaistöräytyksillä toteutettavaan korvaus- ja ylläpitohoitoon. Sakari bloggaa osuvasti. Minusta MV edustaa kamaa, Janitskin mahdollistajaa, Tillanen esittää stereotyyppisintä vihapäätä ja Tuonen Joutsen/Wiik puolustelee tätä kaikkea kuin mikäkin kieltolakilinjaa vastustava Rakkauden Kesän Lapsi konsanaan. Jos siis tosiaan puhuttaisiin laittomista narkoottisista aineista. Katsokaa nyt tätäkin kommenttilaatikkoa, siellä on nimensäunohtaneet vaatimassa ”tasaselle” ja joku onnensa koettaja tarjoamassa samaa vanhaa tällä kertaa ateistisälykköläisenä versiona.

   Ei MV:n yleisö muuta halua kuin pysyä vainoharha- ja vihaPÄISSÄÄN. Sehän siinä vain on, että kun tuollainen porukka ei tule katsomaan vähääkään eteensä siinä kenen kimppuun ne käyvät. Eikä häpeämään tai tuntemaan myötätuntoa eikä myötäelämistä, jos vaikka olisi niin, että seuraavaksi kohteeksi osoitetaan arvelusi mukaisella tavalla pitkäaikaistyöttömät. Tunnot ovat sinänsä aina olleet läsnä, milloin kehenkin kohdistuneena kulloinkin. Se on se heikko omanarvontunto osana minäkuvaa, kun siellä puhuu. Suunsa avaajat tai ajattelijat lannistetaan, kaverin eväät syödään, vertaista puukotetaan selkään ja sikaillaan naapurin puolison kanssa/tärvellään hienoin asia mitä hän omistaa. Siksi ne kiihkoilevat suureen ääneen eivätkä häpeä tekojaan, koska näyttävät kuvittelevan että nyt ne pitäisi tunnustaa jos ei suorastaan käydä kiittelemään.

   Niin. Ei käy tosiaan kateeksi vähääkään sitä, joka joutuu sanomaan että ”ei tipu, menkää pois siitä möykkäämästä” ja tietyn rajan ylittäneillehän sitä on sitten jo tarjolla valtion majoitus. Valitettavan monelle kysymys on ihan henkilökohtaisesta ongelmasta. Sama se, että minkä jonninjoutuvan kohkaamisen kohteen ne ottavat tai mikä aika on. Toisena aikana olisi seinän kilikello soinut keskusvartiopiirin hälytysosastossa ja ysisusin paneelista ei mitään sirranääniä valikoitu, kun paikalle mentiin puupaana niin että penkat pölisi. Monitoimityökalukin oli: pesäpallomaila takakontissa. Ensin pamahti ovi auki niin, että puunsyyt vain pölähtivät ja varmuusketju tahdissa heijasi, kun seuraavaksi keikkalapun aiheuttanut leipäveitseen ryhtynyt perheenpää sai siitä mailasta hihaansa.

   Niin. Kyllin moni on tänään peloissaan ja vihoissaan jo lähtöruudusta alkaen vailla suurempaa yllytystä. Siitä huolehtivat ne esirakastajat, joiden non-kriminelli sovellus on mukava tyyppi ja hyvä motivoimaan sekä osaava johtamaan…ainakin siihen asti kunnes toisista ei ole hyötyä hänelle itselleen tai menee kerrankin sukset ristiin yhtään mistään. Ja se kriminelli sovellus taas hoitaa itsensä kerta kerran jälkeen uudestaan kilven sekä kiviseinän väliin vain lentääkseen eristyssellin kirkkaanväriselle jumppapatjalle. Toivoa soppii, että kumpikin tyyppi kyllin risattuaan ikääntyessään väsähtää tai jostain löytyy positiiviseen kannustamiseen perustuva auttamiskeino, mutta se on jo sitten jo aika pieni mahdollisuus se. Ei ne sitä yksin tee, ihmisten täytyy haluta antaa kusettaa itseään.

 9. merja

  Nykypäivänä toimittaja voi sanoa Islamin nimeen tehdään terrorismia. Mutta on eri asia sanoa että Islamilainen terrorismi saa inspiraation ja oikeutuksen Koraanista, haditista ja sunnasta – tarkalleen ottaen proeeftta Muhamedin esimerkistä Medinassa.

  Tässä on ero. Miten asian sanoo johtaa myös eri ratkaisumalleihin ja . Jos sanoo että islmain nimeen tehdään terrorismia. se antaa ymmärtää että islamin teksteillä ei ole mitään tekemistä terrorsmin kanssa, vaan kyse on väärin ymmärryksestä.

  Jos myöntää että että profeetan esimerkki medinassa antaa oikeutuksen väkivaltaan vääruskoisia kohtaan, myös ratkaisu malli on eri.

  • Rintsu

   En tiedä minä vuonna tuo on kirjoitettu.
   http://www.helsinki.fi/jarj/polho/vanhat/markus.html

   Mut ihan samasta asiasta on kyse kuin siitä, että oliko IRA:n terrori uskonsotaa vai politiikkaa.
   Isikselle vihollisia ovat kaikki paitsi he itse ja haalivat ihan mielellään riveihinsä sellaisia jotka eivät juuri uskonopeista piittaa, mutta joille rynnäkkökivääri kelpaa.

  • Pekka Rantamäki

   Samanlaisen oikeutuksenhan Raamattukin antaa väkivaltaan; siellä ne Mooseksen miehet surutta lahtaa ”vääräuskoisia”, antaahan herra Sebaot siihen heille luvan. Kristinuskon ja islamin eroksihan tunnutaan mielellään esitettävän se, että kristinusko sallii ns. tulkinnan ja islaminusko ottaa kaiken sanasta sanaan Koraanista. Ei pidä paikkaansa, myös islaminuskossa tulkitaan, sitä varten ne imaamitkin ovat olemassa.

 10. Eikö kestä kantti

  Kun olet noinkin ”kova kaveri”, niin milloin uskallat osallistua julkiseen keskusteluun asioista? Siis vaikkapa turvapaikanhakijoista. Mahdollisuuksia varmasti on tarjottu, mutta ei taida kantti kestää sitä, että joutuisit vastamaan väitteisiisi. Tai sitä, että sinulta kysyttäisiin ihan ”face to face” asioista. Eli joutuisit puolustamaan omia juttujasi ja vastamaan esitettyihin kysymyksiin. Nythän sinä blokkaat kaikki ikävät kysymykset tältä palstalta pois. Ettei vaan tarvitse vastata. Etkä julkaise niitäkään viestejä, joissa esitetään kritiikkiä omia juttujasi kohtaan. Eli tuodaan esille se toinenkin näkökanta asiaan. Kuinka monesta mahdollisuudesta osallistua noihin keskusteluihin olet kieltäytynyt? Eikö narsistin kantti kestä sitä, että joku on julkisesti erimieltä ja vieläpä vaatii sinulta vastauksia kysymyksiinsä? Eikö kestä kantti osallistua keskuteluun, jossa ei pystykään piiloutumaan sen taakse, että poistaa ikävät kysymykset ”opetuslasten” näkyvistä?

  • Saku Timonen

   Kun sähköpostiosoite on ”joku” ja nimimerkki ”Eikö kestä kantti”, niin eipä paljon kannata kysellä toisten uskaltamisesta. Minä jauhan teidän ääliöiden kanssa päivittäin, jos uskallatte tulle omilla nimillänne esiin. Aniharvoin uskallatte, kuten sinustakin näkee.

  • Heli Heikkinen

   Ja sen sijaan, että keskustelisitte kyseessä olevasta asiasta, te nimimerkin takaa öyhöttävät ”maahanmuuttokriittiset” persut tai sitäkin pahemmat alatte tosipaikan tullen keskustella keskustelusta. Taas.

   Saku jos joku keskustelee julkisesti vakavista asioista. Sinä ja kaltaisesi, arvon Eikö, ette keskustele vaan möykkäätte. Esitä sinäkin, hyvä Eikö, argumentti Sakun kirjoitusta vastaan, äläkä motkota typeryyksiesi blokkaamisesta. Tämä on blogin moderoitu kommenttiosio, ei villinvapaa RK-ketju, jonka säännöt on ilmoitettu joka blogin lopussa (jos osaa lukea). Sinun pitäisi kiittää Sakua, kun hän julkaisi kirjoituksesi nimimerkillä.

   Saku tuskin tarvitsee mua puolustamaan itseään, mutta tulipa tämäkin nyt tehtyä.

   • Heli Heikkinen

    Oho, lauserakenne onnahti. Siis blogin säännöt on ilmoitettu aina lopussa. Tuskin RK-ketjun.

  • Marko Manninen

   Puolustan Sakua (vaikkei sitä tarvitse), ettei ainakaan minun viestejäni ole koskaan blokannut. Olen hyvin usein eri mieltä, tuon päinvastaisen näkemykseni mukaan. (joskus tuomittu Heikkisen mainitsemiksi ”typeryyksiksi”). Joskus jopa sain vastauksen kysymykseeni.

   Erona parahin ”Eikö kantti kestä” on, että minulla lukee tuossa nimeni enkä sorru asiattomaan kielenkäyttöön tai solvauksiin.

 11. Mikko Virta

  Tämä Tuonen juotsenen argumentointi toi mieleeni hienon analogian rapakon takaa. Siellä on meneillään melko suureksi kasvanut ”Black lives matter” – kansanliike. Mustien oikeuksien puolesta kamjanjoivia on usein syytetty valkoihoisten oikeuksien polkemisesta. Tähän joku keksi komentoida: ” Ei pelastakaa sademetsätkään tarkoita että kaikki muut metsät tulisi tuhota.”

 12. Mika Korhonen

  Voisitko vastata siihen Tiina Wiikin haasteeseen Facebookissa? Olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten vastaat.

  • Saku Timonen

   Tämä juttu on vastaus.

  • Joni Pelkonen

   Ainakin minä olen Tiina Wiikin suhteen kiinnostunut vain siitä, miksi hän jauhaa yksinomaan ja pelkästään maahanmuutosta kuin mikään muu ei kiinnostaisi, ja vieläpä sellaiseen sävyyn, että kaikki ongelmat ovat aina muiden syytä.

   Ensinnäkin: miten Tiina Wiik on joutunut kärsimään maahanmuutosta? Omien ennakkoluulojen nostattama ahdistus ei mielestäni ole oikein hyvä syy.

   Toiseksi: mistä tämä omituinen into syytellä muita ihmisiä kaikesta mahdollisesta?

   Kolmanneksi: eikö ole melko paljastavaa, että Tiina Wiik on selvästi täysin asiantuntematon tämän asian suhteen, vaikka vaikuttaa kuluttavan kaiken liikenevän aikansa sen parissa? Kun ei ole edes kiinnostusta puolueetonta tietoa kohtaan, on aika turha odottaa häneltä asiallista mielipidettä.

 13. Mika Korhonen

  Tarkoitin lähinnä dialogia teidän kesken reaaliajassa. No, ehkä se Facebook ei ole, ainakaan jommankumman seinällä, se puolueeton alusta. Ehkä jossain muualla joskus kenties.

  • Saku Timonen

   Facebook ei todellakaan ole oikea alusta kahdenkeskiselle dialogille. Josku yritin joissain maahanmuuttovastaisissa ryhmissä keskustella, mutta se oli mahdotonta. Paikalle ryntäsi kymmeniä räkyttäjiä, joista yksikään ei halunnut varsinaisesti keskustella. Heidän ainoa tarkoituksensa oli tukkia suuni.

   • Jarkko

    Sellaista se on. Varsinkin jos yrittää puolustaa köyhiä, työttömiä, ulosotossaolevia, vähemmistöjä yleensä tai viranomaisten hampaisiin kohtuuttomasti juuttuneita niin voi sitä räkytyksen määrää. Vaikka ei tiedettäisi yhtään mitään ihmisistä, asioista, siitä mitä kukakin on oikeasti tehnyt tai järjestelmän toiminnasta yleensäkään.

    Eniten siinä räkytyksessä huvittaa se, että sellainen oman itsen kohottaminen kaikkien muiden kustannuksessa vain pikkuhiljaa syö sitä sosiaalista koheesiota jonka ansiosta Suomen kaltainen pieni maa voi edes selvitä.

 14. Mauri Pulkkinen

  Autoa ei ajeta kortilla eikä hyvää journalismia tehdä myöskään kortilla, oli se sitten miten hieno hyvänsä.

  Jos tuon ”Eero Tillasen” uhkailun perusteella ei joudu leivättömän pöydän ääreen, on tämä maa menetetty aivan samoin kuin Coenin veljesten elokuvassa ”No Country for Old Men”. Tilaa ei ole kuin Javier Bardamin näyttelemälle ilmeettömälle robottimaiselle tappajalle. Ikätoverini Tommy Lee Jones näytteli sheriffiä kyynisyyden ja realismintajun välimaastossa.

  Nuoruudessani olin hetken tukkuliikkeessä töissä. Hienolla kohopainetulla käyntikortilla varustettu DI pyrki avaamaan asiakastiliä. Luottotiedot olivat sitten aivan kammottavassa kunnossa. Sen sijaan vanha rkm kulahtaneessa nahkatakissa ja salkku kainalossa teki isoja ostoja ja kaivoi salkustaan käteismaksun.

  Julkisesti teen tietokilpailukysymyksen. Kumpaan tarinani herraan Ilja vertautuu? Palkintoja ei jaeta.

  Persuille olen varannut myöhempää käyttöä varten kysymyksen; tiedätkö, mikä on typen kemiallinen merkki? Veikkaan, että vastaukset ovat lähes 100 % oikein.

 15. Sam Harris fani

  Hei Saku,

  Onko mies nimeltä Sam Harris tuttu, ja oletko tutustunut hänen tuotantoonsa?
  Paljon mielenkiintoista materiaalia löytyy Youtubesta kyseiseltä filosofilta ja neurotieteilijältä.


  https://www.youtube.com/results?search_query=sam+harris+islam

  Kannattaa katsoa jos haluaa ”Teuvo Hakkaraisten” sijaan tutusta erittäin älykkääseen Islam-kriittiseen pohdintaan. Sitäkin nimittäin löytyy, ja Hakkaraisten heittojen sijaan Sam Harrisin ajatuksiin kannattaisi ennemmin tutustua ihan vain laajentaakseen näkemyksiään, vaikka olisitkin eri mieltä.

  Hyvää kesän jatkoa,
  Sam Harris fani

  • Karo Kankus

   Sam Harris on sanonut vuonna 2005 Ranskan muuttuvuan muslienemmistöiseksi maaksi 25 vuoden päästä, minkä lisäksi hän on todennut lännen olevan sodassa islamia vastaan.

   Hän ei ole maltillinen islam-kriitikko. Hän on kiihkoilija, vaikka osaisikin asetella sanansa älykkäämmin kuin Hakkarainen.

  • Heli Heikkinen

   Niin, Sakuhan ei varsinaisesti ota kantaa islamiin vaan ihmis- ja kansalaisoikeuksiin, sananvapauteen ja -vastuuseen. Joten miten islam-kriittisyys, asiallinen tai asiaton, liittyy tähän?

  • Jari-Pekka Vuorela

   Sam Harris vastustaa kaikkia ”abrahamilaisia” uskontoja. En minäkään niihin usko, mutta pidän kyllä Harrisia kiihkoilijana.

   Olen ”vapaan tahdon” suhteen samalla kannalla kuin Daniel Dennett. Koska kaikki johtuu sattumasta ja välttämättömyydestä, valinnoista on pakko ottaa vastuu.

  • liisa hirvonen

   Israel on valtiona harjoittanut julmaa uskonnollista sotaansa jo vuosikymmeniä. Juutalaiset vaativat ja saivat oman valtionsa toisen maailmansodan jälkeen, ymmärrettävistä syistä, mutta jälkikäteen ajateltuna se ei ollut järin viisas teko. Juutalaisia asuu ja elää paljon Euroopan eri valtioissa. Heitä ei pääsäntöisesti vainota länsimaisissa oikeusvaltioissa, juutalaiset saavat harjoittaa omaa uskontoaan. Turkin viimeaikainen valtiollinen kehitys on viemässä sitä valtiona pois oikeusvaltiokehityksestä kohti ääriuskonnollista valtiota.

   Yhden poliittisen ideologian tai uskontokunnan hallitsema valtio ei koskaan perustu oikeusvaltiokäsitykseen, jossa poliittiset ja uskonnolliset vapaudet ovat perusoikeuksia. Suurin sisäinen uhka eurooppalaisissa valtioissa ei ole islam tai muslimit vaan terrorijärjestöt sekä äärioikeistolaiset ryhmät ja oikeistopopulistiset puolueet. Ne uhkaavat valtioita ja Euroopan yhtenäisyyttä, rauhaa ja vakaita yhteiskunnallisia oloja.

   • Jarkko

    ”Israel on valtiona harjoittanut julmaa uskonnollista sotaansa jo vuosikymmeniä. ”

    Liisa Hirvoselle tiedoksi se, että ei juutalaiset ole hankkineet omaa valtiotaan yhtään sen erilaisemmilla keinoilla kun kaikki muutkaan täällä. Ainoa syy miksi konflikti jatkuu edelleen on se, että juutalaiset ovat humaaneja eivätkä murskaa vastustajiaan yhtä totaalisesti kuin vaikkapa amerikkalaiset siirtolaiset murskasivat intiaanit pohjois amerikasta valloittaessaan sitä.

    Yhden valtion tai kansan osoittelu sormella on aikamoista historiallista vääristelyä ja tekopyhyyttä jos samalle ei osoiteta sormella niitä jotka tekivät ihan saman mutta totaalisemmin ja vielä enemmän tappaen jopa niin totaalisesti, että ketään ei jäänyt vastapuolella tappelamaan vastaan enää.

    Israelista ei varmaankaan kuitenkaan ole lähtöisin kaikki maailman paha eivätkä ne keinot mitä he ovat käyttäneet ole loppujen lopuksi kuin vesitettyjä keinoja niistä keinoista mitä esim. monet länsimaat käyttivät historiassa paljon kovemmin aikoinaan. Länsimailla tosin oli sellainen etu, että he saavuttivat niin totaalisen voiton, että heillä oli varaa olla humaaneja. Israelilla taas ei ole rahkeita totaaliseen voittoon tai sivistää koko lähi-itää tai pakottaa autoritaarisiä arabi johtajia lopettamaan konfliktin kärjistämistä juutalaisia vastaan.

    • liisa hirvonen

     Juutalaiset joutuivat – omasta tahdostaan – Euroopan ulkopuolelle. Vaikka juutalaisuus / juutalaiset kuuluvat monien ihmisten mielestä eurooppalaisuuteen. Merkityksellisellä ja tärkeällä tavalla. Ja eläähän heitä paljon muuallakin kuin vain Israelissa. Valtiota ei minusta pidä perustaa yhden uskonnon tai yhden ideologian ympärille. Siitä harvoin seuraa mitään hyvää.

     • Jarkko

      20% Israelin kansasta on arabeja ja israelissa asuu juutalaisten lisäksi paljon kristittyja ja islaminuskoisia. Israelin juutalaiset taas tulevat useasta kymmenestä eri maasta. Enemmän monikulttuurinen maa Israel on kuin vaikkapa Suomi. Enemmän siellä tiedetään siitä miten monikulttuurisuus oikeasti toimii kuin vaikkapa Suomessa tiedetään.

      Lisäksi Israel valtiona sijoittuu resurssi köyhään lähi itään jossa on aina ollut paljon sotia ja konflikteja milloin vedestä milloin muista resursseista. Se on niin helppo täältä syrjäisestä suomesta käsin antaa ohjeita ja vaatimuksia sinne kun ei itse joudu perheensä kanssa kuolemaan jos ohjeet eivät toimineetkaan, resurssiköyhällä konflikti alueella.

      • liisa hirvonen

       Jarkko, lueppa Hannah Arendtin aatoksia juutalaisuudesta. Hän suututti yhdysvaltoihin paenneena juutalaispakolaisena eurooppalaiset johtatavat juutalaisejohtajat toteamalla ja faktisesti todistamalla, että osa juutalaisyhteisöstä natsiajan Saksassa osallistui juutalaisten joukkotuhoon. Israel ei ole mikään esimerkillinen valtio ihmisoikeuksissa tänäkään päivänä.

      • Jarkko

       Liisa Hirvonen kaikista kansoista löytyy joku joka on ottanut osaa johonkin hirmutekoon myös Suomalaisista. Juutalainen uskonto on monella tapaa iloisempi ja ihmisystävällisempi ainakin toisia juutalaisia kohtaan kuin vaikkapa Suomessa noudatettava luteralainen uskonto, jonka oppeja monet ei uskovaisetkin noudattavat ja jonka voi rinnastaa lähes fasismiin suhtautumisessaan siihen, että ihmisellä näyttää olevan luterilaisissa maissa arvoa vain työn kautta. Suomen drakoninen suhtautuminen talousvaikeuksiin joutuneisiin on sekin aika pitkälle luterilaista perää 15-20 vuoden ulosottokaarineen.

       Juutalaisessa uskonnossa ihmisiin suhtaudutaan paljon kokonaisvaltaisemmin kuin luterilaisissa suhtautuminen on paljon yksi silmäisempää, tuomitsevampaa ja ihmisellä on arvoa vain sen työnsä kautta jota hän puurtaa. Monet Suomessa ovat omaksuneet hyvin luterilaisen asenteen arvottaa ihmistä vaikka eivät itse enää olisi kovinkaan uskonnollisia.

 16. Sauli

  Jos herra Janitskinille pitää jostain antaa tunnustusta, niin siitä että hän on löytänyt tavan millä meitä kansan syviä rivejä puhutellaan. MV on todellakin vaihtoehto valtamedialle, se puhuu kansan syvien rivien kielellä niistä asioista jotka heitä koskettavat.

  Toki Ilja liioittelee, paisuttelee, kertoo muunneltua totuutta, mutta peiliin voi katsoa myös valtamedia. Maahanmuutto ei ole tuonut pelkkää onnea ja auvoa mukanaan, vaan siihen todellakin liittyy paljon kysymysmerkkejä. Jos kansalaisten huoli olisi heti alusta otettu tosissaan, olisiko MV koskaan saanut sellaista julkisuutta kuin mitä se on saanut.

  Mutta ei muuta kuin onnea Iljalle uuden pressikortin johdosta, toivottavasti se inspiroi häntä hiukan uskottavamman tekstin pariin ja pistää ihka oikean pressikortin haltijat miettimään mikä meni vikaan.

  • jore puusa

   Mutta ei muuta kuin onnea Iljalle uuden pressikortin johdosta, toivottavasti se inspiroi häntä hiukan uskottavamman tekstin pariin ja pistää ihka oikean pressikortin haltijat miettimään mikä meni vikaan.
   ———————–
   Älä nyt hyvä ihminen kirjoita tuollaista paskaa.
   Miksi toivotat onnea pressikortista. Ei sitä mikään jumala ole luovuttanut.
   Janitskin on ostanut sen webistä 190 eurolla, se on vain parin euron arvoinen pala muovia, eikä sillä ole mitään tekemistä todellisen kansainvälisen kortin saamisen kanssa jota pitää anoa brysselistä ja jonka saadakseen pitää kuulua kansalliseen liittoon. Mitäihmeen pölkkypäitä tännekin kirjoittaa.
   Janitskin varastaa 90% jutuistaan suoraan suomen ja muiden maiden mediasta.

  • Pekka Rantamäki

   Aivan, teitä ”kansan syviä rivejä” puhuttelee väkivalta, raiskaukset ja kiihkoilu. On vain epäselvää, missä ihmisen kehitysvaiheessa joku voi mennä niin pahasti pieleen, että tällaisista asioista tulee kiinnostuksen kohde numero yksi.

   • Jarkko

    ”Aivan, teitä ”kansan syviä rivejä” puhuttelee väkivalta, raiskaukset ja kiihkoilu. On vain epäselvää, missä ihmisen kehitysvaiheessa joku voi mennä niin pahasti pieleen, että tällaisista asioista tulee kiinnostuksen kohde numero yksi.”

    Persuilun, äärioikeiston ja maahanmuuttokriittisten suurin ongelma on se, että Suomella olisi oikeasti varaa olla humaanimpi Suomalaisia työttömiä kohtaan. Eikä vain tätä vaan Suomella olisia varaa palkata kaikki Suomalaiset työttömät töihin 3000€ palkalla jos Suomalaiset yritykset tiputtaisivat keskimääräisen pääomantuottoprosenttinsa 80-luvun tasolle. Säästyneillä rahoilla olisi mahdollista palkata kaikki suomalaiset työttömät töihin ja silti tehdä vielä voittoa yhtä paljon kuin 80-luvulla tehtiin.

    Suurin tragedia kuitenkin syntyy siitä, että kaikissa vallassa olevissa puolueissa on lähdetty siihen, että Suomella ei muka paljon rikkaampana valtiona ole varaa pitää työelämässä mukana edes yhtä suurta joukkoa kuin 80-luvulla oli varaa jolloin oltiin paljon köyhempiä kuin nykyään. Raha ei katoa minnekään jonkun taskuun se menee, joten koko asia on täysin järjenvastainen. Jostain syystä täältä eikä muualtakaan euroopasta ei näytä edes löytyvän halua selvittää kenen taskuun ne rahat menevät ja miten, sekä miksi.

    Ei se niin voi mennä, että tälläinen pysyvä rakenteiden muutos pysyvästi maalataan piiloon epähumaanilla kielenkäytöllä ja retoriikalla köyhiä vastaan ilman, että siitä syntyy ongelmia.

   • Sauli

    ”teitä ”kansan syviä rivejä” puhuttelee väkivalta, raiskaukset ja kiihkoilu.”

    Auts, nyt kyllä Pekka ja Jore syyllistytte aikamoiseen yleistämiseen, siihen samaan mistä niin kovin usein MV lehden lukijakuntaa moititaan. En varsinaisesti sanonut että ihailisinm saatikka edes uskoisin mitä MV lehti suoltaa. Tarkoitin, että julkaisu mitä ilmeisimmin vastaa johonkin tarpeeseen, muuhunkin kuin Iljan rahantarpeeseen.

    Voi olla että julkaisun lukijakunnan elämää sivuaa väkivalta, kiihkoilu ja arjen ongelmat keskiverto kansalaista enemmän. Sitä taustaa vasten on ymmärrettävää, että he hakeutuvat sellaisen tiedon piiriin, joka soittaa jotain kelloa heidän päässään. Kysymys on, miten heidät saadaan takaisin ”oikean tiedon” kiihkottomamman ja vähemmän väkivaltafantasioita tarjoavan median piiriin. En ole terveydenhuollon ammattilainen, enkä osaa vastata missä kehityksenvaiheessa MV:n lukijakunta on tai mihin jäänyt.

    Mitä Iljan pressikorttiin tulee, jos se tekee miehen onnelliseksi, niin se hänelle sallittakoon, varsinkin jos sen omistaminen ei kerta ole mikään rikos. Kannattanee jatkossa syventyä hänen tekstinsä sisältöön, ei korttiin.

    PS. pakko antaa Sakulle tunnustusta hienosta blogista ja mahdollisuudesta sen kommentointiin.

    • jore puusa

     ”teitä ”kansan syviä rivejä” puhuttelee väkivalta, raiskaukset ja kiihkoilu.”

     Auts, nyt kyllä Pekka ja Jore syyllistytte aikamoiseen yleistämiseen
     ————-
     johan nyt on helvetti. Minä en ole kirjoittanut sanaakaan kansan syvistä riveistä vaan janitskinin pressikortista. Juuri tällaisen kyvyttömän paskan takia ei jaksa enää kirjoittaa minnekään. Suurin oa aikaa menee kun koettaa korjata ihmisten valheitä itsestään.

    • Jari Kähkönen

     Sauli jatkaa 19.7.2016 at 13:04 samaa teemaa mihin ensin lopetti eli yrittää vääntää pieruhuumoritasoista alhaisimman yhteisen nimittäjän vitsiä venkoillakseen pois möläytyksestään ja päästäkseen keskustelemaan keskustelusta/keskustelijoista. Vain kantaväestön etuoikeuden näkymättömien perusoletusten vaikutuksen alaisena voi päästä MV:n kaltaisen toiminnan yleisöstä johtopäätökseen, että he olisivat muka jotain ”ohjausta vailla olevia eksyneitä veljiä”. Että olisi vain yritettävä kovemmin ja annettava heille sopeutettua sisältöä.

     Sinänsä huvittavaa, että se keskustelunkeskustelu kohdistuu olemattoman journalistijärjestön nimissä tehtävään pressikorttituotteiden postimyyntibisnekseen. Moiseen pitäisi älytä olla heittämättä rahaa tai viimeistään olla leyhyttelemättä sillä kuin olisi trofeen saanut. Mutta pitää vielä puolustella tätä kahdenkertaista älyn vähyyttä, samalla kun sujuvasti loukkaantuu ei vain koko MV:n yleisön vaan koko ”kansan syvien rivienkin” puolesta(keitä ikinä niihinkin sitten kuuluu) Ja tulipa vielä heiteltyä mielenterveydellisiä vihjauksiakin sen joukon puolesta mistä muka loukkaantuu. On ne varmaan ylpeitä tuollaisesta puolustajasta.

     Kaheleinta kaikesta on kuitenkin teeskennellä olevansa kiinnostunut MV:n niin sanotusta sisällöstä. Ikäänkuin ei juuri olisi tullut kirjoitelluksi viestitolkulla kaikkea muuta. Ei tälläistä ruumiillis-sielullista keppijumppaa muuten harrasteta, jos ei ole jotain peiteltävää. Esimerkiksi niitä kantaväestön etuoikeuden nyt jo näkymättömäksi tulleita perusoletuksia, joiden kiistaton haastaminen meidän ajassamme raahaa perässään melkoista pahalle haisevaa internet-kommunikaation alavirtaa, jollaista ei ole nähtykään tällä puolen toista maailmansotaa ainakaan tällä kieli- ja kulttuurialueella missä ei kai ennen tätä päivää ole mitään ongelmaa ollutkaan. Muka.

     Pannaanpas väliin pitkä laina Wikipediasta muuan W.E.B DuBois -nimisen varhaisen afrikkalaisamerikkalaisen tieteilijän ja kynämiehen tekstiä:”It must be remembered that the white group of laborers, while they received a low wage, were compensated in part by a sort of public and psychological wage. They were given public deference and titles of courtesy because they were white. They were admitted freely with all classes of white people to public functions, public parks, and the best schools. The police were drawn from their ranks, and the courts, dependent on their votes, treated them with such leniency as to encourage lawlessness. Their vote selected public officials, and while this had small effect upon the economic situation, it had great effect upon their personal treatment and the deference shown them. White schoolhouses were the best in the community, and conspicuously placed, and they cost anywhere from twice to ten times as much per capita as the colored schools. The newspapers specialized on news that flattered the poor whites and almost utterly ignored the Negro except in crime and ridicule.” https://en.wikipedia.org/wiki/White_privilege

     Turha kysyä, että tuntuuko tutulta. Ei varmasti tunnu, koska eihän täällä ollut orjataloutta, miljoonien vainajien keskitysleirijärjestelmää rotulakeineen eikä muutakaan vastaavaa niin mitassaan kuin törkeydessäänkään. Mutta se ei ole sama asia kuin, että oltaisiin täysin syyttömiä. Tai ettei täälläkin olisi yhäkin käynnissä kantaväestön etuoikeudeksi käsitteellistettävä epäyhdenvertaisen kohtelun mekanismi. Ja etteivät siksi yhdet tankkaa ja jakele vihaa suoraan MV:n tuutista, sekä toiset puolustele itseään tietämättä varmasti sitäkään mihin vetoavat koska tuo etuoikeuden käsite on heille totaalisen tuntematon asia. Mutta pitäähän sitä nyt jotain saada sanotuksi.

  • Jari Kähkönen

   Saulin kirjoitusta 19.7.2016 at 09:49 pidemmälle ei tarvitse mennä nähdäkseen kantaväestön etuoikeutta merkitsevän oletuksen työssään. Moinen sosiaalipornon nälkä kertoo vinosta maailmankuvasta, jota naama pokkana väitetään tasapainoiseksi. Taitaako sen tosiaan paremmin sanoa, että ei ole edes merkitystä onko keskustelun alainen sisältö missään tapauksessa julkaisukelpoista saati sitten ihan aina ihan tottakaan. Mutta että jotain tarvetta se silti palvelee, mutta tarvitsijaa ei saa paljastaa, arvostella ja vaatia muuttamaan käyttäytymistään. Mutta se tarve perustuu etuoikeuden kyseenalaistetuksi ellei suorastaan uhatuksi tulemisen tunteeseen, jota kokijansa ei pysty tai aina edes haluakaan käsitellä.

 17. Sonofhades

  Itse asiassa kaikille ääripäätä edustaville tahoille tulisi keskustelun aloituksena esittää klassikkosketsi ”Extremism Explained”, jossa John Cleese tyhjentävästi selittää miksi ihmisille on niin tärkeää kuulua ääriliikkeeseen, on se sitten millä tahansa puolella puoluekoneistoa.

  Tietyssä mielessä rajat kiinni – liikkeen porukka muistuttaa islamilaisia terroristeja, että vihollisia löytyy. Puheenvuoroissa ollaan aika usein ”suvakkeja” roudaamassa rajan yli koska nämä ovat eri mieltä heidän kanssaan. Minuakin on keskusteluissa oltu viemässä arabimaihin tutustumaan paikallisten suvaitsevaisuuteen.

  Nimimerkkiä käytän siksi, etten jaksa keskustella naamakirjassa tai vastaavissa silmille hyppivien sankareiden kanssa. Nimimerkin pystyy selvittämään, mutta se vaatii vaivaa ja sellaiseen keskivertoraivoaja ei vaivaudu – kenties ei välttämättä edes osaa.

Kommentoi »

Comments are closed