Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Rajojen kokeilua

Islam pitää kitkeä Suomesta pois. […] Sillä ei ole väliä, onko täällä keritty olemaan kaksi vai neljä vuotta. Kaikki vaan nopeasti ulos. […] Maahanmuuttopolitiikan näkökulmasta sen lisäksi, että meidän pitää yrittää kaikin mahdollisin keinoin torpata maamme islamisaatio rajoittamalla mahdollisuuksien mukaan ihmisten tuloa tänne, nyt uusi isompi kysymys tulee olemaan se, miten saamme ne ihmiset pois maasta, jotka ovat jo tulleet. […] Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa. Nyt vain se palautusautomaatti pyörimään täyttä häkää ja eroon samalla islamista, ennen kuin on liian myöhäistä.

Muun muassa tällaisia tarinoi perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen Facebookissa. Hän yhdistää sumeilematta kaikki muslimit terroriin ja vaatii heidän poistamistaan maasta. Hän tekee täsmälleen saman, josta kansanedustaja Teuvo Hakkarainen joutuu poliisin kuultavaksi rikosnimikkeenä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Todennäköisesti myös Tynkkysen kirjoittelu päätyy tutkittavaksi. Jos ei päädy, niin ihmettelen.

Mikä hemmetti näitä muutamia perussuomalaisia vaivaa? Miksi heidän pitää koko ajan uhmata lakia ja kokeilla sen rajoja? Onko syynä lapsellisuus, tyhmyys vai kaksilla rattailla ajaminen? Vai halutaanko päästä sananvapauden marttyyriksi?

Hakkaraisen kohdalla ei voida sulkea pois tyhmyyttä. Tynkkynen tekee tätä ihan tahallaan. Tämä huomiohakuinen julkisuustyrkky tekee ihan mitä tahansa saadakseen julkisuutta. Kun kerran on sontinut housuunsa suorassa tv-lähetyksessä, niin ei varmasti tunne mitään estoja tehdä sama myös verbaalisesti.

Kaksilla rattailla tässä ajetaan, kuten kaiki hyvin tietävät. Perussuomalaisille ei ole jäänyt mitään muuta kuin maahanmuuttovastaisuus ja suoranainen rasismi. Niillä kosiskellaan puolueen rasistista osaa kannattajakunnasta. Kaikki satunnaiset äänestäjät ovatkin jo kadonneet hallituksen harjoittaman kovan leikkauspolitiikan seurauksena ja järkevät puolueen jäsenet häpeävät näitä hakkaraisia ja tynkkysiä.

Puheenjohtaja Soini ei sano mitään, koska on lomalla. Niin hän oli viime kesänäkin, kun Olli Immonen kajautti ilmoille taistelukutsun. Viime kesänä ulkoministerin loman aikana keskusteltiin kiivaasti myös Kreikan tukipaketista, mutta ulkoministeri sanoi olevansa semmoinen poika, etteivät tämmöiset asiat hätkäytä.

Tänäkin kesänä Soini lomailee. Hän on semmoinen poika, että häntä ei hätkäytä Nizzan terrori-isku eikä Turkin sotilasvallankaappausyritys ja sitä seuraava oikeusvaltion tuhoaminen. Näitä asioita käsittelevään huippukokoukseen hän lähettää poliittisen valtiosihteerin, joka on pätevöitynyt tehtäväänsä Hommafoorumilla ja James Hirvisaaren avustajana. Ulkoministeri lomailee niin hartaasti, että Ylen uutisiinkiin piti sotilasvallankaappauksesta haastatella edellisen hallituksen ulkoministeri Erkki Tuomiojaa. Se oli tietysti hyvä, koska saatiin ainakin asiantunteva lausunto.

Hakkarainen kokeilee lain rajoja ehkä ymmärtämättömyyttään, Tynkkynen ihan tahallaan. Soini kokeilee äänestäjien sietokyvyn rajoja näyttäymällä vain silloin, kun tarjolla on kahvia ja pullaa. Kun tapahtuu jotain hankalaa, niin hän on lomalla.

Tämä politiikasta. Otan vielä esille yhden rajojen kokeilijan eli mölymystön jonkinlaiseksi sankariksi viranomaisia vastaan pullikoimalla ja Koraanin päälle ulostamalla nousseen Markus Janssonin. Ensin kuitenkin muistellaan Lapinlahden Lintujen Maunoa, jonka piilokameraohjelma onnistui aina liian hyvin.

Janssonille voi tämän videon ansiosta käydä samalla tavalla kuin Maunolle.

Lapset kiukuttelevat ja kokeilevat rajoja. Niin tekevät aikuisetkin. Ei se mitään, jos joku yksittäinen ja epäpoliittinen tyyppi haluaa kokeilla missä lain raja kulkee. Kun samaa tekevät kansanedustaja ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtaja, niin kansalla lienee oikeus kysyä mitä tässä maassa tapahtuu.

***

Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.

Kommentit (29)

 1. Johannes Keränen

  Muslimien karkoittamisen lisäksi Tynkkynen kertoo kuinka Suomessa on liikaa ei-valkoisia ja sen vuoksi Suomea ei Suomeksi tunnista:
  ”Minulla ei ollut aikaisemmin mitään käsitystä siitä, kuinka paljon Lähi-idän ja Afrikan asukkeja meillä on jo Suomessa, sillä ei meillä pohjoisessa ole ollut heitä niin paljon että katukuvassa selvästi näkyisi.

  Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana iso osa työstä käydään tekemässä Helsingissä ja ulkomailla. Tulee nähtyä aika paljon muutakin kuin Oulua. Kämppään Rastilassa ja siellä silmäni ovat auenneet.

  Suomalainen ympäristö muuttuu tunnistamattomaksi.”

  Teksi on ihan tyylipuhtaasti törkeän rasistinen, mutta jäin ihmettelemään missä päin Oulua Tynkkynen liikkuu jos ei tule ei-valkoisia vastaan. Ehkä hän pysyy kotonaan tai oleilee Odinien kerhotiloissa?

  • Pekka Esko Johannes Pukari

   Tämä nyt varmaan täyttää jotkut kunnianloukkauksen tunnusmerkit, mutta se on sen arvoista, jos sillä on pienikin vaikutus siihen, että tämä ilmeisen mielisairas hullu saisi vähän vähemmän aivopestyä syrjäytyneitä tai epävarmoja ihmisiä propagandallaan.

   Miika Tynkkynen (eli nykyään raamatullisesti Sebastian) oli 3.-6. luokat mun koulu- ja leikkikaveri, kunnes muuttivat toiselle paikkakunnalle, kun heidän äitinsä sai Jumalalta unen, jossa näin käskettiin. Jo ala-asteella hän osasi sanojensa mukaan kutsua Jumalan maan päälle ja pystyi mm. ohjailemaan tuulta rukoilemalla Jumalaa. Heillä oli kiellettyä katsoa telkkaria tai käyttää tietokonetta, meikata ym. lahkojutut. Miika valaistui niin että Jumala otti hänestä vallan ja hän leikki koiraa. Siskonsa puhui kielillä täytyttyään Jumalasta. No tietenkin Miikaa yläasteella varsinkin kiusattiin, kun onhan se outoa, että yläasteikäinen jätkä väittää kivenkovaan vauvojen syntyvän peräreiästä.

   Big Brother -taloon hän lähti saatuaan Jumalalta tehtävän, kun Jumala oli lähettänyt hänelle 7 peräkkäistä unta, jossa hän oli lukittuna BB-taloon. ” Yritin aluksi keksiä tekosyitä, miksi en voisi mennä. Mooseksen tyyliin kerroin, kuinka inhimillisine ominaisuuksineni en kelpaisi noin suureen tehtävään, vaan siihen löytyisi kyllä joku täydellisempi kristitty. Samaan aikaan kuitenkin tiesin, että oli tullut aika valjastaa maallinen tuotanto julistamaan ilosanomaa” (Rauhantervehdys 7/2012)

   Yliopistolta oon jutellu parin hänen luokkakaverinsa kanssa, ja helvetin outona häntä on sielläkin yllättäen pidetty. Ja kertoivat, että on se heidänkin mielestään aika pelottavaa, että tuollaisen sekopään retoriikka oikeasti näyttää toimivan syrjäytyneisiin tai epävarmoihin ihmisiin.

   Ja Sebastian, jos luet tämän: opi tuntemaan vastuusi, tunnusta hallusinaatiosi, lopeta viattomien ihmisten elämän pilaaminen ja hankkiudu hoitoon ennen kuin saat enempää mielipahaa tähän maailmaan. Et ole Jumalan valitsema.

   PS. Saa jakaa just niin paljon kun huvittaa.

   • Minna Ylitalo

    Eli Tynkkysellä ja Hakkaraisella näyttää olevan muutakin yhteistä kuin maallinen poliittinen puolue.

 2. Kaija Laine

  Minkä hiiskatin takia tuo Jansson on tehnyt yli vartin pätkän Rauman poliisitaloon murtautumisen mahdollisuuksista? Mitä siellä säilytetään? Suomen kultavarantoa? Miksi juuri poliisiaseman pitäisi olla tosi murtovarma?
  En ole tiennytkään että poliisilaitokset olisivat murtovarkaiden kohteena ihan ykkösenä?

 3. liisa hirvonen

  Sebastian Tynkkynen vastustaa tasa-arvoista avioliittolakia ja on myös esittänyt homofobisen homosaatiojulistuksensa. Hän käynnisti perussuomalaisten nuorten tyttö-poika kampanjan, joka loukkasi sukupuolivähemmistöön kuuluvia. Tätä kutsutaan homo- ja transfobiaksi. Nyt Tynkkynen esiintyykin seksuaali – ja sukupuolivähemmistöjen puolustajana, koska muslimit vaanivat tappamishaluisina joka paikassa. Tätä kutsutaan islamofobiaksi. Ja ehkä myös paranoidiseksi propagandaksi. Uskonnollisin perustein ei voida ”häätää maasta” tai tehdä muitakaan viranomaispäätöksiä. Suomessa on voimassa uskonnonvapauslaki. Vai haluavatko perussuomalaiset kumota uskonnonvapauden? Ja muuttaa länsimainen oikeusvaltio valtioksi, jossa kenelläkään ei olisi enää oikeutta valita oma uskonnollinen tai epäuskonnollinen arvomaailmansa ja yhteisönsä.

  • Simo Malm

   Tynkkynen itse edustaa sukupuolivähemmistöä. Hän on sanonut olevansa vähintäänkin biseksuaali. Näinhän se menee, että itsessä olevaa pelkoa sekä seksuaalisen identiteetin epäilyä tai jopa hajaannusta yritetään ”parantaa” fobioilla… Vahvan seksuaali-identiteetin omaava heteromies uskaltaa ja voi olla yhdenvertainen vähemmistöjen rinnalla menettämättä mitään itsestään, saati seksuaalisuuttaan.

 4. elm

  Tätä kommenttia ei tarvitse julkasta, mutta lähteeksi sinulle Saku: http://www.npr.org/sections/health-shots/2016/07/15/485900076/how-a-danish-town-helped-young-muslims-turn-away-from-isis

  Käänteistä logiikkaa, joka toimii (niin radikalisoitumisen hoidossa kuin monessa muussakin). Kuinka kauan menee, että ymmärrämme käänteisen logiikan nerokkuuden?

 5. Pekka Rantamäki

  Heh, meinasi nauru irrota Sakun kirjoittaman lauseen ”Hakkaraisen kohdalla ei voida sulkea pois tyhmyyttä” kohdalla. Ei tosiaan voida sulkea pois, ei. Itselläni taktiikkana kaikissa vaaleissa on äänestää itseäni selvästi fiksumpaa henkilöä. En tiedä sitten, on perussuomalaisten kannattajilla erilainen taktiikka, vai löytyykö Hakkaraisen vaalipiiristä (Keski-Suomi) todellakin 5000 häntä tyhmempää ihmistä.

  Lapinlahden Lintujen videot ovat aina opettavaisia, yhteiskunnallisesti osuvia ja pirun hauskoja. Toisesta videosta en ymmärtänyt mitään; kyseessä oli kai jonkinlainen parkour-video, jossa suunnitellaan parasta reittiä kaksikerroksisen talon katolle.

 6. Vile Korhonen

  Sen verran olen jo ehtinyt Timosen juttuja lukemaan, että aina kannattaa miettiä myös mitä ei sanota.

  Kuten Timonen sanoo niin Hakkarainen pääsee poliisin juttusille. Tämä on totta. Timonen jättääkin sitten jo kertomatta, jotta mitään muuta ei tapahdukkaan. Ei syytä epäillä rikosta.

  Hakkarainen kun ei kiihota ko. lauseessa yhtään mihinkään. Jos Hakkarainen sanoisi lauseensa henkilöstä kyseessä olisi ilmiselvä kunnianloukkaus mutta uskontokunnan kunniaa ei voi loukata.

  • Saku Timonen

   Riksosnimikkeenä ei ole kunnianloukkaus, vaan kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Sanon sen selvästi jutussani. Jos aikoo keskustella kanssani juridiikasta, niin olisi syytä myös hiukan ottaa selvää mistä lainkohdista puhutaan.

   • ville korhonen

    Mitäköhän minä sanoin?

    ”Hakkarainen kun ei kiihota ko. lauseessa yhtään mihinkään.”

    Hakkarainen ei käske poistamaan ihmisiä maasta tai käske syrjimään tai muutakaan kiihotusta.

    Tynkkysen kirjoitus mielestäni onkin sitten jo lähempänä kiihoitusta mutta tämäkin selviää syksyn aikana saako kumpikaan edes syytettä – vähän epäilen…

    • liisa hirvonen

     Hakkarainen kirjoittaa: Muslimit pois tästä maasta! Ja sotkee kirjoituksessaan muslimit ja terrorismin toisiinsa. Vihapuhetta se ainakin on.

     Muslimeja on asunut Suomessa jo ennen Hakkaraisen syntymää. Suomalaisista osa on muslimeja. Suomen kansalaisten karkoittaminen ei ole iisi juttu, onneksi ei ole.

    • Saku Timonen

     Katsotaan mitä mieltä syyttäjä ja mahdollisesti tuomioistuin ovat.

    • Minna Ylitalo

     Teuvo Hakkarainen: ”Muslimit pois tästä maasta! Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.”

     Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen syyllistyy kansanryhmän vainoamiseen, aivan kuten Saksassa 30-luvulla syyllistyttiin juutalaisvainoon. Nyt Suomessa lietsotaan muslimivainoa eduskunnasta käsin.

     Hakkarainen myös syyllistyy törkeään vääristelyyn sanoessaan kaikkien terroristien olevan muslimeja. Tämä nyt yksinkertaisesti vain ei pidä paikkansa. Ei vaikka tätä mantraa suljettujen foorumien uumenissa kuinka opetetaan kuorolausuntana ja ulkolukuna. Asiasta on virallista tilastoa.

     • liisa hirvonen

      Nizzan uhreista kolmannes oli muslimeja. Isis on terrorijärjestö, jonka terroria muslimit pakenevat Eurooppaan.

    • Jarkko

     Itseäni huvittaa Islam pelon lietsonnassa se, että ei euroopan talousjärjestelmän heikkoudet ja epäoikeudenmukaisuudet ole millään tavalla islamin vika. Mielestäni epämääräisen Islam pelon sijaan pitäisi keskittyä todellisiin ongelmiin kuten sukupuolijakauman vääristymiseen nykyisen pakolaispolitiikan takia. Pelot ovat niin epämääräisiä, että niitä on vaikea käsitellä. Sukupuolijakauman vääristyminen taas aiheuttaa ongelmia ja siitä on olemassa tieteellistä näyttöä.

     Pelkojen lietsomisesta ja korjaamisesta toisilla peloilla taas ei oikein ole näyttöä, että se korjaisi mitään todellista ongelmaa. Epämääräisyyksien sijaan pitäisi keskittyä konkretiaan ja asioihin joiden tiedetään aihettavan ongelmia suurella todennäköisyydellä.

 7. Ingmar Forne

  Voidaan kai sanoa että uskonto on eräällä tavalla idea. Idea voi siirtyä ihmisestä toiseen ilman että ihminen liikkuu mihinkään. Ja varsinkin nykyään kun netillä pääsee kaikkialle, ja ideatkin voidaan levittää netin kautta. ISIS levittää ideoitaan netin kautta. Ja seuraajat lähtevät Euroopasta ISIS:in riveihin. Mikä osoittaa kuinka helppoa idean levittäminen netin kautta nykyään on. Fyysistä läsnäoloa ei tarvita juurikaan.
  On täysin mahdollista että kuudennen polven kristitty suomalainen voisi saada päähänsä että hän haluaa kääntyä islaminuskoiseksi. Ja kun Hakkarainen ja Tynkkynen haluavat karkoitta kaikki muslimit Suomesta, heidän pitäisi myös kyetä kertomaan mihin maahan he haluaisivat karkoittaa kuudennen polven kristityn suomalaisen joka on kääntynyt muslimiksi. Esitin tämän kysymyksen eräille tämän karkoitusajatuksen kannattajille tässä taannoin. Voi sitä aattellista kiemurtelua, jolla haluttiin välttää antamasta vastausta. Oli naurussa pitelemistä. Kas kun ei ilmeisesti oltu ajateltu että joku voisi kääntyä muslimiksi. Vastus on muuten edelleen saamatta, enkä usko että sitä koskaan tulekaan.

  • Minna Ylitalo

   Kysy poliitikolta nimeltä Eero Tillanen. Hänellä tuntuu olevan uhkaava suunnitelma siitä, minne suvakki/kristityt kantasuomalaisetkin karkoitetaan paperittomina: ”Kun valta tässä maassa vaihtuu ja tämä hulluus loppuu, niin te maanpetturit menetätte kansalaisuutenne ja teidät heitetään tästä maasta islamistien ja pakoloisten kanssa ulos.”

   Kommentti kokonaisuudessaan linkissä:
   http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/07/17/ei-taaskaan-saa-puhua/

 8. Stunned

  Tynkkynen voisi olla hyvällä asialla, jos hän vaatisi poliittisen islamin kitkemistä aatteena, ihan kuin natsismin juuriminen pitäisi olla framilla. Mutta ei, Tynkkynen kulkee kadulla ja kysyy ”kumarratko Mekkaan” — ja ”raus”. Tynkkysiä oli uskonvainojen aikaan Venäjällä ja muualla katolisessa maailmassa kyselemässä tapaa tehdä ristinmerkki. Väärin ristitty, olit raskolnikki tai väärä lahkolainen — ja taas ”raus”.

 9. Jalmari Niukkanen

  Saku Timonen, sinä olet paras

 10. Erkki

  Kuukkelilla kun kutsuu Tynkkystä, niin saa esiin vaikkapa Tynkysten sukuseuran. Tarkasti ajatuksella suvun selostetta lukien ja olettaen Sebastianib sukuun kuuluvan, ymmärtää mistä oikein on kysymys.
  Että silleen.

 11. Rintsu

  Kun rikosnimike ”kiihotus kansanryhmää vastaan” löytyy tekstistä alleviivattuna linkkinä niin ei sen selvemmin voi sanoa mistä lainkohdasta puhutaan. Suomesta loppuu rautalanka jos edes yrittää.

 12. mika satta

  Sananvapauden rajoittaminen on ensimmainen askel kohti tyranniaa…

 13. merja

  ”Hän yhdistää sumeilematta kaikki muslimit terroriin ja vaatii heidän poistamistaan maasta ”
  kukaan ei ole sanonut että kaikki muslimit ovat terroristeja. lue saku paremmin.

  mutta ongelma, vaikeus ja haaste on löytää ne ne muslimit jotka ovat haluvat vahingoittaa meitä.

  • Saku Timonen

   Ja siksikö on aiheellista syyttää ja tuomita kaikki muslimit? Sitä sanotaan rasismiksi.

  • Minna Ylitalo

   Tynkkynen: ”Islam pitää kitkeä Suomesta pois.” Miksei sitten sano, että radikalisoituminen pitää kitkeä pois? Tynkkynen syyllistyy tässä selkeästi natsisaksalaiseen uskonvainoon. Parivaljakko Hakkarainen ja Tynkkynen ovat sitäpaitsi itse uusristiretkellään uhakaavasti radikalisoitumassa äärikristilliseen suuntaan. Hakkarainen on kiihkossaan valmis menemään jopa vankilaan. Vai pitikös tämäkin nyt sitten taas ottaa huumorilla. Minua ei ainakaan ole enää pitkää aikaan naurattanut.

   Tynkkynen ei muutenkaan terrorismilla mässäillessään ota lainkaan huomioon sitä mitä Ranska Lähi-Idässä puuhailee. Hän voisi selittää yleisölleen sen logiikan, minkä mukaan Ranskaan kohdistuva kostoisku tapahtuisi Suomessa. Tynkkynen vastustaa myös maahanmuuttajien eristäytymistä samalle alueelle, mutta tekee samalla kaikkensa, että nämä syrjittäisiin pois kansan keskuudesta omiin yhteisöihinsä.

  • liisa hirvonen

   Tynkkynen vaatii jo lakia ”kansanryhmää vastaan kiihottamisesta” kumottavaksi. Sebulle pitäisi jonkun selittää juurtajaksain miksi monet lait useimmiten rajoittavat ihmisten tekoja ja toimintaa, ja siksi näiden rajojen ylittämisestä seuraa jonkunlainen rangaistus.

 14. stunned
  • Jarkko

   Itselläni kävi joskus vuosia sitten synkkinä hetkinä mielessä kääntyä ateistista Islamin uskoiseksi ihan vaan vittuilu mielessä hommafoorumilaisia kohtaan jotka palstoillaan iloitsivat talousvaikeuksiin ajautuneiden suomalaisten kohtaloilla. Kun tajusin, että en voi estää heitä sadistisesti ilakoimasta kaltaisteni ihmisten kohtaloilla tietämättä siitä mitä oikeasti kukakin on tehnyt yhtään mitenkään.

   Tajusin jossain vaiheessä, että voin estää sitä ilakoivaa roskasakkia kokemasta että kuulumme enää samaan kansaan rupeamalla veisaamaan islamin tahtiin. Sitten kun muutan nimenikin Abdul Mublee Azim ja perustan moskeijan paikalliseen lähioon on siinä jo hyvitystä kerrakseen eivätkä he voi estää minua mitenkään muuta kuin laittomin keinoin jolloin sopivasti toimimalla järkkään heidät rikosoikeudelliseen vastuuseen ja saan siitä hyvistystä lisää. Eikä minun tarvitse tehdä mitään laitonta saadakseni hyvitystä.

   Eniten otti päähän se asenne, että voi muka sanoa ihan mitä tahansa. Tietämättä mistään mitään ilman, että sillä on mitään seuraamuksia. En ihan oikeasti halua olla samaa kansaa sellaisen porukan kanssa, jolla ei ole mitään häpyä, mitään tietämystä ja jotka eivät häpeä mitään mitä tekevät meille muille suomalaisille.

   Sitä en tiedä missä määrin Mujahed Bib Risto Faisalilla on kyse täydellisestä leipiintymisestä suomalaiseen meininkiin. Olen joskus miettinyt, että kuinkahan paljon Suomalainen ääretön arvotyhjiö ja tietyn porukan sadistinen ilkkuminen on vaikuttaneet päätöksiin?

Kommentoi »

Comments are closed