Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Lupa vihasaarnata

Barbarismi on päässyt valloilleen historiassa eri muodoissaan. Ristiretkien ja keskitysleirien jälkeen on Euroopassa jälleen helvetti irti – nyt vuorossa ovat islamistit, jotka teurastavat paikasta ja ihmisten taustoista riippumatta. Lain korjaamisella haluamme tehdä länsimaisten arvojen puolustamisesta mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla.

Näin kirjoittaa perussuomalaisten  nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vaatiessaan kansanryhmää vastaan kiihottamisen ja uskonrauhan rikkomisen poistettavaksi rikoslaista.

Vasta eilen Tynkkynen kirjoitti Fb-sivullaan näin:

Islamisaation vastustaminen ei ole kiihottamista kansanryhmää kohtaan. Se, että imaami vaatii Ylen suorassa TV-lähetyksessä kaltaisiani seksuaalivähemmistöön kuuluvia ihmisiä tapettavaksi, on kiihottamista kansanryhmää kohtaan.

Tynkkynen muistaa taas kerran väärin Mellunmäen moskeijan imaami Abbas Bahmanpourin A2:n Islam-illassa lausumat sanat. Imaami ei suinkaan vaatinut homoille kuolemantuomiota, vaan kertoi mitä Koraani sanoo homoseksuaalisuudesta. Ihan saman rangaistuksen voi lukea myös Vanhasta Testamentista, mutta Suomessa noudatetaan Suomen lakia, kuten imaamikin sanoi.

Tynkkysen viestintä, mielipiteet ja vaatimukset ovat jatkuvasti ristiriidassa itsensä kanssa. Ensin hän valittaa sitä, kuinka häntä ja muita seksuaalivähemmistöön kuuluvia vastaan kiihotetaan vastoin lakia ja seuraavana päivänä on vaatimassa kansanryhmää vastaan kiihottamista pois rikoslaista eli vihasaarnaamisen vapautta. Eilen vihasaarnaajia vastustanut vaatii tänään vihasaarnaamisen vapauttamista lain sääntelystä. Jos Tynkkysen vaatimus jostain syystä menisi läpi, niin sitten homojakin vastaan voisi ihan vapaasti lietsoa vihaa.

Vielä viime maaliskuussa Tynkkynen oli niin herkkähipiäinen, että teki rikosilmoituksen, kun häntä itseään sanottiin rasistiksi. Koko Tynkkysen toiminta näyttää meille hyvin kiihkoilijan ja fundamentalistin perusongelman. Hän näkee vain itsensä eikä tajua, että sama kohtelu koskee sitten kaikkia. Sitä kiihkoilija ei halua tajutakaan, sillä hän on vaatimassa itselleen vain vapauksia ja toisille vain rajoituksia. Hän ei koskaan ymmärrä, että lait ovat yleiskattavia ja koskevat samalla tavalla kaikkia. Hänen ajattelunsa kulkee tyyliin minä saan, mutta sinä et.

Tynkkynen käyttää hyväkseen Soinin lomaa, koska Soini ei takuulla liikahdakaan yhden Tynkkysen takia. Puheenjohtajan ollessa poissa puolue mellastaa islamistisella vihapuheella ja islamin homovihamielisyydellä. Nyt halutaan sallia kaikenlainen kansanryhmää vastaan kiihottaminen. Myös kristittyjä ja homoja vastaan.

Vai haluaako Tynkkynen sittenkin säädettäväksi lain, joka on suunnattu vain yhtä kansanryhmää vastaan? Haluaako hän oikein lakisääteisen, islamia kohtaan sunnatun uskonvainon?

Siltä näyttää: Lain korjaamisella haluamme tehdä länsimaisten arvojen puolustamisesta mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla.

Kommentit (29)

 1. Heikki

  Ei Tynkkynen muista väärin. Ylen lähettämässä islamia käsitelleessä A2-ohjelmaesitettyjä puheenvuoroja persut vääristelivät tietoisesti ja tarkoituksella. Niitä vääristelyjä esiteltiin myös persujen nettilehdessä.

  Imaamin puheiden vääristelyn lisäksi persut ovat väittäneet ohjelmassa mukana olleen demarikansanedustajan nauraneen muka siksi, että koraani vaatii homojen kivittämisen.

  Ohjemaa seuranneet näkivät selvääkin selvemmin, että kansanedustajan hymähdys koski Tynkkysen omia kommentteja; persut vastustavat ”islamisaation” lisäksi myös seksuaalivähemmistöjä – kumpaakin yhtä törkein sanankääntein ja samalla intohimolla.

  Eduskunnassa persut ovat ”kivittäneet” kumpaakin yhtä kiivaammin, mutta muslimimaiden kohdalla persut esiintyivät ja ilmeisesti esiintyvät vieläkin homojen ylimpinä ystävinä. Populismin kaksinaamaisuudella ei ole mitään mittaa, eikä määrää.

 2. Angie

  Tynkkynen kokee uhkana sen, että islam vastustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Niinhän persut itsekin vastustaa!

  • Antti Kautiainen

   Mutta persujen vastustus ei ole uhka vaan mahdollisuus Tynkyselle myydä seksuaalinen suuntautumisensa toteuttajat vastineeksi poliittisesta virkanimityksestä. Hän siis haluaa olla Soinin hovi-homo.

 3. Johannes Keränen

  Eli yhteenvetona persut ovat puoluejohdon/kansanedustajien tasolla reilun viikon sisään: vaatineet seksuaalivähemmistöjä pois julkisista tiloista, todenneet että Suomessa on liikaa tummaihoisia, vaatineet useammankin edustajan (+ Tynkkysen) voimin muslimien joukkokarkoitusta, vaatineet kansanryhmää vastaan kiihottamisen laillistamista, kehuneet poliiseja jotka Yhdysvalloissa ampuivat tummaihoisia, kehuneet poliiseja jotka Suomessa siviilipuvuissa käyttäytyivät silminnäkijöidenkin mukaan epäasiallisesti tummaihoisia kohtaan, kertoneet kuinka suomalaisen tummaihoisen pitäsi muuttaa muualle jos epäasiallinen kohtelu riepoo sekä ilmoittaneet edelleenkin tukemasta katupartioryhmää minkä yksi johtohahmoista julkaisi juhannukselta videon missä puhuttiin kuinka muslimit pitäisi tappaa.

  Kyllähän sen arvasi että kannatuksen vähetessä persut lähtevät tälle linjalle, mutta ihmettyttä se ettei Kokoomus ja Keskusta edes kommentoi näitä suoran rasistisia ja väkivaltaisiakin puheita millään tavalla.

 4. timo harju

  Millä tämä Tynkkynen oikein elää? Mitä muuta hän tekee työkseen kuin julkaisee tolkuttomuuden toisensa jälkeen pysyäkseen pinnalla Huhtasaarien ja Hakkaraisten täyttämässä persujen pöllöpaljussa? Milloin tämä maailma tällaiseksi pääsi lipsahtamaan? Meillä on päätöksentekojärjestelmässä aivan uskomattomia tolvanoita (millä hiivatilla Huhtasaarikin on tutkintonsa läpäissyt?) tai sitten läpikyynisiä kiihkoilua ja tietämättömyyttä hyväksi käyttäviä populistipyrkyreitä. Ainahan tätä ilmiötä on ollut mutta eikö tämä mene jo yli kaikkien äyräiden. Tähän kun aikanaan vielä puraisee Sipilän hallituksen kansantyhmentämisohjelma täydellä teholla niin hyvältä näyttää. Näyttää oikeasti siltä, kymmenessä vuodessa pääsee sata vuotta ajassa ja sivistyksessä taaksepäin.

 5. stunned

  Tynkkynen ei mahdu enää nahkansa sisään. Yhtäällä puolustaa homojen oikeuksia, toisaalla asettuu linjaan homovastaisen persupuolueen näkemysten kanssa. Juutalainen natsipuolueessa?

 6. Niko Huttunen

  Uskonrauhaa ovat eräät vihreätkin olleet poistamassa: ”Pohjois-Karjalan vihreiden nuorten ja opiskelijoiden jäsen esittää aloitteessaan uskonrauhan rikkomisen, eli niin sanotun jumalanpilkan, uskonnonharjoituksen estämisen ja hautarauhan rikkomisen poistamista rikoslaista.” http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000936431.html

  Todella kummallista, että näitä ehdotuksia tulee näinkin eri suunnista.

  • Kennett Ylitalo

   Luulisin että motivaatio on tässä tapauksessa kaiken uskonnon kieltäminen, ei niinkän yhden niistä kuten se on Tynkkysen tapauksessa. Tynkkyskä haluaa islamin poistamista ja kristinuskon suosimista. On täysin eri asia olla 4000 uskontoa vastaan kuin 3999:ää.

   • teemu tuomaala

    No ei kai se, että ajaa ”jumalanpilkkalain” poistamista rikoslaista tarkoita uskontojen kieltämistä tai edes vastustamista. Itsekin olen, poliittisiin puolueisiin kuulumattomana maltillisena ateistina, sitä mieltä, ettei uskonnoilla pitäisi olla mitään sellaista erityissuojaa mikä puuttuu muilta maailmankatsomuksilta. Kansanryhmää vastaan kiihottamispykäliä pidän sen sijaan tarpeellisina.

 7. Sirpa

  Tutustuin Rajat kiinni-facebook sivustoon. Oikeastiko siellä kirjoittavat ihmiset ovat vapaalla jalalla? Vääristelyä, valheita, rasismia, tietämättömyyttä niin talous-, ihmisoikeus-,perustuslaki-kuin lakiasioissa. Puhumattakaan historiantuntemuksesta. Sekopäistä. Tynkkynen etunenässä.

  • Minna Ylitalo

   Saksassa on alettu kitkeä uskonvainoa rankalla kädellä. Ratsioita ja rangaistuksia toinen toisensa perään. Saksalaiset sattumalta tietävät mihin vuosisadan joukkomurhaan yhden hintelän päpättäjän vihanlietsonta saattaa johtaa.

 8. erkki

  Miten tynkkysistä pääsee eroon – pitäisikö ns vaimentaa kuoliaaksi. Meinaan kun ei tunnetusti puhe auta, niin kannattaako mielipuolien sanomaa kommentoidakaan?

  • Angie

   Kyllä näistä eroon pääsee kun ihmiset lakkaavat äänestämästä persuja. Kyllä mölisojöiden itsetunto hiipuu ja möly hiljenee kun kannatus vaaleissa on 1%.

 9. Markku Tamminen

  Sipilää ja Orpoa kiinnostaa vain se, että persut tukevat kiltisti jokaista heidän lakiesitystään, vastineeksi persujen älämölöjengi saa pitää omaa teatteriaan. Eivätköhän ne persut kiltisti taas allekirjoita senkin lain sunnuntailisien poistamisesta.
  Aivan sama tilanne kuin Tanskassa, jossa persujen sisarpuolue Tanskan kansanpuolue tukee kaikkia keskustaoikeistolaisen hallituksen esityksiä kunhan hallitus muistaa tehdä ajoittain kiristyksiä ulkomaalaislakeihin. Tämmöisiä nämä muka tavallista kansaa olevat työväenpuolueet ilman sosialismia ovat.

 10. Minna Ylitalo

  Tynkkynen on ominut fanaattisen maallikkosaarnaajan kiihkeät elkeet. Ei tarvitse olla kummoisetkaan profetoimisen armolahjat pystyäkseen ennustamaan, että tällaisesta peruspersujen fundismeiningistä ei hyvä seuraa.

  • Virve Valoheimo

   Näin on. Tynkkysen jumala kutsui Tynkkysen mukaan Tynkkystä BB-taloon: paskomaanko housuihin ja nyt ties mihin. Ei järjen häivääkään. Normi kristitty ois jo siitä herännyt pohtimaan, ett mitä ihmettä se ”jumala” nyt meinaa. Mutt itsepetoksella ja halulla olla ”valittu” seuraamukset ovat arvaamattomat.

   Eiköhän nyt ole selvää tämänkin tyypin valinnat ja valitukset. Tuskin niitä monikaan enää voi ottaa tosissaan.

   • Saku Timonen

    Tästä jutusta tulee mieleen tohtori Housen sanat: ”Jos puhut Jumalalle, olet uskovainen. Jos Jumala puhuu sinulle, olet hullu.”
    http://www.rauhantervehdys.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010135

    • suvi järvinen

     Varsinkin kun ne ”jumalan” viestit tulee omasta alitajunnasta tai ideologiasta. Jungilla on hyviä kirjoituksia aiheesta. Siis myös siitä intuitiosta vs. omasta alitajunnasta tai jostain hyötyä sun muuta tavoittelemasta ”jumalan” legitimoimasta sanomasta. Joka vääristää uskontoa.

     Että kun Freud esitti uskonnon olevan infantiilia ja ihmisen hänen mielestään ongelma olikin seksuaalisuuden kieltäminen, niin Jung puolestaan esitti, että nykyisin ongelma onkin uskonnon kieltäminen.

     Mutta kiitos netistä, että saamme tietoa eri ihmisten jumalallisesta ohjauksesta. Tarkoitan sitä negatiivistä puolta, jolloin eri uskontojen edustajat legitimoivat omat ajatuksensa jumalansa nimissä. Että ihmisistähän se on kiinni.

   • Minna Ylitalo

    Olisikohan kyseessä se sama jumala kuin George Bushilla, jota jumala yllytti hyökkäämään Afganistaniin ja Irakiin. Ja tässä sitä ollaan.

    ”God would tell me: ’George go and fight these terrorists in Afghanistan’. And I did. And then God would tell me ’George, go and end the tyranny in Iraq’. And I did.”

 11. Jari Kähkönen

  No, mitäs kummallista tässä oikeasti oli? Johan se on vuosituhannen toiselta puolen ollut Suomen Sisun kanta, että rasismi on mielipide eikä sellainen rikosasia kuin yksittäisen rasistisen teon tarkemmasta luonteesta kulloinkin johtuu. Ehkäpä Tynkkynen ei ole sen jäsen, en tiedä, mutta sellaisessa aatetoveruudessa nuo kaksi kuitenkin ovat, jottei ajankohtaista ajatustaan nyt saata vallan uudeksikaan asiaksi sanoa. Huomionkipeyden ja henkilökohtaisten heikkouksien lisäksi avaus perustuu suomalaisten omaan totuudenkieltämiseen, että olimme muka toisen maailmanrähinän uhri, emme pahantekijä. Ja että kovista oloista huolimatta kestimme silkalla sisulla eikä yhteiskuntamme muuttunut miksikään. Ja paskat, sanotaan se ihan suoraan.

  Siksi vihankylvö- tai kansankiihotuspykälän synty: kansainvälisen ihmisoikeusvelvoitteen jalkauttaminen ei ole meillä juuri mitään, silkka oikeustieteellinen knoppi heille keiden tutkinnonsuoritukseen kuuluu asia tietää. Ollaan peräti kummissaan, kun ajanmittaan sakkoa alkaa paukkua, että liekö tuo ole oikea rikos ollenkaan vaikka nyt kirjoissa olisikin? Siinä on työssään ihan silkka kantaväestön etuoikeus, jota minulla ei ole pokkaa sanoa suoraan kääntäen englanninkielisellä alkuperäisnimellään, koska niin pitkä valkoisen suomalaisugrilais protestanttisen yhtenäiskulttuurin historia maallamme on. Vai sanoisinko monokulttuurin? Siksi pykälän olemassaolon oikeutus yritetään kiistää. Huono perusoikeuskulttuuri, historian kieltäminen ja kulttuurihistoria tässä on takana, sitä ei haluta myöntää.

  Persupuoluesihteeri twiittaa yrittäen esittää ihmisvihan ja rasismin eri asioina, sen enempää ei asiasta kuultu. Höpötipöpötipöö. Kunhan väistelee siten kuten parhaiten osaa eli ei ilmeisesti sitten kovinkaan suuresti. Sen suurempaa vastuullisuuskannanottoa ei ole kuultu ja tuskin kuullaankaan, koska Soini laski puoli vuotta sitten väärin päästäessään Tynkkysen takaisin puolueeseensa pelkällä kolmosvarapuheenjohtajuuden menetyksellä. Näin siksi, että hän elää täydellisessä häpeäkadossa ja on siksi melko vaikea työntää marginaaliin, nauraa pois tai paljastaa. Sen lisäksi Tynkkynen onnistuu kerta toisensa jälkeen hankkimaan itsensä etusivulle, lööppiin tai lähetyksen alkujuontoon esiintymisellään, mutta tekemään sen niin että esiintymiseen joudutaan vastaamaan.

  Siksi kysymys voi vallan mainiosti olla myös siitä, että Tynkkynen Showta halutaan, koska kuvitellaan hänen lopulta menevän liian pitkälle ja sitä kautta joko tuhoavan itsensä tai Soinin. Ja mitähän siitä seuraa? Nyt se on jopa yrittämässä keskustella vihankylvöpykälän poistattamisesta lainsäädännöstä. Itsetuhoa ei heti tule, koska hän pääsi takaisin puolueeseen ja minimointi ulosjäädyttämisellä ei tehoa. Soinismit ovat nyttemmin soiniväistöjä, täkäläinen ei-teollinen teflonin muoto. Pitääkö sitä siis joka ainoa Tynkkysen äläys nostaa ylös niinkuin nyt on viimeaikana tehty? Tai jos on, niin kysyä sitten kerrankin rankkoja ja vastuuttavia kysymyksi siitä, että kuka tässä nyt oikein puhuu ja mitä meinaa.

  Historiasta pitää ottaa opikseen ja muuttaa tulevaisuutta huolehtimalla, että Sebastian Tynkkysen kaltaiset rumat kukat eivät rehota. Ennenkuin ihmisvihakiihkoilu ratkeaa taas jälleen kerran merkittäväksi osaksi kansakuntamme julkisen tilan toimintaa. Se on se autoritäärisyys, antidemokraattisuus ja antiliberaalinen radikalismi, joka muuten kerta kerran jälkeen alkaa toistaa itseään otollisissa olosuhteissa.

 12. mirjami virtanen

  Tynkkynen on minä itse. Häntä politiikka sinänsä kiinnosta vaan a) saa taputuksia ääriporukoilta ja vähän hmmh…rajoittuneilta ihmisiltä. B) toive edetä eduskuntaan. Esiintyy ilmeisesti kansanedustajana koska monet niin kirjoittavat netissä. Kuntien asiat ja nk. Arkiasiat eivät kiinnosta. Samaa sarjaa on julkisuuteen päässyt tiina wiik. Samoin lokan tietämyksen vähäisyys ja rajoittuneisuus tuli ek-vaalien aikaan esiin. Islamin vastustaminen eo riitä mielestäni kuntavaaleissa eikä valtion politiikassa.

 13. merja

  Saku Timonen jatkaa valheita Sebastian Tynkkystä kohtaan . TIMONEN KIRJOITTAA .”Imaami ei suinkaan vaatinut homoille kuolemantuomiota, vaan kertoi mitä Koraani sanoo homoseksuaalisuudesta ”
  Väärin Saku : Imaanilta kysyttiin mikä on rangaitsus homoseksuaalisuudesta jos sharia laki on voimassa. Sharia on tulkinta pyhistä kirjoitukista. Se ei ole sama asia kuin mitä koraani sanoo.Islmaissa on monta eri koulukuntaa miten shariaa tulkitaan, ja homoseksuaalisuuden rangaistuksesta ei ole unversaalia näkemystä. Joidenkin mukaan rangaistusta ei tule, toiset antavat 100 raipan iskua, välillä tuomio on vankila ja pahimassa tapaukssa käytössäon kuolemantuomio. SHARIA on imaanin tulkinta pyhistä kirjoituksista käännetynä laki pykäläksi. Jos imaani kannattaa kuolemkuomiota sharia rangaitukseksi, tämä kertoo fundamentaalisesta koraanin tulkinnasta eikä ole toteamus mitä koraani sanoo. saku ei tiedä faktoja, ja häntä saa korjata päivä

  • Saku Timonen

   Merja Leino ei nyt avannut juttuun liittämääni linkkiä, jossa imaami sanoo selkeästi, että Suomessa noudatetaan tietenkin Suomen lakia. En tiedä millaista lakia noudatettaisiin, jos Tynkkysen kaltaiset fundamentalistit saisivat päättää.

   Muista jatkossa käyttää koko nimeästi, että minun ei tarvitse esitellä sinua muille kommentoijille.

   • Saku Timonen

    Merja Leino ei sitten tulkitse täällä enää yhtään mitään. Koskaan. Hyvästi.

 14. Juhana Rämö

  Pyydän anteeksi, jos tämä latistaa hyvän ja syvän vihan sekä kiihkon.

  Tynkkynen on julkisesti bi-seksuaali. Hulluhan hän olisi, jos ei vastustaisi islamia, joka vaatii julkihomoille kuolemantuomiota ja lievimmissä tapauksissa vankilaa.

  Persuissa on homovastaisuutta adoption ja avioliiton suhteen. Se on kuitenkin aivan eri asia kuin vaatia seksuaalivähemmistöjen päätä vadille, kuten islamissa.

  Tappouhkaukset ja kunnianloukkaukset ovat jo rikoslaissa. Umpikonservatiivinen uskonrauhanrikkomispykälä ei kuulu liberaaliin demokratiaan. Kansanryhmää vastaan kiihotuspykälä ei toimi, koska juristit ja tuomaritkaan eivät tiedä milloin on tapahtunut rikos. Se pitää joko muuttaa sellaiseksi, että taviskin tietää tai poistaa.

  • Minna Ylitalo

   No valtaväylän tavismuslimi ei todellakaan vaadi mitään kuolemantuomiota saati vankilaa julkihomoille, osa heistä on itsekin homoja ja peräti ateisteja. Tynkkysen tapaisilla lahkolaisilla nyt vain on tapana kuvitella, että kaikki ovat yhtä radikalisoituneita kuin he itsekin ovat.

  • liisa hirvonen

   ”Juhana Rämö” ei tiedä mistä puhuu. Pilaan sinun kiimasi.
   Suomalaiset uskonnolliset fundamentalistilahkolaiset ovat kiimaisia ja kiihkoa täynnä homovihassaan. He ovat lähetelleet kaikenlaista törkypostia ja tappouhkauksia vaikka kuinka paljon julkisuuden henkilöille, jotka ovat homoja tai vain puolustavat seksuaalivähemmistöön kuuluvia. Näitä kiihkoilijoita on runsaasti perussuomalaisissa. Mika Niikko nukkui yönsä eduskunnassa raamatun kanssa odotellessaan pääsyä puhujapönttöön, kun tasa-arvoista avioliittolakia käsiteltiin. Laura Huhtasaari on kiertänyt AitoAvioliitto porukan tilaisuuksissa saarnaamassa ja eduskunnassa hän ei ole mitään muuta tehnyt kuin kiivaasti vastustanut uuteen avioliittolakiin liittyviä liittännäislakeja. Timo Soini marssi Pariisissa vastustamassa ranskalaisia homoavioliittoja ja Suomessa hän osallistui AitoAvioliitto porukan illalliskutsuille. Tämä AA- porukka koostuu ihmisistä, jotka kuuluvat erilaisiin kiihkouskovaisten ryhmiin. Sebastian Tynkkynen on kirjoittanut homofobisen homosaatiopamfletin, joka on kuvaelma melkoisen sekavan ihmisen ajatusmaailmasta.

   Suomessa asuvat muslimit eivät uhkaile homoja eivätkä ketään muitakaan. Ne, jotka solvaavat ja uhkailevat ovat ihan muita. Heitä on ainoastaan yhdessä poliittisessa puolueessa. Siinä, jonka nuorisojärjestö on julistanut sodan Islamia vastaan. Siinä, jonka kansanedustaja sanoo: ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille. Siinä, jonka kansanedustaja julisti jo viime kesän someshown aikana Pyhän sodan alkaneeksi. Siinä, joka muukalaisviha on peräisin 30-luvun natsisaksasta rotuoppeineen.

   Siinä, jonka kannatus on – luojan kiitos – romahtanut alle 10%:n.

 15. Hannu Moilanen

  Moro Saku!

  Painavaa asiaa jälleen. Tuli vain mieleen, että eikös tuossa ole vähän harhaanjohtavasti kirjoitettu, että:
  ”Jos Tynkkysen vaatimus jostain syystä menisi läpi, niin sitten homojakin vastaan voisi ihan vapaasti lietsoa vihaa.”

  Kuitenkin, vaikka lain poistaisi, homoja suojelisi mm. kunnianloukkauslaki. Täten ei homojakaan vastaan voisi ihan vapaasti vihaa lietsoa, kuten väität. Tynkkysen poppoo säilyttäisi myös törkeän version tuosta kansanryhmää vastaan kiihottamislaista, joka suojaisi edelleen myös homoja.

 16. Pekka Vänskä

  Nämä puhuvat ”länsimaisten arvojen puolustamisesta”. En vain voi käsittää kuinka niitä puolustetaan toisarvoistamalla, vihaamalla, riistämällä, eristämällä ja karkottamalla. Itselleni länsimaiset arvot ovat vapautta, toisista huolehtimista sekä ihmisarvon kunnioittamista.

Kommentoi »

Comments are closed